🔹حسن روحانی جواب نامه وزیر بهداشت را داد؛ "باید مراکز تولیدی همگی از ۲۰فروردین بازگشایی شوند!"
پی نوشت:ظاهرا مسولِ ارشد اجرايی کشور، هنوز عمق فاجعه را درک نكرده است.
جواب رئیس جمهور به دکتر نمکی، اصلا مفهوم خوبی ندارد و بیشتر شبیه به یک لجبازی است؛کاش روحانی اینبار واقعا نماینده جمهور میبود و سلامت مردم را جدی میگرفت!
#علی_قلهکی
🔴 گاهی باید از غربیها آموخت...
گویا رئیس جمهور آمریکا در پاسخ به سوال خبرنگاری دربارهی کمبود #ماسک گفته است که میشود از #روسری استفاده کرد و درحال حاضر باید ماسکها در بیمارستانها استفاده شوند؛ قطعا اگر این جمله را جناب روحانی گفته بودند، اکنون از بیبیسی چیها گرفته تا پادوهای آنها در داخل یقهها جر داده بودند و بدون شک باید این پاسخ ترامپ را بر سر کاسه لیسانی کوبید که مدام (به هر بهانهای) دست به #خودتحقیری میزنند و کعبهی آمالشان ینگهی دنیا میباشد اما باید توجه داشت که گاهی باید با داشتههایتان یک #بحران را مدیریت کنید!
➕ همانطورکه در زمانِ ماجرای #پوشک و گرانی آن، میشد (بجای دمیدن در هیاهوهای کاذب پوشکی) از مردم خواست که همچون قدیم (لااقل برای مدتی) از پوشکهای چند بار مصرف و پارچهای استفاده کنند!
#مهدی_قاسم_زاده
🔴تقلید اشتباه از انگلیس مهار کرونا را به تأخیر انداخت
آقای روحانی زمانطلایی یک ماهه برای مهار هر چه سریعتر ویروس کرونا را از دست داد.
روزنامه وطن امروز با طرح این موضوع نوشت: بیش از 45 روز از شناسایی اولین فرد مبتلا به ویروس کرونا در کشور میگذرد و هنوز این ویروس در کشور ما در حال پیشروی است؛ ویروسی که اگر در روزهای ابتدایی با مدیریت مقتدرانه با آن برخورد میشد، به احتمال زیاد تعداد تلفات آن تا امروز به این حد نمیرسید. واکاوی این مسأله اما محدود به شیوع کرونا در کشور نیست، بلکه در چند سال اخیر میتوان در موارد بسیاری از بحرانهای اجتماعی- اقتصادی یا تصمیمات استراتژیک و کلان، انفعال تصمیمگیری در رأس مدیریت قوه مجریه و نتایج آن در بدنه و جامعه را به خوبی مشاهده کرد.
پس از مشاهده اولین بیمار کرونا در روز پایانی بهمنماه سال گذشته قرنطینه کامل شاید با توجه به وضعیت کشور امکانپذیر نبود اما اعمال محدودیتهای حداکثری، کف مطالبات علمی برای مهار و مدیریت کرونا بود، ضرورتی که متاسفانه دولت زمان طلایی اجرای آن را از دست داد. اعمال محدودیتهای فراگیر و سراسری در آن یک هفته اول میتوانست از شیوع گسترده ویروس جلوگیری کند.
بعد از اعتراضات فراوان و تصمیم و تاکید جدی وزیر بهداشت بر سختگیری نسبت به رفت و آمدها و کنترل کشور برای جلوگیری از شیوع کرونا اما باز انفعال در تصمیمگیری و صحبتهای اشتباه رئیسجمهور بود که جامعه را از مواجهه درست با واقعیت کرونا دور کرد، همچنان که در پایان همان هفته اول ایشان با اشاره به «عادی شدن همه چیز از شنبه» در اولین جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا آب سردی بر همه تلاشها برای جدی گرفتن کرونا ریخت و جامعه را به سمت تساهل نسبت به این ویروس وحشتناک برد.
وطن امروز با اشاره به مخالفت روحانی با پیشنهاد رئیس ستاد کل نیروهای مسلح برای خلوت کردن خیابانها مینویسد: سیاست روحانی این بود که با توجه به اینکه تعداد زیادی از مردم به ویروس کرونا مبتلا خواهند شد، بگذاریم این روند پیش برود! وی این نگاه را در همان جلسات ستاد مبارزه با کرونا خطاب به وزیر بهداشت گفت: «همانطوری که معاون وزیر بهداشت گفتند 60 تا 70 درصد مردم کرونا خواهند گرفت، چه ما بخواهیم چه نخواهیم! منتها باید بتدریج بگیرند، یکباره نشود. این چیزی است که آلمان رسما اعلام میکند، انگلیس اعلام میکند و همه میگویند 70 درصد مردم خواهند گرفت، اشاره روحانی به ابتلای 70 درصدی مردم و تاکید بر کشورهایی مثل آلمان و انگلیس در حالی بود که سیاستهای کشورهای دیگر در مواجهه با کرونا- حتی با همین پیشفرض ابتلای گسترده به کرونا- متفاوت بوده است.
نگاهی به سیاستگذاریها و مواجهه کشورهای مختلف درگیر با کرونا شاید این انفعال در تصمیمگیری را بهتر نشان دهد. درباره همین دو مثالی که آقای روحانی در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا بیان کردند میشود شروع کرد.
آلمان که چند هفته پس از ایران با اولین مورد کرونای خود مواجه شد، در همان روزهای نخست مواجهه جدی با این ویروس را آغاز کرد. صدراعظم این کشور خطاب به جامعه اعلام کرد حدود 70 درصد مردم این ویروس را خواهند گرفت اما همان جا بر محدودیتهای اعمالی بر اجتماع هم تاکید کرد. محدودیت تردد از روزهای نخست در آلمان اعمال شد و پس از آن نیز قانونی اعلام شد که بر اساس آن تجمعهای بیش از 2 نفر در خارج از خانه ممنوع است.
انگلیس اما کشوری بود که استیصال در تصمیمگیریاش اعتراض مردم و کارشناسان این کشور را نیز برانگیخت. انگلیس در روزهای نخست بر خلاف عمده کشورهای اروپایی که به سمت قرنطینه یا اعمال محدودیتهای فراگیر رفتند، بحث «مصونیت گلهای» را مطرح کرد؛ این مسیر بوریس جانسون، نخستوزیر انگلیس که روحانی نیز با استناد به آن، سیاست برخورد قاطع را جدی نمیگرفت، کمتر از 10 روز دوام داشت. پس از آن جانسون با تغییر موضع خود درباره خطرات کرونا به مردم کشورش نامه نوشت و هشدار داد «دولت برای جلوگیری از شیوع این ویروس، محدودیتهای بیشتری را وضع خواهد کرد». تفاوت مواجهه دولت در بازه شیوع کرونا از ابتدا تا هفته دوم فروردین را که سیاستهای جدی و سختگیرانه در قالب طرح فاصلهگذاری اجتماعی برای جلوگیری از سفر، بازگشت سفرکردهها و خانهنشینی جدی گرفته شد، در متوقف شدن مسیر رشد بیماری میتوان مشاهده کرد.
📎🔹️«پایتخت۶» مجموعهای ناتمام از ناهنجاریهای رفتاری و اخلاقی
#سعید_مستغاثی
🔸با پخش ۱۵ قسمت از سری ششم مجموعه تلویزیونی «پایتخت»، پخش این سری بر اساس توافق و اعلام قبلی به پایان رسید. در حالی که بنا به ادعای سازندگان آن، قسمت پایانی این سری یعنی قسمت شانزدهم، به دلایلی از جمله محدودیتهایی که شیوع بیماری کرونا بهوجود آورده، اساساً فیلمبرداری نشده و وعده دادهاند به محض برطرف شدن محدودیتهای فوق، قسمت آخر را آماده ساخته و در یکی از اعیاد به پخش تلویزیونی میرسانند.
این در شرایطی است که آنچه از ۱۵ قسمت پخش شده عاید تماشاگر و مخاطب این سریال شده، به جز عدم وجود یک قصه و داستان درست و درمان و کلکسیونی از پراکندهگوییها و پرحرفیها و صحنهها و ماجراهای بیربط و اضافی، مجموعه باور نکردنی از رفتارها و اخلاق ناهنجار و پرآسیب و بدآموز بوده است.
گستاخیها و بددهنیها و بیادبیهای بچهها و فرزندان علیه بزرگترها و پدر و مادرها تحت عنوان «شکاف بین نسلها»!، توهین به شعائر و مناسک مذهبی به بهانه «بیان ریاکاری»، رواج دروغگویی و پنهانکاری و فریب در میان شخصیتهای داستان، ترویج و عادیسازی روابط و ارتباطات نامناسب و شکستن حریم محرم و نامحرم، القای رواج سوءظنهای فاجعهبار در خانوادههای ایرانی، استفاده از شوخیهای غیراخلاقی در میان خانواده که تاکنون در میان فیلمهای سخیف سینمایی رایج بود و اینک به رسانه ملی راه یافته و... از جمله این ناهنجاریها است که اگرچه از سری چهارم به بعد در مجموعه «پایتخت»، قوت گرفت ولی اینک در سری ششم به اوج خود رسید...
🔴معاون بیمارستان مسیح دانشوری:
اگر دولت قرنطینه را بردارد از ۲تا۳هفته آینده شاهد افزایش مرگ و میر هستیم!
روحانی: از ۲۳فروردین ادارات و فعالیتهای اقتصادی بازگشایی و از ۳۰فروردین تردد به تهران آزاد خواهد شد!
