💠 آرمانی برای همه
🔆 مهدی علیهالسلام فقط تجسمِ باوری اسلامی با ماهیتی دینی نیست، بلکه عنوانی است برای آرمانی که انسانها با ادیان و مذاهب گوناگون به آن چشم دوختهاند.
🔆 مهدی علیهالسلام شکلیافتۀ الهامی فطری است که مردم بهرغم اختلاف باورها و چگونگی ارتباطشان با غیب، از طریق آن به این دریافت رسیدهاند که انسانیت، روزی موعودْ بر زمین دارد که در آن، رسالتهای آسمانی با مفاهیم عالی و هدف نهاییشان تحقق مییابند و مسیر طاقتفرسای انسان در طول تاریخ پس از رنجی دراز به آرامش و ثبات میرسد.
🔆 باور داشتن به این روز غیبی و آیندۀ موردانتظار، تنها مخصوص کسانی نیست که دینمدارانه به غیب ایمان دارند؛ بلکه به دیگران نیز راه یافته و حتی در اندیشهها و باورهایی که سرسختترین مخالفت را با غیب و امور غیبی دارند، بازتاب مییابد.
📚 کتاب پژوهشی درباره امام مهدی علیهالسلام، صفحه ۲۹
🆔 @shahidsadr
💠 صفحات رسمی پژوهشگاه تخصصی شهید صدر را در شبکههای اجتماعی دنبال و به دوستان خود معرفی کنید.
💻سایت:
☑️ www.mbsadr.ir
📎 بله:
🆔 https://ble.ir/shahidsadr
◽ تلگرام:
🆔 https://t.me/shahidsadr
📱اينستاگرام:
🆔 https://instagram.com/_u/shahidsadr?r=sun1
🔹روبیکا:
🆔 https://rubika.ir/shahidsadr
🔺 آپارات:
🆔 https://www.aparat.com/shahidsadr
🆔 @shahidsadr
🏴 واقعیترین هویت یک ملت
▪️ صادقانهترین و واقعیترین هویت یک ملت، هویتی است که آن را در عرصه جهاد و ایثار و ازخودگذشتگی به نمایش میگذارد و واضحترین و آشکارترین نمایشی که یک ملت میتواند از هویت مبارزهای خود به ظهور برساند، نمایشی است که ملت مسلمان ایران ارائه کرده و در نبردهای شریف خود، هویت اسلامیاش را متجلی ساخته است؛ چه اینکه در تمام این حماسهها بسیج مردم تحت لوای اسلام انجام میپذیرفت و عواطف و دلهای مردم بر محور اسلام متحد میگشت و این نیروهای معنوی و مرجعیت صالح بودند که ملت را در این مبارزه مقدس رهبری میکردند.
📝 بخشی از نامهای سرگشاده شهید صدر به ملت مسلمان ایران در آستانۀ انقلاب اسلامی ایران
📚 کتاب بارقهها، صفحه ۱۳۶
🆔 @shahidsadr
❇️ آزادی، رهایی برای اهداف عالی
✔️ آزادی در اسلام، حافظ ابعاد انقلابی آزادی انسان است و نقش آن رهاسازی انسان از سیطرۀ تمامی بتهایی است که انسان را در طول تاریخ در قید عبودیت خود از پای درآوردهاند.
✔️ اما فرآیند این آزادسازی بزرگ بر اساس ایمان به عبودیت خالصانه در مقابل خداوند، آری تنها خداوند، انجام میگیرد.
بنابراین بندگی و عبودیت انسان در مقابل خداوند در اسلام _بهجای مالک خود بودن در سرمایهداری_ همان ابزاری است که انسان با آن هر سلطه و هر بندگی دیگری را درهم میشکند؛ زیرا مفهوم بلند این عبودیت چنین احساسی در انسان بهوجود میآورد که او و سایر نیروهایی که با او زندگی میکنند در یک سطح در مقابل پروردگار هستند. پس هیچ نیرویی در هستی حق ندارد که در سرنوشت او دخالت و در هستی و زندگی او خودسرانه عمل کند.
📚 کتاب اسلام راهبر زندگى، صفحه ٣۴۶
🆔 @shahudsadr
📝نفوذ تفکر استعماری در مدرسه
✏️طبیعی است که بسیاری از مردم با اقتصاد اسلامی و نظام آن آشنا نباشند؛ زیرا درسهایی که دانشآموزان و دانشجویان در دورههای تحصیلی فرامیگیرند، هیچچیز از این نظام اقتصادی به آنها نمیآموزد و به آنها یاد نمیدهد که نظام اقتصادی اسلام، نظامی مستقل و خودبنیاد است که خوبیهای دیگر نظامهای اقتصادی را دربر دارد و خالی از بدیها و نقطهضعفهای آنهاست.
✏️این اهمال درباره اسلام، در راستای همان رویکرد سیاسی استعماری در برابر اسلام و مسلمانان انجام شده است که بارها به آن اشاره کردهایم. اربابان دروغین دنیا قصد داشتند به مسلمانان بفهمانند که آنها به افکار، نظامها و روشهای غرب در امور اجتماعی و معیشتی نیازمند هستند و خودشان تفکر اجتماعی مخصوص یا نظامی با هویت مستقل ندارند؛
✏️بنابراین، نام اسلام و نظامهای اسلامی را از قاموس فکریای که میخواستند برای ما طراحی کنند، حذف کردند تا با تکبر به ما بگویند : ما قدرتمند و اندیشمند هستیم و شما ضعیف و مقلد؛ پس همراه ما بیایید تا راه را برای شما باز و مسیرتان را هموار کنیم و مشکلات را از پیش پایتان برداریم.
🆔 @shahidsadr
⭕ چطور دلت میآید؟
🔺 یکی از طلبهها در دیداری از شهید صدر میپرسد: «خیلی وقتها دچار بیحوصلگی میشوم و درس و مطالعه و تألیف را کلاً رها میکنم. چه کنم [که از این حالت رها شوم]؟»
🔺 و شهید صدر پاسخ میدهد:
«کسی که توطئهها و دسیسهها و تبانیها بر ضد اسلام و تهمتها و دروغپردازیهایی را میبیند که درباره مبانی اسلامی میشود، چگونه دلش میآید که مطالعه و کار جدی و بیوقفه را رها کند؟!»
📚 کتاب السيرة والمسيرة في حقائق ووثائق، جلد٢، صفحه ٢٨٩
🆔 @shahidsadr
🛒📚
🟦 فرصت صدرخوانی در هفته کتاب و کتابخوانی
🔵 تخفیف ویژه همه آثار شهید صدر
🗓️ ۲۱ الی ۲۷ آبانماه
🔺 ۲۰ درصد تخفیف
🔰 برای آشنایی با آثار و ثبت سفارش به سایت mbsadr.ir مراجعه کنید.
🆔 @shahidsadr
💠 همه هستی در تصرف آزادی انسان
🔰 قرآن مجید میفرماید:
«خَلَقَ لَكُم مَّا فِي الأَرْضِ جَمِيعاً» (همه آنچه را در زمين است براى شما آفريد). (بقره: ۲۹)
«وَسَخَّرَ لَكُم مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ جَمِيعًا مِنْهُ» (و همۀ آنچه را در آسمانهاست و آنچه را در زمين است از سوى خود براى شما مسخّر و رام كرد). (جاثیه: ۱۳)
🔰 قرآن با این آموزه همۀ هستی را تحت تصرف انسان و آزادی او قرار میدهد، اما این آزادی، محدود به مرزهایی است که آن را با آزادی درونی از بندگی شهوتها و آزادی بیرونی از پرستش بتها، هماهنگ میسازد.
📚 کتاب آموزههای وحی، صفحه ۸۴
🆔 @shahidsadr
💠 همه هستی در تصرف آزادی انسان
🔰 اسلام با تمدنهای جدید غربی که برای آزادی هیچ مرزی جز آزادیهای دیگران قائل نیست، تفاوت دارد. اسلام قبل از هرچیز به آزادی رفتار عملی فرد از بندگی شهوات و بتها اهتمام دارد و از آن پس به انسان اجازه میدهد تا جایی که از حدود قوانین الهی خارج نشده، هرگونه میخواهد رفتار کند.
🔰 قرآن مجید میفرماید:
«خَلَقَ لَكُم مَّا فِي الأَرْضِ جَمِيعاً» (همه آنچه را در زمين است براى شما آفريد). (بقره: ۲۹)
«وَسَخَّرَ لَكُم مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ جَمِيعًا مِنْهُ» (و همۀ آنچه را در آسمانهاست و آنچه را در زمين است از سوى خود براى شما مسخّر و رام كرد). (جاثیه: ۱۳)
🔰 قرآن با این آموزه همۀ هستی را تحت تصرف انسان و آزادی او قرار میدهد، اما این آزادی، محدود به مرزهایی است که آن را با آزادی درونی از بندگی شهوتها و آزادی بیرونی از پرستش بتها، هماهنگ میسازد.
🔰 اما آزادی عمل در پرستش شهوات و چسبیدن به زمین و مفاهیم زمینی و رها کردن آزادی حقیقی انسانی یا آزادی عملی در پرستش بتهای بشری، نزدیکی جستن به آنها، حرکت بهدنبال منافع آنها و دست برداشتن از رسالت بزرگ و حقیقی انسان در زندگی، چیزی است که اسلام هرگز اجازه نمیدهد؛ زیرا از سویی این کار نابود کردن عمیقترین معانی آزادی انسانی است و از سوی دیگر اسلام آزادی را نه بهمعنای فراهم کردن میدانی برای کششهای حیوانی در وجود انسان، بلکه جزئی از برنامۀ فکری و روحی کاملی میداند که انسانیت باید بر اساس آن بنیان بگیرد.
📚 کتاب آموزههای وحی، صفحه ۸۴
🆔 @shahidsadr
💠 اسلام به انسان اجازه نمیدهد از آزادیاش چشمپوشی کند
🔰 آزادی در مفاهیم تمدن سرمایهداری حق طبیعی انسان است و انسان میتواند هر زمانی که بخواهد از حق خویش چشمپوشی کند.
🔰 درحالیکه آزادی در مفهوم اسلامی چنین نیست؛ زیرا آزادی در اسلام ارتباط اساسی با عبودیت در مقابل خداوند دارد.
🔰بنابراین اسلام به انسان اجازه نمیدهد که خود را کوچک شمارد و از آزادیاش چشمپوشی کند:
🔰 «لَاتَکُن عَبدُ غَیرِك وَ قَد خَلَقكَ الله حُرّاً» (بندۀ دیگری نباش که خداوند تو را آزاد آفریده است). (نهجالبلاغه، نامۀ ۳۱)
🔰 بنابراین در اسلام انسان مسئول آزادی خویش است و آزادی نوعی بیمسئولیتی نیست.
📚 کتاب اسلام راهبر زندگى، صفحه ۳۴۷
🆔 @shahidsadr