فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قسمتی از مناظره رونالد ریگان و جیمی کارتر سپتامبر ١٩٨٠
ریگان:
تا زمانی که شاه ایران بود ما اینجا احساس امنیت میکردیم، او چه کاری باید برای ما انجام میداد که نداد؟
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥اخراج با لنگه کفش
🔸تمام پول نفتی که عراق میفروشد در حسابهایی در آمریکا نگهداری میشود که پول یک میلیون بشکه از آن در روز سهم آمریکا است و دولت عراق بدون اجازه آمریکا اجازه برداشت مابقی را هم ندارد.
🔹عراق اختیار آسمان خودش را ندارد و پرواز جنگندههای عراقی در برخی از مناطق در عراق ممنوع است؛
این در حالی است که پهپادها و جنگندههای آمریکایی هیچ خط قرمزی در عراق ندارند و در هر منطقهای که بخواهند پرواز میکنند.
🔸به نام مبارزه با داعش و ایجاد پدافند هوایی برای عراق با این کشور قرارداد امضاء کردهاند، اما نه تنها خود حامی داعش هستند، بلکه از آسمان عراق برای حمله به نیروهای حشدالشعبی استفاده میکنند و هنگام حمله اسرائیل به خاک عراق هم کوچکترین ممانعتی در برابر این حملات ایجاد نمیکنند و رادارها و سامانههای پدافندی را به طور کامل خاموش میکنند.
🔹از تمام اینها که بگذریم نه به عراق اجازه خرید سامانههای پدافندی از کشورهای دیگر را میدهند و نه با وجود مصوبه مجلس عراق حاضر به خروج از این کشور میشوند.
این خلاصه دمکراس آمریکا برای عراق است و برخی خواب همین نسخه را برای ایران میبینند.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
💎🌼💎
🌼 السَّلامُ عَلی الْمُدَّخَرِ
لِکَرامَةِ اَوْلِیآءِ اللَّهِ وَ بَوارِ اَعْدآئِهِ...
💎سلام بر مولایی که با آمدنش دوستان خدا سربلند می شوند و دشمنان خدا سر به نیست. سلام بر او و بر روزی که خدا در انتظار آن است.
📔بحار الأنوار، ج99، ص 117.
💎🌼💎
#سلام_مهدوی
#امام_زمان
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
🟪 ریاست جمهوری دوباره ی ترامپ تغییر چندانی در سیاست خارجی آمریکا ایجاد نخواهد کرد: ترس های جهان عمدتاً اغراق آمیز هستند.
استفان والت نظریه پرداز برجسته روابط بین الملل و استاد دانشگاه هاروارد
فارن پالیسی بخش اول
🟣 در بحث اول یعنی پیامدهای احتمالی در داخل امریکا، ماجرا روشن است. ترامپ در دوره قبلی ریاستجمهوری خود یک کلاهبردار، آزارگر جنسی و مدیر اجرایی بیکفایت بود. او تعهدی به اصول دموکراتیک و حاکمیت قانون ندارد، و نشانههای نگرانکنندهای وجود دارد که نشان میدهد او و حزب جمهوریخواه قصد دارند از دوره دوم برای مجازات مخالفان سیاسی استفاده کنند و ایالات متحده را به سمت خودکامگی عملی سوق دهند. بنابراین، حقوق زنان بیشتر محدود میشود، تلاشها برای متوقف کردن تغییرات آبوهوایی کنار گذاشته میشود، و آمریکاییهای ثروتمند و شرکتها آزاد خواهند بود تا با توجه کم به پیامدهای اجتماعی و سیاسی گستردهتر، به دنبال منافع خودخواهانه خود باشند. هر نظری در مورد بایدن یا سیاست هایش داشته باشید، او به احتمال زیاد هیچ یک از این کارها را انجام نخواهد داد. و برای من، این دلیلی کافی برای رای دادن مشتاقانه علیه ترامپ است.
🟣 دور دوم ریاست جمهوری ترامپ ممکن است با کاری که بایدن در صورت پیروزی، در ریاست جمهوری انجام می دهد، تفاوتی نداشته باشد. برای درک این موضوع، باید درک کنیم که چگونه احتمالاً با این سه مورد مهم فعلی در سیاست خارجی دست و پنجه نرم می کنند: اوکراین، چین و خاورمیانه.
🟣 اوکراین: دولت بایدن با وجود مخالفت برخی از اعضای جمهوریخواه و بدبینی فزاینده نسبت به توانایی کیف برای پیروزی در جنگ یا بازپسگیری سرزمینهای از دست رفتهاش، از زمان آغاز جنگ، همه جانبه در بحث اوکراین مشارکت داشته است. اوکراینیها و حامیان غربی آنها نگران هستند که ترامپ از حمایت ایالات متحده جلوگیری کند و اوکراین را وابسته به کمک های اروپا کند. ترامپ به خود میبالید که میتواند جنگ را «در یک روز» حل کند، اما وقتی از او پرسیده می شد که آیا میخواهد اوکراین پیروز شود یا نه، جواب نامشخص می داد. بر این اساس، ممکن است فکر کنید انتخاب ترامپ تغییری اساسی در سیاست ایالات متحده ایجاد می کند. اما نکته اینجاست: بایدن در صورت پیروزی، احتمالاً مسیر مشابهی را دنبال خواهد کرد، حتی اگر آن را به روش دیگری دنبال کند.
🟣 اگر تیم بایدن به قدرت بازگردند، احتمالاً کیف را برای اتخاذ اهداف واقعیتر و حرکت به سمت یک توافق تحت فشار قرار خواهند داد. من معتقدم بایدن این کار را به روشی سنجیده انجام می دهد و سعی می کند به کیف کمک کند تا بهترین توافقی را که می تواند به دست آورد. در مقابل، ترامپ احتمالاً همان مهارت دیپلماتیکی را که در روابط آماتوری خود با کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی نشان داد، به نمایش خواهد گذاشت و تمایل بیشتری به پایان ماجرا دارد. با این حال، نکته مهمتر این است که هر دو دولت تلاش خواهند کرد برای پایان جنگ پس از ژانویه ۲۰۲۵ مذاکره کنند و توافق حاصل به احتمال زیاد به اهداف جنگ اعلام شده روسیه بسیار نزدیکتر از کیف خواهد بود.
منبع
https://foreignpolicy.com/2024/01/22/another-trump-presidency-wont-much-change-u-s-foreign-policy/
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پاسخ به یک ادعای بیاساس: آیا بریتانیا حکومت شاه را سرنگون کرد؟!
دیوید اوون (David Owen) وزیر وقت امور خارجهٔ بریتانیا در پاسخ به این ادعا که بریتانیا (و احتمالاً آمریکا) حکومت پهلوی را سرنگون کرده اند (ادعایی که شاید برای اولین بار از زبان محمدرضاشاه مطرح شده بود) میگوید که چنین ادعایی کاملاً بیاساس است.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
🔆 #عهد_جانان
السَّلامُ عَلَىٰ مُحْيِي الْمُؤْمِنِينَ، وَ مُبِيرِ الْكافِرِينَ
سلام بر حیاتبخش مؤمنان و نابودکنندهی کافران
📗زیارت آقا امام زمان أرواحنا فداه به نقل از سید بن طاووس ، مفاتیح الجنان
#امام_زمان أرواحنافداه
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
🟪 ریاست جمهوری دوباره ی ترامپ تغییر چندانی در سیاست خارجی آمریکا ایجاد نخواهد کرد: ترس های جهان عمدتاً اغراق آمیز هستند.
استفان والت نظریه پرداز برجسته روابط بین الملل و استاد دانشگاه هاروارد
فارن پالیسی بخش دوم
🌧🌧🌧🌧🌧🌧
🟣 چین: رویکرد تقابلآمیزتر نسبت به چین یکی از معدود موضوعاتی است که از اجماع دو حزبی قوی برخوردار است. به همین دلیل، سیاست ایالات متحده در قبال چین بدون توجه به نتیجه نوامبر آینده تغییر چندانی نخواهد کرد. بیانیههای رسمی دولت بایدن و دولت قبلی ترامپ، چین را به عنوان یکی از اصلیترین رقبای برتری ایالات متحده در جهان معرفی میکردند. ترامپ ممکن است نگرش تقابلی تری را در قبال متحدان آسیایی آمریکا اتخاذ کند (که بارها از سوی ترامپ متهم شدهاند که بیش از حد به حمایت آمریکا متکی هستند)، اما اگر در مورد ایستادگی در برابر پکن جدی باشد، نمیتواند آنها را رها کند. نکته پایانی: وقتی صحبت از روابط با چین به میان می آید، بایدن و ترامپ در دوره دوم ریاست جمهوری خود از یک سیاست پیروی می کنند.
🟣 توافقنامه ابراهیم روابط دیپلماتیک بین اسرائیل و بحرین، مراکش، امارات متحده عربی، و سودان (که دومی اکنون درگیر جنگ داخلی است) برقرار کرد و هیچ کاری برای رسیدگی به وضعیت اسفناک ۵ میلیون فلسطینی که تحت حکمرانی تند اسرائیل در کرانه باختری و نوار غزه زندگی میکنند انجام نداد. بایدن وقتی این وضعیت را از ترامپ به ارث برد، چه کرد؟ بدترش کرد. علیرغم تعهد انتخاباتی بایدن برای پیوستن مجدد به توافق هسته ای با ایران، او از این کار سر باز زد و بعد هم تندروها در ایران به قدرت رسیدند و بازگشت به برجام سخت تر شد. نتیجه: ایران اکنون بیش از هر زمان دیگری به بمب اتمی نزدیک شده است. بایدن و آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، مانند ترامپ با فلسطینی ها رفتار کردند. بازگشایی کنسول اورشلیم را به تأخیر انداختند، تلاش اندکی برای از سرگیری روند صلح کردند، و چشمان خود را بر اعمال خشونت فزاینده شهرک نشینان اسرائیلی در کرانه باختری بستند، اقداماتی که اگر آشکارا توسط افراطیترین دولت تاریخ اسرائیل حمایت نمی شد، حداقل تحمل می شد. درست مثل ترامپ، بایدن و بلینکن به نفع عربستان سعودی تمرکز کردند، درحالیکه کاملا با وعده انتخاباتی بایدن مبنی بر اینکه با محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی به دلیل نقشش در قتل جمال خاشقجی، روزنامهنگار تبعیدی، بهعنوان یک «مجرم» رفتار کند، در تعارض است.
🟣 این اشتباهات - که از ترامپ شروع شد و توسط بایدن ادامه یافت - باعث شد که نتیجه معکوس این سیاست ها در سراسر جهان شنیده شود. در ۷ اکتبر، جنگجویان حماس که با چشم انداز انقراض آهسته مواجه بودند، از زندان روباز غزه بیرون آمدند و حمله ای را به اسرائیل انجام دادند. حمله ای جدی که با پاسخ وحشیانه، نامتناسب و احتمالاً نسل کشی اسرائیل مواجه شد و لکهی ننگ جدیتری بر وجهه اسرائیل، اعتبار آمریکا و وجدان جهانی گذاشت. اما یالات متحده، که وزیر امور خارجه آن زمانی گفته بود حقوق بشر «در مرکز سیاست خارجی ایالات متحده خواهد بود»، چگونه به این فاجعه دیپلماتیک و انسانی واکنش نشان داد؟ با هجوم میلیاردها دلار کمک نظامی به دولتی که بمبهای آن بیش از ۲۵ هزار و ۵۰۰ فلسطینی را در غزه کشته است، با وتو کردن قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد که خواستار آتشبس هستند، و با نادیده گرفتن دعوای حقوقی افریقای جنوبی در دیوان دادگستری بین المللی که اسرائیل را به نسل کشی متهم می کند
🟣 البته من نمی گویم که این انتخابات هیچ تاثیری بر سیاست خارجی ایالات متحده نخواهد داشت. به عنوان مثال، ترامپ ممکن است تلاش کند ایالات متحده را از ناتو خارج کند، هرچند، چنین اقدامی بدون شک با مقاومت عظیمی از سوی نهاد سیاست خارجی و دفاعی امریکا روبرو خواهد شد. او ممکن است اساساً بر برنامه داخلی خود - و مشکلات حقوقی طولانی مدت خود - تمرکز کند که بیشتر علاقه اندک او به امور خارجی را کاهش می دهد. ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری خود، قضاوتگر ضعیفی در سیاست خارجی بود و این ممکن است اجرای سیاست های ایالات متحده را مختل کند. تفاوتهای ظریفی بین بایدن دور دوم و ترامپ دور دوم وجود خواهد داشت، اما من علیه یک دگرگونی رادیکال شرط میبندم. در مجموع، انتخابات آتی تأثیر بسیار بیشتری بر سیاست داخلی ایالات متحده خواهد داشت تا بر موضوعات کلیدی سیاست خارجی.
منبع
https://foreignpolicy.com/2024/01/22/another-trump-presidency-wont-much-change-u-s-foreign-policy/
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
🔰 ایران جزء کشورهای با کمترین نرخ خودکشی در جهان
📈بر اساس آمار موسسه ourworldindata در سال ۲۰۱۹(۱۳۹۸)، ۹ نفر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر در سراسر جهان بر اثر خودکشی جان خود را از دست دادهاند.
🔹کره جنوبی با ۲۸.۶ نفر نرخ بالایی را از این منظر به خود اختصاص داده است.
🔹وضعیت اتحادیه اروپا و آمریکا در این شاخص از میانگین جهانی وخیمتر است.
🔹ایران با ۵.۲ خودکشی به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر، جزء کشورهای دنیا با کمترین نرخ خودکشی میباشد.
منبع:
https://ourworldindata.org/grapher/death-rate-from-suicides-ghe?tab=chart&time=2000..latest&country=IRN~KOR~OWID_WRL~OWID_EUR~USA
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
🔴رفتار عبرت آموز روبرتو مانچینی با سعودی ها
سعودی ها۲۸میلیون دلار برای مانچینی خرج کردند تا تیمشان را قهرمان آسیا کند،اما هنوز پنالتی آخر زده نشده، آنها را رها کرد و رفت.
دیگر سیاست های سعودی ها نیز همین گونه است، یعنی فکر می کنند با پول پاشی می شود همه کاری کرد و غربی ها هم پولشان را می گیرند وبه وقت سختی رهایشان می کنند.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
☎️📡 دیوانه های لعنتی جنگ طلب: حملات مرگبار اردن، جمهوری خواهان جنگ طلب را در برابر ترامپیست ها قرار داد
آنتونی آدراگنا
پالیتیکو
🟡 حملات موشکی به پایگاه آمریکایی در اردن و کشته شدن ۳ نیروی نظامی آمریکا، شکاف فزاینده بین دو جناح جمهوریخواهان در مورد سیاست خارجی را برجسته کرد. گروه اول، به نام شاهینهای سیاست خارجی، خواستار پاسخ قاطع آمریکا به این حملات هستند. آنها معتقدند که آمریکا باید از متحدان خود در منطقه حمایت کند و از نفوذ ایران جلوگیری کند. گروه دوم به نام انزواطلبها، خواستار کاهش مشارکت آمریکا در درگیریهای خارجی هستند. آنها معتقدند که آمریکا باید از دخالت در امور داخلی کشورهای دیگر خودداری کند.
🟡 حملات اردن این شکاف را عمیقتر کرد. شاهینهای سیاست خارجی، از جمله سناتور گراهام و سناتور کورنین و سناتور تام کاتن ، خواستار تلافی سریع و قاطع آمریکا علیه نیروهای تحت حمایت ایران و حمله نظامی به خود ایران هستند. آنها معتقدند که این حملات تهدیدی جدی برای امنیت ملی ایالات متحده هستند. انزواطلبها، از جمله ترامپ، خواستار پاسخی محتاطانهتر هستند. آنها معتقدند که آمریکا باید از دخالت در درگیریهای داخلی عراق خودداری کند. ترامپ در واکنش به این حملات، از ایالات متحده خواست تا "از طریق قدرت" با ایران مقابله کند. با این حال، او پاسخ نظامی خاصی را تایید نکرد.
https://www.politico.com/news/2024/01/28/republicans-split-jordan-attacks-carlson-00138272
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat