❣#سلام_امام_زمانم ❣
🍃السَّلَامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الْإِمَامُ
الْوَلِیُّ الْمُجْتَبَی وَ الْحَقُّ الْمُنْتَهَی...✋
🍃سلام بر تو ای گوهری که خدا تو را برای خودش آفریده است.
🍃سلام بر تو که تمام حقایق عالم، پرتویی از خورشید توست.
سلام بر تو و بر روز طلوعت...
📔صحیفه مهدیه،زیارت حضرت صاحب الامر در سرداب مقدس، ص610.
#امام_زمان ارواحنا فداه ❤️
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🌏 افسانه نظم چند قطبی (۱)
فارن افرز
استفان بروک، استاد علوم سیاسی و ویلیام ولفورس، تحلیلگر مسائل بینالملل✨✨
🟢 در دهه 1990 و سالهای اولیه این دهه، به سختی میتوان سلطه جهانی ایالات متحده را زیر سوال برد. اینکه کدام یک از معیارهای قدرت را برای اثبات برتری چشمگیر ایالات متحده در آن بازه زمانی لحاظ کنیم، اهمیتی ندارد. از زمان تولد سیستم دولت مدرن در اواسط قرن هفدهم، هیچ کشوری همزمان در تمامی حوزههای نظامی، اقتصادی و فنآوری پیشرو نبوده است. از همین رو متحدان ایالات متحده، غالبا ثروتمندترین کشورهای جهان بودند و توسط مجموعهای از نهادهای بینالمللی که نقشآفرین اصلیشان واشنگتن بود، به یکدیگر مرتبط می شدند. در چنین شرایطی ایالات متحده این توان را داشت تا سیاست خارجیاش را تحت محدودیتهای خارجی کمتری در قیاس با هر کشور پیشرو در تاریخ مدرن، اجرایی کند.
🟢 به همان اندازه که چین و روسیه و دیگر قدرتهای مشتاق از وضعیت خود در ساختار سیاسی جهانی ناراضی بودند، این حقیقت را میدانستند که قادر به تغییر شرایط حاکم نیستند. امروز قدرت ایالات متحده در قیاس با آن بازه زمانی کاهش یافته است. آمریکا در دو دهه اخیر به واسطه مداخلات پرهزینه و ناموفق در افغانستان، بحران مالی ویرانگر، سیاست داخلی قطبیشده با ظهور دونالد ترامپ و سیاستهای انزواطلبانه رئیسجمهوری پیشین، تحت فشارهای بسیاری قرار گرفته است. در تمام این مدت، چین شرایط را برای بهبود و ارتقای وضعیت اقتصادیاش هموارتر کرد و قاطعانهتر از هر زمان دیگر در این حوزه رشد یافت.
🟢 گروهی از ناظران با اشاره به میزان رشد اقتصاد چین، باور دارند که جهان درگیر ساختاری دوقطبی شده است. گروهی فراتر رفته و استدلالشان این است که جهان در آستانه گذار به ساختار چندقطبی است.چین، ایران و روسیه از جمله بازیگرانی هستند که این دیدگاه را باور دارند؛ دیدگاهی که در چارچوبش رویزیونیسم (تجدیدنظرطلبها) بازیگران پیشروی ضدآمریکایی در نهایت این قدرت را دارند که نظم را مطابق با خواست و میل خود شکل دهند.
🟢 جهان نه دو قطبی است و نه چند قطبی و نه در آستانه تبدیل شده به نظمی متفاوت. بلکه، فقط سلطه ایالات متحده در 20 سال گذشته کاهش یافته است. با این همه این بازیگر همچنان در راس سلسله مراتب قدرت جهانی قرار دارد، یعنی فراتر از چین و هر بازیگر دیگری. برای تایید این واقعیت نمیتوان معیاری برگزید. تداوم ساختار تکقطبی زمانی عریانتر میشود که این حقیقت را لحاظ کنیم که جهان (از زمان شکلگیری سیستم دولت مدرن تا آغاز جنگ سرد) خالی از هرگونه نیرویی است که سیاست قدرتهای بزرگ را در دوران چندقطبی و دوقطبی تعریف کند؛ آن نیرو چیزی نیست جزو تعادل.
