🌟 دکتر یحیى ابو زکریا نویسنده و اندیشمند الجزایری در صفحه ایکس خود نوشت: به برادرانم در ایران، فرزندان «سلمان فارسی» که از اهلبیت بود، توصیه میکنم غنیسازی اورانیوم را متوقف نکنید و اگر توانستید هزار بمب اتم بسازید؛ زیرا این عصر، عصر قدرت است و زمانه، زمان خیانت و عهدشکنی... و تمام مستکبران در برابر همهٔ مستضعفان صف آرایی کردهاند ... و من یقین دارم که شما مشتاق به یاری مستضعفان هستید، همانگونه که «امام خمینی» شما را به این کار وصیت کرد.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️کارشناس بریتانیایی:
🟡در واقع این غرب بود که هیولای اسرائیل را به وجود آورد | ما بیشتر از هر طرفی به خاطر جنگ در غزه گناهکار هستیم!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
♻️ تحلیل حیرتانگیز مقام امنیتی اسرائیل از اسلام و حماس
🔻 [مردخای کدار] یک مقام سابق امنیتی رژیم صهیونیستی در اظهاراتی تلویزیونی، با اشاره به انگیزههای دینی حماس در جنگ با اسرائیل، گفت: پیروزی از آن کسانی است که قدرت صبر کردن دارند و نیروهای حماس مصداق «إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرِينَ» هستند.
✍ این ویدئوی مهم را حتما ببینید و زیرنویس های فارسی آن را به دقت دنبال کنید. پاسخِ بسیاری از پرسش های خود را درباره سرنوشت جنگِ اراده های جاری در غزه خواهید یافت. ملت و مقاومت اسطوره ای فلسطین در غزه بیش از یکصد و هشتاد روز است در برابر شدیدترین بمباران ها و تهاجم وحشیانه اسرائیل از زمین، هوا و دریا ترجمانِ عملی این تحلیلِ دقیق را با همه هستی خود نشان داده است.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
🔋اگر درون اسراییل ایران عملیات کند اسراییل درون ایران عملیات می کند شاید اسرائیل به هنگام در خطر دیدن موجودیت خود از سلاح هستهای استفاده کند قسمت اول
◾️احتمالا پرسش مهمی که پیدا میشود این است که اگر ایران زیر گنبد آهنین اسراییل را بزند و قدرت مانور خود را به رخ بکشد آیا اسراییل به درون ایران حمله می کند؟
1️⃣ نکته اول این است که شما کنشگر هستید یا واکنشکر… چرا این موضوع اهمیت دارد؟ چون کسی که واکنشگر است ممکن است بعد از واکنش دیگر اقدامش را ادامه ندهد. در قضییه سوریه ایران واکنشکر است
2️⃣سوال دوم این است اگر ایران در موضعی واکنشگر است و اقدامی در درون اسراییل انجام دهد آیا اسراییل در بازی واکنش علیه واکنش قرار میگیرد؟ پاسخ این سوال به عوامل مختلفی بستگی دارد و بسیط است؛ در وهله نخست مساله این است که اسراییل سیگنالی را دریافت کند که واکنش انجام شد و تمام یا خیر ادامه دارد؛ یاد توییتر محمد جواد ظریف بیفتید که پس از انتقام ایران از آمریکا گفت که این عملیات انجام شد و تمام یعنی آقای آمریکا کش نده!
🛢دومین مساله این است که ایران آیا سیگنال بازدارندگی به اسراییل میتواند بفرستد که تمکین و سکوت اختیار کند یا وضعیت مبهم محاسبات اسراییل را تشدید خواهد کرد. سیگنال بازدارندگی یعنی ارسال این پیام که حق واکنش در برابر واکنش ندارد وگرنه عواقب آن سخت خواهد بود.
