🔻اسرائیل سیستم های دفاعی را در اختیار اوکراین قرار خواهد داد.
💢کانال خبری،تحلیلی#شاخص
✅ http://eitaa.com/shakhese. 🌍 🇮🇷🕌
🔴خبرنگار صهیونیست: عادیسازی روابط عربستان و اسرائیل در راه است
🔹«ایتای بلومنتال» خبرنگار شبکه ۱۱ تلویزیون رژیم صهیونیستی درباره فرود یک هواپیمای این رژیم در عربستان، گفت عادیسازی روابط در راه است.
💢کانال خبری،تحلیلی#شاخص
✅ http://eitaa.com/shakhese. 🌍 🇮🇷🕌
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥فاجعه دیروز آل سقوط
🔹️ عربستان دیروز هم خودش هم 17کشور مسلمان اهل تسنن که تابعش هستن رو از روزه آخرین روز محروم کرد، وکفاره 1میلیاردوششصد میلیون ریال کشورش رو داد، شبکه الجزیره: احتمالا زحل رو به جای ماه گرفتن
💢کانال خبری،تحلیلی#شاخص
✅ http://eitaa.com/shakhese. 🌍 🇮🇷🕌
🔺وزیر جهادکشاورزی: آرد صنعتی (نه نانوایی) آزاد شده و برای جبران آن طی روزهای آینده دولت با واریز مبلغی در قالب یارانه، این افزایش قیمت را هم جبران خواهد کرد که بیشتر از هزینه ناشی از این گرانی خواهد بود!
➕ وقتی صحبت از عدم وجود تدبیر مناسب و فشل بودنِِ تیم رسانهای دولت جدید میشود، یعنی همین؛ این خبر باید از مدتها پیش برجسته میشد و یارانهی جدید نیز باید قبل از عملی شدنِ تصمیم اخیر دولت به حساب مردم واریز میشد!
💢کانال خبری،تحلیلی#شاخص
✅ http://eitaa.com/shakhese. 🌍 🇮🇷🕌
⭕️شما خیلی مونده تا ساختار مافیای اقتصادی اصلاحات رو بشناسید!
🔻اکثر گلوگاهها و شریانهای حیاتی این مملکت دست زنگنه و آخوندی و حجاریان و جهانگیری و امثالهم هست.
🔻این جنگ تازه شروع شده، این فقط یک صفحه از اطلاعاتی هست که شما میبینید،
شرکتهای تو در تو و به هم پیچیده ای که به راحتی با زد و بند و پولشویی در هر زمینهای که بخواهند فعالیت های غیر قانونی و فراقانونی انجام میدهند. (به عنوان مثال فقط عباس آخوندی ۱۳۰ شرکت ثبت شده دارد!) (استفاده از خلاء های قانونی و رانتاطلاعاتی و...)
و به دلیل سند سازیهای حرفهای که حسابداران زبده و متخصص این شرکتها انجام میدهند و ارتباطاتی که بین بدنه بسیاری از دستگاه ها با این افراد وجود دارد، پی بردن و کشف فساد در این شرکتها یا غیر ممکن یا بسیار سخت است.
💢کانال خبری،تحلیلی#شاخص
✅ http://eitaa.com/shakhese. 🌍 🇮🇷🕌
🔻مراسم یادبود کشته شدگان ارتش رژیم صهیونیستی در امارات برگزار شد
🔹رسانههای رژیم صهیونیستی از برگزاری مراسم یادبود کشته شدگان ارتش رژیم صهیونیستی درسفارت این رژیم در ابوظبی خبر دادند.
💢کانال خبری،تحلیلی#شاخص
✅ http://eitaa.com/shakhese. 🌍 🇮🇷🕌
📸اختلالات ناشی از نگاه کردن مداوم به تلفن همراه و راه های پیشگیری از آنها
💢کانال خبری،تحلیلی#شاخص
✅ http://eitaa.com/shakhese. 🌍 🇮🇷🕌
💢ایران چه نقشی در شکل دادن به آینده یمن خواهد داشت؟
✍️گزارش الجزیره از نقش ایران در آینده یمن
🔹ایران علناً از آتش بس دوماهه جنگ یمن استقبال کرده و امیدوار است این نبرد که باعث یک بحران انسانی بزرگ شده، به سمت یک راه حل سیاسی پیش برود؛ اما هنوز به طور مستقیم در مورد شورای ریاستی اظهار نظر نکرده است. به نظر می رسد ایران بر این باور است که انصارالله به عنوان نیروی مورد حمایت ایران، دست برتر را در جنگ دارند.
