🔴 رمضان؛ فرصتی مناسب برای مهار کرونا
✍️ #رشید_جعفرپور
🔹 تجربه حدود دو ماهه مدیریت ستاد کرونای کشور ما نشان می دهد روند ابتلا و مرگ و میر ناشی از این ویروس، منحنی ابتدائا، افزایشی و سپس، سینوسی داشته است.
🔻تجربه مدیریت این پدیده در دنیا نشان می دهد که سه نوع الگو در این زمینه اتخاذ شده است:
1️⃣ الگوی قرنطینه کامل: براساس این الگو یا منطقه پرشیوع و یا کل کشور در طی بازه زمانی مشخصی به طور کامل قرنطینه می شود. این تجربه در برخی کشورهای آسیایی، به ویژه کشور چین انجام شده، که آثار و تبعات مختلفی داشته است.
2️⃣ الگوی مدیریت دموکراتیک: در این نوع الگو با فرض اینکه انسانها خودشان از عواقب این بیماری اطلاع دارند، پس خودشان مراقبت های خاص را انجام می دهند، لذا مداخله نهادهای دولتی و حاکمیتی چندان لازم نیست و در حد مراقبت از بیماران و درمان آنها در یک روند عادی باید صورت پذیرد. تجربه روزهای آغازین ورود این ویروس به برخی از کشورهای اروپایی از جمله ایتالیا و اسپانیا و نیز کشور آمریکا از این نوع است. رشد گسترده مبتلایان و تلفات جانی آنان از پیامدهای این الگو است.
3️⃣ الگوی مدیریت اقتضایی: در این نوع مدیریت، نه الگوی قرنطینه کامل پذیرفته شده و نه الگوی مدیریت دموکراتیک، بلکه با توجه به شرایط و اقتضائات محیطی، تصمیم های مقطعی و گام به گام اتخاذ شده است. تجربه بسیاری از کشورها از این نوع می باشد.
🔰 با تطبیق سیاستگذاری دولت در حوزه مدیریت این بحران با الگوهای طرح شده، می توان الگوی «مدیریت ستاد ملی مبارزه با کرونا» را به الگوی سوم نزدیک تر یافت. در این راستا، به کارگیری مفاهیم و واژگانی چون، «فاصله گذاری اجتماعی»، «فاصله گذاری هوشمند اجتماعی»، «دو قطبی سازی سلامت- کسب و کار»، رد هرگونه قرنطینه و استفاده تحقیرآمیز این واژه توسط مسئولین امر، نشان از این دارد که الگوی سوم، مدل اتخاذ شده ستاد مدیریت بحران در ایران می باشد.
❇️ به هر صورت تا اینجای کار پیش آمده ایم و تجربه کشورهای دنیا را دیده ایم و سطح ابتلای استانها و شهرهای کشور را نیز رصد کرده ایم. با توجه با همان سیاست گام به گام و اقتضایی، فرصت ماه مبارک رمضان فرصت خوبی برای مهار این ویروس می باشد. در این فرصت دو هفته ای به آغاز رمضان باید استانهای کشور رصد کامل شوند و سه دسته تقسیم بندی در مورد آنها صورت گیرد: «استانهای پرخطر»، «استانهای سفید» و «استانهای کم خطر». استانهای پر خطر را باید قرنطینه کامل نمود. استانهای سفید را باید معین استانهای پر خطر قرار داد. استانهای کم خطر را نیز باید با الگوی فاصله گذاری هوشمند مدیریت کرد.
🔺 بر اساس این نوع مدیریت، اگر به اقتصاد خانواده های استانهای پر خطر و کم خطر آسیب وارد می شود، دولت و نهادهای حمایتی عمومی و مردمی، «یک بسته حمایتی ارزاق» که بتواند یک خانواده را در طی ماه مبارک رمضان پشتیبانی کند، در نظر بگیرند و نیز دولت و کمیته امداد امام خمینی(ره) مبلغ حمایتی یک الی دو میلیون تومانی به خانواده های نیازمند اعطا نمایند.
💢 خانواده ها هم در ماه مبارک رمضان در قرنطینه با راز و نیاز و نیایش و نیز رعایت کامل موارد پروتکل های بهداشتی ابلاغ شده توسط ستاد ملی کرونا، با همراهی همه ارکان دولتی و حاکمیتی، در طی بیش از دو هفته بتوانند بر این بحران فائق آیند. طبیعی است که پویش ها و رزمایش هایی با عناوین «کمک مومنانه»، «بخشش ایرانیان»، «نذر قربانی»، «بهار همدلی» و ... توسط بسیج و نهادهای مذهبی و مردمی در ایام پرفضیلت و معنوی رمضان کمک شایانی در مدیریت این پدیده خواهد نمود.
🚩حشد شعبی: آمریکا همزمان با عقب نشینی تروریستها را فعال میکند
🔹نیروهای آمریکایی بر خلاف تمایل خود، کار عقب نشینی از چند پایگاه نظامی در عراق را آغاز کردند
🔹نیروهای آمریکایی عقب نشینی می کنند اما به نظر می رسد که به گروههای تروریست برای تحرک در عرصه (عراق) دستور می دهند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴داروساز فرانسوی: #دولت نباید درباره کمبود ماسک به مردم دروغ بگوید
♦️"بئاتریس کلرا" داروساز فرانسوی: مقامات سیاسی در سخنرانیهای خود میگویند استفاده از ماسک هیچ تأثیری ندارد و بیفایده است؛ اما همه آگاهند که مشکل در بخش ذخیره ماسک در کشور است.
♦️ منطقیتر آن است که مقامات کشور به مردم بگویند به اندازه کافی، امکان فراهم کردن #ماسک برای همه مردم را نداریم.
🔴نظر آیتالله مکارم شیرازی درباره روزه ماه مبارک رمضان در دوران کرونا
♦️انسان نمیتواند به این دلیل، روزه را بخورد و باید در ماه رمضان روزه بگیرد، البته میتواند در فاصله افطار تا سحر از غذاهای مقوی استفاده کند تا از ضعف شدید بدن در طول روز جلوگیری نماید. اما کسی که میداند روزه برای او ضرر دارد باید روزه را ترک کند و اگر روزه بگیرد صحیح نیست، همچنین اگر یقین ندارد اما احتمال قابل توجهی میدهد که روزه برای او ضرر دارد، خواه این احتمال از تجربه شخصی حاصل شده باشد یا از گفته طبیب.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 آقای روحانی! "ستاد مبارزه با قاچاق کجاست؟"
همتی، رئیس بانک مرکزی:
🔹به مقام کرهای گفتم، پول نفتمان را ندهید، نمیگذارم الجی و سامسونگ در ایران کار کنند؛ دیدم اصلا برایش مهم نیست، میدانید چرا؟ چون دارد کالایش را غیرقانونی در ایران میفروشد! ستاد مبارزه با قاچاق کجاست؟ فکر میکنید تولید ملی شکل میگیرد؟ در کشوری که در جنگ تمام عیار اقتصادی است، چرا باید قاچاق اینقدر رونق داشته باشد؟
🚩هشدار شورای عالی تهیهکنندگان به امضاکنندگان نامه جنجالی آزادی محمد امامی
🔷اعتماد عمومی مردم عزیز کشورمان به سینمای ایران، کالایی نیست که بشود آن را برای رسیدن به منافع شخصی به حراج گذاشت!
🔹امضاءکنندگان مزبور باید توجه داشته باشند که اصلیترین بلیه دهه نود سینمای ایران، که آن را دچار تنگی نفس کرد، سرمایههای بیحساب و کتابی بود که به قصد پولشویی وارد صنعت سینما شد و چرخه طبیعی و سالم آن را مختل کرد.
🌙 شبنوشت 🌙
میدانید ریشهی این قبیل مقایسهها در کجاست؟
🔴 «مشکل» اصلی آنجاست که این افراد قصد ندارند بپذیرند که عامل ایجادکننده (آغازی) و نیز تداومدهندهی (فعلی) درگیریها و کشمکشهای بین دولت آمریکا و ملتهای عالم - از جمله ملت ایران - خودِ آمریکا بوده است؛ هم از نظر تاریخی و هم از لحاظ ماهیت استعماری و امپریالیستی ایالات متحده.
از نظر این جماعت، دفاع ملتهای دنیا از حقوق و منافع خود، با تضییع حقوق و منافع ملتها توسط آمریکا همسنگ و همجنس است!
⬅️ این در حالی است که تعدّی و تجاوز امری است نابهحق، اما دفاع در برابر متجاوز یکی از حقوق بیچونچرای هر انسان و بلکه هر موجودی است. فهم و درک تفاوت ماهوی این دو واقعا دشوار و پیچیده است؟
آنچه عرض شد، مشکل اصلی بود. اما مسئلهی اصلیای که منجر به بروز چنین مشکلی شده، چیز دیگری است.
💥 «مسئله»ی اصلی عبارت است از 👈غلبهی نفس امّاره بر عقل و فطرت حقیقتجو👉، وگرنه با عرض معذرت فراوان، هر تاکسیران و لبوفروشی که فطرتش را پاک نگه داشته باشد هم به راحتی این حقایق مسلّم و روشن را با جان و دل میپذیرد.
🔻پیام دبیرکل اتحادیه عرب به مقامات جهان؛ فلسطینیها را دریابید
🔹دبیرکل اتحادیه عرب پیامهایی به دبیرکل سازمان ملل، وزرای خارجه آمریکا، روسیه، فرانسه، انگلیس، چین، آلمان و نماینده عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا فرستاد و درباره وضعیت فلسطینیها با توجه به شیوع کرونا هشدار داد.
8.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
وقتی مقدسات تشیع به خدمت بهداشت میآید...
عتبات عالیات کربلا در عرض ۱۵روز یک ساختمان مجهز برای بیماران کرونا در عراق ساخته
مشابه این خدمات توسط آستان قدس رضوی در ایران اتفاق افتاده که این روزها حرم، محل تولید ماسک و لوازم بهداشتی شده است.