هدایت شده از شهید سید محمدباقر صدر
📚مدرسه تفکر و نوآوری نگاه برگزار میکند:
#پروندهبازخوانی
#آثارمنتخبمتفکریناسلامی
📍 |انسـان معاصـر و مشکل نظـام اجتمـاعی|
بازخوانی مقاله «الانسان المعاصر والمشكلة الإجتماعية» از مجموعه «المدرسة الإسلامية»
مدرس: حجتالاسلام سید امیـد مؤذنی
معاون پژوهشی پژوهشگاه تخصصی شهید صدر(ره)
🎴شیوه برگزاری: حضوری | مجازی
تعدادجلسات: ۴ جلسه، ۶۰ دقیقهای
زمان: چهارشنبهها؛ ۲۶ مهر و ۳ آبان، ساعت ۱۵:۳۰ الی ۱۷:۳۰
🔰لینک ثبتنام
https://www.negahschool.ir/product/modern-man/
🆔 @sch_negah
🌐 http://www.negahschool.ir
📌 @shahidsadr
شهید سید محمدباقر صدر
📚مدرسه تفکر و نوآوری نگاه برگزار میکند: #پروندهبازخوانی #آثارمنتخبمتفکریناسلامی 📍 |انسـان معاص
🌑 إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ
در پی حمله تروریستی و وحشیانه رژیم غاصب صهیونیستی به بیمارستان المعمدانی در غزه
به اطلاع میرساند، برنامههای امروز مدرسه جهت ابراز همدردی با مردم مظلوم فلسطین تعطیل است.
@shahidsadr
🔰 منتشر شد
استاد ما
شرحی گذرا بر زندگانی استاد شهید سید محمدباقر صدر
«استاد ما»، ترجمۀ کتاب «الشهید الصدر؛ سموّ الذات و سموّ الموقف» نوشتۀ آیتالله سید کاظم حائری است؛ با این تفاوت که دراین کتاب، ترجمۀ دوازده نامۀ شهید صدر به معظمله برای اولین بار منتشر شده است.
افزونبر این گفتوگویی با معظمله و نیز پیام ایشان به نشست «طلایهداران صلح و وحدت اسلامی» در سال ١٣٩٧ش که به بیان جنبههای تقریبی و وحدتآفرین اندیشه و سیرۀ شهید صدر پرداخته است به این کتاب افزوده شده است.
جایگاه ویژۀ آیتالله حائری در حلقۀ شاگردان استاد شهید آیتالله سید محمدباقر صدر و عمق و گسترۀ ارتباط میان این شاگرد و استاد، کتاب «استاد ما» را به اثری بیبدیل برای علاقهمندان به سیره و اندیشۀ آن نابغۀ بینظیر تبدیل میکند.
این کتاب که دومین اثر از مجموعهکتابهای خاطرات شاگردان شهید صدر پس از کتاب «شرحصدر» است، در ٢۴١ صفحۀ رقعی در آبان ١۴٠٢ برای نخستین بار توسط پژوهشگاه تخصصی شهید صدر به چاپ رسیده است.
🛒 برای خرید این کتاب اینجا را کلیک کنید
🆔 @shahidsadr
💢 عرضه آثار شهید صدر با تخفیف ویژه
به مناسبت هفتۀ کتاب
خرید همۀ آثار با ٢۵ درصد تخفیف
زمان: ٢۴ آبان تا ١آذر
🔻 تازههای نشر:
استاد ما
آن روزها
🛒 برای بازدید از آثار شهید صدر اینجا را کلیک کنید
🆔 @shahidsadr
تازههای نشر در هفتۀ کتاب
آنروزها
سیره و اندیشه شهید صدر در بیان آیتالله سید علیاکبر حائری
«آنروزها» سومین اثر از مجموعهکتابهای خاطرات شاگردان شهید صدر است که پس از دو کتاب «شرحصدر» و «استاد ما» به بررسی و تبیین شخصیت شهید صدر و سیرۀ ایشان میپردازد.
در این میان، خاطرات آیتالله سید علیاکبر حائری از شاگردان برجستۀ شهید صدر، از دو جهت دارای اهمیت فراوان است: اول اینکه تا آخرین روزهای زندگی شهید صدر و دستگیری این شهید والامقام و خواهر مظلومهاش، در نجف اشرف حضور داشت و خود شاهد اتفاقات آن دوره بود و نقلهای ایشان از مستندترین نقلها از آن دوران است؛ دوم آنکه ایشان سالها و به دستور خود شهید صدر به تدریس کتابها و تبیین مبانی آن شهید بزرگوار در حوزههای علمیه پرداخت و گزارش ایشان از دیدگاهها و اندیشههای استاد شهیدش میتواند یکی از دقیقترین گزارشها قلمداد شود.
«آن روزها» مطالب بیانشده توسط استاد گرانقدر آیتالله سید علیاکبر حائری، طی شش مصاحبه است که پس از پیادهسازی و تطبیق متنها با صوت، بازنویسی و تنظیم شده است.
برای خرید این کتاب و دیگر آثار شهید صدر با ٢۵درصد تخفیف ویژه اینجا را کلیک کنید
@shahidsadr
💠 کلاس «نظام اقتصادی اسلام» با محوریت اندیشه شهید صدر در کتاب اقتصادنا
🔸 استاد: دکتر محمدجواد توکلی؛ عضو هیئتعلمی اقتصاد موسسه امام و رئیس سابق پژوهشکده امور اقتصادی وزارت اقتصاد و دارایی
🔗 صوت جلسه اول (جانمایی تاریخی اندیشه نظام اقتصادی اسلام شهید صدر)
🕰 زمان: یکشنبهها و چهارشنبهها ساعت: ۱۱تا۱۲
📌 مکان: قم، موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، طبقه۳، کلاس ۲ (شرکت برای عموم آزاد است)
🆔 @shahidsadr
⚫️ فدک، مبارزه برای اصالت اسلام
▪️ کسی که بهدقت در ماجرای فدک و تحولات و گونههای مبارزاتی آن مینگرد، تنها درخواست یک زمین را در آن نمیبیند؛ بلکه مفهومی گستردهتر از اینها در ذهنش تجلی مییابد که هدفی را در دل خود دارد که برانگیزانندۀ یک انقلاب است و در پی بازپس گرفتن قدرت غصبشده و حاکمیت ازدسترفته و شکوه بزرگ و به راه آوردن امتی است که به قهقرا بازگشته بودند.
▪️برایناساس، فدک مفهومی نمادین دارد که به معنایی بزرگ اشاره میکند و مقصود از آن، فقط همان قطعهزمین غصبشده در حجاز نیست. و همین معنای نمادین فدک بود که آن مبارزه را از یک دادخواهی عادی با افقی محدود و دایرهای تنگ، به انقلابی با قلمروی وسیع و آفاقی گسترده تبدیل نمود.
▪️هریک از مستندات تاریخی مسلّم در این موضوع را که میخواهید بررسی کنید. آیا ستیزی مادی یا اختلاف درباره فدک بهمعنای محدود و واقعیت کمدامنه آن را میبینید؟! آیا مسابقهای را شاهد هستید که برای دستیابی به محصولات آن زمین درگرفته است؟! محصولاتی که هرقدر هم در برآورد آن، مبالغه و اغراق شود، بازهم آنقدر نیست که دو طرف، ارزشی برایش قائل بوده باشند.
▪️ هرگز چنین نیست! این دادخواهی، قیامی بر ضد بنیانهای حکومت بود؛ فریادی بود که فاطمه میخواست با آن، بنیادی را که سنگبنای تاریخ بعد از سقیفه بود، از جای برکند. برای اثبات این سخن، کافی است به خطبۀ حضرت زهرا سلاماللهعلیها در مسجد و در برابر خلیفه و پیشاپیش آن جمع انبوه مهاجران و انصار نظر بیفکنیم که بیش از هرچیز بر مدار ستایش علی و تحسین مواضع جاودان وی در اسلام و اثبات حق اهلبیت میچرخد.
▪️حضرت زهرا در این خطبه اهلبیت علیهمالسلام را وسیلههای رسیدن به خدا در میان بندگان، برگزیدگان ویژه خدا، جایگاه قداست الهی، حجت غیبی او و وارثان خلافت و حکومت پیامبرانش میشمرد و همچنین مسلمانان را توجه میبخشد که به نگونبختی دچار گشتهاند، نسنجیده تصمیم گرفتهاند، به دوران پیشینیانشان بازگشتهاند، در پی سراب رفتهاند و کار را بهدست نااهل سپردهاند. این خطبه از فتنهای که مردم به آن درافتادهاند و از انگیزههایی که باعث شد کتاب خدا را کنار نهاده و با حکم آن در مسئله خلافت و امامت به مخالفت برخیزند، سخن میگوید.
▪️ پس مسئله، میراث و هدیه [نبوی] نبود، مگر به همان اندازه که این دو، با موضوع سیاست کلان، پیوند مییافت. مسئله در دیدگاه حضرت زهرا، مطالبه زمین و خانه نبود؛ بلکه از نگاه او مسئله، مسئلۀ اسلام و کفر، ایمان و نفاق، و تعیین صریح و شورا بود.
📚 کتاب فدک در تاریخ، صفحه ٧٢
🆔 @shahidsadr
🌀 پادکست «انقلاب فاطمی»
🎧 خلاصه کتاب «فدک در تاریخ»
🖋 تألیف آیت الله شهید سید محمدباقر صدر
📻 تولید رادیو مناهج
🎙 عطا یاوری
♨️ آنچه خواهید شنید:
🔻معرفی نویسنده و ماجرای کتاب
🔻ماجرای فدک و وضعیت مالکیت آن
🔻ابعاد عاطفی، سیاسی و تاریخی سقیفه
🔻ماهیت واقعی فدک
🔻مخالفان سقیفه و سرنوشتشان
🔻چرا علی علیهالسلام دست به قیام مسلحانه نزد؟
🎧 از اینجا بشنوید
🆔 @shahidsadr
⚫️ سپاه کلمات، در خطبۀ فدکیه
شهادت صدیقه کبری حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها تسلیت باد
🔸 بر پای ایستاد، درحالیکه هیچ شکی برای انجام کاری که پیش روی داشت، به دلش راه نمییافت و از آن موقعیت بیمانگیز، ذرهای هراس یا لرزه بر وجودش نمینشست….
🔹 وی آن راه طاقتفرسا را انتخاب کرد؛ راهی چنان سرشار از رنجها و تنگناها که پیمودنش برای یک زن، با آن طبیعت ظریف، سخت بود. پیمودن این راه به دلیریِ ادیبانه و سخنوری اثرگذار و توانمندی ریختن همۀ مفاهیم انقلاب در پیکر واژهها نیاز داشت. این راه نیازمند چیرهدستی هنرمندانهای بود که بتواند بدبختیها و وضعیت موجود را بهگونهای به تصویر و نقد کشد که شمهای از زندگی و بهرهای از جاودانگی را در قالب کلمات بریزد، بدانسان که واژگان، سپاهیان این قیام پُربرکت شوند و سند جاودان آن در تاریخ عقیده گردند….
🔸 سپس فاطمه بهسوی میدان کارزار شتافت، درحالیکه در جانش آیین محمد صلیاللهعلیهوآله و روح خدیجه و دلیری علی علیهماالسلام جریان داشت و در درونش دلسوزی شگرفی بر این امت از بیم آیندهای تاریک موج میزد.
📚 فدک در تاریخ، فصل اول
🆔 @shahidsadr
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 کدام دولت؟ کدام ملت؟
⭕️ منظور شهید صدر از جمهوری اسلامی، امتداد دولت مدرن غربی نیست!
🔸استاد محمدی
تولید: مدرســـه تـ؋ــــکر و نــوآوری نگــــــاهـ
@sch_negah
🆔 @shahidsadr
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎧 صدای صدر
🌻 آرامش رسول
🔰بخشی از سخنان شهید صدر در جمع بانوان عراقی، ماه رجب ۱۳۹۹ هجری
📚 ترجمه متن این سخنرانی در کتاب بارقهها، صفحه ۵۷ منتشر شدهاست.
📃 https://t.me/shahidsadr/2188
🆔 @shahidsadr
🎧 صدای صدر
🌻 آرامش رسول
🌻فاطمه زهرا سلاماللهعلیها یک اسوه در اسلام بود، در جهاد برای اسلام و در صبر بر مصائب اسلام. در کنار پدرش بود، در همه سختیهایش؛ همراه پدرش در جنگها شرکت میکرد، زخمهایش را مداوا میکرد و غصههایش را برطرف میساخت. همواره در کنارش بود و رسول خدا(ص) در سختیهایش با بودن او آرامش میگرفت؛ در لحظات بسیار طاقتفرسا با او قوت میگرفت. او یک زن مسلمان مجاهد بهمعنای حقیقی کلمه بود.
🌻فاطمه زهرا سلاماللهعلیها بهپا خاست؛ بهسوی مسجد بهپاخاست وقتی تکلیف اقتضا کرد که به مسجد برود، و آن خطبۀ باعظمت را خواند؛ خطبهای که از عهدهاش برنمیآیند مگر بزرگان علما. بلاغت و فصاحت و حکمت از کلماتش سرازیر میشد، همچون سیلی که از دریا سرازیر میشود، درحالیکه چند سال داشت؟ عمر شریفش کمتر از بیست سال بود، اما به علما آموخت و به حکما درس داد و الگوی والایی ارائه کرد که زن اروپایی تا امروز به آن نرسیده است.
🌻این فاطمه زهرا سلاماللهعلیها است که توانست در تاریخ اسلام ثابت کند که علم با دین جمع میشود و فرهنگ حقیقی با ایمان به خدا همراه است و با تمسک به اسلام و با التزام به حجاب و عمل به شعائر دین همراه است.
🔰بخشی از سخنان شهید صدر در جمع بانوان عراقی، ماه رجب ۱۳۹۹ هجری
📚 ترجمه متن این سخنرانی در کتاب بارقهها، صفحه ۵۷ منتشر شدهاست.
🆔 @shahidsadr
💢 بیمزدومنت
#تازهای_نشر
🔻 مقام معظم رهبری:
وقتی همت بود، آدم حتی در زیرزمین خانهاش هم، همانطور که آقای اشکوری فرمودند... از یک زیرزمین یک مجموعۀ بزرگ را هدایت میکند.
در زمانی که اساتید ایرانی یگانه اریکهسواران درسوبحث حوزۀ علمیۀ نجف بودند، سید نورالدین اشکوری با نخستین دیدارِ سید محمدباقر صدر جوان، پی به نبوغ این استاد عربزبان برد. با اصرار و تلاش فراوان درس خارج سید محمدباقر را دایر کرد و تا زمانی که در عراق بود، طلاب با استعداد و تیزبین را به کلاس ایشان رهنمون شد.
آیتالله اشکوری پس از ورود به ایران و پیروزی انقلاب اسلامی نیز به توصیۀ استاد، در وجود و اندیشههای امام خمینی ذوب شد و تمام تلاش خود را در اعتلای پرچم انقلاب اسلامی به کار بست؛ چه آن زمان که مبارزات انقلابی شهر قزوین را سامان داد، چه آن زمان که در قامت حاکم شرع کرج ظاهر شد، چه در اعزام نیرو و شرکت در جبهۀ جنگ و چه مسئولیتهایی که در خارج مرزها به عهده گرفت.
او که اندیشههای شهید صدر را از عمیقترین پشتوانههای علمی و مبنایی انقلاب اسلامی میدانست، پس از شهادت استادش به تنطیم و حفظ آثار ایشان پرداخت و به تأسیس پژوهشگاه تخصصی شهید صدر همت گمارد و هیچ محدودیتی حتی نداشتن جایی برای استقرار پژوهشگران، او را از این تصمیم باز نداشت.
مرحوم اشکوری کار خود را از زیرزمین خانهاش آغاز کرد و تا سالها همان زیرزمین یگانه مرجع پژوهشهای علمی در آثار شهید صدر بود.
⭕️ بیمزدومنت به روایت این مجاهدتها پرداخته است.
🛒 برای خرید این کتاب اینجا را کلیک کنید
🆔@shahidsadr
💠 امامت امام جواد علیهالسلام، دلیلی برای حقانیت امامت
💢 خداوند متعال مقدر فرمود تا وجود هُمام این امام (امام جواد علیهالسلام) در طول زندگی اهلبیت علیهمالسلام دلیل و برهانی باشد بر درستی عقیدهای که ما درباره اهلبیت علیهمالسلام به آن ایمان داریم.
ایشان پیشوایی طایفه شیعه را از نظر روحی و دینی و علمی و فکری به عهده گرفت حال آنکه بیش از هفت سال نداشت. اگر این پدیده را که برای نخستین بار در زندگی امامان علیهمالسلام در امام جواد علیهالسلام نمود یافته، بر اساس حساب احتمالات بررسی کنیم، درخواهیم یافت که این پدیده بهتنهایی کافی است تا حقانیت خطی را که امام جواد علیهالسلام نمایندگی میکرد، بپذیریم؛ زیرا چگونه ممکن است پیشفرضی جز پیشفرض امامت واقعی را درباره کسی بپذیریم که بیش از هفت سال سن ندارد و در عین حال، پیشواییِ این طایفه را در همۀ زمینههای روحی و فکری و فقهی و دینی به عهده گرفته است؟!
📖 برای مطالعه چهار پیشفرض ممکن و اثبات حقانیت تشیع بر اساس شیوۀ حساب احتمالات به کتاب امامان اهلبیت علیهمالسلام مرزبانان حریم اسلام، ص ۶٣٧ـ۶۴٢ مراجعه کنید.
🆔@shahidsadr
💢 کینه از صهیونیستها
🔸 من کینه از صهیونیستها را در جان دخترم مُرام ریختهام. یک بار از ظلمهای صهیونیستها به مسلمانان برایش حرف میزدم و ماجرای بمباران خانههای مسلمانان توسط آنها را تعریف میکردم که خیلی ناراحت شد و اندوه چهرهاش را پُر کرد.
🔸 برای همین بلافاصله برخی از داستانهای پیروزی مسلمانان را هم برایش تعریف کردم که با شنیدن آنها شاد و خوشحال شد و خنده بر لبانش نشست.
📚 استاد ما، ص۶٣
🆔@shahidsadr
❇️ علی علیهالسلام، تجسم دین محمد صلیاللهعلیهوآله
رسول خدا همانسان که توانست بتپرستی را محو سازد، توانست علی را در پرتو حقایقی که از وجود خویش بر او افاضه مینمود به چشم همیشهبیداری تبدیل کند که پاسدار دین خداوند بود؛ چه اینکه حیات دنیایی با خواستها و احساسهای مخصوصش در وی فرومُرده و او تنها با دین و اعتقادش زندگی میکرد.
اگر اصول آسمانی محمد نمودی عملی بر روی زمین داشته باشد، علی تجسم زندۀ آن اصول در طول همۀ روزگاران و همۀ نسلهاست.
اگر رسول خدا علی و قرآن را در میان امتش جانشین ساخته، بدینروی بوده که قرآن تفسیر معانی علی بزرگ باشد و معانی علی، تجسمی از الگوهای قرآن کریم قرار گیرد.
اگر خداوند علی را در آیه مباهله، نفْس [یعنی خود] رسول خدا شمرد، از آن روی بود که مسلمانان دریابند که او امتداد طبیعی محمد صلیاللهعلیهوآله و پرتوی فراتابیده از روح بزرگ اوست.
اگر پیامبر برای هجرت، بیمناکانه از مکه بیرون آمد و علی را بر بستر خویش باقی نهاد تا به جای او بر آن کشته شود، بدین معناست که تنها این دین مقدس بود که مسیر زندگی این دو انسان بزرگ را ترسیم مینمود.
اگر آسمان جوانی علی را ستوده و رضایت ذات الهی را از آن آشکار نموده و منادی بانگ برآورده که «شمشیری جز ذوالفقار و جوانی جز علی نیست» مقصودش آن است که فقط جوانیِ علی آن نیرویی است که زمینۀ استواری عقیدۀ قرآنی را بر روی زمین فراهم میآورد و تنها همین جوانی، کمال مردانگی است که آدمیان، دیگر به بلندای آن دست نمییابند و دلیری پهلوانان و اخلاص مخلصان تا افق آن اوج نمیگیرد.
فدک در تاریخ، ص١٠۶
🆔 @shahidsadr
⚫️ لشکر استوار در برابر وقایع
🔻 شهیده بنتالهدی صدر:
سخن از زینب کبری سلاماللهعلیها دختر امیرمؤمنان علیهالسلام و خواهر حسین علیهالسلام است. آن سلاله خاندان پیامبر صلیاللهعلیهوآله و عقیله بنیهاشم، شکوفه اهل بیت، گل خوشبوی خاندان نبوتِ آسمانی و شرارۀ درخت مبارکی که اصل و ریشه آن ثابت است و شاخسارش سر در آسمان دارد: زینب.
همو که در گهوارۀ بهشتی فاطمه سلاماللهعلیها و دامان پرعطوفت محمد صلیاللهعلیهوآله رشد کرد و تربیت یافت و گویی از آغاز مهیا شده بود تا پرشورترین صفحات حماسه و جهاد زن مسلمان را رقم زند. چراکه از لحظه ولادت، «عاشورا» بر سرش سایهگستر شده بود.
در صفحات کتابهای تاریخ و حتی در نوشتههای شرقشناسانی چون رونالدسون در کتاب «عقیدۀ شیعه» و مانس در کتاب «فاطمه و دختران محمد» آمده است که خاندان پیامبر صلیاللهعلیهوآله آن نوزاد کوچک را بهتنهایی «لشکری» استوار در برابر وقایع آینده بهشمار میآوردند و از همان ابتدا او را برای رویارویی با حوادث بزرگ آماده و مهیا کردند.
هنگامی که امیرمؤمنان علیهالسلام درباره نقش زینب در وقایع بزرگ آینده با او سخن گفت، زینب سلاماللهعلیها با صلابتی بیمانند به پدر عرضه داشت: «پدر جان از همه آنها باخبرم. مادرم مرا از آن آگاه ساخته است تا برای آن روزها آماده شوم».
شگفتا از صلابت و عظمت عقیلۀ بنیهاشم و شگفتا از ایمان و باوری که جانهای باورمندان را طاقتی فراتر از تصور بشر عطا میکند….
📚 جایگاه زن در اسلام، بنتالهدی صدر، ص۷۱
🆔 @shahidsadr