🔹دست برتر داشتن انصارالله در نبرد یمن را از سخنان رهبر ایران نیز میتوان برداشت کرد که خطاب به رهبران سعودی گفتند:«این را از سر خیرخواهی میگویم، چرا جنگی را که یقین دارید در آن پیروز نمیشوید ادامه میدهید؟ راهی برای رهایی از این جنگ پیدا کنید» و ادامه دادند:«اگر آتشبس واقعاً اجرا شود، میتوان آن را تمدید کرد و مردم یمن می توانند با تلاشها، شجاعت و ابتکار خود و رهبرانشان پیروز شوند.»
🔹در همین حال، وزارت امور خارجه ایران پیشنهاد خود برای پایان دادن به جنگ را منوط به سه مساله اصلی، توقف فوری همه درگیریها، پایان دادن به هرگونه محدودیت در جریان کمکهای بشردوستانه و مذاکرات یمنی-یمنی که شامل همه طرفهای مختلف درگیر جنگ باشد، میداند.
🔹به گفته یک تحلیلگر سیاست خارجی مستقر در تهران، «بخش آخر سخنان رهبر ایران به این معناست که جنگ تنها توسط ذینفعان یمنی و بدون دخالت هیچ طرف دیگر از جمله عربستان قابل پایان است. تلاش عربستان و متحدانش برای مداخله در روند صلح و ایجاد گروه های نیابتی یکی از نگرانی های ایران است.»
🔹تحلیلگر ایرانی در ادامه افزود:«ایران نگرانیهای عربستان را درک میکند، اما معتقد است این نگرانیها باید انگیزهای شود برای یافتن راه حلهای پایدار و منصفانه برای کمک به یمنیها تا به خودشان متکی باشند و راهی برای خروج از این بحران با پذیرش واقعیتها بیابند.»
🔹این تحلیلگر درباره شورای ریاستی جدید گفت:«فکر نمیکنم ایران در این مورد به قضاوت قطعی رسیده باشد و همچنان منتظر شواهد بیشتری است. به نظر می رسد ایران آماده ایفای نقش تسهیل کننده در دستیابی به صلح پایدار است، اما اراده طرف های مقابل در یمن نقش مهمی در این امر ایفا می کند.»
🔹به گفته توماس جونو، دانشیار دانشکده امور عمومی و بینالملل دانشگاه اُتاوا، موضع ایران در مورد روند نهایی صلح در یمن نسبتاً ثابت بوده است. ایران مایل به حمایت از روند صلح است، مشروط بر اینکه مشاهده و درک کند که چنین روندی، به هر شکلی که باشد، در نهایت قدرت انصارالله را تحکیم و تثبیت خواهد کرد. اگر اینطور نباشد، ایران می تواند این روند را خنثی کند، چیزی که نشان داده است از طریق نفوذ خود و نیروهای تحت حمایتش قادر به دستیابی به آن است.
🔹وی در ادامه افزود:«درست است که ایران خواهان راه حل سیاسی برای جنگ در یمن است، اما این واقعیت که تعاریف ایران و عربستان از راه حل سیاسی بسیار متفاوت است، وضعیت را به شدت پیچیده می کند. ایران از هیچ پیشنهادی که خواهان خلع سلاح انصارالله یا ادغام نیروهای مسلح آنها در نهادهای ملی باشد، حمایت نخواهد کرد. ایران می خواهد انصارالله، نهادهای نظامی و سیاسی موازی با دولت را حفظ کند.»
🔹جونو ادامه داد که در این چارچوب، من فکر میکنم که ایران با مذاکرات نهایی انصارالله با شورای ریاستی جدید مخالفت نخواهد کرد؛ اما شرایط و انتظاراتش برای نتیجه نهایی، موفقیت در این مذاکرات نهایی را بسیار دشوار خواهد کرد.
🔹در این میان، گفتوگوهای مستقیم ایران و عربستان در بغداد، میتواند بسیار تأثیرگذار باشد. البته این گفت و گوها و تحولات یمن به طور متقابل به هم گره خورده اند.
