✍هرانسان حامل یک کربلاست
عاشورا انسان را به انسان معرفی کرد.
آنچه در اشقیای کربلا بود در همه موجود است، آنچه در شهدای کربلا بود نیز در همه موجود است. هر انسان حامل کربلاست هر وقت حق میگوید و برای حق کار میکند امام حسین وجودش را بر کُرسی خلافت پذیرفته است و هر وقت غَضَب و شهوت و آز را ترجیح میدهد یزید وجود خود را بر کرسی نشانده است.
@sh_hosein
شین حا الف...
عزیزدلم! کاش من تمام کسانی که نگاهت می کنند بودم... #شب_جمعه #دلتنگی @sh_hosein
خوشا به حال خیالی که در حرم مانده...
#دلتنگی
@sh_hosein
📜شرح برخی از فرازهای مناجات شعبانیه
📖فراز: اِلهی اِنْ حَرَمْتَنی فَمَن ذَا الَّذی یَرْزُقُنی وَ اِنْ خَذَلْتَنی فَمَنْ ذا الَّذی یَنْصُرُنی؛ خداوندا، اگر تو مرا محروم سازى، پس چه كسى مرا روزى مىدهد و اگر تو مرا رها كنى پس چه كسى مرا یارى مىكند؟
📝براى توضیح این فراز از مناجات ذكر دو مقدمه لازم است:
👈در مقام بحث و گفت و گوى اعتقادى عادت داریم كه مطلب خود را با استدلال و برهان فلسفى و ریاضى ثابت كنیم و گاهى ممكن است سخن خود را به هر شكل ممكن به كرسى نشانده و طرف مقابل را وادار به پذیرش آن كنیم. روش اوّل را برهان و روش دوم را جدل مىگویند و هدف از آن دو قانع كردن طرف مقابل است.
ولى گاهى با زبان عذرخواهى با یك دوست صمیمى سخن مىگوییم، اینجا دنبال بهانهاى مىگردیم تا طرف مقابل با لطف و محبّت خود از خطا و اشتباه ما صرفنظر كند.
عالم محبّت، زبان خاصى دارد.
این زبان برهان و استدلال و جدل نیست. این نه اولتیماتوم است كه خدا را تهدید كند و نه كلاس درس فلسفه و ریاضیات و مناظره و جدل؛ بلكه مقام معاشقه است. زبان دلال است نه جدال. در زبان دلال گاهى حالت انبساط است و گاهى انقباض. انسان گاهى براى خودش و دیگران دعا مىكند.
حال دلال كه در دعاى افتتاح؛ مُدِلاّ عَلَیْكَ فیما قَصَدْتُ فیهِ آمده است، حال بچّهاى است كه نزد مادر خود ناز مىكند.
كسى كه آلوده به گناهان و آلودگىهاست این لیاقت را ندارد كه در پیشگاه الهى و در محفلى كه صالحان و انبیا و اولیاعلیهم السلام حضور دارند حاضر شود و چون خودش از عهده پاك كردن آن گناهان بر نمىآید و مىخواهد در آن جمع حاضر شود، دیگر جاى استدلال و برهان و احتجاج نیست تا بخواهد بر اساس برهان، استدلال و یا طبق مقبولات و مشهورات، جدل كند كه خدا باید مرا بیامرزد، بلكه جاى عذرخواهى و تمسّك به صفات الهى است.
تقریباً نیمى از مناجات شعبانیه مشتمل بر همین تمسّكات و عذرخواهىها و بهانهجویىها است تا انسان خود را سزاوار آمرزش قلمداد كند تا پس از آن نوبت به درخواستهاى دیگر برسد؛ كسى كه سر و وضع آلوده و كثیف و متعفّن دارد و مىخواهد وارد یك جمع محترم شود، باید ابتدا براى تعویض لباس و استحمام و تغییر وضع موجود خود تمنّا و خواهش كند.
👈بر اساس ادلّه عقلى و روایات توحیدى و نهجالبلاغه و معارف اسلامى، هیچگاه در ذات خداوند تغییرى ایجاد نمىشود. پس خشنودى و غضب پروردگار معلول چیزى نیست و با بندگان به زبان محاوره صحبت میکند.
پس از ذكر دو مقدمهاى كه بیان شد
اوّلا: زبان مناجات غیر از استدلال و جدل و مانند آنها است
و ثانیاً: خداوند با انسانها به زبان محاوره سخن گفته است وگرنه رضا و غضب او معلول چیزى نیست.
📝در این فراز از مناجات شعبانیه عرض مىكنیم:
خداوندا، اگر مرا از رحمت خود محروم كنى چه كسى مىخواهد به من چیزى ببخشد؟
مگر كسى هست كه بتواند به من چیزى ببخشد؟
اگر مرا در چنگ دشمن رها كنى آیا كسى هست كه بتواند مرا برهاند؟
اگر تو مرا یارى نكنى پس چه كسى مىتواند مرا یارى كند؟
بنابراین در مقام عذرخواهى و تقاضاى رحمت و بخشش (نه طلبكارانه) خود را مشمول رحمت و مستحق یارى خدا مىكنیم.
وقتى خود را كوچك دیدیم و درخواست عطوفت و رحمت كردیم، لایق شمول لطف خدا مىگردیم و علاوه بر پاك شدن از آلودگىهاى گناه، گنجایش درك رحمت الهى را پیدا مىكنیم.
#مناجات_شبانه
#مناجات_شعبانیه
@sh_hosein
شوره زاری همه با ماست و باران با تو
و نوشتيم كه يا هيچ پناهی يا تو
#دلتنگی
@sh_hosein
پيامبر اکرم صلىالله عليه وآله:
جَلاءُ هذهِ القُلوبِ ذِكرُ اللّه ِو تِلاوَتُ القرآنِ؛
🌱 صيقلدهنده اين دلها، ياد خدا و تلاوت قرآن است.
تنبيهالخواطر، ج۲، ص۱۲۲
@sh_hosein
اَلسَّلامُ عَلَیکَ فی آناءِ لَیلِکَ وَ أطرافِ نَهارِک!
و سلام بر تمامِ لحظههایِ انتظارت...
#امام_زمان
@sh_hosein
💠اعتقاد به حضرت ولی عصر گنجینه ای عظیم
✍جهت و وجهه دوم اعتقاد به مهدی موعود عبارت است از میدان زندگی اجتماعی و عمومی و آنچه مربوط به سرنوشت بشر و ملتهاست.
در این زمینه، اعتقاد به قضیه ی مهدی و موضوع ظهور و فَرَج و انتظار، گنجینه ی عظیمی است که ملتها میتوانند از آن بهره های فراوانی ببرند.
شما کشتی ای را در یک دریای توفانی فرض کنید! اگر کسانی این کشتی هستند، عقیده داشته باشند که اطرافشان تا هزار فرسنگ، هیچ ساحلی وجود ندارد و آب و نان و وسایل حرکت اندکی داشته باشند، چه کار میکنند؟ آیا هیچ تصور میشود که اینها برای آنکه حرکت کنند و کشتی را پیش ببرند، تلاشی بکنند؟
نه؛ چون به نظر خودشان، مرگشان حتمی است. وقتی انسان مرگش حتمی است، دیگر چه حرکت و تلاشی باید بکند؟
امید و افقی وجود ندارد.
یکی از کارهایی که میتوانند انجام دهند، این است که در این مجموعه ی کوچک، هر کس به کار خودش سرگرم شود.
آن کسی که اهل آرام مردن است، بخوابد تا بمیرد و آنکه اهل تجاوز به دیگران است حق دیگران را بگیرد تا آنکه چند ساعتی بیشتر زنده بماند.
طور دیگر هم این است که کسانی که در همین کشتی هستند، یقین داشته باشند و بدانند که در نزدیکی شان ساحلی وجود دارد.
اینکه آن ساحل دور و یا نزدیک است و چقدر کار دارند تا به آن برسند، معلوم نیست؛ اما قطعاً ساحلی که در دسترس آن هاست، وجود دارد
این افراد چه کار
کنند؟ تلاش می کنند که خود را به آن ساحل برسانند و اگر یک ساعت هم به آنها وقت داده شود، از آن یک ساعت برای حرکت و تلاش صحیح و جهت دار، استفاده خواهند برد و فکرشان را روی هم خواهند ریخت و تلاششان را یکی خواهند کرد تا شاید بتوانند خود را به آن ساحل برسانند.
امید، چنین نقشی دارد. همین قدر که امیدی در دل انسان به وجود آمد، مرگ بالهای خود را جمع می کند و کنار می رود.
امید موجب می شود انسان تلاش و حرکت کند، پیش ببرد، مبارزه کند و زنده بماند. فرض كنيد ملتی در زیر سلطه ی ظالمانه ی قدرت مسلّطی قرار دارد و هیچ امیدی هم ندارد. این ملت مجبور است تسلیم شود. اگر تسلیم نشد، کارهای کور و بی جهتی انجام می دهد.
اما اگر این ملت و جماعت، امیدی در دلشان باشد و بدانند که عاقبت خوبی حتماً وجود دارد، چه می کنند؟ طبیعی است که مبارزه خواهند کرد و مبارزه را نظم خواهند داد و اگر مانعی در راه مبارزه وجود داشته باشد، آن را برطرف خواهند کرد.
#بقیة_الله
#امام_زمان
@sh_hosein
Entekhab-Salehan-www.Ziaossalehin.ir-jelde02.pdf
526.3K
📚مجموعه کتابهای انتخاب صالحان
📜جلد دوم: راه و اصول امام ره
📖برگرفته از بیانات مقام معظم رهبری حفظه الله درباره اهمیت انتخابات، انتخابات مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی
#انتخابات
#حضور_حداکثری
#انتخاب_اصلح
@sh_hosein
درفرهنگکربلا
جوانیعنی آنکسیکه جلوداراست
وازهمه زودتربهسمتشھـادت،
سبقتمیگیرد...!
السَّلَامُ عَلَیكَ یا أَوَّلَ قَتِیلٍ مِنْ نَسْلِ خَیرِ سَلِیلٍ...
#روز_جوان
#میلاد_حضرت_علی_اکبر علیهالسلام
@sh_hosein
امام حسین در دوران کودکى، محبوب پیامبر بود؛ خود او هم پیامبر را بىنهایت دوست مىداشت. حضرت شش، هفت ساله بود که پیامبر از دنیا رفت. چهره پیامبر، به صورت خاطره بىزوالى در ذهن امام حسین مانده است و عشق به پیامبر در دل او هست. بعد خداى متعال، علىاکبر را به امام حسین مىدهد. وقتى این جوان کمى بزرگ مىشود، یا به حدّ بلوغ مىرسد، حضرت مىبیند که چهره، درست چهره پیامبر است؛ همان قیافهاى که این قدر به او علاقه داشت و این قدر عاشق او بود، حالا این به جدّ خودش شبیه شده است. حرف مىزند، صدا شبیه صداى پیامبر است. حرف زدن، شبیه حرف زدن پیامبر است. اخلاق، شبیه اخلاق پیامبر است؛ همان بزرگوارى، همان کرم و همان شرف.
#مقام_معظم_رهبری
#میلاد_حضرت_علی_اکبر
@sh_hosein
آقا جانم امام حسین علیهالسلام مىفرماید: «كُنَّا إِذَا اشْتَقْنَا إِلَى نَبِيِّكَ نَظَرْنَا»؛ هر وقت که دلمان براى پیامبر تنگ مىشد، به این جوان نگاه مىکردیم.
🌱بحار الأنوار، ج ۴۵، ص ۱۳
#روز_جوان
#میلاد_حضرت_علی_اکبر علیهالسلام
@sh_hosein
enc_17083765828924113344085.mp3
2.73M
🌸حیدر و دید و علی اکبر آفرید🌸
🌸عـلـی عـلـی عـلـی مـکرر آفرید🌸
🎙کربلایی حسن عطایی
#روز_جوان
#میلاد_حضرت_علی_اکبر علیهالسلام
@sh_hosein