💠امروز در خط امام حسین علیهالسلام
باید به خود القا کنیم که آمادهایم تا هرگاه اسلام از ما خواست، جان خود را ارزانی داریم.
چنانکه امروز در فلسطین و در بسیاری از کشورهای امت اسلام که اسلام و مسلمین در آنجا به مصائب و بلایا و بدبختیها گرفتارند، از ما خواسته میشود.
باید همیشه به خود القا کنیم از ما همان چیزی خواسته میشود که از امام حسین علیهالسلام خواسته شد؛ زیرا ما در خط امام حسین علیهالسلام و اهلبیت ایشان حرکت میکنیم.
📚امامان اهلبیت، ص٣٧١.
🔗 پژوهشگاه شهید صدر را در تلگرام و اینستاگرام دنبال کنید.
🆔 @shahidsadr
💠 احساس مسئولیت
مىخواهيم بهخوبى روشن شود كه ما بيش از هميشه و بهخصوص در اين شرايط سخت كه با بزرگترين خطرى كه اسلام را تهديد مىكند، يعنى تهاجم صهيونيستهاى غدّار مواجه هستيم، احتياج داريم كه در برابر خداوند متعال براى نجات سرزمين مغصوبمان و بازگرداندن فلسطين به وطن اسلامى احساس مسئوليت كنيم و در اين راستا، عزم و اراده، اخلاص و تصميم براى يک تلاش مجدّانه، دورى از مظاهر پراكندگى و تفرقه و سخنان غيرمسئولانه و سپس توكل به خدا و يارى طلبيدن از او از مهمترين عوامل پيروزى است.
✉️ بخشی از پیام آیتالله حکیم که شهید صدر بهدستور ایشان متن این پیام را به رشتۀ تحریر درآورد و سید مهدی حکیم آن را در تاریخ ٢٧صفر١٣٨٩ق. به نیابت از پدر خود در صحن شریف امیرالمؤمنین خواند.
📚 بارقهها، ص٣۴٩.
🔗 پژوهشگاه شهید صدر را در تلگرام و اینستاگرام دنبال کنید.
🆔 @shahidsadr
📚 آمادگی کامل
احکام شریعت مقدس احکامی ثابت هستند.... ازآنجاکه این احکام دارای قالبی مشخصاند و شامل همۀ شرایط و حالات میشوند، هیچ گونه تغییر یا تبدیل آنها جایز نیست و باید بدون هیچ تصرفی بهاجرا درآیند.
برای نمونه الزام امت اسلامی به آمادگی کامل نظامی و قدرتافزایی تا حد ممکن برای رودررویی با دشمنان یکی از این احکام است. این حکم حکمی شرعی است که شریعت با برخی از نصوص خود مانند «وَ أَعِدّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوّةٍ» (هر نيرويى در توان داريد، براى مقابله با آنها [دشمنان]، آماده سازيد) به آن تصریح کرده است؛ ازاینرو این حکم ثابت است و همۀ شرایط و حالات را دربرمیگیرد.
📚 بارقهها، ص٢٧٨-٢٧٩.
🔗 پژوهشگاه شهید صدر را در تلگرام و اینستاگرام دنبال کنید.
🆔 @shahidsadr
معرفی کتاب آن روزها
مطالب بیانشده توسط استاد گرانقدر آیتالله سید علیاکبر حائری، طی شش مصاحبه است.
خاطرات آیتالله سید علیاکبر حائری از دو جهت دارای برجستگی و اهمیت است:
١. حضور تا آخرین روزهای زندگی شهید صدر و دستگیری او و خواهر مظلومهاش، در نجف اشرف و نقل مشاهدات عینی از سوی ایشان؛
٢. سالها تدریس کتابها و تبیین مبانی شهید صدر در حوزههای علمیه بهدستور خود شهید صدر و آشنایی دقیق با اندیشههای استاد.
فصلهای کتاب:
ویژگیهای شخصیتی شهید صدر
نوآوریهای علمی
دیدگاه سیاسی
همراهی با انقلاب اسلامی
برای تهیه کتاب اینجا کلیک کنید.
