❇️ علم و دانش حضرت زینب (سلام الله علیها)
این زن حضرت زینب کبری (سلام الله علیها) که الگوست، الگویی برای همه مردان بزرگ عالم و همه زنان بزرگ عالم. " امام خامنه ای (مدظله العالی) رهبر معظم انقلاب اسلامی "
حضرت زینب کبری (سلام الله علیها) را عقیله بنی هاشم می خواندند، امام سجاد (علیه السلام) در مورد عمه بزرگوارش فرمود:
"انت بحمدالله عالمة غیر معلمه، فهمة غیر مفهمة"
عالمه ای هستی بدون این که معلم داشته باشی و فهمیده ای هستی بی آن که کسی مطالب را به تو فهمانده باشد. (1)
و آن حضرت یکی از محدثان و راویان حدیث به شمار می آید.
پرورش حضرت زینب (سلام الله علیها) در دامان پیامبر اکرم (ص) امیر مومنان (علیه السلام) حضرت فاطمه (سلام الله علیها) وهمراهی با برادرانش حسنین علیهم السلام و سرانجام امام سجاد (علیه السلام) او را در نقطه ای از علم و دانش قرار داده بود که فرتر از علم ظاهری و روش آموختنی بود. (2)
حضرت زینب کبری (سلام الله علیها) در کوفه به ارشاد و تعلیم زنان اشتغال داشت. او مجلس درس تشکیل می داد و در آن جلسات به تفسیر قرآن می پرداخت. گاهی نیز مردانی در کلاس او شرکت می کردند، تاریخ از عبدالله بن عباس نام می برد که شاگرد زینب (سلام الله علیها) بود، ابن عباس وقتی از حضرت زینب (سلام الله علیها) سخن می گفت و از او روایت می کرد، می گفت بانوی خردمند ما زینب (سلام الله علیها) دختر امیر المؤمنین علی (علیه السلام) چنین گفت. (3)
(1) بحار الانوار، ج 25 ص 64
(2) زینب الکبری ص 95
(3) مقالئ الطالبین ص 95
#حضرت_زینب (س)
🆔 @Shabnamshabna
💢 چگونه محبتی بین یک زوج میتواند محبت بسیار عمیق و لذتبخش و ماندگاری باشد؟
یکی از راههایش این است که این دو نفری که به هم علاقه دارند، فقط به هم علاقه نداشته باشند.
این محبت را آسیبپذیر میکند. اگر هر کسی بهخاطر خودش دیگری را دوست داشته باشد. وجود این خودخواهی در محبت، باعث میشود، محبت کمکم صدمه بخورد و دعوا، تلخی، کدورت و افت محبت پیش بیاید، اما اگر هر کسی دیگری را بهخاطر خود او دوست داشته باشد، اینطور نخواهد شد.
قاعده مثلث طلایی میگوید: اگر این دو نفر هر دو عاشق و دلداده یک وجود با عظمتی باشند که دل اینها را برده باشد، بتواند خودخواهی اینها را گرفته باشد؛ آن وقت این دو تا نیز به هم علاقه عجیبی پیدا میکنند.
دو تا پروانه عاشق نسبت به آقا امام زمان (عج) این دو تا به هم علاقهای پیدا خواهند کرد که هیچ احدالناسی توی دنیا این علاقه را پیدا نمیکند؛ چون امام زمان خودخواهی این دو تا را گرفته است. خودخواهی اینها را که گرفت دو تا آدم غیر خودخواه حالا به هم علاقه پیدا کردند. اگر یک آقایی با خانمش بیمهری کند یا بالعکس، شما یقین بدانید که این آقا یکی از ایراداتی که دارد این است که عاشق امام زمان (عج) نیست.
