🔹حضرت آیتالله خامنهای: «هشت سال دفاع مقدس ما صرفاً یک امتداد زمانی و فقط یک برههی زمانی نیست؛ گنجینهی عظیمی است که تا مدتهای طولانی ملت ما میتواند از آن استفاده کند، آن را استخراج کند و مصرف کند و سرمایهگذاری کند. حادثهی عظیم این هشت سال، مجموعهای است از صفات والا، فرهنگهای پسندیده و برگزیده و ممتاز، عقاید و معارف والائی که ملت ما در طول تاریخ ارث برده یا استعدادش را در خودش حفظ کرده بوده، که با انقلاب اسلامی این استعدادها بروز کرد.»
↬🍃🆔 @shababozahra
─┅─═🍃🌹🍃═─
🌹🕊🌹🕊
🕊🌹🕊
🌹🕊
✒️📃
🎓 ڪــ🎒ــــلاس درس مهدویت
✨ #ویژگیهای_یاران_امام_زمان (عج)
⬅️(103ویژگی مؤمن)
3⃣3⃣ قسمت سی و سوم و پایانی
6⃣1⃣1⃣- «لا یَرْضی فِی کَسْبِهِ بِشُبْهَهٍ..» در کسب و کارش حتی به مالهای شبهه ناک راضی نیست. دنبال حلال.. حلال.. حلال است.
7⃣1⃣1⃣- «وَ لا یعْمَلُ فِی دِینِهِ بِرُخْصَهٍ..» اهل تساهل و سهل انگاری و اباحه گری و سبک اندیشی در مباحث دینی نیست. مباحث دینی را سفت و سخت می گیرد.
8⃣1⃣1⃣- «یَعْطِفُ عَلَی أَخِیهِ بِزَلَّتِهِ..» در مقابل لغزش برادر دینی خودش مهربانانه برخورد می کند.
9⃣1⃣1⃣- «وَ یرْضَی مَا مَضَی مِنْ قَدِیمِ صُحْبَتِهِ..» حقوق همنشینی و هم صحبتی با دیگران را رعایت می کند.
🤔حالا شاید بگویید گفتید 103 خصلت، اینکه 119 تا خصلت شد؟؟!
✅آیت الله جوادی آملی توضیح می دهد، می گوید؛ شاید راوی اشتباهاً برخی از صفات را تکراری بیان کرده باشد. یا آیت الله جواد آملی فرمودند: شاید راوی در بیان کردن عدد 103 اشتباه گفت! یا اینکه پیغمبر خدا(ص) در برخی از موارد چند صفت را تلفیق کردند و به صورت یک صفت ارائه دادند، ولی راوی که می خواست آنها را بیان کند از همدیگر تفکیک کرده است.
👈خلاصه این صفاتی بود که برای مؤمنین ذکر شد و آنهایی که می خواهند خودشان را جزء سربازان امام عصر (عج) قرار بدهند باید سعی کنند این صفات را داشته باشند. هر کس این صفات را بیشتر داشته باشد یقینا درجه ایمانش هم بیشتر است. پس اگر ما هم می خواهیم معرفتمان به امام بیشتر شود سعی کنیم این صفات را بیشتر داشته باشیم، ان شاءالله عامل به این صفات باشیم.
✨✨پایان✨✨
🕊🌹اللهم عجل لولیک الفرج🌹🕊
↬🍃🆔 @shababozahra
─┅─═🍃🌹🍃═─┅─
•••✾❀💓❀✾•••
💠اميرالمومنین(ع):
👈 تمام خير در سه چيز جمع شده است:
💎 #نگاه 💎 #سكوت 💎 #سخن
👈هر نگاهى كه پندى در آن گرفته نشود،
#فراموشى است.
👈هر سكوتى كه انديشه اى در آن نباشد، #غفلت است.
👈هر سخنى كه ذكرى در آن نباشد، #بيهوده است.
👌خوشا بحال كسى كه:
نگاه او #پند، سكوت او #انديشه و سخن او #ذكر باشد، بر گناهش گريسته و مردم از شرش در امان باشند.
↬🍃🆔 @shababozahra
─┅─═🍃🌹🍃═─┅─
علی بن حسین بن علی بن ابیطالب، معروف به امام سجاد و زینالعابدین (۳۸-۹۵ قمری)، چهارمین امام شیعیان می باشند. مدت امامت ایشان ۳۵ سال بوده است. امام سجاد (ع) در واقعه کربلا حاضر بودند ولی به علت بیماری در جنگ شرکت نداشتند. لشکر عمر بن سعد پس از شهادت امام حسین (ع) او را همراه اسیران کربلا به کوفه و شام بردند. خطبه امام سجاد(ع) در شام باعث آگاهی مردم از جایگاه اهل بیت شد.
امام سجاد (ع) در واقعه کربلا و در روزی که امام حسین (ع) و یارانش به شهادت رسیدند، به شدت بیمار بود به گونهای که در مواردی که میخواستند او را به قتل برسانند، عدهای گفتند: او را همین بیماری که دارد کفایت میکند
امام سجاد (ع) پس از واقعه کربلا
اسرای کربلا در کوفه
پس از واقعه کربلا، اهل بیت امام حسین (ع) را به اسیری گرفتند و روانه کوفه و شام کردند. هنگام بردن اسیران از کربلا به کوفه، بر گردن امام سجاد(ع) غل و زنجیر نهادند و چون بیمار بود و نمیتوانست خود را بر پشت شتر نگاهدارد هر دو پای او را بر شکم شتر بستند.
ابن زیاد، امام سجاد(ع) و سایر اسیران کربلا را در زندان نگاه داشت و نامهای به شام نوشت و از یزید کسب تکلیف کرد. یزید پاسخ داد، اسیران و سرهای شهیدان کربلا را به شام بفرستد. ابن زیاد، امام سجاد (ع) را غل بر گردن نهاد و با اسیران همراه مُحَفّر بن ثَعلبه روانه دمشق کرد.
اسرای کربلا در شام
امام سجاد (ع) در مسجد شام سخنانی فرمود و خود و پدر و جد خویش را به مردم شناساند و به شامیان گفت که آنچه یزید و کارگزاران او بر زبانها انداختهاند درست نیست. پدر او خارجی نیست و نمیخواسته است جمعیت مسلمانان را بر هم بزند، و در بلاد اسلام فتنه برانگیزد. او برای حق و به دعوت مسلمانان به پاخاست تا دین را از بدعتهایی که در آن پدید شده بزداید و به سادگی و نزاهت عصر جدّ خود برساند.
امام سجاد (ع) بعد از دوران اسارت
به نوشته شیخ مفید سرانجام خاندان امام حسین (ع) روز اربعین از شام به سوی مدینه حرکت کرد. امام سجاد (ع) که تا ۳۴ سال پس از واقعه کربلا زنده بود، همواره تلاش میکرد یاد و خاطره شهدای کربلا را زنده نگه دارد. امام هر گاه آب مینوشید به یاد پدر بود و بر مصایب امام حسین (ع) گریه میکرد و اشک میریخت.
در روایتی از امام صادق (ع) آمده است، «امام زین العابدین (ع) چهل سال بر پدر بزرگوارش گریه کرد، در حالی که روزها روزه بود و شبها به نماز میایستاد، هنگام افطار که غلام حضرت برای ایشان آب و غذا میبرد، و عرض میکرد بفرمایید، حضرت میفرمود: فرزند رسول خدا گرسنه کشته شد! فرزند رسول خدا تشنه کشته شد! و پیوسته این سخن را تکرار میکرد و گریه میکرد به گونهای که اشکهای آن حضرت با آب و غذایش مخلوط میشد. پیوسته این گونه بود تا رحلت کرد.
فرزندان امام سجاد (ع)
شیخ مفید اولاد امام سجاد (ع) را پانزده نفر ذکر کرده است که امام محمد باقر (ع) که مادرش امّ عبدالله بنت حسن بوده یکی از آنان است.
شهادت امام سجاد (ع)
در روایات شیعه آمده است که امام سجاد (ع) با زهر ولید بن عبدالملک کشته شد. تاریخ شهادت امام سجاد (ع) سال ۹۴ یا ۹۵ هجری قمری است؛ ایشان در قبرستان بقیع کنار قبر امام حسن مجتبی (ع) مدفون است.
بعد از شهادت امام سجاد (ع) فقرای مدینه متوجه شدند که زندگی آنها به وسیلهٔ آن امام تأمین میشده است. امام سجاد (ع) شبانه کیسههای سنگین آذوقه را بر دوش میکشید و به درب خانهٔ حدود صد خانوار از مردم مدینه می برد در حالی که چهره اش را پوشیده بود تا شناخته نشود.
↬🍃🆔 @shababozahra
─┅─═🍃🌹🍃═─┅─
⚜ توصیه و نکته هایی آموزنده از امام خامنه ای به جوانان
زندگی پیامبر(ص)
جوانهاى ما بروند تاریخ زندگى پیغمبر را از منابع محکم و مستند بخوانند و ببینند چه اتفاقى افتاده است. اگر شما مى بینید امتى به این عظمت به وجود آمد -که امروز هم بهترین حرفها، بهترین راهها، بزرگترین درسها، شفابخش ترین داروها براى بشریت توى همین مجموعه ى امت اسلامى است- این جور به وجود آمد.
جوان بسیجی
جوانى که در نیروى مقاومت بسیج به عنوان یک نیروى بسیجى، خود را خدمتگزار اهداف انقلاب و آرمانهاى اسلامى مى داند، باید چنان خود را بسازد که مثل شمعى پروانه ها را به دور خود جمع کند و سازندگى علمى، اخلاقى، معنوى، فکرى و سیاسى داشته باشد.
آگاهی و هوشیاری
ما از هر اقدام مسئولان که در جهت مصلحت کشور باشد، حمایت می کنیم اما این توصیه را هم به جوانان، داریم که چشم های خود را کاملا باز کنید زیرا تنها راه رسیدن به اهداف ملت، حفظ آگاهی و هوشیاری است.
خطرپذیری
خطرپذیرى می تواند جامعه را موفق کند. شما جوانها باید آماده باشید؛ ترس از اینکه شاید نشود، این خیلى چیز بدى است. گاهى اوقات تصورات انسان، یک آینده اى را براى انسان تصویر می کند که بکلى او را مأیوس می کند؛ این به نظر من، یکى از ایرادهاست.
یاس در دشمن
آحاد ملت ایران، جوانان و همه کسانی که به هر دلیل حتی غیر اسلامی، به میهن و خاکشان عقیده دارند باید کاری کنند که در دل دشمن یأس بوجود آید و از ادامه توطئه ها مأیوس شود.
امید بخش
جوان ها! بدانید، بدون هیچ گونه تردیدی آینده ی روشن و امید بخش این کشور و این نظام متعلّق به شما است؛ شما خواهید توانست کشورتان و ملّتتان را به اوج افتخار برسانید؛ شما به توفیق الهی خواهید توانست الگو و نمونه ی کاملِ تمدّنِ نوینِ اسلامی را در این آب و خاک تشکیل دهید.
دوری از غفلت
عبادت خوب و پیگیر نیازمند نشاط جسمى و روحى است که این مهم از ویژگیهاى دوران جوانى محسوب مى شود، بنابر این جوانان باید قدر خود را بدانند و مراقب باشند که این فصل مهم زندگى به غفلت سپرى نشود.
علت لغزش
مهمترین علت لغزش های برخی افراد در عرصه های مختلف زندگی فردی و اجتماعی، گناهانی است که مرتکب شده اند بنابراین تمرین و استقامت در ترک گناه در دوران جوانی، در منحرف نشدن در فراز و نشیب های زندگی بسیار مهم است.
فردا و آینده
جوانان عزیز من! فرزندان برومند! این جوانى را، این عزت و خوشنامى ملت ایران را، این شکوه سیاسى این ملت و این کشور و این نظام را قدر بدانید و خودتان را براى فرداهاى بهتر و فتح میدان هاى بیشتر آماده کنید.
فردا مال شماست؛ آینده متعلق به شماست.
قدر جوانى را بدانید که صفا، نورانیت، معرفت، سلوک، عروج و خدایى شدن در دوران جوانى آسان به دست مى آید.
درست مثل دستاوردهاى دنیوى که در جوانى آسانتر از کهولت به دست مى آید، مقامات معنوى نیز همین طور است. جوانى را قدر بدانید و آن را در همین راه درستى که شما در آن حرکت مى کنید، مخلصانه و صادقانه به کار بیندازید.
↬🍃🆔 @shababozahra
─┅─═🍃🌹🍃═─┅─
💢راه های جلوگیری یا از بین بردن تکبر :
1️⃣ نماز
فرَضَ اللَّهُ ...الصَّلَاةَ تَنْزِيهاً عَنِ الْكِبْرِ
امام علی علیه السلام: خدا نماز را براى پاك بودن از كبر... واجب كرد.
2️⃣ پناه بردن به خداوند
امام علی علیه السلام: از عوامل تکبرزا به خدا پناه برید، همان گونه که از بلاها و پیشامدهای سخت روزگار به او پناه می برید.
شیوه پناه بردن به خدا این است که در هنگام دعا مثلا در تعقیبات دعا وقت و ذهن خود را با حضور قلب در این درخواست متمرکز کنیم که ناتوانی خود را به خدا بگوییم، تنفرمان از تکبر ابراز کنیم و از او بخواهیم ما را از تکبر نجات دهد. اگر این احساس را در طول روز و هر گاه احساس تکبر درونمان به وجود آمد هم داشته بشیم خوب است. برگرفته از کتاب رهایی از تکبر درون
3️⃣ زیاد در خانه اهل بیت علیهم السلام رفتن
یکی از کارهای بسیار موثر این است که زیاد در خانه اهل بیت علیهم السلام برویم و ابراز ارادت و محبت به آن خوبان عالم، رویه همیشگی ما باشد. تواضع به اهل بیت علیهم السلام ریشه تکبر را در انسان می سوزاند و خطرناک ترین انواع تکبر را از بین می می برد. هر چه تواضع بیشتر و عمیق تر گردد، وجود انسان بیشتر پاک می شود
در میان انواع تواضع به ائمه علیهم السلام، شرکت در روضه اباعبدالله الحسین برای از بین بردن تکبر تاثیر والایی دارد و البته شرکت در جلسات ذکر مصائب حضرت فاطمه سلام الله حالت افتادگی در شخص ایجاد می کند
4️⃣ تواضع به دوستان اهل بیت علیهم السلام
اگر کسی به دوستان اهل بیت علیهم السلام تواضع کند تواضع خود را به اهل بیت علیهم السلام افزایش داده است
5️⃣ خواندن مداوم جامعه کبیره
طولانی بودن جامعه کبیره کارکرد خوبی در این زمینه دارد، خیلی از خوبان برای فاصله گرفتن از تکبر، برنامه منظم قرائت جامعه کبیره دارند
6️⃣ تربیت فرزندان و شخصیت دادن به آن ها
7️⃣ محاسبه نفس
8️⃣ استغفار
امام زین العابدین علیه السلام: کسی که بگوید: أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ وَ أَتُوبُ إِلَيْهِ او مستکبر نخواهد بود.
9️⃣ شکر و ذکر
🔟 همه درخواست ها را از خدا بخواهیم
خداوند متعال در حدیث قدسی فرمودند: ای موسی! حتی نمک طعامت را از ما بخواه.
1️⃣1️⃣ نشست و برخاست با خوبان
2️⃣1️⃣ سعی کنیم رفتارهای متواضعانه رو بشناسیم و به صورت گسترده در زندگی استفاده کنیم
3️⃣1️⃣ وقتی چیزی را نمی دانیم راحت بگوییم نمی دانم
4️⃣1️⃣ بخشیدن دیگر
5️⃣1️⃣ پیشقدم شدن در سلام به دیگران
6️⃣1️⃣ خرید وسایل مورد نیاز منزل
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله: به راستى كه خوش دارم مرد با خوش حالى و افتخار، چيزى را با دست خودش براى خانواده اش ببرد و بدين وسيله، كبر را از خود دور كند.
↬🍃🆔 @shababozahra
─┅─═🍃🌹🍃═─┅─