🔴 این کارشناسان مردم را به ته درّهی فقر میبرند!
⁉️ آیا دکتر پزشکیان تن میدهد؟!
🔻 نقدی بر مقالهی مسعود نیلی؛ نقشه راه دولت چهاردهم
🔸 یادداشت تحلیلی // سعید عبدالملکی
✍️ مسعود نیلی فارغالتحصیل منچستر انگلستان و تئوریسین اقتصادی در دولتهای هاشمی، خاتمی و روحانی اکنون و فعلاً در نقش کارشناس خودخوانده اقتصادی دولت چهاردهم مقالهای را در هفتهنامه تجارت فردا منتشر کرده است که در واقع میتوان آن را نقشه راه اقتصاد سیاسی دولت چهاردهم تلقی کرد البته اگر دکتر پزشکیان به آن تن دهد.
نیلی در این مقاله سه مشکل کلان برای کشور مطرح و راهحل ارائه میکند؛ اولین مشکل ناترازی مالی و انرژی و زیستمحیطی است که زمینهی ذهنی برای گران کردن بنزین، عبور از اقتصاد دولتی به اقتصاد آزاد و خصوصی را آماده میکند و معتقد است برای حل ناترازی ها باید اصلاحات اقتصادی انجام داد که راهکار آن را وارد کردن «فشارهای کوتاهمدت و بلندمدت به قشر کمدرآمد و متوسط» میداند. دومین مشکل کلان را روابط خارجی میداند که راهحل آن را در اصلاح روابط خارجی میداند که نهایتاً معتقد است در اختیار قوه مجریه نیست. و سومین مشکل کشور را شکافهای عمیق اجتماعی و فرهنگی و بین نسلی و شکاف درآمدی و رفاهی تلقی میکند و راهکار آن را آزادی فیلترینگ و آزادی اجتماعی جوانان برمیشمارد.
وی معتقد است مهمترین مشکل کشور ناترازی ها و روابط خارجی است اما فوریترین مشکل نیستند بلکه فوریترین مشکل که باید سریع حل شود اصلاحات اجتماعی و حل شکافهای اجتماعی و نسلی است.
آنچه نگرانی ایجاد میکند این است که نیلی با این طرز تفکر سالها کارشناس دولتهای اصلاحطلب و لیبرال مسلک بوده است و نتایج این کارشناسیها ویرانی به بار آورده است. ارزش پول ملی از زمان دولت کارگزاران تا پایان دولت اعتدالی بهشدت پائین آمده است و شکافهای طبقاتی و فاصله فقیر و غنی بهشدت افزایش پیداکرده است.
وی برای اصلاح اقتصادی صریحاً به دنبال نابودی طبقه متوسط و قشر محروم و مستضعف جامعه است که خلاف سیاستهای کلان نظام و وعدههای انتخاباتی پزشکیان مبنی بر عدالت اجتماعی و همرنگ شدن سفره فقرا با ثروتمندان است و مینویسد:«با توجه به ابعاد ناترازی ها، اصلاحات اقتصادی، اولاً مستلزم وارد آوردن فشارهای کوتاهمدت یا میانمدت به قشر کمدرآمد و متوسط است؛ .... .» باوجوداین فرمول باید شاهد فقیرتر شدن مردم و شکاف طبقاتی بیشتر و شورشهای آینده باشیم.
در خصوص روابط خارجی ایشان معتقد است که بدون تغییر در روابط خارجی تغییر دولتها از ۱۳ به ۱۴ تحولی ایجاد نخواهد کرد که میتوان به تمایل ایشان به رابطه با آمریکا و غرب و عدمحمایت از فلسطین و محور مقاومت و درنهایت پیروزی اسرائیل بر فلسطین اشاره کرد.
در زمینهی حل شکافهای اجتماعی و نسلی ایشان صرفاً معتقد به آزادی فیلترینگ و آزادیهای اجتماعی جوانان است و هیچ برنامهای برای اشتغال و ازدواج آنان و حمایت از خانواده و جمعیت ارائه نمیکند که با اجرای این فرمول شاهد آسیبهای اجتماعی، ازدواج سفید، کاهش جمعیت و ... خواهیم بود.
در خصوص وفاق ملی تحلیل ایشان ناظر بر پذیرش fatf و بازگو نکردن ضعفهای دولتهای گذشته است که عمدتاً اصلاحطلب بودهاند و همینطور گفتگو با ۵۰درصدی که در انتخابات شرکت نکردهاند و تن دادن به خواستهای آنان و درنهایت منظور ایشان از وفاق یعنی باید نظام حکمرانی در سطح کلان تغییر کند و هرچه جریان اصلاحطلب و لیبرال و غربگرای کشور میگوید سایر بخشهای حکمرانی، گروههای سیاسی و مردم بپذیرند و همراهی کنند تا مشکلات حل شود.
در پایان این توصیه دلسوزانه به دکتر پزشکیان وجود دارد که تئوریها و کارشناسانی که برای دههها در ساختار قوهی مجریه حضور پررنگ داشتهاند و نتایج ناگوار آن را شاهد بودهایم بهگونهای که دولت یازدهم و دوازدهم(روحانی) در ابتدای دولت، ۱۱ میلیون فقیر تحویل گرفت و در انتهای دولت با وجود همین کارشناسان تبدیل به ۲۳میلیون فقیر شد، جوابگوی شرایط کنونی نیست و باعث بدتر شدن اوضاع میشود و بخش قابلتوجهی از مردم و بهخصوص ۱۷ میلیونی که به ایشان رأی دادهاند که بخش قابلتوجهی از مردم روستاها و شهرهای مرزی بودهاند، انتظار عدالت اجتماعی و بهبود وضعیت معیشت خود و به قول دکتر پزشکیان همرنگ شدن سفرههایشان با سفره ثروتمندان دارند با وجود چنین توان کارشناسی قابل تحقق نیست و منجر به ناامیدی بیشتر میشود.
#کانال_شبکه_عماریون
@shabake_ammarion
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👆فیلم اعلام بازداشت حمید پورمحمدی، قائم مقام بانک مرکزی در دولت محمود احمدینژاد که الان رئیس سازمان برنامه و بودجه در دولت مسعود پزشکیان شده، در جریان پرونده اختلاس ۳ هزار میلیارد تومانی (۱۶ آبان ۱۳۹۰)😐
#کانال_شبکه_عماریون
@shabake_ammarion
🌹پیامبر اکرم صلی الله علیه و اله فرمودند:
♦️« این دین مدام برپا خواهد ماند و گروهی از مسلمانان از آن دفاع کنند و در کنار آن بجنگند تا قیامت بپا شود.» و فرمود: « در هر عصر و زمانی گروهی از امتم مدافع احکام خدا باشند و از مخالفان باکی نداشته باشند.»
📚کنزالاعمال حدیث ۳۴۴۴۹و ۳۴۵۰۰
#کانال_شبکه_عماریون
@shabake_ammarion
🔴صبور باشید که پیروزی نهائی نزدیک است
♦️امام خمینی (ره):عزیزان من! صبور باشید که پیروزی نهائی نزدیک و خدا با صابران است خود و فرزندان نسل آتیه را سرفراز کنید که ایران امروز جایگاه آزادگان است و سستی و هراس به خود راه ندهید که نمی دهید و به وسوسه های شیطانی بستگان دستگاه ظلم گوش فرا ندهید. شما ملت ایران و همت و شجاعت شما زبانزد جهانیان و سرمشق آزادیخواهان است.
📚صحیفه نور جلد ۳ صفحه ۱۷
#کانال_شبکه_عماریون
@shabake_ammarion
8.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 اسرائیل در هراس و جهان در پی محدود کردن پاسخ ایران؛ این عین بازدارنگی است!
♦️ «فواز جرجس» استاد مطالعات خاورمیانه از لندن: اسرائیل برای حفاظت از خود به نیروهای غربی متکی است و این موضوع از لحاظ راهبردی بسیار مهم است؛ اسرائیل میبیند که سیاست بازدارندگیاش شکست خورده است.
#کانال_شبکه_عماریون
@shabake_ammarion
⁉️ چرا یحیی سنوار؟
♦️بسیاری از ناظران انتخاب یحیی سنوار رییس شاخه نظامی حماس به عنوان جانشین اسماعیل هنیه و رهبر جدید حماس را غیرمنتظره و شاید عجیب می دانند.
♦️انتخاب سنوار چند نکته مهم دارد:
۱. انتخاب سنوار با اتفاق آراء حتی موافقت افرادی مانند خالد مشعل صورت گرفت.
۲. مشهور است که سنوار در مسائل نظامی انعطاف ناپذیر و رادیکال و در سیاست عمل گرا است. او توان میدانی حماس را برای تقویت جایگاه سیاسی و مذاکراتی این جنبش می خواهد. به همین جهت، انتخاب او به معنای اهمیت احیای ساختار نظامی و بازسازی نیروی انسانی حماس در میدان است. در واقع، حماس برای جایگاه سیاسی و همچنین اهرم های چانه زنی، نیازمند بازسازی بخش نظامی خود است که سنوار می تواند این هدف را محقق کند.
۳. انتخاب سنوار پاسخی به ترور هنیه است و این پیام را به اسرائیل می دهند که رویکرد حماس تزلزل ناپذیر است و مقاومت را ادامه می دهد.
۴. انتخاب سنوار برای محور ایران از اهمیت زیادی برخوردار است و هماهنگی سیاسی میان ایران و حماس را تقویت می کند.
۵. با توجه به عدم امکان حضور سنوار در عرصه عمومی و مخفی بودن او، نقش جانشین سنوار برای پیشبرد مذاکرات سیاسی از اهمیت بیشتری نسبت به قبل برخوردار خواهد بود.
مصطفی نجفی
#کانال_شبکه_عماریون
@shabake_ammarion