#همسرانه
🆔 @Shabnamshabna
💢 سفارش امام زمان(عج)
در یکی از ملاقاتهای آیتالله مرعشی نجفی(ره) با امام زمان(عج) آن حضرت، ایشان را به قرائت سورههای زیر تشویق میکنند:
خواندن #سوره_یس بعد از نماز صبح، #سوره_نبأ بعد از نماز ظهر، #سوره_عصر بعد از نماز عصر، #سوره_واقعه بعد از نماز مغرب و #سوره_ملک بعد از نماز عشاء.
#کلام_علما
🆔 @Shabnamshabna
🔸علت هشدار نصرالله درباره خطر ترورهای صهیونیستها برای اوضاع داخلی لبنان
طلال عتریسی تحلیلگر سیاسی و استاد دانشگاه لبنان:
🔹دبیرکل حزبالله روی این نکته تمرکز کرد که این پهپادها خطرناک هستند و اسرائیل میتواند از طریق آن هرگونه ترور را مرتکب شود و اوضاع داخلی لبنان را برهم بزند و ممکن است که اتهامها داخلی باشد و این امر باعث بیثباتی شود.
🔹 لازم است که به اسرائیل اجازه داده نشود که دوباره از این پهپادها برای تخریب وضعیت داخلی لبنان استفاده کند. باید به وضعیت بازدارندگی دوجانبه برگردیم که اسرائیل به طور کلی از هرگونه تهدید خواه مقاومت یا وضعیت داخلی لبنان دست بردارد.
🔹 اسرائیل میتواند جاسوسها را از راه دور وارد کند اما این پهپادها ماموریت را انجام میدهند. خطر این پهپادها و تمرکز سید حسن نصرالله روی این خطر از اینجا ناشی میشود.
🔹اگر نیروی هوایی اسرائیل از طریق توان مقاومت از گردونه خارج شود، این به معنای پایان اسطوره اسرائیل خواهد بود.
💢 نباید زندگی را پیشخور کرد!
#عزّت مؤمن ارزشی والاست.
در بعضی از روایات آمده است که #وام نگیرید؛ زیرا غصه شب است و #ذلّت روز؛ «إِیاکمْ وَالدَّینَ فَإِنَّهُ هَمٌّ بِاللَّیلِ وَذُلٌّ بِالنَّهَارِ»
1 شب غصه میخوری که وقت قسطش رسیده است،
روز طلبکار صدا میزند که سلامعلیکم! امری ندارید با ما ؟! یعنی بیا ! قسطت عقبافتاده است ! یا شما دارید از آنطرف خیابان عبور میکنید، از داخل صندوق قرضالحسنه بلند میشود و بیرون میآید و شما را صدا میکند که فلانی ! عرضی دارم ! بیایید اینجا یک لیوان آب نزد ما بخورید ! وقتی به آنجا میروید، میگوید: قسطتان عقبافتاده است و شما نیز عرق میریزید.
این ذلت روز است. وامی که موجب ذلت مؤمن باشد، نباید گرفت.
نباید زندگی را پیشخور کرد! وام گرفتن پیشخور کردن زندگی و درآمد است. این وام همان وامی است که درباره آن میگویند:
دست طلب چو پیش کسان میکنی دراز/ پل بستهای که بگذری از آبرو خویش!
#تلنگر
🆔 @Shabnamshabna
به راهبرد رهبری برگردید - ۱
موضوع رهبری (leadership)، جایگاه ویژهای در مباحث سیاست جهانی پیدا کرده است. ضرورت رهبری برای تعیین راهبردها و انسجامبخشی توانمندیها، تبدیل به مطالبهای مهم در کشورها و سیاست بینالمللی شده است. خیلی از سیاستمداران امنیتی، درباره این خلأ بزرگ اظهار نگرانی میکنند. ما اما به برکت انقلاب اسلامی، از مزیّت رهبری بهرهمند هستیم؛ هر چند که معالاسف «حکمت متعالیه» ولایت فقیه، آن چنانکه باید فهمیده نشده و مورد اهتمام و التزام کافی قرار نگرفته است.
مواجهه جمهوری اسلامی با راهبرد جبهه صهیونیسم مسیحی در چند دهه اخیر، به یک نتیجه راهبردی انجامیده است: پیروزی و پیشروی جبهه مقاومت در عین دفاع مشروع، و هزیمت و عقبنشینی جبهه مقابل، با وجود تعدی و تهاجم. فرآیند دامنهدار برجام و پسابرجام را باید در همین متن (context) تحلیل و بررسی کرد که آیا آنچه دولت و وزارت خارجه، بهویژه در 16 ماه گذشته و هفتههای اخیر انجام دادهاند، منطبق با موقعیت جبهه خودی بوده یا نه؟ راهبرد حکیمانه امام خمینی و امام خامنهای، موجب زوال رهبری و راهبرد در جبهه قدرتمند غرب شد؛ امپراتوری بزرگی که توانسته بود رقیب قدرتمندی مثل شوروی را از پیش پا بردارد، اما در برابر محور مقاومت اسلامی، دچار سلسله شکستها شده؛ و بنابراین برای نفوذ و استحاله راهبرد اسلامی- انقلابی طراحی کرده است.
۱- از آمریکا تا انگلیس و اسرائیل و حتی فرانسه، شاهد گسیختگیهای سیاسی- اجتماعی گسترده هستیم. اما از انگلیس و فرانسه مهمتر، وضعیت آمریکا و اسرائیل بهعنوان پیشانی رهبری جبهه صهیونیسم مسیحی است که جنگ جهانی چهارم و سوم (مستقیم و نیابتی) را برای غرب آسیا طراحی کردند. شکست در این دو جنگ، به بحران دستاورد دامن زد و سپس باور زوال رهبری و راهبرد را در واشنگتن و تلآویو فراگیر کرد. آمریکا از اوج فروپاشاندن شوروی و بلوک شرق، ادعای کدخدایی جهان و تغییر نقشه خاورمیانه جدید، به حضیض شکست در سلسله جنگهای افغانستان و عراق و سوریه - و به یک معنا لبنان و غزه و یمن- افتاد و 7 هزار میلیارد دلار خسارت دید. کار چنان گره خورده که «ولفگانگ ایشینگر» رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ 25 بهمن 95 به روزنامه ایندپندنت گفت: «جهان در حال عبور از غرب به عصر پساغرب است. کاهش نفوذ اروپا و آمریکا زمینه را برای کشورهای دیگر فراهم کرده تا نظم جهانی جدیدی را شکل دهند. همهپرسی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و انتخاب ترامپ، اتحادیه اروپا، سازمان ملل و ناتو را در وضعیت متزلزلی قرار داده... دولت فعلی آمریکا ممکن است به منزله کاتالیزور [سرعتدهنده فعل و انفعالات] در این روند عمل کند».
۲- ایشینگر ادامه میدهد «در دوره جدید، بازیگران غیرغربی امور بینالمللی را شکل میدهند. برخی از اساسیترین ارکان غرب و نظم جهانی تضعیف شده. ناکامی در پاسخ به درگیری سوریه و اوکراین، ضعف ما را آشکار کرد و زمینه را برای پرکردن خلأ توسط کشورهایی مانند ایران و روسیه فراهم نمود». همان زمان، موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به روزنامه «دی ولت» گفت «قدرت رهبری آمریکا در حال زوال است. من هرگز آمریکا را تا این حد قطبیشده ندیده بودم. آمریکا در درون منسجم نیست. بزرگترین دموکراسی دنیا بیثبات شده است». چند روز بعد، آقای ظریف گفت «جهان وارد مرحله پساغربی شده است». اما مشی دولت و وزارت خارجه غالباً، خلاف این واقعیت بوده است.
۳- آريل شارون نخستوزیر اسرائیل، سال 2001 ادعا کرد كار فلسطينيها را 100 روزه تمام ميكند. صهیونیستها، قصاب صبرا و شتيلا را که 3500 فلسطيني را قتلعام كرده بود، بولدوزر میخواندند اما همین جنايتكار مجبور شد تابستان 2005 دستور عقبنشيني از غزه را صادر كند. شارون در سخنراني تلويزيوني گفت «عقبنشيني از غزه، اقدامي دردناك اما اجتنابناپذير براي تامين آينده اسرائيل است. ما نميتوانيم براي هميشه غزه را نگاه داريم». صهیونیستها پس از عقبنشینی از جنوب لبنان و نوار غزه، همه جنگها را با سرشکستگی پشتسر گذاشتهاند و این در حالی است که پنجمین ارتش قدرتمند دنیا معرفی میشدند.
🔻ادامه دارد🔻
#محمد_ایمانی
🌺🇮🇷 @shabnamshabna
به راهبرد رهبری برگردید - ۲
۴- آنچه از اسرائیل در دهه گذشته زائل شد، قابل جبران نبود. علت کدام است؟ قدرتمندی و حکمت رهبری جبهه مقاومت، و فقدان رهبری و راهبرد در هیئت حاکمه اسرائیل. گزارش کمیته وینوگراد (کمیته اطلاعاتی- قضایی بررسی علل شکست اسرائیل در جنگ 2006) خاطرنشان میکند: «رهبری سیاسی در جنگ 33روزه، دچار بحران و سردرگمی بود. [ضمن مسکوت گذاشتن نقش شیمون پرز رئیس رژیم،] نخستوزیر، مسئول اصلی شکست است. با وجود اعلام طراحی 4ماهه، این جنگ فاقد طرح مشخص و راهکارهای جایگزین بوده است. تناسبی میان سناریوها و آنچه در عمل در جریان بود، وجود نداشت. ارتش بدون برنامه و با سردرگمی رفتار کرد و در برابر حملات موشکی حزبالله ناتوان بود. تصمیم استراتژیک و دکترینی برای خروج از جنگ وجود نداشت. این جنگ، اشتباهی وحشتناك و ناکامیخطرناک بود. ما شکافهای خطرناک در بالاترین سطوح هرم سیاسی و نظامی را مشاهده کردیم». همچنین پس از شکست اسرائیل در جنگ 22 روزه غزه، روزنامه هاآرتص نوشت «مشکل ما فقط نخستوزیر نیست؛ ما نمیدانیم چگونه جنگهای خود را پایان ببریم و دستاورد تعبیر کنیم تا به شکست تفسیر نشود. دستاورد 60 ساله ما با این جنگ از بین رفت».
۵- پس از بیان این مقدمه فشرده درباره ضعف و سردرگمی دشمن، و صرف نظر از گذشته برجام، میتوان گفت آنچه دولت و وزارت خارجه در 16 ماه اخیر (پس از ابطال برجام توسط آمریکا و لغو عملی تعهدات توسط اروپا) انجام دادهاند، با جایگاه اقتدار جمهوری اسلامی و راهبردی که رهبر انقلاب بهویژه در دوره اخیر ترسیم کردهاند، مطابقت ندارد؛ چه در ارسال پالس بیهنگام به ترامپ که او را گستاختر کرد و چه در اعتماد به اروپا بهویژه پلیس بد مذاکرات برجام (فرانسه). به اقتضای عقل و تجربه، مسیر فعلی وزارت خارجه، غیرحکیمانه و اشتباه است. در اینباره تصریحات راهبردی وجود دارد که رفتارها را قابل ارزیابی میکند.
