🌼🌼 #حدیث_روز
پیامبر اکرم (ص) :
ما فِي الحَسَناتِ حَسَنَةٌ أحَبُّ إلَى اللّهِ تَعالى مِن حَسَنَةٍ تُعمَلُ في لَيلَةِ جُمُعَةٍ أو يَومِ جُمُعَةٍ، وما مِنَ الذُّنوبِ ذَنبٌ أبغَضُ إلَى اللّهِ تَعالى مِن ذَنبٍ يُعمَلُ في لَيلَةِ الجُمُعَةِ أو يَومِ الجُمُعَةِ.
در میان نیکیها هیچ کار نیکی نزد خدا دوست داشتنیتر از آن نیست که در شب یا روز جمعه انجام شود، و در میان گناهان نیز گناهی منفورتر از آن نیست که در شب یا روز جمعه صورت بگیرد.🌼🌼
📚كنز العمّال: ج۴ ص۲۱۷ ح10233
❇️❇️ #نکاتی_درباره_امام_زمان(عج) ☀️۱- حضرت مهدی (عج) خونی نخواهد ریخت.
مردم پیرامون حضرت مهدی (عج) جمع خواهند شد، همانگونه که زنبوران به دور ملکه خویش حلقه می زنند. او زمین را که مملو از ظلم شده است با عدل پر خواهد کرد. عدالت او به شکلی خواهد بود که هیچ خوابیده ای از خواب نخواهد پرید و قطره ای خون به زمین نخواهید ریخت. و زمین به دوران وفور نعمت باز خواهد گشت. ( ابن حجر الهیثمی، القول المختصر فی علامات المهدی المنتظر – چاپ قاهره – ص ۲۹ )
حضرت مهدی (عج) (راه حضرت رسول را ادامه خواهد داد)، هیچ خوابیده ای را از خواب بیدار نخواهد کرد و هیچ خونی نخواهید ریخت. ( البرزنجی ، العشاء لعشرة الصئاح – ص ۱۶۳ )
در زمان [حضرت مهدی (عج) ] هیچ خوابیده ای از خواب نخواهید پرید، و خونی نخواهید ریخت. ( ابن حجر الهیثمی، القول المختصر فی علامات المهدی المنتظر – چاپ قاهره – ص ۴۴ )
کسانی که از او [حضرت مهدی (عج) ] اطاعت می کنند، و تابع او هستند با او در بین رکن و مقام ( در مسجدالحرام) بیعت خواهند کرد. آنها کسی را از خواب بیدار نخواهند کرد، و هرگز خونی نخواهند ریخت. ( ابن حجر الهیثمی، القول المختصر فی علامات المهدی المنتظر – چاپ قاهره – ص ۲۴ )
ظهور امام زمان و ظهور حضرت مهدی
☀️۲ – حضرت مهدی (عج) از طریق اقدامات علمی، اخلاقیات اسلامی را در تمام جهان نهادینه خواهد کرد.
حضرت مهدی (عج) بقدری مهربان و دلسوز است که هیچ خوابیده ای را از خواب بیدار نخواهد کرد و هیچ خونی نخواهید ریخت.(ابن حجر الهیثمی، القول المختصر فی علامات المهدی المنتظر – چاپ قاهره – ص ۴۲ )
حضرت مهدی (عج) در صلح قدم خواهد زد. ( البرزنجی ، العشاء لعشرة الصئاح – ص ۱۷۳)
او [حضرت مهدی (عج)] راه پیامبر گرامی اسلام را ادامه خواهد داد. او هیچ خوابیده ای را از خواب بیدار نخواهد کرد و هیچ خونی نخواهید ریخت. ( البرزنجی ، العشاء لعشرة الصئاح – ص ۱۶۳)❇️❇️
🌹🌹 #ذکر_روز_شنبه 100 مرتبه یا رب العالمین. ختم صوات امروز هدیه می شود به روح منور و ملکوتی پیامبر اعظم(ص)، سلامتی و تعجیل در فرج، سلامتی رهبر، شادی روح امام ، شهدای دفاع مقدس، شهدای مدافع حرم، شهدای گمنام، شهید سلیمانی و همراهان، شادی روح اموات، قوت، پیروزی و نصرت جبهه حق، نابودی و هلاکت کفر و باطل، برطرف شدن بیماری کرونا ، آرامش جامعه، رفع شدن مشکلات ورفع گرفتاری و حوائج دنیوی و اخروی اعضا، عاقبت به خیری و سعادت همگی.🌹🌹
☘️☘️🌸🌸 #تفسیر_سوره_نازعات #آیات_1تا5 بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ «وَالنَّازِعَاتِ غَرْقًا؛ سوگند به فرشتگاني که (جان مجرمان را بشدت از بدنهايشان) برميکشند.»(1) «وَالنَّاشِطَاتِ نَشْطًا؛ و فرشتگاني که (روح مؤمنان) را با مدارا و نشاط جدا ميسازند.»(2) « وَالسَّابِحَاتِ سَبْحًا؛ و سوگند به فرشتگاني که (در اجراي فرمان الهي) با سرعت حرکت ميکنند.»(3) « فَالسَّابِقَاتِ سَبْقًا؛ و سپس بر يکديگر سبقت ميگيرند.»(4) «فَالْمُدَبِّرَاتِ أَمْرًا؛ و آنها که امور را تدبير ميکنند!»(5)
☀️سیمای سوره
سوره نازعات دارای چهل و شش آیه می باشد در مکه نازل شده نام سوره بر اساس آیه اول به معنای فرشتگان گیرنده جان می باشد. موضوع معاد و قیامت محور مطالب این سوره است. از آنجا که گرفتن جان مؤمنان و کافران و تدبیر امور همه بندگان بر عهده فرشتگان است این سوره با سوگند به انواع فرشتگان آغاز می شود.
