🟧 دموکراسی بهانه ای برای دخالت آمریکا
🟠 ایالات متحده آمریکا از دموکراسی دروغین و جعلی خود به عنوان ابزاری برای فریب جهان و سرپوش گذاشتن به چهره واقعی خود استفاده میکند، اما در حقیقت آمریکا یک کشور سلطهجو به معنی واقعی کلمه است.
🟠 «واشنگتن به منظور مهار رقبا و بهرهمندی از منافع آن، در سالهای اخیر اقدام به تشکیل به اصطلاح "ائتلاف ارزشها" کرده است و همچنین اتحادهای نظامی خود را تقویت و دست به تحریک درگیریهای بلوکی زده و نظم جهانی و صلح و امنیت جهانی را به خطر انداخته است».
🟠 «وقتی آمریکا از دموکراسی صحبت میکند، در واقع این به معنای دموکراسی به سبک آمریکایی یا دموکراسی آمریکایی است که مبتنی بر هژمونی و استبداد است». دموکراسی آمریکایی در وهله اول نه بر مبنای مساوات بلکه بر اصل هیمنه و استبداد بنا شده است و واشنگتن با هر کشور مخالفی با تحریم اقتصادی یا دخالت نظامی مقابله میکند.
🟠 در این راستا «ویلیام بلوم» نویسنده آمریکایی در کتاب خود به نام «دموکراسی؛ مرگبارترین صادرات آمریکا» مینویسد که از پایان جنگ جهانی دوم، ایالات متحده به دنبال سرنگونی بیش از ۵۰ دولت خارجی بوده است که اکثر آنها به صورت دموکراتیک انتخاب شده بودند. آمریکا همچنین آشکارا در انتخابات دموکراتیک ۳۰ کشور دخالت کرده و دست به ترور بیش از ۵۰ رهبر خارجی زده است.
🟠 آمریکا در طول سالها دست به ناآرامی سیاسی در آمریکای لاتین زد، همچنین در ناآرامیهای موسوم به «بهار عربی» نقش داشت و انقلابهای رنگی را در اوراسیا برانگیخت. این دخالتها نه تنها موجب فجایع انسانی عظیم شد، بلکه تروریسم و افراطگرایی را به وجود آورد.
💊آمریکا اکنون نیز با وادار کردن متحدان خود برای شعلهورتر کردن آتش درگیری در اوکراین، به دنبال چیدن میوههای خود ازین کارزار است.💊
کانال تحلیلی شطرنج سیاست 🌧🌧🌧
@shatranjsiasat
🔴مقام سابق وزارت خزانهداری #آمریکا:
اگر کشورهای بریکس و عربستان همانطور که اعلام کردهاند بجای دلار از یوان چین استفاده کنند:
۱-اقتصاد آمریکا از درون فرومیپاشد.
۲-آمریکا تورم سرسامآور در سطح تورم جمهوری وایمار را تجربه میکند.
۳-آمریکا جایگاه ابرقدرتی خود را از دست میدهد.
«فواد ایزدی»
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌧🌦☁️
@shatranjsiasat
📣 نکته تحلیل
📝 آمریکا از یکسو از کاهش تنش در منطقه خشنود است و آن را در راستای منافع خود میبیند ولی از برخی جهات نیز با حضور و نقشآفرینی قویتر چین در منطقه و کمرنگ شدن اهرم ایرانهراسی ناخشنود است. درواقع در حوزههایی همسویی و منافع مشترک بین ایران و آمریکا دیده میشود که مهمترین آن، کاهش تنش در منطقه بهویژه در بحث یمن است؛ یعنی در این حوزه آمریکا میتواند از توافق استقبال کند اما مساله مهم این است که آمریکا از جنگ سرد به بعد به ترتیبات امنیتی منطقه شکل داده و امروز چین بین دو قدرت اصلی منطقه یعنی ایران و عربستان میانجیگری کرده است که این نقش چین میتواند به منزله چالش ژئوپلیتیک برای آمریکا مطرح شود. هرچند برخی کارشناسان نیز بر این باور هستند که شاید آمریکا خیلی هم از حضور چین در منطقه ناخشنود نباشد زیرا به عقیده این تحلیلگران چین هنوز نسبت به پیچیدگیهای این منطقه آگاه نیست و اگر بخواهد حضور جدی در منطقه خاورمیانه و خلیجفارس داشته باشد ممکن است از رقابت اقتصادی با آمریکا عقب بماند. مساله دیگری که ممکن است منجر به عدمرضایت واشنگتن از آشتی ریاض و عربستان باشد، بحث کمرنگ شدن اهرم ایرانهراسی در منطقه است. زیرا اگر ایران و عربستان برخی مشکلاتشان را بهویژه در یمن حل کنند، ایران دیگر تهدید شماره یک کشورهای عربی نخواهد بود و کاخ سفید نمیتواند با تکیه بر این ابزار پای رژیم اسرائیل را روز بهروز بیشتر به ترتیبات امنیتی و نظامی خلیج فارس باز کند.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌧🌦🌧
@shatranjsiasat
✨ ﴾﷽﴿✨
🌿اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا اَبا عَبْدِاللهِ وَعَلَى الاَْرْواحِ الَّتي حَلَّتْ بِفِنائِكَ عَلَيْكَ مِنّي سَلامُ اللهِ اَبَداً ما بَقيتُ وَبَقِيَ اللَّيْلُ وَالنَّهارُ وَلا جَعَلَهُ اللهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّي لِزِيارَتِكُمْ، اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَعَلى عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَعَلى اَوْلادِ الْحُسَيْنِ وَعَلى اَصْحابِ الْحُسَيْن🌿
@shatranjsiasat
🟤 خیز برای نفوذ در حیاط خلوت آمریکا / پکن هژمونی واشنگتن در خاورمیانه را به چالش میکشد؟
نشریه دیپلمات
🔶 چین با تکیه بر سرمایهگذاری استراتژیک در بخشهای حیاتی کشورهای شورای همکاری خلیج فارس به یکی از شرکای اصلی اقتصادی چندین کشور این منطقه تبدیل شده است. در همین راستا ناظران میگویند در آینده انتظار میرود همزمان با کمرنگ شدن نقش ایالات متحده، پکن حضور خود در خاورمیانه را برجستهتر کند. نشریه دیپلمات در این باره نوشته که به واسطه رویکرد اقتصاد محور پکن، حجم تجارت میان چین و کشورهای حاشیه خلیج فارس در طول سالها افزایش یافته و از همین رو پکن به بزرگترین سرمایهگذار منطقه و شریک تجاری پیشروی برای کشورهای شورای همکاری خلیج فارس تبدیل شده است.
🔶 از منظری دیگر چین دارای ویژگی متمایز کننده ای است که موجب شده این کشور از دیگر شرکای تشنه انرژی متمایز شود. برخلاف نگرش قطبی ایالات متحده به منطقه، پکن با تمرکز بر تفاهم مبتنی بر اصل برد- برد و نگرشی غیر مداخله گرایانه توانسته روابط دیپلماتیک آرامی را با بسیاری از کشورهای خاورمیانه تعریف کند.
🔶 تحلیلگران بر این باورند که تحول اخیر، یعنی خیز چین برای میانجیگری میان ایران و عربستان، دو قدرت رقیب در منطقه که با ابتکار عمل مستقیم «شی» اجرایی شد نشان از آن در که پکن از لاک خود بیرون آمده به آرامی تلاش دارد تا نقش خود را نه قالب متحد اقتصادی، بلکه در قامت قدرتی برتر در خاورمیانه تثبیت کند.
🔶 پکن در خاورمیانه انگیزه های پنهان داشته باشد یا نه، پس از دو رخداد، یعنی نشست رهبران چین و اعراب و میانجیگری پکن جهت احیای روابط یپلماتیک میان تهران و ریاض، عصر تازه ای از قدرت نمایی چین در خاورمیانه کلید خورده است؛ عصری که از آن تحت عنوان کودتای چینی هم یاد می شود؛ کودتایی که می تواند روابط پکن و کشورهای حوزه خلیج فارس را متحول کرده و همزمان روابط اقتصادی شان را ارتقا دهد.
