❇️ علی علیهالسلام، تجسم دین محمد صلیاللهعلیهوآله
رسول خدا همانسان که توانست بتپرستی را محو سازد، توانست علی را در پرتو حقایقی که از وجود خویش بر او افاضه مینمود به چشم همیشهبیداری تبدیل کند که پاسدار دین خداوند بود؛ چه اینکه حیات دنیایی با خواستها و احساسهای مخصوصش در وی فرومُرده و او تنها با دین و اعتقادش زندگی میکرد.
اگر اصول آسمانی محمد نمودی عملی بر روی زمین داشته باشد، علی تجسم زندۀ آن اصول در طول همۀ روزگاران و همۀ نسلهاست.
اگر رسول خدا علی و قرآن را در میان امتش جانشین ساخته، بدینروی بوده که قرآن تفسیر معانی علی بزرگ باشد و معانی علی، تجسمی از الگوهای قرآن کریم قرار گیرد.
اگر خداوند علی را در آیه مباهله، نفْس [یعنی خود] رسول خدا شمرد، از آن روی بود که مسلمانان دریابند که او امتداد طبیعی محمد صلیاللهعلیهوآله و پرتوی فراتابیده از روح بزرگ اوست.
اگر پیامبر برای هجرت، بیمناکانه از مکه بیرون آمد و علی را بر بستر خویش باقی نهاد تا به جای او بر آن کشته شود، بدین معناست که تنها این دین مقدس بود که مسیر زندگی این دو انسان بزرگ را ترسیم مینمود.
اگر آسمان جوانی علی را ستوده و رضایت ذات الهی را از آن آشکار نموده و منادی بانگ برآورده که «شمشیری جز ذوالفقار و جوانی جز علی نیست» مقصودش آن است که فقط جوانیِ علی آن نیرویی است که زمینۀ استواری عقیدۀ قرآنی را بر روی زمین فراهم میآورد و تنها همین جوانی، کمال مردانگی است که آدمیان، دیگر به بلندای آن دست نمییابند و دلیری پهلوانان و اخلاص مخلصان تا افق آن اوج نمیگیرد.
فدک در تاریخ، ص١٠۶
🆔 @shahidsadr
⚫️ لشکر استوار در برابر وقایع
🔻 شهیده بنتالهدی صدر:
سخن از زینب کبری سلاماللهعلیها دختر امیرمؤمنان علیهالسلام و خواهر حسین علیهالسلام است. آن سلاله خاندان پیامبر صلیاللهعلیهوآله و عقیله بنیهاشم، شکوفه اهل بیت، گل خوشبوی خاندان نبوتِ آسمانی و شرارۀ درخت مبارکی که اصل و ریشه آن ثابت است و شاخسارش سر در آسمان دارد: زینب.
همو که در گهوارۀ بهشتی فاطمه سلاماللهعلیها و دامان پرعطوفت محمد صلیاللهعلیهوآله رشد کرد و تربیت یافت و گویی از آغاز مهیا شده بود تا پرشورترین صفحات حماسه و جهاد زن مسلمان را رقم زند. چراکه از لحظه ولادت، «عاشورا» بر سرش سایهگستر شده بود.
در صفحات کتابهای تاریخ و حتی در نوشتههای شرقشناسانی چون رونالدسون در کتاب «عقیدۀ شیعه» و مانس در کتاب «فاطمه و دختران محمد» آمده است که خاندان پیامبر صلیاللهعلیهوآله آن نوزاد کوچک را بهتنهایی «لشکری» استوار در برابر وقایع آینده بهشمار میآوردند و از همان ابتدا او را برای رویارویی با حوادث بزرگ آماده و مهیا کردند.
هنگامی که امیرمؤمنان علیهالسلام درباره نقش زینب در وقایع بزرگ آینده با او سخن گفت، زینب سلاماللهعلیها با صلابتی بیمانند به پدر عرضه داشت: «پدر جان از همه آنها باخبرم. مادرم مرا از آن آگاه ساخته است تا برای آن روزها آماده شوم».
شگفتا از صلابت و عظمت عقیلۀ بنیهاشم و شگفتا از ایمان و باوری که جانهای باورمندان را طاقتی فراتر از تصور بشر عطا میکند….
📚 جایگاه زن در اسلام، بنتالهدی صدر، ص۷۱
🆔 @shahidsadr
💢 تجربه ملت ایران در منازعه تاریخی
بخش غربی تمدن اروپایی میگوید: اروپا پیشرفت نکرد، مگر هنگامی که دین را از زندگی جدا ساخت؛ و بخش شرقی این تمدن میگوید: دین افیون تودههاست و برای اینکه تودهها بتوانند برای آزادی خویش مبارزه کنند، باید از دین دست بکشند.
شما ملت ایران تواناترین مردم برای رد این یاوههای بیاساس هستید؛ چراکه شما از طریق واقعیت زندگی و تجربههای خود به این یاوهگوییها، پاسخ میدهید. تجربه شما ثابت کرد که مانع پیشرفت ملت مسلمان ایران و رشد حقیقیاش چیزی جز دوری از اسلام، و سلطۀ نظام شاهنشاهی و اندیشهها و ارزشهای جاهلی برخاسته از آن نبوده است و هیچ نیرویی جز دین و اسلام، ملت ایران را به انقلاب و درهم شکستن طاغوت فرانخواند؛ همان اسلامی که شما مردم ایران آن را بهعنوان برنامه زندگی و راهی برای سازندگی انتخاب خواهید کرد.
تحصیلکردههای غربی و غربزدگان، زیاد این جملات را تکرار میکنند که اسلام یک «دین» است نه اقتصاد؛ اسلام عقیده است، نه برنامهای برای زندگی؛ اسلام رابطه بین انسان و خدای او را بیان میکند و صلاحیت ندارد که بنیاد یک انقلاب اجتماعی در ایران قرار گیرد. غافل از اینکه اسلام انقلابی است که در آن، زندگی از عقیده و بُعد اجتماعی و از امور معنوی جدا نیست. ازاینرو اسلام همواره در طول تاریخ، انقلابی بیهمتا بوده است.
📚 اسلام راهبر زندگی، ص۴۴.
🆔@shahidsadr
💠 فروش ویژه به مناسبت دهه فجر
اسلام راهبر زندگی
شرح صدر
آن روزها
رسالت ما
نا
بیمزدومنت
🛒 برای تهیه این آثار با ۲۰ درصد تخفیف به بخش فروشگاه سایت پژوهشگاه شهید صدر مراجعه کنید
🗓 زمان: ۱۲ تا ۲۲ بهمن
🆔 @shahidsadr
💢 در مرجعیت امام خمینی ذوب شوید
🔻 آیتالله اشکوری:
در روزهایی که در قم مشغول تدریس و تبلیغ بودم و شهید صدر در نجف بودند، ارتباط روزانهای با ایشان و عراق نداشتم. گاهی نوار یا نوشتههای ایشان به دستم میرسید و استفاده میکردم؛ گاهی هم نامههایی بین من و شهید صدر ردوبدل میشد.
شهید صدر در همان اوایل انقلاب نامهای نوشتند که بسیار مهم و تأثیرگذار بود. محتوای نامه با آن چیزی که مشهور شده، متفاوت است. ایشان در این نامه خطاب به ما، شاگردانشان، نوشتهاند: به فکر مرجعیت و معرفی من نباشید؛ فقط مرجعیت امام خمینی را تبلیغ کنید.
تعبیر دقیق ایشان این بود: «ذوبوا فی مرجعية السيد الامام الخمينی کما ذاب هو فی الاسلام». کلمۀ «مرجعیت» در نقلهای مشهور از جملۀ ایشان کم شده است. البته باید هم کم بشود؛ چون ایشان این قید را برای ما گفته بودند که اصرار داشتیم مرجعیت شهید صدر را تبلیغ کنیم. شهید صدر میدانستند که ما اصرار به تبلیغ مرجعیتشان داریم و با این عبارت میخواستند توجه ما را بهسمتِ امام جلب کنند.
🔶 بخشی از بیانات آیتالله اشکوری از شاگردان شهید صدر
📚 بیمزدومنت، ص١٢۶_١٢٧
🆔 @shahidsadr