*ایران؛ آمریکا، روسیه و چین *
قسمت اول
♦️شعار "راهبردی نه شرقی، نه غربی" به مفهوم نفی نفوذ بیگانگان و تاکید بر استقلال کشور، میراث گرانقدر امام خمینی (ره) است. او همان قدر با سلطه طلبی شوروی ابرقدرت مخالف بود، که با سلطه طلبی آمریکا. به همین دلیل هم با اشغال افغانستان مخالفت کرد؛ و همچنان که آن نامه هشدار آمیز را درباره بن بسن بلوک شرق و پیش بینی فروپاشی شوروی، برای میخائیل گورباچف فرستاد.
🔹اما همین امام حکیم، درباره شعار "مرگ بر شوروی" پادوهای غرب فرموده بود: "نباید فراموش کنیم که در جنگ با آمریکا هستیم. ما در جنگ با آمریکا و تفالههای آمریکا (هستیم)، این تفالههایی که قالب زدند خودشان را و ما غفلت کردیم، الان هم هستند. باید هر یک از اینها را شناسایی کنید و به دادگاهها معرفی کنید، ننشینید که باز یک جایی را آتش بزنند. اینها میخواهند خرابی کنند. کار ندارند به این که کی کشته بشود و کی از بین برود... خط این بود که اصلاً آمریکا منسی [فراموش] بشود. یک دسته شوروی را طرح میکردند تا آمریکا منسی بشود. خط این بود که این قضیه مرگ بر آمریکا منسی بشود".
♦️با فروپاشی شوروی در سال 1991 میلادی، جهان از دوره دو قطبی، وارد دوره تک قطبی و یاغیگری های افسار گسیخته تنها ابرقدرت باقی مانده شد. آمریکا، اقدامات نظامی و طراحی کودتای مخملی در شرق اروپا و آسیای میانه و قفقاز را (از صربستان تا اوکراین و گرجستان و قرقیزستان) به اوج رساند.
🔹سپس با شعار پایان تاریخ، پروژه هایی مانند "قرن جدید آمریکایی"، "جنگ تمدن ها"، "جنگ جهانی چهارم" (طرح حمله به 24 کشور اسلامی)، "خاورمیانه جدید و تغییر نقشه آن"، نوشته و اجرا شد و سرانجام به پروژه "جنگ جهانی سوم" (جنگ نیابتی در عراق و سوریه) در دولت اوباما انجامید.
♦️آمریکا در تمام این دو دهه، به تسخیر جهان، از طریق اقدام نظامی، تحریم و فشار اقتصادی، نفوذ فرهنگی، و طراحی کودتا های رنگی اهتمام داشت. نقطه ثقل این تحرکات، خاورمیانه بود و اگر آمریکا می توانست کانون غنی ترین منابع طبیعی، و چهار راه ارتباط شرق و غرب و جنوب و شمال دنیا را تحت قبضه درآورد، می توانست کار مدعیانی مثل روسیه و چین و حتی آلمان و فرانسه و ژاپن و... را هم یکسره کند.
🔹کسی نمی تواند انکار کند که مقاومت حکیمانه ایران، راهبرد بزرگ آمریکا را به هزیمت کشاند؛ نقشه ای که فقط در حوزه نظامی، 7 هزار میلیارد دلار خرج آن شده بود. ایران که قبل از انقلاب، پایگاه مرکزی آمریکا برای فزون طلبی در منطقه بود، اکنون تبدیل به بزرگ ترین مانع در برابر پیشروی آمریکا شده بود.
♦️چنین چالشی، حتی با ده برجام دیگر هم قابل رفع نیست. خواسته آمریکا، نوکر سرکوبگر و وطن فروشی در حد محمد رضا پهلوی یا نسخه امروزی تر او، یعنی محمد بن سلمان سعودی است؛ حکومتی که آمریکایی ها با وقاحت، از آن به عنوان "گاو شیرده" یاد می کنند.
💢ادامه دارد💢
*ایران؛ آمریکا، روسیه و چین*
قسمت سوم
🔹اهمیت تغییر موازنه و محور قدرت جهانی از غرب به شرق، رویداد غیر قابل انکاری است که بساری از مقامات غربی به آن اذعان دارند:
🔻-فدریکا موگرینی مسئول پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا: «قدرت رهبری آمریکا در حال زوال، و قدرت او در حال کاهش است. من هرگز آمریکا را تا این حد قطبی شده ندیده بودم. آمریکا در درون منسجم نیست. بزرگ ترین دموکراسی دنیا بی ثبات شده است.»
🔻- نیکولا سارکوزی رئیسجمهور اسبق فرانسه: «محور جهان در حال عبور از غرب، به شرق یعنی آسیاست. ما در گذشته بر جهان تسلط داشتیم، اما حالا به هیچ وجه مسلط نیستیم. روی کارآمدن فردی مانند ترامپ که باور کردنی نبود، نشانه وخامت شرایط غرب بود، نه علت آن».
🔻- جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: «تحلیلگران از مدتها پیش درباره پایان نظم تحت رهبری آمریکا و ظهور قرن آسیایی سخن گفتهاند. این اتفاق، پیش چشم ما در حال وقوع است. شیوع بیماری کرونا، نقطه عطفی برای تغییر توازن قدرت از غرب به شرق است».
🔻- ولفگانگ ایشینگر رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ: «جهان در حال عبور از غرب به عصر پساغرب است. کاهش نفوذ اروپا و آمریکا زمینه را برای کشورهای دیگر فراهم کرده تا نظم جهانی جدیدی را شکل دهند. بازیگران غیرغربی، امور بینالمللی را شکل میدهند. برخی از اساسیترین ارکان غرب و نظم جهانی تضعیف شده. ناکامی در پاسخ به درگیری سوریه و اوکراین، ضعف ما را آشکار و زمینه را برای پُر کردن خلأ توسط کشورهایی مانند ایران و روسیه فراهم کرد».
🔻- ویلیام برنز رئیس سازمان سیا: «در صحنه بین المللی که بیش از پیش پیچیده و رقابتی شده، رویکرد چین، بزرگترین چالش ژئوپولیتیک آمریکاست... روسیه و ایران، دیگر تهدیدهای بزرگ امنیتی هستند... آمریکا باید برای مقابله با تهدیدهای ایران، راهبردی فراتر از مسئله هستهای داشته باشد».
🔹در عین حال، بسیاری در غرب معتقدند که اگر چین از قدرت نظامی و روسیه از قدرت اقتصادی برخوردار است، ایران واجد نفوذ بی نظیر منطقه ای است که دیگران فاقد آن هستند. روزنامه لوموند ۱۵ دی ۹۹ در تحلیلی بهقلم «ژان پیر فیلیو» استاد دانشگاه مطالعات سیاسی پاریس نوشت:
🔻«سال 2020 نشان داد کاهش حضور آمریکا در خاورمیانه، روندی غیرقابل بازگشت شده. آمریکا نتوانست مانع نفوذ فزاینده ایران شود. تصمیمات بینظم و ترتیب ترامپ نباید ذهن را از پدیده اصلی غافل سازد: حضور آمریکا در منطقه از زمان اوباما تدریجاً رنگ باخته و این روند به شکلی برگشتناپذیر ادامه خواهد یافت.
🔻در ماجرای ترور سلیمانی و حمله تلافیجویانه ایران به پایگاه عینالاسد، آمریکا نتوانست مانع نفوذ فزاینده ایران شود... آمریکا قبل از آنکه در پرونده اسرائیل- فلسطین به کلی منفعل شود، در سوریه، یمن و لیبی به حاشیه رانده شد...
🔻در این میان، نه روسیه بهرغم حضور در سوریه، و نه چین بهرغم سرمایهگذاری گسترده در منطقه، نتوانستهاند خلأ استراتژیک را پر کنند. مسکو و پکن قادر نیستند سازوکار منسجم اقتدار و نفوذ را پیاده کنند".
🔻روسیه فقط به قدرت نظامی تکیه میکند و چین به فعالیت اقتصادی. اما این دو عامل نمیتواند به تنهایی گودال عمیق قدرت را در منطقه بپوشاند. اتحادیه اروپا هم از حضور در صحنه بینالمللی بهعنوان قدرتی بزرگ عاجز است و در خاورمیانه هم قادر به کاری نیست».
پایان
✍محمد ایمانی
https://eitaa.com/joinchat/1903165495C56be1717e3
*🔴یک هفته از دستورات صریح رهبر انقلاب گذشته ، چرا مسئولان مربوطه هنوز ساکتند؟*
⏪ روشنگری دادستان سابق فضای مجازی کشور درباره تداوم خیانت برخی مسئولان به کشور و انقلاب در مسئله فضای مجازی و بی توجهی آنها به دستورات صریح رهبر انقلاب
بسم الله الرحمن الرحیم
✅ حدود سه سال است که از معاونت فضای مجازی دادستانی کل کشور به معاونت نظارت بر دادسراها منتقل شدهام و به لحاظ اینکه رسما در فضای مجازی مسئولیتی به عهده ندارم، در طول این مدت به رغم درخواست های مکرر اعضای محترم گروه، بنا به مصلحت در خصوص مصائبی که در اثر کم کاری و بی تفاوتی مسئولین بر فضای مجازی کشور وارد شده، اظهار نظری نکرده و هیچ مطلبی در این کانال منتشر ننموده ام.
✅ اما با توجه به اخطار و دستورات اخیری که مقام معظم رهبری مدظله العالی خطاب به مسئولان فضای مجازی کشور صادر فرمودند و سکوت مسئولین در قبال این دستورات و انفعال آنها نسبت به هجمه بیرحمانه و تروریستی دشمن به یاران سردار سرافراز شهید قاسم سلیمانی و حذف مطالب آنها از فضای شبکه های اجتماعی «اینستاگرام» و «توییتر»، به عنوان یک بسیجی آتش به اختیار سکوت را جایز نمی دانم و مسئولین ذیربط را به هوشیاری و خروج از این وضعیت مرگبار فرا میخوانم.
✅ از مرکز ملی فضای مجازی که مدیریت آن به رغم گذشت حدود شش ماه از حاکمیت دولت جدید، هنوز در دست فردی است که توسط رئیس دولت قبل معرفی شده، انتظاری نیست ، اما جای تعجب است که چرا اعضای انقلابی شورای عالی فضای مجازی که متشکل از روسای قوای سه گانه و نمایندگان نهادهای انقلابی و اشخاص حقیقی منتخب مقام معظم رهبری اند، به نحوی از خطر غافلند که امام جامعه در اخطاری توبیخ گونه میفرماید : «این واقعیت که فضای مجازی زیر کلــــــــــید مستکبران است، باید مسئولین فضای مجازی کشور را هوشیار کند»
✅ حدود یک هفته از هشدار و اخطار و دستور مقام معظم رهبری دائر بر ضرورت هوشیار شدن مسئولین مسئولین فضای مجازی گذشته ولی هیچیک از مسئولین ذیربط نه تنها هیچ اقدامی در خصوص اجرای دستور مقام معظم رهبری انجام نداده اند، بلکه حتی عکس العملی که دلالت بر شنیدن این اخطار باشد از خود نشان نداده اند و این وضعیت نگران کننده است.
✅ با توجه به دستور اخیر مقام معظم رهبری که فرمودند: « مسئولین فضای مجازی بهنحوی عمل کنند که دشمن نتواند به هر شکل و هر جا که اراده کرد، در فضای مجازی برخورد کند.»، منتظریم مسئولین محترم فضای مجازی خصوصاً رئیس جمهور محترم و وزیر محترم ارتباطات، دستگاه قضایی و نمایندگان مجلس در عمل اعلام کنند که چه اقدامی در برابر اقدامات تحقیر آمیز دشمن دائر بر حذف محتویات مرتبط با شهید سرافراز سردار قاسم سلیمانی در فضای مجازی کشور انجام خواهند داد و برنامه های خود برای اجرای منویات مقام معظم رهبری را اعلام نمایند.
✍عبدالصمد خرم آبادی
https://eitaa.com/joinchat/1903165495C56be1717e3
*ایران؛ آمریکا، روسیه و چین*
قسمت دوم
🔹مواجهه تمدنی ما با تاخت و تاز مغول وار آمریکا و غرب، هرگز مشروط به حمایت و همراهی چین و روسیه و هیچ دولت دیگری نبوده است. ما نه در انقلاب، نه در دفاع مقدس و نه در مواجهه های بعدی، به دولت های دیگر تکیه نداشته و بر مبنای همراهی یا عدم همراهی آنها تصمیم نگرفته ایم.
♦️ما در دفع مقدس، تنهای تنها بودیم، اما از عزت و کرامت و تمامیت ارضی و امنیت ملی خود دفاع کردیم. و همان دفاع عزتمندانه بود که بسیاری از تحولات سی سال بعد منطقه و دنیا را از خود متاثر کرد.
🔹اگر در برابر پروژه های خطرناک"جنگ جهانی سوم و چهارم" قد علم کردیم و ورق را به نفع خود و ملت های منطقه برگرداندیم، به تنهایی تصمیم گرفتیم و حال آن که روسیه و چین به دلایل مختلف، در برابر این جنگ های جهانی که منافع آنها را هم به خطر می انداخت، منفعل بودند.
♦️سیاستمدار کاربلدی در تراز حاج قاسم سلیمانی بود که رئیس جمهور روسیه را برای نقش آفرینی در برابر یکه تازی آمریکا در سوریه قانع کرد و پای کار آورد. حاج قاسم بدین ترتیب توانست شعله های جنگی را که بنا بود به داخل مرزهای ایران زبانه بکشد، مهار کند.
🔹در حالی که تاخت و تاز مغول وار آمریکا (و اسرائیل و انگلیس) هیچ حد یقفی نمی شناخت، ایران توانست با مدیریت هوشمندانه، قبل از هر چیز، ماشین جنگ نظامی، امنیتی، سیاسی و اقتصادی غرب را در منطقه متوقف کند. تعامل با روسیه و چین، در چهارچوب این موضوع راهبردی شکل گرفت.
♦️اما این که مثلا هر یک از سه دولت خاتمی، احمدی نژاد و روحانی، چه قدر این راهبرد حکیمانه نظام را فهمیدند یا در تراز آن رفتار کردند، بحث دیگری است. به عنوان مثال، در حالی که در طول دولت آقای روحانی، چین بزرگ ترین شریک تجاری ایران بود، ما به مدت 5 ماه در پکن حتی سفیر نداشتیم.
🔹یا در حالی که چین و روسیه علاقمند به تدوین قراردادهای راهبردی 20 یا 25 ساله بودند، و منطقا این تعاملات می توانست تاثیرات تحریم های آمریکا را کاهش دهد، دولت کوتاهی کردد و تمام تخم مرغ های تدبیر را به مدت 8 سال در سبد آمریکا چید؛ حتی پس از خیانت چند باره ای که در برجام دید.
♦️کشورهایی مثل چین و روسیه می توانند منافع مشترک سیاسی، امنیتی، نظامی و اقتصادی با ایران داشته باشند. این البته بدان معنا نیست که آنها روابط خود را با دیگران (از اسرائیل و عربستان تا آمریکا و انگلیس و آلمان) تعطیل کنند؛ یا صد در صد مطابق میل ما رفتار نمایند؛ همچنان که به مفهوم درک کامل و بی عیب و نقص در میان مقامات روسیه و چین نیست.
🔹اتفاقا سیاست خارجی روسیه و چین، خطای تاکتیکی یا راهبردی کم ندارد. این خطا ها می تواند به علت فهم متفاوت از مسائل، ضعف اعتماد به نفس، خطای محاسباتی، نفوذ غرب در دستگاه دیپلماسی، فریب خوردن از کشور های دیگر، و غفلت از برخی منافع بلند مدت در ازای منافع اندک آنی، اتفاق بیفتد.
♦️اما آنچه به ما بر می گردد، چند نکته است: درک جایگاه نفوذ و اقتدار بی بدیل خود در منطقه، تعامل با حفظ استقلال کشور، کاربست همه ظرفیت ها در جهت یافتن و در هم تنیدن هر چه بیشتر منافع مشترک، افزایش قدرت داخلی و منطقه ای به عنوان ابزار موفقیت در تعاملات دیپلماتیک، و تقویت ساخت درونی کشور.
💢ادامه دارد💢
.
#محرمانه_تحلیل
📍سبک مذاکراتی جدید ایران و بیاثر شدن ترفند «چکش و سندان»
@secret_file
🔹شیوه اطلاعرسانی رسانههای غربی در دور هشتم مذاکرات دارای درون مایه مثبت و کاملا با رویکرد قبلی آنها مغایر است و میتوان گفت که از خط مشی جدیدی تبعیت میکند.
🔸اخبار رسیده حاکیست ادبیات مذاکرهکنندگان غربی نیز که قبلا بیشتر مبتنی بر فشار و تهدید بود تا حدود زیادی ملایمتر شده است.
🔹غربیها از ابتدا کوشیدند تیم جدید را مرعوب و منفعل کرده و با شرطی کردن فضای داخلی و مقصرنمایی ایران «چکش فشار اجتماعی» و «سندان مطالبات داخلی» را فعال نمایند.
🔸حالا این رویکرد تغییر کرده چون تیم ایران نهتنها منفعل نشد بلکه ضمن تبیین مستمر فضای واقعی حاکم بر مذاکرات و مدیریت معقول فضای رسانهای مانع شرطی شدن جامعه شد.
🔹دور هشتم مذاکرات را باید مرحله «رونمایی از اثربخشی روش مذاکراتی ایران» نامید زیرا علاوه بر پیشرفت نسبی در مذاکرات، طرف غربی فعلا در ریل مذاکراتی تعیین شده توسط ایران قرار گرفته و متوجه شده امکان فشار با ابزارهای فرامذاکراتی وجود ندارد./نورنیوز
👌 #محرمانه کانال حرفهایها
http://eitaa.com/joinchat/361299968Ca15e2013ea
محرمانه را به دیگران هم معرفی کنید
#محرمانه_تحلیل
📍از رنجی که میبریم!/جریان فرهنگی کشور نیازمند پنچرگیری فوری!
@secret_file
🔹بیش از 17 سال است که در نقاط مختلف کشور، در روستا، مسجد، محله، شهر، استان و اکنون در سطح کشور مشغول به انجام وظيفه برای تعالی فرهنگ انقلابی در میان مردم هستم(اندازه بضاعت اندکم)، حوادثی همچون اعتراضات 86، فتنه 88، دولتهای خاتمی، احمدی نژاد و روحانی، حوادث 96 و 98 و برجام و... را تجربه کردهام. با همه طیفهای سیاسی ایران مستقیم یا غیرمستقیم در ارتباط بودم و تجربیات همه را تا حدودی بررسی کردم و اکنون نیز نزد اساتیدم شاگردی میکنم.
🔹17 سال تناقضات، تعارضات، تفاهمات، توقعات، تذکرات، تفکرات و مبانی فکری متنوع را دیدهام، با افراد مختلفی کار کردم، افراد زیادی را به چشم خود دیدم که چگونه از ظلمات به نور هدایت شدند و برخی چگونه از مسیر حق به دلیل نداشتن مبانی درست به ظلمات!. اما همیشه برایم سوال بود که دقیقا مشکل از کجاست؟!
🔹در گوشه و کنار کشور، دانشگاهها، حوزهها، اندیشکدهها، همایشها، سمینارها، کمیسیونها و ... دیدهام که مسئولان و دغدغهمندان حوزه فرهنگ در تقلای حل معضلات فرهنگی هستند و همیشه یا چرخ فرهنگمان لنگیده و یا در زمانهای بسیاری از جمله اکنون جریان فرهنگی کشور نیاز به پنچرگیری داشته و دارد.
🔸در این سالها یافتم که چندین علت مهم برای جولان معضلات فرهنگی در کشور داریم که برای رفعشان کاری نکردهایم و در اینجا به 2 مورد آن اشاره میکنم؛
1. عدم فهم دقیق مسائل فرهنگی و شناخت ابزار فرهنگی!
2. ناتوانی در همراهسازی #مردم با راهحلهایی که مسئولان به آن رسیدهاند.(در اینجا به درست یا نادرست بودن راه حلها نمیپردازم)
🔹با ذکر مثالی تا اینجا اکتفا میکنم؛
🔸10 سال است که مسئولان و دغدغهمندان حوزه فرهنگ پس از ورود #اینستاگرام به کشور که توانسته سبک زندگی ایرانی-اسلامی را به خطر بیندازد، تلاش کردهاند که راهحلی عاقلانه بیابند تا بتوانند با همراهسازی مردم با خود، این معضل مهم را با روشهای مختلف(شبکه اجتماعی داخلی، فیلترینگ، مسدودسازی و ...) حل کرده و دست دشمن از نفوذ فرهنگی به داخل کشور را کوتاه کنند. اما هیچ وقت در این مسیر موفق نبودند و امروز اینستاگرام حدود 40 میلیون کاربر ایرانی دارد.
🔹کاربرانی که بدون ملاحظات فرهنگی، امنیتی، اقتصادی و ... وارد این نرم افزار شدند و پشتوانهی افکار عمومی اینستاگرام مقابل طرحهای مسئولان شدهاند تا جایی که هر وقت کسی حتی با اشتباه لپی! دم از برخورد با اینستاگرام میزند، خیلی فوری با هجمه افکارعمومی مواجه شده و کاربران ایرانی، خود مدافع اینستاگرام میشوند و این یعنی نفوذ فرهنگی کامل اینستاگرام به داخل کشور.
🔹اما طی چند روز گذشته همین کاربران ایرانی، در واکنش به حذف اسم و تصاویر #حاج_قاسم و در نبود ارادهی پاسخگو کردن اینستاگرام توسط مسئولین، خودشان خودجوش به میدان آمدند و روی یک محور مقدس(حاج قاسم) دور هم جمع شدند و امتیاز اینستاگرام در ایران را در ۲۴ ساعت کمتر از نصف کردند.
✅دقت کنید: یعنی برای #اولین_بار کاربران ایرانی علیه اینستاگرام متحد شدند. اتحادی که باید مسیرش مطالبه از مسئولان رسمی کشور میبود، اما به دلیل عدم دسترسی به مسئولان و قطع امید از مسئولان آن شور و شعور را با هشتگ #انتقام_از_اینستاگرام به نمایش گذاشتند.
🔴اما متأسفانه شاهد بودیم که این فرصت بینظیر که سالها دغدغهمندان فرهنگی کشور آرزویش را داشتند، توسط برخی از دوستان رسانهای به تمسخر گرفته شد و هیچ تلاشی، تاکید میکنم هیچ تلاشی برای ایفای نقش هدایتگری رسانهای خود برای هدایت این وحدت حول #حس_مقدس به سمت مسئولان نکردند و به جایش زخم زبان زدند و کنایهها روانه مردم کردند، تا جایی که برخی از مردم را نااميد ساختند.
آن هم مردمی که برای اولین بار علیه اینستاگرام اتحاد خودجوش کرده بودند و اینجاست که مشکل اصلی عدم حل معضلات فرهنگی کشور را در میآبیم👇
🔷عدم فهم دقیق از افکارعمومی و نقش اساسی مردم.
درحالیکه کافی بود بدون زخم زبان زدن به مردم، اين حس مقدس ایجاد شده حول محور حاج قاسم را به سمت مطالبه از وزیر، دولت، مجلس، قوه قضائیه و ... روانه میکردند و نگاه غیرمردمی و بیتدبیرانه خود را به رخ همگان نمیکشیدند و با ادبیاتی سرشار از محبت مردم را به مسیر درست هدایت میکردند.
✍آقای الف(سید بدون سانسور)؛ به نیت حاج قاسم و شادی دل مردم کشورم که بدانند مطالبهشان به گوش مسئولان رسیده و ان شاءالله درحال پیگیری است.
پ.ن: الحمدلله در ایتا، توئیتر و تلگرام این حرکت خودجوش در کمتر از ۵ ساعت توسط خود مردم ترند شد.
👌 #محرمانه کانال حرفهایها
http://eitaa.com/joinchat/361299968Ca15e2013ea
محرمانه را به دیگران هم معرفی کنید
همه ایران همدرد شماست...
🔻تصاویر از بنرهای شهرداری تهران در سالروز سانحه هواپیمای اوکراینی است
🆘 @Roshangari_ir