منبع
https://thediplomat.com/2023/01/beyond-oil-a-new-phase-in-china-middle-east-engagement
@shatranjsiasat
✳️ این کشور با استبداد مبارزه نمیکند؛ خودِ استبداد است!
📌کیم داتکام، فعال سیاسی آلمانی:
🔹از زمان جنگ جهانی دوم، دولت ایالات متحده بیش از ۲۰ میلیون نفر را در ۳۷ کشور کشته است. این به استثنای کشتارِ جمعیِ میلیونها نفر از طریق تحریم است. ایالات متحده از سال ۱۷۷۶ تاکنون ۹۰ درصد از عمر خود را درگیر جنگ بوده است. این کشور با #استبداد مبارزه نمیکند؛ خودِ استبداد است!
@shatranjsiasat
8.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 اعتراف سفیر سابق فرانسه در یمن: همه میدانند که هیچ نیروی ایرانی در یمن نیست، آمریکاییها این را بهتر از همه میدانند!!
💢 «ژیل گوتیه» سفیر سابق فرانسه در یمن در استودیوی "فرانس ۲۴":
🔺 آمریکا خوب میداند که هیچ نیروی ایرانی در یمن حضور ندارد؛ جامعه بینالمللی پروپاگاندای رسانهای علیه ایران راه انداختهاست.
🔺 وقتی سفیر یمن بودم این کشور مملو از سلاح بود به ازای هر یمنی چهار اسلحه وجود داشت پس آنها نیازی به واردات سلاح نداشتند.
🔺 ارادهای بینالمللی علیالخصوص از سوی اماراتیها برای تضعیف یمن وجود داشت!
@shatranjsiasat
🟪 اختلاف و درگیری بین نتانیاهو و بایدن⁉️
🔵 برخی تحلیلگران معتقد بودند پس از عقبنشینی اولیهی نتانیاهو از اصلاحات جنجالی خود، دولت آمریکا علامت مثبتی به تلآویو مخابره خواهد کرد اما خبری از این رفتار نبود.
با اوج گرفتن بحران سیاسی و تظاهرات در فلسطین اشغالی، کاخ سفید در نخستین واکنش از نتانیاهو خواسته بود در این باره با مخالفان مصالحه کند، اما اظهارات اخیر بایدن در پاسخ خبرنگاران، فراتر از موضعگیری اولیه کاخ سفید بود.
☑️ توجه به دو نکته ضروری است➿
🟣 نخست؛ بایدن معتقد است با توجه به باقی ماندن حجم بسیار بزرگی از نارضایتیها علیه نتانیاهو و ادامه موضعگیری سلبی برخی سیاستمداران مخالف نتانیاهو علیه او و کابینه ائتلافیاش، ارسال علامتهای مثبت و ایجابی به سوی نخستوزیر جنجالی رژیم صهیونیستی تبعات مثبتی برای واشنگتن نخواهد داشت.
➕ فراتر از آن، نتانیاهو قصد دارد طی ماههای آتی دوباره موضوع اصلاحات قضایی را مطرح کند و خود نیز نسبت به این مسئله تاکید دارد، در چنین شرایطی مشاوران بایدن به او توصیه کردهاند که بلافاصله گزینه «عقبنشینی مطلق از اصلاحات قضایی» را به عنوان یک مطالبه اساسی از نتانیاهو مطرح کند و به عقبنشینی موقت او بسنده نکند. این موضوع را افرادی مانند «یائیر لاپید» نخستوزیر سابق رژیم صهیونیستی و «بنی گانتز» از مخالفان سیاسی نتانیاهو از دموکراتهای آمریکا درخواست کردهاند.
🟣 دوم؛ بایدن هنوز نسبت به نتانیاهو بیاعتماد است، چه، دموکراتها معتقدند که فارغ از آنچه در فلسطین اشغالی میگذرد، بقاء نتانیاهو در مسند قدرت به دلیل روابط نزدیکتر او با حزب رقیب، دایره و توان مانور انتخاباتی جمهوریخواهان در سال ۲۰۲۴ میلادی را گستردهتر خواهد کرد.
➕ در چنین شرایطی بهترین گزینه برای بایدن حذف نتانیاهو از قدرت است و حتی ممکن است دموکراتها از شکافهای به وجود آمده میان اعضای حزب لیکود خصوصا پس از برکناری وزیر جنگ توسط نتانیاهو استفاده کرده و اضمحلال کابینه را به عنوان یک هدف کوتاهمدت در دستور کار قرار دهند.
🔵 نظرسنجیها در سرزمینهای اشغالی نیز نشان میدهد که در صورت برگزاری انتخابات زودهنگام که خط قرمز نتانیاهو و اعضای کابینه او محسوب میشود، ائتلاف رقیب او میتواند بیشتر کرسیهای کنست را از آن خود سازد.
🔵 بر این اساس؛ نتانیاهو فعلا قدرت مانور زیادی در برابر بایدن ندارد زیرا اعتراضات داخلی شدیدا موقعیت او را تضعیف کرده، اما با این حال، او ضمن تاکید بر انجام اصلاحات بنیادین قضایی از طریق اجماع گسترده، گفته: «من بیش از ۴۰ سال است که بایدن را میشناسم و از تعهد دیرینه او به اسرائیل قدردانی میکنم.»
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌦🌧🌦
@shatranjsiasat
11.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ شبکه 13 رژیم صهیونیستی:
📍به بمباران اهداف ایرانی ادامه خواهیم داد همانطور که ایرانی ها به انتقال سلاحی که توازن را برهم میزند ادامه خواهند داد/به سوریه حمله میکنیم تا آتش جنگ، شمال اسرائیل را در برنگیرد/زمانی هدفمان اخراج ایرانیها از سوریه بود، امروز فقط به دنبال آن هستیم که جلوی ایرانیها را بگیریم...
@shatranjsiasat
🔵 موسسه تحقیقات صلح بینالمللی استکهلم (SIPRI) آماری از میزان صادرات و واردات تسلیحات در کشورها و مناطق مختلف جهان در آخرین گزارش سالیانه خود (مارس ۲۰۲۳) مکتوب کرده است.
🟠 بزرگترین صادرکنندگان تسلیحات در جهان
آمریکا، روسیه (۱۶%)، فرانسه (۱۱%)، چین (۵.۲%)، آلمان (۴.۲%)، ایتالیا (۳.۸%)، انگلیس (۳.۲%)، اسپانیا (۲.۶%)، کره جنوبی (۲.۴%) و رژیم صهیونیستی (۲.۳%) بزرگترین صادرکنندگان تسلیحات/تجهیزات نظامی در جهان طی سالهای ۲۰۱۸-۲۰۲۲ هستند که بیش از ۹۰% صادرات تسلیحات جهان را در اختیار دارند. کشورهای آمریکای شمالی و اروپا مجموعاً ۸۷% از کل صادرات تسلیحات جهان در بازه زمانی مذکور را به خود اختصاص دادند.
🔴 بزرگترین واردکنندگان تسلیحات در جهان
هندوستان، عربستان، قطر، استرالیا و چین بزرگترین واردکنندگان اسلحه در جهان طی سالهای ۲۰۱۸-۲۰۲۲ هستند. این پنج کشور مجموعاً ۳۶% از کل واردات نظامی جهان را در اختیار دارند. مصر با ۴.۵%، کره جنوبی با ۳.۷%، پاکستان با ۳.۷%، ژاپن با ۳.۵% و آمریکا با ۲.۷% در رده بعدی بزرگترین واردکنندگان در جهان هستند. این ۱۰ کشور مقصد بیش از ۵۵% واردات تسلیحات جهان هستند.
نکته جالب و پایانی گزارش سیپیری درباره ایران بود. در این قسمت آمده است: واردات تسلیحات ایران از سال ۱۹۹۳ میلادی (۱۳۷۱ شمسی) نسبت به سایر واردکنندگان تسلیحات در منطقه خلیج فارس در سطح بسیار پایینی بوده است. واردات تسلیحاتی کلان این کشور طی سالهای ۲۰۱۸-۲۰۲۲ نزدیک به صفر بوده است.
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پیشبینی ترامپ از جنگ اوکراین در مصاحبه با فاکس نیوز:
"در نهایت «پوتین و روسیه» تمام خاک اوکراین را تصرف خواهند کرد!"
🗣🇺🇸 امریکانا 🇺🇸
@shatranjsiasat