📚📚📚📚
فروش ویژه آثار پژوهشگاه شهید صدر
به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی
📚📚📚
فرصت صدرخوانی
در هفته کتاب و کتابخوانی
📚📚
💡۲۰ درصد تخفیف
⏳دوشنبه ۲۴ آبان تا جمعه ۳۰ آبان
📚
🔺خرید از بخش فروشگاه، سایت پژوهشگاه تخصصی شهید صدر
Mbsadr.ir
✅صفحات رسمی پژوهشگاه تخصصی شهید صدر را در فضای مجازی دنبال کنید.
🆔 @Shahidsadr (Instagram, Eitaa, Telegram, Aparat)
📖من با کتاب زندگی میکنم
- در شبانهروز چند ساعت مطالعه میکنید؟
- جور دیگری این را بپرس؛ اینکه در شبانهروز چقدر با کتاب هستی؟
- چه فرقی بین این دو سؤال هست؟
- اگر بپرسی چند ساعت مطالعه میکنی، میگویم بین هشت تا ده ساعت.
📕اما اگر بپرسی چند ساعت با کتاب هستی، جوابم این است که تا وقتی بیدارم و خوابم نرفته باشد با کتاب همنشینم. وقتی در خیابان قدم میزنم، به موضوعی فکر میکنم تا حل شود. زمانی که با قصاب حرف میزنم، در ذهنم مسئلهای است که قصد دارم حلش کنم. کنار سفره که مینشینم تا غذایی بخورم، سؤالی برای حلشدن در ذهنم میچرخد. بنابراین من مدام با کتاب هستم؛ کتاب با من زندگی میکند و من با کتاب زندگی میکنم.
📚کتاب نا، صفحه ۹۲
🆔 @shahidsadr
🟥 پاسخ به یک شبهه
🟥 شهید صدر چنین کتابی ندارد!
🔺برای مطالعه متن کامل این بیانیه و نظر شهید صدر درباره حکومت اسلامی اینجا را کلیک کنید.
🆔 @shahidsadr
🟥 پاسخ به یک شبهه؛
🟥 شهید صدر چنین کتابی ندارد!
🔺آیتالله محمدعلی گرامی در مصاحبۀ خود با دستاندرکاران کنگرۀ «امام خمینی و اندیشۀ حکومت اسلامی» در سال ١٣٧٨ش. گفته است: «مرحوم شهید صدر نیز کتابی دارد با عنوان «خلافه الانبیاء و نظاره العلماء» که آقا جمال موسوی که قبلاً اصفهان بوده حالا ساکن تهران است آن را به فارسی ترجمه کرده است. تأسف خوردم که بعضی این کتاب را جمعآوری کردند. عقیدۀ افراد باید محفوظ باشد. فوقش شما رد کنید. چرا جمعآوری کنید؟!».
🔺این مطلب که سالها پیش به اشتباه به شهید صدر نسبت داده شده، همان زمان توسط شاگرادن و علاقهمندان به شهید صدر پاسخ گرفته بود؛ اما متأسفانه دوباره توسط افرادی که ظاهراً غرضورزیهای سیاسیشان بر واقعنگریشان درباره شهید صدر غلبه دارد، بههمراه تعلیقاتی عجیبتر بازنشر شد و طبیعتاً در بسیاری از گروهها و کانالهای شبکههای اجتماعی منتشر گشت.
🔺اساساً شهید صدر کتابی با نام «خلافة الانبیاء و نظارة العلما» ندارد. شهید صدر پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، برای پاسخ به نیازهای فرهنگی و فکری جامعۀ اسلامی در سایۀ حاکمیت اسلام، مباحثی شامل شش رساله را به رشته تحریر درآورد. یکی از این جزوهها «خلافة الانسان و شهادة الانبیاء» است. این رساله نهتنها از بازار کتاب جمعآوری نشده، بلکه همراه با دیگر رسالهها بارها به زبان عربی و فارسی به چاپ رسیده است.
📝برای مطالعه متن کامل این بیانیه و نظر شهید صدر درباره حکومت اسلامی اینجا را کلیک کنید
🆔 @shahidsadr
📖 کتابهای امانتی
📘هنوز محمدباقر نمیتوانست کتابهایی را که دوست دارد برای خودش داشته باشد. برای گذراندن درس اسفار اربعه نزد آیتالله بادکوبهای، مجبور شد کتاب حدائقش را، که با اسماعیل شریک بود، بفروشد تا بتواند اسفار بخرد؛ کاری که به مذاق بعضی خوش نبود: «کسی کتاب فقه را میفروشد و کتاب فلسفه میخرد؟»
📘امانتگرفتن کتاب از کتابخانۀ کوچک حسینیۀ شوشتریها، که نزدیک خانه و در همان محلۀ «العماره» بود، کتابخانۀ امیرالمؤمنین و کتابخانۀ حیدریه بسیاری از نیازهایش را برآورده میکرد.
📚کتاب نا، صفحه ۵۷
🆔 @shahidsadr
🎁 بسته ویژه هفته کتاب و کتابخوانی
گزیده آثار شهید صدر (رقعی/۹جلدی)
۳۰ درصد تخفیف تا جمعه ۲۸ آبان ۱۴۰۰
🛒 برای خرید اینجا را کلیک کنید
🆔 @shahidsadr
📖 راه صدر شدن
📔طلبهای از او پرسید: «اگر کسی از شما بپرسد محمدباقر صدر چطور محمدباقر صدر شد، چه پاسخی میدهید؟» جواب داد: «محمدباقر صدر ده درصد مطالعه میکند و نوددرصد میاندیشد.»
📚کتاب نا، صفحه ۹۲
🆔 @shahidsadr
📖جهل پایدار
📘جاهلیت یک مرحله تاریخی نیست که دوره اش بهسر رسیده باشد، بلکه حالتی اجتماعی است که هرگاه شرایطش فراهم شود می تواند تجدید شود؛ زیرا جاهلیت همان کژروی از شریعت خداوند و هدایت پیامبران، و حکومت بر پایه هوس است؛ همچنان که در قرآن کریم آمده است: ﴿أَ فَحُكْمَ الْجَاهِلِيّةِ يَبْغُونَ وَمَنْ أَحْسَنُ مِنَ الله حُكْمًا لِّقَوْمٍ يُوقِنُونَ﴾ آیا حکم جاهلیت را می جویند؟ برای مردمی که یقین دارند چه حکمی بهتر از حکم خداوند است؟
📘بنابراین بازگشت جاهلیت به صحنۀ زندگی یعنی کنار زدن حکم خداوند از صحنه زندگی و محاربه با نظام اسلامی و کشاندن امت از نور حق و دادگری به تاریکی های باطل و ستم.
📚کتاب امامان اهلبیت علیهمالسلام، صفحه ۴۸۱
🆔 @shahidsadr
📗شهید صدر چه کتابهایی میخواند؟
📚 به نقل از: السيرة و المسيرة في حقائق و وثائق، جلد دوم.
🆔 @shahidsadr
📗شهید صدر چه کتابهایی میخواند؟
📗استاد شهید آیتالله سید محمدباقر صدر افزونبر کتابهای فقهی، اصولی، فلسفی، کلامی و دیگر کتابهای تخصصی به مطالعۀ داستان علاقهمند بود و بهطور ویژه قصههای پلیسی را دوست داشت. او ادبیات مصری و لبنانی را بر ادبیات عراق ترجیح میداد و از آنها متأثر بود و خواندن «بینوایان» ویکتور هوگو را دوست داشت؛
📗به شاگردانش سفارش میکرد که تفسیر «المیزان» علامه محمدحسین طباطبایی را بخوانند. او معتقد بود «المیزان» از بهترین و برترین کتابهای دوران است و رکودی که تفسیر شیعه پس از طبرسی با آن مواجه شد، توسط علامه طباطبایی از میان رفت و او تفسیر شیعی را با «المیزان» دوباره احیا کرد؛
📗شهید صدر دیگران را به مطالعۀ سیره پیامبر صلیاللهعلیهوآله بسیار تشویق میکرد و میگفت: «اسلامِ فرد تنها با مطالعۀ سیرۀ پیامبر صلیاللهعلیهوآله کامل میشود»؛
📗او همچنین کتابهایی که در ایران چاپ میشد، بهویژه آثار علامه طباطبایی و شهید مطهری را پیگیری میکرد و مجلۀ «مکتب اسلام» را میخواند؛
📗از کتابهای «حسن البنا» و «سید قطب» خوشش میآمد و برای ارسطو، ابنسینا، جان مینارد کینز و لایب نیتس احترام خاصی قائل بود؛
📗شیخ نجیب سویدان به یاد دارد که رمان «الحي اللاتيني» را از شهید صدر امانت گرفته است؛
[الحي اللاتينی، رمانی عاشقانه است که ماجرای سفر جوانی لبنانی به فرانسه را روایت میکند؛ جوانی که میخواهد با سفر به غرب، زندگی تازهای را آغاز کند]
📗شیخ محمد فرحات نیز نقل میکند یک بار شهید صدر از او حال برادر کوچکترش، زید را میپرسد و او شکایت میکند که وی وقت خود را به خواندن کتابهای «آرسن لوپن» میگذراند، اما شهید صدر این اعتراض را نمیپذیرد و پاسخ میدهد: «من خودم هم این کتابها را میخوانم؛ اگر این کتابها را نخوانیم چطور میتوانیم بفهمیم که چهچیزهایی در این کتابها برای فرزندان ما منتشر میکنند؟!»؛
📗سید حسین موسی از اهالی دیوانیه که همواره تازههای نشر را پیگیری میکرده است به یاد دارد یک بار، دو کتاب جدید را پیدا میکند که گمان میکرده هیچکس آنها را ندیده است. آن دو کتاب را برای شهید صدر میبرد، اما او پاسخ میدهد که آنها را خوانده است و نیازی به دریافت آنها ندارد.
📚 به نقل از: السيرة و المسيرة في حقائق و وثائق، جلد٢، صفحه ۲۹۲
🆔 @shahidsadr
📌ضرورت معاصر
🔺بر مسلمانان آگاه واجب است که اسلام را مبنای فکری و چهارچوب کلی تمامی افکار تمدنی خود و مفاهیم مربوط به هستی، زندگی، انسان و اجتماع قرار دهد.
📚کتاب اسلام راهبر زندگی، صفحه ۴۶۱
🆔 @shahidsadr
📖 به اینکه آقا موسی[صدر] زبان #فرانسه میدانست غبطه میخورد. خودش را ملامت میکرد که چرا زبان نمیداند. احساس میکرد در خواندن فلسفۀ غرب به زبان نیاز دارد. میگفت: «میفهمیدم فلان مطلبی که از #کانت نقل میشود احتمالاً درست نیست. کانت کسی نیست که با خودش اینطور در تناقض باشد. بعدها فهمیدم ترجمه اشتباه بوده.»
📚کتاب نا، صفحه ۵۹
🆔 @shahidsadr
📿 ویژگی اول ایمان
✅كُنْتُمْ خَيْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَتَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْكَرِ وَتُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ ۗ
شما بهترين امتى هستيد كه براى مردم پديدار شدهايد: به كار پسنديده فرمان مىدهيد، و از كار ناپسند بازمىداريد، و به خدا ايمان داريد. (آل عمران/۱۱۰)
✅در قرآن کریم، ایمان به خداوند، پس از امر به معروف و نهی از منکر، ویژگی سوم امت اسلامی قرار گرفته است تا تاکیدی باشد بر این که معنای حقیقی ایمان، صرفا عقیده بیروح در قلب نیست، بلکه شعلهای است که گرما میبخشد و با فروغ خود بر دیگران پرتوافکنی میکند.
📚کتاب اسلام راهبر زندگی، صفحه ۲۱۶
🆔 @shahidsadr