فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 امام و جلال
💠 امامخمینی(ره) اردیبهشت ۱۳۵۹:
«خداوند رحمتشان کند، آقای جلال آلاحمد را جز یک ربع ساعت بیشتر ندیدم. در اوایل نهضت یک روز دیدم که آقایی در اتاق نشستهاند، #کتاب_غربزدگی جلوی من بود. ایشان به من گفت ...» 🔰
✍در کتاب «روشنفکر میهنی» که توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی چاپ و منتشر شده درباره نحوه آشنایی جلال آل احمد با حضرت امام خمینی(ره) آمده است:
با در گذشت حاج آقا حسین بروجردی(ره)، جهان شیعه به استقبال مرجعی دیگر رفت و آیتالله العظمی خمینی که فقیهی شجاع و مبارز بود، پا به میدان گذاشت. جلال آلاحمد نیز همانند دیگران، خیلی زود امام را شناخت و جزء طرفداران ایشان شد. در امام، روش و منشِ مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره) را میدید.
آل احمد در طول زندگیاش تنها یک بار امام را ملاقات کرد و آن دیدار در نخستین سالهای نهضت اسلامی اتفاق افتاد. وی درباره این دیدار میگوید:
«من پس از شنیدن نطق ایشان [امام خمینی]... احساس کردم باید ایشان را ببینم. به قم رفتم. در خانه ایشان کتاب غربزدگی خود را کنار دستشان دیدم. گفتم: شما هم این خزعبلات را میخوانید؟ با نگاهی به من پرسیدند: شما آقای آل احمد هستید؟ گفتم: بله.
گفتند: آنچه ما باید بگوییم شما گفتهاید.»
در ادامه جلال درباره این ملاقات میگوید: «من حتی دست پدرم را نبوسیده بودم، اما دست ایشان را بوسیدم.»
✍ کامل گفتگوی میان امام راحل و مرحوم جلال را در کلیپ ملاحظه کنید.
✳️ @ShahidRabe
هدایت شده از کانال تخصصی شهید رابع علامه شیخ فضل الله نوری
غربزدگی-در خدمت و خیانت روشنفکران.pdf
20.3M
👆نسخه #PDF
🔰 ۲ کتاب کمیاب و افشاگرانه (در قالب یک پی دی اف)
📙 ۱- کتاب غرب زدگی
📕 ۲- کتاب(دوجلدی) در خدمت و خیانت روشنفکران(جلد اول از ص ۱۹۷ و جلد دوم از ص ۴۱۸ پیدی اف)
🖋📖 اثر: نویسنده مردمی و متعهد، مرحوم سید #جلال_آل_احمد
✍ در شناخت #غرب_زدگی و ماهیت روشنفکران مدهوش و دلباخته و وابسته به غرب
#معرفی_کتاب
✳️ @ShahidRabe
هدایت شده از کانال تخصصی شهید رابع علامه شیخ فضل الله نوری
‼️ #جهاد_تبیین
⁉️ آیا داشتن روحیه انقلابی و بسیجی به معنی داشتن #بصیرت و درست و به موقع عمل کردن در لحظات حساس است؟!
✍ چه انسان ها و عالمان بزرگی که با داشتن روحیه انقلابی و بسیجی، تنها به این دلیل که نتوانستند تشخیص درست و به موقع و اقدامِ در لحظه انجام دهند، ناخواسته، موجبات خسران برای خویش و خیزش های انقلابی، به بار آوردند! و خود نیز اظهار ندامت و پشیمانی نمودند! اما، چه سود...
📜 برگی از تاریخ ناگفته و ناشنیده!
