🏴 ایام ارتحال صاحب کتاب گرانسنگ الغدیر تسلیت باد
🌹عبدالحسین امینی نجفی مشهور به علامه امینی (متولد: ۱۳۲۰ هجری قمری در سراب واقع در آذربایجان، وفات: ۲۸ ربیعالثانی ۱۳۹۰ هجری قمری، ۱۲ تیر ۱۳۴۹ شمسی در تهران، مزار در نجف اشرف)
🌹«رحم الله من یقرأ الفاتحة مع الصلوات»
اللّهُمَّ صَلّ عَلَی محَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجّل فَرَجَهُم
✍ مرحوم علامه امینی از پیروان مکتب #مرجع_شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره)، شخصیتی است که حضرت امام خمینی رضوان الله تعالی علیه را ادامه دهنده راه ناتمام شیخ فضل الله می دانست و با تمام وجود از ایشان حمایت می کرد؛ همانطور که در کتاب «شُهَداءُ الفَضیلَة» از مرجع شهید شیخ فضل الله، با عنوان «شیخ الاسلام والمسلمین، درفش دانش و دین» یاد نمود، پس از قیام ۱۵ خرداد نیز جمله مهم «الخمینی ذخیرة الله للشیعة» را در وصف امام راحل سید روح الله، بیان کرد. محمدرضا حکیمی در کتاب «حماسه غدیر» می آورد: من نظریه ذخیرة الله للشیعة وی را که در تیرماه ۱۳۴۲ شمسی اظهار کرده بود، در «آوای روزها» آورده ام.او معتقد به تأیید «روح خدا» بود
📗 معرفی کتاب شُهَداءُ الفَضیلَة، (یعنی: شهیدان فضیلت)
نویسنده: علامه عبدالحسین امینی(ره)
موضوع: زندگینامه عالمان شهید شیعه
زبان: عربی
مجموعه: یک جلد
✍ ترجمه فارسی اثر تحت عنوان: شهیدان راه فضیلت
مترجم: جلال الدین فارسی
ناشر : روزبه، 1363.
تعداد صفحه: 560
این کتاب حاوی شرح حال ۱۳۰ تن از عالمانی است که صریحاً در راه مبانی اسلامی و فضائل اجتماعی شهید شدهاند، یا آنان که ضمناً و به نوعی، از باب داشتن چنین موضعی، به شهادت رسیدهاند. گروه عمدهای از نامبردگان در کتاب، کسانیاند که در خصوص تشیع و ولای علی و آل علی علیه السلام شهید شدهاند.
علامه امینی در این اثر، بخصوص از مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری اعلی الله مقامه، که خود را از مریدان و پیروان مکتب او می دانسته با اوصافی کم نظیر، یاد می کند/
امینی، شهدای عالمان شیعه را از قرن ۴ق. به بعد آورده است از این رو که علمای سه قرن قبل از آن، شرح حالشان در کتابها و فرهنگهای بسیاری گردآوری شده است. مؤلف، به عنوان «ذیل» شرح حال برخی از شهیدان مشهور شیعه را که از شخصیتها و فاضلان بودهاند ولی به عنوان عالم شهرت نداشتهاند نیز با ملاحظه اهمیت آنها آورده است.
💠 علامه امینی(ره):👇
آقا «شیخ فضل الله نوری (ره) #مرجعیت تام پیدا کرد، وقتی به ایران آمد...[۱]»
حاج شيخ فضل الله نوري، شيخ الاسلام و المسلمين، درفش دانش و دين و بزرگترين زعيم روحاني در پايتخت كشور بود. فضل از جوانبش پيوسته سر ريز بود و از خلال كلمات و سطور نگارشاتش، سيل وار موج می زد و جریان داشت. در تهران همواره پيشواي روحاني و زعيم ديني[مرجع تقلید] بود و به تعظيم (بزرگداشت) شعائر الهي، نشر مآثر ديني، اعلای اعلام حق و اظهار كلمه حقيقت، اشتغال داشت تا آنكه پس از زماني دراز ستيز و پيکار با الحاد و منكر، عمال (عوامل) فساد و تباهي، فرمان به اعدامش داده و بدست ظلم و عدوان به شهادت رسيد، قرباني دعوت الي الله، قرباني آئين(آیین)، قرباني نهي از منكر و قرباني حميت و ديانت و غیرت دینی گشت... /ک، تنهای شکیبا از شهداءالفضيله ص 358-356 و سخنان
[۱] مهدی انصاری قمی، مورخ، نویسنده، پژوهشگر و مشروطه پژوه معاصر، به نقل از علامه امینی در همایش دیده بان بیدار، حرم حضرت عبدالعظیم ع، ۹۶/۵/۱۸
🔸علامه امینی کیست؟👇
https://hawzah.net/fa/Note/View/54903/
http://noo.rs/3DfOj لینک کوتاه
🔸احیاگر غدیرـ | صاحب «الغدیر» ۲ وصیتنامه داشت/ تاریخ برای علامه سرگرمی نبود👇
