💢 سرطانهای اخلاقی
گاهی موقعیتهایی برای ما پیش میآید تا با بخشش، با احسان و با انفاق کردن، خودمان را بهتر بشناسیم یا خودمان را از مشکلات و بیماریهای روحی نجات بدهیم. طرف در بستر بیماری سختی افتاده و دارد میمیرد، اما چون از جناح مخالف است به عیادتش نمیرود، اما برای سرماخوردگی دوست همجناحیاش اتوبوس اتوبوس آدم به عیادت میبرد. اینها سرطان اخلاقی است.
زمان جاهلیت زنش که دختر میزائید، میگفت: چه خاکی به سرمان کنیم؟ بعد زیر خاک قایمش میکرد؛ یعنی زندهبهگورش میکرد.
افرادی هم هستند که پولشان، علمشان و حتی احسانشان را قایم میکنند. شاعر است، نویسنده است، شعرش را، متنش را به یک شاعر یا نویسنده دیگر نمیدهد. میگوید من زحمت کشیدهام تو بروی از روی یادداشتهای من بخوانی؟!
باید خدا هرچه به ما داده در اختیار دیگران هم بگذاریم. «وَأَمَّا بِنِعْمَةِ رَبِّک فَحَدِّثْ» (ضحی،11)
آقاجان اگر خودکار نداری من دو تا خودکار دارم، میخواهی یکی را بدهم. اگر کمک لازم داری من کمکت میکنم.
#تلنگر
🆔 @Shabnamshabna
💢 رسانهای خاموش اما پرحرف
سواد رسانهای یکی از لازمههای زندگی این روزهاست، اما رسانه فقط تلویزیون و رادیو و شبکههای مجازی نیستند؛ شاید بشود گفت عروسکها هم رسانههای خاموشی هستند که دنیای بچهها را تسخیر میکنند و بیصدا با آنها سخن میگویند.
طبق برخی آمار، ایران سومین واردکننده اسباببازی در جهان است و بر اساس آمار شورای نظارت بر اسباببازی، حدود 95 درصد اسباببازیهای موجود بازار نیز خارجی و بیشتر ساخت کشور چین است. این در حالی است که بیشتر تولیدکنندگان، توزیعکنندگان و واردکنندگان اسباببازی، خانوادهها، نهادهای فرهنگی، مسئولان حاکمیتی و... از توجه به تأثیرات فرهنگی اسباببازی غافل هستند. تقریباً این نگاه غالب شده که اسباببازی اساساً یک ابزار و وسیله سرگرمی و تفریح بوده و نسبت به عرصه فرهنگ خنثی و بیطرف است؛ حتی میتوان گفت که امروزه اسباببازی بیش و پیش از هر چیز، عامل تنظیمکننده شخصیت، ذهنیت و خلاقیت کودک محسوب میشود و به این معنا، تبدیل به مُبلغ فرهنگی شده است، پس از این به بعد به عروسکها به چشم یک رسانه نگاه کنید، یا عروسکهای دستساز و ایرانی استفاده کنید یا با تغییر پوشش و... از عروسکها به نفع و برای آموزش مفاهیم مطلوب خود استفاده کنید.
#تلنگر
🆔 @Shabnamshabna
🔰 واکنش امروز رهبر انقلاب به حوادث عراق و لبنان
👈 به دلسوزان #عراق و #لبنان توصیه میکنم اولویتشان را علاج ناامنی قرار دهند
👈 مردم هم مطالبات به حقی دارند؛ این مطالبات در چارچوب ساختارهای قانونی قابل تحقق است
🔻 رهبر انقلاب، صبح امروز در مراسم دانشآموختگی دانشجویان دانشگاههای افسری ارتش:
🔹️ بزرگترین لطمهای که دشمنان میتوانند به یک کشور بزنند، این است که امنیت را از آن سلب نمایند؛ کاری که امروز در برخی کشورهای منطقه شروع کردند و امنیت را از مردم میگیرند. در دنیا بیشتر از همه، آمریکا و سرویسهای اطلاعاتی غربی با پشتیبانی پول کشورهای مرتجع منطقه دارند آشوب به پا میکنند. این بدترین دشمنی و خطرناکترین کینهورزی علیه یک ملت است.
👈 به دلسوزان عراق و لبنان توصیه میکنم اولویتشان را علاج ناامنی قرار دهند.
👈 مردمشان هم مطالباتی دارند، بحق هم هست اما باید بدانند این مطالبات در چارچوب ساختارهای قانونی [کشورشان] قابل تحقق و ممکن است. وقتی در کشوری ساختار قانونی بههم ریخت، هیچ عملی نمیشود انجام داد. وقتی در کشوری خلأ به وجود آمد، هیچ اقدام مثبتی نمیتوان کرد.
🔺️ برای کشور عزیز ما هم از این فکرها کرده بودند که خوشبختانه مردم بموقع در میدان حضور پیدا کردند و خنثی شد. ۹۸/۸/۸
🔸رهبر معظم انقلاب: راهپیمایی بازگشت فلسطینیها به آزادی فلسطین منتهی خواهد شد
حضرت آیتالله خامنهای:
🔹این راهپیمایی بازگشت که این روزها دارد انجام میگیرد، روزی به بازگشت فلسطینیها منتهی خواهد شد و صاحبان اصلی سرزمین به آن بازخواهند گشت.
🔹امروز داریم میبینیم استکبار با هزینههای سنگینی که کرده، تا امروز ناکام مانده و در منطقه شکست خورده است؛ خودشان گفتند "۷هزار میلیارد دلار خرج کردیم [اما] هیچچیز دستمان نیست".
🔸طراحی آمریکا؛ پول کشورهای مرتجع منطقه
تحلیل رهبر انقلاب از آشوبهای اخیر عراق و لبنان:
🔹بزرگترین لطمهای که دشمنان میتوانند به یک کشور بزنند، این است که امنیت را از آن سلب نمایند؛ کاری که امروز در برخی کشورهای منطقه شروع کردند و امنیت را از مردم میگیرند.
🔹در دنیا بیشتر از همه، آمریکا و سرویسهای اطلاعاتی غربی با پشتیبانی پول کشورهای مرتجع منطقه دارند آشوب به پا میکنند. این بدترین دشمنی و خطرناکترین کینهورزی علیه یک ملت است. ۹۸/۸/۸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸سعد حريري-٦ سال پيش:
"نظام بشار اسد قطعا سقوط خواهد کرد به اذن الله"
٦ سال بعد، #سعد_حريري سقوط كرد!
#اذن_الله
🔰 اگر امنیت در یک جامعهای نبود...
🔻 رهبر انقلاب، صبح امروز در مراسم دانشآموختگی دانشجویان دانشگاههای افسری ارتش:
🔹️ حضور در #ارتش جمهوری اسلامی، صرفاً یک شغل مثل بقیهی مشاغلی که انسان دنبال آنها میرود نیست؛ بلکه به عهده گرفتن یک مسئولیت مقدس است. آن مسئولیت چیست؟ حفظ امنیت.
🔹️ #امنیت از مهمترین و مؤثرترین عوامل مورد نیاز یک جامعه است. اگر امنیت در جامعه نباشد، در آن هیچ کار درست و مثبتی انجام نمیشود. اگر امنیت در یک جامعه نبود و کشور مورد تهدید دشمنان بود، نه کار علمی و تحقیقی، نه فعالیت اقتصادی، نه کار فکری و فرهنگی میشود انجام داد. در محیط ناامن، هر کسی به فکر جان خود است.
🔺️ شما نیروهای مسلح، حافظان امنیت کشورید. ۹۸/۸/۸
🔺مقام معظم رهبری در مراسم دانش آموختگی دانشجویان دانشگاه افسری ارتش:
🔹به دلسوزان #عراق و #لبنان توصیه میکنم اولویتتان را علاج ناامنی قرار دهید؛ بزرگترین لطمهای که دشمنان میتوانند به یک کشور بزنند، این است که #امنیت را از آن سلب نمایند.
🔸مردم #عراق و #لبنان مطالباتی دارند، بحق هم هست اما باید بدانند این مطالبات در چارچوب ساختارهای قانونی کشورشان قابل تحقق و ممکن است؛ وقتی در کشوری ساختار قانونی بههم ریخت، هیچ عملی نمیشود انجام داد...
🔹دنیا بیشتر از همه، #آمریکا و سرویسهای اطلاعاتی غربی با پشتیبانی پول کشورهای مرتجع منطقه دارند آشوب به پا میکنند؛ این بدترین دشمنی و خطرناکترین کینهورزی علیه یک ملت است....
🔸برای کشور عزیز ما #ایران هم از این فکرها کرده بودند که خوشبختانه #مردم بموقع در میدان حضور پیدا کردند و خنثی شد...(۹۸/۸/۸)
🌺🇮🇷 @shabnamshabna
⭕️ خیزش علیه #نئولیبرالیسم
کمیل سوهانی
🔹در حالیکه تظاهرات میلیونیِ اخیر مردم #شیلی، یکی از بزرگترین تظاهرات در دهههای اخیر این کشور محسوب میشود، رسانههای جریان غالب جهانی ترجیح میدهد تمام وقت، به انعکاس شورشهای خیابانی #عراق بپردازند.
🔸این روزها در شیلی نیروهای مسلح، اعتراضات را به شدت سرکوب کرده و حکومت نظامی در ۱۲ منطقه از این کشور برپاست، اما به سختی میتوان خبری از این اتفاقات در رسانهها دید. این تظاهرات در اعتراض به سیاستهای اقتصادی نئولیبرالی است که سالهاست در این کشور حاکمیت دارد.
🔹تحولات اساسی اقتصادی در شیلی از سپتامبر ۱۹۷۳ آغاز شد. در این تاریخ «آگوستو پینوشه» در یک کودتای نظامی، با همکاری سازمان سیا، دولت مردمی «سالوادور آلنده» را سرنگون کرد.
🔸این سرنگونی آغازی بود بر جابهجایی ثروتهای عمومی از مردم به سمت صاحبان سرمایه، آغاز دوران حکومت ابرشرکتها بهجای دولتها، آغاز دورانی از نظریات اقتصادی که امروزه با عنوان #نئولیبرالیسم شناخته میشود. شیلی محل تولد و اولین جایی از جهان بود که نئولیبرالیسم در آن به اجرا گذاشته شد.
🔹آغاز این ایدئولوژیِ اقتصادی با یک دیکتاتوریِ خشن بود. در زمان حاکمیت پینوشه بیش از ۳۰۰۰ نفر اعدام یا ناپدید شدند و دهها هزار تن دیگر در زندانها زیر شکنجه رفتند. گفته میشود که نزدیک به ۲۰۰ هزار تن از شهروندان شیلی نیز تبعید شدهاند.
🔸دو سال بعد از کودتا، پینوشه دست به اصلاحاتی زد که بر خلاف سیاستهای آلنده بود. این اصلاحات توسط یک تیم اقتصادی طراحی شد که در آمریکا تحت نظر #میلتون_فریدمن نظریهپرداز نئولیبرالیسم، تحصیل کرده بودند. آنها در شیلی با عنوان پسرهای شیکاگو شناخته میشدند.
🔹با حاکمیت #پسران_شیکاگو، شیلی از اقتصادی درونگرا به اقتصادی آزادسازی شده و ادغام شده در اقتصاد جهان تبدیل شد که نیروهای #بازار برای هدایت بیشتر تصمیمات اقتصادی، آزاد گذاشته شده بودند.
🔸میلتون فریدمن دو سال پس از کودتا در ۱۹۷۵ با پینوشه ملاقات کرد و ژنرال از او خواست در نامهای نظرش را راجع به اقتصاد شیلی بنویسد. میلتون فریدمن برای توصیف اقتصاد شیلی در زمان پینوشه از ترکیب «معجزهی شیلی» استفاده کرد.
🔹آنچه امروز مردم شیلی به آن اعتراض میکنند نتیجهی سالها حاکمیت نظریات میلتون فریدمن بر این کشور است. در حال حاضر در شیلی ۳۰ درصد از ثروت در اختیار فقط یک درصد از مردم قرار دارد. شیلی از نظر میزان نابرابری در منطقه بهاتفاق برزیل در جایگاه اول قرار دارد.
🔸در یکی از صحنههای منتشر شدهی تظاهرات مردم شیلی، هزاران معترض، یکی از آهنگهای ویکتور خارا را با یکدیگر میخوانند؛ ویکتور خارا، خواننده، آهنگساز و گیتاریست شیلیاییِ طرفدار سالوادور آلنده بود. او یکی از پنج هزار نفری بود که سربازان پینوشه بلافاصله بعد از کودتا دستگیر و در ورزشگاه پایتخت شیلی جمع کردند. چند روز بعد جسد خارا در حالی که با بیست و چهار گلوله سوراخ شده و تمام انگشتان دستش شکسته شده بود پیدا شد.
🌺🇮🇷 @shabnamshabna
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 #کوروش_کبیر اسطوره ایران یا صهیونیسم؟
‼️دستهای پشت پردهی پروژه کوروش پرستی ...
‼️چرا از بین این همه شاه، #کوروش و شاهان خادم یهود باید برجسته شوند؟
😏پرز اسرائیلی رسما اعتراف میکند ...
🌺🇮🇷 @shabnamshabna