نام پریزیدنت را در گوشهای از تاریخ کنار نام صدام و پهلوی خواهند نوشت.
🔴 رمزگشایی از خلافگویی روحانی
🔹چرا #پرزیدنت خلافگویی میکند و به افکار عمومی آدرس غلط میدهد؟
🔹آقای روحانی با اشاره به اینکه اجرای قرنطینه چینی در ایران امکان پذیر نبود، گفت: "از روز اولی که این ویروس شروع شد برخیها میگفتند قرنطینه چینی را اجرا کنید. عدهای فشار میآوردند که دولت مدل چینی را اجرا کند، اما ما این کار را نکردیم." ادعای #پرزیدنت مبنی بر فشار برای اجرای قرنطینه چینی در ایران، خلاف گویی و دروغ بزرگ است. به این دلیل که با آغاز شیوع ویروس کرونا در ایران، مسئولین و متخصصان حوزه سلامت، خواستار اجرای راهبردِ بهداشتیِ قطع زنجیرهی انتقال ویروس کرونا شدند و ستاد کل نیروهای مسلح نیز با تشکیل قرارگاه بهداشتی درمانی، درصدد برآمد تا با اِعمال محدویت (خلوت سازی خیابانها و جادهها) به اجرای موفقیت آمیز راهبرد مذکور کمک و از گسترش ویروس کرونا پیشگیری نماید. اما در مقابل، روحانی به دنبال تئوری انگلیسی "مصونیت جمعی" و عادی سازی رفت و در نتیجه تعداد مبتلایان از حدود (۲۰۰ نفر در ۶ اسفند) به بیش از (۸۰۰۰ نفر در ۲۰ اسفند) و (۲۷۰۰۰ نفر و مرگ بیش از ۲۰۰۰ نفر در ۶ فروردین) رسید. اکنون روحانی خود را در برابر چند مطالبه اساسی مردم و نخبگان میبیند. از جمله؛ چرا با اجرای راهبرد قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا مخالفت کرده؟ چرا از اِعمال محدویت توسط نیروهای مسلح ممانعت کرده؟ چرا بر تئوری انگلیسی "مصونیت جمعی" اصرار ورزیده؟ چرا پروژه "بحران- مذاکره" را کلید زده و برای مذاکره با امریکا، سلامت جامعه را بحرانی نموده؟ چرا #پرزیدنت در بازه ۶ اسفند تا ۶ فروردین، تعلل داشته؟ و...
🔹با این تفاسیر #پرزیدنت برای رها ساختن خود از مطالبات جامعه، به توصیه مشاورانش، چاره را در خلاف گویی، دادن آدرس غلط به افکار عمومی و عوض کردن جای شاکی و متهم دیده است.
⭕️ واکنش شدید وزیر آلمانی به دزدیده شدن ماسکهای این کشور توسط آمریکا
👤وزیر امور داخلی ایالت برلین:
🔹 حتی در زمان وقوع یک بحران جهانی نیز نباید از چنین روشهای وحشیانهای استفاده کرد.
🔹 آمریکا هرگز نباید با متحدان اروپایی خود اینگونه رفتار کند.
⭕️ مقام آلمانی: آمریکا "دزد مدرن" است
🌐 بی بی سی:
🔹️مقامهای دولت محلی در برلین آلمان میگویند با دستور دونالد ترامپ به شرکت ۳ام، تولیدکننده ماسکهای تنفسی، ۲۰۰ هزار ماسک سفارش پلیس برلین در بانکوک و پیش از بارگیری به سوی آلمان، متوقف و به سوی آمریکا تغییر مسیر داده است.
🔹️مقامهای برلین این اقدام دولت آمریکا را "دزدی دریایی مدرن" خواندهاند.
🔹️دولت محلی برلین میگوید این ماسکها در بانکوک تایلند "ضبط" شدهاند.
⭕️ صهیونیستها وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین را بشدت کتک زدند
🔹 وزیر امور قدس تشکیلات خودگردان فلسطین پس از آزادی از زندان صهیوینستها گفت که صهیونیستها او را بشدت کتک زدند و وی را وادار کردند که از ماسک آلوده به خون استفاده کند.
🔹 نظامیان رژیم صهیونیستی امروز با حمله به منزل وزیر قدس تشکیلات خودگردان فلسطین، او را به دلیل کمک به فلسطینیان در مقابله با کرونا بازداشت کردند
هجوم ملخ صحرایی ۳ برابر شد
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور:
🔹حجم ریزش ملخها در سال جاری نسبت به سال گذشته ۳ برابر شده است، پیشبینی میکنیم که تا پایان تیر ماه حجم مبارزه با این آفت مخرب به یک میلیون هکتار برسد.
🔹مبارزه با این ملخها در ۹ استان کشور ادامه دارد و تاکنون بیش از ۴۳ هزار هکتار از زمینهایی که ملخ صحرایی دارند، مبارزه شدهاند.