📚 معرفی کتاب
✍ تنهای شکیبا (احوال، افکار و آثار شیخ فضل الله نوری ره)
◽️مؤلف : علی ابوالحسنی (منذر)
◽️ناشر : مؤسسه کتاب شناسی شیعه
◽️سال نشر : 1394
◽️تعداد صفحات : 920
◀️ یکی از طرحهای گسترده مؤسسه کتابشناسی شیعه طرح «بزرگان شیعه» به فارسی و «أعلام الشیعة» به عربی است.
این کتاب هشتاد و ششمین عنوان از سلسلۀ «بزرگان شیعه» است و در آن شرح حال، آراء و اندیشهها، آثار علمی، مجاهدات، خدمات و فعالیتهای اجتماعی رهبر شهید نهضت مشروطه مشروعه، مرجع شهید حضرت آیت اللـه العظمی علامه شیخ فضلاللـه نوری شهید رابع (اعلی الله مقامه) از مراجع و شخصیتهای تأثیرگذار و ماندگار عصر مشروطه، بررسی و تحلیل شده است.
معرفی دقیق آثار، سالشمار زندگی و سفرها، مأخذشناسی تفصیلی، نظریات علمی و سیاسی ایشان در مورد نهضت مشروطه و نیز انظار بزرگان دربارۀ ایشان را میتوان در این کتاب یافت.
به رغم تألیفات فراوان دربارۀ مرجع شهید علامه شیخ فضلاللـه نوری، کتابی با این شرح و تفصیل و بیان جزئیات زندگی و آثار این مجتهد بزرگ تدوین نشده، و کتاب حاضر از جامعترین و دقیقترین آثار در این زمینه است که توسط پژوهشگر فقید استاد علی ابوالحسنی(منذر) نگارش یافته است.علاوه بر ویرایش و غنیسازی کتاب، پیوستهایی در جهت شناخت بیشتر مرجع شهید، به آن افزوده شده است.هرچند در چاپ اول کتاب به علت کم دقتی ناشر، شاهد اشکالات نوشتاری و چاپی نیز هستیم!
◀️ تهیه:مؤسسه کتابشناسی شیعه / قم خیابان صفائیه (شهداء) کوچه ممتاز ، فرعی ۸ شماره ۸ - تلفن:۰۲۵۳۷۷۴۲۸۵۰ و کتابفروشی کلبه شروق : قم ابتدای خیابان شهداء (صفائیه) تلفن : ۰۲۵۳۷۸۳۸۱۴۴
@ShahidRabe
✍ در مورد القاب معمّمین، بیشتر بدانیم🔰
⁉️ آیا می دانید که؟
در گذشته های دور، القابی چون "حجت الاسلام" که اکنون برای معممین جوان کاربرد دارد برای مجتهدین بزرگ که مورد رجوع شرعی مردم بودند، استفاده می شده!القاب و عناوین به کار رفته برای علما، بسته به سادات یا عام بودن و یا مرتبه علمی، تخصص و فضائل آنها متفاوت بوده است!القابی که عموما" ابتدای نام آقایان، قرار می گرفته و توسط خود اهل علم و مریدان، میان مردم ترویج می شده! القابی چون:آقا سید، آقا شیخ، حضرت آقا، حاج آقا، حاج شیخ، حاج سید، شیخ، سید، ملا، آخوند، میرزا، حجت الاسلام، ثقةالاسلام، مجتهد، فقیه، واعظ و یا ترکیبی ازچند لقب با هم و... [«ثقة» در لغت به معنای فرد معتمد و امین است و در اصطلاح علم رجال، از الفاظی است که صراحتاً بر وثاقت و عدالت راوی دلالت دارد.
به نظر می رسد در «ثقة الاسلام»، معنای لغوی واژهٔ ثقه مورد نظر بوده و به این معناست که مورد اعتماد اسلام است. ثقة الاسلام در این معنا، مفهوم اصطلاحی «ثقة» را نیز می رساند.
واژه عربی حجت نیز به معنای دلیل آشکار، برهان و آنچه موجب مغلوب شدن طرف دعوا شود، به کار رفته است. مفهوم این واژه را در قرآن نیز همین دانسته اند]
البته لقب "علامه" نیز برای علمایی که جامعیت علمی در علوم مختلف داشتند و به قول علما جامع علوم معقول و منقول بودند، بکار می رفت.واژه "آیت الله" بیشتر، از دوران مشروطیت و بخصوص برای مجتهد بزرگ پایتخت، زعیم نهضت مشروعه و شهید فتنه انگلیسی مشروطه یعنی مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری که دارای جامعیت علمی در علوم معقول و منقول بود و به چند زبان مسلط، بکار رفت و به تدریج در بین مجتهدینی که مورد رجوع شرعی مردم واقع شدند، فراگیر گشت.
واژه "مرجع تقلید" در دوران معاصر در بین مجتهدین صاحب فتوا و دارای مقلد(به جای واژه مجتهد) رایج شد!
"مجتهد" عالمی است که درس "خارج فقه و اصول" را با موفقیت به پایان رسانده و دارای اجازه نامه اجتهاد از بزرگان حوزه به عنوان عالمی با قدرت استنباط است! و اگر دارای شرایط لازم اخلاقی، تقوایی و... یا به قول معروف جامع الشرایط باشد، می تواند مورد رجوع شرعی مردم قرار گیرد.امروزه این پرسش که، مجتهدت کیست؟(مرجع تقلیدت)هنوز هم در بین اهل علم و حتی عوام رواج زیادی دارد! پسوند های (والمسلمین، العظمی و...) نیز به عنوان اضافه برالقاب برای بالاتر نشان دادن مقام استفاده شده و می شود.
🔸 نکته حائز اهمیت اینکه
حضرت امام خمینی(ره) در مکتوبات و فرمایشاتشان از لقب "مجتهد" و"آیت الله" فقط برای "مصادیق صحیحش" استفاده نموده اند! /پیام انقلاب، منتشره در اوایل انقلاب
✍ متأسفانه در حال حاضر به علت ملاحظات سیاسی و... و نبود نظارت از سوی مراکز ذیربط حوزوی، شاهدیم که استفاده از القاب مجتهد و آیت الله برای افرادی که درس خارج فقه و اصول را به اتمام نرسانده و فاقد اجازه اجتهاد از منابع موجه هستند!رایج شده است⁉️
🔻انتشار از #خبرگزاری_مردمی_عَمّار
@ShahidRabe
🖨 نسخه چاپی فیش های بیانات محققانه امام خامنه ای حفظه الله، در خصوص #مشروطه و زعیم نهضت مشروعه خواهی، #مرجع_شهید علامه شیخ فضل الله نوری اعلی الله مقامه الشریف
💢 تعداد: ۳فیش
🔴 مشخصات فیش اول🔰
✍ مربوط به :بیانات در دیدار اعضای مجلس خبرگان رهبری - 1388/12/06
✍ عنوان فیش :غفلت علمای صدر مشروطه از غربزدگان
🔑کلیدواژه(ها) : تاریخ نهضت مشروطیت, شیخ فضل الله نوری, اختلاف علما در انقلاب مشروطیت, وظایف خواص, مواضع امام خمینی, عملکرد روشنفکران غربزده در ایران, انحراف مشروطه
🔸 نوع(ها) : روایت تاریخی
🔴 مشخصات فیش دوم🔰
✍ مربوط به :بیانات در دیدار شورای مرکزی و کمیتههای علمی همایش صدمین سالگرد مشروطیت - 1385/02/09
✍ عنوان فیش :علل کامیابی غربی ها در مسئله مشروطه
🔑کلیدواژه(ها) : انحراف مشروطه, تاریخ نهضت مشروطیت, شیخ فضل الله نوری, تاریخ آسیا و آفریقا, عراق, انقلاب مشروطه, انحراف مشروطه, حذف علما در مشروطه, مشروطهشناسی, ایستادگی مقابل انحراف, تحلیل انقلاب مشروطه, شیخ فضل الله نوری, طراز اول, ابراهیم زنجانی, اختلاف علما در انقلاب مشروطیت, رهبری امام خمینی, عملکرد استعمار انگلیس در عراق, تجربه مشروطیت, اهداف انقلاب اسلامی, هنر امام خمینی
🔸 نوع(ها) : روایت تاریخی
🔴 مشخصات فیش سوم🔰
✍ مربوط به :بیانات در دیدار کارگزاران نظام - 1384/08/08
✍ عنوان فیش : سکوت ملت ایران در اعدام شیخ فضل الله عامل انتقال قدرت به رضاشاه (گناه ملی و عمومی)
🔑کلیدواژه(ها) : تاریخ نهضت مشروطیت, برسر کار آمدن رضاخان, شیخ فضل الله نوری, گناه
🔸 نوع(ها) : روایت تاریخی
✅ لینک نسخه چاپی فیشهای بیانات 👇
http://farsi.khamenei.ir/newspart-print?tid=4638
@ShahidRabe
📑 مقاله تحقیقی
🔴 عنوان: مخالفت [مرجع شهید علامه] شیخ فضلالله [نوری اعلی الله مقامه الشریف] با نهضتی که سر از سفارت انگلیس در آورد
🗂 نام پرونده : داستان نهضت مشروطه
🖋 نویسنده: رحیم نیکبخت
پژوهشگر تاریخ و عضو هیأت علمی دانشگاه تبریز
✍ کامل مقاله👇
http://farsi.khamenei.ir/others-note?id=30416
✍ نسخه قابل 🖨 چاپ 👇
http://farsi.khamenei.ir/print-content?id=30416
🔸از: پايگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيتاللهالعظمی سيدعلی خامنهای (مدظلهالعالی) - مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی
@ShahidRabe
📚 معرفی کتاب
✍ کتاب «عینک شیخ» داستانی مستند از تلاشهای مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری اعلی الله مقامه برای جلوگيری از نفوذ انگلیس در نهضت عدالت خواهی مردم و نظام سیاسی کشور است.
کتابی كه بطور مستند، دستهای منورالفکران را در ترورهای ناموفق و سپس اعدام شیخ افشا میکند.
کتابی که گفتگوی شیخ با دو معمم دیگر مشروطه و پاسخ ایشان به ساده اندیشیها و غفلتهای آنان را مطرح میکند.
کتابی که توطئه های تروریستهای بهایی و کمونیستهای قفقازی را برای زمینه سازی دین ستیزی و کودتای رضاخان نشان داده است.
کتابی که ایستادگی و مقاومت مردانه شیخ در برابر نفوذیها و تروریستها و پناه بردن به پرچم بیگانگان برای زنده ماندن را روشن ساخته است.
کتابی که ماجرای تأسفبار محاکمه شیخ توسط یک روحانی نمای فاسد فراماسون خود فروخته، و صلابت شیخ در برخورد با عوامل اصلی محاکمه را ترسیم میکند.
✅ «عینک شیخ» داستان مستند زندگی یک مرد است که همچون یک امّت زیست.
🔸انتشار از: مؤسسه فرهنگی هنری قدر ولایت/قطع: رقعی، تعداد صفحه: ۲۷۲
👈 اينك بخشی از كتاب را با هم مطالعه می كنيم👇
http://ghadr110.ir/news/1272
@ShahidRabe
📜 برگی از تاریخ ناگفته و ناشنیده
✍ اگر در اتفاقات تاریخی تدبر کنیم به نتایج حائز اهمیتی دست می یابیم
⁉️ ما عادت کرده ایم برخی مطالب را یا نخوانیم و یا اگر می خوانیم در آن تدبر نکنیم و در آن عمیق نشویم و سطحی از آن بگذریم.
🔴 چندی پیش مطلب مهمی در فضای مجازی نشر یافت که از نادیده گرفتن عمدی فصل مهمی از تاریخ مرجعیت شیعه، آن هم توسط برخی از حوزویان خبر می داد!
⁉️ چرا و چگونه می شود که نظر بزرگ مراجع عصر، به عمد! نادیده گرفته می شود؟!
⁉️ وقتی جواب صحیح این پرسش هویدا شد، آنگاه به مشکلات و معضلات کنونی حوزه ها بیشتر واقف خواهیم شد!
البته جواب، ساده و روشن است👇
"حُبُّ الدنیا راس کُلِّ خَطیئَهٍ"
اصل مطلب این بود👇
⁉️ وقتی حسد حسودان باعث دشمنی و نادیده گرفتن و لاپوشانی فصل مهمی از تاریخ #مرجعیت_شیعه شد!
🔴 آنگاه که وارثان علم و سیاست شیخ الاعظم مرتضی انصاری رضوان الله، در زمان حیاتشان شاگرد طراز اول خود را به عنوان جانشین مشخص و معرفی کردند، آتش حسد حسودان شعله ور شد.
💠 میرزای شیرازی بزرگ ره (وارث سیاست شیخ الاعظم):
در احتیاطات من از شیخ فضل الله نوری تقلید کنید که او خود من و نفس [ ن َ ف َ س ِ] من است
💠 میرزا حبیب الله رشتی ره (وارث علم شیخ الاعظم):
نور چشمم شیخ فضل الله نوری، مجتهدی متبحر و کامل و جامع معقول و منقول گردیده، رواست مؤمنین وی را در امور دینی، مرجع خود قرار دهند.
🔸استخراج از مستندات آثار قلمی و کلامی مورخان فقید، استاد علی دوانی و استاد علی ابوالحسنی، منذر رضوان الله تعالی علیهما
💠 امام خامنه ای(حفظه الله) [در قضایای مشروطه و مخالفت و دشمنی عده ای از درون و بیرون حوزه نجف با مرجع شهید، شیخ فضل الله نوری رضوان الله] :
... انسان حدس میزند که بعضی از ضعف شخصیتیها و ضعفهای اخلاقی و هوای نفس بیتاثیر نبود. ۱۳۸۵/۰۲/۰۹
واقعا" به شیخ فضل الله، خیلی ظلم شده است.۸۲/۵/۱۳
💠 امام خمینی(رضوان الله): مخالفین و دشمنان مرجع شهید شیخ فضل الله نوری، رضوان الله، از جاهلین و معاندین بوده و هستند.۱۳۴۸ شمسی/نجف
🔸از #کانال_طلاب_انقلابی
@ShahidRabe
👆 برشی از سلسله جلیله استاد و شاگردی #وارثین
💠 امام خامنه ای حفظه الله:
بزرگان ما بعد از گذشت صد و پنجاه سال از زمان وفات شیخ[مرتضی انصاری ره]، همچنان او را "شیخ الاعظم" می دانند، همه او را شیخ خودشان به حساب می آورند. یعنی هیچ کس نیست که در باره عظمت مقام علمی شیخ، اندک تأملی داشته باشد. خواص علما در حوزه های علمیه، خودشان را از شاگردان شیخ و ریزه خواران علمی وی می شمرند. ۱۳۷۳/۹/۲۱
💠 میرزا حبیب الله رشتی(رضوان الله):
«شیخ[انصاری] سه چیز ممتاز داشت: علم، سیاست و زهد
سیاست را به حاج میرزا محمد حسن شیرازی و علم را به من داد و زهد را با خود برد.» /زندگی و شخصیت شیخ انصاری، ص262
🔸از: #کانال_طلاب_انقلابی
@ShahidRabe