💐خدمت استادخانم جوشقانی هستیم💐
📝موضوع :سوادرسانه ای
سواد رسانه ای با موضوعات 👇👇
📣 نقش ماهواره در بحران هویت
🌷هویت_خانوادگی
🌷 #هویت_فرهنگی
هویت فرهنگی انسجام هویت فرهنگی دلبستگی نوجوانان به عناصر هویت ساز مسئولیت پذیری نسبت به صیانت، تعهد در انتقال مولفه های آن به نسل آینده را در بر میگیرد.
هویت فرهنگی مانع نفوذ یا استحاله فرهنگ ملی توسط بیگانه میگردد.
سیاستگذاران شبکههای ماهوارهای در راستای اهداف امپریالیسم با بهره گیری از ویژگی های روانشناسی و اجتماعی مخاطبان به گسترش فرهنگ آمریکایی می پردازد در این فرایند راهبردهای برای تاثیرگذاری بیشتر برای نوجوانان در نظر دارد که به چند نمونه از آن اشاره می کنیم:
📣 جلب رضایت مخاطبین به ویژه نوجوانان از برنامه های ماهوارهای
👇👇👇
بر اساس نظریه استفاده و رضایتمندی مخاطبان کم و بیش به صورت فعال به دنبال محتوای هستند که بیشترین رضایت را برایشان فراهم سازد،
میزان رضایت به نیازها و علایق فرد بستگی دارد اما موضوع مهم چگونگی کسب اعتماد و رضایت نوجوان توسط ماهواره هاست.
👌 شبکههای ماهوارهای جهت جلب اعتماد و همراه سازی نوجوانان با اتخاذ شیوه های روانشناسانه ابتدا در پی دفاع از حق فرد برای دستیابی به حق ما خواسته های کاذب و آسیبزا بر می آیند تا اعتماد نوجوانان را جلب کنند،
📣 آنها با بهره گیری از بستر جلب رضایت نوجوانان پیام های خود را ماهرانه در لایه های زیرین (لایه های درونی) تصاویر دنیای کیفی جایی میدهند.
https://t.me/javaheri33
📣 تشویق به پیروی از فرهنگ غرب
👇👇👇👇
شبکههای ماهوارهای برای ایجاد دلزدگی و طراحی در فرهنگ کشور نوجوان را واپسگرا و فرهنگ غرب را پیشتاز و مدرن معرفی میکنند و جوامع را برای پیشرفته شدن نیازمند پیروی از فرهنگ غرب و آمریکایی میدانند،
بدین ترتیب نوجوان متاثر اقناع نسبت به فرهنگ خود احساس سرخوردگی و عقبماندگی پیدا میکند،
برای جبران عقب ماندگی دست نیاز به سوی امپریالیست ها دراز کند و فرهنگ سفارشی آن را بپذیرد،
📣 جابجایی ارزش ها
مؤلفه های زندگی غربی
👇👇👇👇 برخی مصداق های به کار گرفته شده در سریال ها و برنامه ها عبارتند از معرفی الگوهای موفق بر اساس مولفه های زندگی غربی
❌ مجموعه توصیه ها و آموزش هنجارشکنانه به نوجوانان برای جذب و ارتباط با دوست از جنس مخالف
❌ قبح زدایی از ثروتمند شدن به هر روشی
❌رقابت در زمینه ظاهر و زیبایی های جنسی
❌ نمایش، توجیه ،ترویج روابط نامشروع
❌خیانت بارداری نامشروع و
https://t.me/javaheri33
به علت ضعف رسانه های کشورهای اسلامی و نبود زیرساخت ها و برنامه ریزی های مناسب فرهنگی در جامعه اسلامی و وجود رسانه ها و ابزارهای متعدد فرهنگی در عصر جهانی شدن فرهنگ غربی و نیز با توجه به سلطه نظام سرمایه داری در جهان، شاهد زوال سبک زندگی، هویت و فرهنگ اسلامی مسلمانان و نیز جامعه ایرانی هستیم و اگر برای مقابله با تهدیدها و اختلال های پدید آمده در جامعه اسلامی، برنامه ریزی در سطوح و بخش های مختلف انجام نشود، این روند تشدید می شود و به ایجاد مشکلات بیشتر می انجامد
می دانیم که ﺳﺒﮏ ﺯﻧﺪﮔﻲ، ﺷﺎﻣﻞ اموری است ﮐﻪ ﺑﻪ ﺯﻧﺪﮔﻲ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺍﻋﻢ ﺍﺯ ﺑﻌﺪ ﻓﺮﺩﻱ ﻭ ﺍﺟﺘﻤﺎﻋﻲ، مادی و معنوی او مربوط می شود.
این اموری شامل بینش ها (ادراک ها و اعتقادات) و گرایش ها (ارزش ها، تمایلات و ترجیحات) که اموری ذهنی و یا رفتار درونی هستند و همچنین رفتارهای بیرونی (اعم از اعمال هوشیارانه و غیر هوشیارانه حالات و وضعیت های جسمی) و موقعیت های اجتماعی هستند .
https://t.me/javaheri33
🍃دانشگاههای ما هم به شکل غربی و سبک زندگی مبتنی بر رفاه عام و آرامش و آسایش عمومی مبتنی بر مدرنیسم را پرداخته اند.
این نوع سبک زندگی ، مبتنی بر پیشرفت های صنعتی و الکترونیکی و ارتباطی در غرب است که در خود غرب هم فلسفه زندگی آنها را تغییر داده به نوعی که می توان گفت که بالارفتن سن ازدواج و عدم تمایل به داشتن همسر و از طرف دیگر گرایش به تنوع طلبی در همه امور از استفاده از وسایل مادی گرفته تا نوع گرایش به ارزشهای غیر مادی مبتنی بر سبک زندگی غربی است .
به گونه ای که می توان گفت که مدرنیسم نه تنها به تغییرات در اشکال زندگی مادی آنها پرداخته حتی ذائقه فرهنگی آنها را تغییرداده و آنها در موسیقی ، در رفاه ، در نوع نگاه به دیگران نیز تفاوت های اساسی با انسان های شرقی پیدا کرده که ریشه در فسلفه آنها به زندگی دارد.
https://t.me/javaheri33
🍃حوزه های متأثر از سبک زندگی غربی
حوزه مصرف سکونت گاه:
سکونت گاهای سنتی که بر مبنای مدل ایرانی اسلامی تولید می شد تبدیل به آپارتمان ها کوچک شده و شهرهای با هویت ایرانی- اسلامی نیز به تبع آن تبدیل به کلان شهرها وشهرک های اقماری بی هویت تبدیل شده یا در حال تبدیل است.
در نتیجه، خانه، محله و شهر دیگر کارویژه های مختلف خود را از دست داده اند و تبدیل به سکونت گاهی صرف با آسیب های مختلف شده اند. همچنین تغذیه و لوازم زندگی نیز مانند سکونت گاه به فراخور شرایط جدید مدرن گشته اند
حوزه اوقات:
زندگی کار بخش عمده زمان افراد را به خود اختصاص داده است.
آنچه در زندگی مدرن دارای اولویت اول است تولید درآمد و سرمایه بیشتر است و از این رو زن و مرد ساعات زیادی از شبانه روز خود را صرف تولید درآمد می نمایند و از این رو ساعات تعامل زن و مرد با یکدیگر در خانواده و با فرزندان به شدت تقلیل پیدا کرده است.
همچنین شیوه گذران اوقات فراغت نیز تغییر نموده است و بسیار فردی گردیده است.
حوزه پوشش:
در این خصوص نیز می توان تغییر ذائقه ایرانیان را مشاهده کرد. پوشش زنان و مردان ایرانی متاثر از پوشش های غرب تغییر نموده است و داشتن پوشش زنان غربی یعنی داشتن پرستیژ اجتماعی همچنین استانداردهای زیبایی را در افراد مخصوصا زنان تغییر یافته و این مسئله موجب شده است تا جراحیهای زیبایی و مصرف مواد آرایشی افزایش پیدا کند.
حوزه تعاملات اجتماعی: که با توجه به تغییرات پیشین روابط با نامحرم توسعه یافته است.
ارتباطات خانوادگی بر خلاف تاکید اسلام مبنی بر صله ارحام کاهش یافته است و مسئولیت های اجتماعی افراد نیز در حال کاهش است.
https://t.me/javaheri33