🌏 بازدارندگی علیه ایران؟! 🔖بخش دوم
فارن افرز
☁️🌧☁️🌧☁️🌧
🟢 نویسنده متذکر میشود که یک دلیل اصلی در شکست بازدارندگی آمریکا این است که واشنگتن یک قدرت «حافظ نظم موجود» است که داراییهای زیادی در منطقه و سطح جهان دارد که باید نگران آنها باشد. ولی تهران یک بازیگر «تجدیدنظرطلب» است که «به محرومیت و توسعهنیافتگی عادت کرده» و چون «چیز چندانی ندارد که از دست بدهد، انگیزه بیشتری برای مقابله یافته است». علاوه بر اینکه در تقابل با نظم مطلوب آمریکا، از حمایت ضمنی و پنهانی چین و روسیه نیز برخوردار است.
🟢 پیشنهاد آلترمن برای آمریکا این است که به اولویتبندی اهدافش در قبال ایران بپردازد. اولویت حیاتی آمریکا باید ممانعت تهران از «ساخت تسلیحات هستهای و حمله به پرسنل آمریکا در منطقه» باشد که کاخ سفید باید به ایران بفهماند اقدام در این دو موضوع، واکنش مستقیم واشنگتن را در پی خواهد داشت. ولی نویسنده معتقد است که آمریکا نباید در قبال تهدید متحدانش در منطقه، مستقیماً در برابر ایران بایستد. بلکه صرفاً با تقویت نظامی و حملات سایبری میتواند، رفتار تهران را تعدیل کند.
🟢 در نهایت آلترمن بیان داشته که آمریکا باید تلاش کند که چشماندازی برای توافق با تهران ترسیم نماید. زیرا وقتی رهبران ایران بر این باور باشند که در هر صورت «مجازات و خصومت آمریکا اجتنابناپذیر است»، دلیلی برای کاهش اقدامات تهاجمی نخواهند داشت. آلترمن تصریح میکند که «تغییر حکومت و فروپاشی دولت ایران» هدفی واقعبینانه نیست و آمریکا نباید روی این گزینهها سرمایهگذاری کند. بهویژه که تجربه تبعات کودتا علیه حکومت مصدق، پیش چشم سیاستگذاران آمریکایی قرار دارد.
✅ به نظر میرسد معطوف به توقف عملیات گروههای مقاومت عراقی، سیاست آمریکا در بازدارندگی ایران نسبت به حمله مستقیم یا غیرمستقیم به نیروهای نظامی آمریکا در منطقه، موفق بوده است. در واقع آمریکا به جای تمرکز بر یک پیروزی بزرگ، توجه و منابع خود را بر موفقیتهای مقطعی و محدود معطوف نموده تا ضمن پیشبینیپذیری رفتار تهران، احتمال درگیری را کاهش دهد.
منبع
https://www.foreignaffairs.com/iran/detente-option-iran
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️پاسخ های قاطع جکسون هینکل به مجریان انگلیسی:
🟡تاریخ از 7 اکتبر شروع نشده، دههها است که مردم فلسطین کشته، نسلکشی و سرزمینشان از آنها غصب میشود | اسرائیل یک رژیم نیابتی در خاورمیانه است تا اهداف آمریکا در این منطقه را پیش ببرد!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اعتراف ترومن، کارتر، کلینتون، اوباما، ترامپ و بایدن درمورد واقعیت قضیه فلسطین
وقتی روسای جمهور آمریکا به اشغالگری اسرائیل و عدمتمایل برای توافق با فلسطینیها اعتراف میکنن
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌ارتش اسرائیل با انتشار این ویدیو از کشف کتاب های دینی تشیع، اندیشه های امام خمینی، شناخت ایران و آموزش زبان فارسی در منازل مردم فلسطین خبر داد
پ.ن : همزمان عوامل رژیم صهیونسیتی در ایران به دروغ تبلیغ میکنن که فلسطینیها ناصبی و دشمن اهلبیت هستند!!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
🔴حجاب قدرت زن است یا استقلال مالی ؟
◾️در حالی که در ایران فمنیستها هر روز بیشتر سعی میکنند زنان کارگزار لیبیرال را زنان مستقل و قدرتمند معرفی کنند، اما کشورهای آسیب دیده از فرهنگ و اقتصاد لیبرالیسمی، این نسخهی منسوخ را کنار گذاشته و قدرت و اثرگذاری زنان را در حجاب و عفاف یافته و بر روی آن سرمایه گذاری میکنند. آنچه که خود در تصویر مشاهده میکنید حجاب نماد قدرت و توانمندسازی زنان معرفی میشود و بسیار تلخ است که لیبیرالیسمهای وطنی صرفا زن شاغل را قوی میدانند و ما هم به شدت نگران این عقبگرد در تعریف زن قوی در ایران هستیم.