🛢سومین نکته این است که اگر ایران درون اسراییل اقدامی کند اسراییل چه واکنشی (کنش ثانویه) در برابر این واکنش خواهد داشت؟ احتمالا تاسیسات نفتی را بخواهد بزند و بعید است به سلاح هسته ای پناه ببرد؛ چیزی که ذهن های احساسی وسواس به تهدید ممکن است دنبالش باشند چون فکر کنند روز موعود جنگ فرا رسیده است. برای این امر رصد واکنش طرف به اندازه واکنش خود مهم است
🛢 چهارم اینکه اگر اسراییل واکنشی در برابر واکنش ایران نشان بدهد چه چیزی در انتظار است؟ احتمالا یک شوک امنیتی چراکه احساس خطر از ناامنی افزایش می یابد
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
🔋اگر درون اسراییل ایران عملیات کند اسراییل درون ایران عملیات می کند شاید اسرائیل به هنگام در خطر دیدن موجودیت خود از سلاح هستهای استفاده کند قسمت دوم
🛢 برای مقابله با واکنش احتمالی
اسراییل چه باید کرد؟ به طور کلی نوع واکنش به واکنش بستگی دارد یعنی میزان خسارات، نوع اهداف و یا تاثیرات آن؛ به نظر میرسد اگر درون اسراییل ایران عملیاتی کند اولین مساله احتمال سقوط یا تزلزل نتانیاهو باشد؛ این دستاورد بزرگی خواهد بود به ویژه آنکه اعتراضات داخلی علیه نتانیاهو نیز شدت یافته است؛ با این حال فراموش نکنیم همیشه تهدید خارجی عامل انسجام است؛ بنابراین به نظر میرسد عملیات داخل اسراییل باید بتواند دوقطبی ساز باشد یعنی مشخصا فشار را بر نتانیاهو و افراد او افزایش یابد به عبارتی نتانیاهو قربانی باشد نه رقیبش! در سوی دیگر ارسال پیام های متعدد برای تمکین اسراییل در برابر عملیات لازم است همراه با عملیات سخت ارسال شود؛ دقیق تر اینکه دیپلماسی در وضعیت پویاترین شکل ممکن باید در منطقه، مجامع و لابی ها شکر بگیرد؛ از سوی دیگر کشاندن قربانیان احتمالی و سپر قرار دادن آنها میتواند اسراییل را از نظر واکنش تعدیل کند؛ به عبارتی ایران اگر بتواند دیگران را عامل فشار بر اسراییل کند برنده دیپلماسی است؛
🛢 از سوی دیگر دو نکته دیگر باقی می ماند نخست اینکه همزمان با عملیات در درون اسراییل ایران باید چندین هدف دیگر راگروکشی کند چه در داخل و چه خارج از اسراییل؛ مثلا کشتی های اسراییلی در آبهای ازاد ؛ و دوم اینکه ایران باید هشدار بدهد که هرگونه حمایت با اسراییل تهدیداتی را متوجه خود حامیان خواهد کرد؛ البته این مورد کاری دشوار نیز است چراکه سابقه نشان داده امریکا در اجماع سازی تجربیات خوبی علیه ایران دارد بخصوص با اروپایی ها؛ واکنشی که در شورای امنیت نیز دیده شد و علیه اسراییل موضع گیری نکردند؛ بهرحال ایران میتواند خود در خط مقدم واکنش قرار بگیرد و از تمام نیروها بسیج و آمادگی بسازد؛ ایران میتواند خود در خط مقدم قرار بگیرد ولی سپس امور را در خط مقدم به پراکسی های خود بدهد؛ یا ایران میتواند غیر مستقیم ابتدا از طریق پراکسی ها عمل کند سپس در حمایت از آنها در خط مقدم قرار بگیرد تا از طریق وحشت باعث بازدارندگی شود؛ در هر حال به نظر میرسد کسب افتخار واکنش مساله ای نباشد که ایران بخواهد خود را بازیگر فعال پشت پرده نشان بدهد .
