🔰لغو امتیاز تنباكو بهواسطه فشار ناشی از فتوای «میرزای بزرگ شیرازی» (1270 ش)
🔅میرزای بزرگ شیرازی در فتوای مشهور خود، استعمال تنباكو را در حكم محاربه با امام زمان (عج) اعلام میكند و به شاه هشدار میدهد كه در صورت عدم لغو قرارداد، فرمان جهاد صادر خواهد كرد.
🔹با این کار توطئهای را كه به دست ناصرالدینشاه قاجار با واگذاری امتیاز دخانیات ایران به انگلیسیها در حال شكل گرفتن بود در نطفه نابود كرد.
﷽ #احکام_متفرقه
❓پرسش
اگر کسي چيزي را پيدا کرد چه کار بايد کند؟
📝پاسخ
طبق نظر مشهور
مالی كه انسان پيدا می كند اگر نشانه ای نداشته باشد كه به واسطه آن صاحبش معلوم شود احتياط واجب آن است كه از طرف صاحبش صدقه بدهد.
اگر مالی پيدا كند كه نشانه دارد و قيمت آن از ٦/١٢ نخود نقره سكه دار كمتر است، چنانچه صاحب آن معلوم باشد و انسان نداند راضی است يا نه،نمی تواند بدون اجازه او بردارد، و اگر صاحب آن معلوم نباشد، می تواند به قصد اين كه ملك خودش شود بردارد، و در اين صورت اگر تلف شود، نبايد عوض آن را بدهد، بلكه اگر قصد ملك شدن هم نكرده و بدون تقصير او تلف شود، دادن عوض بر او واجب نيست.
هرگاه چيزی كه پيدا كرده نشانه ای دارد كه به واسطه آن می تواند صاحبش را پيدا كند اگر چه صاحب آن كافری باشد كه در امان مسلمانان است در صورتی كه قيمت آن چيز به ٦/١٢ نخود نقره سكه دار برسد بايد اعلان كند و چنانچه از روزی كه آن را پيدا كرده تا يك هفته هر روزی و بعد تا يك سال هفته ای يك مرتبه در محل اجتماع مردم اعلان كند كافی است.
اگر انسان خودش نخواهد اعلان كند، می تواند به كسی كه اطمينان دارد بگويد از طرف او اعلان نمايد.
اگر تا يك سال اعلان كند و صاحب مال پيدا نشود می تواند آن را برای خود بردارد به قصد اين كه هر وقت صاحبش پيدا شد به او بدهد ولی احتياط مستحب آن است كه از طرف صاحبش صدقه بدهد.
اگر بعد از آن كه يك سال اعلان كرد و صاحب مال پيدا نشد، مال را برای صاحبش نگهداری كند و از بين برود، چنانچه در نگهداری آن كوتاهی نكرده و تعدی يعنی زياده روی هم ننموده، ضامن نيست، ولی اگر از طرف صاحبش صدقه داده باشد يا برای خود برداشته باشد، در هر صورت ضامن است.
🔹 احکام شرعی مورد نیاز
🔰 در محضر قرآن
🔅شما بهترید؟
🔹أ کُفَّارُکُمْ خَیْرٌ مِنْ أُولئِکُمْ أَمْ لَکُمْ بَراءَةٌ فِی الزُّبُرِ
🔺آیا کافرانِ شما، از اینان [کافران امتهای پیشین] برترند، یا شما را در نوشتهها [ی آسمانی] خط امانی است [که خیال میکنید عذاب نمیشوید]؟
🔸هر که مبتلای به گناه است، بیشتر فکر کند؛ نکند خدا ما را به عذابهای سختتر از آنان مبتلا کند...
📝 سوال اول :
❣️ارتباط بانوان در دورۀ مجردی با جنس مخالف تا چه حدی باید باشد؟ نمیشود اصلاً ارتباط نباشد، آن خطوط قرمز چیست؟
💚قرآن میگوید که رابطۀ عاطفی برقرار نکنید. یعنی اگر قرار باشد صدای یک نامحرم دلتان را بلرزاند، اگر چت و گپ و گفت و لایکش حالِتان را بدتر یا بهتر میکند، این رابطه آسیبزاست. چون اجازه دادید کسی در دلتان صاحبخانه شود. اینها بازشناسی خودتان است. و حریمهای شرعی پنجگانۀ مدیریت نگاه، مدیریت گفتار، مدیریت رفتار، مدیریت بدن و مدیریت فکر و دل را هم باید مراقبت کرد.
👤 استاد #نیلچی_زاده
#قبل_از_ازدواج
💝
🔴 #خانومانه
💠 اگر درخواستتان پیچیده باشد همسرتان یا آن را فراموش میکند یا با بیعلاقگی، آن را انجام میدهد. پس بهتر است درخواستهایتان محترمانه و کوتاه باشد تا عاشقانه از آنها استقبال کند!
💠 تا راه دارد ردیف کردن محدودیتهایی مثل فلان مغازه، فلان مارک، فلان مقدار، فلان زمان و ... از درخواستهایتان حذف شود.
🆔
🔴 #درسی_از_ادابازی
💠 همهی ما با سرگرمی #ادابازی آشنا هستیم. یک نفر تلاش میکند با حرکات بدن و بدون تکلّم، منظور خود را به دیگران برساند و دیگران باید از حرکات اعضای بدن و ایما و اشارهی او مفهومی را که در ذهن اوست تشخیص دهند. و جالب این است که گاهی با یک ادای کوچک و #ساده، هم تیمیهای او به سرعت به یک مفهوم یا معنای #سخت و طولانی پی میبرند و با بازگو کردن آن برنده میشوند.
💠 زن و مرد باید بدانند در زندگی مشترک گاه رفتارها، عکسالعملها و حالات #ظاهری همسر، معنا و مفهومی عمیق دارند که باید با دقّت و توجّه، به مفاهیم و #معانی آنها پی برده و عکسالعمل متناسب و مطلوب را از خود نشان دهند. برایمان سوال شود چرا همسرم #اخم کرده، چرا ناراحت است، چرا بیحوصله است، چرا درشتگویی میکند، چرا گوشهگیر شده است، چرا به فکر فرو رفته و #چرا....؟
💠 مهم آن است از کوچکترین عکسالعملها، رفتارها، حالات، ایما و اشارهی همسر نباید به #سادگی گذشت چرا که در پشت آنها مقصود، معنا، نیّات و حرفهایی #پنهان است که عدم توجّه به آنها شما را از همسرتان دور کرده و باعث سردی روابط میشود.
💠 و البته باید به حال #خوش همسر و رفتارهای بانشاط او نیز دقّت کرد و ریشهی آن را جستجو کرد تا بدانیم چه عاملی سبب حال خوش او شده تا در آینده زمینه را برای تکرار و #تداوم آن مهیّا کنیم.
🔴 #آسمان_عزّت_و_محبوبیت
💠 پذیرش #اشتباه یکی از راهکارهای پایداری بنیان خانواده است.
💠 شما میتوانید با گوش دادن به صحبتهای همسرتان او را #آرام کنید و با #پذیرفتن اشتباه خود و گفتن جمله ""ببخشید"" بار دیگر #عشق را به زندگیتان هدیه دهید.
💠 معنای پذیرش اشتباه این است که شما خواهان ادامه #رابطه_گرم با همسرتان هستید و برای حل مشکل، فرد #منطقی و بدون تعصب میباشید.
💠 علاوه بر اینکه پا گذاشتن روی هوای نفس و کوتاه آمدن، #سکوی پرشی به سمت آسمانِ #محبوبیت و عزّت است.
🔴 #مخفی_کردن_از_شوهر_ممنوع
💠 برخی کارها بشدت از #محبوبیت شما در نزد شوهر میکاهد.
مثل مخفیکاری و #پنهان کردن برخی امور در زندگی از شوهر...
💠 وقتی شوهر از امور پنهان، مطلع شود او را #ناراحت میکند چرا که او فکر میکند او را حساب نکردهاید و نظرش برایتان مهم نبوده است.
💠 با اینکار، شوهرتان نسبت به کارهای آینده شما #بدبین میشود. به #صداقت شما در برخی کارها شک میکند و عامل بسیاری از بگومگوها و #مشاجرات میگردد.
﷽ #احکام_غسل
❓چند حکم شرعی دربارهی غسل
1. کسی که بعد از غسل، «یقین» به باطل بودن آن پیدا کند بایستی قضای همهی نمازهایی که با آن غسل خوانده است را به جا آورد.
2. «شک» در انجام غسل (شک دارد که غسل کرده یا نه): برای اعمالی که مشروط به غسل است باید غسل کند، ولی نمازهایی که تاکنون خوانده صحیح است.
3. «شک» در صحت غسل (پس از انجام غسل شک دارد غسلش صحیح بوده یا نه): در صورتی که احتمال میدهد غسل را صحیح انجام داده و در وقت غسل متوجه انجام آنچه در صحت غسل معتبر است بوده به شک خود اعتنا نکند (و بنا بر صحت بگذارد).
📚 رساله آموزشی جلد اول
🔹 #احکام_شرعی مورد نیاز
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙 پاداش صبر بر بداخلاقی همسر
🔴 #استاد_عباسی