💠 فاطمه سلاماللهعلیها، معیاری برای همیشه
فاطمه زهرا علیهاالسلام در اسلام یک اسوه بود؛ در جهاد برای اسلام، در صبر بر مصائب اسلام الگو بود. در همۀ سختیها، در همۀ مشکلات، در کنار پدرش بود. در جنگها همراه پدرش شرکت میکرد، زخمهایش را مداوا مینمود، غصههایش را برطرف میساخت، همواره در کنارش بود.
رسول خدا صلیاللهعلیهوآله در سختیها با بودن او آرامش میگرفت، در لحظات بسیار طاقتفرسا با او قوت میگرفت. او بهمعنای حقیقی کلمه یک زن مسلمان مجاهد بود. این از یکسو.
از سوی دیگر، فاطمه زهرا علیهاالسلام زنی عالم بود؛ الگوی والای علم و فرهنگ بود، اما نه این فرهنگی که استعمارگران برای ما میخواهند، نه فرهنگ هوسرانی و برهنگی، نه فرهنگ اختلاط و لااُبالیگری، نه فرهنگ اباحیگری؛ بلکه فرهنگ حقیقی.
📚 بارقهها، صفحه ۵۸.
#شهید_صدر #حضرت_زهرا
🔗 پژوهشگاه شهید صدر را در تلگرام و اینستاگرام دنبال کنید
🆔 @shahidsadr
💠 طواف عاشقانه
شیخ محمدرضا نعمانی:
اندکی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران بههمراه شهید صدر به عمره مشرف شدیم. در آن سفر جلوههای زیبایی از جنبۀ عبادی سیره شهید صدر را دیدم. هر روز بعد از نماز ظهر و عصر برای صرف ناهار به هتل برمیگشت و سپس دوباره حدود ساعت ٢ ظهر که بهدلیل گرمای هوا ازدحام جمعیت کم می شد به مسجد بازمیگشت.
آن زمان برخلاف الآن، کف زمین مسجد الحرام با مرمر طبیعی سنگفرش شده بود و از شدت گرما هیچکس در آن ساعت نمیتوانست طواف کند. ایشان در همین ساعت برای طواف پابرهنه به مسجد میرفت…. با کمال شگفتی میدیدم که شهید صدر طوری طواف میکند و نماز میخواند که انگار در هوای عادی و مناسب است. یکبار پس از بازگشت از مسجدالحرام از او درباره این قدرت تحمل عجیبش پرسیدم، گفت: «تا زمانی که در مسجدالحرام هستم، گرما را احساس نمیکنم. ولی پس از اینکه به هتل بازمیگردم، احساس میکنم پایم درد میکند».
📚 قصص و خواطر من حیاة الشهید الصدر، ص ۱٨١.
#شهید_صدر #طواف_عشق
🔗 پژوهشگاه شهید صدر را در تلگرام و اینستاگرام دنبال کنید
🆔 @shahidsadr
💠 عبادت موفق
با بررسی عبادات گوناگون میبینیم که در بیشتر موارد و به شکلهای مختلف، رابطه اجتماعی در کنار رابطه عبادیِ عبادتگزار با پروردگارش قرار گرفته است تا تأکیدی بر این باشد که رابطه عبادی در زندگی آدمی، نقشی اجتماعی نیز دارد و عبادت در صورتی موفق قلمداد خواهد شد که بتواند نیرویی مؤثر در جهتدهی شایسته روابط اجتماعی باشد.
📚 انسان و عبادت، ص۶٩.
#شهید_صدر #عبادت
🔗 پژوهشگاه شهید صدر را در تلگرام و اینستاگرام دنبال کنید
🆔 @shahidsadr
📣 برگزاری جلسه «فقه، واقعگرایی و علوم اجتماعی»
ظرفیتهای تفکر شهید صدر برای به کارگیری واقعگرایی اخلاقی در کشف نظامات اسلامی
با حضور:
🔸 حجتالاسلام دکتر علی نعمتی
استادیار اقتصاد اسلامی پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی
🔹 دکتر حسن لاهوتیان
دانشآموخته حوزه علمیه قم و دکتری فلسفه از دانشگاه علامه طباطبایی
🏢 مکان: مشهد، پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد
📆 تاریخ: 26 خرداد 1403، ساعت 10
🆔 @shahidsadr
🏴 شهادت امام باقر علیهالسلام تسلیت باد
💠 عبور از تجسم فردی به چهارچوب گروهی
🕋 شهید سید محمدباقر صدر، نگاه صحیح به زندگانی ائمه علیهمالسلام را نگاه کلگرا میدانست؛ یعنی به امامان علیهمالسلام همچون یک کلِ بههمپیوسته مینگریست و زندگانی ایشان را سه مرحله میدانست که هریک از ائمه برای ایفای نقش براساس اقتضائات این سه مرحله میکوشیدند.
🔻 شهید صدر مهمترین مسئولیت امام باقر علیهالسلام را در این منظومه چنین تبیین میکند:
🔸 نخست و پيش از هرچيز، بهعنوان مسئله اصلی در اين نقش، بر عهده ایشان بود که به تشيع، چهارچوب و ويژگیهای تفصيلیِ مشخص دهد و کار را از حیطه عمل يک يا دو يا سه نفر درآورد و به عملی تبديل سازد که در يک گروه نمود مییابد و اسلام را در چهره حقيقیاش نمود بخشد.
🔹امام باقر علیهالسلام از دو راه به اين مهم پرداخت:
يکی: از راه آگاهیبخشی و پرورش گسترده و متنوع درون مکتب خود؛
و ديگری: از راه رودررويی با امت با استفاده از اين چارچوب.
امامان اهلبیت، ص۵۹۰
🆔 @shahidsadr
💠 حج برائت
حاج عبدالله ابوزید در سفر خود به عراق، در دیداری با شهید صدر از ایشان درباره جوانان مؤمنی پرسید که با دشمن صهیونیستی میجنگند، شهید صدر در جواب گفت: «هرکس کاری را با اعتقاد بر اینکه به اسرائیل زیانی میرساند انجام دهد، آن کار فیسبیلالله است».
📚 السیرة و المسیرة، ج٣، ص۴۴۶.
#شهید_صدر #حج_برائت
🔗 پژوهشگاه شهید صدر را در تلگرام و اینستاگرام دنبال کنید
🆔 @shahidsadr
الخمس
درسگفتارهای خارج فقه شهید صدر
#تازههای_نشر
#شهید_صدر
استاد بزرگوار آیتالله شهید سید محمدباقر صدر در سوم رمضانالمبارک ١٣٨٣ق مبحث خمس را بر اساس کتاب عروه، برای گروهی از شاگردان خود آغاز کرد و در مدت دو سال و اندی آن را به پایان رساند.
حجتالاسلاموالمسلمین سید عبدالغنی اردبیلی، شاگرد برجسته و مخلص شهید صدر، با ضبط کلاسها، متن این دروس را به قلم درآورد. همچنین دستنوشتههای دیگری از برخی شاگردان آن استاد والامقام به دست رسید.
مجموع این نوشتهها در پژوهشگاه تخصصی شهید صدر مورد پژوهش، بررسی، تدقیق و ویرایش لازم قرار گرفت و سرانجام پس از تلاشهای همهجانبۀ علمی، پژوهشی و فنی در دو جلد آمادۀ انتشار شد.
کتاب الخمس درسگفتارهای خارج فقه شهید صدر است که در دو جلد توسط پژوهشگاه شهید صدر منتشر شده است.
برای خرید این کتاب با تخفیف ویژه اینجا را کلیک کنید
🆔@shahidsadr
💠 واقعۀ طف واقعهای برای بیدارسازی امتِ مرده
واقعۀ طف همچون قضيهای غمبار و برانگيزاننده آمد تا وجدان امت را تکان دهد و آن را سوی رسالتش بازگرداند و دوباره شخصيت عقيدتیاش را برانگيزاند. بايسته بود که اين نقش را مجموعهای از مردم ايفا کنند؛ کسانی که میتوانستند، با نيروها و عناصری که داشتند، نقش خود را بهشکلی کارساز و مؤثر در زندگی اين امتِ مرده و با درک وضعيت آن، ايفا کنند؛ وضعيتی که فرزدق در سخن خود به امام تصوير کرد و گفت: «شمشيرهايشان عليه تو و دلهایشان با توست».
📚 امامان اهلبیت، ص۴٨۴.
🔗 پژوهشگاه شهید صدر را در تلگرام و اینستاگرام دنبال کنید
🆔 @shahidsadr
💠 بهای خون حسین علیهالسلام روشنگری در طول تاریخ است.
ممکن نيست بهای خون امام حسين علیهالسلام اين باشد که فقط بنيان بنیاميه را به لرزه انداخته يا حقيقت بنیاميه را آشکار کرده يا تنها وجدان نسلی از امت اسلام را زنده کند. اين در بهای خون پاک امام حسين علیهالسلام کافی نيست، بلکه بهای خون امام حسين علیهالسلام، که گرانسنگترين خونی است که در راه اسلام ريخته شده، اين است که در گذر تاريخ درون همۀ نسلهای امت اسلام را همچنان به حرکت درآورد و روشنگری کند و برانگيزاند و پاک و پاکيزه گرداند .
