✅ دکتر موسی حقانی، مورخ و پژوهشگر شهیر معاصر:🔰
شیخ فضلالله نوری از قهرمانان تاریخ معاصر ایران است. وی اتفاق مهم مشروطه را حرام اعلام کرد و این اقدام مقدمات، دلایل و زمینههایی داشت.
اوایل انقلاب کسی جرأت نداشت از شیخ فضلالله نوری حرفی بزند و سخن گفتن از ایشان برابر با ارتجاع، استبداد و همراهی با نظام طاغوت محمدعلیشاهی تلقی میشد. به بیان دیگر مشروطه مقدس بود و مخالف آن زیر سؤال میرفت.
حتی اکنون نیز سخن گفتن از شیخفضلالله نوری دشوار است و کسی که از او حرف بزند و مدافع او باشد، فحشها خواهد خورد. در دوره مشروطه کشور بر سر یک دوراهی قرار گرفت که میباید مسیر خود را نتخاب میکرد: یا باید به سمت غربی شدن میرفت و یا اینکه بر مبانی اصیل و سنتهای ایرانی اسلامی خود میایستاد. این رویکرد از اوایل دوره قاجار شروع شد و در مشروطه به اوج خود رسید.
در دوره مشروطه علما به میدان آمدند و درصدد تأثیرگذاری بر مردم برای انتخاب مسیر درست از میان این دو راه شدند. نهضت تحریم به تحریم تنباکو رسید و پس از آن حرکت به سوی عدالتخانه و محدود کردن استبداد یک نقطه عطف تلقی میشد. مبنای نهضت تحریم این بود که ما نباید بازار کشور را به نمایشگاهی برای عرضه محصولات غربی تبدیل کنیم. شیخفضلالله از استاد خود میرزای بزرگ شیرازی 61 سؤال و استفتاء گرفته است که تکلیف مردم در قبال کالاهای بیگانه چه باید باشد؟ خود شیخ معتقد بود که ما باید کالای بیگانه را تحریم و از کالاهای داخلی استفاده کنیم و نقطه مقابل غربزدگانی بودند که بر استفاده از کالاهای بیگانه تأکید میکردند.
اکنون و در دوره ما نیز تقابل دو دیدگاه وجود دارد. در آن زمان نیز کسانی چون ملکمخان معتقد بودند که ایرانیان عقل و فهم و درک ندارند تا اختیار خود را در دست بگیرند و باید این عرصهها را در دست خارجیها قرار دهیم و به آنها امتیاز و انگیزه نیز بدهیم تا بیایند و کار کنند و سپس ما از روی آنها کپیبرداری کنیم. با توجه به این دیدگاه بود که امتیازهای وحشتناک به بیگانگان دادند. برای نمونه امتیاز رویترز را به یک یهودی انگلیسی دادند تا 70 سال منابع زمینی و زیرزمینی این مملکت را بهرهبرداری کند و در قبال آن کشور را آباد کند! و کشور نهتنها آباد نشد، بلکه منابع آن را نیز به غارت بردند. بیگانگان در این کشور دو بار برای غارت و در دست گرفتن منابع نفت کودتا کردند که نخستین آنها کودتای رضاخان بود و دومی در سال 1332 اتفاق افتاد.
این دو دیدگاه و جریان تا 1324، یعنی سال امضای فرمان مشروطه بود و بعد از مشروطیت بحث دیگری مطرح شد که تا امروز نیز ادامه داد. آن مطلب این بود که برای توسعه و پیشرفت باید از الگوی غربی استفاده کرد یا باید به دنبال الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت بود؟ متأسفانه هنگام افزایش فشارها جریان غربگرا فرصت غلبه پیدا میکرد. پس از ایستادگی شیخ در برابر جریان غربزده و به دار کشیدن او جریان متمایل به غرب غلبه پیدا کرد تا این که به قرارداد 1919 و مستعمره کردن ایران انجامید و عامل اصلی مستعمره کردن ایران همین جریان غربزده بود که با قیام کسانی چون شهید مدرس و نهضت مردمی این قرارداد ننگین لغو شد. در زمان رضاخان نیز این جریان غربگرا و امتیاز دهنده به غرب به نوعی حاکم شد و در زمان پهلوی دوم ادامه یافت ودر همه زمینهها وابسته شدیم. با درآمد نفتی که پهلوی دوم در خلال سالهای 50 تا 57 به دست آورد میشدتمام زیرساختها را در ایران ساخت. در زمان انقلاب بسیاری از زیرساختها را نداشتیم و بعد از انقلاب کوشیدیم تا روی پای خود بایستیم. ماجرای اعدام شیخ فضلالله نوری به تقابل این دو خط غربگرا و اسلامگرا برمیگردد. در آن زمان برخی مانند میرزا ملکم خان به صورت علنی کشور را وابسته به غرب کردند و برخی دیگر به صورت غیر علنی این کار را انجام دادند. شیخ فضلالله، می گفت، مشروطه باید مبتنی بر مبانی اسلام و تشیع باشد. شیخ با مشروطهای مشکل داشت که الگوی غربی و مبتنی بر مبانی فکری تمدن جدید غرب بود و اعتقادی به مبانی الهی و دینی نداشت. هواداران چنین مشروطهای بودند که به جنگ با شیخ برخاستند. در میان مشروطهطلبان به سبک غربی علاوه بر عدهای فوکولی متأسفانه برخی ردههای میانی روحانیت نیز دیده میشدند که در دام مشروطه سکولار و غیر دینی افتاده بودند که سر از کودتای رضا خان درآورد.
شیخ فضلالله مظلوم بود و هست. دیدگاههایش چنان که باید تبیین نشده است و منظر او مبنی بر نظام مردمسالاری مبتنی بر دین به نتیجه نرسید. همواره اتهام همکاری با محمدعلی شاه را به شیخ وارد میکنند، اما واقعیت آن است که شیخ «دفع افسد به فاسد» کرد/
گزارش خبرگزاری تسنیم، از آیین نکوداشت مرجع شهید علامه شیخ فضلالله نوری(ره)، روز مقاومت اسلامی، نگارخانه مهر فرهنگسرای انقلاب اسلامی، در آیین اختتامیه نمایشگاه «ایستاده در طوفان» ۲۳ مرداد ۹۲ش/کد مطلب 117795
@ShahidRabe
📜 برگی از تاریخ ناگفته و ناشنیده🔰
✍ بخشی از سخنان استاد قاسم تبریزی، مدرس تاریخ و پژوهشگر عرصه جریان شناسی در گفت وگوی اختصاصی با رسا
👇👇🔰
📜 برگی از تاریخ ناگفته و ناشنیده🔰
✍ بخشی از سخنان استاد قاسم تبریزی، مدرس تاریخ و پژوهشگر عرصه جریان شناسی در گفت وگوی اختصاصی خود با رسا:🔰
🔹لفظ «مشروطه» را هر کس یک جوری تفسیر میکند؛ مثل کلمه «جمهوری» است؛ میشود پنجاه پسوند برای آن آورد: جمهوری دموکراتیک، جمهوری ملی، جمهوری مارکسیستی، جمهوری سوسیالیستی؛ ولی امام (ره) میگویند «جمهوری اسلامی» و محکم میایستند که نه یک کلمه کمتر و نه یک کلمه بیشتر.
🔹در مشروطه نیز قیدی که شیخ فضلالله زد، قید بسیار مهمی بود. گفت چرا کتاب قانون ما باید از سفارت بلژیک و فرانسه و انگلیس بیاید؟ ما قرآن داریم و خودمان قانون تدوین میکنیم. بعد آن را در راستای مخالف قانون مطرح کردند.
🔻استاد قاسم تبریزی با اشاره به خاطرات حاج سیاح:
🔸 تاریخ معاصر تحت تأثیر جریانات ضد اسلام نوشته شده است
🔹پژوهشگر تاریخ معاصر معتقد است اهتمام حاج سیاح در خاطراتش تخریب مشروطه و شیخ فضل الله، مخالفت با علما و تقویت جریانات فراماسونری و ضد اسلامی بوده است.
🔹شیخ ابراهیم زنجانی [رئیس دادگاه فرمایشی و صادر کنند حکم اعدام مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری ره] نمونهای دیگر از روحانیون منحرف در مشروطه است. خدا رحمت کند آیتالله سید عزالدین زنجانی را، مرد بسیار باصفایی بود. ما خدمتشان بودیم که صحبت از شیخ ابراهیم زنجانی شد. او اصلا قیافه شیخ ابراهیم را مثل یهودیها میدانست، نه اینکه یهودی باشد. او در نجف خوب درس خواند و از شاگردان آخوند خراسانی بود. یکی از کسانی بود که اطلاعات نادرستی از ایران به نجف میداد.او جزء تشکیلات فراماسونری شد. اسمش هم در همین لژ بیداری هست. چهار جلد خاطرات دارد که چاپ نشده است. یک جلدش را میرزاصالح چاپ کرد؛ انتشارات کویر هم چاپ کرده بود. آنجا از آثار آخوندزاده، طالباف و ملکمخان خیلی تعریف و تمجید میکند. او در حقیقت ضد روحانیت و از نظر فکری نیز عجیب شیفته غرب بود. بیشتر رمان میخواند. حالا یک وقت من هم رمان میخوانم، اما با نگاه نقادی؛ ولی او با نگاه تمجید و تجلیل و تکریم میخواند. تا 1318 زنده بود. نقش منفی او را نباید فراموش کرد
🔹شیخ فضلالله با فهم عمیق، به مشروطه قید «مشروعه» اضافه میکند
به نام مردم علیه شیخ فضلالله و برخی افرادی که منتقد بودند حجم زیادی تلگراف به نجف میزنند. تلگراف نجف خیلیهایش به اینجا نمیرسید. شیخ احساس میکند اینها که میگویند ما مشروطه میخواهیم [قصد توطئه دارند بنابراین تأکید میکند] قید اضافه کنید. قید مشروعه همان قید اسلامی است.
لفظ «مشروطه» را هر کس یک جوری تفسیر میکند؛ مثل کلمه «جمهوری» است؛ میشود پنجاه پسوند برای آن آورد: جمهوری دموکراتیک، جمهوری ملی، جمهوری مارکسیستی، جمهوری سوسیالیستی؛ ولی امام (ره) میگویند «جمهوری اسلامی» و محکم میایستند که نه یک کلمه کمتر و نه یک کلمه بیشتر. جمهوری دموکراتیک اسلامی هم نمیخواهیم. در اینجا نیز قیدی که شیخ فضلالله زد، قید بسیار مهمی بود. گفت چرا کتاب قانون ما باید از سفارت بلژیک و فرانسه و انگلیس بیاید؟ ما قرآن داریم و خودمان قانون تدوین میکنیم. بعد آن را در راستای مخالف قانون مطرح کردند.
🔹بسیاری از علما و روحانیون طرفدار شیخ فضلالله بودند
نکتة خیلی مهم این است که در سراسر مملکت دهها مجتهد، چندین مرجع و هزاران روحانی داریم که از مدافعان شیخ بودند، ولی در تاریخ اسم آنها را نمیآورند. در تحصن حرم عبدالعظیم حسنی، هشت مجتهد مسلم، یک مرجع تقلید [شیخ فضل الله]، حدود هفتادوچند نفر امام جماعت[که اکثرشان مجتهد بودند]، سیصد طلبه و در مجموع هزار نفر شرکت میکنند. ولی در تاریکی فقط یک شیخ فضل الله نوری مطرح میشود و مدافعین ایشان را در استانها و شهرها، تهدید و منزوی میکنند. کد مطلب رسا(624066-573503)
@ShahidRabe
‼️ سال ۹۴ و تلاش طیفی از حوزویان برای تحریف تاریخ و تطهیر معممین حامی مشروطه غربگرا، به بهانه بزرگداشت، آن هم در قم انقلابی!🔰
✍برگرفته از کانال روزنه🔰
💥بازنشر اکاذیب اکبر ثبوت در ویژه نامه همایش آخوند خراسانی در قم!
🔻همایش «نکوداشت آخوند ملا محمد کاظم خراسانی» [از حامیان جریان غربگرای مشروطه در نجف موسوم به ثلاث(۱)] در 5 دیماه سال 94 در قم برگزار شد.
🔻این همایش با حضور علوی بروجردی، سیدجواد شهرستانی، سیدحسن مصطفوی، سیدجواد گلپایگانی، محمدباقر گلپایگانی، رسول جعفریان، احمد مسجدجامعی و علی لاریجانی برگزار شد و آیت الله جوادی آملی از جمله سخنرانان اصلی آن بود.
🔻محمدصادق کاملان دبیر علمی همایش، در ضمن سخنانش مدعی شد:
امروز به همت دفتر فرهنگی مفاخر خراسان، هفت جلد کتاب رونمایی میشود که سعی شده به یک سلسله #شبهات در مورد نقش مرحوم آخوند در مشروطیت پاسخ داده شود!⁉️
🔶حاشیه روزنه
یکی از تولیدات همایش کتاب به غایت مغلوط و تحریف آمیز «شهدای روحانی مشروطه» اثر ابراهیم ملکی(از شاگردان آقای #منتظری و از فعالان #فتنه88) بود. در این اثر [مرجع شهید علامه] #شیخ_فضل_الله_نوری را در زمره شهدای روحانی مشروطه ذکر نکرده اند‼️⁉️
و شیخ شهید را چهره ای ضدمشروطه معرفی کرده اند!
در مقدمه همین کتاب، کاملان ضمن تمجید از #دروغ_نامه_ثبوت به چاپ آن در ویژه نامه همایش تصریح کرده است!
لازم به ذکر است که کتاب «شهدای روحانی مشروطه» به حاضرین در همایش اهدا شده است.
کاملان از آقای #شهرستانی به عنوان حامی معنوی و مادی این همایش به نحو ویژه تشکر کرده است!
وقتی محتوای #جزوه_جعلی #اکبر_ثبوت در ویژه نامه چنین مراسمی و در دل قم منتشر می شود، چه انتظاری داریم از سلیبریتی سیاسی بیسوادی چون #تاج_زاده که محتوای این دروغنامه تاریخی را مستمسک حمله به #حکومت_اسلامی قرار ندهد؟!
🔹🔹🔹🔹
(۱)✍ روحانیون ثلاث حامی مشروطه غربگرا در نجف، محمد کاظم خراسانی، حسین خلیلی تهرانی و عبدالله مازندرانی بودند که بهمراه نظریه پردازشان، محمد حسین نائینی (۳+۱)، توسط عوامل نفوذی فراماسون در دستگاهشان (همچون اسد الله خرقانی)، به بازی گرفته شده و در مسیر تعریف شده انگلیس قرار گرفتند! هرچند آنان به روایت برخی از روایت های تاریخی، بعدها به نوعی از عملکردشان در حمایت از مشروطه غربگرا، اظهار ندامت و پشیمانی نمودند!(عملکرد نادرستی که باعث بردار شدن مرجع شهید علامه نوری ره، توسط جریان غربگرا شد)/اما چه سود!
@ShahidRabe
✅ ترویج #نهج_البلاغه_خوانی توسط مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری، شهید رابع (اعلی الله مقامه)🔰
✍ علامه شیخ فضل الله نوری(ره) در ترویج فضایل و معارف علوی به ویژه کتاب #نهج_البلاغه حساس و کوشا بود بگونهای که قبل از شروع درس، فردی از شاگردانش یکی از خُطَب نهج البلاغه را برای حضار میخواند که در نوع خود در مجالس درس علمای بزرگ شیعه جالب و قابل تأمل است./ مجتبی سلطانی احمدی تاریخ پژوه و عضو هیأت علمی دانشگاه در گفتوگو با خبرنگار حوزه کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس
#پویش_نهج_البلاغه_خوانی
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
@ShahidRabe