www.farsnews.ir/amp/13990427000443
🔸علامه امينى (ره) و عظمت #غدیر در تاریخ اسلام، در مصاحبه با استاد علی ابوالحسنی (منذر)
گفتنی هایی درباره جایگاه غدیر و رمز جاودانگی علامه امینی (ره)
کامل مطلب👇
https://www.shia-news.com/fa/news/235404/
📚 الغدیر | مبین موبایل
نرم افزار الغدیر مجموعه یازده جلدی این کتاب نفیس را در بر دارد(اثر گرانسنگ علامه امینی ره) در دو نسخه «متن کامل عربی» و نسخه «ترجمه ی فارسی» ارائه ...الغدیر | مبین موبایل👇
http://www.mobinmobile.com/fa/content/%D8%A7%D9%84%D8%BA%D8%AF%DB%8C%D8%B1
✳️ @ShahidRabe
✍ به بهانه فرا رسیدن ایام ارتحال علامه شیخ عبدالحسین امینی(صاحب الغدیر)، رضوان الله تعالی علیه
🎥 📑 🎙بخشی از #مقاله استاد مهدی انصاری قمی، مورخ، نویسنده، پژوهشگر و مشروطه پژوه معاصر/ در همایش دیده بان بیدار، حرم حضرت عبدالعظیم علیه السلام ۹۶/۵/۱۸، ری- تهران
⏪ درباره مقام عظیم علمی و جایگاه #مرجعیت تام علامه شیخ فضل الله نوری، اعلی الله مقامه الشریف
از منظر علامه امینی(ره)
✳️ @ShahidRabe
مرجع شهید رابع.pdf
4.35M
🔵 نسخه PDF
✍ به مناسبت #هفته_پژوهش
✅ گوشه ای از ابعاد عظیم علمی پژوهشی مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری، شهید رابع اعلی الله مقامه الشریف
✳️ @ShahidRabe
✍ ۲۷ آذر سالروز شهادت آیت الله دکتر محمد مفتح (ره)، توسط گروهک تروریستی التقاطی فرقان(پیروان مکتب شریعتیسم)، تسلیت باد.
🌹 «رحم الله من یقرأ الفاتحة مع الصلوات»
اللّهُمَّ صَلّ عَلَی محَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجّل فَرَجَهُم
🌹زندگی نامه شهید دکتر محمد مفتح🔰
https://navideshahed.com/fa/news/389915/
✍ روز شهادت دکتر مفتح را به پاس خدمات ایشان، روز وحدت حوزه و دانشگاه نام نهاده اند.
⁉️اما آیا می دانستید که سالها قبل از این شهید بزرگوار، عالمی بزرگ و انقلابی (ولی متأسفانه گمنام مانده!)، مسیر تحقق این وحدت را با تلاش های بی وقفه خود، طی نموده است؟!🔰
به این بهانه، خبرنگار خبرگزاری رضوی از کاشان، خدمات آیت الله حاج شیخ محمد غروی کاشانی رضوان الله تعالی علیه، نخستین شخصیتی که پیوند حوزه و دانشگاه را در دهه ۴۰ ایجاد کرد، (از علمای برجسته و چهره های مبارز و انقلابی کاشان، از مریدان و پیروان مکتب مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری) را از زبان آقای عباسعلی فراهتی، محقق و پژوهشگر علوم اسلامی و نوه این عالم جلیل القدر، اینچنین معرفی می نماید🔰
🔰بخش اول🔰
✍استاد عباسعلی فراهتی، محقق و پژوهشگر علوم اسلامی، نوه این عالم جلیل القدر گفت: آیت الله غروی کاشانی نخستین شخصیتی که پیوند حوزه و دانشگاه را در دهه 40 ایجاد کرد.
آیت الله غروی، قبل از انقلاب اسلامی همزمان با مبارزات سیاسی خود علیه رژیم پهلوی در تهران شاگردان دانشگاهی از جمله مرحوم دکتر حسن حبیبی(حقوق دان)، دکتر سید محمود کاشانی، دکتر حمید بهرامی رئیس سابق دانشکده حقوق امام صادق(ع) و دکتر آزمایش از حقوقدانان معاصر را در کنار تربیت شاگردان حوزوی پرورش داد.
وی با تاکید بر اینکه آيت الله غروي معتقد بود برای حل مشکلات اجتماعی این دو قشر همدیگر را باید پوشش دهند و در عرصه سیاست و مسائل اجتماعی کنار هم باشند گفت: این در حالی بود که رژیم پهلوی سعی داشت که بین قشر روحانی و دانشگاهی اختلاف ایجاد کند .
به گفته وی، آیت الله غروی کاشانی از خطه عالم پرور، مومن و متدین دارالمونین کاشان از چهره های مبارز و انقلابی است که با فداکاری ها، اقدامات و مبارزات سیاسی ارزنده خود سهم بسزایی را در پیروزی انقلاب اسلامی داشته است.
رئیس سابق دانشگاه پیام نور کاشان، در خصوص جایگاه و اهمیت شخصیت این عالم برجسته گفت:
زمانی که دستگاه وقت بدنبال مبارزه جدی وی با فعالیت علنی با فرقه ضاله بهائیت و فتوایش علیه چند تن از سران بهائیت، خواست او را دستگیر و به یک نقطه بسیار دور دست تبعید کند، با مقاومت و ممانعت آیت الله سید ابوالقاسم کاشانی(ره) روبرو و مجبور شد در برابر این دستور، آیت الله غروی را در سال 1329تحت الحفظ به منطقه ای در جنوب تهران تبعید کند.
دکتر فراهتی تصریح کرد: با تبعید آیت الله غروی به تهران، علمای بزرگ و فدائیان اسلام بسیار از حضور وی خشنود و وی را مورد استقبال گرم خود قرار می دهند و در این جلسه استقبال، مرحوم آیت الله شیخ محمد رضا تنکابنی پدر سخنور نامی حجت االاسلام فلسفی خطاب به آیت الله غروی می فرمایند: "بحمدالله با ورود جنابعالی تهران از فقر علمی به در آمد."
*نخستین روحانی مبارز از بین علمای طراز اول تهران در اعتقاد کامل به ولایت مطلقه
وی اظهار داشت: همچنین آیت الله غروی کاشانی نخستین روحانی مبارز از بین علمای طراز اول تهران در سال 1342 بود که با اعتقاد کامل به ولایت مطلقه فقیه طی انتشار اعلامیه هایی مردم را دعوت به تبعیت ازحضرت امام خمینی (ره )در مبارزه با رژیم شاهنشاهی کرد.
به گفته وی، آیت الله غروی در تهران با اینکه تحت نظر بود، مبارزات سیاسیش را همواره در کنار فعالیتهای فرهنگی مذهبی ادامه می دهد.
عضو شورای فرهنگ عمومی کاشان، اقدامات ارزشمند آیت الله غروی در نهضت ملی صنعت نفت همگام با آیت الله کاشانی، همکاری مبارزاتی وی با آیت الله کاشانی در سقوط دولت هژیر و رزم آرا، تلاش و کوشش در راستای آزادی آیت الله کاشانی از زندان در سال 1335 و مبارزه با لوایح 6 گانه انقلاب سفید را از دیگر اقدامات موثر این عالم شجاع و فقیه وارسته بر شمرد.
دکتر فراهتی تشکیل جلسات روحانیان مبارز در مخالفت با رفراندوم ساختگی شاه و پشتیبانی از مراجع تقلید در سال 1341 در منزل آیت الله غروی را یادآورشد و گفت: زمانیکه سرتیپ طاهری و نیروهایش به منزله آیت الله غروی حمله ور شدند ایشان شجاعانه در برابر طاهری می ایستد و قاطع و کوبنده می گوید:"شقی تر از شما هم در کربلا مامور بود "ما در برابر همه چیز خود را آماده کرده و به تکلیف خود واقفیم و هیچ ترس و واهمه ای از شما نداریم شما هیچ غلطی نمی توانید بکنید." [در ایام قیام اسلامی مردم در اوایل دهه ۴۰ شمسی، با جمعی از علما و وعاظ در منزل آیت الله حاج شیخ محمد غروی کاشانی که از کاشان به تهران آمده بود نشسته بودیم و از محضر ایشان بهره علمی و معنوی می بردیم. غافل از آنکه منزل و حتی کوچه های منتهی به منزل ایشان، در محاصره پلیس قرار دارد. ناگهان سرهنگ طاهری با عده ای از ساواکی ها به منزل ریختند و درصدد جلب و دستگیری ایشان و ما برآمدند. سرهنگ طاهری با صدای خشن گفت، آقایان بازداشت هستند! آقای غروی عصبانی شده، به تصویر بردار شده مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره) که بالای سرشان در روی رف قرار داشت، اشاره کردند و فرمودند:
"ما در راه دفاع از اسلام، تا اینجا هم حاضریم، و ابایی نداریم که حتی بالای دار برویم"
عکس شیخ فضل الله شهید را بلند کرد و گفت:
"هدف ما آن است که ایشان دنبال می کرد"
سپس همه را سوار اتوبوس کرده به زندان قزل قلعه بردند.آیت الله غروی کاشانی در زندان در پاسخ به تهدید های تند و تیز مأمورین، با صلابت گفتند، دلیلی ندارد که از شما بترسم و دست از یاری دین خدا و حفظ احکام اسلام بردارم. حبس آقا هفت روز طول کشید که پنج روزش در ماه مبارک رمضان بود./ک، تنهای شکیبا]
🔰ادامه در بخش دوم🔰
🔰بخش دوم🔰
وی اظهارداشت: آیت الله غروی و همراهان پس از حمله طاهری به منزل وی دستگیر شده و در زندان قزل قلعه بازداشت می شوند که دستگاه با اعتراض و حرکت و همراهی آیت الله میلانی از مشهد به تهران و برپایی تظاهرات روبرور می شود و در نتیجه آیت الله غروی و علما را آزاد می کند.
*تداوم مبارزات سیاسی پس از آزادی از زندان
به گفته وی، پیگیری شدید مبارزات این عالم کاشانی با رژیم شهنشاهی پس از آزادی از زندان نیز از طریق تشکیل جلسات مخفیانه و آشکار با مبارزان و علما ادامه می یابد بطوریکه شهادت آیت الله سعیدی و آیت الله غفاری را توسط رژیم ستمشاهی افشاگری می کند و نخستین مجلس ترحیم کشور برای یاد بود این دو شهید بزرگوار را در مسجد ارگ تهران از طریق انتشار در روزنامه اطلاعات و چاپ و تکثیر اطلاعیه های جداگانه در بازار تهران اعلام می کند و مردم را به شرکت در این مراسم و اعلام انزجار از این حرکت خاندان پهلوی دعوت می کند.
دکتر فراهتی اظهارداشت: دستگاه پهلوی نیز بلافاصله پس از این اقدام آیت الله غروی منزل وی را در محاصره کامل نیروهای ساواک در می آورد و با حضور در مسجد ارگ و بستن درهای آن مانع از برگزاری این مراسم می شود.
وی افزود: برگزاری مراسم شهادت شهید محمد بخارایی و همرزمانش، اسماعیل و طیب حاج رضایی در زمانیکه رفت و آمد بر سر مزار آنها ممنوع بود با برپایی مراسم یادبود در همان محل از دیگر افشاگریهای آیت اله غروی در جنایات مکرر خاندان پهلوی است.
به گفته وی، دعوت از علما به همبستگی در حمایت از امام خمینی(رضوان الله تعالی علیه)، ایجاد زمینه برای وقوع قیام 15 خرداد بطوریکه امام خمینی (ره)در آن سالها شخصا از طریق نامه در پیامی محبت آمیز از ایشان تقدیر می کند از دیگر خدمات مبارزاتی وی است.
*قطع تلفن منزل آیت الله و قطع حق ملاقات با وی به دستور شخص شاه بدلیل حمات از امام راحل
استاد دانشگاه کاشان تصریح کرد: دستگاه بدلیل حمایت آیت الله غروی از قیام امام خمینی(ره)در سال 1342 وی را مدتی به زندان می برد و حتی به دستور شخص شاه نامش از دفتر تلفن حذف و تلفن منزلش نیز قطع می شود و کسی حق ملاقات با این روحانی مجاهد را ندارد.
فراهتی افزود: آیت الله غروی در سال 1346 دستور چاپ و انتشار عکس آقای طالقانی را می دهد که همین امر زمینه ساز آزادی مرحوم طالقانی از زندان می شود.
وی گفت: آیت الله غروی نه تنها در جریان شکل گیری انقلاب اسلامی و مبارزه با رژیم پهلوی اقدامات تاثیر گذار و قابل نفوذی را انجام داد بلکه در مبارزه با رژیم غاصب صهیونیست نیز از هیچ اقدامی کوتاهی نکرد بویژه آنکه بارها عکس و مدارک لازم خود را جهت هجرت به فلسطین تهیه و اقدام به ترک دیار داشت که دستگاه پهلوی از خروج وی ممانعت کرد اما ایشان همواره با ترغیب جوانان و پیوستن به صفوف مسلمانان بر علیه اسرئیل غاصب تا آخر عمر از هیچ کوششی فروگذاری نکرد.
به گفته وی، اعلام جلسه اعتراض و محکومیت جنگ شش روزه اعراب و اسرائیل در قالب مجلس دعا در مسجد ارگ تهران یکی از اقدامات وی در مبارزه با اسرائیل است.
*فلج کردن آیت اله برای جلوگیری از حضور وی در مبارزات
فراهتی، تداوم مبارزات این روحانی بزرگ تا سالهای آخر عمر وی را تاکید کرد و گفت: دستگاه با تداوم این مبارزات آیت الله غروی از طریق شخصی که در نقش پزشک به منزل وی جهت درمان ایشان رفت و آمد می کرد، با تزریق آمپول از ناحیه دو پا فلج میکند و ایشان اجبارا" خانه نشین می شود.
به گفته وی، پس از وقوع این حادثه خانه محقر این عالم فرهیخته تا پایان مرگ، پایگاه علم، فقاهت و سیاست برای مبارزان انقلاب اسلامی، طلاب دینی، اساتید و دانشجویان می شود و با وجود اینکه قدرت ترک منزل را نداشته پس از واقعه 17 شهریور 57 مجلس ترحیم و اعلام انزجار از این حرکت شاه مخلوع را نیز برپا می کند.
*آیت الله غروی اعجوبه دوران دارای ابعاد گسترده شخصیتی
رییس سابق دانشگاه پیام نور کاشان با تاکید بر اینکه آیت الله غروی دارای ابعاد گسترده شخصیتی، خصوصیات برجسته اخلاقی، عارفی جلیل القدر با ملکات اخلاقی و حسنات معنوی، مجتهدی جامع الشرایط در فقه و اصول و اعجوبه دوران در کشف اسرار و رموز آیات قرآنی در زمینه استخاره به کلام الله بوده است گفت: مرحوم آیت الله غروی در آخرین سال پایانی زندگی خود چند ماه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی زمانیکه شاه مخلوع هنوز در اوج قدرت بوده با استناد به آیه 22 سوره مجادله مژده این پیروزی را به مردم نوید می دهد و می گوید "من نخواهم بود ولی این انقلاب پیروز خواهد شد."
🔰ادامه در بخش سوم/پایانی🔰
🔰بخش سوم/پایانی🔰
فراهتی افزود: زمانی که آیت الله غروی در بیمارستان جم تهران به دیدار حق شتافت مردم تهران روز 27 ذیحجه به دعوت جامعه روحانیت و تعطیلی کامل بازار و خیابان های اطراف آن تشییع جنازه با شکوهی از وی بعمل آوردند به طوری که آیت الله العظمی نجفی مرعشی(ره) درباره وی فرموده بودند:"هر کاری برای تجلیل و بزرگداشت آیت الله غروی انجام بگیرد کم است زیرا که وی در زمانی وارد صحنه مبارزات شد که ما هنوز وارد نشده بودیم و در برابر دستگاه پهلوی همچون شیری غران ایستاد."
*اعلام حکومت نظامی دستگاه برای جلوگیری از مراسم تشییع پیکر آیت الله غروی
وی افزود: دستگاه فرومایه و ظالم پهلوی با اعلام حکومت نظامی در چند خیابان برگزاری مراسم تشییع پیکر آیت الله غروی مردم مشایعت کننده را به رگبار گلوله می بندد و سه نفراز آنها را به شهادت می رساند و تعدادی را نیز مجروح می کند.
به گفته وی،پیکر مرحوم آیت الله غروی در کاشان نیز در میان دستان انبوه دوستداران علم و فقاهت که ساعتها در میدان ورودی شهر انتظار رسیدن پیکر وی را داشتند بسیار شایسته و سنگین تا مزار فیض این شهرستان تشییع می شود و در آرامگاه خانوادگی وی به خاک سپرده می شود و جامعه روحانیت مبارز تهران پس ازوفات وی به پاس خدمات این عالم مجاهد نخستین سالگرد این فقیه مبارز را در اول محرم سال 1400ه.ق در مدرسه عالی شهید مطهری برگزارمی کند.
شایان ذکر است: آيت الله غروي کاشاني عالم وارسته، فقيه جامع الشرايط، مجاهد نستوه و مبارزي شجاع فرزند علامه شهير حاج ملا محمد حسين مجتهد‹‹کاشاني›› فقيه و رياضيدان نامدار از علماي بزرگ و مراجع قرن 13 هجري، فرزند آيت الله العظمي حاج ملا احمد نطنزي داماد علامه فاضل نراقي صاحب کتاب معراج السعاده و مستند الشيعه و از مریدان و پیروان مکتب مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره) بود و نزد دو تن از اصحاب و همفکران مرجع شهید نوری، یعنی میرزا حبیب الله شریف کاشانی و آقا سید محمد باقر درچه ای که از علمای انقلابی مشروعه خواه بودند، تلمذ کرده بود. در سن 22 سالگي نزد آيت الله ملا حبيب الله شريف كاشاني موفق به کسب درجه اجتهاد شد.
اين محقق و پژوهشگر علوم اسلامي افزود: پس از گذراندن تحصيلات مقدماتي، سطوح عاليه حوزه را نزد آيت الله ملا حبيب الله شريف كاشاني در كاشان فرا گرفت و پس از آن راهي مدرسه صدر اصفهان شد تا در محضر بزرگاني عارف و فيلسوف همچون مرحوم آخوند كاشي و آيت الله درچه اي به تلمذ پرداخت.
آيت الله غروي پس از اصفهان براي تكميل مباني فقه، اصول و اجتهاد، فلسفه و عرفان به حوزه علميه نجف اشرف عزيمت کرد و به مدت 14 سال در حوزه درس حضرات آيات عظام آقاسيدابوالحسن اصفهاني، آقا ضياء الدين عراقي... اساتيد بزرگ فقه و اصول حاضر شد و از آن استادان عالي مقام و مراجع نامدار نيز به دريافت اجازه اجتهاد نائل شد.
آيت الله غروي درسال 1314 هجري شمسي با وجود مخالفت و ممانعت علماي نجف از برگشت وي به ايران به كاشان مراجعت نمود و تا سال 1329 كه به دليل فعاليت مداوم در عرصه مبارزات سياسي به تهران تبعيد شد به تدريس و تعليم طلاب و ارشاد و هدايت مردم و رتق و فتق امور آنها پرداخت.