بیان گوشه ای از ماجرای حضرت موسی(ع) و فرعون و سرکشی او در برابر حق که مجازات سخت الهی را در دنیا برای او به دنبال آورد مقدمه ای است برای بیان یک اصل کلی که طغیان و دنیا پرستی انسان را به دوزخ می کشاند. در حالی که مبارزه با هوای نفس و پروا در برابر پروردگار انسان را به بهشت سعادت رهنمون می سازد.
☀️نکته ها:
«نزع» به معنای جدا کردن، کندن و کشیدن است. «غرق» و «اغراق» به معنای شدت است.«نشط» به معنای گشودن گره است. و نشاط یعنی آنکه عقده های روحی باز شوند. بر خلاف بعضی انسان ها که نمازشان با کسالت و انفاقشان با کراهت است. فرشتگان الهی در انجام مأموریت ها با نشاط هستند .«ناشط» به کسی گویند که کاری را با رغبت انجام می دهد. همچنین این کلمه در مورد کسی که سطل آب را از چاه بیرون می کشد، گفته می شود. گویا فرشتگان جان مؤمنان را به آرامی بیرون می کشند (تفسیر راهنما)
«نازعات» و «ناشطات» در واقع وصف برای طایفه ای از فرشتگان است و چون کلمه طائفه مؤنث «سابحات» از «سبح» به معنای حرکت سریع در آب یا هواست. اشاره به اینکه فرشتگان در انجام مأموریت های الهی سریع و چابک هستند.
به فرموده حضرت علی(ع) فرشتگان با آرامی و رفاقت مؤمنین را می گیرند.« یقبضون ارواح المؤمنین یسلّونها رفیقا»(تفسیر نور الثقلین)
سوگند خداوند به فرشتگان هم نشانه اهمیت و جایگاه فرشتگان در نظام هستی است و هم اهمیت امری که برایش سوگند یاد شده است.
ممکن است پنج صفتی که در این آیات آمده برای پنج گروه فرشته باشد و ممکن است برای یک گروه باشد، به این معنا که به محض صدور فرمان از جا کنده و با نشاط پیگیری و با سرعت حرکت می کنند و از یکدیگر سبقت می گیرند تا فرمان را مدبرانه انجام دهند.(تفسیر المیزان) ☘️☘️🌸🌸#ادامه_دارد...
📚تفسیرر نور حاج آقا قرائتی، ج10، سوره نازعات، ص370-371.
🌼🌼 #نکاتی_در_باب_همزه_وصل 1- در افعال: «اِقضُوا- اِمضُوا- اِبنُوا- اِئتُوا- اِمشُوا-اِهدُوا» همزه وصل در حال ابتداء به جای ضمه به«کسره» خوانده می شود. چرا که ضمه حرف متحرک، عارضی است و اصل آن «کسره» بوده است. بدین صورت : اِقضِیُوا- اِمضیُوا- اِبنِیُوا- اِئتِیُوا- اِمشُِوا- اِهدِیُوا . البته در برخی از کلمات مذکور عملا به لحاظ ساختار لفظ و معنا ، ابتداء نمی شود و فقط جهت آگاهی به تلفظ اصل کلمه ذکر شد. 2- همزه ساکنه، در کلمات: «اِئتِ -اِئتِنا- اِئتیا- اِئتُوا- اِئتُونی-اِئذن» در میان کلام به همزه ساکنه ولی در صورت ابتداء به یاء مدی خوانده می شود. بدین صورت: ایتِ- ایتِنا- ایتیا- ایتُونی- ایذَن همچنین در کلمه «اُوتُمِنَ» همزه ساکنه در صورت ابتداء به «واو مدی» تبدیل می گردد و بدین صورت خوانده می شود: اُوتُمِنَ 3-کلماتی نظیرکلمات زیر در قرآن که افعال امر هستند ابتداء با«کسره»خوانده می شوند: (ثُمَّ لیَقطَع= لِقطَع) - (ثُمَّ لیَقضُوا= لِیقضُوا) #ادامه_دارد.......🌼🌼 📚حلیه القرآن، وایت حفص از عاصم محسن موسوی بلده
🌼🌼 #ذکر_روز_یکشنبه 100مرتبه یا ذالجلال و الاکرام ختم صلوات امروز هدیه می شود به روح منور و ملکوتی حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س)، سلامتی و تعجیل در فرج امام زمان(عج)، شادی روح امام(ره)، شهدای دفاع مقدس، شهدای گمنام، شهدای مدافع حرم، شهید سردار سلیمانی و همران، شادی روح اموات، پیروزی و نصرت اسلام، نابودی و هلاکت باطل، برطرف شدن بیماری کرونا، سلامتی، عاقبت به خیری، برآورده شدن حوائج دنیوی و اخروی، سعادت همگی🌼🌼