411.mp3
1.24M
🏴🍃#هر_روز_انس_با_قرآن
🏴🍃فایل صوتی صفحه 411 قرآن کریم
👤استاد پرهیزگار
🌴🍃آیات 1 تا 11
سوره لقمان ، مقام رست
ایه 12 مقام سه گاه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عمه بابا آمده آبی بزن روی مرا
شانه کن موی مرا
پیش چشمش باز کن چشمان بی سوی مرا
شانه کن موی مرا
#استوری ویژه شب سوم محرم
🌸─═══════•❖─🌸
▪️🔸▪️🔹▪️🔸▪️🔹▪️
🖤فلسفه تکرار سلام در زیارت عاشورا 🖤
🍃اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یَابْنَ رَسُولِ اللَّهِ،
🍃اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یَابْنَ اَمیرِالْمُؤْمِنینَ،
🍃اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یَابْنَ فاطِمَةَ سَیِّدَةِ نِساَّءِ الْعالَمینَ
🥀یکی از نکات جالب در زیارات و برای مثال زیارت عاشورا، تعدد سلامها بر امام حسین علیه السلام در ابتدای زیارت و بخشهای بعدی زیارت میباشد.❓
🥀این در حالی است که در جامعه تکرار سلام را یک امر خلاف عرف و امری ناپسند قلمداد میکنند.
🥀اشاره به این نکته ضروری است که هر گاه کسی دارای کمالات برجسته و متعددی باشد، جا دارد که برای هر یک از آن کمالات سلامی جداگانه به آن شخص داده شود و این امر نه تنها ناپسند نیست، بلکه نشان دهنده شناخت و معرفت نسبت به آن شخص و ادب و احترام نسبت به کمالات او میباشد. اینگونه صفات آنقدر والا و بلند مرتبه هستند که سزاوار است برای هر کدام از این صفات جداگانه سلام فرستاد.
🥀در قرآن هم این مسئله اینگونه بیان شده:
《وَالسَّلَامُ عَلَیَّ یَوْمَ وُلِدْتُ وَیَوْمَ أَمُوتُ وَیَوْمَ أُبْعَثُ حَیًّا 》مریم، ۳۳.
🥀امام زمان (عج) نیز در هنگام زیارت جد خود اینگونه بیان میفرمایند
🥀أَلسَّلامُ عَلَی الشَّیْبِ الْخَضیبِ، أَلسَّلامُ عَلَی الْخَدِّ التَّریبِ، أَلسَّلامُ عَلَی الْبَدَنِ السَّلیبِ، أَلسَّلامُ عَلَی الثَّغْرِ الْمَقْرُوعِ بِالْقَضیبِ، أَلسَّلامُ عَلَی الرَّأْسِ الْمَرْفُوعِ،...
سلام بر آن محاسن با خون خضاب شده، سلام بر آن گونه خاک آلود، سلام بر آن بدن که لباسش به غنیمت برده شد، سلام بر آن دندان که با چوب خیزران بر آن نواخته شد، سلام بر آن سر بالا رفته بر نیزه ها....
🥀🍃🥀🍃🥀🍃🥀🍃🥀🍃🥀
▪️🔸▪️🔹▪️🔸▪️🔹▪️
🥀در ابتدای زیارت عاشورا، به امام حسین علیه السلام به عنوان فرزند پیامبر اکرم ن و حضرت علی علیه السلام و حضرت فاطمه سلام الله علیها سلام میدهیم.
🥀نکته ظریفی که در این چند سلام وجود دارد، آن است که شخص زیارت کننده را به فکر فرو میبرد که مگر لشگریان ابن سعد که در مقابل امام حسین علیه السلام ایستاده بودند، نمی دانستند که امام حسین علیه السلام فرزند پیامبر صل الله علیه و الهو سلم و جگر گوشه حضرت زهراء علیها السلام هستند.
🥀حضرت محمد وله، پیامبری بود که آنها را از بند اسارت و جاهلیت نجات داد و نمونه ای از یک حکومت عادلانه را برای آنها برپا ساخت.
🥀حکومت و جامعه ای که در آن، هم جسم انسان مورد توجه قرار میگرفت و هم روح آدمی مدارج کمال را طی میکرد.