🔰👇👇
هدایت شده از کانال تخصصی شهید رابع علامه شیخ فضل الله نوری
🔴 به بهانه ایام شمسی درگذشت آقا سید عبدالحسین لاری، یکی از روحانیون حامی مشروطه در خطه فارس/۱۹ اردیبهشت۱۳۰۳ ش
‼️وقتی ایشان به اشتباه خود در فریب خوردن از جریان انگلیسی مشروطه پی برد! قصد جبران نمود! ولی منصرف شد‼️
✍ به گفته مورخان پس از آنکه در مشروطه دوم [آقا سید عبدالحسین لاری] از شیراز به لار برگشت و از کردار و رفتار مشروطه خواهان [جریان غربگرای مشروطه] بطلان و فساد مشروطه بر وی کشف گردید و خدعه و فریب ایشان را فهمید [که انگلیس مسبب این فتنه است] باز حرکت به جانب شیراز نمود و نهایت سعی داشت که [جبران نماید و] مشروطه مشروعه را عملی کند و این مشروطه فاسده باطله را از میان بردارد; فایده نبخشید، پس اعراض فرمود و [منصرف شد و از باب توجیه] مکرر می فرمود که: - مذهب ما مخطِّئه است نه مصوبه و خطا بر غیرمعصوم، جایز است!!!؟ سرکه انداختیم، شراب بیرون آمد!/
[ضمن اینکه اقدامی که لاری در تشکیل حکومت مستقل در منطقه فارس انجام داد، خطر تجزیه ایران را به دنبال داشت.البته این اقدام به دلایل مختلف ازجمله تفرقه، اختلاف و کشته شدن برخی از اطرافیان او، مدت زیادی دوام نیاورد و به شکست انجامید]/آخرین آواز قو، صفحه ۱۳۰/ علی ابوالحسنی منذر، نقل از دوحه احمدیه فی...، سید علی اکبر آیت اللهی
🔰افشاگری و اعتراف تلخ!🔰
✍ شهید مدرس این حقیقت تلخ و مهم تاریخی را در کتاب زرد افشا می کند که:
کشتن [مرجع شهید علامه] شیخ فضل الله [نوری] که اعلم علمای وقت [زمان] بود، هم پیروزی بلشویک های [روس تزاری] اعزامی به ایران بود، هم پیروزی انگلیس، و هم ضایعه برای علمای [بازی خورده] و [حامی مشروطه غربگرا در] نجف و ایران! /برداشت از: ک، تنهای شکیبا/علی ابوالحسنی(منذر)
✍ #لحظه_شناسی، عنوان اصلی و موضوع کلیپهای صوتی نه گانهای است که پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR منتشر کرده و در آن به ۹ مقطع میپردازد که لحظهشناسی یا عدم آن از سوی مردم و نخبگان منجر به رخدادهای مثبت و منفی در طول تاریخ شده است.
🎙کلیپ صوتی روز چهارم، درباره لحظهشناسی «مشروطه» و بی بصیرتیِ علمایِ حامیِ مشروطه است که منجر به بَردار شدنِ کسی شد که می دانست و می فهمید، یعنی مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره)
✅ بخشی از بیانات رهبر انقلاب که در این کلیپ صوتی میشنوید:🔰
یک حرکت بجا، تاریخ را نجات میدهد؛ یک حرکت نابجا که ناشی از ترس و ضعف و دنیاطلبی و حرص به زنده ماندن است، تاریخ را در ورطهی گمراهی میغلتاند.
۱۳۷۵/۰۳/۲۰
در همان قدمهای اول با استفاده از روشهای پیچیده، مشروطه را به غیر آن راهی که ملت برای آن حرکت کرده بود - یعنی راه استقلال و آزادی در زیر سایهی اسلام - منحرف کردند؛ بعضی از رهبران مشروطه را متهم کردند، بعضی را اعدام کردند، بعضی را ترور کردند، بعضی را خانهنشین کردند و با غوغاگری بهوسیلهی ایادی خودشان، فضا را تحت نفوذ گرفتند. ده پانزده سالی هم که گذشت، انگلیسیها بدل فن مشروطه و حرکت عظیم ملت ایران را زدند؛ یعنی رضاخان پهلوی را سرکار آوردند. ملت تجربه نداشت؛ حتّی رهبران هم تجربه نداشتند؛ بنابراین دشمن توانست کار خودش را بکند.
۱۳۸۳/۱۲/۲۴
اینکه بنده مسئلهی #بصیرت را برای خواص تکرار میکنم، به خاطر این است. گاهی اوقات غفلت میشود از دشمنیهائی که با اساس دارد میشود؛ اینها را حمل میکنند به مسائل جزئی. ما در صدر مشروطه هم متأسفانه همین معنا را داشتیم. در صدر مشروطه هم علمای بزرگی بودند -که من اسم نمیآورم؛ همه میشناسید، معروفند[۱]*- که اینها ندیدند توطئهای را که آن روز غربزدگان و به اصطلاح روشنفکرانی که تحت تأثیر غرب بودند، مغلوب تفکرات غرب بودند، طراحی میکردند؛ توجه نکردند که حرفهائی که اینها دارند در مجلس شورای ملىِ آن زمان میزنند، یا در مطبوعاتشان مینویسند، مبارزهی با اسلام است؛ این را توجه نکردند، مماشات کردند. نتیجه این شد که کسی که میدانست و میفهمید -مثل مرحوم شیخ فضلالله نوری- جلوی چشم آنها به دار زده شد و اینها حساسیتی پیدا نکردند؛ بعد خود آنهائی هم که به این حساسیت اهمیت و بها نداده بودند، بعد از شیخ فضلالله مورد تعرض و تطاول و تهتک آنها قرار گرفتند و سیلی آنها را خوردند؛ بعضی جانشان را از دست دادند، بعضی آبرویشان را از دست دادند. این اشتباهی است که آنجا انجام گرفت؛ این اشتباه را ما نباید انجام بدهیم.
۱۳۸۸/۱۲/۰۶
[۱]* شیخ محمد کاظم (معروف به آخوند خراسانی)/مقیم نجف
شیخ محمد حسین نائینی/مقیم نجف
شیخ حسین خلیلی طهرانی/مقیم نجف
شیخ عبدالله دیوشلی(معروف به مازندرانی)/مقیم نجف
سید عبدالحسین لاری/ فارس-شیراز
سید عبدالله بهبهانی/تهران
سید محمد طباطبایی/تهران
شیخ نورالله اصفهانی(معروف به حاج آقا نورالله)/اصفهان
شیخ محمد تقی نجفی(معروف به آقا نجفی)/اصفهان
🔸لینک مطلب + کلیپ صوتی در سه کیفیت👇
https://farsi.khamenei.ir/audio-content?id=18343
✳️ @ShahidRabe
هدایت شده از کانال تخصصی شهید رابع علامه شیخ فضل الله نوری
🔳 به بهانه ایام بزرگداشت شیخ کلینی(ره)/۱۹ اردیبهشت
✍ معرفی کتابی که توسط مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری، شهید رابع(ره) تصحیح شد🔰
📘 مِرآةُ العُقُول في شرح أخبار آل الرسول علامه مجلسی(ره) در شرح کتاب کافی #شیخ_کلینی(ره)، که توسط علامه شیخ فضل الله نوری(ره) تصحیح و تحت اشراف ایشان در سال ۱۳۲۲ق، چاپ گردید (بانی چاپ، مرحوم میرزا احمد خان مشیر)
🔶 منابع: ویکی شیعه/ ک، تنهای شکیبا، علی ابوالحسنی/ مجموعه رسائل و مکتوبات... شیخ، گردآوری، محمد ترکمان و...
✍ نقش و جایگاه شیخ ابو جعفر محمّد بن یعقوب بن اسحاق رازی(مشهور به شیخ کُلینی)، از منظر آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی(حفظه الله)🔰
https://www.hawzahnews.com/news/450313/
🌹جهت شادی روح شیخ کلینی، علامه مجلسی و علامه شهید نوری(رضوان الله تعالی علیهم) «رحم الله من یقرأ الفاتحة مع الصلوات»
اللّهُمَّ صَلّ عَلَی محَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجّل فَرَجَهُم
✳️ @ShahidRabe
👆#مناسبت🔰
✅ بر پایی سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران
✅ روز اسناد ملی و میراث مکتوب
🔰👇👇
✍ به بهانه برپایی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران
💠 امام خامنه ای(حفظه الله):
انس با #کتاب و اهتمام در حفظ و نگهداری کتب ارزشمند، از وجوه اشتراک برخی از بزرگان🔰
📚 [پدر و عموی آقا سید شهاب الدین مرعشی، (مرحومین، آقا سید محمود و آقا سید اسماعیل)، و والد شهید امام راحل(آقا سید مصطفی موسوی)، از شاگردان مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری (ره) بودند و از طرفی، امام با آقا سید شهاب الدین، دوستی دیرین و صمیمی داشت]، آیت الله [سید شهاب الدین] مرعشی تفاوتهایی با معمول و متعارف مراجع [هم عصر] داشتند، یکی همین مسئله اُنس با کتاب و کتاب شناسی و نسخه شناسی است؛ این را ما کمتر [در این عصر] دیدهایم، البتّه بزرگانی از مراجع و علمای بزرگ بودهاند که کتابخانههای قدیمی و خوبی در نجف و قم [و تهران] داشتند. [در عصر قاجار، اُنس با کتاب و شناختن نسخههای خطّی و تلاش در جهت تصحیح و چاپ آثار بزرگان شیعه در وجود علامه شیخ فضل الله نوری(ره)، تبلور داشت و ایشان دارای کتابخانه و مرکز اسناد بزرگ و کم نظیری بود که متأسفانه پس از شهادت ایشان، با هدایت انگلیس به یغما رفت]، [در عصر حاضر] انس با کتاب و شناختن نسخههای خطّی و شناختن مؤلّفین از جمله خصوصیّات مرحوم آیت الله مرعشی نجفی بود که ایشان این هنر بزرگ را نیز در کنار سایر مفاخری که در وجود ایشان بود، داشتند. [قابل ذکر است که] توجّه و عنایت امام [خمینی ره بود که]، کتابخانه ایشان را نجات داد./ برداشت و تلخیصی از سخنان امام خامنه ای(حفظه الله) برگرفته از منابعی همچون: ک، من و کتاب/ جهادتبیینی/ک، تنهای شکیبا/ویکی ها(پدیا، گفتاورد)...
✳️ @ShahidRabe
هدایت شده از کانال تخصصی شهید رابع علامه شیخ فضل الله نوری
51.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✍ به بهانه روز اسناد ملی و میراث مکتوب
🎬 مستند گنجینه (با حجم و کیفیت بالا)
🖥 ابعاد: ۹۶۰×۵۴۰ (قابل پخش در دستگاه های تصویری با ابعاد بزرگ)
⏱ مدت زمان: ۰۶:۵۱
📚 موضوع: معرفی دو اثر فقهی ارزشمند از آثار مرجع شهید حضرت آیت الله العظمی علامه شیخ فضل الله نوری، شهید رابع اعلی الله مقامه الشریف (به خط معظم له)، موجود در گنجینه نسخ خطی آستان قدس رضوی
🔸 تهیه شده در شبکه مستند سیما، با مشارکت سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی/از: کانال تخصصی شهید رابع(ره)
✳️ @ShahidRabe
هدایت شده از کانال تخصصی شهید رابع علامه شیخ فضل الله نوری
👆 حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها، از نمایی دیگر.
موقعیت مکانی مرقد علامه شهید شیخ فضل الله نوری ره
✳️ @ShahidRabe
هدایت شده از کانال تخصصی شهید رابع علامه شیخ فضل الله نوری
هدایت شده از کانال تخصصی شهید رابع علامه شیخ فضل الله نوری
هدایت شده از کانال تخصصی شهید رابع علامه شیخ فضل الله نوری
هدایت شده از کانال تخصصی شهید رابع علامه شیخ فضل الله نوری
هدایت شده از کانال تخصصی شهید رابع علامه شیخ فضل الله نوری
هدایت شده از کانال تخصصی شهید رابع علامه شیخ فضل الله نوری
⁉️ تاریخ تولد، وفات یا شهادت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها، چقدر قرین به صحت است؟
✍ در منابع تاریخی مستند اطلاعات جامع و کاملی درباره زندگینامه حضرت معصومه سلام الله علیها از جمله تاریخ تولد و وفات ایشان ثبت نشده است.
مورخ و سیرهنگار شیعی علامه سیدجعفر مرتضی عاملی،نام مادر حضرت معصومه سلام الله علیها را نجمه خاتون ذکر کرده که مادر امام رضا علیهالسلام نیز بوده و شهادت ایشان را به وسیله سم در ساوه به دست عوامل بنیعباس دانسته که بعد از ۱۷ روز حضور در قم به میزبانی موسی بن خزرج در قبرستان بابلان (حرم فعلی) آرمیده و حرمش به عنوان عش آل محمد پناهگاه مسلمانان و محبین اهلبیت علیهم السلام است.
در کتابهای حدیثی بحارالانوار و مستدرک، از حضرت امام صادق علیهالسلام در باب فضیلت زیارت آن حضرت نقل شده است که: "أنَّ زِیارَتَهَا تُعَادِلُ الْجَنَّةَ" به راستی زیارت او برابر با بهشت است.همچنین درباره عظمت علمی و معنوی ایشان از جدش امام صادق علیهالسلام و پدر بزرگوارش موسی بن جعفر علیهالسلام و برادرش امام رضا علیهالسلام روایات معتبری نقل شده است.
درباره ازدواج و فرزندان ایشان نیز اطلاعات چندانی در دست نیست، اما مورخین مشهوری مانند یعقوبی (التاریخ یعقوبی،قرن سوم) نوشته اند که به خاطر شرایط ویژه زندگی و طبق سفارش پدرشان و اختناق زمانه، ایشان هرگز ازدواج نکرده اند.
از مهمترین القاب ایشان معصومه، کریمه اهل بیت، طاهره، حمیده و اُخت الرضا است.
آیتالله رضا استادی در کتاب " آشنایی با حضرت عبدالعظیم و مصادر شرح حال او" می نویسد؛نخستین کتابی که در آن، تاریخ تولد و وفات ایشان نقل شده، نورالآفاق نوشته جواد شاهعبدالعظیمی است که در سال ۱۳۰۴ شمسی منتشر شده است. در این کتاب، تاریخ ولادت اول ذیالقعده سال ۱۷۳ قمری و تاریخ وفات یا شهادت ۱۰ ربیعالثانی سال ۲۰۱ قمری بیان شده و از آن کتاب به دیگر کتابها راه یافته که مستندی بر آن نیست.
برخی از علمای معاصر نیز مانند آیتالله مرعشی نجفی ره به نقل از ریاحین الشریعه محلاتی و آیتالله شبیری زنجانی در کتاب جرعه ای از دریا با این نظر شاه عبدالعظیمی در کتابش مخالفت کرده و تاریخهای ذکر شده در آن را ساختگی دانستهاند.
بنا بر همین نقل ساختگی، در تقویم رسمی کشور روز تولد ( روز دختر) و وفات حضرت معصومه سلام الله علیها درج و توجهی به نظرات این علمای بزرگوار نشده است.
امیدواریم در مورد درج وقایع تاریخی_مذهبی اهمیت و دقت بیشتری نسبت به نظرات علمای دین و کارشناسان خبره مذهبی صورت گیرد.
✍ هادی حمیدی
🌹 «ألسَّلاَمُ عَلَيکِ يَا فَاطِمَةَ المَعصُومِة
السَّلامُ عَلَیْکِ یَا بِنْتَ مُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ وَ رَحْمَهُ اللهِ وَ بَرَکَاتُهُ
🌹 زیارتنامه حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها |صوتی و متنی، پرتال جامع آستان مقدس حضرت معصومه (س)👇
https://amfm.ir/ziaratnameh/
✳️ @ShahidRabe
هدایت شده از کانال تخصصی شهید رابع علامه شیخ فضل الله نوری
📜 برگی از تاریخ ناگفته و ناشنیده🔰
✍ به بهانه ایام تکریم مقام #دختر
‼️ بَدَل فنی که شیخ، به طرح فساد انگیزِ انگلیس زد🔰
✅ فتوای تأیید مدارس جدید دخترانه و پسرانه اسلامی توسط مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره)[۱] و پیشگامی ایشان در تأسیس مدارس جدید اسلامی در تهران[۲]
💠 دکتر یعقوب توکلی، تاریخ پژوه معاصر:
شیخ فضلالله، نادیدههایی را دیده بود که دیگران نتوانستند ببینند [قصد اصلی دشمن و در رأسش انگلیس را دقیقا"، تشخیص داده بود "نهادینه شدن فساد و فحشاء در مملکت شیعه با برداشتن #حجاب از سر #زنان و #دختران مسلمان و با استفاده از مدارس و محافل غربی"]
شیخ یکی از بانیان تأسیس اولیه مدارس دخترانه در تهران بود؛ البته نه از نوع غربی و فرنگی.
این واقعیتی است که "مونیکا رینگر"[۲] آنرا در کتابش مطرح میکند. این حقیقت، به توجه شیخ به مسئله آموزش دختران اشاره دارد. ایشان در تهران، به طور جدی با فعالیتهایی که علیه اسلام و فرهنگ اسلامی اتفاق میافتد مقابله میکند [از جمله طرح فساد انگیز مدارس دخترانه غربی] و [برای مقابله] امکانات و منابع برای تحصیل دختران را [در قالب مدارس جدید دخترانه اسلامی] فراهم مینماید.
این در حالی است که در فضای ادبیات روشنفکری، شیخ به عنوان نماد تحجر و احیاناَ سدی در برابر هرگونه تغییر [بخوانید تغییرات مورد نظر انگلیس] معرفی میشد،![۳]
[۱] متن فتوا در کتاب، رسائل، مکتوبات....شیخ شهید، ج۱، محمد ترکمان (کپی نسخه در تصویر بالا)
[۲] کتاب، دین و گفتمان اصلاح فرهنگی در دوران قاجار، اثر مونیکا رینگر
[۳] گفتگو با مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر، کد مطلب ۵۹۱۵
✳️ @ShahidRabe