۶- رهبر انقلاب، تیر ماه ۹۷ در دیدار هیئت دولت فرمودند: «کار را در محدوده مقدورات کشور با جدیّت دنبال بکنید؛ منتظر این و آن نباشید. ما یک روز مشکل اقتصادی کشور را موکول کردیم به برجام... نتیجه این شد که مردم نسبت به برجام شرطی شدند، که وقتی آن بابا میخواهد از برجام خارج بشود، تا مدّتی که او میگوید خارج میشوم، ما همین طور دچار تلاطم در بازار خواهیم بود؛ ما شرطی شدهایم دیگر، مردم را ما شرطی کردهایم. حالا هم «بسته اروپایی»؛ مردم را درباره بسته اروپایی شرطی نکنید. البتّه اروپاییها مجبورند، ناچارند، چشمشان چهارتا! بایستی بگویند چگونه خواهند توانست از منافع ما دفاع کنند. امّا این را جزو موضوعات اصلی کشور قرار ندهید. ما مقدوراتی در کشور داریم؛ گره نزنید بهبود اقتصاد کشور را به چیزی که از اختیار ما خارج است... در روزنامه خواندم ترامپ گفته که میخواستم به ترزا مِی سفارش کنم راجع به سختگیری نسبت به ایران، او به من سفارش کرد درباره سختگیری راجع به ایران. آن وقت تلفن میزند به آقای دکتر روحانی و اظهار ارادت و اخلاص هم به ایشان میکند. اینها را بایستی با این چشم نگاه کرد».
۷- ایشان همچنین فروردین ۹۸ تأکید کردند «نمیتوانیم به غربیها هیچ امیدی داشته باشیم. در همین قضیّه برجام، وظیفه اروپاییها چه بود؟ این بود که میایستادند در مقابل آمریکا، میگفتند ما به تعهّد خودمان پایبندیم؛ تعهّد آنها این بود که تحریمها بهطور کلّی برداشته بشود؛ با بهانههای مختلف نَایستادند، خودشان هم در عین اینکه مدام به ما تأکید میکنند که «مبادا از برجام خارج بشوید»، عملاًً از برجام خارج شدهاند؛ یعنی حتّی تحریمهای جدیدی را بهوجود آوردهاند. از اینها میشود توقّع داشت؟ این کانال مالیای هم که مدام گفته میشود به شوخی شبیهتر است؛ البتّه شوخی تلخی است. این هیچ معنیای ندارد؛ آن چیزی که وظیفه آنهاست با آنچه دارند مطرح میکنند زمین تا آسمان فرق میکند. در آخرین مسئله، باز اروپاییها مثل گذشته از پشت خنجر زدند، خیانت کردند. از اینها توقّع نمیشود داشت؛ هیچ توقّعی نمیشود داشت».
🔻ادامه دارد🔻
#محمد_ایمانی
🌺🇮🇷 @shabnamshabna
به راهبرد رهبری برگردید - ۳
۸- حضرت آیتالله خامنهای 25 تیر امسال، در تحلیل رفتار مستکبرانه دشمن فرمودند: «آفت بزرگ دولتهای غربی، تکبر آنها است. اگر دولتِ مقابل آنها دولت ضعیفی باشد، این تکبر کار خود را میکند. اما اگر کشوری باشد که واقعیت آنها را دید و شناخت و ایستاد، آنها زمین میخورند. الان در قضایای بین ما و اروپاییها، علت اینکه مشکلات باقی میماند، تکبر آنهاست». به شهادت روند طی شده میتوان گفت دولت و وزارت خارجه، حتی اگر بر خط قرمزهای حداقلی خود هم که مذاکرهناپذیری برجام یکی از آنهاست، میماندند و مقتدرانه مواجه میشدند، با شوخی تلخ دشمن روبهرو نمیشدند. آیا کسی باور میکند اروپاییها که هفت ماه وعده دادند اما حاضر نشدند 4 میلیون یورو اعتبار برای اینستکس اختصاص دهند، اعتبار 15 میلیارد دلاری کنار میگذارند؟ یا اینکه میخواهند دولت ما را چند ماه دیگر سر بدوانند و اعتبار تهدید او را با عمل نکردنش به ضربالاجل گام سوم مخدوش کنند؟! آیا میشود روی فرانسه که به تعهدات خود عمل نکرد و علنا میگوید پلیس بد مذاکرات برجام بوده، حساب باز کرد؟ یا به دولتی در آمریکا اعتماد کرد که وزیر خارجهاش اذعان کرد «زمانی که رئیس CIA بودم، دروغ میگفتیم و تقلب و دزدی هم میکردیم. اینها یادآور افتخارات تجربه آمریکایی است»؟! آیا با عقلِ دیوانه مذاکره مواجه هستیم که هم مذاکره با آمریکا را دیوانگی میخواند و هم میگوید «هرگز فرصت مذاکره و ملاقات با آمریکا را از دست نخواهیم داد»؟!
۹-تنازل از مفاد حداقلی برجام، خودزنی دیپلماتیک است. امکان صادرات نفت نه با اجازه گرفتن از آمریکا بلکه با هزینهدار کردن کارشکنی طرف مقابل ممکن است. نظیر کاری که با انگلیس کردیم. خرید و فروش امن نفت برای همه و ناامنی و محدودیت برای همه. ادبیات آقای ظریف در گفتوگو با نشریات اروپایی که حتی مطالبه حقوق ایران در برجام را هم منتفی میکند، زیبنده دولت نیست: «تنها چیزی که میخواهیم، فروش نفت و دریافت پول آن است» و «اروپا خود را به یازده نکته متعهد کرده. اینها شامل سرمایهگذاریها، هواپیمایی غیرنظامی، حملونقل و بازگشت شرکتهای اروپایی است. ما هیچ یک از اینها را بهعنوان پیششرطی برای اجرای کامل تعهدات خود درخواست نمیکنیم. تنها میخواهیم بتوانیم نفت خود را بفروشیم. ارز ما 75 درصد ارزش خود را از دست داده. اروپا تنها خود را به بیانیهای که از برجام حمایت میکند محدود کرده، اما اینجا انسانها شغل و درآمد خود را از دست میدهند». آیا بعد از این ادبیات منفعل، جای مقاومت و مذاکره هم باقی میماند؟ (و حال آنکه توافق منعقد شده، جای چانهزنی هم ندارد).
۱۰- چاره چیست؟ کنار گذاشتن انفعال، رفتار قاطع متقابل، و باور به اقتدار بیبدیل جمهوری اسلامی در منطقه، چنانکه رهبری درباره گستاخی انگلیس فرمودند و عملیاتی شد: «انگلیس خبیث دزدی دریایی میکند و کِشتی ما را میدزدد؛ جنایت میکنند و شکل قانونی به آن میدهند. جمهوری اسلامی و عناصر مؤمن نظام، این خباثتها را بیجواب نمیگذارند». از لحاظ انباشت عبرتها و تجربهها و نصایح مستند رهبری و کارشناسان، حجت بر دولت تمام است. اگر مذاکرات اخیر با فرانسه (بخوانید آمریکا) موجب کلاهبرداری دوباره دشمن شد، برای بیخبرترین عوام هم مسموع نخواهد بود که کسانی فرافکنی کنند و سوءرفتار خود را پای عالیترین مقام نظام بنویسند.
#محمد_ایمانی
🌺🇮🇷 @shabnamshabna
❖
گاهی اوقات فشار زندگی انقد زیاد میشه که دوست داری فریاد بزنی
گریه کنی،خدا خدا کنی.
فایده نداره...!
قانون جذب چیز دیگه ای میگه:
تو باید حالت خوب باشه تا بتونی اتفاقهای خوب رو به سمتت جذب کنی.
گاهی باید تو اوج فشار بیخیال بشی، خودتو رها کنی،
فارغ از تمام دغدغه ها!! تا بتونی خودتو واسه دقایقی؛ ساعتی مهمون کنی
به شادی و خنده تا اتفاقات خوب رو جذب کنی.
یادت نره،صرفا با شاد بودن هم اتفاقی نمیفته.
باید در عین شاد بودن هم صبور باشی هم پرتلاش.
❖
@shabnamshabna