🔴۵ در برابر ۵ + ۶ میلیارد دلار
تیتر جالب روزنامه وطن امروز درباره تبادل زندانیان ایرانی با ۵ جاسوس آمریکایی
❇️ آموزش زبان دنیا به ظریف
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
✳️ خدای انسان معاصر
🔻 نقش ایمان به ارزشها و پایبندی به امور نامحدود چیست؟ چه آثاری دارد؟ اگر آنها را نداشته باشیم، چه زیانی به ما میرسد؟ این مشکل زمان ما و جوامع معاصر است.
‼️ انسان معاصر به معبودی غیر از «الله» ایمان دارد. او به معبود «مصلحت» و معبود «نفس» ایمان دارد: «أَرَأَيْتَ مَن اتَّخَذَ إِلَهَهُ هَوَاهُ؟» و این کفر به الله است؛ خداوندگاری که سرآمد همهٔ ارزشها و آفرینندهٔ الگوهای برتر و آرمانی است... او به خدایی دیگر ایمان آورده و نفس خود را مقدسترین موجود در نزد خویش قرار داده و با دیگران بر اساس این ایمان پست خود پیوند برقرار کرده است؛ بهگونهای که برای او هیچ دوستی یا دشمنی جز مصلحت وجود ندارد و هیچ عدل و انصافی جز مصلحت معنا ندارد. او برطبق مصلحت خویش رفتار میکند و براساس ذات خویش ارتباط برقرار میکند و از نظر او، خود، معبود است. او در جامعهٔ خود غریب و تنهاست.
👤 #امام_موسی_صدر
📚 از کتاب #دین_در_جهان_امروز
📖 ص ۱۱۳
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
✳️ نکاتی مهم در مورد ایران و دیپلماسی کریدوری چین قسمت دوم
❇️ ۱حزب کمونیست چین به عنوان مغز متفکر ساختار حاکمیتی این کشور در ایام سه سالگی، پنج سالگی و هشت سالگی طرح این ابتکار نسبت به برگزاری جالساتی با عنوان نشستهای کارگروه عملیاتی سازی "یک پهنه یک راه" اقدام و ضمن بررسی عملکرد نهادهای مربوطه در این خصوص، به نقد عملکرد و روشهای گذشته و طراحی راهکارهای جدید و ایدههای مکمل این ابتکار پرداخت. طی سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۷ که به تعبیر شی جین پینگ، ایام "اتود کلی" ابتکار یک پهنه یک راه به حساب میآمد.
❇️ ۶. در همین حال چین مفهوم "توسعه کیفی" که به تازگی به کلیدواژههای گفتمانی رهبران این کشور وارد شده و اولویت نخست در برنامههای حزب را به خود اختصاص داده بود را به ابتکار "یک پهنه یک راه" پیوند زده و همزمان برنامه ارائه محصولات فناورانه و پیشرفته به کشورهای مختلف حاضر در این ابتکار را نیز اجرایی ساخت. در همین ایام تعامل چین با کشورهای هدف در این ابتکار به حوزههای سلامت، سبز، دیجیتال، نوآوری و عرصههای جدید نیز گسترش یافت و تکامل ابتکار اولیه با مفاهیمی جدید از جمله "جاده ابریشم دیجیتال" و "راه ابریشم سلامت" به مرحله اجرا درآمد و در این مسیر، فضای لازم برای تحرک بخش خصوصی چین و شرکتهای کوچک و متوسط چینی نیز از سوی طراحان این ابرابتکار ایجاد شد.
❇️ ۷. همزمان با جریان کلان تخلیه پتانسیل قدرت از آتلانتیک به جانب پاسیفیک و پیگیری سیاست "نگاه به شرق" از جانب بسیاری از کشورهای جهان حتی طرفهایی، چون عربستان سعودی، رژیم اسرائیل یا ترکیه که به لحاظ جهت گیریهای بین المللی بیش از چین در جبهه مقابل این کشور تقسیم بندی میشدند به سوی نقش آفرینی در فضای ابتکار چینی "یک پهنه یک راه" متمایل شده و بنا بر آمار موجود، تا ماه ژانویه سال ۲۰۲۳، چین به امضای بیش از ۲۰۰ تفاهم نامه همکاری با ۱۵۱ کشور و ۳۲ سازمان بین المللی در چارچوب این ابتکار توفیق یافته و قالبهایی عملیاتی و راهبردی برای همکاری نزدیک با این کشورها در حوزههای مختلف از فضای مجازی گرفته تا سرمایه گذاریهای میلیاردی، مسائل اجتماعی، تجارت الکترونیک، فناوری، علوم انسانی، تامین مالی و دیگر عرصههای مورد نظر طرفین را در فضایی عمل گرایانه، برد – برد و چندجانبه گرایانه به منصه ظهور گذاشت.
❇️ ۸. یکی از چارچوبهای ذهنی مهم که چین طی یک دهه اخیر در قالب ابتکار یک پهنه یک راه مطرح نموده و بر ذهنیت کریدوری این کشور در رابطه با طرح مذکور صحه میگذارد، ایده "شش دالان، شش راه" بوده که دالانهای شش گانه همکاریهای اقتصادی بین المللی شامل "چین – مغولستان - روسیه"، "پل زمینی جدید اوراسیا"، "چین – آسیای مرکزی – غرب آسیا"، "چین – شبه جزیره هندوچین"، "چین و پاکستان"، "بنگلادش – چین – هند - میانمار" و شش نوع راه "ریلی"، "بزرگراه"، "آبراه"، "هوایی"، "خط لوله"، "شبکههای ارتباطی و بزرگراههای اطلاعاتی در فضای مجازی" را ذیل این ابتکار کلان طبقه بندی مینموده است.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
15.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ مناظره کارشناسان عرب، آمریکایی و اسرائیلی...
📍کارشناس آمریکایی: پرداخت پول به ایران در مقابل زندانیان ذلت است و همچون ننگی بر پیشانی بایدن باقی خواهد ماند...
🔻کارشناس عرب: پول ایران را سرقت و حالا آن را آزاد کردهاید به گونهای صحبت نکنید که انگار 140 میلیارد دلار از پول های خودتان را به ایران دادهاید....
🔻کارشناس اسرائیلی: توانایی جلوگیری از معامله ایران و آمریکا را نداشتیم اما به جنگ علیه نفوذ ایران در منطقه ادامه داده و اجازه توسعه نفوذ ایران را نمیدهیم...
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♻️ اظهارات جالب مهدی خزعلی در برنامه زنده شبکه سلطنتطلب راجع به صلابت رهبری!
📍مهدی خزعلی، فعال سیاسی و استاد دانشگاه در مناظره با اپوزیسیون:
❇️اینکه میبینید رهبر ایران علیرغم همه تحریمها و فشارها استقامت دارد، اعتقاد ایشان به ظهور حضرت مهدی است؛ به همین دلیل است که میبینید ایشان (در فتنهها) متزلزل نمیشود.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
♻️تحلیل مجلهی تایم آمریکا در مورد رهبر انقلاب: هر رئیس جمهور آمریکائی که با او روبرو بوده کاملا گیج شده...
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
✳️ خاورمیانه بدون آمریکا چگونه خواهد بود؟
جروزالم پست اسرائیل
◾️ کاهش علاقه استراتژیک ایالات متحده به خاورمیانه موضوع اصلی محافل تحقیقاتی در سراسر جهان است. بحث اغلب نه بر احتمال چنین کاهشی، بلکه بر محدودیت ها و پیامدهای آن برای متحدان ایالات متحده در منطقه متمرکز است.
◾️ شواهد مبنی بر کاهش علاقه آمریکا به خاورمیانه جدید نیست. قدمت آن به سالها پیش باز میگردد، زمانی که چین فضای بیشتری را در استراتژیهای دولتهای متوالی ایالات متحده اشغال کرد. باید به یاد داشته باشیم که باراک اوباما، رئیس جمهور سابق، در دوره دوم ریاست جمهوری اش، راهبرد محور آسیایی خود را تدوین کرد.
◾️یکی از قابل توجه ترین نتایج این سیاست، توافق هسته ای با ایران در سال ۲۰۱۵ بود که بر اساس ایده کاهش تنش با ایران و ایجاد فضایی که نقش حمایت گرایانه آمریکا را در خاورمیانه کاهش دهد، بود. این سیاست در زمان رئیس جمهور سابق ترامپ ادامه یافت و در زمان رئیس جمهور جو بایدن نیز ادامه دارد.
◾️ایالات متحده همچنان به ابزارهای قدیمی مانند تحریمها علیه شرکتهای چینی برای توقف پیشروی آنها به سوی سلطه در اقتصاد جهانی تکیه کرده و منحصراً بر مشارکت دفاعی با کشورهای آسیایی متمرکز شده است. ثابت شده که فروش تسلیحات برای حفظ همکاری شدید بین ایالات متحده و شرکای استراتژیک آن، نه تنها در آسیا، بلکه در تمام مناطق جهان، کافی نیست.
◾️از سوی دیگر، چین یک سیاست توسعه اقتصادی جامع را دنبال کرده است. به ویژه طرح یک کمربند و یک جاده پکن را قادر ساخته است تا شبکه ای قوی از اتحادهای استراتژیک مبتنی بر اقتصاد، تجارت و منافع مشترک ایجاد کند. وضوح این تصور که منافع ایالات متحده در حال تغییر است، اعتماد متحدان را به رابطه امنیتی-مشارکتی با آمریکا از بین برده است. شواهد روشن کاهش نفوذ و اعتبار ایالات متحده را به دلیل ناکامی در رسیدگی به موضوعات مهمی مانند موضوع هسته ای ایران، فقدان استراتژی روشن در قبال کشورها و مناطق مهم برای منافع استراتژیک ایالات متحده مانند لیبی و سوریه تایید می کند. همچنین، شکافهای راهبردی وجود دارد که تقریباً روابط واشنگتن با شرکای اقیانوس اطلس خود در اروپا را در دوران ریاستجمهوری دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق ویران کرد. مهم ترین سوالی که همه در خاورمیانه با آن روبرو هستند، احتمال خارج شدن منطقه از محاسبات منافع ایالات متحده یا زمان بندی آن نیست. شواهد زیادی در مورد کاهش علاقه ی واشنگتن به خاورمیانه وجود دارد. در این چارچوب می توان به مواضع ایالات متحده در برابر تهدیدهای مکرر ایران برای متحدان واشنگتن در منطقه خلیج فارس تا عقبنشینیهای پی در پی از افغانستان و عراق و تلاشها برای کاهش حضور نظامی ایالات متحده در خاورمیانه به طور کلی اشاره کرد.
◾️برای اینکه آمریکا نقش، نفوذ و اعتبار خود را در جهان حفظ کند، باید یک میزان حداقلی از حضور و نفوذ در خاورمیانه را حفظ کند. این به نفع واشنگتن نیست که کشورهای منطقه را در این دو راهی قرار دهد که بین اتحاد با ایالات متحده یا چین یکی را انتخاب کنند. پکن سیاست جذب اقتصادی را دنبال می کند. در همین حال، واشنگتن تقریباً به طور انحصاری بر فروش تسلیحات و همکاری امنیتی و دفاعی متکی است.
◾️فروش تسلیحات و همکاری امنیتی و دفاعی موضوعاتی هستند که کشورها ممکن است جایگزینی برای آنها بیابند، خواه از طریق توسعه صنایع دفاعی در روسیه و چین یا از طریق تغییر الگوهای درگیری و تهدید که به تغییر نیازها و الزامات دفاعی کمک کرده است. ظهور دولت هایی مانند ترکیه و اسرائیل به عنوان تامین کننده تجهیزات دفاعی ای مثل هواپیماهای بدون سرنشین که مورد نیاز دولت ها برای مقابله با الگوهای غیر متعارف در حال رشد درگیری هستند، اهمیت دارد.
✍️تفسیر خبر
1️⃣با خروج آمریکا از خاورمیانه، آمریکا تلاش خواهد داشت که کشورهای منطقه رویه مستقل تری در پیش بگیرند و این رویه عبارت است از حمایت معنوی و فروش تسلیحاتی از شرکا.
2️⃣ به نسبتی که آمریکا دنبال مستقل شدن کشورهای منطقه باشد چین به دنبال وابسته کردن کشورها با ابزار اقتصادی است. بستن قراردادهای بلند مدت یکی از این روش ها است. بعلاوه چین تلاش خواهد کرد که با ایجاد یک دوقطبی نسبی خود را شریک آینده دارتری به کشورهای منطقه نشان بدهد.
3️⃣ عدم تحمل بار سیاسی بیشتر بر آمریکا این کشور را به سمت شرق هدایت کرده است در حالی که با خالی کردن جبهه خاورمیانه تلاش دارد تا مرزهای مقابله با چین را نزدیکتر به این کشور سازد. با این حال باید گفت مشکل آمریکا این است که پیدا کردن جایگاهی مشابه خاورمیانه در شرق آسیا به سبب تفاوت های سیستم حکومتی، نژادی و سیاستی دشوار خواهد بود.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
❣#سلام_امام_زمانم❣
🌷اَلسَّلاَمُ عَلَي الْقَائِمِ الْمُنْتَظَرِ وَ الْعَدْلِ الْمُشْتَهَرِ
🌷سلام بر قيام كننده مورد انتظار، و عدل آشكار
📚فرازی از زیارت نامه حضرت مهدی(عج)
🌱تمام سلامها و تمام تحیّتها نثار تو باد،
ای مولایی که حقیقت سلام هستی.
و روز آمدنت، زمین لبریز خواهد شد از سلام و سلامتی...
سلام بر تو و بر روز آمدنت...✋✨
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج 🤲
#امام_زمان(عج)♥️
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
🟩 خطرها و فرصت های شرایط چندقطبی خاورمیانه بخش دوم
باربارا اسلاوین
🟡 بیش از یک دهه است که نقش چین در خاورمیانه رو به رشد گذاشته و در سال ۲۰۱۶ هم با جهش بزرگی همراه شد، زمانی که رئیسجمهوری چین، شی جینپینگ، در سفری به منطقه شماری از توافق های شراکت راهبردی را به امضا رساند. جسی مارکس Jesse Marks، عضو مرکز استیمسون، اشاره داشت که چین از سیاستهای آشفته دولت دونالد ترامپ بهرهبرداری کرد.
🟡 همچنین در طول بحران کووید – 19، "دیپلماسی واکسن" پکن بسیار مؤثر بود و با تامین واکسن سینواک Sinovac ارزان برای کشورهایی چون اردن و ایران، عملکرد خوبی داشت. عدم واکنش آمریکا به حملات موشکی به تاسیسات نفتی عربستان سعودی در سال ۲۰۱۹، به عنوان نقطه عطفی در ارزیابی عربستان سعودی و شورای همکاری خلیج فارس نسبت به قابل اتکا بودن واشنگتن عمل کرد.
🟡 کارشناسان شرکتکننده در این سمپوزیوم، شراکت رو به رشد چین با این منطقه را به عنوان یک تحول چشمگیر ارزیابی کردند اما بر این باورند که این تحول هنوز یک چرخش راهبردی در هژمونی ائتلاف سازمانیافته آمریکا به شمار نمی آید. جیمز جفری James Jeffrey، دیپلمات سابق آمریکا که در حال حاضر ریاست برنامه خاورمیانه در مرکز ویلسون را برعهده دارد، اشاره کرد که آمریکا هنوز ۳۰ تا۴۰ هزار نظامی را در ۱۰ کشور عرب، اسرائیل و ترکیه مستقر دارد، ۱۰ میلیارد دلار کمک نظامی و به همین میزان کمکهای اقتصادی به این کشورها میدهد و حدود ۱۵۰ میلیارد دلار اسلحه صادر میکند که به تعمیر و نگهداری، قطعات یدکی و آموزش توسط آمریکا نیازمند است.
🟡 با این حال، کریستین دیوان Kristin Diwan از موسسه کشورهای عربی خلیج فارس در واشنگتن گفت که آمریکا دیگر به عنوان سرچشمه تزریق ثبات در منطقه منظور نمیشود و کشورهای عرب، "نظم جهانی جایگزینی" را میبینند که در آن نیازی به پیروی از دستورات آمریکا ندارند.
🟡 تریتا پارسی از اندیشکده کوئینسی هم گفت که "در خاورمیانه، نوعی احساس خوشنودی و کشف توانمندی وجود دارد چرا آمریکا منطقه را ترک کرده است و دیگر نقش تعیین کننده ای در اینکه چه کسی حاکم باشد ندارد. تمرکز آمریکا بر روی اوکراین و تایوان است و این فضا را برای همگرایی در خاورمیانه فراهم میکند".
منبع
https://www.stimson.org/2023/risks-and-opportunities-in-an-increasingly-multipolar-middle-east/
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🔰 برجامِ نافرجام دیگر تمام شد.
❎ باید بپذیریم که برجام، این نوزاد نارس بسیار زودتر از آنچه که تصور میرفت به ممات دچار و تبدیل به درسی تاریخی برای ایرانیان شد. البته این سطور به معنای ترسیم رابطهای دگماتیک بین ایران با آمریکا و اروپا نیست بلکه انتقادی است به رابطه یکسویه و دلبستگی مفرط و پارانویا به غرب که منجر به توافقی مضر چون برجام میشود.
رابطه متوازن بین طرفین قابلدفاع است که رسیدن به این رابطه، جز با تمسک به منطق قدرت از سوی ایران حاصل نمیشود. در شرایط کنونی شاهدیم که حداقل دو توافق بین ایران و آمریکا - ولو بهصورت محدود - بهدست آمده و اینها نه در چهارچوب برجام بوده و نه کوچکترین ارتباطی به آن داشته است؛ مسیری مجزا را طی کرده و اتفاقا موفقیت بیشتری از برجام را به ارمغان آورده است اما شاهدیم که برجامیون وطنی همچنان در پی توصیه و تجویز نسخههاییاند که بهجای درمان، مشکلات را دوچندان کرده است.
✅ برای برخی سخت اما این واقعیتی است که برجام به گورستان تاریخ پیوست و به آینه عبرتی برای ما بدل گشت؛ توافقی که فارغ از عدم توانایی برای لغو تحریمهای اقتصادی، نتوانست در بعد امنیتی و لغو تحریمهای نظامی هم کارساز باشد. دیدیم که در روزهای اخیر، اروپا از عدم پایبندی خود به دومین بند غروب برجام و لغو تحریمهای موشکی ایران سخن گفت و همین مسئله بهوضوح موید شکست مطلق ایده برجامیزه کردن سیاستخارجی ایران است.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
7.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚡️نماینده پارلمان آلمان:
🔻بازنشستگان آلمانی مجبورند بطری جمع کنند اما ما درحال ارسال پول به اوکراین هستیم و تبدیل به گاو شیرده آنها شدهایم!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
✳️ نکاتی مهم در مورد ایران و دیپلماسی کریدوری چین قسمت سوم
❇️ ۹. راهکار دیگری که چین در چارچوب برنامههای ابتکار یاد شده پیگیری نمود، گسترش بازوان تجاری – اقتصادی خویش در حوزههای اولویت دار این کشور بوده است. پرواضح است که بر خلاف ایالات متحده و برخی از کشورهای غربی که ابتکار عمل در میدان نظامی – امنیتی در فضاهای فراسرزمینی را در اختیار داشته و دارند، چین بیش از هر کنشی مایل به نقش آفرینی در فضاهای غیر امنیتی و عمدتاً اقتصادی – تجاری فرامرزی است. این اولویت بندی در حقیقت تصمیمی واقع گرایانه و پراگماتیستی از سوی راس هرم راهبری چین به حساب میآید که با عنایت به ظرفیتهای حقیقی این کشور و رقبایش در نظام بین المللی اتخاذ گشته است.
❇️ ۱۰. چین همچنین طی این ده سال با محور قرار دادن این ابتکار در حوزههای مختلف، به مدیریت مبادلات تجاری خود با کشورهای مختلف پرداخته و سهم کشورهای فعال در کریدور یک پهنه یک راه را از ۴۹.۸ درصد به میزان ۵۶.۳ درصد ارتقا داده و در این خصوص علاوه بر اعطای مشوقهای اقتصادی به همکاران این دیپلماسی کریدوری، گسترش صادرات محصولاتی، چون کالاهای الکترونیک، منسوجات، محصولات شیمیایی، قطعات خودرو و تولیداتی از این دست را نیز در فضای نیازهای متقابل عملیاتی ساخته است. بررسی آمارهای بانک جهانی در خصوص جایگاه و نقش ابتکار چینی یک پهنه یک راه و تاثیر آن بر میزان تولید ناخالص ملی کشورهای دخیل در این جریان موید این مدعاست.
❇️ ۱۱. . از جمله مباحث مهم در درک فضای کریدوری ابتکار یک پهنه یک راه و تاثیرات آن بر اقتصاد چین و نظام بین الملل، آشنایی با مفهوم "چرخه دوگانه" در مناسبات اقتصادی چین به طور خاص و اقتصاد جهانی به طور عام است. چرخه دوگانه از جمله پارادایمهای کلیدی در گفتمان مدرن اقتصادی چینیها است که در فضای ارائه ایدههای جدید اقتصادی و توسعه محور برای این کشور در عالیترین سطوح حاکمیتی مطرح شده است. در این فضای ذهنی، چرخه اقتصاد چین به عنوان "گردونه بزرگ" و چرخه اقتصاد داخلی چین و فضای بین المللی به عنوان "گردونه کوچک" در فرآیندی در هم تنیده و مرتبط به گردش میپردازند و طبعاً تاثیر و تاثرات متقابلی نیز بر یکدیگر خواهند داشت.
❇️ ۱۲. از جمله کارکردهای ابتکار پهنه و راه چین که در زبان چینی با نویسه "تونگ" به معنای "روان سازی و فعال سازی" نشان داده میشود، ایجاد تحرک در مسیرهای ارتباطی با ویژگیهای کریدوری، اما با نقش آفرینی چین بوده که از قضا در چارچوب ایده چرخه دوگانه این کشور قابل رمزگشایی خواهد بود. افزایش چشم گیر تحرکات در مسیر ریلی موسوم به "ترانس Eurasia Logistics" از ۴۲ مورد در سال ۲۰۱۲ به آمار ۱۶ هزار در سال ۲۰۲۲ موید همین امر و تلاش برای درگیرتر کردن چرخههای اقتصاد چین با چرخههای محرک در اقتصادی جهانی است.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat