11.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ کارشناسان صهیونیست:
📍بحران داخلی کنونی در اسرائیل روی مقابله با رفتارهای ایران تاثیر گذار است/اسرائیل اکنون دچار بحران خطرناکی شده و نتانیاهو بدون حضور خلبانان اسرائیلی تهدید نظامی خود علیه ایران را از دست می دهد و خیال ایران راحت خواهد بود/رفتارهای ایران شوخی نیست که بتوانیم سال ها به مقابله با آن ادامه دهیم/آیا آرامش به نیروهای نظامی اسرائیل که باید آماده نبرد باشند، بازمیگردد؟ چون حمله به ایران بدون آمادگی آنها امکان پذیر نیست...
شطرنج سیاست
@shatranjsiasat
🌍✍ آیا به پایان عصر هژمونی نزدیک می شویم⁉️
🌨✍ آمریکا دیگر نمیتواند از این واقعیت صرفنظر کند که مجموعهای از کنشگران مؤثر بینالمللی، عمدتاً، از آنچه که «جنوب جهانی»(Global South) نامیده میشوند و در عین حفظ دوستی با واشنگتن حاضر نشدهاند هم سو و هم سنگر با آمریکا،علیه روسیه، موضع بگیرند و کنشگری جهتدار معرفی شوند. بسیاری از آنها در دنیای عرب، در آفریقا، در آسیا و در آمریکای لاتین، این جنگ نه آن گونه که روسیه روایت میکند و نه آن گونه که آمریکا روایت میکند، نمیبینند .
🌨 این پدیده، به نوبه خود نشان از دو واقعیت جدی است. اول آنکه این کنشگران متعلق به جنوب جهانی، قدرت انتخاب و فضای عمل دارند و به هیچ رو مانند جنگ سرد، اجباری به سوگیریهای استراتژیک ندارند و واقعیت دوم آنکه آمریکا و روسیه هم نتوانستهاند آنها را از موضع مستقل و متفاوت خود دور و به سمت خود جذب کنند. این پدیده کمی نیست و بخشی از پژواک واقعیتهای بینالمللی است که نشان میدهد هیچ کنشگری نمیتواند هژمون باشد.
🌨 جنگ پرهزینهای که در جریان است، جنگی برای هژمونی منطقهای در اروپا و هژمونی جهانی در این عصر پیچیده است، اما این جنگ ثابت کرد علیرغم قدرت نظامی فوقالعاده دوطرف که به نابودی نسبی اوکراین انجامیده و احتمال نابودی بیشتر آن کشور زیاد است، نه شکست کامل روسیه متصور است و نه پیروزی کامل غرب.
🌨 این خود بازتابی از تعدد و تکثر مراکز قدرت در جهان است که روسیه و آمریکا در کنار دیگران باید مورد سنجش قرار گیرند. این بدان معنی است که آنها قدرتهای برابرند یا سایر مراکز قدرت در حالت یکسان و همسنگی با آنها قرار دارند. تصویر جهان در آئینه روابط بینالمللی نشانگر هژمونی ناپذیری مناسبات بینالمللی است.
🌨 قدرتهای بزرگ در سطح جهانی و قدرتهای منطقهای در مناطق پیرامون خود، تمایلات هژمونیک را حفظ و برای ارتقای موقعیت خود و دستیابی به جایگاه هژمونیک تلاش میکنند، اما این جنگ روشن کرد که عصر هژمونی اگر به پایان نرسیده باشد، حداقل با چالشهای بزرگی روبه روست. 💥💥💥
#شطرنج باز ۳۱۳ (دانش آموخته کارشناسی ارشد روابط بین الملل)
@shatranjsiasat
شطرنج سیاست
✳️ بیت شیرازی یا دفتر حافظ منافع اسرائیل در نجف اشرف؟! قسمت اول 🔖 «در روز جهانی #یادبود_هولوکاست
✳️ بیت شیرازی یا دفتر حافظ منافع اسرائیل در نجف اشرف؟!
قسمت دوم
✅ #مجلس_اسلامی_جهانی_علمای_دین در همین سالهای اخیر و در اوج حرکتهای سیاسی برای پروژهٔ عادیسازی کشورهای اسلامی با #رژیم_صهیونیستی تأسیس شده است.
✅ این سازمان دینی رسالت خود را تلاش برای «صلح»، «همزیستی مسالمتآمیز، مدارا، احترام متقابل و ایجاد پیوند میان همهٔ گروههای دینی» میداند و بر مقابله با «ایدئولوژیهای افراطی» و «اسلام رادیکال و اسلامگرایی» تأکید میکند. اینها شعارهای آشنایی است که در سالهای اخیر سرقفلی آنها به نام مجریان پروژهٔ #عادیسازی زده شده است.
✅ مجلس اسلامی علمای دین، یک «کمیتهٔ بینادیانی» دارد که نمایندگانی از ادیان و مذاهب اصلی اسلامی و غیراسلامی را دربرمیگیرد؛ از #یهودی و مسیحی گرفته تا بودایی و مندائی. آنچه در میان این کمیته ۱۳ نفره جلبنظر میکند، حضور شخصیتهایی است که روابط بسیار نزدیکی با #صهیونیستها دارند!
✅ همچنین مجلس در بیانیهای اعلام کرده است که بهعنوان نخستین نهاد علمایی با همکاری دفتر فرستادهٔ ویژهٔ ایالات متحده برای نظارت و مبارزه با یهودستیزی، تعریف کاری IHRA از #یهودستیزی را پذیرفته است. IHRA (اتحاد بینالمللی یادبود هولوکاست) سازمانی بیندولتی است که در سال ۱۹۹۸ تأسیس شد و دولتها و متخصصان را برای تقویت، پیشرفت و ترویج آموزش و تحقیقات #هولوکاست متحد میکند.
✅ هیئت مدیره مجلس علماء الدین، متشکّل از چند شخصیت دینی شیعی و سنّی است. #صالح_سیبویه رئیس کنونی مجلس، فعالترین نمایندهٔ #سیدصادق_شیرازی در عرصهٔ بینالمللی است و به نمایندگی از او بارها سفرها و دیدارهایی بینادیانی داشته است.
✅ وی به نمایندگی از #بیت_شیرازی مؤسس و مسئول مراکزی اسلامی در کانادا، کوبا و سوئیس است. از جمله سفرهای اخیر وی که در سِمَت رئیس مجلس علماء الدین صورت گرفته، سفر وی در نوامبر و دسامبر ۲۰۲۲ به مقدونیه شمالی، کوزوو و گرجستان بوده است که در رسانههای رسمی وابسته به بیت شیرازی نیز با عنوان «نمایندهٔ مرجعیت» بازتاب یافتهاند.
✅ نائب رئیس مجلس علماء الدین، #محمد_توحیدی عراقیالاصل، متولد ایران و ساکن استرالیا است. توحیدی که از شاگردان سیدصادق شیرازی بوده و مصاحبهٔ چندی پیش او با شبکهٔ #منوتو در فضای رسانهای فارسی جنجالی شد، خود را «امام صلح» میخواند. وی با انتقاد از «اسلامگرایی»، نسخهای لیبرال و مدنی از اسلام را حمایت میکند. وی در سفرهای اخیر سیبویه حضور داشته است!
شطرنج سیاست
https://eitaa.com/shatranjsiasat
📚 باهم کتاب بخوانیم
✅ رضاشاه بهترین تامین کننده امنیت مردم ❗️❗️❗️❗️❗️
🔰 آنگونه که از مطالعه صفحات تاریخ می توان درک کرد، مالکیت از جمله حوزه هایی بود که امنیت آن مستقیما از سوی خود رضاشاه مورد چالش قرار گرفت. او زمین های مردم را از آنان با قیمت های بسیار بسیار ناچیزی خرید و در واقع به یغما برد. نتیجه آن بی خانمان شدن بسیاری از کشاورزانی بود که تا پیش از این به عنوان زارع و کشاور، در زمین خود مشغول به کار بودند.
❇️ «در یکی از زمستان ها که رضاشاه به مازنداران مسافرت کرده بود قرار بود که یک روز در بابل توقف نموده سپس به مسافرت ادامه دهد. بسیاری از مردم که املاک آنها به وسیله اداره املاک تصرف شده بود دیگر ممر معاشی نداشتند ناچار به تکدی در شهر ویلان و سرگردان می گشتند. به طوری که در هر نقطه از شهر تعدادی زیاد گدا با لباس مندرس مشغول تکدی گری بودند. شهردار و حاکم شهر از نظر اینکه هنگام ورود رضاشاه به شهر مواجه با این همه سائل نشود دستور دادند که تمام آنها را جمع آوری و در حمام عمومی نگاهداری نمایند تا رضاشاه از شهر خارج شود. شهرداری به کمک شهربانی تمام متکدیان را جمع آوری و در حمام های عمومی محبوس نمودند و در حمام ها را از بیرون قفل کردند.»
❇️ «قبلا طبق برنامه تنظیمی قرار بود که رضاشاه بیش از یک روز و یک شب در شهر توقف نکند. اتفاقا بارندگی شدید شد و شاه تصمیم گرفت تا بارندگی ادامه دارد در آنجا بماند. شاه سه روز و سه شب در قصر سلطنتی توقف نمود. پس از رفتن شاه در هر حمامی را که باز کردند تعدادی به واسطه نرسیدن غذا و نبودن هوا از گرسنگی مرده یا خفه شده بودند که مجموعا تلفات به شصت هفتاد نفر رسیده بود.»
حسین مکی، تاریخ بیست ساله ایران(جلد ششم: استمرار دیکتاتوری پهلوی)، تهران، انتشارات علمی، 1380،
https://eitaa.com/shatranjsiasat