شفقت
امام على عليه السلام : بِالعَدلِ تَتَضاعَفُ البَرَكاتُ . "به سبب عدالت، بركتها دو چندان مى شود." (
بسم الله الرحمن الرحیم
"إِنَّ اللَّهَ یَأْمُرُکُمْ أَنْ تُؤَدُّوا الْأَماناتِ إِلى أَهْلِها وَ إِذا حَکَمْتُمْ بَیْنَ النَّاسِ أَنْ تَحْکُمُوا بِالْعَدْلِ إِنَّ اللَّهَ نِعِمَّا یَعِظُکُمْ بِهِ إِنَّ اللَّهَ کانَ سَمیعاً بَصیرا"؛ سوره نساء آیه 58
"خداوند به شما فرمان میدهد که امانتها را به صاحبانش بدهید! و هنگامی که میان مردم داوری میکنید، به عدالت داوری کنید! خداوند، اندرزهای خوبی به شما میدهد! خداوند، شنوا و بیناست."
امام على( عليه السلام) :
جَعَلَ اللّه ُ سُبحانَهُ العَدلَ قِواما لِلأنامِ، و تَنزيها مِنَ المَظالِمِ و الآثامِ، و تَسنِيَةً لِلإسلامِ .
"خداوند سبحان، عدالت را بر پا دارنده مردمان ، مايه دورى از حق كشيها و گناهان و وسيله آسانى و گشايش براى اسلام قرار داده است ."
( غرر الحكم : ۴۷۸۹ )
امام علی (علیهالسّلام) در راستای عدالت اسلامی، و پیکار با هرگونه اشرافیّت و تبعیضات، به شهادت رسیدند، از اینرو هنگامی که ضربت شهادت بر فرق سر ایشان رسید، فرمود: «فزت و رب الکعبة؛سوگند به خدای کعبه، رستگار و پیروز شدم». پیروزی و رستگاری حضرت علی (علیهالسّلام) به این نبود که به خاطر مصالح مادّی و شخصی خود، ارزشهای اسلامی را نادیده بگیرد، بلکه پیروزی و رستگاری ایشان از اینرو بود، که تا پای شهادت برای تداوم ارزشهای اسلامی از جمله اجرای عدالت و خط بطلان بر هرگونه اشرافیّت و تبعیضات ایستاد. امام علی (علیهالسّلام) خواست اینگونه مصالح شخصی را فدای ارزشهای سیاسی و اجتماعی اسلام کند، تا مسلمانان در هر زمان، در برابر ستمگران، ایستادگی کنند، مثلاً با اسرائیل متجاوز به مذاکره ننشینند، و به مستکبران جهانخوار، دست دوستی ندهند، و اسلام محمّد (صلیاللهعلیهوآلهوسلم) را از درون تهی ننمایند و به اسلام معاویه و یزید، تبدیل نسازند.
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ ، عَلَيْكَ مِنِّي سَلامُ اللّٰهِ أَبَداً مَا بَقِيتُ وَبَقِيَ اللَّيْلُ وَالنَّهارُ.
"سلام بر تو ای امیر مؤمنان، از جانب من، همیشه سلام خدا بر تو باد تا باقیام و شب و روز باقی است."
جزء 20 قرآنکریم.mp3
8.35M
0️⃣2️⃣ #تندخوانی(تحدیر) جزء بیستم قرآن کریم
✨حجم 7.9 مگ
🕕زمان: 34 دقیقه
🎙قاری: احمد دباغ
💠دعای روز بیستم #ماه_مبارک_رمضان
بسم الله الرحمن الرحیم
☘️اللهمّ افْتَحْ لی فیهِ أبوابَ الجِنانِ واغْلِقْ عَنّی فیهِ أبوابَ النّیرانِ وَوَفّقْنی فیهِ لِتِلاوَةِ القرآنِ یا مُنَزّلِ السّکینةِ فی قُلوبِ المؤمِنین
🤲🏼خدایا بگشا برایم در آن درهاى بهشت وببند برایم درهاى آتش دوزخ را و توفیقم ده در آن براى تلاوت قرآن اى نازل کننده آرامش در دلهاى مؤمنان
#پنج_شنبه_ها
🔰«مولی امیرالمؤمنین علیهالسلام»:
اُذكُروا إِنْقطاعَ اللّذّاتِ وَ بقاءَ التَّبِعات!
آن ساعتی که دیگر خوشیها برای همیشه پایان مییابد و تنها تبعات و اثرات شوم گناهان بر جای میماند! همواره به یاد داشته باشید (هیچ وقت مرگ را فراموش نکنید)
📚نهجالبلاغه، کلمة ٤٢٥
شفقت
#پنج_شنبه_ها 🔰«مولی امیرالمؤمنین علیهالسلام»: اُذكُروا إِنْقطاعَ اللّذّاتِ وَ بقاءَ التَّبِعات! آ
بسم الله الرحمن الرحیم
كُلُّ نَفْسٍ ذَائِقَةُ الْمَوْتِ ۖ ثُمَّ إِلَيْنَا تُرْجَعُونَ "هر نفسی (طعم ناگوار) مرگ را خواهد چشید، و پس از مرگ شما را به سوی ما باز گردانند." سوره عنکبوت آیه 21
«امام موسی بنجعفر(علیهالسلام)»:
لَو رَأیتَ مَسیرَالأجَلِ لَأَلهاكَ عَنِ الأَمل.
"تو اگر مسیر مرگ خود را میدیدی مسلماً از هر چه آرزو داشتی چشمپوشی میکردی." (تحفالعقول، ص ٤٢١)
روزی عزرائیل (ع) به مجلس حضرت سلیمان (ع) وارد شد
و در آن مجلس مدام به یکی از اطرافیان حضرت نگاه میکرد! پس از مدتی عزرائیل از آن مجلس بیرون رفت. آن شخص به حضرت سلیمان (ع) گفت: این شخص چه کسی بود؟ حضرت سلیمان (ع) فرمود: او عزرائیل (ع) بود. آن مرد گفت: طوری به من نگاه میکرد گویا دنبالم بود تا مرا قبض روح کند. حضرت سلیمان (ع) فرمود: الان چه میخواهی؟ او که وحشتزده و دستپاچه شده بود، عرض کرد: اگر ممکن است برای خلاصی من از دست عزرائیل، به باد فرمان دهید مرا به هندوستان ببرد. حضرت سلیمان (ع) به باد دستور داد تا او را سریع به هندوستان ببرد، باد هم او را با سرعت به نقطهای از هندوستان برد. در جلسه بعد، هنگامی که حضرت سلیمان (ع) با عزرائیل (ع) ملاقات کرد، به او فرمود: در دیدار قبلی چرا مدام به یکی از همنشینان من، نگاه میکردی؟ عزرائیل (ع) در جواب گفت:
دیدمش اینجا و بس حیران شدم
در تفکر رفته سرگردان شدم
از عجب گفتم گر او را صد پر است
او به هندستان شدن دور اندر است
آن روز من از طرف خداوند مأمور بودم تا ساعاتی دیگر او را در هندوستان قبض روح کنم، ولی او را اینجا دیدم و تعجب کردم، به هندوستان رفتم و آنجا پیداش کردم و جانش را گرفتم.
چون به امر حق به هندستان شدم
دیدمش آنجا و جانش بستدم
تو همه کار جهان را همچنین
کن قیاس و چشم بگشا و ببین
از که بگریزیم، از خود این محال
از که برتابیم از حق، این وبال
خداوند متعال در قرآن میفرماید: «أَیْنَمَا تَکُونُوا یُدْرِککُّمُ الْمَوْتُ وَلَوْ کُنتُمْ فِی بُرُوجٍ مُّشَیَّدَةٍ؛ "هرکجا باشید، مرگ شما را فرا میگیرد؛ اگرچه در کاخهای بسیار محکم باشید."»سوره نسائ آیه 181
چه باشید در برج و در قصر و کاخ
چه باشید در کومه و سنگلاخ
به هر جا که باشید و هر ساز و برگ
بگیرد گریبانتان سخت مرگ
آری مرگ همواره در پی انسان است و او توجه نداشته باشد و به مرگ فکر نکند، آنگاه که مرگ به سراغش آید، غافلگیر میشود. در قرآن چنین آمده: زمانی که ملکالموت به سراغ عدهای میآید، میگویند: «رَبِّ ارْجِعُونِ لَعَلِّی أَعْمَلُ صَالِحًا فِیمَا تَرَکْتُ؛ پروردگارا! مرا بازگردانید، شاید در آنچه از خود به جای گذاشتهام، کار نیکی انجام دهم.» اما خداوند متعال در جوابشان میفرماید: «کَلَّا إِنَّهَا کَلِمَةٌ هُوَ قَائِلُهَا وَمِن وَرَائِهِم بَرْزَخٌ إِلَی یَوْمِ یُبْعَثُونَ؛ هرگز چنین نمیشود! این سخنی است که او به زبان میگوید و در پی آنان برزخی است تا روزی که برانگیخته شوند»
روز پنج شنبه است برای شادی همه رفتگانمان "رحم الله من یقرأ الفاتحة مع الاخلاص و الصلوات"
26.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚫️ شهادت مظلومانه امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام تسلیت باد.
🥀امشب علی به باغ جنان پیش فاطمه است
🥀اما دل شکسته او در خرابههاست
🥀سجاده بیامام و زمین لالهگون ز خون
🥀مسجد غریب مانده و محراب، بیدعاست
جزء 21 قرآنکریم.mp3
8.7M
#تندخوانی(تحدیر) جزء بیست و یکم قرآن کریم
✨حجم 8.2 مگ
🕕زمان: 36 دقیقه
🎙قاری: احمد دباغ
💠 دعای روز بیست و یکم #ماه_مبارک_رمضان
🍀اللهمّ اجْعَلْ لی فیهِ الى مَرْضاتِكَ دلیلاً ولا تَجْعَل للشّیْطان فیهِ علیّ سَبیلاً واجْعَلِ الجَنّةِ لی منْزِلاً ومَقیلاً یا قاضی حَوائِجَ الطّالِبین.🍀
🤲🏼خدایا قرار بده برایم در آن به سوى خوشنودیهایت راهنمایى و قرار مده شیطان را در آن بر من راهى و قرار بده بهشت را برایم منزل و آسایـشگاه اى برآورنده حاجتهاى جویندگان🍀
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹از ابزارهای توسل و تقرّب به پروردگار، توجّه به ارواح مطهّر شهیدان است. شب قدر اگر میخواهیم دعای مستجاب داشته باشیم شهدا را شفیع قرار بدهیم.
🇮🇷به یاد شهید حاج قاسم سلیمانی
🎥روایت شهید سلیمانی از لحظه ضربت خوردن امیرالمومنین علی علیهالسلام
در زلال کلمات مولایمان علی (علیه السلام)
با مردم به گونه ای معاشرت کنید که اگر مُردید، بر شما بگریند و اگر زنده بودید، با شما دوستی کنند.
چون سرآغاز نعمت به شما رسد، با کم سپاسی دنباله آن را نَبُرید.
کوتاهی سخن، نشانه کمال خَرد است.
نفَس های آدمی، گام های او به سوی مرگ است.
خودپسندی، مانع افزایش علم و نعمت می شود.
هر که در مقابل حق بایستد، هلاک شود.
آدم شکیبا، هر چند سختی و گرفتاری اش به طول انجامد، سرانجام پیروز خواهد شد.
سخت ترین گناهان، گناهی است که گناه کار آن را ناچیز و آسان شمرد.
از جمله چیزهایی که گناهان بزرگ را محو می کند، یاری کردن مظلوم و شاد نمودن اندوهناک است.
سلامت بدن، از کمی حسد است.
لحظه شهادت امام علی (علیه السّلام)
لحظات آخر عمر امیرالمؤمنین (علیهالسّلام) فرا رسیده بود که دیدههای مبارک خود را گردانیدند و به تمام اهل بیت خود نگاه کردند و فرمودند: «همه را به خدا میسپارم خدا، همه را در راه حق و راست قرار دهد و از شر دشمنان حفظ نماید. خدا خلیفه و ناصر من بر شماست و خدا برای این امر کافی است.»
آنگاه فرمودند: «ای فرستادگان خدا! سلام من بر شما باد.»
و فرمودند: «ولمثل هذا فلیعمل العاملون ان الله مع الذین اتقوا والذین هم محسنون»
«باید اهل عمل، برای چنین ثواب و منزلتی عمل کنند، به درستی که خدا با پرهیزکاران و نیکوکاران است»
آنگاه بر پیشانی مبارک آن حضرت عرق نشست و آن حضرت پیوسته به ذکر خداوند سبحان مشغول بودند و مدام «لا اله الا الله» میگفتند و شهادتین را بر زبان میآوردند.
کمی بعد، رو به قبله نمودند و دیدههای خود را بر هم نهادند و دستها و پاهای مبارک خود را به سوی قبله دراز کردند و برای شهادت به وحدانیت الهی و رسالت حضرت (علیهالسّلام) فرمودند: «اشهد ان لا اله الا الله وحده لا شریک له واشهد ان محمدا عبده و رسوله»
آنگاه با قدم شهادت، به سوی بهشت رفتند. پس در آن حال صدای شیون و گریه از خانه آن حضرت بلند شد، مانند روزی که پیامبر (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) از دنیا رحلت فرموده بودند. در آن شب آفاق آسمان متغیر گشت و زمین لرزید. صدای تسبیح و تقدیس فرشتگان و ملائکه الهی بود که در خفای کوفه به گوش مردم میرسید و آنها میدانستند که این صدای فرشتگان است که در آسمان پیچیده است.
اللّهمَّ العَن قَتلَة اَميرَالمُومِنين(علیه السّلام)
dabbagh_j22_Tahdir.mp3
9.26M
#تندخوانی(تحدیر) جزء بیست و دوم قرآن کریم
✨حجم 8.3 مگ
🕕زمان: 36 دقیقه
🎙قاری: احمد دباغ
💠دعای روز بیست و دوم #ماه_مبارک_رمضان
🍀اللهمّ افْتَحْ لی فیهِ أبوابَ فَضْلَكَ وأنـْزِل علیّ فیهِ بَرَكاتِكَ وَوَفّقْنی فیهِ لِموجِباتِ مَرْضاتِكَ واسْكِنّی فیهِ بُحْبوحاتِ جَنّاتِكَ یا مُجیبَ دَعْوَةِ المُضْطَرّین.
🤲🏼خدایا بگشا به رویم در این ماه درهاى فضلت و فرود آر برایم در آن بركاتت را و توفیقم ده در آن براى موجبات خوشنودیت و مسكنم ده در آن وسطهاى بهشت اى اجابت كننده خواستهها و دعاهاى بیچارگان.
شفقت
💠 معنای قدر و جایگاه آن.
بسم الله الرحمن الرحیم
لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ "شب قدر از هزار ماه ارجمندتر است"آیه 3 سوره قدر
امام رضا (ع) فرمودند:« کانَ امیرُالمومِنینَ لا یَنامُ ثَلاثَ لَیال: لَیلَة ثَلاثَ و عِشرینَ مِن شَهرِ رَمَضانَ و لَیلَة الفِطرِ و لَیلَة النِّصفِ مِن شَعبانَ و فیها تُقسَمُ الاَرزاقُ و الآجالُ و ما یَکونُ فِی السِّنَه»: امام علی (ع) سه شب را نمی خوابید: شب های 1- شب بیست و سوم ،2-عید فطر و 3-نیمه شعبان. زیرا در این شب ها روزی ها و اجل و آنچه در طول سال اتفاق می افتد، تقسیم و تعیین می شوند.
✍️ قدر در قرآن کریم به سه معنا به کار رفته است:
1️⃣ اندازه و اندازهگیری: «قَدْ جَعَلَاللهُ لِکُلِّ شَیْءٍ قَدْراً» (طلاق/ 3)؛ خداوند برای هر چیزی قدر و اندازهای قرار داده است.
2️⃣ ارزش، منزلت، شرافت، عظمت و بزرگی: «ما قَدَرُوا اللهَ حَقَّ قَدْرِه» (انعام/ 91)؛ آنان بزرگی عظمت خدا را آن گونه که باید بشناسند نشناختند.
3️⃣ ضیق و تنگ: «وَ مَنْ قُدِرَ عَلَیْهِ رِزْقُهُ فَلْیُنْفِقْ مِمَّا آتاهُ اللهُ» (طلاق/ 7) و آنان که تنگدستاند از آنچه خدا به آنها داده است انفاق نمایند، پس باید انفاق نماید.
✅ در اینکه قدر در «شب قدر» به چه معنایی استعمال شده است، اختلاف میباشد. اگر «قدر» به معنای اندازه و اندازهگیری باشد، در این صورت، شب قدر، شبی است که همه مقدرات تقدیر میگردد و قالب معین و اندازه خاص هر پدیده، روشن می شود.
☀️قرآن کریم می فرماید: «فیها یُفْرَقُ کُلُّ أمْرٍ حَکیمٍ» (دخان/ 4)؛ در آن شب، هر امری با حکمت، متعین و ممتاز میگردد».
✅ در این شب تمام حوادث سال آینده به امام زمان ارائه میشود، و وی از سرنوشت خود و دیگران باخبر میگردد.
🌷امام باقر(ع) میفرماید: « إِنَّهُ لَيَنْزِلُ فِي لَيْلَةِ اَلْقَدْرِ إِلَى وَلِيِّ اَلْأَمْرِ تَفْسِيرُ اَلْأُمُورِ سَنَةً سَنَةً يُؤْمَرُ فِيهَا فِي أَمْرِ نَفْسِهِ بِكَذَا وَ كَذَا وَ فِي أَمْرِ اَلنَّاسِ بِكَذَا وَ كَذَا؛ (۱)
در شب قدر به ولی امر، شرح و بیان کارها و حوادث نازل میشود و وی درباره خویش و دیگر مردمان مامور به دستورهایی می شود».
📚 (۱) کافی، ج 1، ص 248
4_6003381462441657957.mp3
9.41M
#تندخوانی(تحدیر) جزء بیست و سوم قرآن کریم
✨حجم 8.9 مگ
🕕زمان: 39 دقیقه 🎙قاری: احمد دباغ
💠دعای روز بیست و سوم #ماه_مبارک_رمضان
🌸بسم الله الرحمن الرحیم🌸
☘اللَّهُمَّ اغْسِلْنِي فِيهِ مِنَ الذُّنُوبِ وَ طَهِّرْنِي فِيهِ مِنَ الْعُيُوبِ وَ امْتَحِنْ قَلْبِي فِيهِ بِتَقْوَى الْقُلُوبِ يَا مُقِيلَ عَثَرَاتِ الْمُذْنِبِينَ
🤲🏼خدايا در اين ماه از گناهانم شستوشويم ده و از عيبها پاكم كن،و دلم را به پرهيزكارى دلها بيازماى، اى ناديده گيرنده لغزشهاى اهل گناه☘
✨ #التماس_دعای_فرج✨
شفقت
✅ببخشید تا بخشیده شوید
بسم الله الرحمن الرحیم
وَإِن كَانَ ذُو عُسْرَةٍ فَنَظِرَةٌ إِلَىٰ مَيْسَرَةٍ وَأَن تَصَدَّقُوا خَيْرٌ لَّكُمْ إِن كُنتُمْ تَعْلَمُونَ
"و اگر (بدهکارتان) تنگدست باشد، پس تا (هنگام) گشایش، مهلتی (به او دهید)؛ و (اگر به راستی قدرت پرداخت ندارد،) بخشیدن آن برای شما بهتر است - اگر بدانید.."
سوره البقره آیه ۲۸۰
امام علی (علیه السّلام)مى فرمایند: «شایسته ترین مردم به عفو، قادرترین آنها به مجازات است»; (أَوْلَى النَّاسِ بِالْعَفْوِ أَقْدَرُهُمْ عَلَى الْعُقُوبَةِ).نهج البلاغه حکمت ۵۲
✍یکی از مشکلات ما در زندگی فردی و اجتماعی، عدم عفو و گذشت از خطاهای دیگران است. دوستان و همکاران، ارباب رجوع و کارمند، همسران و همسایگان؛ کلاً به سختی از اشتباهات هم میگذرند و به سختی در پی وصل و بازسازی روابط هستند.
میگویند اگر پیش قدم شوی ذلیل میشوی و کسر شأن دارد. این فکر و حرف، برطبق روایت، نظر و سیره انبیاء الهی نیست؛ این زمزمههای شیطان است. خداوند کسی را که تواضع دارد عزیز میدارد و این سیره پیامبران است. آنچه که موجب درک نفحات رحمانی است، همدلی با سیره انبیاء و بیکینه بودن دل است. این قدرت عفو، نشانهای از این خاستگاه است.
این بیان قرآن را از بزرگان زیاد شنیدهایم «وَلْيَعْفُوا وَلْيَصْفَحُوا أَلَا تُحِبُّونَ أَن يَغْفِرَ اللَّهُ لَكُمْ» عفو کنید و درگذرید؛ آیا دوست ندارید خدا شما را ببخشد؟! ببخشید تا زمینهای برای بخشش خدا بر شما باشد.
✔️ برای اینکه انسان زمینه استفاده بیشتر از سفره ماه خدا را برای خود ایجاد کند، باید زمینه اینکه بخشش خدا شامل او بشود را ایجاد کند. زمینه بخشش خدا این است که انسان، خودش دیگران را ببخشد. طبق آیه، بخشش شما موجب بخشش خداست.
اللّهُمَّ اغفِر لی و لوالدی و لِلمُومِنینَ وَ المُومِنَاتِ وَ المُسلِمینَ وَ المُسلِمَاتِ
اَلاَحیَاءِ مِنهُم وَ الاَموَاتِ
💠 ضرورت توبه و استغفار 💠
✍ گناه به معناى نافرمانى و انجام عملى بر خلاف قانون الهى است. گناه، به طور كلى به دو قسم تقسیم می شود ؛ كبيره و صغيره و كوچك شمردن گناه شامل هر دو قسم مى شود.
✅ بعضى از گناهان را به سبب زشتى بيش از حد آن، فحشاء مى گويند مثل زنا، سرقت؛ و در صورت ارتكاب هر گناهی باید زود توبه و استغفار كرد. قرآن در بیان صفات مومنین و متقین می فرماید:
☀️ «والَّذِينَ إِذا فَعَلُوا فاحِشَةً أَوْ ظَلَمُوا أَنْفُسَهُمْ ذَكَرُوا اللّهَ فَاسْتَغْفَرُوا لِذُنُوبِهِمْ وَ مَنْ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلا اللّهُ وَ لَمْ يُصِرُّوا عَلى ما فَعَلُوا و هُمْ يَعْلَمُونَ»؛
🌟(متقین) کسانی هستند كه هر گاه كار زشتى انجام دهند يا ظلمى به خود كنند، خدا را بياد آورند و از كار زشت يا گناه خود بدرگاه خدا توبه و استغفار كنند. و جز خدا هيچ كس نمى تواند بيامرزد. آنها کسانی هستند كه اصرار در آنچه انجام دادند، ندارند چون به بدى آن آگاهند.
🌺 اميرمومنان علی علیه السلام در ضرورت توبه و استغفار، می فرمایند:
فَإِنَّ أَجَلَهُ مَسْتُورٌ عَنْهُ و َأَمَلَهُ خَادِعٌ لَهُ و َالشَّيْطَانَ مُوَكَّلٌ بِهِ يُزَيِّنُ لَهُ الْمَعْصِيَةَ لِيَرْكَبَهَا وَ يُمَنِّيهِ التَّوْبَةَ لِيُسَوِّفَهَا؛ (2)
🌹 زیرا مرگ او پنهان و پوشیده است و اینکه آرزوها فریبنده اند و شيطان در كمين اوست و گناه ومعصيت را براى او زينت مى دهد تا مرتكب آن شود و با وسوسه شيطان، توبه را به بعد مى اندازد.
___________
(1) آل عمران/135.
(2) نهج البلاغه، خطبه 64.
4_6003381462441657958.mp3
8.29M
#تندخوانی(تحدیر) جزء بیست و چهارم قرآن کریم
✨حجم 7.9 مگ
🕕زمان: 34 دقیقه
🎙قاری: احمد دباغ