🔺حال چرا زن عفیف قویترین نسخهی زنانه است؟
دلیل آن قدرت خویشتنداری، مدیریت احساس، عواطف، تکریم جسم زن، عدم اثر پذیری از تبلیغات رسانه زن و زن محجبه صلح طلب برای جامعه است و آگاهی کاملی از هویت مذهبی و معنوی خود دارد.
▪️در این مقاله هم در روز بزرگداشت روز حجاب کشور فیلیپین، عنوان «پیشرفت، نه ظلم» برای زنانه محجبه که زندگی عفیفانه دارند انتخاب شد. آنها معتقدند باید از این زنان الگوسازی کرده و زنان توانمند را گسترش دهند و با سالها تبعیض و نادیده گرفته شدن زنان محجبه توسط لیبیرالیسمها مبارزه کنند.
منبع:
https://bangsamoro.gov.ph/news/latest-news/hijab-a-symbol-of-modesty-empowerment-for-muslim-women/
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
🔴وبگاه آمریکایی فری پرس: ایران دارد جنگ را میبرد
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
▫️اینتل اسکای: وقتی از یکی از تظاهرکنندگان پرسیده شد که آیا هنگام حضور در خیابان از پاسخ ایران نمی ترسید، پاسخ داد:
🔹ما به موشک های ایرانی اطمینان داریم که اهداف خود را از دست نمی دهند و خیابان هدف آنها نیست. آنها به خوبی میدانند برخلاف دولت فاسد نتانیاهو، پول خود را صرف چه کنند.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
🌏 چگونه سیاست خارجی دونالد ترامپ را پیش بینی کنیم؟ بخش اول
اکونومیست
❇️ جمهوری خواهان اکنون حداقل به سه مکتب متمایز سیاست خارجی تقسیم شده اند: نخست امریکاگرایان، معتقدان به بازدارندگی و اولویت گرایان. اگر ترامپ دوباره رئیس جمهور شود تعداد کمی از اعضای هر گروه از سه طیف یاد شده اصطلاحا گوش ترامپ را با خود خواهند داشت و بر او نفوذ دارند.
❇️ "نخست آمریکا"گرایان وارثان سیاست رونالد ریگان هستند و قصد دارند هژمونی جهانی آمریکا را حفظ کنند. آنان شامل افرادی از جمله اعضای کارزار "هرگز ترامپ" هستند که عمدتا درون جنبش محافظه کار کنار گذاشته اند. با این وجود، برخی از ریگانیستها با سرکوب عقاید خود در مواقع لزوم در کنار ترامپ باقی ماندند که از جمله آنان میتوان به مایک پمپئو و رابرت اوبراین وزیر خارجه سابق و مشاور امنیت ملی سابق دولت ترامپ اشاره کرد که ممکن است در دوره دوم احتمالی زمامداری ترامپ دوباره سمتهایی را از آن خود سازند.
❇️ در مقابل آنان افراد قائل به بازدارندگی قرار دارند که شبیه به انزواگرایان پیشین میباشند. آنان بر این باور هستند که امریکا نباید تلاش کند تا پلیس جهان باشد بلکه باید بر مشکلات داخلی خود به طور خاص بر مشکلات مرزی با مکزیک تمرکز کند.
❇️ پس از آن بین نخست امریکاگرایان و قائلان به بازدارندگی، طیف اولویت گرایان قرار دارند که میخواهند امریکا کمتر بر روی پروندههای مرتبط با اروپا و خاورمیانه کار کند تا منابع اش را در آسیا برای مقابله با چین متمرکز نماید. البریج کولبی که در فاصله سالهای ۲۰۱۷ الی ۲۰۱۸ معاون دستیار وزیر دفاع آمریکا بود یکی از این افراد است. او استدلال میکند که اکثر آمریکاییها نه آماده هستند که هزینههای دفاعی بالایی را که برای حفظ برتری آمریکا لازم است بپردازند و نه تمایلی دارند که آسیا را به چین بسپارند. در عوض، آمریکا باید اولویتها را تعدیل کند درست همان طور که امپراتوری بریتانیا روابط خود را با فرانسه و ژاپن به منظور مقابله با آلمان در حال رشد در آغاز قرن بیستم از نو تنظیم کرد.
❇️ در این میان ترامپ بر روی هر سه گروه دست برتر را دارد. معتقدان به بازدارندگی او را یکی از خودشان میدانند. او تمایل آنان برای کاهش تعهدات نظامی به ویژه به شکل گستردهتر در خاورمیانه را به اشتراک میگذارد. با این وجود، ترامپ کماکان لحظات زیادی را داشته که به طیف نخست امریکاگرایان نزدیکی زیادی دارد. او به نیروهای نظامی قوی اعتقاد دارد و ندای ریگان برای "صلح از طریق قدرت" را تکرار میکند. او هم چنین لحظاتی را داشت که نزدیک به دیدگاههای اولویت گرایان بود: او به عنوان رئیس جمهور توجه بیش تری به چین داشت تا به اروپا یا خاورمیانه.
منبع
https://www.economist.com/briefing/2024/03/27/how-to-predict-donald-trumps-foreign-policy
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
🌟 دیدگاه مرشایمر درباره حمله اسرائیل به سفارت ایران
🌧 جانمرشایمر، نظریهپرداز روابط بینالملل و ایدهپرداز نظریه رئالیسم تهاجمی، طی گفتگویی با «برنامه سیستمآپدیت» مورخ ۱۵ فروردین ۱۴۰۳ به ارزیابی هدف اسرائیل از تشدید حملات به نیروهای ایرانی پرداخته است.
🌧 حمله اسرائیل به سفارت ایران در دمشق و کاروان ارسال کمکهای غذایی نشان میدهد اسرائیل از کنترل خارج شده است. اقدام اسرائیل ضربهای جدی به نظام حقوق بینالملل است که آمریکا سالها برای تثبیت آن تلاش کرده بود.
🔹 هدف اسرائیل از این حمله، این است که آمریکا را به جنگ با ایران یا حزبالله بکشاند و این اصلاً برای ایالات متحده خوب نیست. آمریکا نهتنها خواستار نبرد با ایران و حزبالله نیست، بلکه تمایلی به نبرد با انصارالله نیز ندارد. حضور نظامی آمریکا در خلیج فارس و مدیترانه صرفاً برای افزایش بازدارندگی بوده، نه برای آمادگی جهت نبرد. آمریکا خواستار ورود به هیچ نبردی در خاورمیانه نیست.
🔸 هدف اسرائیل از ادامه نبرد این است که از فرصت این جنگ برای نابودی حزبالله و همچنین پاکسازی کرانه باختری استفاده کند. این جنگ ماهها به طول خواهد انجامید.
🔹 اسرائیل تا قبل از ۷ اکتبر با تقویت حماس و تضعیف تشکیلات خودگردان درصدد مدیریت موضوع فلسطین، بدون پیشبرد راهحل دوکشوری بود ولی رخداد ۷ اکتبر این شیوه مدیریت را به چالش کشید.
🔸 نتانیاهو هیچ طرحی برای فردای غزه و هیچ تشکیلات یا معماری جایگزینی برای حکومت حماس در غزه ندارد. به همین دلیل حاضر به پذیرش آتشبس نیست. آتش بس، فشار داخلی و خارجی بر اسرائیل برای مدیریت امور غزه را افزایش خواهد داد.
🔹 یک فرضیه غلط در غرب شکل گرفته مبنی بر اینکه مشکل نتانیاهوست و با حضور فردی مانند بنیگانتز یا نفتالیبنت در قدرت، وضعیت بهتر خواهد شد. در حالی که تفاوت جدی بین نگرش این افراد در قبال بحران فلسطین وجود ندارد.
🔸 هر سه نفر به هدف جلب آرای بیشتر، به گروههای اولتراارتدکس یهودی در اسرائیل که حدود یکسوم یهودیان ساکن را تشکیل میدهند، نزدیک بوده و از ایده آنها مبنی بر اینکه کل فلسطین به یهودیان تعلق دارد، پشتیبانی میکنند. به همین دلیل هیچیک حاضر به پیشبرد راهحل دو کشوری نیستند.
🔹 اسرائیل به ایده «دیوار آهنین» عمل میکند که طبق آن با تثبیت و تعمیق تبعیض سیستماتیک بین فلسطینیان و یهودیان، قصد اخراج تدریجی آنان از فلسطین را دارد. رفتار اسرائیل با غزه به مثابه یک زندان روباز، همین معنا را میدهد. البته من تمام داراییام را شرط میبندم که اسرائیل در تحقق این ایده شکست خواهد خورد.
✅ اذعان مرشایمر به اینکه هدف اصلی اسرائیل از تشدید حملات به ایران، تحریک مقاومت به یک نبرد جدی با اسرائیل جهت مداخله آمریکاست، نشان میدهد که تلآویو آمادگی یک نبرد تمامعیار بدون همراهی آمریکا را نخواهد داشت. بنابراین ایران و جبهه مقاومت با یک پاسخ حسابشده میتوانند ضربهای وارد کنند که هدف تلآویو مبنی بر مداخله آمریکا نیز محقق نگردد. اشراق
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️آلمانی که امروز حامی نسل کشی اسرائیل در غزه است اینگونه اولین نسل کشی قرن بیستم را هم رقم زده!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
باید به استاد پناهیان تبریک گفت!!! یه کاری کرد اونایی که به پیامبر و اهل بیت توهین میکردند یا حتی اگه قبول شون نداشتند الان میان طرفداری میکنن و مسلمون شدند!
اگر این معجزه نیست پس چیه؟:))😊
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 چرا "زنزندگیآزادی" جنایات اسرائیل علیه زنان و دختران فلسطینی را محکوم نمیکند؟!
افشاگری گسترده آذر ماجدی، فعال سیاسی اپوزیسیون از پشت پرده "زنزندگیآزادی" :
🔸سکوت این جنبش علیه جنایات اسرائیل برای اینست که آنها از سرویسها و دولتهای غربی بودجه میگیرند؛ سازمان "سوروس" حامی مالی این جنبش است!
این ریاکاری و استاندارد دوگانه آنهاست که در قبال نسلکشی فلسطینیان سکوت کردهاند.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
🔺فاصله این دو تصویر فقط ۸۰ سال است!
همه چیز به ایران برمیگردد...
▫️توضیح؛ در زمان محمدرضاشاه پهلوی سران سه کشور آمریکا، شوروی و بریتانیا در ایران قرار ملاقات گذاشتند و حتی شاه مملکت را باخبر نکردند!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
🔴ادعای برخی رسانهها به نقل از مقامات امريكایی: آمریکا از ایران مهلت خواسته تا پاسخ نظامی به جنایت رژیم صهیونیستی ندهد
🔹و در مقابل رژیم اسرائیل را موظف به آتش بس و خاتمه جنگ غزه کند.
📣 یعنی ایران در قبال آتش بس برای مردم غزه از انتقام دست بر می دارد!!!!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
🌏 چگونه سیاست خارجی دونالد ترامپ را پیش بینی کنیم؟ بخش دوم
اکونومیست
❇️ ترامپ به مسائل مرتبط با سیاست خارجی از منظر تجاری به عنوان منبع سود و زیان فکر میکند. او معتقد است کسریهای تجاری نتیجه رویههای ناعادلانه است. ترامپ پیش از ملاقات با رهبر یک کشور خارجی از دستیاران اش میپرسید:"کسری تجاری چقدر است"؟ او هم چنین متحدانی را که از تضمینهای امنیتی آمریکا بهره میبرند و در تخصیص هزینه برای امور دفاعی کوتاهی میکنند را مورد تحقیر قرار میدهد، زیرا از نگاه اش آن کشورها اصطلاحا در حال خندیدن به ریش امریکا هستند. همانند نخست امریکاگرایان و اولویت گرایان ترامپ از دفاعی همراه با نشان دادن زور بازو حمایت میکند.
❇️ دولت ترامپ احتمالا معاهده استارت جدید که سلاحهای هستهای دوربرد را محدود میکند تمدید نخواهد کرد معاهدهای که در سال ۲۰۲۶ میلادی منقضی خواهد شد. این عدم تمدید تا حدی بدان خاطر خواهد بود که روسیه بسیاری از مفاد آن را کنار گذاشته و نکته مهمتر آن که چین به سرعت در حال گسترش ذخایر تسلیحاتی خود میباشد.
❇️ نگاه نخست امریکا در واقع به معنای آخر اروپاست دیدگاهی که هم معتقدان به بازدارندگی و هم اولویت گرایان در آن با یکدیگر اشتراک نظر دارند. نتیجه نظرسنجی یوگاو نشان میدهد که جمهوری خواهان ترامپیست یا اعضای جناح "دوباره امریکا را عظمت ببخش" (MAGA) ناتو را بیش از آن که مثبت بدانند نامطلوب قلمداد میکنند
❇️ ترامپ، اما میگوید راهکاری برای جلوگیری از خونریزی و درگیری بیشتر دارد و آن بحران را بلافاصله حل خواهد کرد. چگونه؟ او از رویکرد هویج و چماق حمایت میکند: به اوکراین بگویید در صورت امتناع از مذاکره حمایت آمریکا را از دست خواهد داد و به روسیه هشدار دهید که اگر با شرایط معقول موافقت نکند امریکا کمکهای بیشتر از جمله تسلیحات بهتری به اوکراین ارائه داد. در مقابل، افراد دیگری مانند "ویکتور اوربان" نخست وزیر مجارستان یکی از عزیز دردانههای محافظه کاران افراطی امریکایی باور دارند که ترامپ به سادگی اوکراین را رها میکند.
❇️ فراتر از اوکراین اگر جمهوری خواهان به شکل فزایندهای نسبت به کمک امریکا به آن کشور بدبین هستند در مورد اسرائیل به شدت طرفدار آن رژیم میباشند. براساس نتایج نظرسنجی یوگاو تنها ۲۰ درصد از جمهوری خواهان اوکراین را متحد امریکا قلمداد کردند در حالی که ۵۹ درصد آنان اسرائیل را متحد امریکا میدانند.
منبع
https://www.economist.com/briefing/2024/03/27/how-to-predict-donald-trumps-foreign-policy
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 قدرت منطقهای ایران، خاری در چشم آمریکا؛ اذعان رئیس گروه اتحاد علیه ایران هستهای به دستاوردهای ایران در منطقه!
⏪مارک والاس، رئیس گروه اتحاد علیه ایران هستهای:
🔺"سیاست بایدن شکست خورده؛ حتی با وجود حضور نیروهای دریایی ائتلاف، ایران و متحدینش کنترل دو تا از مهمترین آبراههای تجاری دنیا را در اختیار دارد."
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
💠
صراط مستقیم، كه نه شرقی است و نه غربی، از متن جهنم ميگذرد، جهنمی كه با دست اغواشدگان شیاطین بر كره زمین برپا شده است. شیاطین ميدانند كه اگر به ما اجازه رشد بدهند، آینده تاریخ جهان از كف اختیارشان خارج خواهدشد... هركس به پیامبر اسلام گرویده، مأموریتِ استقامت دارد.
🖋 #شهید_آوینی
۲۰فرودین سالروز شهادت سید شهیدان اهل قلم، سید مرتضی آوینی و روز هنر انقلاب 🌷
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 بسیار بسیار دیدنی
"صهیونیسم ؛ نازیسم عصر ماست"
🔹این ویدئو را یک فعال رسانهای در کوبا منتشر کرده است.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
🔴 دو ادعا از سایت اسرائیلی ترور آلارم:
🔴پست اول: اگر ایران به تل آویو یا حیفا حمله کند، اسرائیل ۹ سایت ایرانی را که برخی در سطح بسیار بالا و برای ایران مهم هستند، بسیار سریع و بسیار سخت خواهد زد.
🔴پست دوم: ایران به تازگی به اسرائیل اطلاع داده است که از پاسخ به حمله هوایی که در آن فرماندهان ارشد سپاه در سوریه کشته شدند، خودداری خواهد کرد.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
🌏 چگونه سیاست خارجی دونالد ترامپ را پیش بینی کنیم؟ بخش سوم (پایانی)
اکونومیست
❇️ ترامپ در مرود بحران اسرائیل و غزه نیز همانند مسئله اوکراین میگوید قادر به حل و فصل مسئله است، اما نمیگوید چگونه. او ممکن است بدنبال احیای تلاش برای پیمان ابراهیم با حصول توافق صلح بین اسرائیل و عربستان سعودی باشد. هم چنین، ممکن است به دنبال باز کردن دست اسرائیل در جنگ با حماس باشد و کمکهای مالی را به آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد که به آوارگان فلسطینی کمک میرساند قطع کند. با این وجود، طیف معتقدان به بازدارندگی و اولویت گرایان به طور یکسان خواستار خودداری از جنگ با ایران هستند.
❇️ وقتی صحبت از آسیا به میان میآید اتفاق نظر گستردهای در مورد تهدیدی که چین ایجاد میکند وجود دارد، اما نه لزوما در مورد این که در مورد آن چه باید کرد. براساس نظرسنجی یوگاو اکثریت جمهوری خواهان به ویژه آنانی که دارای گرایش MAGA ( نخست آمریکا)هستند چین را به عنوان "دشمن" تعریف میکنند. اولویت گرایان میخواهند اطمینان کسب کنند که تایوان به اندازه کافی مسلح است تا از خود در برابر حمله احتمالی چین دفاع کند.
❇️ با این وجود، در این باره نظر ترامپ مانند معتقدان به بازدارندگی به نظر میرسد. ترامپ بیش از آن که به جنگ نظامی علاقمند باشد مشتاق جنگهای تجاری است. ترامپ احتمالا در صورت راهیابی دوباره به کاخ سفید از سلاحهای تجاری سنگین تری از جمله وضع تعرفه مالیاتی یکسان ده دصدی برای تمام واردات صورت گرفته به امریکا استفاده خواهد کرد.
❇️ دوستان آمریکا چه باید بکنند؟ خودیها توصیه میکنند: «به او گوش دهید، با او با احترام رفتار کنید و به دنبال مصالحه باشید.» بسیاری از دولتها در واقع به دنبال دوستی با منصوبان احتمالی حلقه داخلی ترامپ هستند.کشورهای متحد امریکا سابقه تلاش در زمینه نفوذ بر نفس ترامپ را داشته اند: بریتانیا او را با میزبانی توسط خاندان سلطنتی شگفت زده کرد و فرانسه با برگزاری رژه نظامی. تجارب متفاوت آلمان و ژاپن آموزنده است. در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ هر دو کشور کسری تجاری زیادی با آمریکا داشتند و هزینه اندکی برای امور دفاعی صرف کردند. با این وجود، ترامپ با آنگلا مرکل صدراعظم وقت آلمان رابطه خوبی داشت. او همزمان با "شینزو آبه" نخست وزیر وقت ژاپن نیز رابطه خوبی داشت.
❇️ علت آن جه بود؟ تا حدودی بدان خاطر که ژاپن امتیازات تجاری ارائه داد و آبه به عنوان شاهینی در عرصه دفاعی شناخته شد و مرکل بلوکی محکم را تشکیل داده بود. آبه هم چنین نقطه ضعف ترامپ را درک کرده بود: او چاپلوسی را دوست دارد. او دوست دارد سایرین از او تعریف کنند. خاطرات منتشر شده آبه پس از مرگ او مملو از نکات این چنین است: ترامپ عاشق حضور افراد در فعالیتهایی است که او دوست دارد از جمله در بازی گلف. غذای مورد علاقه اش برگر است و عاشق دیدارهای مجلل و شاهانه است. از جمله سرگرمی هایش تماشای کشتی ژاپنی سومو کنار رینگ است. آبه در ادامه مینویسد: «ایجاد محیطی که بتوانیم در آن صحبت کنیم مهم بود. ترامپ در مورد هر چیزی که پای هزینه در آن در میان است رویکردی محتاطانه داشت و به دیپلماسی و امنیت از دریچه اقتصادی مینگریست و میاندیشید.»
منبع
https://www.economist.com/briefing/2024/03/27/how-to-predict-donald-trumps-foreign-policy
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 آب سرد مشاور دولتهای آمریکا روی مجری بیبیسی که سعی در منزوی نشان دادن ایران داشت؛ ایران در منطقه دست بالا را دارد!
🔶 «سوزان ملونی» مدیر پروژه سیاست خارجی در بنیاد بروکینگز، مشاور دولتهای آمریکا در حوزه ایران:
🔺پس از عملیات هفت اکتبر یک فرصت بسیار فوقالعاده برای ایران به وجود آمد تا نفوذ خود را گسترش دهد و قدرت خود را در منطقه به نمایش بگذارند.
🔺فکر میکنم اول از همه دولت بایدن باید این را بفهمد که نمیتواند خاورمیانه و مخصوصا ایران را به فراموشی بسپارد.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
قطعا اگر نظام تشکیل نداده بودیم امر آقا در مورد شکستن آقایی دلار با دلار همانکاری را میکرد که فتوای میرزای شیرازی با توتون و تنباکو کرد
اما ساختار حکمرانی در ایران "قانون" محور است آن هم براساس "جمهوریت" و "اسلام"
جمهوریتش با رأی مردم است و اسلامش با شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام.
در حقیقت مردم و نخبگان باید خودشان به رشد (درک امر ولی) برسند.
✍حسین عباسی فر
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat