#پـرسـمان_مـهـدوی
🔵غیبت طولانى امام مهدى (علیه السلام) و عدم دسترسى ما به ایشان، چه سودى دارد؟
🔴پاسخ :
امام قائم (عجّل الله تعالی فرجه الشریف) به خاطر عدم پذیرش جامعه، از نظرها پنهان است، او همچون امامان معصوم (علیهم السلام) دیگر اگر آشکار بود، مردم همان که با آن امامان کردند با او مى کردند، اما او غایب است تا مردم آمادگى پذیرش او را در طول زمان و با برنامه ریزیهاى دراز مدت و تکامل معنوى و مادى پیدا کنند.
غیبت امام زمان (عجّل الله تعالی فرجه الشریف) چنانکه در روایات آمده همچون پنهان شدن خورشید پشت ابرها است، گرچه ابرها از تابش مستقیم خورشید ممانعت مى کنند، ولى هرگز نمى توانند تابش خورشید را بطور کلى محو سازند.
غیبت امام قائم (عجّل الله تعالی فرجه الشریف) دهها فایده دارد که در اینجا به طور اختصار به چند فایده آن اشاره مى کنیم.
1. غیبت ایشان به پیروانش امید مى بخشد و آنها را دلگرم مى کند که داراى چنین رهبرى هستند، با توجه به اینکه امید، آن هم امیدى این چنین ، سازنده است
.
2. غیبت آن حضرت پیروانش را قدم به قدم آماده مى سازد تا آن حضرت را از عزلت بیرون آورند.
3. آن حضرت در عین اینکه غایب است گاه در مسائل مهم با فقها و بزرگان اسلام تماس مى گیرد و آنها را راهنمایى مى کند (چنانکه شواهد آن بسیار است و بعضى از آنها در این کتاب آمده است.)
4. گفتگو درباره قیام حضرت مهدى (عجّل الله تعالی فرجه الشریف) و تشکیل کنگره ها و کنفرانس ها و تنظیم نوشته ها و مقالات در طول زمان با فرصت کافى موجب پرورش نفوس و آمادگى، در اندیشه انقلاب جهانى بودن و هدف دارى و ... مى شود، در نتیجه آمادگی هاى فرهنگى، سیاسى، اجتماعى، صنعتى، اقتصادى و بالاخره نظامى در همه جا پیدا مى شود و به این ترتیب زمینه سازى ظهور آن حضرت مهیا مى گردد.
5. شناخت موانع یک انقلاب جهانى در تمام ابعاد و براندازى آن موانع نیاز به طول زمان و کمک فکرى بسیار در سطح جهان دارد، این نیز یکى از فوائد غیبت امام قائم (عجّل الله تعالی فرجه الشریف) مى باشد.
6- از طرفى طول غیبت و دورى مردم از رهبر مصلح و عادل موجب فساد در تمام زمینه ها شده، و همین فساد موجب خستگى و ناراحتى و نارضایتى مردم مى شود و در دل این فساد، جرقه هاى انقلاب بروز مى کند و مردم، تشنه مصلح واقعى و عدالت مى شوند، چرا که تا همه، رنج ظلم و فساد را نبرند آماده درک لذت عدالت و اصلاح نخواهند شد، چنانکه در روایات مربوط به حضرت مهدى (عج) بسیار آمده که:
«یَمْلَأُ اَلْأَرْضَ قِسْطاً وَ عَدْلاً کَمَا مُلِئَتْ ظُلْماً وَ جَوْراً؛ آن حضرت زمین را پر از قسط و عدل و نور خواهد کرد همان گونه که پر از ظلم و جور و بدى شده باشد.» (1)
و انقلاب واقعى، انقلابى است که طبیعى و خودجوش و از متن توده ها برخیزد، و همگان به خوبى آن را درک کنند.
البته این سخن به این معنى نیست که ما تن به ظلم و فساد دهیم و مبارزه با ظلم و فساد نکنیم که شرع و عقل چنین اجازه اى به ما داده، بلکه این سخن خبر از آینده مى دهد، و حاکى است که مردم بر اثر دورى از یک مصلح عادل و آگاه چگونه در لجن فساد فرو مى روند، در این صورت باید براى یافتن آن مصلح به پاخاست و خود گرفتارى مردم ، آنها را براى یافتن راه حل برمى انگیزاند.
آرى باید مدتها بگذرد، تا مردم تکامل یابند و حقایق برایشان کشف گردد، و با تجربیات تلخ خود روى حکومت هاى باطل از آنها روگردان گردند و تشنه وجود امام قائم (عجّل الله تعالی فرجه الشریف) شوند.
در قرآن کریم مى خوانیم: «سنریهم آیاتنا فى الآفاق و فى انفسهم حتى یتبین لهم انه الحق؛ به زودى آیات خود را از هر سوى جهان و در وجود خود مردم نشان مى دهیم تا براى آنها آشکار گردد که او حق است.» (2)
در مورد اینکه منظور از ضمیر «او» به کجا بازگشت مىکند امام صادق (علیه السلام) در ضمن روایتى فرمودند: «منظور خروج حضرت مهدی (عجّل الله تعالی فرجه الشریف) است که او حق است (و حقانیتش آشکار مى گردد).» (3)
پینوشتها:
1. بحار الانوار، ج 52، ص 351.
2. سوره فصلت، آیه 53.
3. بحار الانوار، ج 51 ص 62 منظور از این تفسیر این است که یکى از مصادیق روشن حق که پس از طول زمان آشکار خواهد شد وجود قائم (عجّل الله تعالی فرجه الشریف) است.
🔵آیا حضرت عيسى در آخرالزمان ظهور خواهد كرد؟
🔴پاسخ :
شرح پرسش:
در قرآن آمده كه در آخرالزمان، حضرت عيسى عليه السلام ظهور خواهد كرد و همه بايد از او پيروى كنند. آيا مسلمانان نيز بايد از او پيروى كنند؟
پاسخ:
در قرآن به اين كه حضرت عيسى عليه السلام در آخرالزمان نزول مىكند، صريحاً اشاره نشده است. در قرآن آمده است:
«وَ إِنَّهُ لَعِلْمٌ لِلسّاعَةِ فَلا تَمْتَرُنَّ بِها وَ اتَّبِعُونِ هذا صِراطٌ مُسْتَقِيمٌ[1]؛ و او، سبب آگاهى به روز قيامت است (نزول عيسى، گواه نزديكى روز رستاخيز است) هرگز، در آن ترديد نكنيد و از من پيروى كنيد كه اين راه مستقيم است.»
اين آيه، به آمدن حضرت عيسى عليه السلام در آخرالزمان، تعبير و تفسير شده است، لكن روايات زيادى داريم كه دلالت دارند بر اين كه هنگام ظهور حضرت مهدى علیه السلام، حضرت عيسى عليه السلام در پشت سر آن حضرت نماز خواهد خواند و براى نصرت او تلاش خواهد كرد. جابر بن عبدالله مى گويد: از پيامبر اکرم صلى الله عليه وآله شنيدم كه مىفرمودند:
«حضرت عيسى، نازل مىشود و امير مسلمانان (منظور از امير، حضرت مهدى علیه السلام است) مىگويد: «بيا با تو نماز بگذاريم». آن گاه حضرت عیسی مىگويد: نه؛ بعضى از شما، امام و امير بعضى ديگريد و اين، احترامى است كه خدا به اين امّت گذاشته است.»[2]
باز از پيامبر اسلام صلى الله عليه وآله نقل شده كه فرمودند:
«از ذرّيه من، مهدى علیه السلام وقتى قيام كند، حضرت عيسى براى نصرت او مىآيد و در پشت سراو نماز مىخواند».[3]
با توجّه به اين كه در آن زمان، حجّت خداوند در ميان مخلوقات عالم، حضرت مهدى علیه السلام است، بر همه واجب است كه از او پيروى كنند، نه از كس ديگر. شاهد بر اين، بيانى است كه مرحوم طبرسى در تفسير مجمع البيان فرمودهاند:
«حضرت عيسى عليه السلام در وقت خروج حضرت مهدى علیه السلام نزول مىكند و در اين زمان، همه ملل، ملّت واحده كه همان ملت اسلام حنيف و دين ابراهيم است، مىگردند.»[4]
بنابراين، تفاوتى ميان دعوت اين دو بزرگوار نيست. علاوه بر آن كه امامت و رهبرى امّت، بر عهده حضرت مهدى علیه السلام است و حضرت عيسى عليه السلام با آن حضرت، همراه و همگام خواهد بود و براى برپايى حكومت دينى، به دعوت و ارشاد مردم مىپردازند.
پینوشتها:
[1]. زخرف: 61.
[2]. طبرسى، مجمع البيان، ج 9، ص 91.
