جزئیات طرح تشکیل استانهای جدید در مجلس
نماینده مردم نجف آباد در مجلس، گفت: طرح تشکیل استانها در مجلس مطرح شده و به شورای نگهبان ارسال میشود. ابوالفضل ابوترابی نماینده مردم نجف آباد در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با تسنیم، با اشاره به اعلام وصول طرح استان گلساران از سوی هیات رئیسه قوه مقننه، اظهار داشت: تقسیم استانها در راستای تمرکززدایی و کاهش بروکراسی اداری مطرح شده است. وی در همین راستا، افزود: در حال حاضر پنج استان کشور باید تقسیمبندی شود و زمانی که کار با هزینه خوبی به سرانجام برسد، اخطار اصل ۷۵ قانون اساسی برطرف میشود.نماینده مردم نجف آباد در مجلس بیان داشت: در راستای تمرکززدایی و کاهش بروکراسی اداری و همچنین حل مشکلات مردم، باید استانهای اصفهان، کرمان، فارس به دو قسمت و استان سیستان بلوچستان به سه قسمت تقسیم شوند.ابوترابی تصریح کرد: نظر مسئولان استانها، ملاک تقسیم این مناطق نیست. طرح تشکیل استانها در مجلس مطرح شده و به شورای نگهبان ارسال میشود.نماینده مردم نجف آباد در مجلس با اشاره به طرح استان گلساران، بیان داشت: طرح تشکیل استان گلساران، به نفع استان اصفهان بوده و باعث میشود بودجه برخی شهرستانهای اصفهان از تهران تأمین شود.
11_1859.pdf
813.5K
نقدی بر کتاب #پسااسلامیسم، نوشته #میلاد_دخانچی (1)
استدلالهای ناتمام در مناسبات مذهب و سیاست در ایران معاصر
نویسنده : #شریف_لک_زایی
عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
#روزنامه_فرهیختگان
سهشنبه اول مهر 1399
http://farhikhtegandaily.com/newspaper/4041/11/
14_1859.pdf
260.7K
نقدی بر کتاب #پسااسلامیسم، نوشته #میلاد_دخانچی (2)
استدلالهای ناتمام در مناسبات مذهب و سیاست در ایران معاصر
نویسنده : #شریف_لک_زایی
عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
#روزنامه_فرهیختگان
سهشنبه اول مهر 1399
http://farhikhtegandaily.com/newspaper/4041/14/
نقدی بر کتاب #پسا_اسلامیسم
نوشته #میلاد_دخانچی
دوگانههای متضاد، متکامل و استدلالهای ناتمام
یادداشت دکتر #شریف_لک_زایی
#روزنامه_صبح_نو،
چهارشنبه، دوم مهر 1399
قیام امام حسین(ع) و فهم حقیقت حکمرانی مطلوب
🔸️شریف لکزایی، دانشیار پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، در گفتوگویی درباره تحلیل سیاسی قیام عاشورا گفت: میتوان حرکت امام حسین(ع)را از منظر حکمرانی مطلوب تحلیل و ارزیابی کرد. اگر از این زاویه به این واقعه نگریسته شود، کل قیام سیدالشهدا(ع) معنا و مفهوم دیگری پیدا میکند.
بخوانید:
http://sobhe-no.ir/newspaper/1002/13/40850
🆔 @sobhe_no
یادداشتی برای پیادهروی #اربعین
ورای یک مناسک شیعی
اگر کرونا، مهمان شوم و ناخوانده این روزهایمان نبود، الان لابد بسیاریمان در راه پیادهروی اربعین بودیم. حالا تکنگاریها و تحلیلها و یادداشتها تنها راهمان برای یادآوری خاطرات سالهای خوب همراهی با زوار حسین (ع) است. در ادامه بخشی از یادداشت سال قبل دکتر #شریف_لک_زایی عضو گروه فلسفه سیاسی پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی را میخوانید.
روزنامه صبح نو، شنبه، 12 مهرماه 1399
روزنامه صبح نو | شماره: 1028 | تاریخ: 1399/7/12
http://sobhe-no.ir/newspaper/1028/11
《بسم الله الرحمن الرحیم》
وَبَشِّرِ الصَّابِرِینَ الَّذِینَ إِذَا أَصَابَتْهُمْ مُصِیبَهٌ قَالُوا إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُون.
حرکت بی وقفه ی کاروان اتصال به معشوق و وصل به وادی جاودانگی ، در گذر آرام و بی توقف خود ، یکی از عاشقان وصال به معبود را با خویش همراه نمود و همنوا با نوای کاروان ، سرخوش و غزل خوان در مسیر هجرتی بی پایان به سوی دیار جاودان رهسپار گردانید
مردی از نسل اسطوره ها، همرنگ قصه ها و غصه ها،
رادمردی مؤمن ، متدین ، خیراندیش و صلح جو، که عمری را در کار اصلاح امور مسلمین صرف نمود و در کنار آن همواره در سایر امور خیرخواهانه و عام المنفعه نیز پیش قدم بود.
بیگمان بر کسی پوشیده نیست که فقدان مردان بزرگ همیشه در ردیف ضایعه های جبران ناپذیر خوهد بود.
با نهایت تأسف و تأثر ،در گذشت مرحوم مغفور:
"حاج ملاحسین الهی مقدم"
را به اطلاع عموم اقوام،دوستان و آشنایان و مردم شهید پرور شهرستان نیمروز میرسانیم.
مراسم تشییع و خاکسپاری آن فقید سعید ، مداح و دوستدار اهل بیت و از بانیان مسجد امیرالمؤمنین و بزرگان سیستان بزرگ ،فردا یکشنبه 99/7/13 ساعت 15 از محل مسجد امیرالمؤمنین (ع) تا گلزار شهدا و آرامستان حضرت رسول اکرم شهرستان نیمروز برگزار میگردد.
بدینوسیله از عموم مردم دعوت میگردد به پاس عمری خدمات خیرخواهانه ی آن رادمرد بی مانند، در راستای برقراری صلح و آرامش در بین مسلمین، در این مراسم شرکت فرمایند.
اجر همگی با سرور و سالار شهیدان،حضرت اباعبدالله الحسین ع
99/7/12
هیئت امنا ء مسجد امیرالمومنین ( ع)
بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
ارتحال حاج ملا حسین الهی مقدم باعث تاثر شد. خدایش غریق رحمت فرماید و به خانواده و بستگان اجر و صبر عنایت فرماید.
حاج ملا حسین استاد مهندسان بود، بدون اینکه دانشکده مهندسی رفته باشد، پیش کسوت مشاوران بود، بدون اینکه مشاوره خوانده باشد، راهنما و مربی مردم بود، بدون اینکه برای این کار استخدام شده باشد، دلسوز و غمخوار و امین و خیرخواه مردم بود. از نسل بزرگانی بود که با تربیت خانوادگی حکمت آموخته بودند و با اعتماد به نفس از تجارب نسل های گذشته که سینه به سینه به نسل ایشان رسیده بود، استفاده می کردند. از نسلی بود که احساس مسئولیت فوق العاده ای داشتند، احساس مسئولیت در قبال جامعه، خود، همسایه، آشنا، غریبه، متولیان امور در دستگاههای دولتی، مراسم شهدا و......از علائم احساس مسئولیت ایشان این بود که اگر پیشبرد امور در جایی نیازمند وقت گذاشتن از سوی ایشان بود یا احتیاج بود که از اموال خود هزینه در کار خیر و ایجاد صلح و آشتی کند بدون هیچ مضایقه ای انجام می داد.
هرگاه با ایشان همنشین می شدم، حتما از آنچه می گفت بهره می بردم. ایشان در کنار تجارب و اندوخته های فراوان ناشی از سخت کوشی و فعالیت مداوم، گنجینه دانش محلی و تاریخ شفاهی سیستان، بویژه سیستان انقلابی و معاصر بود و از وجب به وجب تحولات ارضی و کشاورزی و مسائل مربوط به آب و دریاچه هامون و طرح های مربوطه آگاه بود و در آسیب شناسی آنها فوق العاده توانمند.
امروز متاسف و متاثر و عزادار و سیاه پوش هستیم که سیستان یکی دیگر از فرزندان و بلکه بزرگان با تدبیر و دلسوز و باتجربه خود را از دست داد. بزرگی که نمی دانم جای خالی او را چگونه می خواهیم پر کنیم؟
من امیدوارم با همت و عزم شکل گرفته در اثر فعالیت این بزرگان، سیستان عزیز با وحدت و همدلی همه بزرگان و نخبگان و جوانان خود هر روز شکوفاتر شود.
بر نسل های جوان است که بزرگان خود را بشناسند و ضمن افتخار به آنها خلا ناشی از فقدان آنها را پر کنند و از آنها که در قید حیات اند بیش از پیش بهره مند شوند.
این مصیبت را به فرزندان، بستگان، اقوام، علاقمندان، دوستان، آشنایان و دلسوزان و بزرگان سیستان تسلیت عرض میکنم. و از خدای متعال می خواهم که در این ایام اربعین او را، که شیفته قرآن و پیامبر و اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام بود، همنشین آقا و مولایش امام حسین علیه السلام قرار دهد.
درود خدا بر او باد!
نجف لک زایی
دانشیار پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی:
فیلم | همگرایی سلایق و تنوعات فرهنگی در جهت سازندگی؛ کارکرد تمدنی پیادهروی اربعین
شریف لکزایی با تأکید بر اینکه در پیادهروی اربعین سلایق مختلف با تنوع فرهنگی وسیع از جهان حضور مییابند، گفت: وجه مهم تمدنسازی اربعین این است که میتواند به لحاظ فرهنگی همه را با یک جهتگیری آشکار در کنار هم قرار دهد. به بیان دیگر انسان در مسیر پیادهروی از این شاخص برخوردار میشود که باید در سازندگی جامعه حضور داشته باشد و خودش جامعه را بسازد.
به گزارش #ایکنا، یکی از ارزشمندترین رویدادهای مرتبط به حماسه حسینی و ظرفیت نهفتهای که در روزگار کنونی ثمربخش شده، جریان پیادهروی اربعین حسینی است. رویدادی که در سالهای اخیر با توجه به شرایط بینالمللی رنگوبوی ویژهای به خود گرفته و به یک فرارویداد بینظیر تبدیل شده است.
حرکت اربعینی شیعه و جمعی از انسانهای آزاده در این تاریخ، حرکتی است که ریشه در روح انسانها دارد و باید اجازه ظهور یابد؛ البته نه با تصدیگری و قیممآبی بلکه با جوششها و خروشهای مردمی. اربعین حرکتی در راستای به صحنه آوردن مردم در حیات دینی و دانشگاهی است که مکتب نجاتبخشی امام حسین(ع) را در تاریکی زمان و زمین روشن میکند. این حرکت نشان میدهد که تمام حوادث عاشورا، کربلا و اربعین تنها یک تاریخ نیست، بلکه در جایگاه فلسفه تاریخ است. پیادهروی اربعین نیز به شکل ویژه در مقام رسانه و پیامرسان کربلا در ابعاد بینالمللی کارایی دارد.
ظرفیتهای ویژهای که در این ابررویداد شکل میگیرد، موجب شکلگیری گونهای زیستبوم جدید در محدوده زمانی و مکانی اربعین شده که میتواند نویدبخش و سرآمد ظهور تمدن نوین باشد. هرچند این نشانهها هرساله تقویت میشود، اما مسیری طولانی وجود دارد و علاوه بر تهدیدهای بیرونی، موانع و آسیبهای درونی از سمت جامعه میتواند بر شکوفایی و اثربخشی این رویداد تأثیر منفی بگذارد. تحلیل ابعاد جهانی و آیندهپژوهی جریان اربعین پديدهای نیست که با قواعد مرسوم و رویکرد علمزده ممکن باشد، بلکه فهم گستره و عمق این پدیده نیازمند تأمل فراوان است. به همین منظور برای بررسی ابعاد مختلف پیادهروی #اربعین حسینی با #شریف_لک_زایی، دانشیار گروه فلسفه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، به گفتوگو نشستیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید؛
https://iqna.ir/fa/news/3926541/همگرایی-سلایق-و-تنوعات-فرهنگی-در-جهت-سازندگی-کارکرد-تمدنی-پیادهروی-اربعین
موکب معرفت / ۱
فیلم | به موکبهای سیاسی و فرهنگی در مسیر اربعین نیاز داریم
شریف لکزایی، دانشیار گروه فلسفه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در ویژهبرنامه «موکب معرفت» که به همت ایکنا برگزار میشود، پیشنهاد کرد در مسیر پیادهروی اربعین موکبهای فرهنگی و سیاسی ایجاد شود.
فیلم | به موکبهای سیاسی و فرهنگی در مسیر اربعین نیاز داریم
https://iqna.ir/fa/news/3926869/%D9%81%DB%8C%D9%84%D9%85-%7C-%D8%A8%D9%87-%D9%85%D9%88%DA%A9%D8%A8%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%DB%8C-%D9%88-%D9%81%D8%B1%D9%87%D9%86%DA%AF%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D8%B3%DB%8C%D8%B1-%D8%A7%D8%B1%D8%A8%D8%B9%DB%8C%D9%86-%D9%86%DB%8C%D8%A7%D8%B2-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D9%85
بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
عزادار اربعین شهادت سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام و اصحاب و یاران آن حضرت بودیم که دوست عزیز و همکار شفیقمان علیپور عزیز در واپسین ساعات این روز به سوی مولایش حسین پر کشید و همه ما را به سوگی دوباره نشاند.
ارتحال این دانشمند فاضل و مدیر موفق و متواضع باعث تاثر و تاسف شدید اینجانب شد. هنوز صدایش در گوشم هست که در دوره ای که اینجانب درگیر ویروس منحوس بودم با من جهت احوال پرسی تماس گرفت و در ضمن صحبت اشاره کرد که احوال او و برخی از اعضای خانواده اش نیز مساعد نیست و باید برای بررسی پزشکی اقدام کند. تا دیروز بعد از ظهر که با فرزند برومندش در مورد آخرین وضعیتش صحبت می کردم و گفت که هر چند وضعیت اکسیژن خون بهتر شده اما حال بابا هیچ خوب نیست. شب بود که باخبر شدم روح این عزیز به ملکوت پرواز کرده است. این ضایعه دردناک را به همسر، فرزندان و بستگان محترم و نیز همکاران و دوستان و آشنایان و علاقمندانش تسلیت عرض میکنم.
دکتر ابراهیم علیپور در طول مدت مدیریت پژوهشکده فلسفه و کلام اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی با برنامه ریزی دقیق و تلاش و کوشش مداوم موفق شد ارتقای چشمگیری در برنامه ها،خروجی ها و فعالیت های این پژوهشکده ایجاد کند. از جمله پیگیری و اجرای کلان برنامه علم دینی و کار بست آن در آموزش و پرورش با همکاری آن وزارت خانه، پیگیری و اجرای ادامه کلان برنامه نفس و بدن در اسلام و مسیحیت با برقراری ارتباط با مراکز علمی در سطح جهان، پیگیری راه اندازی مجله انگلیسی نفس و بدن که تا کنون دو شماره آن آماده شده، برگزاری کلان برنامه معنویت های نوظهور، شاخصه ها و نقدها که همایش آن اخیرا از طریق فضای مجازی برگزار شد و شروع پروژه های مساله محور قابل توجه و نیز اتمام پروژه های ناتمام و جهش در منشورات پژوهشکده و.....
دکتر علیپور مدیری خلاق، پیگیر، منضبط، دوراندیش، مساله محور و برنامه ریز و موفق در ساماندهی به امکانات در جهت تحقق اهداف و نیز پرتلاش در تجمیع و هم افزایی منابع انسانی بود. حضور موثر ایشان در مراکز علمی آموزشی و پژوهشی فراوان نشان دهنده بخشی از برکات آن عزیز سفر کرده است
با فقدان این مدیر و عالم توانمند پژوهشگاه یکی از استوانه های مدیریتی خود را از دست داد.
من بار دیگر این مصیبت جانکاه را به خانواده و فرزندان و بستگان محترم و نیز همکاران عزیزم در دفتر تبلیغات اسلامی و پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و بویژه پژوهشکده فلسفه و کلام اسلامی و پژوهشگاه جامعه الزهرا که ایشان ریاست آن پژوهشگاه را نیز بر عهده داشت، تسلیت عرض میکنم.
از درگاه خدای متعال برای بازماندگان محترم و بویژه همسر مکرم و فرزندان برومند ایشان که برخی از آنها نیز همزمان گرفتار ویروس منحوس کرونا شده بودند و بفضل الهی سلامتی خود را باز یافته اند صبر جمیل و اجر جزیل و برای آن فقید سعید رحمت و غفران الهی مسئلت می نمایم. و از خدای متعال می خواهم که ایشان را میهمان سفره امام حسین علیه السلام کند.
نجف لک زایی
رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
💢 #پویش تذکر به افرادی که #ماسک ندارند، راه اندازی شود
🔹همشهریان به یکدیگر #امر_به_معروف کرده و اگر کسی ماسک ندارد به او محترمانه تذکر دهند
✅دکتر قدیر رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در جلسه ستاد پیشگیری، کنترل و مبارزه با کرونا ویروس:
🔸در پیک بیماری قرار داریم و وضعیت نامناسبی را شاهد هستیم و متاسفانه عدم توجه به پروتکل های بهداشتی نیز در حال افزایش است.
🔸عادی انگاری نسبت به موضوع کرونا در حال افزایش و آزار دهنده است و تا وقتی که باور قلبی برای مقابله با کرونا نداشته باشیم، موفق نخواهیم شد.
🔸در دوران همه گیری بیماری عفونی، تک تک افراد جامعه وظیفه دارند که رعایت کنند و نه تنها در قبال خود، که در قبال دیگران نیز مسئول هستند.
🔸استفاده از ماسک مهم است و اگر کسی با ماسک های سه لایه دچار مشکل است، از ماسک های خانگی استفاده کند، ماسک نیز باید جلوی بینی و دهان را بگیرد، ماسک برای زیر چانه نیست.
🔸بیماری از سطح جامعه به خانه ها آمده و مردم خانوادگی درگیر می شوند، چهار هفته است که در پیک بیماری قرار داریم و هنوز روند پذیرش و بستری ها نزولی نشده است.
🔸انتظار است که مسئولان شهری و دستگاه های مربوطه، فعالانه تر عمل کرده و ترس آگاهانه را در شهر ایجاد کنند و فضاسازی به گونه ای ترسیم شود که مردم بدانند همچنان کرونا وجود دارد.
🔸نیازمند مشارکت مردم هستیم و پیشنهاد می شود که همشهریان به یکدیگر امر به معروف کرده و اگر کسی ماسک ندارد محترمانه به او تذکر دهند.
پویش همدلی با مدافعان سلامت
#من_ماسک_میزنم 😷
#جان_ما_ایران_ما
🔔 #تبلیغ_نیوز| پایگاه خبری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
🌐 Tablighnews.Dte.ir
🆔 @tablighnews
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قالیباف به زابل رفت
🔹واکنش رئیس مجلس به پیرمرد معترض زابلی: حق با شماست پدرجان؛ اشکالاتی که میگویید به اجرای طرح آبرسانی وارد است؛برای پیگیری همین گلایهها اینجا هستیم.
@TasnimNews
♈️به گزارش خبرگزاری اهلبیت(ع) ـ ابنا ـ ستاد برگزاری یادواره سردار شهید حاج لک زایی با صدور بیانیه ای از برگزاری متفاوت این یادواره در سال جاری خبر داد.
⏹متن این بیانیه به شرح ذیل است:
به اطلاع امت شهیدپرور می رساند؛ بر اساس تصمیم ستاد برگزاری یادواره، با توجه به توصیه های ستاد ملی کرونا، از روز پنجشنبه بیست و چهارم مهرماه به مدت یک هفته، مراسم یادواره سردار شهید حاج حبیب لک زایی در فضای مجازی، رسانه ها و شبکه های اجتماعی در قالب های مستند، گفت و گو، یادداشت، مرثیه خوانی، معرفی کتاب و ...، توسط عموم علاقمندان برگزار می شود.
⬅️شایان ذکر است که سردار شهید حبیب لک زایی در 25 مهر ماه 1391 در مأموریت کاری و در لباس سبز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در بیمارستان بعثت نیروی هوایی ارتش مصادف با سالروز شهادت حضرت امام جواد(ع) و در سومین سالگرد شهادت سرداران شهید نورعلی شوشتری و شهید رجبعلی محمدزاده که به تعبیر سردار شهید لک زایی شهدای وحدت، امنیت و خدمت بودند، با بیش از شصت ترکش از دوران دفاع مقدس به فیض شهادت نائل شد.
📌پژوهشگران حوزهٔ تاریخ و تمدن بر این باورند تعالیم اجتماعی پیامبر اسلام در مدت کوتاهی از میان قبائل متخاصم عرب، مدنیتی استوار پدیدار آورد.
نهال این مدنیت، در مدت نسبتاً کوتاهی به درختی تنومند بدل شد.
بعدها اما به دلایل مختلف، پویایی این تمدن رو به ضعف نهاد و جوامع اسلامی پیشتازی خود را در عرصهٔ توسعه و تمدن واگذار کردند. برخی محققان معتقدند که غایت فعالیتهای پیامبر اسلام، توسعهای تمامعیار در عرصهٔ اندیشه، اقتصاد و سیاست بوده است.
بر مبنای این دیدگاه رویکرد پیامبر اسلام در گذار از جاهلیت، مبتنی بر اصالت فرهنگ بوده و این فرهنگسازی ناظر به آبادانی، عُمران، و توسعهٔ جامعهٔ انسانی بوده است.
📍مسعود دیانی در یازدهمین شب «سوره، فصل محمد رسولالله (ص)» میزبان نجف لکزایی، پژوهشگر علوم دینی و سیاسی، است.
« پیامبر امی، پیامبر استراتژیست: بازخوانی شیوهٔ رهبری و مدیریت پیامبر اسلام» موضوع گفتوگوی آنها خواهد بود.
⏰«سوره، فصل محمد رسولالله (ص)»|امشب ساعت ۲۳ | شبکهٔ چهار سیما
@sooreh_tv
سوره، فصل محمد رسولالله (ص)»اشبکه چهار سیما 990726.mp3
17.8M
✅برنامه «سوره، فصل محمد رسول الله (ص) ساعت ۲۳ | شبکهٔ چهار سیما
📒ارائه دهنده: استاد نجف لک زایی
⏰زمان: شنبه 1399/7/26
🔶مکان: شبکه چهار سیما برنامه سوره
📒از رادیو پژوهش بشنوید
🌐https://b2n.ir/129657
💠فیلم برنامه را از آپارات پژوهشگاه مشاهده نمایید.
🌐https://www.aparat.com/v/8tw7n
🔻در گفتوگو با استاد لکزایی مطرح شد؛
🔳 بحث نظریه دولت یا مسأله دولت در جامعه ایرانی جزو نیازهای اصلی کشور است
◻️بحث نظریه دولت یا مسأله دولت در جامعه ایرانی فعلی جزو نیازهای اصلیمان است که باید در این زمینه نظریه دولتمان ترسیم شود که چیست؟ بخش بزرگی از مشکلات ما نظری است و ما تکلیفمان را در حوزه نظری مشخص نکردهایم.
🔹به گزارش خبرگزاری حوزه، دکتر شریف لک زایی دانشیار گروه فلسفه سیاسی در پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی است. وی علاوه بر درجه دکتری در علوم سیاسی، تحصیلات حوزوی را هم تا دوره خارج فقه و اصول دنبال کرده است، لک زایی متخصص اندیشه سیاسی ملاصدرا است و کتابها و مقالههای زیادی درباره اندیشههای سیاسی این فیلسوف مسلمان و دیگر اندیشمندان معاصر همچون آیتالله مطهری، امام خمینی، شهید بهشتی، امام موسی صدر و ... منتشر کرده است.
متن زیر حاصل گفتوگوی خبرنگار خبرگزاری حوزه با این محقق حوزوی است:👇
hawzahnews.com/news/924221
@HawzahNews| خبرگزاریحوزه
حبیب دلها
حبیب ما خیلی اهل عکس گرفتن نبود. برای همین هم در بسیاری از عکس های منتشر شده دوستانش نیست. البته گاهی که ما اصرار و درخواست می کردیم حاضر می شد که در جلو دوربین قرار گیرد. تصویر منتشره هم یکی از همین عکس ها است که توسط برادرم نجف در اوایل دهه هفتاد و در منزل ایشان در قم گرفته شده است.
حبیب ما اما خیلی اهل دید و بازدید بود. وقتی برای مأموریت کاری به تهران می آمد حتماً به قم هم سری می زد، هم برای زیارت و هم برای دید و بازدید اقوام و هم مشورت علمی و فرهنگی. البته او در هر شهر دیگری هم که حضور می یافت اگر آشنایی در آنجا بود حتماً به سراغش می رفت و سنت حسنه صله رحم را به جای می آورد.
حبیب البته به دیدار خانواده شهدا هم زیاد می رفت. شاید یکی از مکان های دوست داشتنی حبیب حضور در منزل شهدا و دیدار با والدین شهدا بود. اینک او به دیدار خود شهدا رفته است که همواره دلتنگ آنان بود.
هشت سال پس از آخرین دیدارم و سپس رفتنش ما نیز بسیار دلتنگ او هستیم. او حبیب ما و حبیب خیلی های دیگر بود. او قبل از شهادت حبیب دلها شده بود.
أحب الله من أحب حسينا
#حبیب_دلها
#شهید_حبیب_لک_زایی
#شریف_لک_زایی
#شریف_لک_زایی
#مصاحبه_علمی
#امام_موسی_صدر
✅شریف لک زایی:نمونههای موفق چندانی از میانرشتهایها نداریم/ هماندیشی متخصصان قرآنی و علوم انسانی
💠عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با تشریح دیدگاه امام موسی صدر درباره ظرفیت تمدنسازی قرآن کریم، بیان کرد: در همین مسیر تمدنسازی ظرفیت مباحث میانرشتهای مطرح میشود؛ یعنی میتوانیم نظریات مختلفی مانند نظریه دولت و حتی نظریات خردتری مانند نظریه امنیت، عدالت و آزادی را از قرآن به دست آوریم. بنابراین با تقویت میانرشتگی میتوانیم با استخراج نظریات از آیات در زندگی از آنها استفاده کنیم.
یکی از انواع تعاملات میان شاخههای مختلف علوم انسانی با یکدیگر که پس از پیروزی انقلاب اسلامی به آن نگاه ویژهای شد، مطالعات میانرشتهای قرآن کریم است که گفتمانهای مختلفی را در دانشهای متعدد ایجاد کرده و چندوجهی بودن پدیدهها، مسائل و پیشگیری از تحویلانگاری، پژوهشگران را از مطالعات میانرشتهای ناگزیر کرده است.
🔶به همین دلایل قرآن کریم نیز در دوره معاصر بسیار در معرض چنین پژوهشهایی قرار گرفته است، لیکن به دلیل دربرگیری علوم مختلف، ورود متخصصان متعهد از رشتههای مرتبط با حوزههای نظریهپردازی در قرآن، نقش بسیار مؤثری در توسعه مطالعات قرآنی دارد و میتواند راهبردهای نوینی را برای پژوهشگران حوزه دین فراهم سازد. خبرگزاری ایکنا در همین راستا با شریف لکزایی، پژوهشگر علوم سیاسی و عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، به گفتوگو پرداخته است. وی علاوه بر سابقه تحقیق در زمینه سیاست اسلامی، با آرای قرآنی و نظریات تفسیری امام موسی صدر نیز به خوبی آشناست. مشروح این گفتوگو در ادامه از نظر میگذرد؛
💠جزئیات خبر در پایگاه اطلاع رسانی ایسکا (پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی)
🌐https://b2n.ir/784179
💠 پیام رهبر انقلاب به جوانان فرانسه👇👇
https://www.instagram.com/p/CG5Seijhhq0/?igshid=1qft9xhz9c8x1
🔸 جوانان فرانسه! از رئیس جمهور خود بپرسید: چرا از اهانت به پیامبر خدا حمایت میکند و آن را #آزادی_بیان میشمارد؟
🔸 آیا معنی آزادی بیان این است: دشنام و اهانت، آن هم به چهرههای درخشان و مقدس؟ آیا این کار احمقانه، توهین به شعور ملتی نیست که او را به ریاست خود انتخاب کرده است؟
🔸 سوال بعدی این است که چرا تردید در هولوکاست جرم است؟ و اگر کسی چیزی در اینباره نوشت باید به زندان برود، اما اهانت به پیامبر آزاد است؟
#فرانسه
#پیامبر_اکرم
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
با دکتر محمد حسین جمشیدی
متأسفانه با خبر شدم استاد بزرگوار علوم سیاسی #دانشگاه_تربیت_مدرس #تهران دکتر #محمد_حسین_جمشیدی در اثر بیماری کووید نوزده درگذشت. با ایشان به سبب نوشته هایش به ویژه درباره اندیشه سیاسی متفکران مسلمان مانند #امام_خمینی و #شهید_سید_محمدباقر_صدر اگرچه از گذشته های دور آشنا بودم اما در چند نشست علمی هم توفیق داشتم که به همراه ایشان حضور داشته باشم. آخرین بار هم آن مرحوم در نشست نقد #کتاب تازه منتشره بنده با عنوان #امام_خمینی_و_مساله_آزادی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی حضور یافت و دیدگاه خودش را درباره کتاب مطرح کرد. آنچه از ایشان در این جلسه و دیگر جلسات علمی آموختم، تواضع علمی مثال زدنی آن مرحوم بود. از خداوند متعال علو درجات را برایش خواستارم. خداوند متعال به بازماندگان صبر و تحمل عنایت فرماید و آن مرحوم را مورد رحمت واسعه خود قرار دهد.
پ. ن: تصوير مربوط به نشست علمی عدالت در اندیشه شهید صدر و ارائه بحث توسط دکتر جمشیدی است که بنده به نقد بحث ایشان پرداختم.
#شریف_لک_زایی
#sharif_lakzaei