هدایت شده از کانال تخصصی شهید رابع علامه شیخ فضل الله نوری
📷 #نگارخانه
سید عبدالله بهبهانی (نشسته در وسط) درجمع اصحابش!
✍ به بهانه سالگرد کشته شدن سید عبدالله بهبهانی از روحانیون حامی جریان غربگرای مشروطه به دست خودِ غربگرایان مشروطه!!! (حذف درون گروهی!)/ ۱۲۸۹ ش، ۲۴ تیر
✍ او از عوامل اصلی تحصن ذلت بار بخشی از اقشار مردم در سفارت انگلیس در ابتدای ماجرای مشروطه بود. همچنین وی در جریان جنبش تنباکو، با سرپیچی از نظر میرزای شیرازی و جهت شکستن حکم ایشان، بر بالای منبر، قلیان کشید و گفت، خود من مجتهدم و به نظر خود عمل میکنم!
✳️ @ShahidRabe
هدایت شده از کانال تخصصی شهید رابع علامه شیخ فضل الله نوری
📷 #نگارخانه
✍ این دو (سید عبدالله بهبهانی و سید محمد طباطبایی)، یک پای ثابت مراسمات دربار قاجار بودند، اما طرفدارانشان( یعنی مشروطه چیان غربگرا) ناجوانمردانه، مرجع شهیدِ سربدارِ مشروطه را متهم به همکاری با دربار میکردند!
✳️ @ShahidRabe
هدایت شده از کانال تخصصی شهید رابع علامه شیخ فضل الله نوری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 نوای ماندگار «ابتهال #حب_الحسین» علیه السلام (کامل)
🎙با صدای: استاد طه الفشنی
✍ معنی ابتهال:
زاری کردن، با زاری دعا کردن، زاری و تضرع، دعا و زاری
۱ - ( مصدر ) دعا کردن زاری کردن اخلاص ورزیدن در دعا تضرع . ۲ - ( اسم ) زاری دعا و زاری ضرع
✍ استاد طه موسی حسن مشهور به طه الفشنی از مبتهلان و قاریان مشهور مصری، در سال ۱۹۰۰ میلادی در شهر «فشن» از توابع استان «بنیسویف» زاده شد. او دنباله رو شیخ علی محمود در فن ابتهالات بود همچنین علاقه فراوانی به شیوه تلاوت شیخ مصطفی اسماعیل داشت. طه الفشنی در سال ۱۹۷۱ درگذشت.
🚩🏴 @ShahidRabe
🚩🏴 اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا اَبا عَبْدِاللّهِ وَ عَلَى الاَْرْواحِ الَّتى حَلَّتْ بِفِنآئِكَ عَلَيْكَ مِنّى سَلامُ اللّهِ اَبَداً ما بَقيتُ وَ بَقِىَ اللَّيْلُ وَ النَّهارُ وَلا جَعَلَهُ اللّهُ اخِرَالْعَهْدِ مِنّى لِزِيارَتِكُمْ اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَيْن
🔰👇👇
💠 مورخ و پژوهشگر فقید استاد علی ابوالحسنی (منذر):
...فقیه #عاشورا اندیش بزرگ عصر ما، (مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری اعلی الله مقامه) که تقدیر، سرنوشت #حسینی برایش رقم زده بود، در فصل پایان زندگی-کشاکش سخت مشروطه-همواره صحنه های #کربلا را پیش چشم داشت و یاد آور حوادث شگفت آن بود...فرجام سرخ شیخ نیز، بی شباهت به سرگذشت خونبارِ مولایش #حسین علیه السلام نبود.../ بر گرفته از کتاب، خانه بر دامنه آتشفشان
#محرمی_عاشورایی_اربعینی
✳️ @ShahidRabe
هدایت شده از کانال تخصصی شهید رابع علامه شیخ فضل الله نوری
هدایت شده از کانال تخصصی شهید رابع علامه شیخ فضل الله نوری
هدایت شده از کانال تخصصی شهید رابع علامه شیخ فضل الله نوری
هدایت شده از کانال تخصصی شهید رابع علامه شیخ فضل الله نوری
هدایت شده از کانال تخصصی شهید رابع علامه شیخ فضل الله نوری
⁉️ آیا میدانید که؟
🚩🏴حسینیه ایرانیان در استانبول توسط مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری (اعلی الله مقامه) تأسیس شده است؟
📷 تصاویری از عزاداری سال های گذشته ایرانیان مقیم استانبول در منطقه کاروانسرای والده خان/مسجد زینبیه(خان والده)/ تصاویری از منطقه کاروانسرا، دروازه ورودی (محل اقامت و اسکان ایرانیان، از گذشته های دور) / تصویری کم نظیر از سفر مرجع شهید علامه نوری(ره) به استانبول
✍ توضیحات تکمیلی 🔰👇👇
🗓 ۱۳۲۲ قمری، اقدام مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری (اعلی الله مقامه) در تأسیس🚩🏴حسینیه استانبول، در پی درخواست و التجاء ایرانیان مقیم آن شهر که از مقلدین ایشان بودند. (معظم له در سفر سال ۱۳۱۹ق به استانبول، در مسیر انجام مناسک حج، از نزدیک با وضعیت و مشکلات ایرانیان مقیم، آشنا شده بودند و پس از بازگشت و دریافت عریضه ایرانیان برای تأسیس حسینیه، نسبت به اجابت درخواست آنان، اقدام فرمودند)
کاروانسرای والده خان از مهمترین کاروانسراهای شهر استانبول بهشمار میرود. این مکان به دستور ملکهی مادر، ماه پیکر سلطان، همسر سلطان احمد اول در قرن ۱۷ میلادی ساخته شد. خانِ والده نامی است که در نوشته های فارسی به کاروانسرای بزرگ ملکه مادر (به ترکی عثمانی: بیوک والده هان. به ترکی Büyük Valide Han) گفته شده است. خان والده کاروانسرای بزرگی در بازار بزرگ استانبول است. این کاروانسرا را کوسم سلطان ملکه بزرگ و شهبانوی امپراتوری عثمانی و نایب السلطنه در سده شانزدهم میلادی بنا کرد. کشتیهای تجاری در گلدن هورن لنگر میانداختند و کالاهایشان را در کاروانسرای والده خان تخلیه می کردند و در آنجا نگهداری میشد. تجار و بازرگانان نیز در آنجا اسکان داشتند. این کاروانسرا و محله اطراف آن سالها محل زندگی ایرانیان مقیم استانبول و جای اقامت بازرگانان ایرانی بود که به طور عمده از خوی، تبریز و شبستر و ... به استانبول میآمدند. در دوران عثمانی، شیعیان و به ویژه ایرانیان مقیم استانبول مراسم عزاداری محرم و سینهزنی را در این کاروانسرا برپا میکردند و اهالی استانبول و خارجیان به تماشای انان میآمدند. ولی پس از روی کار آمدن دیکتاتوری لائیک آتاتورک، اکثر فعالیت های مذهبی و اجتماعی مسلمانان و علی الخصوص شیعیان، با ممنوعیت مواجه شد و حسینیه ایرانیان نیز تعطیل گردید. در عصر کنونی و در صحن بزرگ میانی این کاروانسرا، مسجد ایرانیان (مسجد زینبیه یا والده خان) قرار دارد که همچنان دایر است.
🔸منابع: ک، تنهای شکیبا، علی ابوالحسنی، از سالشمار شیخ فضل الله نوری، عبدالحسین طالعی و سید ابوالحسن علوی/ ک، آخرین آواز قو، علی ابوالحسنی از، ر.ک، عریضه ایرانیان مقیم استانبول به مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری، آلبوم اسناد آقا ضیاء الدین نوری/ ویکیپدیا(دانشنامه آزاد)/خبرگزاری جمهوری اسلامی/ خبرگزاری شبستان/پایگاه جامع تاریخ معاصر (مؤسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی) ...
✳️ @ShahidRabe
هدایت شده از کانال تخصصی شهید رابع علامه شیخ فضل الله نوری
هدایت شده از کانال تخصصی شهید رابع علامه شیخ فضل الله نوری
🚩🏴 سوگنامه محرم
🖋📃 اشعاری از #مرجع_شهید علامه شیخ فضل الله نوری #شهید_رابع اعلی الله مقامه الشریف، خطاب به امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف🔰
ای نموده آفتاب رخ نهان اندر حجاب / سبط پیغمبر، سرش بر نی، تنش در آفتاب
داد از سفیانیان، فریاد از مروانیان / دختر زهرا ز جور کوفیان شد بی حجاب
یک دم شه خیمه اجلال زن در کربلا / ناقه عریان ببین و دختران بوتراب
یا ولی الله! ببین، ای حجت روی زمین / یوسف آل محمد (ص) را به چنگ آن ذئاب(۱)
آن کسان کز روی ایشان شرمسار است آفتاب / یک زمان در کوفه بنگر، گاه در شام خراب
یا ولی! الثار آمد اربعین و شد عزا / کاروان رفته باز آمد از رخ نقاب
جابر انصاری از یک سو نگر با اشک و آه / سوی دیگر بین اسیران، دل پریش از اضطراب
محشر کبری شد آنگه چون بدیدند آن زنان / آه آه از آن ذهاب و داد داد از آن ایاب
ناگهان افکند خود را از فراز اشتران / هر زنی قبری به بر بگرفت و با وی در خطاب
از طپانچه نیلگون ز آن بی کسان بنگر عذار / زخم زنجیر و غل آنان را به دست و دل، کباب
گفت لیلی (لیلا) قبر اکبر را چو او در بر کشید: / خیز از جا مادرت برگشته با چشم پر آب
زینب مظلومه بنگر با زبان پر گله / می دهد شرح ستم از کوفه تا شام خراب
گاه گوید ظلم های مجلس ابن زیاد / گه ز شام و از یزید شوم و از جام شراب
وقت آن شد تیغ موعود از نیام آری برون / جامه صبر محبان چاک شد تا کی غیاب
نوری محزون ز بهرت روز و شب در انتظار / الغیاث ای سرّ پنهان العجل بنما شتاب
(۱) ذئاب: جمع ذئب: گرگها
🔸منبع: ک، تنهای شکیبا، استاد علی ابوالحسنی(منذر) ره
🏴🚩 @ShahidRabe
هدایت شده از کانال تخصصی شهید رابع علامه شیخ فضل الله نوری
📜 برگی از تاریخ ناگفته و ناشنیده
✍ به بهانه سالگرد اعدام ثقة الاسلام تبریزی توسط نیروهای اشغالگر تزار
⏪ عاقبت «تقیه» و «سکوت» در برابر فتنه دین ستیزانِ جریان غربگرای مشروطه!!!
✍ همه بد بختی ها، پس از شهادت علامه شیخ فضل الله نوری، یکی پس از دیگری بر سَر ملت و مملکت و علمایی که به تذکرات ایشان توجه نکردند، فرود آمد!
◾️ وقتی ثقةالاسلام تبریزی، خبر شهادت مرجع بصیر، علامه شیخ فضل الله نوری(ره) را شنید. بر سَر خود زد و یاد پیش بینی های شیخ افتاد و گفت:
و بعد نوبت ماست!
◾️و سه سالِ بعد، در ظهر عاشورا، روسهای تزاری که در قضیه فتنه دین ستیزان، با جریان غربگرای مشروطه همکار و همراه شده بودند، ثقة الاسلام تبریزی را به جرم تحریک مردم برای کشتن سربازان روس، با جمعی دیگر، به دار زدند.
جالب است که نیکلای دوم، تزار وقت روسیه، در پاسخ به اعتراضات به این عمل گفته بود:
اعدام و دار زدن عالم دینی رو خود شما ایرانی ها در قضیه اعدام شیخ فضل الله، به ما یاد دادید!
◾️ثقة الاسلام در لباس روحانی و در فتنه انگلیسی مشروطه، ترجیح داد بجای حمایت از اسلام خواهان(مشروعه خواهان)، سکوت کند و تقیه اختیار نماید! و طرفداران علامه شیخ فضل الله نوری را نیز به سکوت و تقیه ترغیب کند! و از اطرافش، پراکنده نماید!
◾️ثقة الاسلام در نامه ۲۱ ربیع الاول ۱۳۲۵ ق به میرزا فضلعلی آقا(وکیل فاضل تبریز در مجلس، از حامیان جدی اصل پیشنهادی علامه شیخ فضل الله نوری در نظارت علما بر مصوبات مجلس که به خاطر همین جدیت، دشمنانی در تهران و تبریز و بخصوص باند حسن تقی زاده پیدا کرده بود) به منظور منصرف کردن او، می نویسد:
...نمی گویم دین و مذهب و تدین باید ترک شود...اما این را عرض می کنم که اگر در مسئله ای دیدید که کار پیش نمیرود، پُر اصرار نفرمایید! ...در اینگونه مواقع سکوت بهتر است! مثل ائمه!!! که در موقع ضرورت با تقیه راه می رفتند!!!
✍ در اینجا باید به ثقة الاسلام گفت!
◾️البته مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره)، از شما بیشتر درس «تقیه» را از بَر بود! منتها میدانست، آنجا که پای «بدعت» در دین و «تغییر حلال و حرام الهی» در بین است، به فرمان پیامبر(ص) وظیفه علما نه «سکوت» که «فریاد» است.
قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ : إِذَا ظَهَرَتِ الْبِدَعُ فِي أُمَّتِي فَلْيُظْهِرِ الْعَالِمُ عِلْمَهُ فَإِنْ لَمْ يَفْعَلْ فَعَلَيْهِ لَعْنَةُ اللَّهِ
زمانی که در میان امتم بدعتها آشکار شود، بر عالمان واجب است که علمشان را اظهار کنند (روشنگری نمایند) و هر عالمی که چنین نکند، مستوجب لعن خداوند است. (الاصول من الکافی، کلینی، تصحیح علیاکبر غفاری، ۵۴/۱ : کتاب فضل العلم، باب البدع و الرأی و القیاس)
◾️علی ثقة الاسلام تبریزی نتیجه این سکوت و تقیه را سه سال بعد دید!
ولی آنچه مسلم است اگر او به توصیه ها، تذکرات و هشدار های مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره) توجه می کرد، تاریخ طور دیگری رقم می خورد و او نیز بر دار نمیشد.
🔸منابع: تلخیص و برگرفته از ک خانه بردامنه آتشفشان، ک آخرین آواز قو، علی ابوالحسنی و...
✳️ @ShahidRabe
📷 پیدا شدن یکی از تصاویر مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(اعلی الله مقامه الشریف)
✍ بنا به اظهار کانال اسرار تاریخ، این تصویر با اطلاعرسانی آقای سیدعلی شهیدی(نوه مرحوم دکتر سید جعفر شهیدی)
از بساط یکی از عتیقه فروشی های تهران پیدا شده است.
لازم به ذکر است، همزمان با دستگیری و پس از شهادت علامه شیخ فضل الله نوری(اعلی الله مقامه)، طی یورش های متعدد ایادی انگلیس، اکثر آثار شیخ از بیت معظمله و همچنین از مرکز اسناد و کتابخانه ایشان غارت شد و به یغما رفت. در گذشته نیز یکی دیگر از آثار به غارت رفته ایشان به صورت اتفاقی پیدا شد و در اختیار بانوی تاریخدان ایران(دکتر منصوره اتحادیه، نظاممافی) قرار گرفت و دستمایه تألیف اثری دو جلدی، تحت عنوان «در محضر شیخ فضل الله نوری(ره)» توسط ایشان شد.
استاد مهدی انصاری، مورخ، پژوهشگر و مشروطه پژوه معاصر، در گفتگو با نسیم آنلاین، در مورد آثار به غارت رفته شیخ میگوید🔰
«...یکی از کسانی که [در غارت آثار شیخ و] از بین بردن این اسناد [اسناد مشروطه] نقش بسیار برجستهای داشت، فراماسون، احمد کسروی است که خود در خاطراتش مینویسد، به هر شکلی که امکان داشته اسناد مشروطه را از دست این و آن جمع کرده، بعد هر کدام را که صلاح دانسته نگه داشته و بقیه را نابود کرده و هیچ سندی را هم به هیچ کسی...برنگردانده است! متأسفانه قانون اساسی نگارش شده توسط شیخ فضلالله هم در بین این اسناد بود، آن هم یک قانون اساسی مشروعه مشروطه، نه غربی یا عرفی و درباری...»
🔰 بیشتر بدانیم👇
هدایت شده از کانال تخصصی شهید رابع علامه شیخ فضل الله نوری
📜 برگی از تاریخ ناگفته و ناشنیده!
🔰👇👇
⁉️ 📚 کتابخانه بی نظیری که با هدایت انگلیس، غارت شد تا واقعیات پنهان بماند و زمینه های تحریف تاریخ مهیا شود!
‼️ابعاد این خسارت بزرگ تاریخی، همچنان در غبار تحریف عامدانه تاریخ، پنهان مانده است!
✍ محدث بزرگ شیعه، میرزا حسین محدث نوری ره (صاحب مستدرک الوسائل) است. خاندان کهن نوری دارای کتابخانه و مرکز اسناد جامع و معتبری بودند که در ایران و منطقه نظیر آن در کمیّت و کیفیّت یافت نمیشد. محدث نوری تلاشهای زیادی جهت پیدا کردن آثار قدیمی شیعه و حفظ آنها از آسیب و نابودی داشته. کتابخانه، شامل هزاران جلد کتاب نفیس و نسخههای خطی ارزشمند و گرانبها بود. پس از رحلت او #مرجع_شهید علامه شیخ فضل الله نوری (داماد و خواهرزاده ایشان) به عنوان وارث، صاحب و اختیار دار کتابخانه و مرکز اسناد شد و با مدیریتی مثال زدنی به حفظ، تکمیل و گسترش آن با شیوه های نوین همت گماشت. پس از شهادت و بردار شدن شیخ به دست عوامل انگلیس، کتابخانه و اسنادش نیز غارت شد! تا زمینه های تحریف تاریخ توسط قلم به مزدان فراماسون، فراهم آید.
🔰نمونه آثار به غارت رفته🔰
✍ در میان اسناد و کتابها، نسخه اصلی خطی🔰
تألیفات محدث نوری مستدرک الوسائل شامل نسخه خطی ۲۳ هزار حدیث نجات داده شده توسط او (شامل ۷۵ کتاب) ,نجم الثاقب فی أحوال امام الغائب، لؤلؤ و مرجان، فصل الخطاب فی تحریف الکتاب …
شجره نامههای خانوادههای اصیل ایرانی و سادات؛
نامههای تاریخی، کتابهای تاریخی همانند ۲۰ جلد کتاب تاریخ قم حسن بن مثله جمکرانی همراه با ترجمه فارسی حسن بن علی بن حسن بن عبدالملک قمی؛
۷۲ جلد کتاب و مجموعه اسناد تاریخ قومهای فتنه و ضاله از ابتدا تا مشروطه (تاریخ مهاجرت برخی قوم های نافرمان و نفوذ قومهای یاجوج و ماجوج به ایران) که در طول زمانی بیش از ۲ هزار سال توسط خاندان نوری طبرسی جمعآوری شده بوده.
اسناد جغرافی ایران و منطقه که بر اساس آنها زیر نظارت میرزای شیرازی و شیخ فضل الله، فارس نامه ناصری نوشته شده؛
نسخههای اصلی خطی تألیفات فلسفه، اصول شیعیان و دیگر مذاهب؛
نسخههای اصلی خطی تألیفات در شعر و هنر، طب، ادبیات، تاریخ و …؛
نامهها و اجازهنامهها و کتابهای نایابی همانند نقض عثمانیه ابن طاووس؛
*آثار تألیفی و پژوهشی علامه شیخ فضل الله نوری[۱]* همچون آثار اصولی، فقهی، فلسفی، عرفانی و تفسیری، طرحها و قانونهای نوشته شده توسط ایشان، از شروع جنبش تنباکو، جنبش مشروطه تا نهضت مشروعه خواهی، از جمله نسخههای اصل طرح و قانون جنبش عدالتخانه، مجلس شورا، تاریخنگاری و مدارک مربوط به جلسات تبادل نظر با همراهان و پیشنویس قانون اساسی مورد نظر شیخ...
نسخههای روزنامههای ایران و نوشتههای سیاسی عصر با کناره نویسیهای شیخ فضلالله؛
نسخههای اصلی نوشته های روزنامه شیخ و نامههای روزمره شیخ در داخل و خارج کشور، آرشیو شیخ از نسخههای اصل روزنامهها و مقلات سیاسی، کتابها، فرهنگ نامهها و غیره به زبانهای فرانسه، عربی، ترکی-عثمانی، انگلیسی، روسی و یا ترجمه هایی از آنها با کناره نویسیهای شیخ (مرجع شهید علامه نوری به چند زبان و از جمله به فرانسه، روسی، عربیفصیح و ترکی استانبولی...تسلط داشت که این ویژهگی در دیگر مراجع همعصر، یافت نمیشد!). گزارش های تحقیقی علامه محمد قزوینی از اوضاع اروپا به شیخ از اوضاع آن دیار (ادیب بزرگ قزوینی، بزرگترین غرب شناس تاریخ ایران، شاگرد، معلمِ فرزندان و نماینده پژوهشی شیخ در اروپا بود وی همواره از خود به عنوان خانه زاد شیخ فضلالله نوری یاد میکرد)؛
اسناد حقوقی خرید، فروش، اجاره، وکالت، وصیت، ازدواج، و طلاق در تهران و ولایات.
رسالههای علمی و سفرنامه ها؛
تعزیه نخستین "مهلت خواستن امام حسین(ع)" محمدتقی نوری مازندرانی و بیش از ۳۰ تعزیه دیگر وی. اسناد مجموعه قرآنی "لبیک یا حسین" رویانیان و رستمداران و آلکیا و مرعشیان و کیانیان و سربداران طبرستان و خراسان، چگونگی رواج آن و...
توضیح اینکه بعضی از کتب کتابخانه مذکور نزد فرزندان علامه شیخ فضلالله نوری(ره) باقی ماند. بعدها تعدادی از آثار یافت شده، توسط حاج آقا حسین طباطبایی بروجردی(مرجع عام وقت) خریداری و به کتابخانه ایشان در نجف منتقل شد.
🔹منابع: دانشنامه آزاد ویکیپدیا، خبرگزاری قرآن، آثار محدث نوری، نقباء البشر، ج 2، ص 549 و جلدهای مختلف((الذریعه))/کانال nohoomeday@ ،...
[۱]* 📚 ادامه👇
[۱]* 📚 فهرست تفصیلی آثار تألیفی و پژوهشی مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره)
این آثار، پس از بردار کردن شیخ و در جریان یورش عوامل انگلیس به بیت، کتابخانه و مرکز اسناد معظمله، به تاراج رفتند
📙۱-رساله منظوم فقهی"الدرر التنظیم یا الدر النظیم"
📘۲-رساله فقهی"فی قاعده ضمان الید"
📗۳-رساله فقهی«عدم لزوم الترتیب فی قضاء الصلاه الخمسه»
📕۴-رساله«حـکم التـجری فی حجیه القطع»
📒۵-رساله«التجزّی فی الاجته»
📗۶-رساله حرمت استطراق از طریق جبل به مکه معظمه
📕۷-جُنگ بیاض(کرامتهای بزرگان)
📒۸-الصحیفه القائمیه یا الصحیفه المهدویه(ادعیه رسیده از جانب امام زمان عج)
📙۹-حاشیه بر فرائد الاصول شیخ مرتضی انصاری
📘۱۰-حاشیه بر المکاسب شیخ مرتضی انصاری
📗۱۱-حاشیه بر کتاب طهارت شیخ مرتضی انصاری
📘۱۲-نورالاشعار(مجموعه اشعار و قصیده های سروده شده توسط شیخ)
📒۱۳-رساله دلایل حرمت مشروطه
📕۱۴-شهادت نامه(وصیت نامه در جریان مبارزه با دین ستیزان غربگرا)
📙۱۵-حاشیه بر کتاب شواهد الربوبیه ملاصدرا
📒۱۶-لوایح(روزنامه شیخ)
📘۱۷-توضیحات بر اقبال سید ابن طاووس
📗۱۸-الاغسال(تقریر درس میرزا سید حسن شیرازی)
📒۱۹-پیش نویس پیشنهادی قانون اساسی مشروطه با محوریت شرع مقدس و نظارت فقها بر مصوبات مجلس...
📒۲۰-طرح ها و نظرات در موضوع اقتصاد و بانکداری اسلامی
📗۲۱-رساله فی المشتق، تقریر درس میرزای شیرازی
📘۲۲-مجموعه تقریظات، تعلیقات، توقیعات، تنفیذ ها، تصدیقات، تأییدات، تعیین ها، اجازات
📙۲۳-مجموعه نامهها، پیامها، تلگرافها، اعلامیهها
📗۲۴-مجموعه ترجمهها و یادداشتهایی به زبان های مختلف از جمله فرانسه، روسی، عربی فصیح و ترکی استانبولی
📘۲۵-مجموعه فتاوا و استفتائات
📙۲۶-حاشیه بر وسائل الشیعه
📘۲۷-فهرست ابواب بحارالانوار
📒۲۸-محضر، در موضوع قضاء، دعاوی و مجموعه احکام قضاء
📕۲۹-رساله مباحثات ریاضی، هیئت و نجوم با عبدالغفار نجم الدوله
📒۳۰-تقویم رقومی(نجومی)
📑۳۱-نوشته هایی تحقیقی در مبحث، شیمی، هندسه، نجوم، جغرافی...
📗۳۲-مقابله قرآن مجید و تفسیر
📙۳۳-نورالکلام(سخنان قصار)
📘۳۴-الخمس
📙۳۵-مجموعه مشقها و آثار خطاطی و خوشنویسی شیخ به خط ثلث، نستعلیق، شکستهنستعلیق و نسخ
📗۳۶-رساله مشروطه مشروعه(تبیین نظریه مشروطه مشروعه)
📙۳۷-ترجمه و تفسیر نهجالبلاغه
📚۳۸-رسالههای عملیه(توضیح المسائل و رساله های پرسش و پاسخ)، مشتمل بر رساله ۶۰ مسأله، رساله ۲۳۶ مسئله، نافع المسائل، زبدة المسائل، رساله تجمیع شده ۲۹۶ مسئله، رساله اجوبة المسائل (رساله عملیه فارسی) و رساله المسألة
📘۳۹-جامعالأصول فی علمالأصول
📙۴۰-تقریر درس میرزا حبیب الله محقق رشتی(وارثِ علمِ شیخ الاعظم مرتضی انصاری)
📒۴۱-آلبوم تصاویر کمنظیر از شیخ و همراه با دیگر علما در بیت شریف، مجالس، محافل، اجتماعات و تحصن حرم حضرت عبدالعظیم حسنی...
📚✍ علاوه بر آثار فوق #تصحیحات(شامل تصحیح تعداد زیادی از آثار بزرگان شیعه) و #استنساخ ۱۳ اثر فاخر را باید اضافه نمود
🔴 برای تهیه این فهرست، از منابع زیادی بهره گرفته شده است
✳️ @ShahidRabe