🇮🇷🌸
🍀
✅ #یادداشت_کوتاه
💢 موضوع: الگوی اخلاق انتخاباتی!
✍️ فتحالله پریشان
🍃🌻🍃
🔻 انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران با همه فرازوفرودها، زشتیها و زیباییها و قوتها و ضعفهایش برگزار شد. این انتخابات از منظرهای گوناگونی ارزش مطالعاتی و البته آسیبشناسی دارد. یکی از وجوه مهم آسیبشناختی انتخابات 1400، بررسی و مطالعه «اخلاق انتخاباتی و حکمرانی» نامزدهای آن است. دراینبین مطالعه موردی سیره و سلوک انتخاباتی و تبلیغاتی رئیسجمهور منتخب– البته هم در انتخابات سال 96 و هم در سال 1400- واجد سنتها و نشانگانی است که میتوان آن را برآمده از «اخلاق حکمرانی اسلامی» و نشانهای از تحول در رویکردهای معاصر زمامداری نامید و در دنیای آلوده به بیاخلاقیهای فردی و اجتماعی، بهویژه در ساحت قدرت و سیاست، این الگو را سرِ دست گرفت و بهمثابه معیار «اخلاق انتخاباتی» در منظر مردم و افکار عمومی داخلی و خارجی قرار داد و از احزاب و گروههای سیاسی و نامزدهای انتخاباتی خواست که این سلوک سیاسی را سرمشق خود قرار دهند.
🔸نکات تحلیلی:
🔹1- ارزیابیهای مراکز افکارسنجی انتخاباتی نشان میدهد که آقای رئیسی بیشترین تلاش را در مراعات مرزهای اخلاقی، سیاسی، امنیتی و حتی قضایی به ثبت رسانده است. این نمره زمانی ارزش بیشتری پیدا میکند که بدانیم وی بهعنوان رئیس قوه قضائیه کشور میتوانست به دلیل دسترسی به آمار و ارقام زیادی از تخلفات منسوبان برخی از رقبای خود در سال 1396 و 1400، رقبای خود را با چالش جدی مواجه نماید؛ اما از موقعیتش سوءاستفاده نکرد.
🔸2- به نظر مردم، سید ابراهیم رئیسی با رعایت مرزهای اخلاق و ایمان، با رأیی مناسب و عاری از هرگونه شائبه و شبهه سکان مدیریت عرصه سیاسی کشور را به دست گرفت تا به جنگ فساد و ناکارآمدی برود.
🔹3- مضاف بر رعایت اخلاق اسلامی در سلوک فردی، نکته حائز اهمیت دیگر در رفتارشناسی آقای رئیسی، توصیه دیگر نامزدها به رعایت اخلاق و اصول اسلامی و انسانی بود. درواقع او نمیخواست برنده میدان انتخابات به هر قیمتی باشد و این، انتظار زیادی از نامزدهای هر نوع انتخاباتی در آینده از سوی مردم نیست، بهویژه از کسانی که به لباس روحانیت مفتخرند!
🔺 نکته راهبردی: این رفتارهای ستودنی، پس از انتخابات و پیروزی، با دعوت از رقبای دیروز برای اخذ توصیهها و پیشنهادات و برنامههای آنها برای اداره بهتر امور کشور در شرایط امروز به اوج خود رسیده و الگویی تازه از زمامداری و حکمرانی اسلامی را به نمایش گذاشته است. تکمیل این روند با چینش کابینهای کارآمد، متخصص و متعهد خواهد بود تا امید مردم به گرهگشایی از مشکلات افزایش یابد. انشاءالله
#روشنگری
232.pdf
412.8K
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 این روزها در افغانستان چی میگذره؟
🔸طالبان چه آیندهای برای افغانستان میسازه؟
میونِ دستام یه کیسه گندم
همه امیدم به شماست امام هشتم 💛
🔸السلامعلیکیاعلیبنموسیالرضا🔸
#روز_زیارتی_امام_رضا
#امام_الرئوف
.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 موضوع: در کنار مظلوم در مقابل ظالم ‼️
#حقوق_بشر_آمریکایی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ببینید | به مناسبت سالگرد ربوده شدن ۴ دیپلمات ایرانی به دست رژیم منحوس صهیونیستی
🔻امام خامنه ای: «نگویید شهید؛ ما منتظریم حاج احمد متوسلیان برگردد...»
.
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
🌹👇وقتی خداوند به تلاش مومنین پاسخ می دهد
سوره 47. محمد آيه 4
وَلَوْ يَشَآءُ اللَّهُ لَاْنتَصَرَ مِنْهُمْ وَلَكِن لِّيَبْلُوَاْ بَعْضَكُم بِبَعْضٍ وَالَّذِينَ قُتِلُواْ فِى سَبِيلِ اللَّهِ فَلَن يُضِلَّ أَعْمَالَهُمْ
و اگر خداوند اراده مىكرد، از آن كفّار انتقام مىكشید، ولى خدا (فرمان جنگ داد) تا برخى از شما را به وسیله برخى دیگر بیازماید و كسانى كه در راه خدا كشته شدند، هرگز خداوند اعمالشان را از بین نمىبرد.
🌿🌹نکته:
خداوند براى استقرار آئينش نيازى به پيكار ما ندارد، اين ما هستيم كه در ميدان مبارزه با دشمن پرورش مىيابيم و نيازمند به اين پيكار مقدسيم.
اگر خدا میخواست، خودش میتوانست انتقام بگیرد؛ به جهاد شما ما هم احتیاجی نبود، «ولکن لِیَبلُوَ بَعضکُم بَبعضٍ» فقط خواستیم امتحان کنیم که اگر بگوییم بدوید! میدوید؟
اگر مؤمنان كنارى مىنشستند و سرگرم زندگى تكرارى روزانه بودند، و هر موقع گروه مشرك و ظالمى قيام مىكرد خداوند با نيروى غيبى و از طريق اعجاز آنها را درهم مىكوبيد، جامعه اى بى ارزش، خمود، سست، ضعيف و ناتوان به وجود مىآمد كه از ايمان و اسلام نامى بيشتر نداشت.🌺
♨️آخرین وضعیت میدانی افغانستان
👈در رابطه با تحولات اخیر افغانستان سؤالات زیادی وجود دارد که در این گزارش به برخی از آنها پرداخته شده است:
🔻در رابطه با تحولات میدانی باید گفت که در خصوص وضعیت میدانی و بحث تصرفات جدید، تغییرات خاصی به وجود نیامده است؛ هرچند در بعضی مناطق طالبان پیشرویهایی داشته؛ اما در برخی مناطق دیگر نیز عقبنشینیهایی صورت داده است. درعینحال در داخل افغانستان موجی از مقابله با طالبان شکلگرفته که در بخشهای مختلف شاهد آن هستیم.
⬅️ تحولات موجود در افغانستان نگرانیهای زیادی را برای کشورهای منطقه و بهویژه کشورهای آسیای میانه به وجود آورده است. این کشورها نگران این گزاره هستند که ناامنی موجود در افغانستان از یکسو به این کشورها کشیده شود و از سوی دیگر این ناامنیها موجبات فعالیت گروههای افراطی در این مناطق شود. در این حالت این کشورها از یکسو باید با تهدیدات داخل مرزهایشان مقابله کنند و از سوی دیگر اجازه تبدیلشدن تهدیدات بالقوه علیه خود را به تهدیدات بالفعل ندهند.
⬅️ آمریکا در پازل کنونی افغانستان یک بازی برد- برد را دنبال میکند؛ از یکسو از طالبان در نهان حمایت کرده و خواهان نقشآفرینی این گروه در تحولات افغانستان است و از سوی دیگر از اقدامات این گروه برای برخی منافع همچون ایجاد ناامنی و مهار بازیگران مخالف خود بهرهبرداری میکند. البته آمریکا به دنبال خروج از افغانستان برای ایجاد یک شرایط ناامن و یک بازی جدید در سطوح منطقهای است و در این مسیر، برخی گروهها همچون داعش را به سطوح امنیتی وارد خواهد کرد. به نظر میرسد، آمریکا با خروج خود از افغانستان، راهبرد ایجاد جنگهای نیابتی در این منطقه را دستور کار خویش قرار داده است.
⬅️ راهبرد جنگ داخلی در افغانستان برای آمریکا بسیار مهم است. تبعات این جنگ بسیاری از بازیگران را درگیر خواهد کرد؛ اما در نقطه مقابل، بعضی بازیگران همچون ایران و روسیه مخالف به وجود آمدن جنگ داخلی میان افغانها هستند.
⬅️ برخی اخبار و گزارشها حول این موضوع شکلگرفته که روسیه حمایت خود را از طالبان اعلام کرده و خواهان قدرت گرفتن این گروه است؛
👈 اول اینکه نماینده روسیه در امور افغانستان اعلام کرد که روسیه خواهان مشارکت طالبان در دولت افغانستان شده، نه قدرت گرفتن طالبان.
👈دوم، روسیه براساس دو مؤلفه خواهان ایجاد یک ثبات پایدار در افغانستان است:
🔹 ایجاد هرگونه ناامنی، منجر به ظهور و قدرت گرفتن برخی گروههای تروریستی همچون داعش خواهد شد و این گروهها منافع ملی روسیه را تهدید خواهد کرد.
🔸بیشترین بهره از ناامنی موجود را آمریکا خواهد برد.
#نکات_تحلیلی
#نکات_راهبردی
.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ببینید | رئیسی، رئیس سابق قوهقضائیه: امیدواریم یک همکاری مثال زدنی را در ۳ قوه شاهد باشیم. به برخی اظهارات حاشیهای هم توجه نمیکنیم و سعی میکنیم در سه قوه هماهنگی مثال زدنی را ایجاد کنیم.
اکثر قطعنامهها علیه ایران از کانادا بیرون میآید در حالی که وضع امروز این کشور و حقوق بشر را میبینید.
.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ببینید | اهدای حکم انتصاب ریاست قوه قضائیه به حجتالاسلام محسنی اژهای
.
🔰 زوایای پیدا
◽️۱۴تیر ماه ربوده شدن دیپلماتهای ایرانی حاج #احمد_متوسلیان،موسوی، اخوان و رستگار در لبنان توسط صهیونیستها.
#شهیدان| #رژیم_صهیونیستی
.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ببینید | انفجار در دریای خزر
❇️ شرکت ملی نفت جمهوری آذربایجان (سوکار) در واکنش به اخبار و ویدیوهای منتشر شده با عنوان انفجار در میدان امید جمهوری آذربایجان در خزر:
🔻در هیچ میدان و تاسیسات دریایی و صنعتی تحت کنترل مستقیم سوکار هیچ حادثه ای رخ نداده و فعالیت ها در تاسیسات سوکار در شرایط عادی ادامه دارد.
🔻در برخی خبر ها هم آمده بود این انفجار ناشی از کشتی های شرکت نفت است که سازمان کشتی رانی خزر هرگونه انفجار در کشتی ها و نفتکش های تحت نظارت این سازمان را رد کرد.
🔻" قربان یتیرمیشلی " رئیس مرکز زلزله نگاری جمهوری آذربایجان نیز انفجار را مرتبط با فوران آتشفشان دریایی اعلام کرد.
.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 مسول دفتر رهبر انقلاب: برای آقای رئیسی همین بس که رهبرانقلاب در حکم آقای اژهای کلمه «افتخارآمیز» را در مورد تصدی شما در قوه قضائیه به کار بردند
.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 زوایای پیدا
◽️14تیر ماه ربوده شدن دیپلماتهای ایرانی حاج #احمد_متوسلیان،موسوی، اخوان و رستگار در لبنان توسط صهیونیستها.
#شهیدان| #رژیم_صهیونیستی
.
✅ یادداشت
💢 موضوع: پاسخ مقتضی به رژیم صهیونیستی
.
🔻 39 سال پیش در چنین روزی یعنی چهاردهم تیرماه 1361، دیپلماتهای ایرانی در لبنان ربوده شدند؛ اتفاقی که تاکنون ابهامات زیادی در خصوص آن وجود دارد و شواهد و مدارک حاکی از آن است که دیپلماتهای ایرانی به اسارت رژیم صهیونیستی درآمدهاند. این حادثه تنها یکی از صدها جنایتی است که رژیم اشغالگر قدس علیه ملت ایران انجام داده است. به این بهانه توجه به چند نکته ضروری است.
🔸نکات تحلیلی:
1⃣ ماهیت رژیم صهیونیستی بر پایه قتل و کشتار و تجاوز به حقوق ملتها پایهگذاری شده و هرکجا که دستش رسیده اقدامات تروریستی مختلفی را علیه ملتهای منطقه و بخصوص ایران اسلامی روا داشته است. از ترور دانشمندان هستهای تا بمبگذاری و حتی کمک مادی، تسلیحاتی و آموزشی به گروههای تروریستی و ... همکاری در ترور شهید حاج قاسم سلیمانی، خرابکاری در برخی از تأسیسات هستهای و شهادت دکتر فخری زاده ازجمله نمونههای اخیر در اثبات خصومت این رژیم اشغالگر با نظام اسلامی ایران است.
2⃣ اکنونکه رژیم صهیونیستی در سختترین دوران اشغالگری خود قرارگرفته و علاوه بر محاصره توسط محور مقاومت و شکستهای پیدرپی در جبهههای مختلف، در داخل هم دچار بحرانهای سیاسی و اجتماعی عمیق است، اقدامات خرابکارانه خود را برای به حاشیه بردن این مشکلات عمیق و راهبردی افزایش داده است.
3⃣ برای اینکه بدانیم بهترین اقدام در مقابل این رژیم ضد بشری کدام است، کافی است به تجربه حزبالله لبنان نگاهی بیندازیم؛ حملات مکرر به جنوب لبنان و نیروهای حزبالله آنگاه کنترل شد که سطحی از موازنه بین حزبالله لبنان و رژیم صهیونیستی ایجاد شد؛ بدان معنا که حزبالله هیچ اقدامی از رژیم صهیونیستی را بیپاسخ نگذاشت؛ رویهای که گروههای مقاومت فلسطینی در مسیر آن قرارگرفتهاند؛ بنابراین امروز رژیم صهیونیستی در مواجهه با حزبالله، رویه سابق خود را در حملات بیمحابا ندارد، چراکه میداند هر اقدام، پاسخ سختتری خواهد داشت.
🔺 نکته راهبردی: گرچه در سال 1361 جمهوری اسلامی ایران با توجه به درگیر بودن در جنگ تحمیلی و مشکلات ناشی از آن، امکان مقابله با اقدام خصمانه رژیم صهیونیستی را نداشت، اما امروز ایران در موقعیتی است که دوران بزندررو را به پایان رسانده و رژیم صهیونیستی پاسخ مقتضی به اقدامات شرورانه خود را دریافت میکند؛ امروز رژیم صهیونیستی بهخوبی میداند که اگر به یکی از منافع ملی ایران ضربه بزند، از ده جا سیلی میخورد!
.