فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ به من آموزش دادند که وحشی بودهام و توسط اروپاییها نجات پیدا کردم!
🎙جیمز بالدوین، نویسندهی آمریکایی:
🔹زمانیکه بزرگ میشدم، در کتابهای تاریخ آمریکا به من آموزش میدادند که آفریقا هیچ سابقهای ندارد و همچنین من! به من آموزش دادند که وحشی بودهام و توسط اروپاییها نجات پیدا کردم و به آمریکا آورده شدم.
🔸اینها تنها کتابهایی بودند که در دسترس من قرار داشت و من آموزشها را باور کردم. به نظر میرسید که همه با این آموزشها موافق هستند.
🔹اگر پایتان را بیرون هارلِم (محله سیاهپوستهای نیویورک) میگذاشتید و به مرکز شهر میرفتید آنچه میدیدید بسیار بزرگتر، تمیزتر، گستردهتر، ثروتمندتر و ایمنتر از محله ما بود. مردم در آنجا میتوانستند بیمه عمر خود را بپردازند؛ کودکانشان خوشحال بودند.
🔸بعد که به خانه برمیگشتیم، به نظر میرسید این کار خدا بوده که تو به اینجا تعلق داشته باشی! جاییکه سفیدپوستان تو را در آن قرار دادهاند!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
✳️ درس گفتار علوم سیاسی
✅لیبرالیسم :
لیبرالیسم قایل به نیک نهادی انسان بوده و باور دارد که انسانها ذاتاً گرگ نیستند ولی این شرایط محیطی است که باعث کشمکش آنها می گردد . از نظر لیبرالها می توان با ایجاد نهادها و سازمانهای بین المللی متناسب جلوی کشمکشها و درگیریهای را گرفت . براساس این تفکر ، مردم می توانند از طریق استدلال و به طور اخلاقی به همدیگر کمک کنند و رفتارهای مثل خشونت ، محصول نهادهای نامناسب و سوء تفاهم میان رهبران هستند که ایجاد می شوند . لذا ، جنگ و آنارشی به وسیله تقویت ترتیبات نهادی قابل پیشگیری است . با اصلاح نظام سیاسی داخلی دولت ها ، در محیط بین الملل نیز صلح برقرار می شود . لیبرالیسم بر این باور است که به علت سه جریان عمده در عرصه بین المللی ، کشورها به سمت همکاری بیشتر گام برمی دارند :
اول – روند وابستگی متقابل میان کشورها ، به ویژه در عرصه های اقتصادی و تجاری است که موجب شده کشورها ، به سبب همکاری با یکدیگر فایده بیشتر ببرند و هم زمان دریابند که هزینه منازعه افزایش یافته است .
دوم - وابستگی متقابل اقتصادی فزاینده موجب ظهور و ایجاد یک سلسله هنجارها ، قواعد و نهادهای بین المللی می شود که برای ایجاد ، تسهیل و همکاری میان کشورها به وجود می آیند .
سوم – جریان دموکراسی شدن بین المللی که طی آن حکومت های بیشتر دموکراتیک می شوند ، موجب کاهش منازعه و افزایش همکاری می شود . لیبرال ها بر این باورند که رژیم های غیر دموکراتیک بیشتر از رژیم های دموکراتیک مبادرت به جنگ می نمایند و از این رو ، گسترش دموکراسی در دنیا موجب صلح گسترده تر خواهد شد . لیبرالیسم در طول چند سده اخیر ، به صورت قرائت های مختلفی بیان شده است که آخرین آنها « نهادگرایی نئولیبرال » است . این اندیشه به عنوان خلف لیبرالهای آرمانگرا به نقش سازنده نهادهای بین المللی در سیاست بین الملل مستقل از توزیع قدرت بین کشورها اعتقاد دارد . قرائتهای مختلف لیبرالیسم با نگاه مثبت به سازمانهای بین الملل منطقه ای و جهانی ، برای آنها قائل به این نقش ها می باشند :
الف – سازمانهای بین المللی مسائل و مشکلات ناشی از اقدام جمعی در سطح بین المللی را کاهش می دهد .
ب – سازمانهای بین المللی موجب رونق اقتصادی و رفاه جهانی می گردند .
ج – سازمانهای بین المللی منجر به ترویج ارزش ها و ارزش های مشترک مانند مصالحه ، دموکراسی ، حاکمیت قانون و حقوق بشر می گردند .
د – سازمانهای بین المللی منجر به وابستگی فزاینده ی بین المللی به یکدیگر می گردند که این کار در کنار رسانه و شرکت های چند ملیتی صورت می گیرد .
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ مقام ارشد پیشین موساد:
📍ایران به خودی خود کشوری مهم است و برای مهم بودن نیازی به ارتباط با اسرائیل ندارد/آنها برای تکنولوژی ارزش قائل هستند و در یک تقاطع بسیار استراتژیک قرار گرفتهاند/درحالی که ما به رده بیستم المپیاد ریاضیات سقوط کردهایم، ایرانی ها نسل اندر نسل در ریاضیات ممتازند و امروز هم جزء برترینهای جهان هستند...