💣 البته بعید به نظر میرسد که ایران حملات محدودی از تهران به خاک اسرائیل انجام دهد، چرا که امکان مداخله آمریکا به ویژه ناتو وجود دارد امری که ایران همواره از آن اجتناب کرده است باید دید که چه خواهد شد.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مصطفی خوش چشم؛ نزنیم بازهم می زند، چسبیده به خط جنگ باید بزنیم
پاسخ ایران به اسرائیل باید ۱۰ پله بالاتر از حملات آنها باشد. قبلا گفته بودم اگر مساوی یا حتی یک پله بالاتر به اسرائیلیها پاسخ بدهیم، آنها دو پله بالاتر میزنند، و دیدیم که نفر سوم سپاه قدس و کنسولگری ایران را زدند، این راهبرد آنهاست
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
🌏 بازدارندگی علیه ایران؟! 🔖بخش اول
فارن افرز
☁️🌧☁️🌧☁️🌧
☁️ جانآلترمن، مدیر «برنامه خاورمیانه» در «مرکز مطالعات راهبردی و بینالمللی» طی یادداشتی در «فارنافرز» مورخ ۱۵ فروردین ۱۴۰۳ به ارزیابی سیاست بازدارندگی آمریکا علیه ایران پرداخته است. به نظر نویسنده، تلاشهای آمریکا طی چهار دهه گذشته برای بازدارندگی از «رفتار بدخواهانه» ایران در منطقه با شکست مواجه شده و تهران توانسته «سیاست ایالات متحده برای ایجاد یک نظم منطقهای باثبات» را مختل کند.
☁️🌧☁️🌧
☁️ آلترمن معتقد است که تکرار بازدارندگی مشابه آنچه در قبال سیاست هستهای شوروی اتخاذ شد، نمیتواند برای مهار سیاست منطقهای ایران نیز مفید واقع شود. زیرا منطق بازدارندگی، این است که طرف مقابل بپذیرد تداوم سیاست کنونی «هزینه هنگفت و غیرقابل تحملی» برایش در پی خواهد داشت. حالآنکه تهران به هیچ قیمتی حاضر به رهاسازی نیروهای متحدش در منطقه نیست. بنابراین منطق بازدارندگی مبنی بر توقف سیاست منطقهای ایران کارگر نیفتاد و نتوانست به منطق «اجبار» مبتنی بر معکوسسازی حمایتهای ایران، تداوم یابد.
🟢 نکته مد نظر نویسنده درباره خطای سیاست آمریکا این است که واشنگتن برای بازدارندگی ایران از سیاست منطقهایاش به طور مداوم «به توسعه قابلیتهای نظامی خود و متحدانش در منطقه» پرداخته است. ولی این اقدامات، به جای توقف ایران، موجب تشدید سیاست ایران شده، زیرا درک تهران مبتنی بر اینکه اقدامات آمریکا و متحدانش ماهیتی تهدیدآمیز دارد را تقویت کرده است.
🟢 بنابراین تهران «با مجموعهای از ابزارهای انعطافپذیر، قوی و پویا اعم از تقویت بازیگران غیردولتی و سازمانهای شبهنظامی، حمایت از جنبشهای اپوزوسیون در کشورهای متحد غرب، توسعه برنامه موشکی و پهپادی و نبرد سایبری» که قابلیت ابهام و انکار مسئولیت آنها را داشته، توانسته ضمن تخطئه سیاست آمریکا، از تحریک واشنگتن به واکنش مستقیم علیه ایران نیز بپرهیزد.
🟢 آلترمن بیان داشته که دو خطای شناختی آمریکا درباره ایران عبارت هستند از اینکه اولاً تهران در برابر تهدید به تحریم، عقبنشینی خواهد کرد، حال آنکه تجربه نشان داده که ایران سعی کرده وضعیت کشور را با تداوم تحریمها سازگار ساخته و بدون اهمیت به افزایش تحریمها به تداوم سیاست منطقهای بپردازد. ثانیاً اینکه کاخ سفید گمان دارد که تهران از یک «درگیری محدود نظامی» اجتناب میکند، حال آنکه تجربه حضور نظامیان ایرانی در سوریه نشان داده بهرغم تعداد نسبتاً قابل توجه افسران و نیروهای ایرانی که در این کشور جانشان را از دست دادهاند، خللی در اراده ایران برای مداخله در این بحران، ایجاد نکرد.
منبع
https://www.foreignaffairs.com/iran/detente-option-iran
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
🌏 بازدارندگی علیه ایران؟! 🔖بخش دوم
فارن افرز
☁️🌧☁️🌧☁️🌧
🟢 نویسنده متذکر میشود که یک دلیل اصلی در شکست بازدارندگی آمریکا این است که واشنگتن یک قدرت «حافظ نظم موجود» است که داراییهای زیادی در منطقه و سطح جهان دارد که باید نگران آنها باشد. ولی تهران یک بازیگر «تجدیدنظرطلب» است که «به محرومیت و توسعهنیافتگی عادت کرده» و چون «چیز چندانی ندارد که از دست بدهد، انگیزه بیشتری برای مقابله یافته است». علاوه بر اینکه در تقابل با نظم مطلوب آمریکا، از حمایت ضمنی و پنهانی چین و روسیه نیز برخوردار است.
🟢 پیشنهاد آلترمن برای آمریکا این است که به اولویتبندی اهدافش در قبال ایران بپردازد. اولویت حیاتی آمریکا باید ممانعت تهران از «ساخت تسلیحات هستهای و حمله به پرسنل آمریکا در منطقه» باشد که کاخ سفید باید به ایران بفهماند اقدام در این دو موضوع، واکنش مستقیم واشنگتن را در پی خواهد داشت. ولی نویسنده معتقد است که آمریکا نباید در قبال تهدید متحدانش در منطقه، مستقیماً در برابر ایران بایستد. بلکه صرفاً با تقویت نظامی و حملات سایبری میتواند، رفتار تهران را تعدیل کند.
🟢 در نهایت آلترمن بیان داشته که آمریکا باید تلاش کند که چشماندازی برای توافق با تهران ترسیم نماید. زیرا وقتی رهبران ایران بر این باور باشند که در هر صورت «مجازات و خصومت آمریکا اجتنابناپذیر است»، دلیلی برای کاهش اقدامات تهاجمی نخواهند داشت. آلترمن تصریح میکند که «تغییر حکومت و فروپاشی دولت ایران» هدفی واقعبینانه نیست و آمریکا نباید روی این گزینهها سرمایهگذاری کند. بهویژه که تجربه تبعات کودتا علیه حکومت مصدق، پیش چشم سیاستگذاران آمریکایی قرار دارد.
✅ به نظر میرسد معطوف به توقف عملیات گروههای مقاومت عراقی، سیاست آمریکا در بازدارندگی ایران نسبت به حمله مستقیم یا غیرمستقیم به نیروهای نظامی آمریکا در منطقه، موفق بوده است. در واقع آمریکا به جای تمرکز بر یک پیروزی بزرگ، توجه و منابع خود را بر موفقیتهای مقطعی و محدود معطوف نموده تا ضمن پیشبینیپذیری رفتار تهران، احتمال درگیری را کاهش دهد.
منبع
https://www.foreignaffairs.com/iran/detente-option-iran
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️پاسخ های قاطع جکسون هینکل به مجریان انگلیسی:
🟡تاریخ از 7 اکتبر شروع نشده، دههها است که مردم فلسطین کشته، نسلکشی و سرزمینشان از آنها غصب میشود | اسرائیل یک رژیم نیابتی در خاورمیانه است تا اهداف آمریکا در این منطقه را پیش ببرد!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اعتراف ترومن، کارتر، کلینتون، اوباما، ترامپ و بایدن درمورد واقعیت قضیه فلسطین
وقتی روسای جمهور آمریکا به اشغالگری اسرائیل و عدمتمایل برای توافق با فلسطینیها اعتراف میکنن
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌ارتش اسرائیل با انتشار این ویدیو از کشف کتاب های دینی تشیع، اندیشه های امام خمینی، شناخت ایران و آموزش زبان فارسی در منازل مردم فلسطین خبر داد
پ.ن : همزمان عوامل رژیم صهیونسیتی در ایران به دروغ تبلیغ میکنن که فلسطینیها ناصبی و دشمن اهلبیت هستند!!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
🔴حجاب قدرت زن است یا استقلال مالی ؟
◾️در حالی که در ایران فمنیستها هر روز بیشتر سعی میکنند زنان کارگزار لیبیرال را زنان مستقل و قدرتمند معرفی کنند، اما کشورهای آسیب دیده از فرهنگ و اقتصاد لیبرالیسمی، این نسخهی منسوخ را کنار گذاشته و قدرت و اثرگذاری زنان را در حجاب و عفاف یافته و بر روی آن سرمایه گذاری میکنند. آنچه که خود در تصویر مشاهده میکنید حجاب نماد قدرت و توانمندسازی زنان معرفی میشود و بسیار تلخ است که لیبیرالیسمهای وطنی صرفا زن شاغل را قوی میدانند و ما هم به شدت نگران این عقبگرد در تعریف زن قوی در ایران هستیم.
🔺حال چرا زن عفیف قویترین نسخهی زنانه است؟
دلیل آن قدرت خویشتنداری، مدیریت احساس، عواطف، تکریم جسم زن، عدم اثر پذیری از تبلیغات رسانه زن و زن محجبه صلح طلب برای جامعه است و آگاهی کاملی از هویت مذهبی و معنوی خود دارد.
▪️در این مقاله هم در روز بزرگداشت روز حجاب کشور فیلیپین، عنوان «پیشرفت، نه ظلم» برای زنانه محجبه که زندگی عفیفانه دارند انتخاب شد. آنها معتقدند باید از این زنان الگوسازی کرده و زنان توانمند را گسترش دهند و با سالها تبعیض و نادیده گرفته شدن زنان محجبه توسط لیبیرالیسمها مبارزه کنند.
منبع:
https://bangsamoro.gov.ph/news/latest-news/hijab-a-symbol-of-modesty-empowerment-for-muslim-women/
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
🔴وبگاه آمریکایی فری پرس: ایران دارد جنگ را میبرد
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
▫️اینتل اسکای: وقتی از یکی از تظاهرکنندگان پرسیده شد که آیا هنگام حضور در خیابان از پاسخ ایران نمی ترسید، پاسخ داد:
🔹ما به موشک های ایرانی اطمینان داریم که اهداف خود را از دست نمی دهند و خیابان هدف آنها نیست. آنها به خوبی میدانند برخلاف دولت فاسد نتانیاهو، پول خود را صرف چه کنند.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
🌏 چگونه سیاست خارجی دونالد ترامپ را پیش بینی کنیم؟ بخش اول
اکونومیست
❇️ جمهوری خواهان اکنون حداقل به سه مکتب متمایز سیاست خارجی تقسیم شده اند: نخست امریکاگرایان، معتقدان به بازدارندگی و اولویت گرایان. اگر ترامپ دوباره رئیس جمهور شود تعداد کمی از اعضای هر گروه از سه طیف یاد شده اصطلاحا گوش ترامپ را با خود خواهند داشت و بر او نفوذ دارند.
❇️ "نخست آمریکا"گرایان وارثان سیاست رونالد ریگان هستند و قصد دارند هژمونی جهانی آمریکا را حفظ کنند. آنان شامل افرادی از جمله اعضای کارزار "هرگز ترامپ" هستند که عمدتا درون جنبش محافظه کار کنار گذاشته اند. با این وجود، برخی از ریگانیستها با سرکوب عقاید خود در مواقع لزوم در کنار ترامپ باقی ماندند که از جمله آنان میتوان به مایک پمپئو و رابرت اوبراین وزیر خارجه سابق و مشاور امنیت ملی سابق دولت ترامپ اشاره کرد که ممکن است در دوره دوم احتمالی زمامداری ترامپ دوباره سمتهایی را از آن خود سازند.
❇️ در مقابل آنان افراد قائل به بازدارندگی قرار دارند که شبیه به انزواگرایان پیشین میباشند. آنان بر این باور هستند که امریکا نباید تلاش کند تا پلیس جهان باشد بلکه باید بر مشکلات داخلی خود به طور خاص بر مشکلات مرزی با مکزیک تمرکز کند.
❇️ پس از آن بین نخست امریکاگرایان و قائلان به بازدارندگی، طیف اولویت گرایان قرار دارند که میخواهند امریکا کمتر بر روی پروندههای مرتبط با اروپا و خاورمیانه کار کند تا منابع اش را در آسیا برای مقابله با چین متمرکز نماید. البریج کولبی که در فاصله سالهای ۲۰۱۷ الی ۲۰۱۸ معاون دستیار وزیر دفاع آمریکا بود یکی از این افراد است. او استدلال میکند که اکثر آمریکاییها نه آماده هستند که هزینههای دفاعی بالایی را که برای حفظ برتری آمریکا لازم است بپردازند و نه تمایلی دارند که آسیا را به چین بسپارند. در عوض، آمریکا باید اولویتها را تعدیل کند درست همان طور که امپراتوری بریتانیا روابط خود را با فرانسه و ژاپن به منظور مقابله با آلمان در حال رشد در آغاز قرن بیستم از نو تنظیم کرد.
❇️ در این میان ترامپ بر روی هر سه گروه دست برتر را دارد. معتقدان به بازدارندگی او را یکی از خودشان میدانند. او تمایل آنان برای کاهش تعهدات نظامی به ویژه به شکل گستردهتر در خاورمیانه را به اشتراک میگذارد. با این وجود، ترامپ کماکان لحظات زیادی را داشته که به طیف نخست امریکاگرایان نزدیکی زیادی دارد. او به نیروهای نظامی قوی اعتقاد دارد و ندای ریگان برای "صلح از طریق قدرت" را تکرار میکند. او هم چنین لحظاتی را داشت که نزدیک به دیدگاههای اولویت گرایان بود: او به عنوان رئیس جمهور توجه بیش تری به چین داشت تا به اروپا یا خاورمیانه.
منبع
https://www.economist.com/briefing/2024/03/27/how-to-predict-donald-trumps-foreign-policy
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
🌟 دیدگاه مرشایمر درباره حمله اسرائیل به سفارت ایران
🌧 جانمرشایمر، نظریهپرداز روابط بینالملل و ایدهپرداز نظریه رئالیسم تهاجمی، طی گفتگویی با «برنامه سیستمآپدیت» مورخ ۱۵ فروردین ۱۴۰۳ به ارزیابی هدف اسرائیل از تشدید حملات به نیروهای ایرانی پرداخته است.
🌧 حمله اسرائیل به سفارت ایران در دمشق و کاروان ارسال کمکهای غذایی نشان میدهد اسرائیل از کنترل خارج شده است. اقدام اسرائیل ضربهای جدی به نظام حقوق بینالملل است که آمریکا سالها برای تثبیت آن تلاش کرده بود.
🔹 هدف اسرائیل از این حمله، این است که آمریکا را به جنگ با ایران یا حزبالله بکشاند و این اصلاً برای ایالات متحده خوب نیست. آمریکا نهتنها خواستار نبرد با ایران و حزبالله نیست، بلکه تمایلی به نبرد با انصارالله نیز ندارد. حضور نظامی آمریکا در خلیج فارس و مدیترانه صرفاً برای افزایش بازدارندگی بوده، نه برای آمادگی جهت نبرد. آمریکا خواستار ورود به هیچ نبردی در خاورمیانه نیست.
🔸 هدف اسرائیل از ادامه نبرد این است که از فرصت این جنگ برای نابودی حزبالله و همچنین پاکسازی کرانه باختری استفاده کند. این جنگ ماهها به طول خواهد انجامید.
🔹 اسرائیل تا قبل از ۷ اکتبر با تقویت حماس و تضعیف تشکیلات خودگردان درصدد مدیریت موضوع فلسطین، بدون پیشبرد راهحل دوکشوری بود ولی رخداد ۷ اکتبر این شیوه مدیریت را به چالش کشید.
🔸 نتانیاهو هیچ طرحی برای فردای غزه و هیچ تشکیلات یا معماری جایگزینی برای حکومت حماس در غزه ندارد. به همین دلیل حاضر به پذیرش آتشبس نیست. آتش بس، فشار داخلی و خارجی بر اسرائیل برای مدیریت امور غزه را افزایش خواهد داد.
🔹 یک فرضیه غلط در غرب شکل گرفته مبنی بر اینکه مشکل نتانیاهوست و با حضور فردی مانند بنیگانتز یا نفتالیبنت در قدرت، وضعیت بهتر خواهد شد. در حالی که تفاوت جدی بین نگرش این افراد در قبال بحران فلسطین وجود ندارد.
🔸 هر سه نفر به هدف جلب آرای بیشتر، به گروههای اولتراارتدکس یهودی در اسرائیل که حدود یکسوم یهودیان ساکن را تشکیل میدهند، نزدیک بوده و از ایده آنها مبنی بر اینکه کل فلسطین به یهودیان تعلق دارد، پشتیبانی میکنند. به همین دلیل هیچیک حاضر به پیشبرد راهحل دو کشوری نیستند.
🔹 اسرائیل به ایده «دیوار آهنین» عمل میکند که طبق آن با تثبیت و تعمیق تبعیض سیستماتیک بین فلسطینیان و یهودیان، قصد اخراج تدریجی آنان از فلسطین را دارد. رفتار اسرائیل با غزه به مثابه یک زندان روباز، همین معنا را میدهد. البته من تمام داراییام را شرط میبندم که اسرائیل در تحقق این ایده شکست خواهد خورد.
✅ اذعان مرشایمر به اینکه هدف اصلی اسرائیل از تشدید حملات به ایران، تحریک مقاومت به یک نبرد جدی با اسرائیل جهت مداخله آمریکاست، نشان میدهد که تلآویو آمادگی یک نبرد تمامعیار بدون همراهی آمریکا را نخواهد داشت. بنابراین ایران و جبهه مقاومت با یک پاسخ حسابشده میتوانند ضربهای وارد کنند که هدف تلآویو مبنی بر مداخله آمریکا نیز محقق نگردد. اشراق
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️آلمانی که امروز حامی نسل کشی اسرائیل در غزه است اینگونه اولین نسل کشی قرن بیستم را هم رقم زده!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
باید به استاد پناهیان تبریک گفت!!! یه کاری کرد اونایی که به پیامبر و اهل بیت توهین میکردند یا حتی اگه قبول شون نداشتند الان میان طرفداری میکنن و مسلمون شدند!
اگر این معجزه نیست پس چیه؟:))😊
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 چرا "زنزندگیآزادی" جنایات اسرائیل علیه زنان و دختران فلسطینی را محکوم نمیکند؟!
افشاگری گسترده آذر ماجدی، فعال سیاسی اپوزیسیون از پشت پرده "زنزندگیآزادی" :
🔸سکوت این جنبش علیه جنایات اسرائیل برای اینست که آنها از سرویسها و دولتهای غربی بودجه میگیرند؛ سازمان "سوروس" حامی مالی این جنبش است!
این ریاکاری و استاندارد دوگانه آنهاست که در قبال نسلکشی فلسطینیان سکوت کردهاند.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
🔺فاصله این دو تصویر فقط ۸۰ سال است!
همه چیز به ایران برمیگردد...
▫️توضیح؛ در زمان محمدرضاشاه پهلوی سران سه کشور آمریکا، شوروی و بریتانیا در ایران قرار ملاقات گذاشتند و حتی شاه مملکت را باخبر نکردند!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
🔴ادعای برخی رسانهها به نقل از مقامات امريكایی: آمریکا از ایران مهلت خواسته تا پاسخ نظامی به جنایت رژیم صهیونیستی ندهد
🔹و در مقابل رژیم اسرائیل را موظف به آتش بس و خاتمه جنگ غزه کند.
📣 یعنی ایران در قبال آتش بس برای مردم غزه از انتقام دست بر می دارد!!!!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
🌏 چگونه سیاست خارجی دونالد ترامپ را پیش بینی کنیم؟ بخش دوم
اکونومیست
❇️ ترامپ به مسائل مرتبط با سیاست خارجی از منظر تجاری به عنوان منبع سود و زیان فکر میکند. او معتقد است کسریهای تجاری نتیجه رویههای ناعادلانه است. ترامپ پیش از ملاقات با رهبر یک کشور خارجی از دستیاران اش میپرسید:"کسری تجاری چقدر است"؟ او هم چنین متحدانی را که از تضمینهای امنیتی آمریکا بهره میبرند و در تخصیص هزینه برای امور دفاعی کوتاهی میکنند را مورد تحقیر قرار میدهد، زیرا از نگاه اش آن کشورها اصطلاحا در حال خندیدن به ریش امریکا هستند. همانند نخست امریکاگرایان و اولویت گرایان ترامپ از دفاعی همراه با نشان دادن زور بازو حمایت میکند.
❇️ دولت ترامپ احتمالا معاهده استارت جدید که سلاحهای هستهای دوربرد را محدود میکند تمدید نخواهد کرد معاهدهای که در سال ۲۰۲۶ میلادی منقضی خواهد شد. این عدم تمدید تا حدی بدان خاطر خواهد بود که روسیه بسیاری از مفاد آن را کنار گذاشته و نکته مهمتر آن که چین به سرعت در حال گسترش ذخایر تسلیحاتی خود میباشد.
❇️ نگاه نخست امریکا در واقع به معنای آخر اروپاست دیدگاهی که هم معتقدان به بازدارندگی و هم اولویت گرایان در آن با یکدیگر اشتراک نظر دارند. نتیجه نظرسنجی یوگاو نشان میدهد که جمهوری خواهان ترامپیست یا اعضای جناح "دوباره امریکا را عظمت ببخش" (MAGA) ناتو را بیش از آن که مثبت بدانند نامطلوب قلمداد میکنند
❇️ ترامپ، اما میگوید راهکاری برای جلوگیری از خونریزی و درگیری بیشتر دارد و آن بحران را بلافاصله حل خواهد کرد. چگونه؟ او از رویکرد هویج و چماق حمایت میکند: به اوکراین بگویید در صورت امتناع از مذاکره حمایت آمریکا را از دست خواهد داد و به روسیه هشدار دهید که اگر با شرایط معقول موافقت نکند امریکا کمکهای بیشتر از جمله تسلیحات بهتری به اوکراین ارائه داد. در مقابل، افراد دیگری مانند "ویکتور اوربان" نخست وزیر مجارستان یکی از عزیز دردانههای محافظه کاران افراطی امریکایی باور دارند که ترامپ به سادگی اوکراین را رها میکند.
❇️ فراتر از اوکراین اگر جمهوری خواهان به شکل فزایندهای نسبت به کمک امریکا به آن کشور بدبین هستند در مورد اسرائیل به شدت طرفدار آن رژیم میباشند. براساس نتایج نظرسنجی یوگاو تنها ۲۰ درصد از جمهوری خواهان اوکراین را متحد امریکا قلمداد کردند در حالی که ۵۹ درصد آنان اسرائیل را متحد امریکا میدانند.
منبع
https://www.economist.com/briefing/2024/03/27/how-to-predict-donald-trumps-foreign-policy
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 قدرت منطقهای ایران، خاری در چشم آمریکا؛ اذعان رئیس گروه اتحاد علیه ایران هستهای به دستاوردهای ایران در منطقه!
⏪مارک والاس، رئیس گروه اتحاد علیه ایران هستهای:
🔺"سیاست بایدن شکست خورده؛ حتی با وجود حضور نیروهای دریایی ائتلاف، ایران و متحدینش کنترل دو تا از مهمترین آبراههای تجاری دنیا را در اختیار دارد."
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat