مختصات زمان ما و آیندهای که تا ظهور در پیش داریم-ج4_برش.mp3
6.36M
🎧 بخشی از جلسه چهارم | سخنرانی عالم فرهیخته، حجتالاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان با موضوع مختصات زمان ما و آیندهای که تا ظهور در پیش داریم، ۱۴۰۱/۵/۱۰ (شب شهادت مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری، اعلی الله مقامه الشریف)/ دانشگاه امام صادق(ع)
🎙استاد پناهیان: به قول حضرت آقا (امام خامنه ای حفظه الله تعالی)، فقیه بزرگ، شهید پیشتاز، شیخ فضل الله نوری(ره) ریشه انقلابِ ماست.
شیخ، خیلی زمان شناس بود.
✳️ @ShshidRabe
هدایت شده از کانال تخصصی شهید رابع علامه شیخ فضل الله نوری
🔳 به مناسبت ایام درگذشت نامدارترین استاد خوشنویس دوره قاجار، میرزا محمدرضا کلهر کرمانشاهی/۲۴-۲۵ محرم ۱۳۱۰ هجری قمری
🌹«رحم الله من یقرأ الفاتحة مع الصلوات»
اللّهُمَّ صَلّ عَلَی محَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجّل فَرَجَهُم
✍ میرزا محمدرضا کلهر کرمانشاهی (۱۲۴۵- ۱۳۱۰ه.ق/ ۱۸۲۹- ۱۸۹۲ م) از ایل کلهر کرمانشاه، خانواده شیه رگ، تیره خمان از خوشنویسان دوره ناصری و از نستعلیقنویسان زبردست مهم تاریخ هنر ایران است که شیوه خاصی در نستعلیقنویسی ایجاد کرد. این شیوه بر نستعلقنویسان پس از او و تازمان حاضر بسیار موثر بوده و شیوه رایج در نستعلیقنویسی دوران معاصر شد.
محمد رضا کلهر فرزند «محمدرحیم بیک» بود. او در جوانی به سبب زندگی ایلی به سوارکاری و تیراندازی تمایل داشت. از این رو مردی خوشبنیه و نیرومند بار آمد. بعدها به کار خوشنویسی رو آورد؛ بنابراین به تهران آمد و نزد میرزا محمد خوانساری شاگرد محمد مهدی تهرانی تعلیم خط گرفت. از آنجایی که از استادان خود پیشی گرفت از روی خطوط باقی مانده از میرعماد مشق کرد. حتی یکبار به اصفهان رفت تا از روی کتیبه معروف میرعماد در تکیه میرفندرسکی مشق کند.
او افزون بر نستعلیق در شکسته نویسی نیز استاد بود. میرزا رضا چون در نستعلیق سرآمد شد و شهرت یافت ناصرالدین شاه قاجار او را احضار کرد و بسیار مورد توجه شاه قرار گرفت. حتی شاه اندکی شخصاً نزد وی مشق خط کرد. ناصرالدین شاه خواست که وی در وزارت انطباعات (وزارت چاپ) به کار گمارده شود اما از آنجایی که میرزا مردی بلندهمت و آزادمنش بود نپذیرفت و با کتابتی مختصر و دستمزدی اندک میساخت.
او شاگرد یکی از مریدان و شاگردان مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره) یعنی ادیب بزرگ، سید احمد رضوی(ادیب پیشاوری) بود و در مدارسی خوشنویسی تعلیم می داد که علامه شیخ فضل الله نوری(ره) در آن تدریس می نمود و کرسی درس و بحث داشت.
سرانجام با شیوع همگانی وبا در تهران، او هم مبتلا شد و در روز جمعه ۲۵ محرم الحرام سال ۱۳۱۰ در گورستانی که اکنون محل آتشنشانی شهرداری تهران است(میدان حسن آباد/محله سنگلج) به خاک سپرده شد.
در دوره قاجار با ظهور پدیده چاپ و چاپ سنگی و همچنین گسستگی ارتباط خوشنویسان با سلسله اساتید قدیمی در خط ایرانی به ویژه نستعلیق نویسی تغییراتی حاصل شد.
از سویی جامعهای که گامهای نخست برای حرکت بهسوی مدرن شدن را طی میکرد. خوشنویسی هم به سمت هنرهای کاربردی رفت و با این تحولات همراه شد. خوشنویسی ایرانی با از دست دادن مصرف اصلی آن یعنی کتابت و مواجهه با نیازهای جامعه مدرن در قرن اخیر روند تازهای را دنبال کرد.
محمدرضا کلهر با نگارش روزنامه ای و کتابهایی چون فیضالدموع و سفرنامهها نمونههایی برای تمرین مشق در وسعت زیاد برای مشتاقان بهجای گذاشت. او به جهت خوشنویسی بر روی سنگ و با مرکب غلیظ که برای چاپ سنگی اجتنابناپذیر بود شیوهای پدید آورد که حروف آن چاق و کشیدهها کوتاه بودند.
پس از کلهر عمادالکتاب سیفی قزوینی از آثار او مشق کرد و این شیوه را رواج داد. عمادالکتاب را میتوان آخرین حلقه از سلسله استادان پیشین در خط دانست که از او «آداب المشقی» باقی ماند و همین او را به سلسله خوشنویسان معاصر متصل کرد.
از شاگردان مستقیم میرزا رضا کلهر کرمانشاهی، میرزا زین العابدین شریفی قزوینی معروف به ملک الخطاطین است. از نظر اشاعه هنر خوشنویسی و شیوه خطاطی کلهر مهمترین شاگرد او آقاسید مرتضی برغانی بود که سبک کلهر را به دو فرزند خود حسن میرخانی و حسین میرخانی آموزش داد. این دو استاد که با یک واسطه شاگرد کلهر محسوب میشوند با تاسیس انجمن خوشنویسان ایران در تعلیم خوشنویسان معاصر بسیار کوشیدند.
🔶 منابع: باشگاه خبرنگاران جوان، آثار استاد فقید منذر، محفل خوشنویسی کلهر، خبرگزاری مهر، پایگاه اطلاع رسانی فرهنگ و ایثار و شهادت و...
✳️ @ShahidRabe
هدایت شده از کانال تخصصی شهید رابع علامه شیخ فضل الله نوری
💥 #اطلاع_رسانی / فوری
✅ همایش سوم از سلسله همایشهای بزرگداشت مرجع شهید حضرت آیت الله العظمی علامه شیخ فضل الله نوری، اعلی الله مقامه الشریف که به تأخیر افتاده بود
⏪ با پیام آیت الله العظمی حاج شیخ حسین نوری همدانی(حفظه الله) پنجشنبه ۱۹ مرداد ۱۴۰۲ ساعت ۹ برگزار میگردد
⏪ نشانی برگزاری همایش:
سالن دانشگاه آزاد واحد شهرستان نور واقع در ابتدای جاده نور به سمت چمستان
⏪ موضوع همایش:
واکاوی کارنامه و اندیشه مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری (ره)
✳️ @ShahidRabe
📷 مرتبط با همایش بزرگداشت مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره)، شهرستان نور/۱۹ مرداد ۱۴۰۲ ش
✍ این همایش با حضور فرهیختگان، مدیران استانی، کشوری و لشکری، بویژه رئیس تشریفات بیت رهبری آغاز شد و سپس با قرائت پیام مرجع عالیقدر آیت الله العظمی نوری همدانی و اطلاعرسانی درباره پیام رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه یافت. سخنران اصلی مراسم نیز روحانی فرهیخته، حجت الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان بود. در این مراسم از سردیس مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره) نیز رونمایی شد.
👈فراز مهم از سخنان آقای پناهیان🔰
✍ آقای پناهیان در بخش پایانی سخنانش با استناد به فرمایشات مرجع عالیقدر، مرحوم آیتالله العظمی بهجت(ره)، ضمن اشاره به بصیرت بالای شیخ شهید و صاحبعروة، به عدم بصیرت علمای مشروطهخواه، همچون آخوند محمدکاظم خراسانی و محمدحسین نائینی اشاره داشت و از خسران و پشیمانی آنان گفت و از انقلابیون خواست نسبت به این قبیل عملکردهای فاقد بصیرت و خسارت بار! که در حال حاضر نیز وجود داشته! و ریشه در استعمار غرب دارد، شناخت بیشتر و عمیقتر پیداکنند.
🎬 فیلم کامل برنامه همایش ملی بزرگداشت مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری، اعلی الله مقامه و سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین پناهیان را در شهرستان نور - 19 مرداد 1402، در تلوبیون، اینجا ببینید👇
http://www.telewebion.com/episode/0x806c51e
🔰👇👇
پیام آیت الله نوری همدانی.pdf
698.9K
✍ متن پیام مرجع عالیقدر آیت الله العظمی حاج شیخ حسین نوری همدانی(حفظه الله) به همایش بزرگداشت مرجع شهید آیت الله العظمی علامه شیخ فضل الله نوری، اعلی الله مقامه الشریف/شهرستان نور، ۱۹ مرداد ۱۴۰۲ ش
...تا به امروز درباره شیخ بیشتر مسائل و اندیشههای سیاسی ایشان مورد بحث قرار گرفته است که انصافاً یک سیاستمدار دارای مبنا بوده است؛ اما باید توجه داشت که سیاستمداری که سیاستاش اثر گذار در سعادت مردم میباشد پیشینه علمی و اخلاقی اوست؛ در این میان باید توجه کرد آنچه شیخ را ممتاز نمود، فقاهت و علمیت همراه با تقوا ایشان است، زمان شناسی و شناخت دشمن از نکات دیگر این مرد بزرگ میباشد
بهترین گواه (فقاهت و علمیت ایشان)، مرقومه شیخ حبیب الله رشتی ره(وارث علم شیخ الاعظم انصاری ره) بر رساله فقهی قاعده "ضمان ید" داشته است که میتوان فهمید، عبارات آنچنان است که موجب شگفتی میگردد، عالم ربّانی و مجتهد ماهر و جامع منقول و معقول و سپس [میرزا حبیب الله رشتی] توصیه مؤمنین به #تقلید از شیخ فضل الله مینمایند...
✳️ @ShahidRabe
✍ گزارش اجمالی از همایش بزرگداشت مرجع شهید حضرت آیت الله العظمی علامه شیخ فضل الله نوری، اعلی الله مقامه/شهرستان نور، ۱۹ مرداد ۱۴۰۲ ش
1⃣⏪ گزارش اول از- ایرنا
رییس مجلس شورای اسلامی در پیامی به همایش ملی بزرگداشت شیخ فضل الله نوری گفت : آرا و اندیشه ها و مواضع شهید شیخ فضل الله نوری تاثیر بسزایی در دوران نهضت بیداری اسلامی و تحولات تاریخ معاصر داشته است.
در بخشی از پیام محمد باقر قالیباف که روز پنجشنبه در یادواره شیخ فضل الله نوری در شهرستان نور قرائت شد، آمده است: تاریخ پر فراز و نشیب ایران چه بسیار علما، فقها و روحانیون که در راه صیانت از شریعت و ارزش های دینی جان خویش را نثار کرده اند تا چراغ بیداری امت اسلامی هموره روشن و فروزان بماند.
در ادامه این پیام رییس قوه مقننه اضافه شد : یکی از شخصیت های برجسته و سرشار از معرفت دینی ، شهید گران قدر ، مجتهد بیدارگر اسلامی و پرورش یافته حوزه علمیه نجف شهید شیخ فضل الله نوری بود.
قالیباف در این پیام خاطرنشان کرد : ایشان پرچمدار اسلام سیاسی در دوره خویش بود و نقش فعالی در نهضت تنباکو که نخستین قیام فراگیر به رهبری روحانیت بود داشتند.
به گفته وی شهید نوری معتقد بود در ممکلت اسلامی قانون اساسی و سایر قوانین باید مطابق قوانین اسلام و قرآن و با پشتوانه شرع باشد.
رییس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد : شیخ شهید طلایه دار دفاع از دین و مذهب در انقلاب مشروطه بود که در راه ترویج و تبیین مبانی اسلامی کوشید و تا پای جان استوار و ثابت قدم بر عقیده خویش ماند.
قالیباف در این پیام ارسالی به همایش بزرگداشت شیخ فضل الله نوری در شهرستان نور گفت : اندیشه و سلوک این شیخ برگرفته از سرچشمه پر فیض دین مبین اسلام، معارف علوی و فقه سیاسی شیعه بود و این راهبرد اصولی ایشان جهت حفظ دین در جامعه و اجرای حدود و احکام شرع همواره مورد تاکید قرار می گرفت.
در بخش پایانی این پیام آمده است : این مجاهد مخلص با شجاعت و شهامت در جهت صیانت از اسلام و مبانی شریعت تلاش کرد و با شهادت در این جهاد الهی نام خویش را در گنجینه پر افتخار ملت رشید ایران جاوانه ساخت.
در این همایش یکروزه شماری از علما و روحانیون و شخصیت سیاسی کشوری و استانی حضور داشتند. امسال همایش بزرگداشت شیخ فضل الله نوری در شهرستان های قم ، مشهد و مازندران برگزار شد.
🔰ادامه در بخش دوم🔰
🔰بخش دوم🔰
2⃣⏪ گزارش دوم از- ایرنا
استاد حوزه علمیه قم گفت : شهید شیخ فضل الله نوری یک چشمه فیاض معرفت بود که درس عبرت گیری تاریخی را برای همه ملت ایران مهیا کرده است.
حجت الاسلام علیرضا پناهیان روز پنجشنبه در همایش ملی بزرگداشت شهید آیت الله شیخ فضل الله نوری در دانشگاه آزاد اسلامی شهر نور افزود : امروز زمان تناسب دارد و همین تناسب را باید در چنین همایش هایی دید، چرا که کوچک ترین حرکتی به بهانه پاسداشت این #مرجع_عالیقدر مشروطه انجام می گیرد مخالفان و دشمنان چه اندازه دردشان می گیرد.
وی اظهار کرد : اگر طلبه ای مانند بنده بلند شود و از شیخ بزرگ دفاع نماید برخی رسانه ها همسو با رسانه های بیگانه حقیقت و واقعیت های مبارزات شیخ را وارونه جلوه می دهند و برای آنان هم مهم نبود که روزی این دروغ پردازی ها بر ملا می شود به گونه ای که دست پاچه به میدان می آیند و همانند انگلیس خبیث بیایند و بکوبند و این حرکت را خاموش کنند.
وی بیان داشت : امروز هم آنان از این ناراحت هستند که چرا صدایی به نفع شهید فضل الله نوری بلند شده و آن زمان متوجه می شویم در چه لحظه حساسی این علم برافراشته شده و چنین حرکتی کار خداست و نباید تردید داشت.
وی خاطرنشا کرد : شیخ فضل الله نوری آثار و کتاب های فراوانی دارد هفت کتاب در این زمینه دارند، در تتبع تاریخی و میدانی و گفت و گوهای حضوری و شفاهی و بررسی های تاریخی واقعا سرآمد بوده اند.
وی با اشاره به منویات امام راحل (ره ) در باره انقلاب مشروطیت خاطرنشان کرد : بینانگذار انقلاب اسلامی اشاره داشته اگر علما، خطبا ، نویسندگان متعهد ، روحانیون از قضایای صدر مشروطیت عبرت نگیرند تردید نداشته باشند همان اتفاقی بر سر این انقلاب خواهد آمد که بر انقلاب مشروطه آمده بود امروز متاسفانه دشمنی های انقلاب بیشتر از آن دوران شده است.
استاد حوزه علمیه قم تاکید کرد : باید همسو با فرمایشات امام راحل (ره ) و رهبری فرزانه به تاریخ گذشته نگریست و از آن عبرت گرفت و علت آن هم در کلام زیبای امام علی (ع ) که در روایات اسلامی نقل شده و شاید بتوان از آن به عنوان فلسفه تاریخی استفاده کرد.
پناهیان افزود : امروز تجربه تاریخی در دین ما یک اصل است و صرف نظر از این موضوع دشمنان بشریت هم ترفند جدیدی ندارند تا بتوانند بشریت را به بردگی بکشانند حالا از نگاه ما اگر دشمنان ما همان غربی ها و سلطه طلب ها باشند ترفند های آنان قدیمی است که تکرار می شود.
وی یادآور شد : با نگاهی به سال های گذشته پی برده شده دشمنان ما خیلی عریان آمدند و از عریان فرهنگی هم دفاع می کنند و عده زیادی هم از چنین فرهنگ و اندیشه ای علیه دین دشمنی های خود را بروز می دهند و سعی دارند به بهانه های مختلف این تفکر را به کوچه و بازار بکشانند و سوق دهند تظاهر می کنند مردم در پی هرزگی هستند آن ها همان ضد دین هستند.
وی گفت : از صدر اسلام تاکنون دشمن ، دشمنی کرده به عنوان نمونه در بدو پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون همه می دانیم عده ای در استان های مختلف سر می بریدند و برای این جنایت بزرگ جایزه هم در نظر می گرفتند و وحشیگری را به طور عملی ابراز می کردند تا بتوانند با رعب و وحشت مردم را به عقب برانند و دوباره با همین الگو جریان داعش و تکفیری را تکرار کردند نکته جالب آنکه تروریست های خون آشام مانند کومله ها را صورتشان اصلاح می کردند تا وجاهتی برایشان تثبیت کنند.
پناهیان افزود : امروز باید در برابر ترفندهای دشمن هوشیار بود و بهترین نقشه راه در برابر این ترفندها شناساندن شخصیت شیخ فضل الله نوری و معرفی آثار او با برگزاری این همایش ها به شکل فراگیر تر در کشور است .
🔰ادامه در بخش سوم🔰
🔰بخش سوم🔰
3⃣⏪ گزارش سوم از- باشگاه خبرنگاران جوان
حجتالاسلام علیرضا پناهیان استاد حوزه و دانشگاه در این مراسم با بیان اینکه شیخ فضلالله نوری نقشههای انگلیس را برای جداسازی دین از سیاست به هم ریخت، افزود: اکنون در وضعیتی قرار گرفتیم که تلاش برای پاسداشت شیخ فضلالله نوری، برای برخیها دردناک میشود و حتی برخی روزنامههای داخلی وقیحتر از رسانههای خارجی میگویند چرا صدایی به نفع شیخ فضلالله نوری بلند شد
او تناسب زمانی برای این پاسداشت را بسیار لازم و ضروری دانست و افزود: استعمار با سوار شدن بر موج مشروطهطلبی شروع به پا گرفتن کرده بود، اما رهبری علما در جریان مبارزه با استبداد و تحصنها نقش آنها را برملا کرد
حجتالاسلام علیرضا پناهیان ادامه داد: شهید شیخ فضلالله نوری مبارزه با استعمار را در کنار مبارزه با استبداد در یک جهت میدانست
این استاد حوزه و دانشگاه گفت: شهید شیخ فضلالله نوری مخالفت مشروطه نبود بلکه مخالف مشروطهای بود که بیگانگان آن را برای حذف دین از جامعه ترسیم کرده بودند
🔰ادامه در بخش چهارم🔰
🔰بخش چهارم🔰
4⃣⏪ گزارش چهارم از- خبرگزاری فارس
پناهیان: شیخ فضلالله نوری نقشههای انگلیس را در ایران بههم ریخت
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه شیخ فضلالله نوری نقشههای انگلیس خبیث را در ایران به هم ریخت، افزود: اکنون هم در وضعیتی قرار داریم که کوچکترین حرکت برای پاسداشت شیخ فضلالله نوری، برای بعضیها چقدر دردناک میشود.
به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان نور، حجتالاسلام علیرضا پناهیان پیش از ظهر امروز در یادواره شیخ شهید شیخ فضلالله نوری که در محل دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور برگزار شد، با بیان اینکه مطالعه دقیق تاریخ نشان میدهد همه چیز همواره در حال تکرار است، اظهار کرد: در نگاه به تاریخ انقلاب میبینید در اوایل انقلاب سر میبریدند و بعدها داعش هم چنین کرد؛ مانند صدر اسلام و این حرکتها و مشابه همواره تکرار شد و میشود.
وی با بیان اینکه شیخ فضلالله نوری نقشههای انگلیس خبیث را در ایران به هم ریخت، افزود: اکنون هم در وضعیتی قرار داریم که کوچکترین حرکت برای پاسداشت شیخ فضلالله نوری، برای بعضیها چقدر دردناک میشود.
این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: برخی روزنامههای داخلی وقیحتر از بیبیسی شروع به دروغگویی میکنند که چرا صدایی به نفع شیخ فضلالله نوری بلند شد و این تناسب زمانی پاسداشت بسیار لازم و ضروری است.
پناهیان مشروطه را مقاومت ملی با رهبری علما علیه ظلم و استبداد عنوان کرد و افزود: در جریان مبارزه با استبداد و تحصنها حرکت را تقویت کردند؛ در این زمان استعمار با سوار شدن بر روی موج انتخابات و مشروطهطلبی شروع به پا گرفتن کرد.
وی با بیان اینکه شیخ شهید در واقع مبارزه با استعمار را در کنار مبارزه با استبداد اصل قرار داد، گفت: مخالفت شیخ شهید با مشروطه نبود، بلکه مشروطهای که با پناه بردن به اجنبی پیش برود، مخالف بود.
به گزارش فارس در پایان این مراسم، از سردیس شیخ شهید شیخ فضلالله نوری(ره) رونمایی شد.
✳️ @ShahidRabe
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#مرور_تاریخ
🎙بیانات آیت الله العظمی جوادی آملی(حفظه الله) در ایام سالگرد شهادت مرجع شهید حضرت آیت الله العظمی علامه شیخ فضل الله نوری(اعلی الله مقامه الشریف)/ ٨٧/۵/١١
✳️ @ShahidRabe
9⃣1⃣ قسمت نوزدهم/ فراماسیونرها
📕 کتاب فاجعه قرن، تألیف پژوهشگر فقید، استاد جواد بهمنی
✳️ @ShahidRabe
علمای مشروطهخواه.pdf
2.79M
📑 #مقاله / نسخه #PDF
🔸موضوع: علمای مشروطهخواه و نتایج عملکرد آنان
🔸برداشت آزاد با بهرهگیری از آثار قلمی و کلامیِ اندیشمندان در راستای #جهاد_تبیین
🔸تعداد صفحه: ۲۷/ به ضمیمه تصاویر
#تاریخ_بی_روتوش
✳️ @ShahidRabe