🥀 مگر آنها حضرت علی علیه السلام را نمی شناختند که برادر پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم بود و در طول بیست و سه سال رسالت پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم با کمال شهامت و شجاعت در استقرار دین مبین اسلام کوشیده بود؟
🥀🍃🥀🍃🥀🍃🥀🍃🥀
▪️🔸▪️🔹▪️🔸▪️🔹▪️
مگر آنها نمی دانستند که حضرت علی علیه السلام در غدیر خم از طرف خداوند، به عنوان جانشین پیامبر معرفی گشته است؟
🥀 و... مگر آنها حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها را نمی شناختند که دختر پیامبر عینه و سرور زنان هر دو عالم بود و رضایت و خشم او رضایت و خشم پیامبر اسلام و خداوند عالم را در پی داشت؟
🥀مگر آنها نمی دانستند که امام حسین علیه السلام فرزند خانواده رسالت و امامت میباشند؟
🥀مگر آنها خود ندیده یا از پدران خود نشنیده بودند که پیامبر اسلام، امام حسین علیه السلام را در سن کودکی، بر شانههای خود سوار میکردند و بر لبان ایشان بوسه میزدند؟
🥀🍃🥀🍃🥀🍃🥀🍃🥀🍃🥀
▪️🔸▪️🔹▪️🔸▪️🔹▪️
🥀 و... و اگر عده معدودی از آنهایی که در مقابل امام حسین علیه السلام ایستاده بودند، این مطالب را نمی دانستند، آیا امام حسین علیه السلام در همان میدان جنگ، خود را به طور کامل برای آنها معرفی نکرده و بهانه جهل را از ایشان نستانده بود؟
🥀در اینجا تنها دلیلی که میتوان برای آن اعمال شوم لشگریان ابن سعد و ابن زیاد و یزید، ارایه نمود آن است که حب دنیا و توجه به لذایذ ناچیز و زود گذر آن، چشم و گوش و عقل آنها را کور کرده بود. آنها فراموش کرده بودند که آزادی و امنیت شان را از برکت دینی دارند که حضرت محمد صلی الله علیه و آله وسلم، یعنی جد امام حسین علیه السلام پیام آور آن
است:
🥀«وَاذْکُرُوا نِعْمَتَ اللَّهِ عَلَیْکُمْ إِذْ کُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَیْنَ قُلُوبِکُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَکُنْتُمْ عَلَی شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ ال عمران(۱۰۳)
🥀🍃🥀🍃🥀🍃🥀🍃🥀🍃🥀
▪️🔸▪️🔹▪️🔸▪️🔹▪️
علاوه بر این، بر فرض که امام حسین علیه السلام زاده بیتی نبود که خداوند در مورد آن فرموده است:
«فِی بُیُوتٍ أَذِنَ اللَّهُ أَنْ تُرْفَعَ وَیُذْکَرَ فِیهَا اسْمُهُ نور (۳۶) »
🥀 اما مگر امام حسین علیه السلام فضایل و بزرگواریهای خود را از آن مردم دریغ داشته بود؟
🥀 مگر در روز ورود به سرزمین کربلا، اباعبدالله الحسین علیه السلام آب مشکهایشان را به لشگریان و حتی اسبان تشنه لشکریان یزید عرضه نداشتند؟
🥀مگر فطرت انسانی اکرام کسی که خدمتی به انسان نموده است را واجب نمی داند؟ این لشگریان زبون، حتی ندای فطرت خویش را هم نشنیدند. شرایط اجتماعی و تبلیغات مسموم و وعدههای مادی و دنیوی یزید، ریت و مردانگی و غیرتی که در سرشت هر انسانی وجود دارد را نیز از آنها سلب کرده بود.
🥀 حتی بالاتر از این، آداب و رسوم چند هزار ساله ای که در بین اعراب رایج بود با این وعدههای دنیایی فراموش گردید.
🥀🍃🥀🍃🥀🍃🥀🍃🥀🍃🥀
▪️🔸▪️🔹▪️🔸▪️🔹▪️
🥀مگر نبود که اگر میهمانی بر قبیله ای از اعراب وارد میشد، حتی اگر این میهمان، بزرگ قبیله آنها را هم کشته بود، تا وقتی که عنوان میهمانی داشت، جان و مال و ناموسش در امان اهل قبیله قرار میگرفت؟
🥀 مگر نبود که آنها خود برای امام حسین علیه السلام نامه نوشتند و از فرزند رسول الله این دعوت کردند که به کوفه بیاید و آنها را از بندگی و بردگی یزید و یزیدیان نجات دهد؟
🥀 امام حسین علیه السلام دعوت آنها را پذیرفته بود، ولی آنها با شمشیرهای عریان خود از ایشان استقبال کردند.
🥀 جالب اینجاست که همه این تحولات فکری و روحی و اجتماعی در مدت زمانی کمتر از نیم قرن پدید آمد و اگر بخواهیم دقیقتر بگوییم، ریشه تمام این انحرافات فکری و عقیدتی را باید در بیست و پنج سال خانه نشین کردن حضرت علی علیه السلام یافت.
🥀 چه زود گذشت فاصله زمانی میان آن لحظه ای که پیامبر علیه السلام بر لبان امام حسین علیه السلام بوسه میزدند و آن موقعی که یزید ملعون برلب و دندان آن حضرت میزد!
⏪ادامه دارد↙️
🥀🍃🥀🍃🥀🍃🥀🍃🥀🍃🥀