#علمای_بلاد
✅بوشهر پایتخت مقاومت جنوب
🔘همراهی علمای جنوب با رئیسعلی دلواری در مبارزه با انگلیسی (۷)
🔻 آیت الله حاج سید علی نقی میانخرهای
🔷 میانخره روستایی از توابع شهرستان دشتی است که زادگاه عالمان مجاهدی چون آیت الله حاج سید علی نقی میانخرهای بوده است.
🔷 شخصیتی که مشکلات زندگی نتوانست مانع تحصیل و درخشش علمیش شود و پس از گذراندن تحصیلات ابتدایی در دیار خود، راهی نجف اشرف شد و به قضاوت علمای برجسته نجف، تا حد اجتهاد پیش رفت، اما پس از سالها فراق، به اسرار پدر به زادگاهش مهاجرت کرد.
🔷 اگر چه ایشان طبعی شاعرانه داشت اما شجاعتش زبانزد دلیرمردان خطۀ جنوب بود. «در مسایل اجتماعی و سیاسی زمان خود صاحب اطلاع و نفوذ بود ودر قیام دلیر مردان دشتی و تنگستان با فتوا و تشویق سران محلی نقشی موثر ایفا کرد.»(۱)
🔷 رئیس علی دلواری که به آیت الله حاج سید علی نقی دشتی ارادت می ورزید، زمانی که مطلع شد انگلیسیها قصد حمله به بوشهر را دارند، به میانخره آمد و از این عالم مبارز در ترغیب مبارزان دشتی برای نبرد با انگلیس کمک خواست.
🔷 این فقیه مجاهد نیز مهر تأییدی بر حرکت شجاعانۀ رئیس علی میزند و «با ملاقات با بعضی از سران و سفارش به بعضی دیگر همه را آماده کمک به رئیس علی و جان فشانی و مددکاری در راه اسلام و مقابله با دشمن استعمار» می کند(۲)
📚۱- شناختنامهی سیدعلینقی حسینیدشتی میانخرهای، سید غلامحسین بهرسی، ص ۱۵
📚۲- نقش روحانیون در قیام ضد استعماری مردم جنوب ایران، سید محمد حسن نبوی، ص ۲۷۳
🖋 #علی_اعتمادی
#رحا
کانال ایتا
@shahidmostafamousavi
کانال استیگرشهدا.عکس نوشته ها
@shahidaghseyedmostafamousavi
گروه
https://eitaa.com/joinchat/2436431883C549b63c545
امروزفضیلت زنده نگه داشتن یادشهداکمترازشهادت نیست
مقام معظم رهبری
📌 *ماجرای ۲۲ سال تهمت به شهید علی هاشمی" سردار هور "*
| آنقدر گفتند که با صدام و منافقین همکاری میکند تا خانواده اش از شهر رفتند و بعد از ۲۲ سال خود شهید آمد و جواب همه را داد |
🔹️ *شهید علی هاشمی* در ۴ تیرماه ۱۳۶۷ به دنبال تهاجم سراسری ارتش عراق به جزیره مجنون و پس از اطمینان از تخلیه افراد از این جزیره، اندکی پس از جدا شدن از علیاصغر گرجیزاده؛ رئیس ستاد سپاه ششم، به هنگام ترک مقر فرماندهی، هدف موشک هلیکوپترهای ارتش عراق قرار گرفت و در ٢۶ سالگی *شهید* شد .
◇ با توجه به مجروح شدن و اسارت گرجیزاده توسط نیروهای ارتش عراق ، تا مدتها تصور میشد که *علی هاشمی* نیز در عراق اسیر شدهاست.
◇ اما خبری از *علی هاشمی* در میان اسرا نبود.
◇ گمانه زنی ها موتور شایعات را گرم میکرد.
◇ نکند با صدام همکاری میکند؟
◇ قرار شد تا روزی که صدام زنده است کسی دربارهی او حرفی نزند.
🔹️ خانوادهاش تحت فشار قرار گرفتند.
◇ جلوی شایعات را نمیشد گرفت.
◇ یکی میگفت با منافقین همکاری میکند و دیگری مُصر بود که با صدام حسین درحال تبادل اطلاعات و همکاری است.
◇ فشار بیسابقهای روی خانواده بود.خانواده ناچار و مجبور به ترک محل زندگی شدند، اما هرکجا که میرفتند از نگاهها در امان نبودند. نه پدر و مادر و نه بچهها. روزگار سختی بود.
🔹️ ۲۰ سال از غیبت *علی* میگذشت؛ و انواع تهمتها بود که بر سر خانواده اش آوار میشد و هیچکس حاضر به حمایت و دفاع از آنها نبود.
◇ جنگ آمریکا با عراق منجر به فرار صدام حسین و نهایت بازداشت و اعدام او شد.
◇ صدام مُرد، اما باز کسی سخنی از علی به میان نیاورد.
🔹️ کمیته جستجوی مفقودین در ادامهی تفحصهایی که داشت، در محل استقرار قرارگاه فرماندهی سپاه ششم به پلاک علی و بقایایی از پیکر او برخورد.
◇ او همان روز چهارم تیرماه ۱۳۶۷ *شهید* شده و زیر آواری از خاک دفن شده بود، اما نه تنها کسی نمیدانست بلکه تا ۲۲ سال بعد متهم بود.
🔹️ شهید هاشمی در آن ۲۲ سال غریبانه افتاده بود. هیچ کس از او تجلیل نکرد. هیچکس نامش را بر زبان نیاورد. خیابانی به نام او نامگذاری نشد و از خانوادهش قدردانی نشد که هیچ ، مورد طعنه و آماج تهمت ها هم بودند.
◇ این خانواده ۲۲ سال زیر انواع فشارها و حرفها و حدیثها بودند تا این که در سال ۱۳۸۹ پلاک و پیکر او در هور کشف شد و با آزمایش دی ان ای اثبات شد که این پیکر *علی* است و آن موقع بود که با شکوه تمام در اهواز به خاک سپرده شد.
🔹️ حکایت غریبی بود، حکایت *علی هاشمی*، حکایت *شهیدی مظلوم*
@shahidmostafamousavi
8 آبان 1359 محمدحسین فهمیده، نوجوان بسیجی به درجه رفیع شهادت نائل آمد. بههمین مناسبت، هشتم آبانماه تحت عنوان «روز نوجوان» و «روز بسیج دانشآموزی» نامگذاری شده است...
محمدحسین فهمیده، سال ۱۳۴۶ش در قم زاده شد و در محیطی مذهبی و خانوادهای متدین پرورش یافت. در آستانه انقلاب اسلامی بهواسطه حوادث آن دوران، روح وی نیز مانند میلیونها جوان و نوجوان دیگر کشور دچار تحولات عظیمی شد و شیفته حضرت امام خمینی (ره) گردید.
هنوز مدت زیادی از حضور محمدحسین در جبهههای نور علیه ظلمت نگذشته بود که با بستن نارنجک به کمر خود، زیر تانک دشمن بعثی رفت و ضمن انهدام تانک دشمن، خود نیز به شهادت رسید. شهید فهمیده با این عمل شجاعانه، برگ سرخ دیگری بر تاریخ حماسهگونه جنگ تحمیلی افزود و نام خود را جاودانه ساخت...
ماجرا از این قرار بود که محمدحسین بهاتفاق دوست شهیدش - محمدرضا شمس - در یک سنگر قرار داشتند که طی هجوم عراقیها، محاصره میشوند. محمدرضا زخمی میشود و حسین فهمیده با سختی و زحمت زیاد او را به پشت خط میرساند و به جایگاه قبلی خود بازگشته و مشاهده میکند که پنج تانک عراقی به طرف رزمندگان اسلام هجوم آورده و درصدد محاصره و قتل عام آناناند.
محمدحسین - درحالیکه تعدادی نارنجک به کمر خود بسته بود - به طرف تانکها حرکت میکند. تیری به پای او میخورد و در همان حال، موفق میشود که خود را به تانک پیش رو رسانده و با استفاده از نارنجک، آن را منفجر کند. دشمن در این حال تصور میکند که حملهای صورت گرفته و با سرعت تانکها را رها کرده و فرار میکند؛ درنتیجه، حلقه محاصره شکسته میشود و پس از مدتی، نیروهای کمکی
👆 نیز میرسند و آن قسمت را از وجود متجاوزین پاکسازی میکنند...
رهبر معظم انقلاب اسلامی، شهید فهمیده را یک نوجوان نمونه، استثنایى و پرورشیافته در آب و هواى تحول یک ملت توصیف کردند. شهید فهمیده آنگونه بود که حضرت امام خمینی (ره) درباره او فرمودند: «رهبر ما آن طفل ۱۲ سالهای است که با قلب کوچک خود که ارزشش از صدها زبان و قلم ما بزرگتر است، با نارنجک، خود را زیر تانک دشمن انداخت و آن را منهدم نمود و خود نیز شربت شهادت نوشید.»
رهبر معظم انقلاب در این زمینه فرمودند: «زنده نگه داشتن یاد حادثه شهادت دانش آموز بسیجی، شهید فهمیده، از اصالتهای دفاع مقدس میباشد.» از اینرو، هشتم آبان، سالروز شهادت این فرزند انقلاب، بهعنوان روز نوجوان و جوان و بسیج دانش آموزی نام گرفته است تا ضمن یادآوری حماسه این قهرمان کوچک، به عنوان سرمشقی مناسب به همسالانش مطرح شده و راهش ادامه یابد...
@shahidmostafamousavi