🔴 پاسخ به یکی از اتهامات ناروا به مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره)
⁉️ عناصر غربزده مشروطه، شیخ را متهم کردند که مخالف پیشرفت زنان و مدارس دخترانه بود و اکنون هم همان اراجیف، نشخوار می شود!
واقعیت این است که شیخ، قصد اصلی دشمن و در رأسش #انگلیس_خبیث را دقیق، تشخیص داده بود "نهادینه شدن فساد و فحشاء در مملکت شیعه با برداشتن #حجاب از سر #زنان و #دختران و با استفاده از مدارس و محافل غربی"
شیخ، در مواجهه با این توطئه، فقط حرف نمی زد، بلکه مرد عمل در مسیر خیر و صلاح بود.از اینرو از بانیان تأسیس اولیه مدارس جدید دخترانه اسلامی در تهران شد؛
👈 دکتر یعقوب توکلی تاریخ پژوه معاصر در این رابطه می گوید:
شیخ فضلالله نوری نادیدههایی را دیده بود که دیگران نتوانستند ببینند، یکی از نکات جالب توجه در کارنامه شیخ فضلالله این بود که شیخ یکی از بانیان تأسیس اولیه مدارس دخترانه در تهران بود؛ البته نه از نوع غربی و فرنگی.این واقعیتی است که "مونیکا رینگر" در کتاب «دین و گفتمان اصلاح فرهنگی در دوران قاجار» آن را مطرح میکند.این حقیقت تاریخی به توجه شیخ فضلالله به مسئله آموزش دختران اشاره دارد.در واقع مراجع کسانی هستند که تأثیر فرهنگی عمیق در زندگی مردم داشتند.این در حالی است که در فضای ادبیات روشنفکری، شیخ به عنوان نماد تحجر و احیاناَ سدی در برابر هرگونه تغییر معرفی میشد، اما ما شاهد آن هستیم که ایشان در تهران به طور جدی با فعالیتهایی که علیه اسلام و فرهنگ اسلامی اتفاق میافتد مقابله میکند و امکانات و منابع برای تحصیل دختران را فراهم مینماید./مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران
@ShahidRabe
✅ آیا میدانستید که؟
مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره) از بانیان تأسیس اولیه مدارس دخترانه در تهران بوده ؛البته نه از نوع غربی/
✍ نحوه تعامل شهید آیتالله شیخ فضلالله نوری با مهمترین رویداد دوران خود، یعنی «مشروطیت»، بیش از قرنی است که کماکان در معرض نقض و ابرام قرار دارد و این شاهدی است بر این اندیشه که کردار نخبگان، در دایره زمان نمیگنجد و دامنه آن به ادوار بعدی تعمیم مییابد.در گفتوشنودی که پیش روی شماست، دکتر یعقوب توکلی، تاریخپژوه معاصر، ابعاد این مقوله را بررسی و به حقایقی جدید، اشاره می کند.
💠 دکتر توکلی :
شیخ فضلالله نوری نادیدههایی را دیده بود که دیگران نتوانستند ببینند، یکی از نکات جالب توجه در کارنامه شیخ فضلالله این بود که شیخ یکی از بانیان تأسیس اولیه مدارس دخترانه در تهران بود؛ البته نه از نوع غربی و فرنگی.
این واقعیتی است که "مونیکا رینگر" در کتاب «دین و گفتمان اصلاح فرهنگی در دوران قاجار» آن را مطرح میکند. این حقیقت، به توجه شیخ فضلالله به مسئله آموزش دختران اشاره دارد.در واقع #مراجع کسانی هستند که تأثیر فرهنگی عمیق در زندگی مردم داشتند.ایشان در تهران به طور جدی با فعالیتهایی که علیه اسلام و فرهنگ اسلامی اتفاق میافتد مقابله میکند[از جمله طرح فساد انگیز مدارس دخترانه غربی]و [برای مقابله]امکانات و منابع برای تحصیل دختران را[در قالب مدارس جدید دخترانه اسلامی] فراهم مینماید.
این در حالی است که در فضای ادبیات روشنفکری، شیخ به عنوان نماد تحجر و احیاناَ سدی در برابر هرگونه تغییر معرفی میشد،!
✅ کامل گفتگو در 👇
http://www.iichs.ir/s/5915
@ShahidRabe
📚 سه کتاب معتبر و ارزشمند تاریخی
◽️کالبد شکافی چند شایعه در باره شیخ فضل الله نوری ره
◽️شیخ فضل الله نوری ره و مکتب تاریخ نگاری مشروطه
◽️کارنامه شیخ فضل الله نوری ره
🔹 مؤلف: مورخ و پژوهشگر فقید استاد علی ابوالحسنی(منذر)
🔹 موضوع: تحریفات تاریخ مشروطه و پاسخ به شبهات و اتهامات ناروای نسبت داده شده از سوی قلمزنان فراماسون وابسته به انگلیس به مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری ره
✍ سخن از اتهام و شایعه است، که ناجوانمردانه و از روی عمد، به منظور تخریب وجهه و شخصیت شیخ فضل الله نوری ره، ساخته و تکثیر شده و حتی در طول زمان فزونی یافته است! اتهاماتی نا چسب همچون همکاری و رشوه گیری از شاه قاجار و فروش موقوفات به روس ها! مورخین و تحلیلگران صادق، به درستی، دست انگلیس و عوامل فراماسونش را در شیوع و رواج گسترده آن مؤثر می دانند.
مؤلف، در صدد آن برآمده تا با ارائه مستندات فراوان تاریخی به این پرسش پاسخ دهد که در پس نشر این شایعات و اتهامات، چه اغراضی نهفته است. و نمونه وار به تحقیق درباره ی شایعات و عاملین تولید و نشر آنان، پرداخته است.
مؤلف، در نگارش این آثار، مخاطب را به صدها رفرنس معتبر ارجاع می دهد که جراید و نشریات ادواری دوره ی مورد بحث، کتب، مقالات و اسناد مورد وثوق تاریخی را شامل می شود، که بی شک از حیث مستند بودن و مستدل بودن جزء آثار کم نظیر در حوزه ی تاریخ تحلیلی است و البته برای حق جویان و محققین صادق، راه گشا.
◀️ توزیع و نشر: مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر، تهران، خیابان ولی عصر(عج)، خیابان شهید فیاضی(فرشته)، نبش چناران، پلاک ۱۵ تلفن ۲۲۰۰۳۴۶۹
@ShahidRabe
🏴 ایام ارتحال مرجع عالیقدر، یار امام و رهبری، مرحوم آیت الله حاج سید محمد رضا گلپایگانی رضوان الله تعالی علیه تسلیت باد
🌹 ارتحال: ۱۸ آذر ۱۳۷۲ ش
🌹 «رحم الله من یقرأ الفاتحة مع الصلوات»
اللّهُمَّ صَلّ عَلَی محَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجّل فَرَجَهُم
@ShahidRabe