🔴 جزیره تایوان، میدان رویارویی آمریکا و چین می شود؟
👤 #علیرضا_تقوینیا
🔹️ جمهوری خلق چین ( حزب کمونیست ) جزیره تایوان را جزو مناطقی می داند که باید حاکمیت این نظام سیاسی بر آن اعمال شود اما غرب گرایان و به خصوص ایالات متحده با پشتیبانی از تایوان با این ادعای چین مخالفند .
🔸️ کمونیست ها با رهبری مائو تسه تونگ از سال ۱۹۴۹ با شکست ناسیونالیست ها به رهبری "چیانگ کای شک " بر تمام جغرافیای چین سیطره یافتند و نیروهای جمهوری چین به جزیره تایوان عقب نشینی کردند.
✅ از آن روز دولت تایوان تحت حمایت ایالات متحده بود و به عنوان نماینده چین شناخته میشد اما از سال ۱۹۷۱ چین با این شرط که کرسی چین باید از ناسیونالیست ها گرفته و به جمهوری خلق واگذار شود وارد سازمان ملل شد.
🔹️ از آن روز هر کشوری تایوان را به رسمیت بشناسد ، حق داشتن روابط دیپلماتیک با جمهوری خلق چین را ندارد .
🔸️ در سالهای گذشته پس از اصلاحات عمیق و موفق "دنگ شیائو پینگ" ، به کمک بازدارندگی اتمی و حق وتو و سایر مولفه های قدرت چون جمعیت بالا و ژئوپلیتیک مناسب ، این کشور در طی همکاری با غرب به رشد بی سر و صدا اما بسیار سریع در اقتصاد دست یافت .
✅ ایالات متحده پس از مدتی متوجه اشتباه خود در همکاری با چین گردید ، اما دیگر دیر شده بود، زیرا چینی ها از طریق همکاری با غرب توانسته بودند به یک کشور صاحب تکنولوژی تبدیل و خود را در قامت رقیبی قدرتمند برای آمریکا ها جلوه دهند.
🔹️ از سال ۲۰۱۱ دکترین اوباما بر کنترل چین تبدیل گردید و با روی کار آمدن ترامپ این استراتژی تقویت شد.
🔸️ ایالات متحده علاوه بر جنگ تجاری ، همزمان بر تضعیف چین از طریق حمایت از ناراضیان داخلی مانند اعتراضات هنگ کنگ ، سین کیانگ و تبت متمرکز است.
✅ در بعد دیگر در تلاش است تا با ایجاد چالش های نظامی و امنیتی به سان درگیری مرزی با هند و اختلافات در دریای چین جنوبی و دریای زرد (شاخاب شمال دریای چین شرقی ) و ... دامن بزند.
🔹️ اما برخلاف انتظار تاکنون چینی ها بر تمام چالش ها فائق شده اند و برآوردها نشان می دهد اگر ایالات متحده تدبیری نیاندیشد در ۵ سال آینده چین قدرت اول اقتصادی جهان خواهد شد.
🔸️ چینی ها همچنین در حال ساخت چندین ناو هواپیمابر، رزم ناو و ناوشکن هستند و در زمینه هوایی هم گسترش سریعی داشته اند.
✅ آنها در بعد ژئو اکونومیک نیز با احیای جاده ابریشم نشان دادند عزم جدی برای افزایش نفوذ خود به سمت باختر دارند.
🔹️ برآیند تصمیمات و رفتارهای چشم بادامی ها به صاحب نظران می گوید که آنها در آینده قصد دارند خود را در قامت یک ابرقدرت مطرح کنند.
🔸️ البته چین برای ابرقدرت شدن بر خلاف ایالات متحده فاقد برخی مولفه ها چون قدرت رسانه ای و نرم ، تکنولوژی بسیار پیشرفته ، فرهنگ جذاب ، زبان آسان جهت یادگیری و ایدئولوژی گیرا هستند.
✅ چین امروز به صورت تک حزبی اداره می شود ، آزادی بیان در آن پایین و رهبر آن مادام العمر است ؛ یعنی توسعه اقتصادی آن متناسب و متوازن با توسعه سیاسی نبوده و همین امر به گمان نگارنده پاشنه آشیل اصلی نظام جمهوری خلق در آینده خواهد شد .