بايد امروز وجدان ما را، وجدان يکايک ما را تکان دهد؛ همچنان که سيزده قرن پيش وجدان مسلمانان را تکان داد.
بايد در هر کجا که با فريبندگی و گمراهسازی و هراساندن روبهرو میشويم، وجدان يکايک ما را تکان دهد.
📚 امامان اهلبیت، ص۵٣٩-۵۴٠.
🔗 پژوهشگاه شهید صدر را در ایتا و اینستاگرام دنبال کنید
🆔 @shahidsadr
اقتصادنا (ویراست دوم)
#تازههای_نشر
پس از گذشت دو دهه از انتشار نسخۀ تحقیقشدۀ اقتصادنا در کنگرۀ بینالمللی شهید سید محمدباقر صدر، پژوهشگاه تخصصی شهید صدر بر خود لازم دید تا تحقیق و ارجاعهای این کتاب را مورد بازبینی و تدقیق مجدد قرار دهد.
بدین منظور بار دیگر متن کتاب با چاپ نخست کتاب توسط شهید صدر(١٣٨١ق/١٩۶١م)، مقابله شد و پس از آن ارجاعهای کتاب موردبررسی قرار گرفت.
در بررسی ارجاعهای کتاب برخی اشکالات رفع شد و برخی نواقص مربوط به استناد به آثار غربی که پژوهشگاه در چاپ پیشین توفیق مستندسازی آنها را نیافته بود به کتاب افزوده شد.
اکنون پژوهشگاه تخصصی شهید صدر برای دسترسی و مطالعۀ راحتتر مخاطبان، چنانکه شهید صدر خود نیز کتاب را در دو جزء تنظیم کرده بود، ویراست دوم کتاب اقتصادنا را در دو جلد منتشر کرده است.
برای خرید این کتاب با تخفیف ویژه اینجا را کلیک کنید
🔗 پژوهشگاه شهید صدر را در تلگرام و اینستاگرام دنبال کنید
🆔 @shahidsadr
💠 قطاری از خون لازم است.
انقلاب حسين علیهالسلام يک مرحله تاريخی نبود، بلکه تعبيری بود از حالت امتی که به اين وضعيت اسفبار افتاد و به چنين جنايت تاريخی نفرتآوری دست يازيد. امروز اين حالت باز تکرار شده است. امت اسلامی در همان وضعيتی بهسر مي بَرد که امت در زمان امام حسين علیهالسلام در آن بهسر میبُرد…
پس ناچار اين حرکت، حسينی جديد، زينبی ديگر و مردانی همچون ياران حسين علیهالسلام میخواهد؛ که اين امری محال است؛ زيرا برای هيچ انسانی ممکن نيست همه ويژگیهای حسين علیهالسلام و عناصر انقلاب او را بهطور کامل داشته باشد.
چون اين امر محال است، پس بايد قطاری از خون به راه افتد و انبوه هنگفتی از فداکاری بهپا شود که در مجموع خود بخشی از عناصر سوگنامۀ طفّ را شکل دهد، تا وجدان اين امت مرده را تکان دهد و احساسات و عواطفش را بيدار کند .
بر عهده مسلمانان است که همواره در اوج آمادگی برای اجابت ندای اسلام باشند تا هرگاه فرياد برآورد، به ياریاش بشتابند. شايد بازگشت به واقعيت رسالتی ارزشمند در قطار خون نهفته باشد .
📚 امامان اهلبیت، ص۴٩٢-۴٩٣.
🔗 پژوهشگاه شهید صدر را در تلگرام و اینستاگرام دنبال کنید
🆔 @shahidsadr
💠 تعجب غربگرایان از بانکداری اسلامی
انديشۀ «بانک بدون ربا» بهمنظور ارائۀ الگوى عملى از بانک اسلامى مطرح شد. البته اين انديشه براى كسانى كه ذهنياتى آكنده از روح تقليد دارند و پذيراى وضع فاسد موجود شده و با تصورات انسان غربى به زندگى و نهادهاى اجتماعى خوگرفتهاند، شگفت و باورنكردنى به نظر رسيد. يكى از مسلمانان، كه روند انحراف در جامعۀ اسلامىِ ما او را به سرحد وزارت در كشورش رسانده بود، از اين شگفتى با بچگى و سادگى تمام براى من چنين تعبير كرد: وقتى من نام «بانكدارى بدون ربا» را شنيدم به همان ميزان شگفتزده شدم كه بشنوم انسانى از «دايره مربع» سخن بگويد.
📚 اسلام راهبر زندگی، ص٢٣٩.
برای آشنایی با دکترین بانک اسلامی نک: اسلام راهبر زندگی، ص٢٣٣.
🔗 پژوهشگاه شهید صدر را در تلگرام و اینستاگرام دنبال کنید
🆔 @shahidsadr