🔹تهران و ریاض چند موضوع دوجانبه برای حل و فصل دارند. مهمترین آنها برقراری مجدد روابط رسمی دیپلماتیک است که در سال 2016 قطع شد. در حال حاضر، عربستان تنها به چند دیپلمات ایرانی اجازه داده است تا دفتر نمایندگی این کشور در سازمان همکاری اسلامی (OIC) را بازگشایی کنند.
🔹نکته مهم این است که ایران و عربستان بپذیرند که اختلافات منطقه ای باید از طریق همکاری و توافق مشترک حل شود. این روحیه و ذهنیت است که می تواند نه تنها بحران یمن بلکه سایر اختلافات را نیز حل کند.
💢کانال خبری،تحلیلی#شاخص
✅ http://eitaa.com/shakhese. 🌍 🇮🇷🕌
چاله و چاره گرانی،
چند نکته درباره اقتصاد کشور - ۱
🔹تحلیل مشکلات اقتصادی، باید برای علت یابی و چاره جویی باشد، نه توجیه و فرافکنی. آنچه مردم، در قالب #گرانی با آن دست و پنجه نرم می کنند، غالبا نتیجه -سوء- تدبیر های دولت گذشته است، اما این واقعیت، چیزی از مسئولیت دولت مستقر نمی کاهد.
♦️بنابراین، هم باید #معلول های مزمنی مانند گرانی را ریشه یابی کرد و به دولت برای اصلاح تدریجی روند های تورم ساز مهلت داد، و هم از دولت #مطالبه جدی و توقع داشت که خطا ها یا خط انحرافی لیبرالیسم اقتصادی را تکرار نکند؛ روندی که خروجی آن، شکستن رکورد های تورم و آسیب جدی به معیشت طبقات ضعیف در دولت های هاشمی و روحانی بود.
🔹بیان این مقدمه از این جهت مهم است که متهمان وضعیت اقتصادی فعلی، هم اکنون در فضای سیاسی و رسانه ای، سرگرم ملتهب سازی فضا و دادن آدرس های دروغین به مردم هستند و حال آن که همان ها در گذشته، سرگرم #مین_گذاری اقتصاد، همسو با نقشه جنگ دشمنان علیه ملت ایران بوده اند. حتی برخی از همین ها علت دفاع دوباره خود از آقای روحانی در سال ۹۶ را با وجود نداشتن دل خوش از وی، ناکارآمدی او و احتمال رساندن اقتصاد کشور به #نقطه_جوش" دانسته اند.
♦️آقای رئیسی، دولت را نه با خزانه خالی، بلکه با کسری بودجه ۴۵۰ هزار میلیارد تومانی و بدهی ۱۵۰۰ میلیاردی تحویل گرفت. به علاوه، درآمد نفتی شدیدا کاهش یافته بود و ضمنا ۱۱ میلیارد دلار ارز اختصاص یافته برای واردات کالاهای اساسی در طول سال ۱۴۰۰، همان چهارماه پایانی دولت روحانی پیش خور شده بود و دولت جدید باید هفت هشت ماه بعدی، تدبیر دیگری می کرد. به بیان دیگر، دولت رئیسی از زیر صفر شروع کرده و نه صفر و خزانه خالی.
🔹اگر از علت جهانی گرانی سرسام آور اقلامی مانند گندم و روغن -جنگ اوکراین- بگذریم که موجب گرانی یا قحطی و کمیابی برخی کالاهای در کشور های مختلف شده، باید به برخی سوء تدبیری های داخلی در ریل گذاری اقتصاد پرداخت که در فرآیند ۸ ساله، موجب پسرفت شاخص های کلان و بازنمایی آن در شکل و شمایل تورم شد.
♦️ماجرا از آنجا آغاز می شود که دولت در معرض جنگ اقتصادی دشمنانش، باید هم به حمایت از تولید و تنوع صادرات اهتمام ورزد، و هم هزینه کرد منابع ارزی را با هدفمند ترین شکل ممکن مدیریت کند. متاسفانه دولت یازدهم و دوازدهم، چه در زمان اجرای نیم بند برجام از سوی دشمن و چه به هنگام خروج آمریکا، فاقد راهبرد معطوف به مصالح ملی بود، بنابراین وابستگی اقتصاد کشور به فروش نفت شدت گرفت و واردات بی رویه، در کنار #سیاست_نمایشی سرکوب قیمت ها در دستور کار قرار گرفت تا به قیمت #آینده_فروشی، توهم حال خوب(!) را به افکار عمومی القا کند و عایدی آن، در انتخابات به جیب ائتلاف حاکم بر دولت بریزد.
💢ادامه دارد💢
✍ #محمد_ایمانی
💢کانال خبری،تحلیلی#شاخص
✅ http://eitaa.com/shakhese. 🌍 🇮🇷🕌
چاله و چاره گرانی،
چند نکته درباره اقتصاد کشور -۲
♦️به عنوان یک نمونه، تصمیم به قیمت گذاری ۴۲۰۰ تومانی برای ارز دولتی و واگذاری بی ضابطه ۶۰ میلیارد دلار از این منابع در طول چهار سال، رانت ۹۰۰ هزار میلیارد تومانی را (به مثابه یارانه ای رانتی و غیر هدفمند)، غالبا در کام رانت خواران ریخت.
🔹همچنین، شگرد سرکوب قیمت ها در اقلامی مانند بنزین در طول چند سال، برای کتمان کاهش ارزش پول ملی و قدرت خرید مردم (ثابت نگه داشتن بنزین از سال ۹۴ تا ۹۸و سپس، سه برابر کردن آن در آبان ۹۸)، و همچنین حذف بی سر و صدای ارز لازم برای واردات برخی کالاهای اساسی در دو سال پایانی دولت روحانی، از جمله تصمیم سازی های زیگزاگ و افراطی-تفریطی است که آثار آن تا سال ها در اقتصاد کشور باقی خواهد ماند.
♦️یکی از سوء تدبیر های مهم در شرایط مضیقه درآمد ارزی، دور ریز غیر هوشمند منابع به نام واردات کالاهای اساسی است که به جای رسیدن به دست مردم، عمدتا به جیب رانت خواران رفت: یا کالای اساسی مد نظر وارد نشد و کالاهای غیر ضروری یا دارای مشابه داخلی وارد شد؛ یا کالا با ارز دولتی وارد، اما با نرخ ارز آزاد فروخته شد! بنابراین با دو مشکل عمده رو به رو شدیم؛ یکی عدم شفافیت در زمینه #سامانه_جامع_تجارت، و دوم، چند نرخی شدن ارز و رانت و حیف و میل حاصل از آن.
🔹مشکل اساسی دیگر، کاهش ارزش پول طی هفت هشت سال اخیر است که همزمان، موجب افزایش قاچاق سوخت و دارو و گوشت و روغن و آرد و ماکارونی و بسیاری از اقلام مصرفی مورد نیاز در داخل کشور شده و حال آن که برای برخی از همین اقلام قاچاق شده به خارج، ارز دولتی اختصاص یافته است! این، خسارتی مضاعف و دو سره است.
♦️البته برخی کشور ها که توانسته اند بر مشکلاتی مانند تنظیم و تأمین بازار داخلی فائق بیایند و تولید مازاد مصرف داخلی داشته اند، پایین نگه داشتن نرخ پول ملی در مقابل سایر ارز ها، موجب رونق تولید و صادرات و افزایش درآمدهای ارزی شده است. اما در شرایط فعلی کشور ما، پایین بودن ارزش پول ملی در کنار برخی نواقص، موجب رونق قاچاق کالاها به کشور همسایه، کمیابی در داخل و هدر رفت منابع ارزی یی می شود که برای واردات کالاهای اساسی و تنظیم بازار داخلی اختصاص می یابد.
🔹به عنوان مثال، درست در سال هایی که کشور ما وارد کننده بنزین بود، دولت روحانی به مدت چهار سال، قیمت بنزین را هزار تومان (یک دوازدهم یا یک پانزدهم برخی کشور های همسایه) نگه داشت و موجب قاچاق بنزین و هدر رفت ۱۴۴ هزار میلیارد تومان شد؛ یعنی هم منابع ارزی هنگفتی را برای واردات بنزین اختصاص دادند و هم با سرکوب قیمت، مجال قاچاق و هدر رفت روزانه دست کم ۱۰۰ میلیارد تومان یارانه بی هدف را قرار کردند. صرفا به این خاطر که #دولت_برجام_و_دیگر_هیچ، می خواست وانمود کند قیمت ها -ولو در شرایط بی تدبیری و حاکم کردن رکود اقتصادی کم سابقه- ثابت مانده و تورم (بدون تدارک لوازم آن) تک رقمی شده است!
♦️متاسفانه بخش مهمی از اتفاقات مهمی که امروز در قالب گرانی و تورم مشاهده می کنیم، پیامد صحنه آرایی و عوام فریبی های دولت در فاصله سال های ۹۴ تا ۹۸ و حتی ۹۹ و ۱۴۰۰ است.
💢ادامه دارد💢
✍ #محمد_ایمانی
💢کانال خبری،تحلیلی#شاخص
✅ http://eitaa.com/shakhese. 🌍 🇮🇷🕌
چاله و چاره گرانی،
چند نکته درباره اقتصاد کشور -۳
🔹یکی دیگر از بی تدبیری های دولت گذشته، ترجیح #واردات_گندم و کنار گذاشتن ارز برای آن، به جای خرید از کشاورزان به قیمت مناسب و حمایت از تداوم خودکفایی در این حوزه است. یعنی یارانه ای را که می شد صرف حمایت از کشاورزان و تولید کنندگان ایرانی کرد، به جیب تولید کنندگان خارجی و وارد کنندگان رفت و حالا که دنیا با بحران کمبود گندم و مواد غذایی مواجه شده، ما هم باید گرفتار این مسئله باشیم.
♦️اما این فهرست طولانی بی تدبیری و بد تدبیری ها، چیزی از مسئولیت دولت فعلی نمی کاهد، چه اینکه دولتمردان جدید با علم به سنگینی کار، شانه به زیر بار خدمتگزاری داده اند و فرصت تکرار اشتباهات مدیران گذشته را ندارند.
🔹اولا رفتار آنها باید راهبردی و در قالب یک کل به هم پیوسته باشد و رفتار هر کدام از اجزای تیم اقتصادی دولت، بخشی از همان پازل راهبردی را تکمیل کند. ثانیا بدون روشنگری و تبیین لازم، و در شرایط بمباران رسانه ای سنگین از سوی جریان تحریف، نمی توان مردم را به عنوان پیشران اصلاحات ضروری اقتصادی بسیج و همراه کرد. ثالثا، باید به موازات اصلاحات، و پیش از آن، تدابیر لازم جبران فشار ها به معیشت مردم، اندیشیده و اجرا شود.
♦️این نکته هم مهم است که از واقعیت "غلط بودن قیمت گذاری ارز و اختصاص ناهوشمند آن برای واردات کالاهای اساسی"، نمی توان "حذف یکباره ارز واردات و آزاد سازی بی محابای قیمت ها" را نتیجه گرفت و در دام طرفداران سیاست های منسوخ لیبرالیستی یا اتاق جنگ اقتصادی دشمن افتاد.
🔹چاره راهبردی مشکلات موجود: افزایش ارزش پول ملی از مسیر اهتمام به رونق تولید و صادرات، بستن مسیرهای قاچاق کالا و ارز، هوشمند و متمرکز سازی سامانه جامع تجارت کشور، هدفمند سازی یارانه های مختص تولید کنندگان و مصرف کنندگان به جای واگذاری بی هدف یا حذف آن، دهک بندی کارشناسی و به روز شده شهروندان و حمایت از دهک های پایین درآمدی، و ضمنا اهتمام ویژه به ساز و کار های مبارزه قاطع و بی امان با همه اخلالگران اقتصادی و پرهزینه کردن فعالیت های مخرب است.
♦️انجام این مسئولیت بزرگ، نیازمند هم اندیشی و هم پوشانی قوه قضاییه و مقننه و سایر نهاد هاست. فقط با این رویکرد جبهه ای است که می توان از میدان مین عبور کرد و تهدید جنگ اقتصادی را تبدیل به فرصت کرد.
✍ #محمد_ایمانی
💢کانال خبری،تحلیلی#شاخص
✅ http://eitaa.com/shakhese. 🌍 🇮🇷🕌