[3]. محمدباقر مجلسى، بحارالانوار، ج 14، ص 349.
[4]. مجمع البيان، ج 3، ص 236.
🔵چرا امام عصر غيبت صغري داشته اند؟
🔴پاسخ :
همان گونه كه كم شدن ارتباطات با شيعه توسط امام هادي و امام عسكري(ع) جنبه زمينه سازي براي ورود پيروان اهل بيت به دوره غيبت صغري است، خود دوره غيبت صغري نيز جنبه آمادگي و زمينه سازي براي ورود پيروان مكتب اهل بيت به دوره غيبت كبري است؛ يعني پردهنشيني امامان اهل بيت(ع) تدريجي صورت گرفته تا با اين تحوّلات انحرافاتي صورت نگيرد.
اگر غيبت كبري يكباره و ناگهاني رخ مي داد، ممكن بود موجب انحراف افكار شود و ذهنها آماده پذيرش آن نباشند و وجود امام زمان به كلي انكار شود.
نيز دوره غيبت صغري دوره تثبيت امامت، ولادت و حيات امام مهدي(عج) است. به جهت ظلم عباسيان.
چون ولادت امام مهدي(عج) در خفا صورت گرفت و چندان آفتابي نشد، براي برخي ثابت نشده، در دوره غيبت صغري، ارتباطاتي كه پيروان امام حسن عسكري(ع) از طريق سازمان مخفي وكالت با حضرت مهدي(عج) برقرار كردند، اين مشكل زدوده شد.
منبع:
سيره پيشوايان، اثر مهدي پيشوايي، ص 665 - 722
🔵آیا در عصر زندگی ما ظهور نزدیک است و آیا امکان دارد ظهور در دوران ما اتفاق بیافتد؟
🔴پاسخ:
برخى بر این باورند که بسیارى از علایم ظهور اتفاق افتاده و تنها علایم حتمى ظهور باقى مانده است؛ پاسخ این است که واقعاً نمى توان سخنى قطعى و کامل در این مورد گفت؛ زیرا منابع اصلى و قدیمى شیعه، معمولاً از نشانه هاى خاص و محدود نام برده اند و بعضى از این نشانه هایى که به عنوان علایم اتفاق افتاده مطرح مى شود، در این منابع وجود ندارد و یا بسیار کم رنگ مطرح شده است پس ارائه نظر قطعى در مورد این نشانه ها، نیاز به پژوهش هاى علمى و گسترده در همه این منابع دارد.
🔵 آیا امام زمان جمعه ظهور می کنند؟
🔴پاسخ:
اولاً، حکمت بعضي مسائل براي ما روشن نيست و ممکن است در آينده روشن شود؛
🔹 ثانياً، از نظر اسلامي، جمعه، عيد است و شرافت بسياري دارد. از اين جهت مناسبت دارد که ظهور حضرت مهدي که از اشرف حوادث عالم است، در چنين روز شريفي واقع شود. همانگونه که ميلاد باسعادتش در جمعه واقع شده است. زيارت آن حضرت در روز جمعه مستحب به شمار ميرود و سفارش گرديده است؛ از امام صادق روايت است که فرمودند: "قائم ما اهل بيت در روز جمعه قيام مي كند".
🔹 ثالثاً، مسئله وقوع ظهور در روز جمعه، امري قطعي و تغييرناپذير نيست.
📚 بحارالانوار، ج ۵۲، ص ۲۷۹
📚 مهدي موعود، ص ۱۰۶
«اِی زُادینده یِ غَم از دِل زَینب تُو بیا!»
🌴اللَّهُمَ عَجِّل لِوَلِیکَ الفَرَج
#امام_زمان
♦️امیرالمومنین علی(ع) هر وقت
سلمان و ابوذر و یارانش را می دید،
لذت می برد؛ آیا شده تا حالا یک مرتبه
امام زمان(عج) به من و تو نگاه کنه و
لذت ببره؟ #امام_زمان(عج) کجای
زندگی ماست؟
حاج آقا #قرائتی🌱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
روزی که امام زمان (عج) می آید....
🌸✨🌸🍃✨🌸🍃✨🌸🍃✨🌸
#امام_زمان
#امام_زمان عجل الله ❤️💚
تقصیر ماست غیبت طولانی شما
بغض گلو گرفته پنهانی شما
بر شوره زار معصیتم گریه می کنم....
جانم فدای دیده بارانی شما
🌹تعجیل در ظهور امام زمان عجل الله صلوات