🔵 نقدینگی در دولت روحانی ۵ برابر شد/ از سال ۹۲ تا ۹۷ بخش مسکن توسط وزیر مربوطه سرکوب شد/ ضریب جینی که بعد از هدفمندی به ۳۶ درصد رسیده بود، بالای ۴۰ درصد است/ زنگنه جلوی توسعه پالایشگاهها را گرفت
🔸سید شمس الدین حسینی، وزیر اسبق اقتصاد و منتخب مردم در مجلس یازدهم: کل نقدینگی در مرداد ۹۲ حدود ۴۹۰ هزار میلیارد تومان بود الان به مرز ۲۵۰۰ هزار میلیارد تومان یعنی پنج برابر رسیده است.
🔸بخشی از رکود و کاهش سرمایهگذاری که در اقتصاد شاهد آن هستیم ناشی از سرکوب کردن مسکن از سال ۹۲ تا ۹۷ بود تا اینکه مدیریت وزارت مسکن تغییر کرد و شرایط قدری بهتر شد. وزیر وقت مسکن جلوی مسکن مهر را گرفت و مطرح شد که مسکن اجتماعی جایگزین میشود. اما در عمل یک مگاپروژه که در اقتصاد ایران طرف تولید و تقاضا را تجهیز میکرد متوقف شد اما چیزی جایگزین نشد.
🔸وزارت نفت با این ساختار و شیوه مدیریت، بالاترین مانع بر سر توسعه مشارکت بخش غیردولتی در تولید و تجارت نفت است. مسئولان وزارت نفت باید پاسخ دهند که چرا ۶ سال این سیاستها را معکوس کردند؟
🔸یکی از کارها این است که تلاش کنیم زنجیره پایین دستی و به طور مشخص صنایع پترو پالایشگاهی را گسترش دهیم. سیاست غلطی که از سال ۹۲ تا به حال اتخاذ شد و یک نوع لجبازی در پیش گرفته شد آن بود دولتمردان ما به جای اینکه زنجیره پاییندستی نفت را توسعه دهند جلوی توسعه صنعت پالایشگاهی را گرفتند
🔸ضریب جینی که در سال ۹۳ بعد از اجرای هدفمندی یارانهها به ۳۶ درصد رسیده بود دوباره شکافش بیشتر شده و آمار سال ۹۷ میگوید به بالای ۴۰ درصد رسیده است. تردید نداشته باشید با توجه به اینکه هیچ سیاست بازتوزیع مناسبی صورت نگرفته ضریب جینی بالاتر رفته است.
🔸به فرض اگر در سال ۹۸ رشد منفی ۷ درصد باشد در سال ۹۹ اگر منفی ۵ درصد بشود به معنی بهبود نیست به معنی این است که در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ بالغ به ۵ درصد کمتر تولید کردهایم. متاسفانه اکنون در یک رکود عمیق به سر میبریم
🔸در برجام چون فروش نفت افزایش پیدا کرد بدون اینکه در بخش غیر نفتی تحرکی رخ بدهد؛ بدون در نظر گرفتن روند منفی سرمایهگذاری و حتی رکود بخش مسکن، افزایش فروش نفت سبب شد یک رشد اقتصادی اغواکننده داشته باشیم. البته همان موقع بنده و کارشناسان مطرح کردیم که این رشد با کیفیت نیست. بلافاصله رشد اقتصادی حتی اگر آمریکا هم از برجام خارج نمی شد به سمت صفر میل می کرد.
🔸اتفاقی که در سالهای اخیر افتاد این بود که نه تنها رشد بخش نفت تداوم پیدا نکرد بلکه عملکرد یا تولید نفت با خروج مجدد آمریکا از برجام کاهش پیدا کرد، منفی شدن رشد سرمایه گذاری از سال ۹۳ پتانسیل رکود در اقتصاد ایران را بالا برده بود و اقتصاد ایران تضعیف شد. سیاست های پولی و مالی اشتباه بودند.
🔸با این تحلیل که داشتیم از رکود خارج می شدیم و یکباره کرونا آمد و بحث خروج از رکود را به تأخیر انداخت به استناد آمار و ارقام کاملا مخالف هستم/ فارس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴شناسایی ۱۵۲۹ بیمار جدید کرونا در کشور
♦️وزارت بهداشت:۱۵۲۹ مورد مبتلای جدید به کرونا داشتیم که ۴۸ نفرشان فوت کردند.
♦️تعداد کل مبتلایان در کشور به ۱۰۶۲۲۰ نفر و تعداد کل قربانیان به ۶۵۸۹ نفر افزایش یافت.
♦️بهبود یافتگان هم ۸۵۰۶۴ نفر هستند. ۲۶۹۶ نفر از بیماران در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
🔴 امریکا در عراق چه میخواهند؟
✍️ #ابوذر_گوهری
🔹 نخستوزیری الکاظمی در عراق و تشکیل کابینه در مقطع کنونی با لحاظ تمام شرایط دشوار زمینهای تحقق آن، به دلیل ساماندهی نسبی امور این کشور میتواند گامی مثبت تلقی شود.
🔸 اما نکته مهم تلاش آمریکا در عراق برای مهار و کنترل ایران است. بدیهی است که هدف آمریکا کاهش حضور و نفوذ ایران در عراق و کاهش تأثیرگذاری و روابط نزدیک تهران با مقامات عراقی است برای این منظور آمریکا اقدامات زیر را در دستور کار جدی خود قرار داده است:
1️⃣ ایجاد تفرقه میان گروههای شیعی عراق از یکسو و جدایی آنها از ایران از سوی دیگر.
2️⃣ تلاش برای ایجاد اختلاف میان دیدگاههای مرجعیت عراق و ایران.
3️⃣ تحریم عراق و مقامات این کشور به دلیل مناسبات با ایران.
4️⃣ هزینهمند کردن روابط خاص ایران و عراق برای ایران و کاهش فضای تنفسی ایران از قِبل عراق.
5️⃣ کاهش نفوذ نرم ایران در عراق و کاهش پایگاه مردمی آن.
6️⃣ ایجاد ناامنی برای ایران از خاک عراق با تحریک گروههای همسو و به همراهی برخی بازیگران منطقه.
7️⃣ نزدیکی اعراب خلیجفارس و عراق با هدف مهار ایران.
8️⃣ حذف تاثیرگذاری نیروهای مسلح مقاومت عراقی از صحنه این کشور.
💢 آمریکا برای مهار ایران در عراق به هر اقدامی متوسل خواهد شد حتی اگر این اقدام تلاش برای تغییر قانون اساسی این کشور و گرفتن قدرت اجرا از شیعیان عراق باشد. نکته کانونی برای مقابله با آمریکا وحدت همه گروههای همسوی عراقی و تقویت عناصر قدرت نرم و معنوی ایران در این کشور است.
🔸بن سلمان در حال تصرف زمینهای منطقهای گرانقیمت در مکه مکرمه است
🔹یک پایگاه اینترنتی مخالفان سعودی اعلام کرد ولیعهد سعودی پس از تصاحب چندین محله در مکه مکرمه و بیرون راندن ساکنانش با بهانههایی مانند کرونا و ساختوساز غیرقانونی، اکنون در حال تصاحب بخشی از اراضی محله «النکاسة» است که میلیاردها ریال ارزش دارد.
🔸ترامپ: کرونا بدون واکسن هم از بین میرود
🔹رئیس جمهور آمریکا بار دیگر ادعایی تازه را درباره ویروس کووید-۱۹ مطرح کرد و مدعی شد این ویروس بدون واکسن نیز از بین میرود. این در حالی است که متخصصان نظر دیگری دارند.
🔹او با کم اهمیت جلوه دادن ساخت واکسن برای بیماری مرگبار کرونا گفت ممکن است این (ویروس) خود به خود از بین رود، اما اگر واکسن داشته باشیم مفید خواهد بود.
🔹بسیاری از متخصصان جامعه پزشکی بر این باورند که ساخت واکسن برای ویروس کرونا تنها راه مقابله با همه گیری مرگبار آن است.
💢 تشکر از تاج زاده
➕ آیت الله صدیقی مطلب قابل تاملی را پیرامون رهبر انقلاب، نقل می کند که مورد هجمه تاجزاده قرار می گیرد. این هجمه موجب شد بسیاری از علاقمندان امام خامنه ای این کلیپ را ببینند که جای تشکر از وی دارد!
🔹تاج زاده ابتدا آخوند خراسانی را احتمالا با اتکا مباحث ناقص ولی به ظاهر فنی م.ک و خاطرات مشکوک ا.ث؛به مخالفت با تشکیل حکومت اسلامی متهم کرده و تلاش می کند پای آقایان طالقانی و منتظری را وسط بکشد اما فراموش می کند که آ.طالقانی از حامیان اصلی انقلاب و آ.منتظری نویسنده چند جلد کتاب در اثبات ولایت فقیه است.
🔸این جریان، در حالی آخوند خراسانی را به مخالفت با حکومت اسلامی متهم می کند که نوشته ها و به ویژه عملکرد این عالم بزرگ در عصر مشروطه نشان میدهد که برخی نظرات ایشان به روشنی تحریف شده است.
🔹تایید آخوند خراسانی بر لایحه(اعلامیه) مجتهد قزوینی در سال ۱۳۲۷ ه.ق گواه بر این مدعاست
🔸مجتهد قزوینی، در آن لایحه، مردم قزوین را دعوت کرده بود در برابر محمد علی شاه برای احیای مجلس شورای ملی بایستند که در بخشی از آن آمده است:
🔹«اجرای احکام حجج اسلام بر همه مردم واجب و مخالفت با آن مخالفت با امام زمان(ع) است. حجج اسلام در روزگار غیبت، نزدیک ترین مردم به رسول خداوائمه معصومین می باشند. و لذا کسی که از اطاعت آنان سر پیچی کند در شمار لشگریان یزید می باشد.»
🔸برای پاسخ به شبهات مربوط به نظرات آخوند خراسانی در باب ولایت فقیه این مقاله را مطالعه کنید:
https://b2n.ir/226881
حمیدرضا ابراهیمی