💢شب قدر و بازگشت به علی(علیهالسلام)
🔹شبها و روزهای قدر با نام بزرگمردی گره خورده است که به انسانیت شرافت بخشیده است! «جان پیامبر»(ص) که شوق دیدارش، قلب نازنین حضرت را به طپش میانداخت! مولود کعبه که از همان ابتدای تولد، تقدس و بزرگی و عظمتش را به عالمیان رخ کشید، تا در همیشه تاریخ، هر آنکس که در وجود خود حداقلی از نور پاک فطرت را زنده نگه داشته باشد، در مواجهه با او، به بزرگی و عظمتش شهادت دهد! به نظر میرسد سرنوشت جهانیان با نام علی(علیهالسلام) گره خورده باشد و شب قدر و راه نجات آدمیان، در آشنایی و پیروی از مرام و مکتب علی(علیهالسلام) تقدیر شده باشد.
🔸در مکتب علی(علیهالسلام) آنچه بیش از هر چیز میدرخشد، توجه به مفهوم «عدالت» و تلاش برای تحقق عملی آن است. عدالت علوی آنچنان باشکوه و بیرقیب است که با صراحت میتوان علی(علیهالسلام) را «بزرگ پرچمدار عدالت» در جامعه بشری دانست. صفآرایی ایشان در برابر اردوگاه امویان در صفین و ایستادگی او در برابر اصحاب جمل و ناکثین زمانه، جز مبتنی بر شکاف حامیان و دشمنان قسط و عدالت نبوده است.
🔹عالیترین کلام در باب عدالت در کلام مولایمان تجلی یافته است، آنجا که عدل را برتر از جود و بخشش میخواند، و آنجا که تنها عامل پذیرش حکومت را عهدی میداند که خداوند از علماء گرفته تا در برابر شکمبارگی ستمگران و گرسنگی مظلومان سکوت نکنند! همو که عدل را بنیان زندگی و عامل حیات دین میخواند و فریاد برمیآورد که هیچ فقیری گرسنه نیست؛ مگر آنکه ثروتمندی از آن استفاده کرده باشد!
🔸بشریت امروز بعد از گذشت قرنها همچنان محتاج مرام و معرفت و آموزههای علی(علیهالسلام) است. چرا که عدالت در عصر جاهلیت ثانی بیش از گذشته به گمشده جامعه انسانی تبدیل شده است. بشریتی که از بیعدالتی رنج میبرد و در نظام بینالمللی زندگی میکند که رانت و تبعیض و زیادهخواهی به ذات و ماهیت آن تبدیل شده و خود را به ادعاهای دروغینی چون دموکراسی و حقوق بشر بزک کرده تا ماهیت فاسد و ظالمانه خود را پنهان نماید.
🔹نظامهای فاسد سرمایهداری که امروز خود را با عنوان لیبرال دموکراسی معرفی میکنند، آنچنان بیعدالتی را در ساختار خود نهادینه کردهاند که حاصل آن استثمار اکثریت جهان در برابر ثروتاندوزی و برخورداری اقلیتی از آن شده است. برهم زدن این ظلم و بیعدالتی نظام یافته، نیازمند الگویی ممتاز و بینقص است و این نسخه شفابخش را باید در بازگشت به علی(علیهالسلام) و حکومت علوی جستوجو کرد.
✍🏻مهدی سعیدی
#حرفروز
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷| 🆔http://rubika.ir/sh_tooba
🆔http://eitaa.com/sh_tooba
🔰نگاهی به درگیری جدید رژیم صهیونیستی و مقاومت؛ از جنوب لبنان تا غزه!
لینک خبر👇
https://basirat.ir/fa/news/345806
🆔http://rubika.ir/sh_tooba
🆔http://eitaa.com/sh_tooba
🔰اینفوگرافی | موشکها و پهپادهای ایرانی «اسرائیلزن»
🔻عبور از سامانههای ضد موشکی رژیم صهیونیستی در کمتر از ۷ دقیقه
لینک خبر👇
https://basirat.ir/fa/news/345804
🆔http://rubika.ir/sh_tooba
🆔http://eitaa.com/sh_tooba
💢کاهش سهم دلار در ذخایر ارزی جهان
🔹طبق گزارشهای اخیر صندوق بینالمللی پول در ۲۱ فروردین ۱۴۰۲، سهم دلار در ذخایر ارزی جهان از ۷۱ درصد در سال ۲۰۰۰ تا پایان سال ۲۰۲۲ به ۵۸ درصد کاهش یافته است.
🔸در پایان سال گذشته میلادی، رقم ذخایر ارزی جهان به ۱۱ هزار و ۹۶۳ میلیارد دلار رسید که از این مقدار، حدود ۱۱ هزار و ۸۹ میلیارد دلار آن ارز قابل دسترس و قابل تخصیص است.
🔹سهم دلار از کل پرداختهای بینالمللی در سوئیفت در ژانویه ۲۰۲۳ به 45/4 درصد رسیده و سهم یورو نیز 33/3 درصد بوده است؛ سهم سرمایهگذاران خارجی از اوراق قرضه آمریکا نیز از حدود ۵۰ درصد در سالهای ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۵ به ۳۳ درصد در سال ۲۰۲۱ رسیده است؛ سهم چین از تولید ناخالص جهان در پایان سال ۲۰۲۲ به 18/4 درصد افزایش یافته و سهم آمریکا از تولید ناخالص جهان به 24/2 درصد در سال ۲۰۲۲ کاهش یافته است.
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🆔http://rubika.ir/sh_tooba
🆔http://eitaa.com/sh_tooba
🔰اینفوگرافی | چتر حمایتی قانون بر سر بانوان ایرانی
لینک خبر👇
https://basirat.ir/fa/news/345807
🆔http://rubika.ir/sh_tooba
🆔http://eitaa.com/sh_tooba
🔰پیام های آیه ۲۷ قصص جزء۲۰
1⃣ اگر كارى بر اساس جوانمردى و ضعيف نوازى انجام شود، علاوه بر اجر معنوى، پاداش دنيوى نيز بدنبال دارد. «قالَ إِنِّي أُرِيدُ أَنْ أُنْكِحَكَ» (حضرت موسى كه تا ساعاتى پيش حتّى بر جان خود ايمن نبود، اينك علاوه بر امنيّت جانى، صاحب زن و زندگى و كار مىشود.)
2⃣ سنّتهاى خوب ازدواج (همچون حضور در منزل دختر و گفتگو با حضور پدرش) را از انبيا بياموزيم. «إِنَّ أَبِي يَدْعُوكَ- إِنِّي أُرِيدُ أَنْ أُنْكِحَكَ»
3⃣ شناخت داماد پيش از اقدام به ازدواج، امرى ضرورى است. «فَلَمَّا جاءَهُ وَ قَصَّ عَلَيْهِ الْقَصَصَ- قالَ إِنِّي أُرِيدُ أَنْ أُنْكِحَكَ» (موسى سرگذشت خود را صادقانه به شعيب گفت و او به موسى اطمينان پيدا كرد، آنگاه پيشنهاد دامادى او را براى دخترش مطرح نمود.)
4⃣ اگر از امين بودن، توانايى و علاقهمندى به كار جوان مطمئن شديم «الْقَوِيُّ الْأَمِينُ» نداشتن امكانات و مسكن را مانع ازدواج قرار ندهيم. «أُرِيدُ أَنْ أُنْكِحَكَ»
5⃣ پيشنهاد ازدواج از جانب پدر دختر مانعى ندارد. «إِنِّي أُرِيدُ أَنْ أُنْكِحَكَ»
6⃣ رعايت نوبت ميان دختران، و ازدواج دختر بزرگتر قبل از كوچكتر، همهجا ضرورى نيست. «إِحْدَى ابْنَتَيَّ» (حضرت شعيب به حضرت موسى گفت:
مىخواهم يكى از اين دو دخترم را به ازدواج تو درآورم وشرط نكرد كه دخترِ اوّل باشد يا دوم.)
7⃣ پدر نبايد در امر ازدواج ميان دختران، تفاوت بگذارد. «إِحْدَى ابْنَتَيَّ هاتَيْنِ»
8⃣ دختر و پسر هنگام خواستگارى، مىتوانند در برابر يكديگر قرار بگيرند. «هاتَيْنِ»
9⃣ غريزهى جنسى را جدّى بگيريم. حتّى در خانهى نبوّت، براى سلامت محيط خانه و كار، ابتدا به امر ازدواج اقدام و سپس به استخدام توجّه مىشود. «أُرِيدُ أَنْ أُنْكِحَكَ- عَلى أَنْ تَأْجُرَنِي»
🔟 ازدواج، با مهريه همراه است. «عَلى أَنْ تَأْجُرَنِي»
1⃣1⃣ لازم نيست مهريه مال و ثروت باشد. حضرت شعيب به موسى گفت: دخترم را به ازدواج تو درمىآورم به شرط آنكه هشت سال براى من كار كنى. «عَلى أَنْ تَأْجُرَنِي ثَمانِيَ حِجَجٍ» (البتّه در شريعت اسلام مىبايست به فتاواى مراجع تقليد مراجعه كنيم.)
2⃣1⃣ زمانبندى قراردادها را بر اساس زمان عبادات و امور معنوى قرار دهيم. «ثَمانِيَ حِجَجٍ» (به جاى هشت سال، فرمود: هشت حج)
3⃣1⃣ يكى از راههاى ترويج معروف، بزرگداشت اوقات معنوى و «ايّام اللّه» است. «ثَمانِيَ حِجَجٍ»
4⃣1⃣ مقام نبوّت، مانع از صحبت پيرامون مقدار مهريه و مال الاجاره نيست. «ثَمانِيَ حِجَجٍ»
5⃣1⃣ مراسم حج، در اديان گذشته نيز سابقه داشته است. «حِجَجٍ»
6⃣1⃣ هنگام صحبت براى مهريه، پدر عروس، حدّاقل مورد قبول را انتخاب كند و پذيرش بيشتر را به اختيار داماد بگذارد. «فَإِنْ أَتْمَمْتَ عَشْراً فَمِنْ عِنْدِكَ» حضرت شعيب به موسى گفت: اگر هشت سال را به دهسال برسانى اختيار با شماست.
7⃣1⃣ در ميزان مهريه، داماد را در تنگنا قرار ندهيد. «فَمِنْ عِنْدِكَ»
8⃣1⃣ پدر عروس در امر ازدواج سختگيرى نكند و در پرداخت مهريه، توان داماد را در نظر بگيرد. «ما أُرِيدُ أَنْ أَشُقَّ عَلَيْكَ»
9⃣1⃣ كسانى كه به كارگران و زيردستان خود سختگيرى مىكنند، انسانهايى ناصالح هستند. «سَتَجِدُنِي إِنْ شاءَ اللَّهُ مِنَ الصَّالِحِينَ»
0⃣2⃣ داماد بايد از ناحيهى بستگان جديد، آرامش خاطر داشته باشد. «سَتَجِدُنِي إِنْ شاءَ اللَّهُ مِنَ الصَّالِحِينَ»
1⃣2⃣ بدون استمداد از خدا و گفتن انشاء اللّه، براى آينده وعدهاى ندهيم. «إِنْ شاءَ اللَّهُ مِنَ الصَّالِحِينَ»
2⃣2⃣ اعتمادِ متقابلِ داماد و خانوادهى عروس لازم است. سَتَجِدُنِي ... مِنَ الصَّالِحِينَ
📚 پایگاه درس هایی از قرآن
🆔http://rubika.ir/sh_tooba
🆔http://eitaa.com/sh_tooba
💠شرکت کنندگان در مراسم شب قدر حتما ماسک بزنند/ افراد مشکوک مجازی احیا بگیرند
.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت:
🔸در حال حاضر در پیک هشتم بیماری کرونا در کشور هستیم.
🔸افراد در معرض خطر مانند سالمندان و بیماران زمینهای باید در مراسم شبهای قدر از ماسک استفاده کنند و واکسن کرونا را قبلا تزریق کرده باشند.
🆔http://rubika.ir/sh_tooba
🆔http://eitaa.com/sh_tooba
سرهنگ حسین بدری، رئیس پلیس امنیت اقتصادی زنجان گفت: در پی کسب خبری مبنی بر اخلال در نظام اقتصادی و تولیدی توسط یکی از کارکنان ادارات دولتی، مراتب در دستور کار مأموران این پلیس قرار گرفت.
پس از هماهنگی قضائی و کار روی پرونده مشخص شد متهم اقدام به جمعآوری وجوه از همکاران و دوستان خود جهت انجام کار تجاری کرده و قرار بوده ماهانه سود آنرا به حساب نفرات واریز کند.
متهم در این خصوص از ۱۴۵ نفر مبالغی جمع آوری و در ماههای اول نیزاقدام به پرداخت سود به آنان کرده ولی پس از مدتی متواری شده بود که با پیگیری های لازم و هماهنگی قضائی نامبرده دستگیر شد و در تحقیقات انجام گرفته به جرم خود اعتراف کرد.
در بررسی کارشناسی کل مبالغی که به صورت غیر مجاز توسط متهم اخذ شده ۱۱۰ میلیارد ریال برآورد شد که در این زمینه پرونده تشکیل و برای سیر مراحل قانونی تحویل مراجع قضائی شد./ پایگاه خبری پلیس
🆔http://rubika.ir/sh_tooba
🆔http://eitaa.com/sh_tooba
🔰علمای شیعه و سنی همدوش هم در محفل انس با قرآن کریم
▪️در آستانه شهادت امیرالمؤمنین علی علیهالسلام و لیالی قدر، حوزه مقاومت بسیج حسین بنعلی علیهالسلام
شهر دوستمحمد استان #سیستان_و_بلوچستان، محفل انس با قرآن و ضیافت افطاری را با حضور علمای شیعه و سنی اجرا کرد.
#تعلیم_و_تربیت
🆔http://rubika.ir/sh_tooba
🆔http://eitaa.com/sh_tooba