سرانجام این ستاره پر فروغ آسمان علم و فقاهت کاشان پس از سال ها مبارزات سیاسی و اقدامات فرهنگی، مذهبی و اجتماعی در پنجم آذر سال ۱۳۵۷ سه ماه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، در بیمارستان جم تهران به دیدار حق شتافت.
کد مطلب ۳۷۹۰۲
🌹شادی روح پرفتوحش «رحم الله من یقرأ الفاتحة مع الصلوات»
اللّهُمَّ صَلّ عَلَی محَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجّل فَرَجَهُم
✳️ @ShahidRabe
🏴 ۲۷ آذر (۷۷ شمسی) سالگرد درگذشت سخنران بزرگ انقلاب اسلامی، خطیب خاص مراسمات امام راحل، مرحوم حجت الاسلام والمسلمین محمد تقی فلسفی(ره)، تسلیت باد
🌹 «رحم الله من یقرأ الفاتحة مع الصلوات»
اللّهُمَّ صَلّ عَلَی محَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجّل فَرَجَهُم
📷 تصویر سخنرانی آقای فلسفی(ره) در مدرسه فیضیه در حضور حضرت امام خمینی(ره)، حضرات آیات مرحوم شیخ ابولقاسم خزعلی(ره) و شیخ حسن صانعی(رئیس بنیاد ۱۵ خرداد) در تصویر دیده می شوند
🔰👇👇
💠 خاطرات واعظ شهیر، مرحوم حجت الاسلام والمسلمین محمد تقی فلسفی(ره) از مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره) و امام راحل:🔰
به ياد دارم كه در سال 1358 ، مدرسين محترم حوزه علميه قم تصميم گرفتند به مناسبت چهلم شهيد آيت الله مطهري دو روز در مدرسه فيضيه مجلس بزرگداشتي بگيرند. آنها براي سخنراني در آن مجلس از من دعوت كردند و من نيز هر دو روز را منبر رفتم، امام خميني هم در هر دو مجلس حضور داشتند. تمام صحن مدرسه فيضيه و اطراف آن مملو از روحانيون و اقشار مختلف مردم بود. در آن جلسات، اساس سخنراني من درباره خدمات بزرگ روحانيت در نهضت هاي تاريخي ايران بود. در آن ايام كساني كه غرب زده بودند مي خواستند كه نقش دين و روحانيت در جامعه كم رنگ باشد و يا اصولا انديشه اسلام منهاي روحانيت حاكم باشد، لذا در منبر به تفصيل آن موضوع را مورد بحث قرار داده و در مقام اشاره به يکي از مصاديق تاريخي اين بحث، گفتم:
«در ماجراي مشروطيت... در آن زمان مردم رشد فكري لازم را نداشتند، لذا در آن مقطع عوامل وابسته به اجانب كه از سفارت انگليس دستور مي گرفتند، مي گفتند : اگر مشروطه بر پا شود همه روزه يك نان سنگك با دو سيخ كباب به در خانه ها خواهند داد! و بدين وسيله مردم كوته نظر را تطميع و به سوي گروه و دسته خود جذب نمودند. آنها غرب زدگاني بودند كه نمي خواستند قانون اساسي حاوي وجه ديني و امر روحانيت باشد و به همين جهت شهيد شيخ فضل الله نوري را كه در اين باره پافشاري مي کرد، مورد جسارت و حملات شديد قرار دادند و سرانجام هم با اينكه وي طرفدار مشروطه مشروعه بود، او را ضد مشروطه معرفي نمودند؛ بعد هم به همين عنوان كه دروغي بيش نبود، به دارش آويختند...
به اين ترتيب سخنراني آن دو روز به پايان رسيد. به خاطر دارم كه شبِ روز دوم، در منزل آقاي خزعلي مهمان بودم. مرحوم آقاي پسنديده – برادر بزرگ امام – و مرحوم اشراقي – داماد امام- هم آنجا بودند. آقاي اشراقي گفت: «بعد از سخنراني شما در معيت امام، به منزل ايشان رفتم. ايشان فرمودند: الان به راديو و تلويزيون -كه آن موقع مسئولش قطب زاده (عامل معدوم کودتای نافرجام علیه نظام، با مشارکت و عاملیت مرجع شاه ساخته، کاظم شریعتمداری) بود – تلفن كنيد و بگوييد كه اين سخنراني [به خاطر دفاع به حقی که از حقانیت راه مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری شده بود] بايد عينا پخش شود و يك «واوش » هم كسر نشود. پرسيدم: حتي يك واوش هم كسر نشود و تمامش پخش شود؟ امام فرمودند: بله! » با اين همه، مسئولين وقت نه تنها به دستور امام ترتيب اثر ندادند و سخنراني را پخش نكردند، بلكه تا آنجا كه به خاطر دارم، حتي خبر برگزاري اين مجلس مهم را هم درست اعلام نكردند و به همين مقدار اكتفا شد كه امام به فيضيه آمدند و فلاني هم سخنراني كرد.