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🔺آژانس انرژی اتمی: ذخایر اورانیوم ایران بیش از ۲۳ برابر حد مجازِ برجام شده است...
➕ قابل توجه مدعیان زبان بلد؛ نهتنها به اذعان آژانس برخی موضوعات اختلافی حل شده، بلکه ذخائر اورانیوم کشورمان نیز افزایش یافته...
وقتی صحبت از پایانِ دورانِ خوردنِ همزمانِ چوب (عدم پیشرفت هستهای) و پیاز (صدور قطعنامه) میشود، یعنی همین!!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
هم بدهی 1.6 میلیارد دلاری دولت تپههارو تسویه کردیم.
هم روابط با ترکمنستان(بعد از بداخلاقی دولت قبل در بهم زدن روابط با ترکمنستان)رو احیا کردیم.
بجز قرارداد سوآپ، یک قرارداد جديد و مهم گازی بستیم.
با داشتن زیرساختهای انتقال و فروش گاز،
حالا گاز رو ارزون میخریم و گرون میفروشیم!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
❣#سلام_امام_زمانم ❣
🍃السَّلَامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الْإِمَامُ
الْوَلِیُّ الْمُجْتَبَی وَ الْحَقُّ الْمُنْتَهَی...✋
🍃سلام بر تو ای گوهری که خدا تو را برای خودش آفریده است.
🍃سلام بر تو که تمام حقایق عالم، پرتویی از خورشید توست.
سلام بر تو و بر روز طلوعت...
📔صحیفه مهدیه،زیارت حضرت صاحب الامر در سرداب مقدس، ص610.
#امام_زمان ارواحنا فداه ❤️
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🟧 خودزنی به روش آمریکا، بهرهبرداری به روش چین
نشریه نیشن
🟠 تمایل چین برای کاهش تنش میان ایران و پادشاهی سعودی، نه به دلیل جاهطلبی نظامی در منطقه، بلکه به این دلیل است که مقادیر قابل توجهی نفت از هر دو کشور دریافت میکند. انگیزه دیگر پکن بدون شک ابتکار بلندپروازانه کمربند و جاده است؛ ابتکار عمل «شی جینپینگ» که هدف از آن گسترش زیرساختهای اقتصادی زمینی و دریایی اوراسیا جهت رشد گسترده تجارت منطقه ای است؛ رشدی که چین و اهدافش در قلب آن قرار دارد.
🟠 علاقه چین برای پایان دادن به جنگ سرد میان ایران و عربستان، نبردی که دائما تشدیدتر میشد، به اندازه کافی روشن است اما این که چرا دو بازیگر چنین کانال دیپلماتیکی را انتخاب کردند، جای سوال است؟ به هر حال ایالات متحده هنوز خود را بازیگری برجسته و غیر قابل انکار میداند. با این حال، اگر این عبارت تا به حال معنای زیادی داشته باشد، امروز برجسته بودن ایالات متحده آشکارا رو به افول است آن هم به دلیل اشتباهاتی که راست گرایان اسرائیلی جهت پایان دادن به پیمان اسلو مرتکب شدند و افراطی های آمریکایی در سال 2003 و با حمله به عراق بدان دامن زدند. طبیعتا سوء مدریت ترامپ را نباید نادیده گرفت.
🟠 تهران هراندازه دور از اروپا باشد، با این همه باراک اوباما سرمایه زیای را هزینه کرد تا تعامل میان طرفین را افزایش دهد. در عوض سیاست های دونالد ترامپ موجب شد تا تهران در آغوش روسیه پوتین جای بگیرد.در واقع همه چیز می توانست متفاوت باشد. توافق هسته ای( برجام) در سال 2015 با میانجیگری دولت اوباما میتوانست پیشرفت ایران در برنامه هستهای اش را کندتر کند، این توافق محدودیتهای زیادی را بر تعداد سانترفیوژهای که ایران میتوانست داشته باشد و دارد اعمال کرد و میزان غنیسازی اورانیوم را کاهش داد.
🟠 در واقع کمپین فشار حداکثری ترامپ، ماحصلی نداشت. پس از مدتی ایرن راهی را برای ارسال نفت به چین پیدا کرد و محمولههای خود را در اختیار پالایشگاههای خصوصی که صرفا برای بازار داخلی فعالیت می کنند، قرار داد. از آنجایی که این شرکتها حضور یا دارایی بینالمللی ندارند و با دلار معامله نمیکنند، وزارت خزانهداری راهی برای مقابله با آنها ندارد.
منبع
https://www.thenation.com/article/world/china-saudi-arabia-iran-oil/
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
📝 یا اسرائیل فرومیپاشد، یا ایران را فرومیپاشند
🔸 خودتان را جای آمریکاییها بگذارید و به جای آنها فکر کنید، چرا هیچ جوره با ایران کنار نمیآیند؟ چرا هر بار امتیاز دادیم خُلف وعده کردند؟ سادهترین پاسخ این است: طرح کلانی وجود دارد برای حفاظت از اسرائیل که در آن ایرانِ یکپارچه و قدرتمند پذیرفته نشده. آمریکا از آن طرح کوتاه نمیآید.
🔹 خودشان فروپاشی اسرائیل را به مهمترین مقدمه برای عادی شدن وضعیت ایران تبدیل کردهاند. سران جمهوری اسلامی باید احمق باشند اگر ندانند مسئله آمریکا پتانسیل مردمی علیه اسرائیل است که در انقلاب رخ نشان داد و غرب به طور کلی آن را تهدید گرفت. هدف، ایرانِ شیعه است نه فقط جمهوری اسلامی!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
هرچه تبر زدی مرا زخم نشد جوانه شد اگه تصویر بود :)
خودش یه تنه نظرات سیاسی رو بر می گردونه .....فقط کامنتا رو ... 😉
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
✍🟧 پس از خروج نیروهای نظامی آمریکایی از افغانستان، فرصت های جدید برای موساد ایجاد شده است. طالبان مسیر قاچاق مواد مخدر در ایران را میداند و با گروهک های عملیاتی محلی در منطقه همکاری میکند و اکنون رسما کنترل مرزهای ایران و افغانستان را بدست گرفته است.
سوال این است که آیا اسرائیل برای مقابله با ایران وارد بازی بزرگ در افغانستان می شود؟ اسرائیل سال ها است که فعالیت های خود را آسیای مرکزی افزایش داده است، اما مهمترین هدف اسرائیل، ایران است و عطش تقابل با ایران میتواند اسرائیل را وارد مسیر همکاری و ارتباط با طالبان کند.
⚠️ اسرائیل برای جذب همکاری طالبان، پیشنهادهای زیادی در حوزه فناوری و تسلیحات دارد که با ارائه تنها بخشی از آنها میتواند وفاداری طالبان را برای خود بدست آورد. هرچند طالبان در مرحله کنونی به دنبال جنگ و درگیری با ایران نیست، اما برای افزایش اهرم های مذاکراتی و فشار علیه ایران، میتواند گزینه همکاری با موساد را کلید بزند.
#شطرنج باز ۳۱۳
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ سیاستمدار یونانی:
📍غربی ها در صد سال گذشته مناطقی را به استعمار گرفته، آنجا را نابود ومردم را به خاک و خون کشیدند...
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
⭕️ تحلیل تأمل برانگیز سایت moderator آذربایجان از سفر رئیس جمهور اسرائیل به به باکو - با دقت مطالعه کنید.
🔸 آیا باکو و آنکارا میتوانند رابط محرمانه اسرائیل با طالبان علیه ایران باشند؟
سفر رئیس جمهور اسرائیل به آذربایجان در چشم انداز وسیع: نکات برجسته در پس زمینه دو رویداد
سفر اسحاق هرتزوگ، رئیس جمهور اسرائیل به آذربایجان در 30 می، علاوه بر روابط دوجانبه، زمینه منطقه ای وسیع تری نیز دارد.
دیدار و گفتگوهای هرتزوگ با رئیس جمهور الهام علی اف در یک دایره گسترده در سایه دو رویداد مهم خودنمایی می کند:
اول، ممکن است ارتباطی بین درگیری آبی بین ایران و افغانستان به مرز تشدید نظامی و سفر هرتزوگ به باکو وجود داشته باشد.
دوم اینکه هرتزوگ پس از مشخص شدن برنده انتخابات ریاست جمهوری ترکیه به باکو آمد.
ترویج تز افغانستان در جنبه های منطقه ای برنامه باکو مهم به نظر می رسد زیرا ورود "طالبان" به رویارویی نظامی با ایران، دریچه ای از فرصت را برای اسرائیل باز می کند.
اگرچه تهران تلاش می کند روابط خود را با آذربایجان در حوزه اقتصادی گرم کند، اما پارادایم ها در زمینه امنیت عمومی تغییر نکرده است, علاوه بر این، باکو همراه با شرکای رسمی خود در عرصه وسیع تری در میدان بازی قرار دارد.
این برای برآوردن نیازهای استراتژیک باکو است: هدف آن اندازه گیری فاصله بین شرکا و رقبا است، نه اینکه بین درگیری های آنها گیر کند، باکو به بهترین نحو ایران را بالانس وار مدیریت میکند.
سیگنالهایی در قسمتی از رژیم "طالبان" در افغانستان دریافت میشود که آینده روابط با اسرائیل را مثبت ارزیابی می کند و مهارت های مقاومت مسلحانه این گروه در مقابل ایران توجه تل آویو و دیگر بازیگران را به خود جلب می کند. آیا ایران قسمت مایل به خود در طالبان را میتواند به متحد خود تبدیل کند؟
نتیجه منطقی این است که روابط اسرائیل در داخل طالبان فعلاً به صورت محرمانه برقرار می شود و اگر نتیجه را ببینند، روابط را پیش می برند و به نظر می رسد ترکیه نیز در آن زمینه مشارکت داشته باشد.
