📚🍃 به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی
📗 معرفی کتاب
عنوان: شيخ فضلالله نوري و مشروطيت(رويارويی دو انديشه)
نویسنده: مهدی انصاری
ناشر: امیرکبیر، ۶۹ ش
تعداد صفحه: ۲۹۱
وضعیت:کمیاب
✍ نویسنده کتاب را در ۹ فصل تفصیلی تدوین و تنظیم کرده و کوشیده با شـمـایـی کـلـی از زنـدگـی مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری ره، روند شکلگیری فعالیتهای سیاسی، اجتماعی ایشان را که نهایتا در جریانات و تحولات دوران مشروطیت به اوج خود رسید، مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد.
فصل ۱ «آشنایی با شیخ فضلالله نوری ره»به گونهای مختصر به زندگی سیاسی، اجتماعی و علمی مرجع شهید تا آستانه شکلگیری نهضت مشروطیت ایران اختصاص دارد.
فصل ۲ «بازشناسی مقدمات و زمینههای فکری مشروطیت»
فصل ۳ با نگرشی تحلیلی ــ تاریخی به مـجـمـوعـه تحولاتی اشاره دارد که جنبش عـــدالــتــخـــواهـــی مـــردم ایــران را بــه مــرز مشروطهخواهی کشانید.
فصل ۴«روشنفکران و جنبش مشروطیت»
فصل ۵ موضوع«تدوین قانون از نظر مرجع شهید» و سه معمم عصر مشروطه بررسی شده است
فصل ۶ مساله «حکمران قانونی و اندیشه شیخ» مورد ارزیابی قرار میگیرد.
فصل ۷ موضوع «اصل نظارت شورای مجتهدین» و حوادث و رخدادهای مربوط به آن با محوریت شخصیت و اندیشه مرجع شهید، بررسی شده است.
فصل ۸ به حوادث دوران موسوم به استبداد صغیر و حوادثی که در این مقطع، مرجع شهید با آنها مواجه شد، پرداخته است.
فصل ۹ هم با ارائه شمایی کلی از حوادث پس از فتح تهران و به مجموعه رخدادهایی اشاره دارد که نهایتا" به دستگیری، محاکمه و اعدام تأسف بار مرجع شهید، توسط مشروطهخواهان افراطی و سکولار انجامید.
@ShahidRabe
📚🍃 به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی
📗 معرفی کتاب
عنوان: بازخواني روزنامه "شيخ فضل الله نوری"
به کوشش : ستار شهوازی بختياری
انتشار: مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران
تعداد صفحات: ۲۸۷
✍ مرجع بصیر انقلابی، علامه شیخ فضل الله نوری(ره) برای شکستن انحصار رسانه ای جریان انگلیسی، غربگرا و دین ستیز حاکم بر مشروطه، اقدام به چاپ روزنامه برای بیان نقطه نظرات انقلابی و اسلامی می نماید!
در این کتاب، ماجرای تحصن زعیم نهضت اسلام خواهی مشروطه (مشروعه) علامه شیخ فضل الله و جمعی از یاران (که تعداد زیادی از مجتهدین از سراسر ایران را شامل می شد) در صحن حرم حضرت عبدالعظیم حسنی از دیدگاهی فرهنگی و مطبوعاتی بررسی می شود. در جریان این تحصن به دستور مرجع شهید نوری اوراقی منتشر می شود که دست اندرکاران چاپ آن را لوایح می نامیدند و مردم آن زمان از آن لوایح تحت عنوان(روزنامه شیخ فضل الله) یاد می کردند. کتاب به بازخوانی این روزنامه ها پرداخته و به بررسی یکی از دو دیدگاه و جریان مشروطه پرداخته است. مطالب روزنامه یکی از معتبر ترین مدارک مربوط به طرز فکر انقلابیون مشروعه خواه و زعیم شهید مشروعه خواهی می باشد.(به ضمیمه اسناد و نمونه های روزنامه)
◀️ تهیه: تهران، خیابان ولی عصر(عج)، خیابان شهید فیاضی(فرشته)، نبش چناران، پلاک ۱۵ تلفن ۲۲۰۰۳۴۶۹
@ShahidRabe
غربزدگی.pdf
1.65M
📚🍃 به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی
📗 معرفی کتاب
📚 نسخه PDF کتاب "غرب زدگی"
✅ اثر ماندگار و افشاگرانه نویسنده مردمی و متعهد، مرحوم سید جلال آل احمد
💠 امام خامنه ای(حفظه الله):
یک روشنفکر ریشهدار در مسائل دینی، یعنی مرحوم جلال آلاحمد که عالمزاده و پسر یک روحانی و دارای ارتباطات دینی است - با ما هم بیارتباط نبود، به امام هم اظهار ارادت و علاقه میکرد در دوران تبعید امام - آن روز در سال ۴۲ مسئلهی غربزدگی را مطرح کرد.»[که تیر خلاصی بود بر پیکره جریان لامذهبی و غربزدگی] ۹۸/۱/۱
💠 جلال در کتاب «غرب زدگی» در باره اعدام مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره) توسط جریان غربگرای مشروطه، می نویسد:
✍ « من نعش آن بزرگوار را بر سر دار همچون پرچمی می دانم که به علامت استیلای غرب زدگی پس از دویست سال کشمکش، بر بام سرای مملکت افراشته شد و اکنون در لوای این پرچم ما شبیه به قومی از خود بیگانه ایم.»/ص ۴۲ نسخه PDF، تدوین علی مصطفوی
✅ زندگینامه جلال آل احمد👇
https://hawzah.net/fa/Magazine/View/3282/5123/46284/
🌹 شادی روحش الفاتحه مع الصلوات
@ShahidRabe
📚🍃 به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی
📗 معرفی کتاب
عنوان: مجموعه دو جلدی «نگاهی کوتاه به تاریخچه روشنفکری در ایران»
مؤلف: دکتر #شهریار_زرشناس انتشار: دفتر نشر معارف وابسته به نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها
⭕️ جلد اول کتاب به پیدایش اندیشه و دوران روشنگری در غرب و ظهور نسل اول روشنفکری در ایران عصر #مشروطه میپردازد و در جلد دوم نسل دوم روشنفکران در ادامه دوره مشروطه و دوران پهلوی بررسی می شود.
⭕️ شهریار زرشناس در این کتاب روشنفکریِ ایران را صورتی نازل و بیریشه از #روشنفکری غربی معرفی میکند و مقدمه اقدام عملی جهت شکستن ساختار کنونی #غرب_زدگی شبه مدرن و عبور تاریخی از آن را، شناخت مبنایی و تئوریک غرب بر پایه خودآگاهی دینی میداند.
⭕️ به نظر دکتر زرشناس استراتژی روشنفکری در ایران، استحاله هویت دینی نظام و تبدیل آن به یک رژیم سکولار است و خطرِ روشنفکری نئولیبرالی پس از انقلاب، تهاجم در برابر اسلام فقاهتی است.
⭕️ نویسنده در بخشی دیگر از این کتاب می نویسد: «آنچه در مشروطه رخ داد و پيروزي اوليه دست پروردگان «مجمع آدميت» در مجلس اول و پيروزي توأم با استبداد روشنفکران وابسته به لژ بيداري پس از استبداد صغير و محاکمه و اعدام #مرجع_شهید مرحوم شيخ فضل الله نوری و در پيش گرفتن خشونت تروريستي ... و سکولاريزه کردن فضاي فرهنگي و سياسي کشور که نهايتاً به ظهور استبداد متجدّدانه و سکولاريستي رضاخان انجاميد، به راستي يک تراژدي تلخ بود که توسط منورالکفران ايراني و در مسير اغراض دولت انگليس اجرا گرديد.
@ShahidRabe
📚🍃 به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی
📗 معرفی کتاب
با عنوان: فاجعه قرن یا کشتن شیخ فضل الله نوری، والاترین روحانی و مجتهد تهران
مؤلف : جواد بهمنی
ناشر کتاب : نشر محمد/انتشارات سعیدی
سال نشر : 1359
تعداد صفحات : 172
✍ تقریبا" چهل سال از انتشارش می گذرد ولی همچنان به خاطر صدق گفتار و صراحت لهجه مؤلف و بیان جزئیات تاریخی ناگفته و ناشنیده، جذابیتی خاص دارد. هرچند، مطالبش به مذاق برخی خوش نیامد!
کتاب با روایات رسیده از امام جعفر صادق و امام جواد علیهما السلام در پیش بینی به شهادت رسیدن مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری اعلی الله مقامه شروع می شود و در انتها نیز مؤلف اشاره دارد به دست رد آیت الله سید محمد کاظم یزدی (صاحب عروة) به سینه معمّمین ثلاث نجف (محمد کاظم خراسانی، حسین تهرانی و عبدالله مازندرانی)
معمّمین ثلاث، از حامیان جریان غربگرای مشروطه و مخالف مرجع شهید نوری بودند و از صاحب عروة خواستند با آنان در تضعیف وی همکاری نماید! که با مخالفت شدید ایشان که خود عالمی مشروعه خواه بود و از دوستان و همفکران مرجع شهید، مواجه شدند.
◀️ تهیه کتاب: متأسفانه این کتاب تجدید چاپ نشد ولی نسخه هایی استفاده شده از آن در فضای مجازی به فروش می رسد.امید است حداقل نسخه PDF آن با اجازه صاحب اثر و کوشش بلند همتان، تهیه و در اختیار مورخین و پژوهشگران قرار گیرد.
@ShahidRabe
📚🍃 به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی
📗 معرفی کتاب
با عنوان: کالبد شکافی چند شایعه درباره شیخ فضل الله نوری(ره)
مؤلف : علی ابوالحسنی (منذر)
ناشر : مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران
سال نشر : 1391
تعداد صفحات : 332
✍ در این کتاب سخن از شایعه است، شایعه هایی ناجوانمردانه که از روی عمد، به منظور "تخریب" و "ترور شخصیت" مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری شهید رابع زعیم نهضت مشروطه مشروعه ساخته و تکثیر شده و حتی در طول زمان فزونی یافته است! پاره ای از مورخین و تحلیلگران صادق، به درستی، دست خارجی را در شیوع و رواج گسترده آن مؤثر می دانند.
کتاب در صدد آن برآمده تا با ارائه مستندات فراوان تاریخی به این پرسش پاسخ دهد که در پس نشر این شایعات، چه اغراضی نهفته است. مؤلف کتاب در ادامه بررسی تاریخی پیرامون مرجع شهید مشروطه و مشروطیت بصورت نمونه وار به تحقیق درباره ی شایعات پرداخته است.
قابل ذکر است که مؤلف، مورخ و پژوهشگر شهیر و فقید جناب استاد حجت الاسلام علی ابوالحسنی(منذر) در نگارش این اثر، مخاطب را به بیش از 260 رفرنس معتبر ارجاع می دهد که جراید و نشریات ادواری دوره ی مورد بحث ، کتب ، مقالات و اسناد مورد وثوق تاریخی را شامل می شود ، کتاب حاضر بی شک از حیث مستند بودن و مستدل بودن جزء آثار کم نظیر در حوزه ی تاریخ تحلیلی می باشد.
◀️ مرکز تهیه و توزیع: تهران، خیابان ولی عصر(عج)، خیابان شهید فیاضی(فرشته)، نبش چناران، پلاک ۱۵ تلفن ۲۲۰۰۳۴۶۹
@ShahidRabe
📚🍃 به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی
📗 معرفی کتاب
عنوان: مقدمه فکری نهضت مشروطیت
مؤلف : دکتر علی اکبر ولایتی
ناشر: دفتر نشر فرهنگ اسلامی
سال نشر : ۱۳۸۷
تعداد صفحات : ۱۹۶
✍ نویسنده در فصل اول زمینه های فکری پیش از مشروطیت را بررسی می کند .او در این فصل، حکومت صفویان و مسخ فرهنگ پویای تشیع سرخ, نفوذ فراماسونری در دستگاه حکومتی قاجار، تغییر و اصلاح خط, شکست از روسیه و آثار و تبعات این شکست را تحلیل می کند. در فصل دوم به بازشناسی مقدمات و زمینه های فکری مشروطیت می پردازد. نویسنده می کوشد تا در این فصل ریشه های غرب زدگی پیشتازان روشنفکری را بیابد؛ از این رو به اندیشه های میرزا ملکم خان و...ونقش آنها می پردازد و...
در فراز آخر کتاب نیز به "تفاهم انگلیس و روسیه برای روی کار آوردن رضاخان" اشاره دارد .همه آن مباحث، تمهیدی است تا نویسنده، کودتای انگلیسی به قدرت رساندن رضا قلدر میر پنج و عواقب شوم و نتایج خسارت بار آن را بیان کند.
✍ دکتر ولایتی در فرازی از این کتاب می گوید:
معمایی که همواره برای این حقیر مطرح بوده، همزبانی رجال و سیاستگران دوران پهلوی با برداشت کسروی گونه ای از مشروطه بوده است و علی رغم طبیعت ضد روحانی آن رژیم، از روحانیت برپاکننده مشروطه [غربگرا] تجلیل می کردند. و متقابلا از روحانیونی چون مرحوم شیخ فضل الله نوری ره به بدی یاد می کردند. آن موافقت و این مخالفت به عنوان یک معیار ارزشی معکوس می توانست وسیله ای برای سنجش حق و باطل باشد. و حداقل انسان را به تفکر وادارد که رمز این جهت گیری را بفهمد.
@ShahidRabe
✍ اندیشمندان و مشروطه
💠 دکتر علی اکبر ولایتی:
معمایی که همواره برای این حقیر مطرح بوده، همزبانی رجال و سیاستگران دوران پهلوی با برداشت کسروی گونه ای از مشروطه بوده است و علی رغم طبیعت ضد روحانی آن رژیم، از روحانیت برپاکننده مشروطه [غربگرا] تجلیل می کردند. و متقابلا از روحانیونی چون #مرجع_شهید مرحوم شیخ فضل الله نوری(ره) به بدی یاد می کردند. آن موافقت و این مخالفت به عنوان یک معیار ارزشی معکوس می توانست وسیله ای برای سنجش حق و باطل باشد. و حداقل انسان را به تفکر وادارد که رمز این جهت گیری را بفهمد.
📗 کتاب مقدمه فکری نهضت مشروطیت، ولایتی، ص ۴۵، فصل اول
@ShahidRabe
📚🍃 به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی
📚 معرفی کتاب/کتاب ها
📚 آثار مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(شهید رابع) اعلی الله مقامه که متأسفانه کمتر اثری از اکثر آنها به جا مانده است!🔰
📗 رساله منظوم فقهی «الدّرر التنظیم یا الدر النظیم»
تنظیم و سرایش: ۱۲۷۹-۱۲۸۰ ق، مخطوط، کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران (تصویری از این رساله در کتابخانه آیت الله مرعشی نجفی رضوان الله، به شماره/۱۴۰۹ نگهداری می شود)
✍ این اثر فاخر، رساله ای است منظوم به زبان عربی، شامل پانصدویک بیت، که #مرجع_شهید علامه شیخ فضل الله نوری این منظوم را در سن حدود بیست سالگی در ۲۶ عنوان اصلی و درباره ۲۵ قاعده فقهی، بحث و به مبانی آنها اشاره کرده است. مرجع شهید بر این باور است که #فقه از افضل علوم است ولی عناوین پر فایده آن متروک و مهجور مانده است. از این رو تصمیم می گیرد در ارجوزه ای موجز این عناوین را به نظم در آورد. معظم له در این اثر از منابع گوناگونی بهره برده از جمله "العناوین مراغی" و "عوائد الایام نراقی"
از این اثر ارزشمند مشخص است که ایشان آرای بزرگان فقه را دقیق بررسی، آنها را رد یا قبول کرده است.
📙 رساله فقهی «فی قاعدة ضمان الید»
مخطوط، آستان قدس رضوی (رک: فهرست الفبائی کتب خطی، ص ۴۳۹) شماره عمومی ۹۶۳۲
✍ این رساله ارزشمند و گرانسنگ، قبل از سال ۱۲۹۲ ق نگارش یافته و به گفته اهل نظر، گویای تبحر مرجع شهید در فقه و احاطه معظم له بر فروع این علم است.
میرزا حبیب الله محقق رشتی (رضوان الله) فرد طراز اول حوزه شیخ الاعظم مرتضی انصاری و از اساتید اصلی مرجع شهید، که برخی از بزرگان، پایه علمی اش را از دیگر معاصران فراتر شناخته اند، در خصوص این رساله کم نظیر اینچنین تقریظ می فرمایند:
هان ای کسی که این اوراق را دریافته و بر آن وقوف می یابی، چنانچه در اعماق دریا ها فرو روی و سوار بر اشتر، بیابانهای خشک و لم یزرع را شتابان درنوردی، همانا از حیث تحقیق و تدقیق، بهتر از آنچه که در این دفتر آمده، نخواهی یافت. ضروری است که در مجالس عمومی به فضل و کمال صاحب این رساله، ندا دردهند... چه بسیار مرواریدهای بدیع و دست ناخورده، که در آن به امانت نهاده شده است... آفرین خدای بر مؤلف آن باد...
اخیرا" با همت آیت الله آقا شیخ جعفر سبحانی(مدظله) این رساله شریف منتشر شده است.
📘 تنهای شکیبا/ص ۷۴و۷۹
📗 اندیشه سبز، زندگی سرخ/ص ۴۸-۴۹
📚 فهرست برخی از آثار مرجع شهید: 🔰
رساله منظوم فقهی"الدرر التنظیم یا الدر النظیم"/رساله فقهی"فی قاعده ضمان الید"/رساله فقهی«عدم لزوم الترتیب فی قضاء الصلاه الخمسه»/رساله«حـکم التـجری فی حجیه القطع/رساله«التجزّی فی الاجتهاد»/نافع المسائل(مجموعه فتوا ها)/اجوبه المسائل(رساله عملی فارسی)/رساله حرمت استطراق از طریق جبل به مکه معظمه/بیاض/الصحیفه القائمیه یا الصحیفه المهدویه(ادعیه رسیده از جانب امام زمان عج)/حاشیه بر فرائد الاصول، حاشیه بر المکاسب و کتاب طهارت شیخ مرتضی انصاری/مجموعه اشعار و قصیده ها/رساله دلایل حرمت مشروطه/حاشیه بر کتاب شواهد الربوبیه ملاصدرا/لوایح(روزنامه شیخ)/توضیحات بر اقبال سید ابن طاووس/الاغسال(تقریر درس میرزای شیرازی)/طرح ها در موضوع اقتصاد و بانک داری اسلامی/رساله فی المشتق(تقریر درس میرزای شیرازی)/نورالقلم(مجموعه ترجمه ها، تقریظات، تعلیقات، توقیعات، تنفیذ ها، تصدیقات، تأییدات، تعیین ها، اجازات، نامه ها و یادداشتها به زبان فرانسه و دیگر زبان ها/حاشیه بر وسائل الشیعه/فهرست ابواب بحارالانوار/محضر، در موضوع قضاء، دعاوی و مجموعه احکام قضاء/مباحثات ریاضی، هیئت و نجوم با عبدالغفار نجم الدوله/مقابله کلام الله مجید و تفسیر/تصحیحات(تصحیح تعداد زیادی از آثار بزرگان شیعه)/نورالکلام(سخنان قصار) و...
🔸منابع استخراج: تألیفات مورخان، منذر، دوانی، انصاری و...، فضای مجازی ⬅️ ویکی ها(پدیا، گفتاورد، فقه...)، رجانیوز، سایت مؤسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی...
@ShahidRabe
📚🍃 به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی
📗 معرفی کتاب
عنوان: شيخ فضلالله نوری و مشروطيت(رويارويی دو انديشه)
نویسنده: مهدی انصاری
ناشر: امیرکبیر، ۶۹ ش
تعداد صفحه: ۲۹۱
تعداد فصل: ۹
💠 استاد انصاری(مورخ، پژوهشگر، مشروطه پژوه و نویسنده کتاب:
این رساله را در مورد شیخ (مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری ره)، نوشته ام، ۱۲ سال روی آن کار [پژوهشی] کرده ام، تمام اسناد لانه های خیانتکار انگلیس و روس، روسیه رفته ام برای این کتاب، تمام کتاب نارنجی و اسناد و مدارک وقایع مشروطه را بین ایران و روس که توسط دو سفیر انجام می شده، نقل کرده ام.۷۰ سال نامه های بین ایران و عراق، نجف، خانقین، کرمانشاه را که توسط علمای بزرگ و یا از مجلس به آنها ارسال می شده، دیده ام و نقاط مهم آنرا آورده ام و اسناد کتاب آبی، سفارت انگلیس و سفارت فرانسه را به مقداری که در توانم بوده، تلاش کرده ام [ملاحظه، بررسی و به کار گرفته ام]./همایش دیده بان بیدار، حرم حضرت عبدالعظیم ع، ۹۶/۵/۱۸
@ShahidRabe
📚🍃 به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی
📗 معرفی کتاب
عنوان: سر دار (گزارشی تحلیلی از بر دار رفتن، مرجع شهید آیت الله شیخ فضل الله نوری ره در نهضت مشروطه)
مؤلف : دکتر شمس الدین تندر کیا
ناشر: کتاب صبح
سال نشر : ۱۳۸۰
تعداد صفحات : ۱۴۰
✍ دکتر شمس الدین تندر کیا, نوه مرجع شهید علامه شیخ فضلالله نوری، فرزند آقا شیخ هادی نوری است. در کتاب \'سردار \'میکوشد تصویری تاریخی از زندگی اجداد و اولاد شیخ عرضه کند .
نویسنده پس از ذکر مقدماتی درباره زندگی شیخ , نحوه دستگیری, بازجویی و محاکمه ایشان را توصیف مینماید .
چگونگی اعدام شیخ و حمله اوباش به پیکر مطهر شیخ و کیفیت پنهان نمودن جنازه و سپس چگونگی انتقال پیکر مطهر به قم از دیگر مطالب این کتاب است. از نکات خواندنی کتاب، جریان شگفت و معجزه آسای سالم ماندن جنازه مطهر مرجع شهید، پس از گذشت ۱۸ ماه می باشد.که حکایت از الهی بودن و به حق بودن این مرجع بزرگ دارد.
وی سرانجام با بیان چندین سند تاریخی چهره مظلوم او را از زیر غبار داوریهای سوء و حجاب نسیان به در می کشد .
کتاب سر دار گزارش تحلیلی از بردار رفتن مرجع شهید آیت الله العظمی علامه شیخ فضل الله نوری ره توسط جریان غربگرای مشروطه می باشد.
@ShahidRabe
📚🍃 به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی
📗 معرفی کتاب
عنوان: (خانه بر دامنه آتشفشان/شهادتنامه شیخ فضل الله نوری)
👈 به ضمیمه وصیتنامه منتشر نشده مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری شهید رابع (ره)
مؤلف: علی ابوالحسنی (منذر)
ناشر : مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران
سال نشر : ۹۱ ش
تعداد صفحه: ۳۱۱
◀️ کتاب با تیتر "عاشورا، حدیث ماندگار" آغاز می شود. مؤلف، در این بخش با استفاده از حادثه عاشورا به زندگی مرجع شهید نقبی می زند
...فقیه عاشورا اندیش بزرگ عصر ما، که تقدیر، سرنوشت "حسینی" برایش رقم زده بود، در فصل پایان زندگی-کشاکش سخت مشروطه-همواره صحنه های کربلا را پیش چشم داشت و یاد آور حوادث شگفت آن بود...فرجام سرخ شیخ نیز، بی شباهت به سرگذشت خونبار مولایش حسین(ع) نبود...
در بخش بعدی نبوغ سیاسی ایشان و سپس کمالات و کرامات بیان و به تحصن ایشان در آستان حضرت عبد العظیم می پردازد.
📜 وصیتنامه مرجع شهید یکی از مهم ترین بخش های کتاب است، مؤلف اشاره دارد که این وصیتنامه منتشر نشده، اکنون در اختیار محققان قرار می گیرد.
به ماجرای ترور نافرجام ایشان که منجر به مجروحیت شدید معظم له می شود اشاره می کند که سفارت انگلیس وی را مانع اهداف خود می بیند و تصمیم می گیرد تا ایشان را به دست یکی از عوامل خود (کریم دواتگر) ترور کند...
👈 مباحث دیگر کتاب: اسلام زیر بیرق کفر نمی رود، داوری تاریخ درباره قاتلان شیخ، اندوه عالمان در شهادت شیخ، شیخ از نگاه امام راحل، سوگ سرود شاعران در مرگ شیخ، دست انتقام الهی...
◀️ تهیه: تهران، خیابان ولی عصر(عج)، خیابان شهید فیاضی(فرشته)، نبش چناران، پلاک ۱۵ تلفن ۲۲۰۰۳۴۶۹
@ShahidRabe
📚🍃 به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی
📗 معرفی کتاب/مجموعه دو جلدی
عنوان: رسائل، اعلامیه ها، مکتوبات،...روزنامه شیخ، گزارش ها... پیرامون "شیخ شهید فضل الله نوری"
گردآورنده: محمد ترکمان
ناشر: مؤسسه فرهنگی رسا/۱۳۶۲
تعداد صفحه: جلد اول،۵۰۴ جلد دوم، ۴۳۵
✍ اثر، از این بابت حائز اهمیت بیشتری است که گردآورنده، بنا به اظهارش، سالها تحت تأثیر آراء مخالفین مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری ره، بخصوص معممین ثلاث حامی جریان غربگرای مشروطه در نجف و آقایان مشابه در ایران بوده است!
او در مورد این تغییر رویکرد می نویسد🔰
✍ در پی آشنایی نسبی ام با اندیشه و عملکرد ضد انگلیسی و ضد بیگانه و مواضع استقلال طلبانه مرحوم شیخ، و مظلومیتی که با آن روبرو شده بودم مرا بر آن داشت تا با گردآوری آثار ممکن الحصول شهید فضل الله نوری هم شناخت خود را نسبت به آن مرحوم، به واقع، نزدیکتر نمایم و هم حاصل این کوشش را در اختیار علاقمندان قرار دهم.در پایان این گردآوری متوجه شدم که تنها مرحوم شیخ، مظلوم واقع نشده است!بلکه مظلومتر از او نسل هائی هستند که جعلیات جاعلین [مورخ نماهای فراماسون، که مأمور تحریف تاریخ بودند]، بعنوان حقایق تاریخی در مغز و احساس آنها تزریق می شود، و آنان نیز به این جعلیات، به عنوان حقایق خدشه ناپذیر معتقد می گردند.
راقم پس از دوسال کوشش با توفیق الهی موفق به گردآوری مجموعه گردید که در دو جلد تقدیم علاقمندن می گردد
جلد ۱
شامل رسائل، اعلامیه ها، مکتوبات،...و روزنامه شیخ شهید است
جلد ۲
به گزارش هایی درباره حرکت شیخ شهید، نامه هایی خطاب به ایشان،...و مستدرکات جلد اول اختصاص دارد
@ShahidRabe
📚🍃 به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی
📗 معرفی کتاب به همراه لینک متن کامل "نسخه مجازی" کتاب/
✍ شناسنامه کتاب
◻️ عنوان: زندگى نامه شهيد شيخ فضل الله نورى كد: 1357
◻️ نويسنده: دکتر سيد حسين اسحاقى
◻️ تهيه كننده: مركز پژوهش هاى اسلامى صداوسيما
◻️ ناشر: دفتر عقل
◻️ چاپ: نگارش
◻️ نشانى: قم، بلوار امين، مركز پژوهش هاى اسلامى صداوسيما
✍ فهرست
شامل👇
◽️ دیباجه
◽️ پيش گفتار
◽️ فصل اول: از طلوع تا عروج
◽️ فصل دوم: نقش شيخ در نهضت تنباكو
◽️ فصل سوم: در آستانه مشروطيت
◽️ فصل چهارم: فرجام نهضت مشروطه
◽️ فصل پنجم: موضع و ديدگاه هاي شيخ فضل الله نوري
◽️ فصل ششم: عروج در غربت
◽️ فصل هفتم: نجواها و سرودهايي در فراق يار
◽️ كتاب هايي درباره نهضت مشروطيت و شيخ فضل الله نوري(که تعدادی از کتب قلمزنان فراماسون نیز که مأمور تحریف تاریخ بودند در میانشان می باشد)
◽️ فهرست منابع
✅ نسخه مجازی با قابلیت استفاده صفحه به صفحه، کلیک بر فصل های کتاب جهت مشاهده آسانتر، گرفتن نسخه pdf از هر صفحه، چاپ و...
👈 لینک متن کامل 📗 کتاب (نسخه مجازی) 👇
http://pajuhesh.irc.ir/product/book/show.text/id/1357/order/1?
✍ پيش گفتار مؤلف👇
#مرجع_شهید_علامه
شيخ فضل الله نوري (اعلی الله مقامه) از پيش قراولان مبارزه با حكومت هاي استبدادي و از شخصيت هاي برجسته دوران مشروطيت به شمار مي رود. هرچند فضاي خفقان آور و وجود حكومت هاي ضداسلامي مانع آن شد تا تاريخ واقعي حوادث مشروطيت در جامعه طرح و بررسي شود و تاريخ نويسان درباري [عمدتا" فراماسون و مأمور تحریف تاریخ] به شيخ فضل الله ظلم و ستم بسياري روا داشتند و او را طرف دار مستبدان و مخالف حكومت مشروطه و دمكراسي قلمداد كردند و مخالفتش را به دليل به دست نياوردن مقام و رياست دانستند، ولي با طلوع خورشيد انقلاب، چهره درخشان اين عالم فرزانه از زير ابرهاي تيره و ظلماني نمايان شد و تاريخ نويسان متعهد به معرفي شخصيت برجسته اين عالم مجاهد پرداختند؛ زمستان جهل و تيرگي به سر آمد و سياهي به سيه روزان ماند. به يقين، شيخ فضل الله، عالم ترين، هوشيارترين و مقاوم ترين چهره در مبارزه هاي مشروطه بوده است.
شيخ شهيد به اندوختن مال و منال و به دست آوردن مقام توجه نداشت و به فكر شهرت و خودنمايي نبود. او در حفظ كيان اسلام و مبارزه با انديشه ها و باورهاي انحرافي غرب بر كسي پوشيده نيست، مي كوشيد. غم خوار واقعي اسلام و مسلمين بود و با علم و فضلي كه داشت، مي خواست دين خود را آن گونه كه بايد، ادا كند. در لحظه لحظه زندگي پربارش با هر نوع كج روي در عقيده و انديشه هاي ناخالص مبارزه كرد و توانست با تكيه بر نبوغ كم نظير علمي و سياسي و جايگاه بلند اجتماعي و خلوص سرشار خود، بلندترين گام ها را در راه روشنگري اسلام ناب محمدي صلي الله عليه و آله بردارد و اين، در حالي بود كه بدخواهان و هزاران هزار دست پنهان و آشكار، قصد و تلاششان مسخِ چهره اسلام و تحريف حقيقت آن و رواج غرب گرايي در ميهن اسلامي بود. به دليل پايين بودن رشد فكري و فرهنگي جامعه آن زمان و درك نكردن توطئه هاي دشمن و موقعيت حساس آن روزگار، سرانجام اين توطئه ها و حيله ها مؤثر افتاد و منادي اسلام ناب محمدي صلي الله عليه و آله در جامعه، غريب و تنها ماند و فريادش در گلو شكسته شد و قامت سروش فرو افتاد. با اين همه، بعد از هفتادوچهار سال، تلاش هاي وي ثمر داد و در سيزده رجب 1401 ه . ق با پيام امام خميني رحمه الله، رهبر و بنيان گذار جمهوري اسلامي، نخستين مجلس شوراي اسلامي حكومت اسلامي و شرعي به ثمر نشست و مشروطه غيرمشروع سقوط كرد و حكومت مشروعه جاي گزين آن شد؛ همان چيزي كه شيخ شهيدها در راه تثبيت آن از مال و جان مايه گذاشتند. اينك اين ماييم و پرچمداري اين نهضت سرخ كه با خون هزاران شهيد آبياري شده و به دست ما سپرده شده است تا آن را از گزند حوادث محفوظ و به آيندگان تقديم داريم.
با آرزوي توفيق در انجام وظايف
@ShahidRabe
4_5940477272640193737.pdf
1.07M
📚🍃 به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی
📗 معرفی کتاب/کتاب ها
✍ نسخه PDF , بررسی پنج کتاب ارزشمند از مجموعه تاریخی-تحلیلی مشروطیت و زعیم نهضت مشروطه مشروعه، مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری، شهید رابع اعلی الله مقامه،🔰
✍ تألیف: مورخ، پژوهشگر و مشروطه پژوه معاصر، مرحوم حجت الاسلام والمسلمین استاد علی ابوالحسنی(منذر) ره
✍ به قلم: دکتر ذبیح الله نعیمیان
📚 کتابهای بررسی شده، پنج اثر از مجموعه هفت جلدی است با عناوین، آخرین آواز قو/ اندیشه سبز، زندگی سرخ/ دیده بان بیدار/ کارنامه شیخ فضل الله/ خانه بر دامنه آتشفشان
@ShahidRabe
#درسی_برای_آیندگان
برخی سالهای سال جلوتر از زمانه خود بودند، به چیزهایی می اندیشند و عمل می کردند که دیگران به هر طریقی از درک آن عاجز بودند و همین عقب افتادنها باعث می شد که در برابر تهمتها، ناسزاها، انتسابهای دروغ، تحلیلهای نادرست از مواضع آنها و ترور شخصیت و شخصشان توسط #دشمنان_ملت یا همراهی کنند و یا سکوت! اما...
اما سال ها بعد از حذف آنها از صحنه هدایت جامعه، در حالیکه اسیر سیطره #دشمنان_ملت هستند، افسوس روزهای عقب افتادگی خود و وانهادن کار بدست دشمنان را می خوردند که هیچ فایده ای ندارد الا #درسی_برای_آیندگان
پینوشت:
۱. حتما این شیخ بزرگ را در صحن حرم حضرت معصومه (س) زیارت کنید تا درس عبرت آموز از گذشته غمبار ملتی استعمار زده و استثمار شده را فراموش نکنید.
۲. تاریخ گواهی خواهد داد، ما پا به پای رهبرمان و ولی زمان در میان همه شدائد بدخواهان گام نهادیم و او را در برابر #دشمنان_ملت تنها نگذاشتیم.
محمود باقری
@shahidrabe
📚🍃 به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی
📗 معرفی کتاب
عنوان: شیخ فضل الله نوری(ره) و مکتب تاریخ نگاری مشروطه
تألیف : علی ابوالحسنی(منذر)
ناشر: مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران
سال نشر: ۹۱
تعداد صفحات: ۳۳۸
✍ موارد مطروحه در کتاب 🔰
⬅️ کاستی ها و آفات مکتب تاریخ نگاری مشروطیت
⬅️ وظیفه و مأموریت مورخ نمایان عمدتا" فراماسون، برای تحریف تاریخ مشروطه و تخریب چهره و شخصیت مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره)🔰
◽️ طرفیت مورخان با رجال صاحب نقش در مشروطه
◽️ تؤطئه پنداری افراطی در تحلیل عملکردها و رویدادها
◽️ هتاکی به مخالفان و منتقدان
◽️ بزرگنمایی در باره اشخاص، جناح ها و جریان ها، و فروکاستن از نقش و مقام دیگر اشخاص و جناح ها و جریان ها
◽️ رونویسی از دست یکدیگر و عدم نقادی مسموعات و منقولات
◽️ عدم توازن در ارائه اخبار و اطلاعات
◽️ تقسیم بندی عامدانه غلط و کلیشه ای افراد و گروه ها به مشروطه خواه و مستبد
◽️ تسامح در بکارگیری الفاظ و تعابیر
◀️ تهیه: تهران، خیابان ولی عصر(عج)، خیابان شهید فیاضی(فرشته)، نبش چناران، پلاک ۱۵ تلفن ۲۲۰۰۳۴۶۹
@ShahidRabe
📜 برگی از تاریخ ناگفته و ناشنیده
⁉️ 📚 کتابخانه بی نظیری که با هدایت انگلیس، غارت شد تا واقعیات پنهان بماند و زمینه های تحریف تاریخی مهیا شود!؟
ابعاد این خسارت بزرگ تاریخی، همچنان در غبار تحریف عامدانه تاریخ، پنهان مانده است!
✍ محدث بزرگ شیعه، میرزا حسین محدث نوری ره (صاحب مستدرک الوسائل) است.خاندان کهن نوری دارای کتابخانه و مرکز اسناد جامع و معتبری بودند که در ایران و منطقه نظیر آن در کمیّت و کیفیّت یافت نمیشد. محدث نوری تلاشهای زیادی جهت پیدا کردن آثار قدیمی شیعه و حفظ آنها از آسیب و نابودی داشته.کتابخانه، شامل هزاران جلد کتاب نفیس و نسخههای خطی ارزشمند و گرانبها بود.پس از رحلت او #مرجع_شهید علامه شیخ فضل الله نوری (داماد و خواهرزاده محدث) به عنوان وارث، صاحب و اختیار دار کتابخانه و مرکز اسناد شد و با مدیریتی مثال زدنی به حفظ و گسترش آن با شیوه های نوین همت گماشت.پس از شهادت ایشان به دست عوامل انگلیس، کتابخانه و اسنادش نیز غارت شد! تا زمینه های تحریف تاریخ توسط قلم به مزدان فراماسون، فراهم آید.
🔰نمونه آثار به غارت رفته🔰
✍ در میان اسناد و کتابها، نسخه اصلی خطی🔰
تألیفات محدث نوری مستدرک الوسائل شامل نسخه خطی ۲۳ هزار حدیث نجات داده شده توسط او (شامل ۷۵ کتاب) ,نجم الثاقب فی أحوال امام الغائب، لؤلؤ و مرجان، فصل الخطاب فی تحریف الکتاب، … ;
شجره نامههای خانوادههای اصیل ایرانی و سادات؛
نامههای تاریخی، کتابهای تاریخی همانند ۲۰ جلد کتاب تاریخ قم حسن بن مثله جمکرانی همراه با ترجمه فارسی حسن بن علی بن حسن بن عبدالملک قمی؛
۷۲ جلد کتاب و مجموعه اسناد تاریخ قومهای فتنه و ضاله از ابتدا تا مشروطه (تاریخ مهاجرت برخی قوم های نافرمان و نفوذ قومهای یاجوج و ماجوج به ایران) که در طول زمانی بیش از ۲ هزار سال توسط خاندان نوری طبرسی جمعآوری شده بوده.
اسناد جغرافی ایران و منطقه که بر اساس آنها زیر نظارت میرزای شیرازی فارس نامه ناصری نوشته شده؛
نسخههای اصلی خطی تألیفات فلسفه، اصول شیعیان و دیگر مذاهب؛
نسخههای اصلی خطی تألیفات در شعر و هنر، طب، ادبیات، تاریخ و …؛
نامهها و اجازهنامهها و کتابهای نایابی همانند نقض عثمانیه ابن طاووس؛
طرحها و قانونهای نوشته شده توسط مرجع شهید علامه شیخ فضلالله نوری ره، از شروع جنبش تنباکو , جنبش مشروطه تا نهضت مشروطه مشروعه، از جمله نسخههای اصل طرح و قانون جنبش عدالتخانه , مجلس شورا، تاریخنگاری و مدارک مربوط به جلسات تبادل نظر با همراهان،
نسخههای روزنامههای ایران و نوشتههای سیاسی عصر با کناره نویسیهای شیخ فضلالله؛
نسخههای اصلی نوشته های روزنامه شیخ و نامههای روزمره شیخ در داخل و خارج کشور؛ آثار تألیفی شیخ، آرشیو شیخ از نسخههای اصل روزنامهها و مقلات سیاسی، کتابها، فرهنگ نامهها و غیره به زبانهای فرانسه, عربی، ترکی-عثمانی، انگلیسی، روسی و یا ترجمه هایی از آنها با کناره نویسیهای شیخ (مرجع شهید نوری به چند زبان و از جمله به فرانسه تسلط داشت). گزارش های تحقیقی علامه محمد قزوینی از اوضاع اروپا به شیخ از اوضاع آن دیار (ادیب بزرگ قزوینی، بزرگترین غرب شناس تاریخ ایران، شاگرد، معلم فرزندان و نماینده پژوهشی شیخ در اروپا بود وی همواره از خود به عنوان خانه زاد شیخ فضلالله نوری نام میبرد)؛
اسناد حقوقی خرید، فروش، اجاره، وکالت، وصیت، ازدواج، و طلاق در تهران و ولایات.
رسالههای علمی و سفرنامه ها؛
تعزیه نخستین "مهلت خواستن امام حسین" محمدتقی نوری مازندرانی و بیش از ۳۰ تعزیه دیگر وی. اسناد مجموعه قرآنی "لبیک یا حسین" رویانیان و رستمداران و آلکیا و مرعشیان و کیانیان و سربداران طبرستان و خراسان، چگونگی رواج آن و...
🔹منابع: دانشنامه آزاد ویکیپدیا، آثار محدث نوری، نقباء البشر، ج 2، ص 549 و جلدهای مختلف((الذریعه))/کانال nohoomeday@ ،...
@ShahidRabe
📚🍃 به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی
📗 معرفی کتاب
عنوان: شُهَداءُ الفَضیلَة، (یعنی: شهیدان فضیلت)
نویسنده: علامه عبدالحسین امینی(ره)
موضوع: زندگینامه عالمان شهید شیعه
زبان: عربی
مجموعه: یک جلد
✍ ترجمه فارسی اثر
عنوان: شهیدان راه فضیلت
مترجم: جلال الدین فارسی
ناشر : روزبه، 1363.
تعداد صفحه: 560 ص
این کتاب حاوی شرح حال ۱۳۰ تن از عالمانی است که صریحاً در راه مبانی اسلامی و فضائل اجتماعی شهید شدهاند، یا آنان که ضمناً و به نوعی، از باب داشتن چنین موضعی، به شهادت رسیدهاند. گروه عمدهای از نامبردگان در کتاب، کسانیاند که در خصوص تشیع و ولای علی و آل علی علیه السلام شهید شدهاند.
علامه امینی در این اثر، بخصوص از مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری اعلی الله مقامه، که خود را از مریدان و پیروان مکتب او می دانسته با اوصافی کم نظیر، یاد می کند/
امینی، شهدای عالمان شیعه را از قرن ۴ق. به بعد آورده است از این رو که علمای سه قرن قبل از آن، شرح حالشان در کتابها و فرهنگهای بسیاری گردآوری شده است. مؤلف، به عنوان «ذیل» شرح حال برخی از شهیدان مشهور شیعه را که از شخصیتها و فاضلان بودهاند ولی به عنوان عالم شهرت نداشتهاند نیز با ملاحظه اهمیت آنها آورده است.
@ShahidRabe