💢 تجربه ملت ایران در منازعه تاریخی
بخش غربی تمدن اروپایی میگوید: اروپا پیشرفت نکرد، مگر هنگامی که دین را از زندگی جدا ساخت؛ و بخش شرقی این تمدن میگوید: دین افیون تودههاست و برای اینکه تودهها بتوانند برای آزادی خویش مبارزه کنند، باید از دین دست بکشند.
شما ملت ایران تواناترین مردم برای رد این یاوههای بیاساس هستید؛ چراکه شما از طریق واقعیت زندگی و تجربههای خود به این یاوهگوییها، پاسخ میدهید. تجربه شما ثابت کرد که مانع پیشرفت ملت مسلمان ایران و رشد حقیقیاش چیزی جز دوری از اسلام، و سلطۀ نظام شاهنشاهی و اندیشهها و ارزشهای جاهلی برخاسته از آن نبوده است و هیچ نیرویی جز دین و اسلام، ملت ایران را به انقلاب و درهم شکستن طاغوت فرانخواند؛ همان اسلامی که شما مردم ایران آن را بهعنوان برنامه زندگی و راهی برای سازندگی انتخاب خواهید کرد.
تحصیلکردههای غربی و غربزدگان، زیاد این جملات را تکرار میکنند که اسلام یک «دین» است نه اقتصاد؛ اسلام عقیده است، نه برنامهای برای زندگی؛ اسلام رابطه بین انسان و خدای او را بیان میکند و صلاحیت ندارد که بنیاد یک انقلاب اجتماعی در ایران قرار گیرد. غافل از اینکه اسلام انقلابی است که در آن، زندگی از عقیده و بُعد اجتماعی و از امور معنوی جدا نیست. ازاینرو اسلام همواره در طول تاریخ، انقلابی بیهمتا بوده است.
📚 اسلام راهبر زندگی، ص۴۴.
🆔@shahidsadr
💠 فروش ویژه به مناسبت دهه فجر
اسلام راهبر زندگی
شرح صدر
آن روزها
رسالت ما
نا
بیمزدومنت
🛒 برای تهیه این آثار با ۲۰ درصد تخفیف به بخش فروشگاه سایت پژوهشگاه شهید صدر مراجعه کنید
🗓 زمان: ۱۲ تا ۲۲ بهمن
🆔 @shahidsadr
💢 در مرجعیت امام خمینی ذوب شوید
🔻 آیتالله اشکوری:
در روزهایی که در قم مشغول تدریس و تبلیغ بودم و شهید صدر در نجف بودند، ارتباط روزانهای با ایشان و عراق نداشتم. گاهی نوار یا نوشتههای ایشان به دستم میرسید و استفاده میکردم؛ گاهی هم نامههایی بین من و شهید صدر ردوبدل میشد.
شهید صدر در همان اوایل انقلاب نامهای نوشتند که بسیار مهم و تأثیرگذار بود. محتوای نامه با آن چیزی که مشهور شده، متفاوت است. ایشان در این نامه خطاب به ما، شاگردانشان، نوشتهاند: به فکر مرجعیت و معرفی من نباشید؛ فقط مرجعیت امام خمینی را تبلیغ کنید.
تعبیر دقیق ایشان این بود: «ذوبوا فی مرجعية السيد الامام الخمينی کما ذاب هو فی الاسلام». کلمۀ «مرجعیت» در نقلهای مشهور از جملۀ ایشان کم شده است. البته باید هم کم بشود؛ چون ایشان این قید را برای ما گفته بودند که اصرار داشتیم مرجعیت شهید صدر را تبلیغ کنیم. شهید صدر میدانستند که ما اصرار به تبلیغ مرجعیتشان داریم و با این عبارت میخواستند توجه ما را بهسمتِ امام جلب کنند.
🔶 بخشی از بیانات آیتالله اشکوری از شاگردان شهید صدر
📚 بیمزدومنت، ص١٢۶_١٢٧
🆔 @shahidsadr
📖 کتابی برای کمک به انقلابیون ایران
📍 همزمان با ورود امام خمینی (ره) به ایران و اندکی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در ٢٢بهمن ١٣۵٧، شهید صدر تألیف مجموعه «الإسلام يقود الحياة؛ اسلام راهبر زندگی» را آغاز کرد.
📍 هدف وی از تألیف این مجموعهمقالات، تبیین موضع اسلام در عرصههای مختلف زندگی انسان از قبیل عرصۀ اقتصادی، اجتماعی و حکومتی بود. وی قصد داشت که این مجموعه را بهشکل فراگیرتر و جزئیتر تکمیل کند، اما افسوس که دست پرتوان مرگ مانع شد.
📍نگارش اولین مقاله از این مجموعه در ١۵ بهمن ١٣۵۷ به پایان رسید. شهید صدر دراینباره میفرمود: «رهبران بزرگوار انقلاب در ایران مشغول به کارها و مشکلات پرشمار مربوط به برقراری امنیت و تحکیم پایههای انقلاب هستند و بیشک در این زمان این فرصت برای آنها مهیا نمیشود که به تأمین جنبههای فکری نهضت بپردازند و ما باید در این زمینه، ولو با همین تلاش ساده، به ایشان کمک کنیم».
📍شهید صدر بهدلیل اوضاع امنیتی عراق، این پیشنویس را بهشکل پاسخ به استفتا نگاشت و در ۶اسفند ١٣۵٧ به ایران فرستاد.
این مقاله بعدها و در سال ١٣۵٨ش. برای اولین بار به فارسی ترجمه شد.
📍شهید در این شش مقاله، اجمالی از مسائل مهمی را که امت اسلامی پس از پیروزی انقلاب و بهدستگرفتن حکومت با آنها روبهرو است بیان کرده است؛ مباحثی چون دکترینی درباره پیشنویس قانون اساسی جمهوری اسلامی، طرحی از اقتصاد اسلامی، نقش انسان و امت در حیات سیاسی جامعه، تبیین منابع قدرت سیاسی از دیدگاه اسلام و بانک در جامعه اسلامی.
🛒 این کتاب را با ۲۰ درصد تخفیف از اینجا تهیه کنید
🆔 @shahidsadr