اسرائیل و ترکیه منافع استراتژیک خود در خاورمیانه را با خط ژئوپلیتیک در سایر مناطق از جمله قفقاز جنوبی تطبیق داده و جایگاه یک کشور قدرتمند و تأثیرگذار را در صحنه به دست می آورند.
افغانستان یکی از کشورهای کلیدی جنگ های ژئواستراتژیک جدید است که از آنجا هر بازیکنی می خواهد نوک تیرهایی را که می تواند به سوی کشورهای دیگر نشانه رود تیز کند.
افغانستان در موفقیت کمپین بین المللی علیه ایران نقش دارد و اگرچه نمی تواند اهرم منطقه ای رژیم ملا در سیاست رویارویی طالبان با تهران را کاهش دهد، اما اثرات منفی بر آن دارد.
ایران به دلیل فشار روزافزون رقبای خود لفاظی های خود را تشدید می کند و در مقابل آذربایجان هم به همراه ترکیه و اسرائیل پیشینه تهدیدی را که تهران می تواند در تابلوی منطقه ای در کنار روابط دوجانبه ایجاد کند، تحلیل می کند.
در حالی که آذربایجان با اطمینان به سمت جایگاه های برتر قواعد بازی منطقه ای گام برمی دارد، صنعت دفاعی و پتانسیل امنیت سایبری خود را تقویت می کند و ترکیه و اسرائیل در این زمینه به آن کمک می کنند.
از این حیث، بیانیه مطبوعاتی مشترک الهام علی اف با اسحاق هرتزوگ، همکاری طولانی مدت آذربایجان و اسرائیل در زمینه صنایع دفاعی را در پس زمینه تهدیدها توضیح داد.
هرتزوگ به صراحت گفت که او و علی اف در مورد تهدید ایران برای ساختار امنیت جهانی و منطقه ای گفت و گو کردند و این بدان معناست که آذربایجان و اسرائیل احتمالاً به توافق جدیدی در مورد مسئله ایران دست خواهند یافت.
این را می توان در جهت ارتباط با قفقاز جنوبی توسط رشته های بزرگ منطقه ای تعیین کرد.
در مورد طرف دیگر «بسته ترکیه» در سفر هرتزوگ، باید توضیح داد که آنکارا و تل آویو هر دو به روی جهان عرب گشوده اند و جایگاه آذربایجان در این تصویر باید مشخص شود.
مدل همکاری اسرائیل در قفقاز جنوبی در حال تغییر ژئوپلیتیک خاورمیانه است و تل آویو علاقه مند به کسب جایگاه ویژه در میان اتحاد راهبردی باکو و آنکارا است.
می توان اشاره کرد که مذاکرات برای تعیین یک مسیر استراتژیک مشترک در ژئوپلیتیک عربی در حال انجام است، اگرچه عمدتاً نقاط متضاد منافع ترکیه و اسرائیل در خاورمیانه وجود دارد.
نتیجه:
نقش ویژه آذربایجان در روابط ترکیه و اسرائیل ، تیرگی روابط بین باکو و تهران، روابط افغانستان و ایران رنگ جدیدی به مشارکت سه جانبه باکو، آنکارا و تل آویو می بخشد.
همچنین می توان از برنامه ترکیه برای آشتی دادن مسیر خود با اسرائیل در رابطه با افغانستان صحبت کرد و آنکارا می تواند در این راستا با باکو رایزنی های استراتژیک انجام دهد.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️جواب های قاطعانه دبیر کل مجلس ملی آفریقا به مجری بی بی سی:
🔻کشور شما انگلیس چقدر در جرائم جنگ عراق مقصر بود؟ در موارد مشابه در عراق و افغانستان چطور؟ آیا مقامات شما دستگیر شدهاند؟ شما از حل مسئله اوکراین اجتناب میکنید. تونی بلر در جنگ عراق ادعا کرد که در این کشور تسلیحات کشتار جمعی وجود دارد، بیش از یک میلیون نفر در عراق و افغانستان کشته شدند و تسلیحات کشتار جمعی پیدا نشد!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
✳️ دستیابی به کمال جز با هجرت ممکن نیست!
🔻 هجرتِ مکانی یکی از انواع «هجرت» است، اما ما از هجرت، چیزی بیش از این میفهمیم. کسی که از خانه و شهر خودش به جاهای دور میرود، هجرت کرده است. کسی که از مکانی راحت به سوی رنج و خستگی و کوشش حرکت میکند، هجرت کرده است. کسی که از داراییاش به امید چیزی بیشتر دست بر میدارد، هجرت کرده است. کسی که از خودخواهی و اعصاب پرالتهاب و خشم جوشانش و کینهها و اینطور هیجانها عبور میکند، هجرت کرده است. هجرت به معنای فاصله گرفتن از «من» و هر چیزی است که پیرامون آن وجود دارد. این معنای هجرت است.
👈 دستیابی به «کمال» جز با هجرت و کوتاهآمدن از برخی چیزها و فدا کردن خودخواهی و داراییها ممکن نیست.
👤 #امام_موسی_صدر
📚 از کتاب #آن_همیشه_مهربان | گفتارهایی دربارهٔ پیامبر رحمت
📖 صفحات ۲۰ و ۲۱
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🟥 اردوغان و سیاست نوعثمانی گری
🛑 با پیروزی رجب طیب اردوغان در مقابل کمال قلیچداراوغلو، نگرانیها برای تداوم سیاست نوعثمانیگری او افزایش یافته است. اردوغان که در سالهای گذشته در رویای مخوف احیای امپراطوری عثمانی به سر میبرد، گامهای بلندی برای تحقق آن برداشته است. گسترش نفوذ در قفقاز جنوبی و تلاش برای برقراری اتصال ترانزیتی با این منطقه از جمله اقداماتی است که او در این سالها به انجام رسانده است. همچنین باید این موضوع را در ذهن داشت که همکاری ترکیه با جمهوری آذربایجان برای افتتاح دالان زنگزور که به تغییرات ژئواستراتژیک میانجامد، جمهوری آذربایجان را از یکسو به محور پیمان آتلانتیکشمالی و ناتو متصل کرده و از سوی دیگر این کشور را به مرکز ثقل پروژه کمربند- جاده چین تبدیل میکند. این اتفاق دو برنده اصلی دارد؛ جمهوری آذریایجان با لیدری ترکیه که در قالب اتحاد تورانی، کشورهای ترکزبان را دعوت به اتحاد میکند.
🛑 اردوغان تلاش کرد محور اصلی این اتحاد، مسائل اقتصادی باشد و باتوجه به موقعیت جغرافیایی ترکیه که موقعیت مناسبی برای اتصال اروپا و آسیا به شمار میرود و حتی در کریدور شمال-جنوب نیز تا حدی صاحب امتیاز است، سعی کرد کریدور شرق-غرب را با محوریت کشورهای ترکزبان شکل دهد. بهعنوان نمونه طرح راهآهن باکو-قارص-تفلیس در سال ۲۰۰۸ در همین راستا و با همین تفکر حتی پیش از شکلگیری اتحاد تورانی آغاز شد و ۱۰ سال به طول انجامید و در سال ۲۰۱۸ از این راهآهن بهرهبرداری شد. پس از آن، کریدورهای تورانی مانند کریدور میانی (Middle Corridor) یا کریدور ترانسکاسپین پیگیری شد و سال گذشته در میانه جنگ روسیه و اوکراین و رویگردانی کشورهای اروپایی از همکاری با روسیه، این کریدور در اوج اهمیت خود قرار گرفت و رکورد فعالیت خود را ثبت کرد.
🛑 پس از آن ترکیه در قالب همان اتحاد تورانی، هدفگذاری دیگری را در پیش گرفت و آن اتصال این جغرافیای ترک به یکدیگر بود؛ هرچند دریای خزر در آن میان قرار دارد. در این میان، ارمنستان و گرجستان عملاً اتصال مستقیم جغرافیایی ترکیه با کشورهای ترکزبان را قطع کردهاند. به همین دلیل ترکیه بهترین فرصت برای اتصال کشورهای ترکزبان را تصرف جنوب ارمنستان دید. در سال ۲۰۲۰ که جنگ دوم قرهباغ آغاز شد، با دمیدن ترکیه در آتش این جنگ آغاز شد. با اینکه دعوا بر سر قرهباغ بود، در ابتدا نیروهای جمهوری آذربایجان سعی داشتند از جنوب ارمنستان و بهموازات مرزهای ایران پیشروی کنند که ارتباطی با قرهباغ نداشت که البته با فشارهای ایران و روسیه، روبهرو شدند و پیشروی از آنجا صورت نگرفت و به یکباره به سمت قرهباغ حرکت کردند.
🛑 بنابراین باید در نظر داشت که تفکر نوعثمانیگری اردوغان سبب میشود تا به بهانه ترانزیت، اتحاد کشورهای ترکزبان به یکدیگر صورت بگیرد. البته این اقدام ترکیه را به یک رقیب بلامنازع در حوزه ترانزیت منطقه بدل میکند، زیرا این اقدامات ترکیه روی کریدور شمال-جنوب که مختص ایران است نیز اثر میگذارد. ترکیه با اینکه کشوری در محور کریدور شرق-غرب به شمار میرود، اما با بلندپروازی تلاش دارد در کریدور شمال-جنوب نیز مدعی باشد. همچنین ترکیه در حال تلاش است که از طریق عراق، مسیری را تحت عنوان کریدور راه خشک احداث کند و با آن با هر دو کریدور شرق-غرب و شمال-جنوب ایران رقابت کند. ازسوی دیگر ترکیه در قالب تفاهمنامه صادرات غلات، خود را در میانه جنگ روسیه و اوکراین دخالت داد و بهعنوان واسط صادرات غلات این دو کشور در حال جنگ به اقصینقاط جهان معرفی شد. همین امر نشان میدهد که ترکیه روی محور کریدور شمال-جنوب نیز ادعا دارد. ترکیه در نظر دارد که دالان زنگزور را احداث کند که در اینصورت با تصرف استان سیونیک ارمنستان و پیوست آن به دولت باکو، میتواند اتصال ایران را با جبهه شمالی خود قطع کند. در این حالت، ترکیه تا حد زیادی میتواند ایران را محدود کند.
🛑 این درحالی است که ایران چهار گزینه برای اتصال به کشورهای شمالی خود دارد؛ دریای خزر، جمهوری آذربایجان، کشورهای CIS و دیگری، ارمنستان در روز مبادا. ترکیه با این اقدام، حربه ارمنستان را از ایران خواهد گرفت. بنابراین طرف ایرانی باید با هوشیاری تمام، اقدامات ترکیه و جمهوری آذربایجان را در منطقه دنبال کند و در صورت نیاز، برای خنثیسازی آن وارد عمل شود.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
❣#سلام_امام_زمانم ❣
🍃السَّلَامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الْإِمَامُ
الْوَلِیُّ الْمُجْتَبَی وَ الْحَقُّ الْمُنْتَهَی...✋
🍃سلام بر تو ای گوهری که خدا تو را برای خودش آفریده است.
🍃سلام بر تو که تمام حقایق عالم، پرتویی از خورشید توست.
سلام بر تو و بر روز طلوعت...
📔صحیفه مهدیه،زیارت حضرت صاحب الامر در سرداب مقدس، ص610.
#امام_زمان ارواحنا فداه ❤️
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
💠 آمریکا با سرنیزه نمی آید به میدان شما، با قلم می آید
بیدار بشوند ملت و بیدار بشوند جوان های ما، توجه داشته باشند به اینکه آمریکا با سرنیزه نمی آید به میدان شما، با قلم می آید به میدان شما، با قوای انتظامی نمی آید به اینجا، با آن اشخاصی که دارد و دارد این امور را می گرداند به دست آنها، با آنها می آید به میدان ما، اینها را باید توجه به آن داشته باشید.
#امام_سید_روح_الله_موسوی_خمینی
#صحیفه_امام
#امام_خمینی
صحیفه نور، جلد 10، صفحه 156
تاریخ:1358/08/16
📣 موضوعی که سال ها جمهوری اسلامی را در داخل اذیت کرده و همچنان ادامه دارد.....
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🔵واشنگتن پست : ایران برای حملات جدید علیه آمریکا در سوریه آماده می شود
واشنگتن پست:
🔻ایران در حال تسلیح گروه ها در سوریه برای مرحله جدیدی از حملات مرگبار علیه نیروهای آمریکایی در این کشور است.
🔻روسیه همچنین در حال کار بر روی استراتژی گسترده تری برای بیرون راندن ارتش آمریکا از سوریه است.
🔻ایران به شبه نظامیان متحد خود آموزش می دهد تا از موشک های زره پوش قوی تر و بمب های کنار جاده ای (شارژ) استفاده کنند.
🔻ایران و شبه نظامیان وابسته به آن در حال آماده شدن برای پاسخ به « حملات اسرائیلی» به نیروهای خود در سوریه با حمله به پایگاه های آمریکا در آنجا هستند.
🔻مقامات نظامی روسیه، ایران و سوریه با ایجاد یک مرکز هماهنگی برای هدایت عملیات علیه نیروهای آمریکایی موافقت کردند.
🔻نیروی قدس ایران تیم های شناسایی را برای نظارت بر مسیر خودروهای آمریکایی در سوریه اعزام کرد.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ موسسه کوئینسی:
📍این یک واقعیت است که سلطه بی چون و چرای دلار آمریکا رو به زوال است...
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
✍🦠 ویروس های نفوذی بدترین نوع آلودگی را در افکار عمومی جامعه ایجاد می کنند...جریان موسوم به افسادات؛ فاقد هر گونه تحلیل سیاسی درست یا اینکه........
✍📛ایران طی سالهای اخیر با موضوعات بینالمللی مختلفی مواجه شده که در برابر هر یک از آنها، دوقطبی جنگ و مذاکره یا جنگ و صلح، گرچه با تعابیری دیگر، در همه آنها متولد شده یا قابل ردگیری بوده است. در موضوع سوریه، عراق، یمن و حتی در موضوع فلسطین و لبنان، طیفی که ذکرش رفت، شعار معروف «نه غزه، نه لبنان، جانم فدای ایران» را رونمایی کرد و حتی اگر برخی از آنان، عیناً این شعار را بیان نکردند، اما در مفهوم، بارها و بارها طعنه و کنایه زدند که چرا پول ایرانیان باید خرج ملتهای دیگر شود و با همین مفاهیم کلی جوک و کنایه ساختند و در فضای مجازی منتشر کردند.
⚠️ در ماجرای حمله اول امریکا به عراق از رهبران اصلی همین جریان صدام را خالد بن ولید نامید و ندای وا اسلاما سر میداد و میگفت ایران باید به صدام کمک کند تا در مقابل امریکا بایستد.
⚠️ بعد از اینکه آمریکا به افغانستان حمله کرد علیرغم کمک های اطلاعاتی ایران به امریکا که با موافقت نظام انجام شد بازهم عدهای از این جریان می گفتند که ایران باید در کنار نیروهای امریکایی با طالبان بجنگد.
⚠️ در قضیه شهادت ماموران دیپلماتیک ایران در افغانستان حمله به خاک این کشور توسط شورای عالی امنیت ملی تصویب شد که با مخالفت رهبری رو به رو شد.
⚠️ اکنون هم که چند مرزبان ما مورد حمله قرار گرفتند و به شهادت رسیدهاند، ندای وا ایرانا سر میدهند و ادعا می کنند که ایران باید به افغانستان با قدرت پاسخ دهد و آن پاسخ را حمله نظامی می بینند❗️
❌ 〽️ بعضاً از میان همین طیف، پیشنهاد مذاکره با داعش هم بیان شد و حتی بی اعتنایی به آنچه داعش در عراق و سوریه رقم میزند هم مورد توجه آنان بود. آیا ملتهای سوریه و عراق ملت نبودند و برای این جماعت، فقط ملت افغانستان ملتی قابل دلسوزی در برابر ظلم است؟ اینجا سؤالی دیگر وجود دارد و آن اینکه آیا در واقع، آنها دلسوز مردم افغانستان هستند یا این شیونها هدف دیگری را دنبال میکند؟ اگر هدف دلسوزی و طلب حمایت و کمک برای ملتهای تحت ظلم است که چه فرقی میان ملت افغان با عراقیها، سوریها، یمنیها و لبنانیهاست؟🔅
✍✅ نکته؛ ایران که دیگر سوریه یا عراق نیست کشور خودتان است؛ خب پس به خودتان زحمت دهید و چند ماهی را در مرزهای ایران با افغانستان مستقر شوید به این شکل هم از کشور دفاع می کنید و اگر هم وقت کردید مثل پیشنهادی که شما در مذاکره با داعش دادید با برادران طالب هم مذاکره کنید... شاید از طریق مذاکره مثل آقای ظریف مشکلاتمان را با افغانستان حل کردید😎🙃
⚜⚠️ دو گزینه بیشتر نمی ماند یا این ها فاقد هرگونه تحلیل و فهم سیاسی از موضوعات بینالمللی و منطقهای در رابطه با ایران هستند یا ماموران نفوذی سرویس های اطلاعاتی به ویژه انگلستان و امریکا در لباس رسانه هستند⚡️⚡️⚡️⚡️ که البته با وجود سطح سواد و آگاهی که از افراد این جریان سراغ داریم گزینه اول قطع به یقین نمی تواند درست باشد☔️☔️ پس مواظب نفوذی ها باشیم که کاری جز تفرقه و ایجاد دردسر برای ایران ندارند🔥💥💥
#شطرنج باز ۳۱۳
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
⁉️ پست اینستاگرامی جدید "الکساندر آزادگان" (استاد علوم استراتژیک و روابط بین الملل از دانشگاه کالیفرنیا آمریکا) 👇
درباره میزان نفوذ یهود در مراکز مهم تصمیم گیری این کشور و نقش آفرینی آنها در به فساد کشاندن جهان❗
#صهیونیسم_جهانی
#آخرین_فساد_یهود
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
❣#سلام_امام_زمانم❣
🌸السَّلَامُ عَلَیْکَ یَا مُحْیِیَ مَعَالِمِ الدِّینِ وَ أَهْلِهِ...✋
سلام بر تو و نَفَس مسیحایی تو که روح زندگی را در کالبد مرده ی نشانه های دین خدا می دمد تا قلب اهالی ایمان با تپشی عاشقانه زندگی حقیقی را از سر بگیرند.
📚 صحیفه مهدیه،زیارت حضرت صاحب الامر در سرداب مقدس، ص610.
#اللهمعجللولیکالفرج
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🌏 تهران چگونه با وجود تحریم از پس فشارها برآمده است؟
☔️ بادهای تغییر در خاورمیانه در حالی می وزد که می تواند، هم جنگ و هم صلح را به ارمغان بیاورد. اخیرا، آنقدر تغییرات کمی در آنجا انباشته شده است که به زودی باید به تغییرات کیفی تبدیل شوند. این منطقه انفجاری درست جلوی چشمان ما در حال دگرگونی است و دیگر هرگز مثل سابق نخواهد بود.
☔️ اسرائیل را می توان به معنای واقعی کلمه از همان لحظه پیدایش خود، مشکل ساز اصلی خاورمیانه نامید. کشور (خودخوانده) کوچک یهودی که توسط همسایگان عرب غیردوستانه احاطه شده، مجبور شده است به نوعی⚡️ «سگ دیوانه» ⚡️تبدیل شود که چنان شدید گاز می گیرد که هیچ کس تمایلی به درگیر شدن مجدد با آن ندارد.
☔️ امریکایی ها به اسرائیلی ها در ایجاد ارتشی قدرتمند و آماده جنگ کمک کردند که به تهدیدی برای همه همسایگان در منطقه تبدیل شد. دولت یهود با استفاده از کاخ سفید، برای خود حق انجام هر کاری برای تضمین امنیت ملی خود می دهد.
اسرائیل ستون اصلی امریکا در خاورمیانه است. دولت کوچک یهودی نمیتواند به تنهایی بایستد. ایران در مقایسه با همسایگان عرب خود، تهدید بسیار جدی تری برای اسرائیل به شمار می رود. ایران یک قدرت منطقه ای قدرتمند با گذشته امپراتوری عظیم است که در آن، رهبران مذهبی با مواضع بسیار برجسته ضد اسرائیلی در قدرت هستند.
☔️ باید به پارسی ها ادای احترام کنیم که دهه ها تحت اعمال تحریم بودند، اما خود را گم نکردند، بلکه همچنان فعالانه از حاکمیت و منافع ملی خود دفاع کردند. تهران پروژه توسعه طلبانه «کمربند شیعه» خود را با هدف جذب هم کیشان خود در عراق، سوریه، لبنان، یمن، بحرین و حتی عربستان سعودی ترویج کرد. به یاد بیاورید که اولین کسانی که به نجات حکومت بشار اسد آمدند، نیروهای هوافضای روسیه نبودند، بلکه ایرانی ها و نیروهای نیابتی آنها بودند
☔️ با وجود رژیم حداکثری اعمال تحریم ها، ایران به یک بازیگر جدی و ضروری منطقه ای تبدیل شده که در آستانه برداشتن آخرین گام و کسب مقام یک قدرت هسته ای است. و این در حالی است که اسرائیل در وضعیت عمیق ترین بحران سیاسی داخلی قرار دارد.
منبع
https://e-news.su/mnenie-i-analitika/455888-kak-nahodjaschijsja-pod-sankcijami-iran-smog-pereigrat-izrail-i-ssha.html
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 سینه چاکی علوی بروجردی در حمایت از بهائیت...
همه این مقدمات زیبا و خوشکل و فریبنده را گفت تا برسد به دفاع و حمایت از بهائیت ....
البته که در این مملکت کسی بهائیت را نکشته است اما خیلی ها با دفاع ازین فرقه نجس انگلیسی هویت خود را نشان داده اند که از کجا ماموریت دفاع از این فرقه را گرفته اند....
مرجعیت سازی قلابی برای دفاع از فرقه انگلیسی بهائیت فقط از عهده خود انگلیس بر می آید...
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🔴دین و حکومت
🔻کسی را دیدم که با ژستی روشنفکرانه میگفت:
«ادیان برای حکومت کردن و تمدن ساختن نیامدهاند. ادیان آمدهاند که انسان بسازند».
🔸بنده خدا نمیدانست یا توجه نداشت که برای «انسانسازی» راهی جز «حکومت کردن» و «جامعهپردازی» و «تمدنسازی» نیست.
مگر جز اینست که انسان موجودی سیاسی و مدنی و اجتماعی است؟!
پس ادیان چطور میتوانند بدون توجه به حکومت و جامعه و تمدن، انسانسازی کنند؟!
و به همین دلیل همه پیامبران و صاحبان ادیان دنبال برقراری حکومتی بودند که در خدمت انسانسازی باشد.
#دین
#سیاست
#سکولاریسم
#روشنفکری
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
14.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚡️جان مرشایمر، دانشمند علوم سیاسی:
🔻مردم عقیده دارند اگر آمریکا اجازه دهد اوکراین بازنده این جنگ باشد، حیثیت آمریکا مخصوصا مقابل چین از دست میرود/واقعا این میزان از تبلیغات و پروپاگاندا در مخالفت با روسیه و در حمایت از اوکراین در غرب شگفتانگیز است/اینکه ترامپ ادعا میکند او میتواند با روسها به توافق برسد راهبردی نخواهد بود و روسها دیگر به آمریکا اعتمادی ندارند و نباید هم داشته باشند!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
تعهد؛ نظم و دقت!
اگر میبینید چین و ... خواستار دریافت 15 هزار پهپاد از ایران هستن دلیلش اینه که به نظم و تعهد و کیفیت کار بچههای صنایع دفاع ایران ایمان آوردن؛ چیزی که در صنایع خودروسازی و صنایع نیمه سنگین ما احتیاج هست بیشتر بهش توجه بشه!
یاد بگیرید
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🔴 از دیپلماسی التماسی ظریف تا دیپلماسی ایرانی نیروی دریایی
دیپلماسی التماسی ظریف و رفقایش چیزی برای ملت ایران بجز افزایش دشمنی ها و جنگ و قطع همکاری ها نداشت.
اما مانور قدرت نیروهای دریایی جمهوری اسلامی از توقیف کشتی های جنگی و نفتکش های قدرت های بزرگ دنیا تا ساخت ناوشکن جنگی تمام ایرانی و سفر به دور دنیا در دریاها با محوریت فرماندهان غیور ایرانی توانست ،برای کشور امنیت و دیپلماسی عزتمندانه و شکل گیری روابط راهبردی منطقه ای و بین المللی به ارمغان بیاورد.
🔆 قدرت همیشه اقتدار و احترام می آورد.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat