دینداری لذتبخش - مجلس ۳۰
بود و نبود محبت، شاخص شکرگزاری و کفران نعمت
قال الله تعالیٰ:
- وَاللهُ لَا يُحِبُّ كُلَّ كَفَّارٍ أَثيمٍ
«سورهی بقره، ۲۷۶»
خداوند هيچ كفرانكنندهی گنهكارى را دوست نمىدارد.
- لَئِن شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ وَلَئِن كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ.
«سورهی ابراهیم، ۷»
ﺍﮔﺮ ﺳﭙﺎﺱﮔﺰﺍﺭی ﻛﻨﻴﺪ، ﻗﻄﻌﺎً ﺑﺮ ﺷﻤﺎ ﻣﻰﺍﻓﺰﺍﻳﻢ، ﻭ ﺍﮔﺮ ﻧﺎﺳﭙﺎسی ﻛﻨﻴﺪ، بیﺗﺮﺩﻳﺪ ﻋﺬﺍﺑﻢ ﺳﺨﺖ ﺍﺳﺖ.
قال امیرالمؤمنین علیه السلام:
- أَيُّهَا النَّاسُ! الزَّهَادَةُ قِصَرُ الْأَمَلِ وَالشُّكْرُ عِنْدَ النِّعَمِ وَالتَّوَرُّعُ عِنْدَ الْمَحَارِمِ فَإِنْ عَزَبَ ذَلِكَ عَنْكُمْ فَلَا يَغْلِبِ الْحَرَامُ صَبْرَكُمْ وَلَا تَنْسَوْا عِنْدَ النِّعَمِ شُكْرَكُمْ فَقَدْ أَعْذَرَ اللهُ إِلَيْكُمْ بِحُجَجٍ مُسْفِرَةٍ ظَاهِرَةٍ وَكُتُبٍ بَارِزَةِ الْعُذْرِ وَاضِحَةٍ.
اى مردم! زهد يعنى كوتاه كردن آرزو، و شكرگزارى برابر نعمتها، و پرهيز در برابر محرّمات. پس اگر نتوانستيد همهی اين صفات را فراهم سازيد، تلاش كنيد كه حرام بر صبر شما غلبه نكند، و در برابر نعمتها، شكر يادتان نرود. چه اينكه خداوند با دلائل روشن و آشكار، عذرها را قطع، و با كتابهاى آسمانى روشنگر، بهانهها را از بين برده است.
- اذْكُرُوا انْقِطَاعَ اللَّذَّاتِ وَبَقَاءَ التَّبِعَات
«نهجالبلاغه، حكمت ۴۳۳»
پايان لذّتها، و برجاىماندن تلخىها را به ياد آوريد.
توضیح:
عشق خدا به بندهی مؤمناش، و عشق مؤمن به خدای عشقآفرین، ارتباطی دوسویه بین خدا و بنده ایجاد کرده که رَبّ، کرم میکند و بنده شکر، و خدا نیز از بزرگی و عظمت خویش، کرم را چندینبرابر میکند.
اما در مورد کافر، چون محبتی در بین نیست، شکر نعمت هم نیست؛ و همین، باعث انقطاع نعمتها در بندهی ناسپاس بیمعرفت میشود.
امیرالمؤمنین علیه السلام تبعات سخت و سنگین ناسپاسی که با بروز پدیدهی مرگ نمایان میگردد را یادآور شده، مردم را به قدردانی و سپاسگزاری نعمات الهی تشویق فرموده است.
از جملهی نعمتها، نعمتهای معنوی است که ماه رمضان، این مهمانی خاص خداوند، از بزرگترین آنهاست.
آری؛ شب عید سعید فطر است و ماه رمضان [چه برای کسانی که حرمت گذاشتند و روزه گرفتند، و چه برای کسانی که بیحرمتی کردند و روزه نگرفتند] به پایان رسیده است؛ اما این کجا و آن کجا؟!!!
نه روزهداران چیزی از دست دادند، و نه روزهخواران به فتحالفتوحی رسیدند!!!
امام رضا علیه السلام به یک شخص منکر دین فرموده باشد:
اگر فرض بر این باشد که قیامت دروغ است، ماهایی که رعایت کردیم، ضرر نکردهایم، ولی اگر درست باشد (که هست) شمایی که رعایت نکردید، خیلی ضرر خواهید کرد!!!
اللهم اجعل عواقب امورنا خیرا؛ آمین
💌 ارسال کنید؛ در ثوابش شریک باشید ❤️
أللّهم بحقّ هذا اليوم ...
بسم الله الرحمن الرحیم وصلی الله علی محمّد وآله الطاهرین.
اعیاد دینیمذهبی، فراواناند؛ جمعه، مبعث، غدیر خم، موالید چهارده معصوم علیهم السلام، و ...؛ اما در این بین، دو عید بزرگ «فطر و قربان» از اهمیت خاصی برخوردارند و از آنها به «عیدین» یاد میشود. این اهمیت، از تفکر در فقرات و فرازهای مختلف دعای قنوت نماز این دو روز استنباط میشود:
- در اول دعا، خداوند را با صفاتی همچون کبریایی و عظمت، جود و جبروت، عفو و رحمت، تقوی و مغفرت، مورد ستایش قرار داده است.
- خدا را به حق این روز قسم داده است؛ با اینکه در لسان ادعیه کمتر دیده شده خدا را به حق روز خاصی قسم داده باشند.
- این روز، عید همهی مسلمانان است [به طور عموم]
به شهادت قرآن کریم، اولاً دین، در نزد خداوند، یکی بیشتر نیست (اسلام)؛ و پیروان [حقیقی و واقعیِ] همهی پیامبران الهی علیهم السلام یک نام بیشتر ندارند و آن «مسلمان» است. قرآن، تمام انبیاء پیشین و خانواده و فرزندان صالحشان و پیروان راستینشان را مسلمان نامیده است و این در قرآن شواهد فراوان دارد.
- برای حضرت محمد صلی الله علیه وآله به عنوان خاتم و اعظم و افضل پیامبران و نیز، بزرگ خاندان معصوم خویش علیهم السلام، [علاوه بر عید بودن] ذخیره و مزید شرافت و کرامت هم هست [به طور خصوص]
چرا که هم دین و مکارمالاخلاق با بعثت سراسر نور [و به دست باکفایت] آنحضرت تکمیل شده؛ و هم اجرای همهجانبه و دقیق اسلام، و تحقق عینی اهداف مقدس انبیاء عظام، به دست پربرکت فرزند و وارث او، مهدی موعود عجل الله فرجه که وارث دیگر انبیاء الهی نیز میباشد، صورت خواهد گرفت.
- از محضر ربوبی درخواست کرده همهی اهل اسلام (به تعبیر عامتر، همهی موحدان) را در خیراتی که اهلبیت علیهم السلام (به عنوان وارثان همهی پیامبران علیهم السلام) داخل در آن هستند، داخل گردانیده، از همهی شروری که آنان از آن برکنار هستند، برکنار بدارد.
- در آخر هم تقاضا کرده بهترین دعای صالحان را برآورده سازد و از بدترین چیزی که بندگان مُخلَص الهی از آن گریزان بودهاند، به خدا پناه برده است.
حال سؤال این است!
واقعا آن خیر و شری که در فقرات آخر دعا از آنها یاد شده، چه چیزهایی است؟!!!
پاسخی که به ذهن نگارنده میرسد، از این قرار است:
در کتاب شریف «علل الشرایع» شیخ صدوق، به نقل از امام محمد باقر علیه السلام آمده:
هیچ روز عیدی (فطر و قربان) نیست مگر اینکه برای ما آل محمد علیهم السلام یک حُزنی تجدید و تکرار میشود؛ سؤال کردند چرا؟! فرمود: چون قسمت و حق خود (حکومت) را در دست دشمنان خود میبینند.
در حقیقت، روز عید فطر، روز بازگشت به فطرت است و آن که فطرتش پاک باشد، بیدرنگ متوجه ولی و حجت برحق الهی در روی زمین میگردد:
أللهم إنا نشکو إلیک فقد نبینا و غیبت ولینا ... (مفاتیحالجنان، دعای افتتاح)
در روایات داریم هیچ خیری بالاتر از حکومت صالحان، و هیچ شری بدتر از حکومت ظلمه و طواغیت نیست؛ چرا که در پرتو حکومت صالحان است که دین برپا گردیده، قسط و عدل استقرار یافته، زمینهی رشد همهجانبهی افراد [و به تبع آن جامعه] فراهم میشود. کما اینکه از اثرات سوء حکمرانی طاغوت است که:
إِنَّ فِرْعَوْنَ عَلَا فِي الْأَرْضِ وَجَعَلَ أَهْلَهَا شِيَعًا يَسْتَضْعِفُ طَائِفَةً مِّنْهُمْ يُذَبِّحُ أَبْنَاءَهُمْ وَيَسْتَحْيِي نِسَاءَهُمْ إِنَّهُ كَانَ مِنَ الْمُفْسِدِينَ
ﻫﻤﺎﻧﺎ ﻓﺮﻋﻮﻥ [ﺩﺭ ﺳﺮﺯﻣﻴﻦ ﻣﺼﺮ] ﺑﺮﺗﺮیﺟﻮیی ﻭ ﺳﺮکشی ﻛﺮﺩ ﻭ ﻣﺮﺩﻣﺶ ﺭﺍ ﮔﺮﻭﻩ ﮔﺮﻭﻩ ﺳﺎﺧﺖ، ﺩﺭ ﺣﺎلی ﻛﻪ ﮔﺮﻭهی ﺍﺯ ﺁﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﻧﺎﺗﻮﺍﻥ ﻭ ﺯﺑﻮﻥ ﮔﺮﻓﺖ، ﭘﺴﺮﺍﻧﺸﺎﻥ ﺭﺍ ﺳﺮ ﻣﻰﺑﺮﻳﺪ، ﻭ ﺯﻧﺎﻧﺸﺎﻥ ﺭﺍ [ﺑﺮﺍی ﺑﻴﮕﺎﺭی ﮔﺮﻓﺘﻦ] ﺯﻧﺪﻩ ﻣﻰﮔﺬﺍﺷﺖ؛ بیﺗﺮﺩﻳﺪ ﺍﻭ ﺍﺯ ﻣﻔﺴﺪﺍﻥ ﺑﻮﺩ. «قصص/ ۴»
نتیجه اینکه
خداوندا! تو را به عظمتات و به حق این روزی که هم عید موحدان است و هم ذخیره برای صالحترین بندگانت، ما بندگان موحد و عیالات خودت و ایتام آل پیغمبرت را مورد عفو و رحمت و جود خویش قرار ده، قسمت و حق آل محمد علیهم السلام را به ایشان برگردان تا همهی عالمیان را از شر طواغیت نجات بخشیده باشی و از برکات و خیرات حکومت عدل مبتنی بر دین و ارزشهای والای دینی بهرهمند و متنعم گردانیده باشی.
و در یک کلام، خداوندا! امام زمان ما را به فریاد ما برسان؛ آمین.
آری! بایستی پس از یکماه روزهداری و عبادت و خودسازی که به فطرت اولیهی خویش نزدیک میشویم، در روز عید جمع شویم و قرآن ناطق را از خدا طلب کنیم تا در پرتو هدایتهای او بر سبیل قرآن صامت، راه مستقیم هدایت پوئیم و به سرمنزل مقصود که لقای حق و فردوس برین است برسیم. به امید آن روز.
والسلام علیکم ورحمةالله وبرکاته
علیرضا احمدی دهبالایی (ایلامی)
چهارشنبه ۲۲ فروردین ۱۴۰۳ ؛ ۱ شوال ۱۴۴۵
@shabnamshabna
🔸اطلاعیه فرماندهی انتظامی تهران بزرگ پیرامون حجاب و عفاف
🔹شهروندان گرامی ، هم میهنان محترم
فرماندهی انتظامی تهران بزرگ ضمن تبریک عید سعید فطر و تقدیر از تمامی هموطنان قانونمدار به سبب رعایت ارزش ها و موازین دینی و اخلاقی جامعه، به اطلاع می رساند که در چارچوب مطالبات عمومی و بر اساس وظایف قانونی ، طرح حجاب و عفاف از روز شنبه بیست و ششم فروردین ماه در همه معابر و اماکن عمومی با جدیت بیشتر دنبال خواهدشد.
🔹به همین سبب ،از همه شهروندان محترم ، به ویژه دختران و بانوان گرامی، درخواست می شود به منظور رعایت قانون و حفظ ارزش های اخلاقی و هنجارهای ملی و مذهبی جامعه، حریم پر حرمت حجاب و عفاف را آنگونه که شایسته است رعایت نمایند.
📌پلیس ضمن اطمینان از رعایت موازین اخلاقی و حریم عفاف توسط قاطبه شهروندان،یادآور می شود که ناگزیر ، براساس وظایف خویش، با ناقضان قانون حجاب و عفاف برخورد قانونی می نماید.از همین روی، از آنان انتظار دارد که به ارزش های قانونی احترام بگذارند و کنش و پوشش خود را در آن چارچوب تنظیم نمایند.
✅
🔸مستقیم تا تل آویو
🔻پهپاد های رزمی نیرو های مسلح ایران که میتوانند تمامی نقاط در اراضی اشغالی را هدف قرار دهند ؛
🔻ظرفیت بالای عملیاتی نیرو های مسلح ایران در انجام عملیات ترکیبی موشکی و پهپادی به صورت همزمان جهت از کار انداختن سامانه های دفاع هوایی و موشکی دشمن نگرانی بسیار زیادی را در سطوح مختلف نظامی و اجتماعی دشمن ایجاد نموده است.
✅
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸️برگزاری مراسم تشییع پنج تن از مأموران فراجای سیب و سوران امروز از ساعت ۹ صبح در سیستان و بلوچستان
✅
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 صبر ستودنی هنیه در واکنش به شهادت ۳ فرزند و ۳ نوهاش
🔻اسماعیل هنیه (رئیس دفتر سیاسی حماس) در حال بازدید از مجروحین در بیمارستانی در قطر بود که خبر شهادت سه فرزند و سه نوهاش را به او دادند.
🔸غیر از ایمان و واکنش مومنانۀ او، آنچه نظر مرا به خود جلب میکند، انتهای ویدئوست. می گوید: «بازدیدمان را ادامه دهیم.»
🔺یعنی نه تنها جزع و فزع نکرد، بلکه حتی دیدارش از مجروحان را هم ناتمام نگذاشت.
#طوفان_الاحرار
🌺🇮🇷 @shabnamshabna
وصاياى امام عليه السلام دربسترشهادت
#نهج_البلاغه
⚪️اللهَ اللهَ فِي الاَْيْتَامِ، فَلاَ تُغِبُّوا أَفْوَاهَهُمْ، وَلاَ يَضِيعُوا بِحَضْرَتِکُمْ
▪️خدا را خدا را، که يتيمان رعايت کنيد، نکند آنها گاهى سير و گاهى گرسنه بمانند و در حضور شما ضايع شوند
✍درباره اهتمام به امر يتيمان در قرآن مجيد و روايات، تأکيدهاى فراوانى شده است که حکايت از سيطره روح انسان دوستى و حمايت از ضعيفان در احکام اسلامى مى کند.در اين حديث آمده است که خداوند به فرشتگانش مى فرمايد: «اى فرشتگان من چه کسى اين يتيم را به گريه درآورد؟ فرشتگان عرض مى کنند: خدايا تو آگاه ترى. خداوند مى فرمايد: اى ملائکه من شما را گواه مى گيرم هرکس گريه او را خاموش و قلبش را خشنود کند من در قيامت او را خشنود خواهم کرد».
📘#نامه_47
🌺🇮🇷 @shabnamshabna