🟢 سایر کشورها به سادگی نمیتوانند با پیوستن به ائتلافها یا تقویت ارتش خود با قدرت ایالات متحده برابری کنند. قدرت آمریکا هنوز بر سراسر جهان سایه انداخته، هرچند مسلما در قیاس با گذشته پهنایش کاهش یافته است. با این همه آنچه مود بحث است صرفا ماهیت نظم تکقطبی است نه وجود آن.
منبع
https://www.foreignaffairs.com/united-states/china-multipolarity-myth
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🔹بودجه نظامی جدید ایالات متحده: ۸۵۸ میلیارد دلار، بیشتر از مجموع بودجهی نظامی ۱۰ کشور بعدی.
🔸ایالات متحده ۷۵۰ پایگاه نظامی در ۸۰ کشور جهان دارد.
🔹ایالات متحده در این قرن، دهها کشور را بمباران (تهاجم یا کودتا) کرده است.
🔺با این حال، ظاهراً ایالات متحده بزرگترین تهدید برای صلح جهانی نیست؟!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ سیاستمدار آمریکایی:
📍مجتمع صنایع نظامی ما علاقه دارد آمریکا در وضعیت جنگی بماند!/آنها از گسترش ناتو سود می برند زیرا کشورهای ناتو از مجتمع صنایع نظامی ما جنگ افزار میخرند/درست همین زمان که اینجا نشسته ایم، در آستانه جنگ هسته ای هستیم که باید برای همه ی نگران کننده باشد...
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
دعوا بر سر این نیست که #اقتصاد_دستوری باشد یا نباشد، بلکه
👈 دعوا بر سر این است که دولت(به نمایندگی از مردم) دستور قیمتی بدهد؟؟؟
👈 یا انحصارگران و اربابان بازار قیمتها را براساس منافع خود تعیین کنند؟؟؟
پ.ن:
اقتصاد غیر دستوری و کاملاً آزاد که در آن بینهایت عرضهکننده وجود دارد و قیمت را خود بازار تعیین میکند، در هیچکجای جهان وجود خارجی ندارد از جمله در کشورهای مهد لیبرالیسم؛ این نسخهها فقط در کتابهای دانشگاهی و ذهن و خیال #نئولیبرال ها وجود دارد.
احمد نبویان
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
تقلب و تحریف در مناظره
به روش اشرافیت لیبرال
🔹نحوه مناظره موسی غنینژاد و نوع تحلیلهای نشریات زنجیرهای درباره دو مناظره اخیر وی، مصداق کامل عوامفریبی، فرار به جلو به جای پاسخگویی و پروپاگاندای رسانهای است.
♦️غنینژاد در هر دو مناظره، به جای پاسخگویی درباره آورده (خسارت) های مدیریت اشرافی لیبرال که از دوستان وی بوده اند، ژست انتقادی گرفته و به تخطئه جمهوری اسلامی پرداخت.
🔹در کنار این رویکرد مغالطهای (فرار به جلو)، اقدام نشریات زنجیرهای نیز در نوع خود جالب بود؛ به این نحو که فارغ از محتوای مناظرات سعی کردند با تیترهای القایی، غنینژاد و لیبرالیسم را پیروز مناظره جا بزنند آنها پس از مناظره اول، تیتر زدند:
- مناظره علم و شعار (آفتاب یزد)
- جدال علم و ایدئولوژی (روزنامه سازندگی)
- شکست اسناد (تیتر هممیهن، علیه پروفسور درخشان)
🔹آنها پس از مناظره اخیر نیز با انتخاب تیتر و عکسهای درشت، سعی کردند غنینژاد و لیبرالیسم را پیروز مناظره جا بزنند:
- سازندگی: «در ستایش آزادی». مناظره غنینژاد اقتصاددان با علیزاده که سخنانش بوی پوپولیسم میدهد، نشان از برتری لیبرالهاست.
- هممیهن: پیروزی آکادمی، پیروزی استاد.
- آفتاب یزد: جدل منطق و پریشانی.
♦️در این میان روزنامه هممیهن متعلق به غلامحسین کرباسچی- که دوستان و همحزبیهایش متولی چهار دولت به مدت 32 سال بودهاند- با القای پیروزی غنینژاد، او را "سخنگوی عقل" معرفی کرد.
🔹یادآور میشود از همفکران و دوستان صمیمی نیز چون عباس آخوندی، مسعود نیلی و برخی دیگر از مدیران و تصمیمگیران ارشد دولتهای هاشمی، خاتمی و روحانی بوده اند.
♦️عباس آخوندی یکی از داین وستان و همفکران کاملا نزدیک غنینژاد است که پنج سال افتضاح مدیریتی وی در دولت روحانی، به افزایش حدود 800 درصدی قیمت مسکن منتهی شد.
🔹آخوندی در طول این چهار دهه- به استثنای برخی سالها- نوعا وزیر و معاون و مدیرکل بوده. اما در فضای مجازی، توئیتی از او منتشر شده که کنار عکس دو نفر با غنینژاد نوشته: درود بر #آزادی و #آزادیخواهی.
♦️غنینژاد در حالی در مناظرات اخیر به "اقتصاد دستوری" حمله کرده که نزدیکترین رفقای وی، سکاندار اقتصاد بودهاند.
🔹گفتنی است وی در مناظره قبلی هم، انگ «چپ مصدقی» به شهید بهشتی(ره) زد و حال آنکه گروهکهای چپ التقاطی در اوایل انقلاب، برای ترور شخصی شهید بهشتی، ایشان را لیبرال جا میزدند و سرانجام هم، آن شهید والامقام را ترور کردند.
🔹غنینژاد، به نوشته روزنامه هممیهن سوابق چپ داشته و بعدا لیبرال شده است. او که قبلا در گفتوگویی، ضمن انتقاد از ملی شدن صنعت نفت در مقابل استعمار انگلیس و آمریکا، گفته بود:
♦️"بهتر بود شرکت نفت ایران و انگلیس باقی میماند و ایران با مذاکره سهم مناسبی از درآمد نفتی را به دست میآورد... ملی شدن صنعت نفت، منجر به انزوای ایران در دنیا شد".
🔹اجمالا اینکه منطق آقای غنینژاد در کنار بانیان کودتای 28 مرداد 1332 (سازمان سیاه و MI6 و مزدورانش نظیر فضلالله زاهدی) و رویکرد برچسب زنانه گروهکهای تروریست از قرار میگیرد.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
ذات لیبرالیسم در تعارض با دین و دینداری هستش، حالا آقایون بعد از 40 سال دولت داری و سرسپردگی به تئوریسینهای لیبرال؛ با امثال غنینژاد اومدن توی صحنه! شاخ گندهتر از سروش توی این مملکت شکسته شد، ببینم عرضه مواجهه با این استاد دانشکده نفت رو دارید یا نه...
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🚨 او یک زن مومن است،کاری به او نداشته باش
🖋جودیت میلر روزنامه نگار سابق نیویورک تایمز در مقاله ای با عنوان ((زنان در آغوش اسلام نوعی امنیت را به دست می آورند)) از فواید حجاب اسلامی می گوید:
🔹زنان مسلمان شنلهای سیاهی به تن میکنند که جذابیت های شان را پنهان می کند. این پوشش که به «حجاب» معروف است، موها، گوشها و پیشانی را می پوشاند.
🔹حجاب به زنان این امکان را می دهد که بدون مزاحمت و بدون آزار و اذیت مردان و پسران در محیط های اجتماعی فعالیت داشته باشند.
⚠️حجاب اسلامی این پیام غیرقابل انکار را برای هر مردی می فرستد:
((او یک زن مؤمن است، تنهایش بگذار))
✅ این نوع پوشش، راهکاری مناسب در برابر مضرات مدرنیته و سبک زندگی غربی است.
#حجاب
منبع:
https://www.nytimes.com/1992/12/27/weekinreview/the-world-women-regain-a-kind-of-security-in-islam-s-embrace.html
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟧 پایگاه خبری اکسیوس به نقل از مقامات آمریکایی در خبری اعلام کرد که آمریکا قصد دارد از طریق یک پروژه زیرساختی آسیای جنوبی را به خاورمیانه و آمریکا متصل کند. این پروژه را باید در سطح کلان رقابت چین و آمریکا بررسی کرد؛ زیرا خاورمیانه بخش کلیدی چشم انداز ابتکار کمربند و جاده چین است که آمریکا میخواهد از این طریق به نفوذ چین در منطقه رقابت کند. این ابتکار شامل اتصال کشورهای عربی منطقه شام و خلیج فارس به وسیله شبکه راه آهن است که همچنین قرار است از طریق بنادر دریایی منطقه به هند متصل میشود.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
از مزایای شیخ ما این است؛ «آسیا» را دید و گفت شیرین است
از معایب شیخ حسن این بود، کدخدا را ندیده گفت شیرین است!
ده سفر رئیسی به کشورهای آسیایی(از شهریور ۱۴۰۰ تا امروز)
تاجیکستان
ترکمنستان
قطر
عمان
ترکمنستان
ازبکستان
قزاقستان
چین
سوریه
اندونزی
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🇨🇳🌎
✅ راهی جز حرکت به سمت جهان چند قطبی نیست
⭕️ نشریه The Paper - 澎湃新聞 در گزارشی در مورد وضعیت کنونی جهان و آینده آن نوشت: با بررسی نتیجه حوادث و رویدادهای چند سال گذشته در می یابیم که چهار بازیگر اصلی جهان از جمله آمریکا، اروپا، روسیه و چین مواضع شفاف تری در مورد مسائل جهانی اتخاذ کرده و هر کدام به میزان قابل توجهی بر روندهای جهانی تاثیر گذاری کرده اند. تقریبا هیچ یک از بازیگران نتوانسته بازیگر دیگر را مجبور به انجام و یا رفتار دلخواه خود کند. تحریم ها و درگیری های محدود منطقه ای نیز بر اراده کشورها تاثیر چندانی نداشته است.
⭕️ برای حفظ صلح و تامین امنیت در جهان کنونی، تنها راه حل این است که همه کشورها به سمت تشکیل جهان چند قطبی حرکت کنند. روسیه مشخصا مسیر شرق را برای توسعه و پیشرفت انتخاب کرده است، از این رو غرب درآینده نزدیک دیگر توان تحمیل مواضع خود را بر شرق نخواهد داشت.
منبع
https://www.thepaper.cn/newsDetail_forward_15945281
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
❣#سلام_امام_زمانم ❣
السَّلاَمُ عَلَى شَمْسِ الظَّلاَمِ وَ بَدْرِ التَّمَامِ ..✋.
🌱سلام بر مولایی که با طلوع شمس وجودش مجالی برای ظلم و ظلمت باقی نخواهد ماند ...
سلام بر او و بر لحظهای که با دیدن روی ماهش زمین و زمان غرق سرور خواهد شد ...
🍃ای صبحدم همیشه جاوید بیا
🍃عطر خوش بوستان توحید بیا
🍃دلها همه بیتاب شد از غیبت عشق
🍃باران شکوفـه های امیـد بیا...
#امام_زمان(عج)
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🌏 افسانه نظم چند قطبی (۲)
فارن افرز
استفان بروک، استاد علوم سیاسی و ویلیام ولفورس، تحلیلگر مسائل بینالملل✨✨
🟢 به نظر میرسد بسیاری از تحلیلگرانی که میگویند جهان چندقطبی شده، قدرت را به عنوان عامل نفوذ لحاظ میکنند، یعنی توانایی وادار کردن دیگران به انجام آنچه میخواهید. از آنجایی که ایالات متحده نمیتواند افغانستان یا عراق را مهار کند و قادر نیست بسیاری از مشکلات جهانی را حل نماید، این بحث که جهان باید چندقطبی شود، بیشتر مورد توجه قرار میگیرد.
🟢 اما قطبی شدن جهان بر منطق متفاوتی از قدرت متمرکز است. معنایی که قابل اندازه گیری است، قدرت به عنوان منابع، بالاخص قدرت نظامی و وزن اقتصادی است. در حقیقت ریشه بسیاری از مباحث مرتبط با جهان چندقطبی مرتبط به ایده و مفهومی است که در ذهن پیشگامان علم سیاست وجود داشت: اینکه سیاست بینالملل با لحاظ کردن نحوه توزیع منابع میان بزرگترین دولتها، متفاوت عمل می کند.
🟢 در عصر چند قطبی، توزیع نسبتا برابر توانایی ها به این معنا بود که دولت ها غالبا از منظر قدرت از یکدیگر پیشی می گرفتند، رخدادی که منجر به دوره های طولانی گذار شد که در فرایندش بسیاری از قدرت ها ادعا می کردند که، قدرت اول هستند، هرچند مشخص نیست که کدام یک از آنها شایسته این عنوان بودند.به عنوان نمونه، بلافاصله پیش از وقوع جنگ جهانی اول، بریتانیا این توان را داشت تا با تکیه بر نیروی دریایی و دارایی های بسیاری که به واسطه سیاست های استعماری اش در اختیار داشت، به سان ابرقدرت نقش آفرینی کند با این حال، اقتصاد این کشور و همچنین نیروی نظامی اش از آلمان کوچک تر بود؛ بازیگری که( آلمان) در قیاس با روسیه توان نظامی کم تری داشت.
🟢 در عصر چند قطبی، توزیع نسبتا برابر توانایی ها به این معنا بود که دولت ها غالبا از منظر قدرت از یکدیگر پیشی می گرفتند، رخدادی که منجر به دوره های طولانی گذار شد که در فرایندش بسیاری از قدرت ها ادعا می کردند که، قدرت اول هستند، هرچند مشخص نیست که کدام یک از آنها شایسته این عنوان بودند.به عنوان نمونه، بلافاصله پیش از وقوع جنگ جهانی اول، بریتانیا این توان را داشت تا با تکیه بر نیروی دریایی و دارایی های بسیاری که به واسطه سیاست های استعماری اش در اختیار داشت، به سان ابرقدرت نقش آفرینی کند با این حال، اقتصاد این کشور و همچنین نیروی نظامی اش از آلمان کوچک تر بود؛ بازیگری که( آلمان) در قیاس با روسیه توان نظامی کم تری داشت.
🟢 شرایط حاکم متفاوت است. از یک طرف بازیگری که نقش رهبری جهانی را عهده دار شده وجود دارد و از سوی دیگر ماهیت فن آوری نظامی و ساختار اقتصاد جهانی روند پیشی گرفتن از رهبر جهانی را کند کرده است. قدرتمندترین سلاح های امروز بسیار پیچیده هستند و ایالات متحده و متحدانش بخش عمده ای از فن آوری های مورد نیاز برای تولید آنها را در کنترل خود دارند.
ادامه دارد....
منبع
https://www.foreignaffairs.com/united-states/china-multipolarity-myth
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️کارشناس آمریکایی:
🔻از بودجه پنتاگون 400 میلیارد دلار مستقیما به جیب سازندگان سلاح واریز میشود!/در هیئت مدیره این شرکتها مقامات بازنشسته نظامی زیادی حضور دارند/این شیادهایی که در صنعت جنگ حضور دارند حامیان اندیشکدههای جنگ هستند/آنها هرگز متوقف نمیشوند حتی اگر دائما اشتباه کنند، آنها مشوقین جنگهایی مثل عراق بودند...
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌️ من جوانترین فردی بودم که در تاریخ به اعدام محکوم شد
🔻من ۱۴ سال داشتم و بیگناه بودم. من را به صندلی الکتریکی بستند! آنقدر کوچک بودم که مجبورم کردند روی یک کتاب مقدس بنشینم تا بتوانند حکم را اجرا کنند!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
✳️ نگذاریم این «فرصتها» تبدیل به «تهدید» شوند!
🔻 آرمانگرایی، آرزوهای بلند، دغدغههای بزرگ و اهداف متعالی، از ویژگیهای جوان است و اگر مکتبی این نیازهای روحی را برآورده و ارضا کند، میتواند برای او جذاب باشد.