🔗 پژوهشگاه شهید صدر را در تلگرام و اینستاگرام دنبال کنید.
🆔 @shahidsadr
💠 آشنایی با شهید صدر از کودکی
آشنایی من با شخصیت مرحوم شهید صدر به دوران کودکیام بازمیگردد. زمانی که برادر بزرگم، آیتالله سید کاظم حائری، تلمذ نزد شهید صدر را آغاز کرد، من در سن کودکی بودم و از همان زمان با شخصیت مرحوم شهید صدر آشنا شدم. ایشان افزونبر ارتباط درسی که با اخوی داشتند، تقریباً علاقۀ دوستی نیز با او پیدا کرده بودند و گاهی به منزل ما میآمدند. از آن زمان تا حدودی با شخصیت علمی و فکری و ویژگیهای شخصیتی ایشان آشنا شدم.
حدوداً بیستساله بودم که به مرحلۀ درس خارج رسیدم و مرحوم شهید صدر را بهترین استاد برای خود تشخیص دادم. در آن زمان آنچه را پیشازاین دربارۀ ایشان میشنیدم، بهصورت روشن لمس کردم. ایشان فقیهی ژرفنگر، مبتکر، آشنا با نیازهای فکری جامعۀ اسلامی و پاسخگوی این نیازها بودند.
📚 آنروزها، ص٢٣.
🔗 پژوهشگاه شهید صدر را در تلگرام و اینستاگرام دنبال کنید.
🆔 @shahidsadr
💠 عمر خود را تلف میکنی؟!
مرحوم شهید صدر نهتنها برای شاگردهایش استاد بود، بلکه پدر، مربی و فردی صاحبرسالت نیز بود. درباره آیندۀ طلاب دلسوز بود و تلاش میکرد بهگونهای تربیت شوند که برای اسلام مفید باشند.
برایشان توضیح دادم: «از صبح که از خواب بیدار میشوم، نماز و تعقیبات نماز را انجام میدهم و سپس چند لقمهای به دهان میگذارم و مشغول مطالعه و نوشتن درس دیروز میشوم. سپس وقت درس شما میشود و پس از آن هم به امور مباحثه و مطالعۀ پس از درس مشغول میشوم. ظهر که به خانه برمیگردم، نماز میخوانم و ناهار میخورم و یکی دو ساعت استراحت میکنم و میخوابم».
تا گفتم دو ساعت میخوابم و استراحت میکنم، ایشان ناراحت شد و به من تشر زد: «دو ساعت عمر تلف میکنی و ظهرها میخوابی؟! برای اینکه انسان نیروی خود را از نو بهدست آورد و مشغول کار شود، نیم ساعت خوابِ ظهر کافی است. چطور دو ساعت عمر تلف میکنی و میخوابی؟!»
📚 آنروزها، ص٣٣.
🔗 پژوهشگاه شهید صدر را در تلگرام و اینستاگرام دنبال کنید.
🆔 @shahidsadr
💠 بینش کامل اسلامی
حكومت اسلامى دو وظيفه دارد: يكى تربيت انسان بر آن مبناى فكرى و تنظيم رويكردها و احساسهايش بر اساس آن؛ و ديگرى كنترل كردن وى از بيرون و بازگرداندنش به همان مبنا، آنگاه كه وى در عمل از آن انحراف يابد. ازاينرو، بينش سياسى اسلام تنها شامل بخش ظاهرى زندگى اجتماعى نيست؛ بلكه نوعى بينش سياسى عميق است كه به نگاهى فراگير و كامل درباره زندگى، هستى، اجتماع، سياست، اقتصاد و اخلاق بازمىگردد. اين نگاه فراگير، همان بينش كامل اسلامى است.
📚 فلسفه ما، ص۶۴.
🔗 پژوهشگاه شهید صدر را در تلگرام و اینستاگرام دنبال کنید.
🆔 @shahidsadr