🔹️ با این وجود نمی شود منکر شد که اگرچه چین مولفه های لازم برای تبدیل به یک ابرقدرت در همه عرصه ها را ندارد لکن در زمینه اقتصادی قابلیت زمین زدن آمریکا را خواهد داشت.
🔸️ بنابراین آمریکا ساکت ننشسته و قصد دارد با حضور نظامی گسترده در اطراف چین ، آن را کنترل کند و جزیره تایوان یک سرپل مناسب برای ایالات متحده در این خصوص خواهد بود؛ تصمیمی که به شدت برای چینی ها حساسیت برانگیز بوده و اصلا آن را برنخواهند تافت .
💢 پ ن : این یادداشت متعلق به یکسال و نیم پیش بوده و در شهریورماه سال ۹۹ در همین کانال نگاشته شده است .
حال که جنگ روسیه علیه اوکراین به مراحل حساس خود رسیده بسیاری معتقدند چین از این فرصت نهایت استفاده را برده و تایوان را ضمیمه خاک خود خواهد کرد.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
♦️ بحران اوکراین
🔹 اندیشکده راهبردی تبیین در چارچوب رصد دقیق تحولات بینالمللی، از ابتدای سال 1400 تحولات مربوط به تنش روسیه و اوکراین را مورد تحلیل و ارزیابی قرار داده و منتشر کرده است. در ادامه، فهرست مطالب رصدی و تحلیلی مرتبط با بحران اوکراین که از ابتدای سال جاری تولید شدهاند، جهت سهولت دسترسی و استفاده مخاطبان محترم منتشر میشود.
🔹 گزارشهای کوتاه
▫️ لشگرکشی جدید روسیه به اکراین
▫️ نشنال اینترست: لزوم پرهیز از تنش غیرضروری با روسیه
▫️ اوکراین؛ کار ناتمام پوتین
▫️ رویارویی ناتو و روسیه در موضوع اوکراین
▫️ آمریکا و اجتناب از درگیری با روسیه
▫️ فارنافرز: اوکراین بخشی از غرب است
▫️ واکنش غرب به روسیه درباره اوکراین
▫️ کمک نظامی آمریکا به اوکراین معجزه میکند؟
▫️ خطای شناختی آمریکا درباره روسیه
▫️ درک سیاست آلمان در قبال مسکو
▫️ فارنافرز: به روسیه باج ندهید
▫️ آیا دیپلماسی مانع جنگ اوکراین است؟
▫️ تأثیر بحران اوکراین بر نظم هستهای اروپا
▫️ آیا اولتیماتوم به روسیه کافی است؟
▫️ توافق با پوتین، مانع جنگ اوکراین
▫️ چرا ناتو و روسیه به نقطه بحرانی رسیدند؟
▫️ تأثیر بحران اوکراین بر وضعیت انرژی اروپا
▫️ آیا پوتین اروپا را متحد خواهد کرد؟
▫️ معنای بحران اوکراین برای خاورمیانه
▫️ گزینه دیپلماتیک برای بحران اوکراین
🔹 تحلیلهای کوتاه
▫️ تحریمهای جدید آمریکا علیه نورداستریم۲
▫️ چین و منافع شکست غرب در اوکراین
▫️ سخنرانی پوتین؛ مقدمه جنگ یا تلاش برای مدیریت تنش
▫️ بسته تحریمهای غرب علیه روسیه؛ از ادعا تا عمل
▫️ سناریوهای پیشروی بحران اوکراین
▫️ تأثیر بحران اوکراین بر مذاکرات وین
▫️ بحران اوکراین و واکنشها در لبنان
▫️ فرمان هستهای پوتین به چه معناست؟
☘️ اندیشکده راهبردی تبیین🌿
▫️@Tabyincenter
🔴 ریشههای جنگ در اوکراین
👤 #رضا_سراج
🔹 اقدامات آمریکا و ناتو برای گسترش به شرق و دور جدید مهار روسیه و همچنین موضوع استقرار سامانههای سپر دفاعی در شرق اروپا، به مخالفتهای روسیه و ناخشنودی کرملین از کاخ سفید شکل تازهای داد.
🔸️ روسها که نظارهگر پیشروی آمریکا و ناتو در حیات خلوت و منطقه خارج نزدیک خود بودند، منافع ملی و توازن استراتژیک مورد نظرشان را در خطر دیدند. از این رو مسکو بناچار وارد یک رویارویی با آمریکا و ناتو گردید.
✅ این رویارویی در وهله اول منجر به بازبینی مجموعه اسناد استراتژیک و تنظیم دکترین نظامی جدید در روسیه شد.
🔹️ روسها در این بازنگری ضمن ارزیابی نظام حاضر در جهان، نظم موجود را چند قطبی معرفی نموده و بر بقاء روسیه به عنوان یک قدرت بزرگ تاکید کردند.
🔹️ مقامات مسکو در بازنگری مذکور، تهدیدات امنیتی خود را مورد بازبینی قرار داده و آنها را به چهار دسته تقسیم نمودند که تقویت نیروهای فرا منطقهای و ناتو در اطراف مرزهای روسیه، مناقشات نظامی در محیط مجاور، تهدید تروریسم و تهدید سلاحهای کشتار جمعی را در بر میگرفت.
🔸️ در این میان ایجاد حساسیت نسبت به تقویت نیروهای فرا منطقهای و ناتو در قفقاز، مهمترین بخش دکترین جدید نظامی روسیه است که به رویارویی این کشور با امریکا و ناتو ابعاد تازهای بخشید.
💢 ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین با اعتماد به آمریکا و اتکاء به ناتو، وارد یک قمار سیاسی و نظامی گردید. وی حماقت بزرگی را مرتکب شد که پیش از آن، ساکاشویلی(۱) رئیس جمهور اسبق گرجستان با راهاندازی جنگ در اوستیای جنوبی انجام داد. زلنسکی با حماقت بزرگ، خیلی زود همانند ساکاشویلی در شطرنج روسی کیش و مات شد.
------‐-------------------------------------------------------------------------------------------------
(۱) ساکاشویلی با این انگاره که بینالمللی شدن بحران قفقاز، این امکان را به گرجستان میدهد تا بازی با مدل کوزوو را علیه روسیه آغاز کند؛ به اوستیای جنوبی حمله نظامی کرد. وی با اعتماد به آمریکا، انتظار داشت تا با کشیده شدن پای ایالات متحده و اروپا به این مناقشه، برنده نهایی جنگ باشد و با اقتدار جواز حضور در ناتو را بگیرد. پس از تهاجم اولیه گرجستان به اوستیای جنوبی، روسیه با یک تهاجم همه جانبه زمینی و هوایی، گرجستان را مورد حمله قرار داد و ظرف چند روز جنگ را به دروازههای تفلیس کشانید.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 خرید نفت ایران توسط چین بیشتر از دوران اجرای برجام شد.
🔹️ آمارهای به دست آمده از مؤسسات رهگیری خطوط نفتکش نشان میدهد طی ماههای گذشته واردات نفت ایران توسط چین رکورد جدیدی را به ثبت رسانده و حتی از میزان پیش از اعمال تحریمها تا خروج آمریکا از برجام بیشتر شده است.
🔸️ افزایش صادرات نفت ایران به بازارهای جهانی میتواند کمبود عرضه کنونی در بازار جهانی را تا حدودی برطرف کرده و قیمت نفت را به خاطر درگیری نظامی روسیه با اوکراین از ۱۰۰ دلار عبور کرده است پایین بیاورد.
✅ بر اساس ارزیابیهای سه مؤسسه رهگیری خطوط نفتکشها، چین در ماه ژانویه روزانه ۷۰۰ هزار بشکه از ایران نفت وارد کرده و این در حالی است که واردات نفت پکن از تهران در سال ۲۰۱۷ و پیش از خروج آمریکا از برجام در بالاترین رقم ۶۲۳ هزار بشکه در روز بوده است. یکی از این مؤسسهها میگوید، بین ماه نوامبر تا دسامبر سال ۲۰۲۱ چین به طور متوسط ۷۸۰ هزار بشکه در روز از ایران نفت خریده است.
#اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
4_5852832555090315318.mp3
3.96M
🎙باور و ایمان واقعی به این صفات خداوند، زندگی رو تغییر میده👇
خداوند!
♦️دانای مطلق
♦️دارای مطلق
♦️توانای مطلق
♦️مهربان بی نهایت
♦️جواد بی نهایت
[ حجت الاسلام عالی ]
@eitaa_Ostadaali