به دنبال اين سخنراني، ملي گرايان در روزنامه ها و مجلات خود، با به راه انداختن موجي از تبليغات منفي عليه من، به تخطئه آن سخنراني پرداختند و آن را خلاف واقع وانمود كردند. از بارزترين موارد اعتراض آنان اين بود كه چرا از شيخ فضل الله نوري دفاع و او را طرفدار مشروطه مشروعه معرفي كرده اي، در حالي كه او [به زعم فکر منحرف آنان] مخالف مشروطه و طرفدار استبداد بود!!!
البته امروز تا حد زيادي با انتشار اسناد و مدارك تاريخي مربوط به دوران معاصر ايران، مردم با واقعيتِ ديدگاه هاي مرحوم شيخ در دوران مشروطيت آشنا شده اند و چندان نيازي نيست كه در مقام پاسخگويي به ذهنيت آن افراد [منحرف] سخن بگويم.../
...در حدود سي چهل سال پيش يکي از دوستان صميمي مرحوم حاج ميرزا عبدالله صبوحي واعظ [خطیب مشهور تهران] برايم نقل كرد كه حاج ميرزا عبدالله از ياران نزديك #مرجع_شهید شیخ فضل الله نوري(ره) بود و به منزل او بسيار رفت و آمد داشت و در مواقعي محرمانه و دو نفري از اوضاع و احوال با یکديگر صحبت مي كردند. حاج ميرزا عبدالله گفت: «شبی به منزل مرحوم شيخ فضل الله رفتم كسي غير از من نبود. به من گفت: امروز از طرف سفارت روس بسته اي برايم آوردند كه داخل آن پرچم روس بود. آورنده گفت: چون در خطر قرار گرفته ايد اگر مايل هستيد اين پرچم را بالاي سر در خانه خود بزنيد تا تحت حمايت دولت روس قرار گيريد و كسي نتواند متعرض شما شود. شيخ فضل الله گفت: من به آن فرد گفتم: من يك روحاني مسلمانم و در پناه غيرمسلمان نمي روم، مرگ را مي پذيرم، ولي به اين ذلت تن نمي دهم.
🔸منابع: خاطرات و مبارزات مرحوم فلسفی/ ماهنامه فرهنگی شاهد یاران
✳️ @ShahidRabe
📜 برگی از تاریخ ناگفته و ناشنیده🔰
✍ به بهانه ایام صدور حکم تحریم تنباکو/جمادی الاول ۱۳۰۹ ق
⁉️ آنچه در مورد نقش محوری و مدیریتی جانشین و شاگرد خاص میرزای شیرازی(ره) در پیروزی #جنبش_تحریم_تنباکو نمیدانیم و یا نگذاشتند که بدانیم!
🔰👇👇
📜 برگی از تاریخ ناگفته و ناشنیده🔰
✍ به بهانه ایام قمری صدور حکم تاریخی تحریم تنباکو توسط میرزای شیرازی/ اول جمادی الاول ۱۳۰۹ ق🔰
♦️در زمان ناصرالدین شاه، شرکت انگلیسی رژی، قراردادی با ایران امضا کرد.بر اساس آن، خرید و فروش و تولید توتون و تنباکوی ایران به مدت پنجاه سال به صورت انحصاری به آقای ماژور تالبوت و شرکای او داده شد. در مقابل، صاحبان امتیاز متعهد شدند، یک چهارم سود کمپانی را پس از کم کردن همه مخارج، به دولت ایران بپردازند!!!
♦️این قرارداد، افزون بر زیان های اقتصادی، در زمینه های فرهنگی، سیاسی و اجتماعی نیز زیان هایی در پی داشت؛ زیرا بنا بر بندهای گوناگون قرارداد، صاحبان امتیاز، برای آگاهی از میزان محصول زارعان، به هرگونه تفحص و تجسس مجاز بودند! مأموران دولتی ایران نیز برای تحقق این امر، ملزم به همکاری بودند.
با به اجرا درآمدن این قرارداد، عوامل انگلیس بر همه مقدرات مردم ایران حاکمیت می یافتند و هرگونه سلاح و ابزار نظامی را برای تسلط تدریجی بر ایران که لازم داشتند، با عنوان لوازم کمپانی به ایران وارد می کردند.
عده زیادی انگلیسی نیز وارد ایران شده و در سطح کشور پراکنده شدند. آنها برای پیشرفت کار خود زمین هایی گرفته و کلیسا و مدرسه های متعدد ساختند و دختران ایرانی را برای پرستاری کودکانشان استخدام کردند. آنها همچنین مردانی را به منظور نگهبانی و دفاع از منافع کمپانی به خدمت گرفتند و مردم را به آیین مسیحیت فرا خواندند.
⁉️چه کسی نقشه های مستکبرین را نقش بر آب نمود و هدف کینه و دشمنی آنان قرار گرفت؟🔰
✍ مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره)، با نظر میرزای شیرازی(ره) جهت زعامت دینی، عازم ایران شد.در دوره اقامت خود در تهران، خدمات پرشماری انجام داد؛ امّا اوج آن در جریان هایی مانند تحریم تنباکو بود که در این باره، نقش های سه گانه ای را عهده دار بود:
▫️۱- مجرای ارتباط و اطّلاعات میرزای شیرازی در پایتخت؛ و مشوق و ترغیب کننده ایشان به پشتیبانی مستمر از این جنبش و درخواست کننده صدور فتوای تحریم (که اگر فرد دیگری غیر از او این درخواست را می نمود، کار جنبش به سرانجام نمی رسید و این، خود نشان از اطمینان کامل میرزا، به وی داشت)
▫️۲- نفوذ دادن روح دینی در جنبش و ریشه دار کردن هویت مذهبی آن
▫️۳- خنثی کردن تبلیغات سویی که ضدّ جنبش راه می افتاد؛ و همراه نمودن دیگر علما با جنبش.
♦️در بحبوحه جنبش تحریم تنباکو، بین میرزا حسن آشتیانی از علمای طراز اول پایتخت و ناصرالدین شاه، درگیری سختی روی داد.شاه از وی خواست[همچون سید عبدالله بهبهانی] در برابر مردم قلیان بکشد و حکم تحریم میرزای شیرازی را بشکند. میرزا حسن آشتیانی با اینکه اهل قلیان بود، اما با تأیید حکم میرزای شیرازی، از فرمان شاه سر باز زد. شاه نیز حکم به تبعید آشتیانی کرد. در آن وقایع، علامه شیخ فضل الله نوری(ره) در تهران، کباده ریاست می کشید. نماینده میرزای شیرازی و مشوق و محرک مردم در مخالفت با امتیاز نامه رژی بود.اولین عالمی بود که برای حمایت از میرزا حسن آشتیانی و مخالفت با حکم شاه، وارد منزل ایشان شد. مردم نیز به پا خواستند و ناصرالدین شاه مجبور به پس گرفتن حکم تبعید آشتیانی و لغو امتیاز یاد شده گردید.
♦️در واقع، از زمان پیروزی جنبش تنباکو، دشمنان دین و مملکت، عظمت شیخ فضل الله را شناختند و حرکاتش را زیر ذره بین قرار دادند.از این رو میرزا شیرازی همواره نگران حالش بود و جویای احوالش.
✍ ادوارد براون (فراماسون و جاسوس انگلیس در ایران) می نویسد:
«لغو این امتیاز لطمه بزرگی به حیثیت دولت انگلیس وارد آورد.»
انگلیس پس از لغو امتیاز تنباکو تصمیم گرفت که عامل این شکست را بتدریج تضعیف و سپس از دور خارج کند. بردار کردن شیخ فضل الله یکی از صحنه های سناریوی شوم انگلیس خبیث در تسلط مطلق بر کشور با تضعیف روحانیت است.
علامه نوری(ره) عالمی فرهیخته، آگاه، با تعصب، با نفوذ و دشمن ستیز بود. او در برخورد با قدرت های استکباری، اصلاً اهل مماشات نبود. به هیچ وجه حاضر نبود آنها را به عنوان حتی یک واقعیت بپذیرد.او به میزانی که دشمن ستیز بود، دارای دشمنان بسیار از قدرتهای خارجی و عوامل داخلی آنها بود.شیخ که به خوبی راه را یافته بود و هدف خود را بی محابا تعقیب می کرد مورد بغض و کینه زورمداران و خائنان به وطن قرار داشت.همانهایی که قدرت فوق العاده روحانیت را در به زانو درآوردن قدرت لندن در جریان تحریم تنباکو[که شیخ نقش اصلی را در آن داشت]در سال ۱۲۷۰ش دیده بودند و شکست ذلّت بار انگلیس را مشاهده کردند، درصدد ضربه زدن به شیخ فضل الله بر آمدند.
🔸منابع: حوزه نت، عبرتهای عاشورا، ک-اندیشه سبز زندگی سرخ، ک-تنهای شکیبا علی ابوالحسنی، ک- خاطرات من، ج۱، ک-خاطرات احتشام السلطنه...
✳️ @ShahidRabe
🔴 به بهانه ثبت جهانی هنر نگارگری(مینیاتور) در یونسکو
🔴 آشنایی با بزرگترین بنای تاریخی مذهبی کاشی مینیاتور جهان، در کرمانشاه (تکیه سید الشهداء معاون الملک، پایگاه انقلابیون مشروعه خواه در عصر مشروطه) که اثری از مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره) را در خود دارد
⁉️ چگونه این مکان مقدس و تاریخی با مدیریت و تسلط غربگرایان بر میراث فرهنگی، تبدیل به محلی برای عرض اندام هنجارشکنان لاقید و لامذهب شده است⁉️
✍ چگونگی دستگیری مدل کلیپ مبتذل، که اقدام به کشف #حجاب در تکیه نموده بود‼️
🔰کامل مطلب در بخش دوم🔰