🔸 جوان، دغدغهٔ «عدالت» دارد. اگر رویکرد دینی در حوزهٔ عدالت را بهخوبی برای او تبیین نکنیم، به سراغ مکاتب دیگر میرود؛ مثلا عدالت را در مارکسیسم میجوید.
🔹 جوان، منبع انرژی بوده، خواستار تغییر وضع موجود است؛ «آزادیخواه» است و اگر آزادی در اندیشهٔ دینی برای او تبیین نشود، به سراغ لیبرالیسم خواهد رفت.
🔸 جوان، «گرایشهای عرفانی و ماورایی» دارد؛ اگر عرفان دینی او را جذب نکند، به سراغ عرفانهای کاذب؛ عرفانهای سرخپوستی، عرفانهای هندی، یوگا و امثال آن میرود.
🔺 تمام گرایشهایی که در جوان ممکن است او را به انحراف بکشاند، ریشه در گرایشی دارد که اصل آن ممدوح است و میتواند دستمایهٔ شناخت عمیقتر او از معارف و مفاهیم دینی هم باشد. بنابراین افرادی که دغدغهٔ اصلاحگری و هدایت این نسل را دارند، نباید اجازه دهند این فرصتها تبدیل به تهدید شده، موجب انحراف گردند.
ادامه دارد...
📚 از کتاب #روایت_مطهر (ج۱)| تأملی در اندیشههای #شهید_مطهری
📖 صفحات ۱۹۴ و ۱۹۵
👤 #حسین_سوزنچی
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🔥۲۵۰۰دانشجویی که به اروپا رفتند❗️
🔻پس از فشارهای اقتصادی لیبرال های دولت هاشمی در دهه 70 شمسی، مردم برای اعتراض به سیاستهای لیبرالیسم خشن اقتصادی دولت وقت از کانال انتخابات دوم_خرداد به #خاتمی که تصور می کردند قطب مقابل هاشمی است پناه آوردند!!
🔻اما بعدها معلوم شد که دوم خرداد میوه اصلی دولت هاشمی است و ملت رکب خوردند.
🔻حمیدرضا جلائی پور از اعضای اصلی حزب مشارکت در کتاب «جامعه شناسی جنبش های اجتماعی»؛ حلقه اول جریان دوم خرداد را شاگردان #دکتر_سروش معرفی می کند که افرادی مانند اکبر گنجی در قالب انتشارات صراط و امثال شمس الواعظین در ماهنامه کیان اندیشه های سروش را در جامعه منتشر میکردند.
🔻وی حلقه دوم را «مرکز مطالعات استراتژیک ریاست جمهوری» در دوران هاشمی می داند که امثال حجاریان و عباس عبدی و ...به اسم مطالعه برای توسعه سیاسی در قالب نشریاتی مانند «راهبرد» و «عصر ما» برای اصلاحات نظریه پردازی می کردند.
🔻اما بخش جالبتر را جلائی پور اینگونه روایت می کند:
«حلقهی سوم این جنبش (دوم خرداد) را باید در آن ۲۵۰۰ دانشجویی که در دوران هاشمی رفسنجانی برای دورهی دکتری به خارج از کشور، انگلستان، کانادا، استرالیا و فرانسه اعزام شده بودند جستجو کرد»
📞 به عبارت دیگر جماعتی که با برخی ادعاهای مذهبی و مبارزاتی از بیت المال ریال و دلار گرفتند تا مثلا کار فکری کنند یا در فرنگ درس بخوانند و برگردند تا به تحقق اهداف انقلاب کمک کنند، عمدتا تبدیل شدند به حامیان غرب و عناصر اصلی انقلاب زدایی و دین زدایی از جامعه اسلامی!!!
این چنین بود که دوم خرداد شکل گرفت
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🔻اینفوگرافی / سه جانبهگرایی در جنگ سرد جدید.
▪️پیمان شانگهای متغیری استراتژیک برای نظریۀ برخورد تمدنهای ساموئل هانتینگتون.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ وزیر جنگ رژیم صهیونیستی:
📍ایران با فعال کردن ناوهایی جدید، خط مقدم را بسیار دورتر از مرزهای خود قرار داده است...
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🔴 سیاست و امنیت
اهداف و نتایج مساعدت پهپادی ایران با روسیه در جنگ اوکراین:
۱. تخلیه توان ناتو در نبرد نیابتی با روسیه و کاهش خطر حمله به ایران
۲. کاهش عقبه استراتژیک اسرائیل با مشغول سازی آمریکا
۳. جلوگیری از عقبنشینی روسیه در جبهه شام
۴. تسهیل تبادلات تسلیحاتی با روسیه
۵. افزایش درآمدهای ارزی
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🟡 سردرگمی اروپا در روابط با چین؛ مشکل آمریکاست!
🟡 در حال حاضر، اروپا در حال انعکاس و بحث بزرگی در مورد درک و استراتژی خود در قبال چین است. استدلال ها و نظرات مختلف به شدت مورد مناقشه قرار می گیرد. در این زمان، وزیر خارجه جدید چین وارد اروپا شد تا در مورد موضع، نگرش و منافع چین توضیحاتی واضح، محکم و هدفمند ارائه دهد. این سفر معادل تزریق انرژی مثبت قدرتمند به این بحث بزرگ است و به اروپایی ها اجازه می دهد که صداقت و حسن نیت چین را از فاصله نزدیک احساس کنند.
🟢 در حالی که چین تمام تلاش خود را برای ترویج صلحی که به نفع اروپاست انجام میدهد، اروپا در ازای آن از پشت خنجر میزند و چین را در مسائل اقتصادی تحت فشار قرار می دهد. به عبارت دقیق تر، برخی از نیروهای ضد چین در اروپا هستند که از پشت به چین خنجر می زنند و این اولین بار نیست که این کار را انجام می دهند.
🟢 به طور خلاصه، چهار مشکل اصلی در روابط چین و اروپا وجود دارد: گره اوکراین، انگیزه خطرناک اروپا برای مداخله در امور داخلی چین، مسئله تایوان، روابط اقتصادی و تجاری به عنوان یک «خطر» و تسلیم و وابستگی به استراتژی جامع مهار واشنگتن علیه چین.
🟡 بدون دخالت سیاسی برخی از اروپایی ها، اروپا به دلیل همکاری های خارجی پررونق، مستقل و امن تر خواهد شد. روابط چین و اروپا به اعتماد و جاه طلبی بیشتری نیاز دارد و تعیین خطوط نهایی و خطوط قرمز نباید هدف هر دو طرف باشد. روابط چین و اروپا نیز می تواند بدون محدودیت ادامه داشته باشد. اگر اروپا واقعاً به سخنان چین گوش دهد، کمتر سردرگم و گرفتار خواهد شد.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🌏 افسانه نظم چند قطبی (۳)
فارن افرز
استفان بروک، استاد علوم سیاسی و ویلیام ولفورس، تحلیلگر مسائل بینالملل✨✨
🟢 جهان چند قطبی، جهانی زشتی بود. قدرت های بزرگ دائما با یکدیگر در حال جنگ بودند. به معنای دیگر در قاب نظمی هولناک، همه یا بسیاری از قوی ترین دولت ها در درگیری های وحشتناک و همه گیر با یکدیگر رویاروی هم قرار داشتند؛ مصداق آن، جنگ های سی ساله، جنگ های لویی چهاردهم، جنگ های ناپلئون، جنگ جهانی اول و دوم بود.
🟢 آنگونه که تحلیلگران می گویند، از منظر نظامی، علیرغم مدرنیزه شدن شتابان نظامیان چین، این کشور کماکان در قیاس با ایالات متحده در این باره عقب است. ایالات متحده دارای توانایی هایی است که بری پوزن، دانشمند علوم سیاسی از آنها تحت عنوان « کنترل بر تمام عرصه ها» یاد می کند، این یعنی کنترل حریم هوایی، دریای آزاد و حتی فضا.
🟢 این قدرت کنترل بر همه عرصه ها، قابلیتی است که ایالات متحده را به یک قدرت واقعی نظامی در جهان تبدیل می کند. از همین رو تا مادامی که چین نتواند سلطه ایالات متحده در این حوزه را به چالش بکشد، یک قدرت نظامی منطقه ای باقی خواهد ماند. ما 13 دسته از سیستم ها را به عنوان زیربنای این توانایی قلمداد کردیم، از زیردریایی های هسته ای گرفته تا ماهواره ها، ناوهای هواپیمابر و هواپیماهای سنگین. چین در این زمینه ها کم تر از 20 درصد از ایالات متحده عقب است و تنها در دو حوزه( رزم ناوها و ناوشکن ها و ماهواره های نظامی) شاید بتوان گفت که که یک سوم توان ایالات متحده را دارا است.
🟢 به نظر می رسد قیاس شرایط موجود با دوران سلطه شوروی از هم پاشیده می تواند آموزنده باشد. ارتش سرخ همتای واقعی ارتش ایالات متحده در جنگ سرد بود، اما ارتش چین چنین ویژگی ندارد. شوروی در آن بازه زمانی از یک مزیت برجسته برخوردار بود که چین امروز فاقد آن است. جغرافیای مساعد؛ بدین معنا که با فتح شرق اروپا در جنگ جهانی دوم، شوروی این توان را یافت نیروی نظامی عظیمی را در قلب اروپا مستقر کند؛ منطقه ای که بخش عظیمی از تولید اقتصاد جهان را تشکیل می داد. دومین مزیت، تعهد به سلاح بود که زمینه را برای افزایش توان نظامی این بازیگر هموار کرد.
🟢 درصد تولید ناخالص ملی که شوروی در طول جنگ سرد به مقوله های دفاعی اختصاص داد، دو رقمی باقی ماند؛ سهمی بی سابقه برای قدرت بزرگ مدرن در دوران صلح. مزیت سوم: ماهیت نسبتا بدون پیچیدگی فن آوری نظامی بود. در طول جنگ سرد، شوروی این توان را داشت به اقتصاد نسبتا تضعیف شده اش فرمان دهد تا با سرعت با توان هسته ای و موشکی ایالات متحده رقابت داشته باشد و احتمالا از نیروی نظامی متعارف این کشور پیشی بگیرد. تنها در دهه آخر جنگ سرد، شوروی با همان مشکلی روبرو شد که چین امروز با ان دست به گریبان است. چالش این بود؛ «چگونه می توان سلاح پیچیده ای تولید کرد که با تسلیحات پویای آمریکایی از منظر فن آوری و بودجه قابل رقابت باشد.»
منبع
https://www.foreignaffairs.com/united-states/china-multipolarity-myth
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️کارشناس آفریقایی:
🔻قطعنامهای که غرب تصویب کرد در مورد محکوم کردن نقض استقلال یک کشور دیگر (اوکراین) بود. تصویب این قطعنامه باعث شد تا آفریقاییها از خود سوال کنند «ببخشید! آیا آنچه آمریکا در عراق مرتکب شد قانونی بود یا خیر؟ آیا اشغال عراق نقض امنیت و استقلال یک کشور دیگر نبود؟» شما غربی ها یا ریاکار هستید یا اینکه قوانین بین الملل، قانون محسوب نمیشوند!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
📣✏️✏️✏️
💥💥💥چگونه است که دولت آمریکا فقط به #دموکراسی، حاکمیت و #حقوق_بشر در کشورهایی که از آن اطاعت نمیکنند، اهمیت میدهد؟!
🔥 کشورهایی که برای آمریکا هدفی را دنبال میکنند، میتوانند دیکتاتوری و حکومت آپارتاید باشند، سر شهروندان خود را بریده و با یک مجوز آزاد مرتکب نسلکشی شوند!
🌦 البته که شما برای حفظ منافع ملی خود از آن سوی دنیا در عراق و افغانستان و لیبی و... می توانید دخالت کنید ولی مخالفان آمریکا حق حضور در کشورهای همسایه خود را ندارند🙃🙂
#شطرنج باز ۳۱۳
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat