🌹─┅═༅▒⃟✿⃟ 🌺𖣔༅═┅─
📜#حکمت۴۴۴کتاب مقدس نهج البلاغه::
✍🏻 متن :::وَ قَالَ (عليه السلام): قَلِيلٌ مَدُومٌ عَلَيْهِ، خَيْرٌ مِنْ كَثِيرٍ مَمْلُولٍ مِنْهُ.
✍🏻 ترجمه:و امام(ع) فرمود: اندكى كه پيوسته باشد به از بسيارى كه از آن ملول گردند
🌹─┅═༅▒⃟✿⃟ 🌺𖣔༅═┅─
🤍ـــ♥️ـــ🤍ـــ♥️ـــ🤍ـــ♥️ـــ🤍
🌺::: تـفـسـیـر حـکـمـت۴۴۴نهج البلاغه
🌺:::#ترجمه و شرح حکمت 444 نهج البلاغه: آهسته و پیوسته
🤍ـــ♥️ـــ🤍ـــ♥️ـــ🤍ـــ♥️ـــ🤍
✍:: بهترين روش براى كار كردن:
❤️🔚امام(عليه السلام) در اين گفتار حكيمانه خود به يك اصل اساسى در همه فعاليت هاى فردى و اجتماعى اشاره كرده، مى فرمايد: «كار كم اما مستمر (و پرنشاط) از كار بسيار امّا ملالت آور (و زودگذر) بهتر است»; (قَلِيلٌ مَدُومٌ عَلَيْهِ خَيْرٌ مِنْ كَثِير مَملُول مِنْهُ).
🔴🔚اين جمله حكيمانه در حكمت 278 با تفاوت مختصرى گذشت و به نظر مى رسد همان گونه كه مرحوم سيد رضى در مقدمه نهج البلاغه اشاره كرده
🔷🔚 گاه براثر فاصله زمانى فراموش مى كرده كه فلان جمله را قبلا آورده لذا آن را تكرار مى كرده است.
🔶🔚 ولى به هر حال به گفته شاعر: «هو المِسْكُ ما كرَّرتَهُ يتضوَّع; كلمات امام(عليه السلام) همچون مشك است هرقدر تكرار شود بوى عطر بيشترى مى دهد».
⚪️🔚هدف امام(عليه السلام) از اين گفتار حكيمانه اين است كه نبايد همچون كسانى بود كه وقتى مدح و فضيلت كارى را مى شنوند با شتاب به آن روى مى آورند
🔷🔚 و به صورتى خسته كننده آن را انجام مى دهند ولى چيزى نمى گذرد كه از آن ملول شده رهايش مى سازند.
🔻🔚 چه بهتر كه انسان كار سبك ترى را انتخاب كند و همواره پرنشاط آن را انجام دهد. اين سخن، هم درمورد عبادات صادق است و هم درمورد مسائل اخلاقى و كمك هاى اجتماعى و فراگيرى علم و دانش و مانند آن.
🔴🔚بعضى هستند هنگامى كه فضيلت عملى مانند تلاوت قرآن را مى شنوند شب و روز و وقت و بى وقت به تلاوت مى پردازند و خود را خسته و ملول مى كنند و آن را به زودى رها مى سازند.
💠🔻 يا در مسير علم و دانش شروع به فراگيرى از اين استاد و آن استاد و بحث با دوستان مختلف و مطالعه كتب تا نيمه شب و فراتر از آن مى كنند اما به زودى خسته مى شوند
🔷🔚 و گاه متنفر و بيزار، و براى هميشه آن را رها مى سازند و اين خطرى است بزرگ براى پويندگان راه حق.
🔖📍ولى عاقلان و هوشياران كار سبك تر و مستمر را بر چنين كارهاى پرفشار و ملالت خيزى ترجيح مى دهند.
↩️🔹اولى مانند رگبارى است كه در زمين خشك و تشنه اى بريزد; موقتاً آن را سيراب مى كند ولى بعد از آن، آفتاب سوزان، گياهانى را كه با آن رگبار سر از زمين بيرون آورده اند مى خشكاند.
↩️🔸دومى مانند باران هاى ملايم و يا آبيارى قطره اى در عصر ماست كه دست پرورده خود را رهانمى كند و پيوسته آن درخت و گياه را سيراب و سرسبز و خرم و باطراوت نگه مى دارد.
⚠️🔚 اضافه بر اين، كار پرفشار و كوتاه مدت هرگز براى انسان به صورت ملكه درنمى آيد در حالى كه كار كم فشار و مستمر تبديل به ملكه اى مى شود كه انسان همواره به راحتى آن را انجام مى دهد و از آن لذت مى برد.
👤 شاعر عرب مى گويد:
🌹إنّى كثّرتُ عليهِ فى زيارتِه * فَمَلّ و الشَّىءُ مَملولٌ إذا كَثُرا
🍃وَ رابَنى أنّى لا أزالُ أرى * فى طَرْفِه قصراً عنّى إذا نَظَرا
✨هنگامى كه من زياد به زيارت او (دوستم) مى روم خسته مى شود و هرچيزى كه زياد گردد خسته كننده است. و اين امر مرا نگران ساخته كه پيوسته هنگامى كه مرا نگاه مى كند نگاهش كوتاه و بى رمق است. (گويى نمى خواهد مرا ببيند)
🌹─┅═༅▒⃟✿⃟ 🌺𖣔༅═┅─
🌹─┅═༅▒⃟✿⃟ 🌺𖣔༅═┅─
👤شاعر پارسى زبان نيز مى گويد:
🌺رهرو آن نيست گهى تند و گهى خسته رود *** 🍃رهرو آن است كه آهسته و پيوسته رود
🔴🔚مرحوم سيد رضى در كتاب المجازات النبوية حديثى در اين زمينه از پيامبر اكرم(صلى الله عليه وآله) نقل مى كند: «إِنَّ هَذَا الدِّينَ مَتِينٌ فَأَوْغِلْ فِيهِ بِرِفْق وَ لاَ تُبَغِّضْ إِلَى نَفْسِكَ عِبَادَةَ اللَّهِ فَإِنَّ الْمُنْبَتَّ لاَ أَرْضاً قَطَعَ وَ لاَ ظَهْراً أَبْقَى; اين دين متين و استوار است. با رفق و مدارا در آن رفتار كن و عبادت خداوند را (براثر افراط و زياده روى) منفور و مبغوض خود نساز زيرا كسى كه افراط در سِير مى كند نه به مقصد مى رسد و نه مركب خود را سالم باقى مى گذارد».
📚🔚در حديث ديگرى كه در كتاب شريف كافى آمده است مى خوانيم كه امام سجاد(عليه السلام) مى فرمايد: «إِنِّى لاَُحِبُّ أَنْ أُدَاوِمَ عَلَى الْعَمَلِ وَ إِنْ قَلَّ; من دوست دارم كارهاى نيك را ادامه دهم هر چند كم باشد
🔷🔚اهميت اين موضوع به اندازه اى است كه مرحوم كلينى در جلد دوم اصول كافى بابى تحت عنوان «استواء العمل و المداوة عليه» آورده و با سند معتبر اين حديث را از امام صادق(عليه السلام) نقل كرده است: «إِذَا كَانَ الرَّجُلُ عَلَى عَمَل فَلْيدُمْ عَلَيهِ سَنَةً ثُمَّ يتَحَوَّلُ عَنْهُ إِنْ شَاءَ إِلَى غَيرِهِ وَ ذَلِكَ أَنَّ لَيلَةَ الْقَدْرِ يكُونُ فِيهَا فِى عَامِهِ ذَلِكَ مَا شَاءَ اللَّهُ أَنْ يكُونَ; هنگامى كه كسى كار نيكى انجام مى دهد حداقل يك سال آن را ادامه دهد سپس اگر مايل بود كار نيك ديگرى به جاى آن انتخاب كند و اين به دليل آن است كه شب قدر در آن يك سال خواهد بود و اين چيزى است كه خداوند مى خواهد انجام شود. (اشاره به اين كه خداوند مى خواهد اعمال نيك مصادف با شب قدر شود تا ارزش آن بسيار فزونى يابد
🌹─┅═༅▒⃟✿⃟ 🌺𖣔༅═┅─
کاری ڪُن ↶
که اگه خُدا دید
خوشِش⇄بیاد
نَه بَندِهخُدا...🌸
#شهید_ابراهیمهادۍ
https://eitaa.com/shahidaref
💜🕊💜🕊💜🕊💜🕊💜
•••✨
چشماتونوببندیدوتصورڪنید!
یهصبحدلانگیزه؛
ونداۍ«أنااݪمهدۍ»روازسمتحجاز
میشنوۍ...↓
اولینڪاریڪهمیکنیدچیه؟؟
#تصورشهمقشنگه
#جمعههایدلتنگییار
•••✨https://eitaa.com/shahidaref
💜🕊💜🕊💜🕊💜🕊💜
🔸در منطقه #سیفات بودیم. عملیات مقدماتی آزادسازی شهرهای #نبل_والزهراء. درگیری💥 در کانال خیلی شدید شد. اونجا ۹ #شهید دادیم. یکى از شهدا شهید على حسینى کاهش🌷 بود، رفیق گرمابه و گلستان شهید #عارف کایدخورده. عارف #شاهد شهادتش🕊 بود.
🔹عقبتر که آمدیم توی #کانال، محمود گفت: "برید بیرون از این قتلگاه"! من عقب کشیدم. در عقب نشینی ترکشها⚡️ مهمان ما شدند. به سختی با #غلتیدن خودم را به عقب رساندم. در همین حین #عارف به سرعت از خط مقدم به دنبال من آمد.
🔸از جانش ترسیدم و گفتم نرو❌ بالای کانال که، او #زبدهتر از آن بود که فکر میکردم. در فیلمی🎥 که با دوربینِ روی کلاهش گرفته بود، با وجود اینکه نارنجک💣 کنارش #منفجر شد ولی خم به ابرو نیاورد.
↵شجاع بود.❣ ↵نترس بود.❣
#عاقبت_به_خیرشد.❣
https://eitaa.com/shahidaref
💜🕊💜🕊💜🕊💜🕊💜
🍂✨ بِسْـمِ ٱللهِ ٱلْرَّحْمٰـنِ الْرَّحیـمْ🍁
🍁✨ الــــهــــی بـــــه امـــــیـــــدتو🍂
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#یا_ثـاراللّــه⚜️❣️
عاشقِ نامِ #حسینم و #حسین مےگویم
گل ڪہ بویم طَمَعِ عطرِ حسین مےبویم
اهلِ عالم همہ مے گریندُ و جَنّٺ طلـبد
مڹ #رَواق_حَرَمُ و #قبر_حسین مےجویم
💚السَّلامُ عَلَيْكَ يا اَبا عَبْدِاللهِ 💚
💚السَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ
🌷وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَيْنِ
💚وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَيْنِ
🌷وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَيْنِ
#یاسیدالشهدا
#اللهم_ارزقنا_کربلا🙏
*پیام ارسالی شهید عارف به یکی از دوستانش:*
امام علی(ع):
هر کس که به وقت یاری رهبرش در خواب باشد زیر لگد دشمنش بیدار میشود!
••🌸|°#مناسبتے
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا