🔴 این تیتر رو نه رجانیوز زده، نه روزنامه ایران، نه ایرنا و فارس!
🔹این تیتر رویترز است:
صادرات نفت ایران علیرغم عدم احیای برجام، در سال ۲۰۲۲ به بالاترین حد خود رسید.
🔹 وقتی چشمت به دست کدخدا نباشه همین میشه ...
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🔴 صدها سند علیه گسترش ناتو وجود دارد
🔹روسیه مدعیست طبق توافق سال ۱۹۹۰، آمریکا تعهد داده است ناتو به سمت اروپای شرقی گسترش پیدا نکند.
🔹 اگر چه غرب و آمریکا منکرچنین توافقی می باشند، اما صدها یادداشت، صورتجلسه و متن از آرشیوهای ایالات متحده این توافق را تایید میکند.
🔹در اوایل فوریه 1990،جیمز بیکر، وزیر امور خارجه وقت آمریکا پیشنهاد کرد که در ازای همکاری شوروی در مورد آلمان، ایالات متحده میتواند «ضمانتهای آهنین» بدهد که ناتو «یک اینچ به سمت شرق» گسترش نخواهد یافت.طبق این توافق شوروی به صف بندی غربی آلمان پیوست و ایالات متحده تعهد داد گسترش ناتو را محدود کند.
🔹با این وجود،سیاستگذاران ایالات متحده به زودی متوجه شدند که عدم گسترش ناتو ممکن است به نفع ایالات متحده نباشد. به همین خاطر در اواخر فوریه، بوش و مشاورانش تغییر موضع داده و تصمیم گرفتند درهای ناتو را برای کشورهای اروپای شرقی باز بگذارند.
#واقعیات_غرب
🖥منبع: لس آنجلس تایمز
https://www.latimes.com/opinion/op-ed/la-oe-shifrinson-russia-us-nato-deal--20160530-snap-story.html
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☢ داستانی جالب از ساخت بمب اتم که خیلیها ازش شنیدن ولی همه چیز رو نشنیدن!
داستان بمب اتم، پروژه منهتن و اوپنهایمر.... شخصیت مرموزی که باید بیشتر شناختش
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ مناظره کارشناسان عرب:
📍کارشناس ضد ایرانی: میدانیم ایران چیزی را مجانی در اختیار کسی قرار نمیدهد، ایران به دنبال پیشبرد سیاستهای توسعه طلبانه خود در کشورهای عربی است/ایران کشوری است که به دنبال تفرقه و تضعیف جهان عرب است...
🔻جهان عرب تکه پاره بوده و هیچ وحدت عربی وجود ندارد/وقتی مصر فعالیت احزاب را برای ۲۲ سال ممنوع می کند این هم به خاطر ایران است؟/ ۶۰ سال است که هیچ شهروند عربی نمی تواند بدون ویزا وارد کشور عربی دیگری شود! آن وقت به ایران گیر می دهیم...
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🔺آفتاب آمد، دلیل آفتاب؛ از قرار معلوم انتخاب خانم آذر منصوری بعنوان رئیس جبهه اصلاحات را باید صرفا نوعی تلاش برای سوار شدن بر موج اخیر و حتی زمینه سازی برای فتنه انگیزی مجدد از سوی طیف تندرو اصلاح طلب با قرار دادنِ خود "در مقابل" نظام دانست!
نفوذی ها همچنان کار می کنند ....
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
📚 قطعه ای از کتاب
📖 مایه کوبی پهلوی روح رضاخان شاد باد😎
🔹ژان گونتر، محقق و سیاح معروف آمریکایی در مورد زندانهای زمان رضاخان مینویسد: در نزدیکی تهران دژی است که سابقاً محل سکونت خاندان قاجار بود، اکنون زندان سیاسی است. زندانیان سیاسی در ایران محاکمه نمیشوند و لازمه محکومیت جرم و بزه نیست و چنانچه تشخیص داده شود مرگ آنها ضروری است، دشمنان باید برداشته شوند.
🔹ضرورت ندارد آنها تیرباران یا اعدام گردند، بلکه روش مسموم نمودن خاصی که آن را مایه کوبی پهلوی مینامند کافی است. با انداختن زهر در فنجان قهوه در یک روز بسیار زیبا و روشن، متهم تا ابد در زیر خاک به سر خواهد برد! در این وقت روزنامهنگاران مجازند مرگ متهم را در اثر حمله قلبی اعلام کنند.
منبع؛ ژان گونتر، داخل آسیا، ص533
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
✍📣 از حلقه کیان تا حلقه نیاوران؛ قدرت وسیله بود یا هدف‼️ اتصال دو حلقه ی نفوذی های انگلیس برای حذف رهبری❗️
🔥 نطفه دوم خرداد، در مرکز تحقیقات استراتژیک بسته شد آنجا که «سعید حجاریان، مصطفی تاجزاده، عباس عبدی، بهزاد نبوی، محسن آرمین و همفکرانشان» آن را اداره میکردند و روزنامه سلام نماد بیرونی تفکرات آنها شده بود و رئیس آن یعنی موسوی خوئینیها نماد مخالفت با وضع موجود و اکبر هاشمی رفسنجانی نام گرفت.
⚜ درواقع چپهای اسلامی آن زمان توسعه سیاسی را مبنای کار قرار داده بودند و ریشههای فکری خود را برپایه نظریات دکتر حسین بشیریه بنیان نهادند. بعدها هم از این مجموعه حلقه کیانی شکل گرفت که در سال 74 در اعتراض به تهدید شدن عبدالکریم سروش نامهای به اکبر هاشمی رفسنجانی رئیسجمهور وقت نوشتند و اعلام مخالفت خود با جریان حاکم ریاست جمهوری را علنیتر کردند. در همین حلقه بذر گفتمان اصلاحات شکل داده شد.
⚜ مخالفین اما همزمان با انتقال حلقه کیانیها، سنگر قبلی را فتح کرده بودند و حسن روحانی با حمایت پدر معنوی خود اکبر هاشمی رفسنجانی از سال 1371 شروع به تغییر شاکله مرکز تحقیقات استراتژیک داد.
💤«محمد نهاوندیان، محمود واعظی، نوبخت، حسین موسویان، مرتضی بانک، علی ربیعی و صالحی امیری» کسانی بودند که جا پای چپها میگذاشتند و نظریات «محمود سریعالقلم جایگزین تئوریهای حسین بشیریه» میشد.💤💤💤💤💤💤💤💤
✅ در واقع آمدن روحانی به جای خوئینیها نه تغییر یک فرد که تغییر یک گفتمان بود که در یکی سیاست اولویت بود و در دیگری اقتصاد و تقدم و تاخر این دو یک فاصله 180 درجهای را نشان میداد. گویی «تکنوکراتها جایگزین چپهای اسلامی» شده بودند و برای خود دورنمایی روشن را متصور بودند. دورنمایی که در سال 92 به ثمر نشست و پس از 76 نام دومین رئیسجمهور هم از این مرکز سر بیرون آورد.
از حلقه کیان رئیسجمهور اصلاحات بیرون آمد و از حلقه نیاوران، رئیسجمهور اعتدال، از یکی حزب مشارکت شکل گرفت و از دیگری حزب اعتدال و توسعه.⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️
🔥 حجاریان در مصاحبه با اعتماد، بار دیگر چهره ضد دمکراتیک و دیکتاتورمآبانه سران اصلاحات پرده بر داشت. مغز متفکر اصلاحات، برای مشارکت اصلاحطلبان در انتخابات مجلس، ابتدا شش شرط اصلی را در قالب فرض مطرح می کند از جمله اینکه:
«تمامی» اصلاحطلبان بپذیرند در انتخابات مشارکت کنند!
🔥 شورای نگهبان «کسی» را رد صلاحیت نکند!
«تمام» کرسیهای مجلس آینده در اختیار اصلاحطلبان قرار بگیرد»!!
لوایح اصلاحطلبان توسط شورای نگهبان رد نشود!!
حجاریان در ادامه، به این خواست های ضد قانونی و دیکتاتورمآبانه اکتفا نمیکند و از اعماق حیرت انگیز استبداد درونی خود و همفکرانش پرده برمیافکند و بدون اینکه خجالت بکشد، شرط استعفای رئیس جمهور کنونی یا عزل وی را به عنوان شرط ضمن عقد برای بله گفتن اصلاح طلبان برای مشارکت در انتخابات مجلس به شروط قبلی می افزاید!!🔥🔥
♻️ نکتهای که در باب این دو حلقه ای از لیبرایسم سیاسی و اقتصادی در ایران باید گفت تناقضی است که در رفتار و عمل آنها وجود دارد اینان از یک سو حاکمیت و نظام را به عدم آزادی و نبود توسعه سیاسی در جامعه محکوم میکنند و اعتقاد دارند که قدرت تنها در دست یک عدهای معدود است و و خود و یارانشان همیشه از به دست گرفتن قدرت دور ماندند این در حالی است که بیشتر سال های نظام جمهوری اسلامی اینان بودند که مسئولیت های اجرایی و قانون گذاری در کشور را بر عهده داشتند از همه مهمتر این است که با وجود همه این انتقاد هایی که خود به نظام دارند چرا برای بالا رفتن از نردبان قدرت و به دست گرفتن ارکان آن خود را به در و دیوار میزنند... نفوذی های ملکه تا زمانی که ایران را همچون غرب به فساد نکشانند و تحت سلطه نظام سرمایه داری درنیاورند، دست بردار نیستند و برای رسیدن به این هدف فقط یک راه دارند و آن زدن رهبری و فشار به او برای کنارهگیری از هدایت جامعه است.
#شطرنج باز ۳۱۳
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
❣#سلام_امام_زمانم ❣
📖 السَّلاَمُ عَلَى مُحْيِي الْمُؤْمِنِينَ وَ مُبِيرِ الْكَافِرِينَ...🤚✨
🌱سلام بر آن خورشیدی که با ظهورش روحی تازه در کالبد اهل ایمان میدمد و بساط کفر را برای همیشه برمیچیند.
📚 مفاتیح الجنان، زیارت امام زمان سلام الله علیه به نقل از سید بن طاووس.
#اللهمعجللولیکالفرج🤲🌱
#امام_زمان ارواحنا له الفداه ❤️
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🔰 زمین بازی ابرقدرتها؛ تقابل نظامی چین و آمریکا در خلیج فارس چقدر محتمل است؟ بخش ۱
آسیاتایمز
❇️ در حالی که اکثر ناظران موافق هستند که اهداف استراتژیک چین در منطقه فراتر از معاملات سنتی انرژی است، بحثهایی وجود دارد در مورد اینکه این کشور به دنبال جانشینی ایالات متحده در خاورمیانه است و اینکه آیا ممکن است برای قدرتنمایی، در منطقه نیرو مستقر کند؟
❇️ در زمینه رقابت قدرتهای بزرگ بین ایالات متحده و چین، استراتژیستها از خود میپرسند که این برای نقش آمریکا در منطقه و معماری امنیتی که حضورش امکان آن را فراهم کرده است، چه معنایی دارد.
❇️ امنیت انرژی
〽️ چین به وضوح دارای منافع امنیت ملی در این منطقه نفت خیز است. بیش از 53 درصد از واردات نفت خام این کشور از خاورمیانه میآید، جریانی از هیدروکربن که پکن نمیتواند آن را از دست بدهد. با توجه به این وابستگی و آسیب پذیری که در صورت درگیری نظامی برای پکن ایجاد میشود، منطقی است که فرض کنیم چین میخواهد نیروهای خود را در منطقه داشته باشد.
منطقی است، اما آیا این فرض درست است؟ شاید نه.
❇️ دو حوزهای که بر منابع انرژی پکن تأثیر میگذارد، تولید و حمل و نقل است. بزرگترین تهدید برای مورد اول در بیثباتی داخلی یا درگیریهای بین کشورها نهفته است. چالشهای حفاظت از حملونقل انرژی متنوعتر است و شامل بیثباتی منطقهای، اختلال در ارتباطات خطوط دریایی، دزدی دریایی، یا در بدترین سناریو، محاصره دریایی میشود.
❇️ تا زمانی که وابستگی چین به منابع انرژی خاورمیانه بالا باشد، خطر اختلال در تولید و حمل و نقل برای پکن واقعی خواهد بود. با این حال، رهبران چین نتیجهگرا هستند و بین مستعد بودن و آسیب پذیری تمایز قائل میشوند. علیرغم وابستگی زیاد خود به انرژی خاورمیانه، پکن معتقد است که مستعد آسیب است اما لزوما آسیبپذیر نیست. این به این دلیل است که چین به همان اندازه برای نفت خود به خاورمیانه نیاز دارد که منطقه به چین به عنوان مشتری نیاز دارد. بیزاری از اخلال متقابل است.
❇️ علاوه بر این، در صورت بروز یک بحران منطقهای که تولید یا حمل و نقل را مختل کند، چین تنها قربانی نخواهد بود. این پیامدها بر کشورهای واردکننده نفت از آسیا تا اروپا تأثیر خواهد گذاشت، سناریویی که نه چین و نه آمریکا آن را نمیخواهند.
منبع
https://asiatimes.com/2023/06/will-china-build-a-military-presence-in-the-middle-east/
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🔴 پرگوژین رئیس واگنر اعلام کرد شرکت خصوصی امنیتی روسیه بزودی منحل خواهد گردید .
✅ تامینامنیت جانی مردم از مهمترین وظایف حاکمیتی ست و دولتها اهمیت ویژه ای برای آن قائل هستند حال تصور کنید بخشی از این وظیفه حاکمیتی به بخش خصوصی واگذار شود ؛ چه شود ؟ نظیر آنچه در روسیه دیدیم که در شرایطی که این کشور درگیر جنگ خارجی ست به یکباره با شورش گروهی که همه امکانات نظامی را دارا بوده اما در قالب یک شرکت خصوصی در فاز نظامی فعالیت میکند .
حال چگونه هست که در کشور ما علیرغم تصریح اصول متعدد قانون اساسی در مورد آموزش بعنوان زیر بنای توسعه هر کشور به بخش خصوصی واگذار شود از درون این سیستم آموزشی چه چیزی عاید میگردد ؟ اولین پیامد آن بی عدالتی آموزشی اما نکته اصلی سپردن نظام آموزشی به بخش غیر دولتی که بعضا گردانندگان آن تغییر ذائقه جامعه هدف و سوق دادن آنها بسوی رهیافتهای فرهنگی و اعتقادی مغایر با فرهنگ ایرانی و اسلامی را دنبال میکنند زنگ خطری که دلسوزان در طول سالهای اخیر هشدار داده اند .
امنیت روحی - روانی مردم کمتر از امنیت جانی ست ؟ آیا در دراز مدت آثار تخریبی این نوع ولنگاری آموزشی را شاهد نخواهیم بود ؟
✍ پورخردمند
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
.
کاسب برجام
و بانگ بی هنگام
🔹توییت زده: "کمبود برق داریم، مردم ۶ صبح سرکار بروند. کمبود گاز داریم، مردم لباس گرم بپوشند. حقوق کفاف نمی دهد، مردم دو وعده بخورند. برای اداره کشور، راهکاری جز در تنگنا گذاشتن مردم و پندهای اخلاقی به فکر آقایان نمیرسد".
♦️اما آقای پدرام سلطانی، در هشت سال دولت روحانی، نه تنها یاد اقتصاد کشور و معیشت مردم نبود، بلکه ماله دستش بود و بی تدبیری های دولت "برجام و دیگر هیچ" را توجیه می کرد.
🔹او به مفهوم دقیق کلمه، یکی از"کاسبان برجام" است؛ حداقل یک میلیون دلار ارز دولتی دریافت کرد که ما به التفاوت همین یک قلم رانت در بازار آزاد، ۲۰ میلیارد تومان است.
♦️او حتی یکبار به اظهارات وقیحانه وزرای نفت و نیرو و مسکن روحانی در تمسخر ساخت پالایشگاه و نیروگاه و مسکن اعتراض نکرد، اما حالا نتایج همان بی کفایتی را به دولت مستقر نسبت می دهد!
🔹به قول جناب حافظ گویا: "می با دیگری خوردهست و با ما سر گِران دارد".
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥فرح : آمریکایی ها ما را به تیمارستان فرستادند/ نمی خواستند ما در آمریکا بمانیم
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
⭕️❌ پیدا و پنهان سومین استعفا
در میان سران اصلاحطلبان
✴️ کانالهای اصلاحطلبان نوشتند «در دومین جلسه جبهه اصلاحات، آذر منصوری با اکثریت آرا به عنوان رئیس انتخاب شد».
این خبر حاوی چند خبر و تحلیل است. اولا بنابر اعلام احمد شریف عضو جبهه اصلاحات، منصوری تنها نامزد بود و با این وجود، بخشی از ۴۶ عضو این گروه، با ریاست دبیرکل حزب اتحاد ملت (حزب پدر خوانده) مخالفت کردهاند.
ثانیا، ریاست وی به خاطر این است که بهزاد نبوی پس از استعفای چهارماه قبل، حاضر نشد به هیچ قیمتی دوباره به ریاست برگردد. حسن رسولی، عضو جبهه اصلاحات گفته؛ «در جلسه هرچه اصرار کردیم، نبوی قبول نکرد».
به گزارش روزنامه آرمان، «بهزاد نبوی آبان سال گذشته اعلام کرد قطعا نمیتوانیم با معترضان کف خیابان که شعارهای براندازانه میدهند، همسو شویم. بحث محافظهکاری نیست؛ ما شعارهای آنان را قبول نداریم. ما میخواهیم در چارچوب نظام، اصلاح کنیم. نمیخواهیم دینامیت زیر ساختمان بگذاریم. این سخنان، انتقاداتی را درپی داشت».
❇️ همچنین حسین مرعشی دبیرکل حزب کارگزاران، اواخر اسفند پارسال گفته بود: «بعضی از دوستان اساساً معتقدند که ادامه ریاست آقای نبوی مناسب با فضای سیاسی پسامهسا نیست؛ در واقع فضا رادیکالتر شده. آقای نبوی همیشـه در شرایط اجمـاع آرا رئیس میشد. اگر اجماع نباشد، ایشان از پذیرش مجدد مسئولیت پرهیز میکند. جبهه اصلاحات چند عضو حقوقی دارد که به رغم اینکه اقلیت خیلی کوچکی هستند اما صدای خیلی بلندی دارند. آنها گاهی اوقات مطالبی را میگویند که شنیدن این نـوع پرخاشها خیلی شایسته نبوده است. از این جهت برای ایشان دلخوری به وجود آمده است».
❇️ این دو تحلیل نشان میدهد که بهزاد نبوی عملا از سوی عناصر تندروتر مجبور به کنارهگیری شده است. او، حریف برخی عناصر رادیکالتر نشده و بنابراین ناچار شده همانند عارف و موسوی لاری، عطای ریاست را به لقای آن ببخشد؛
تندروهایی که جبران بیکفایتیهای هشت ساله خود و نارضایتی مردم را به جای عذرخواهی، در فریبکاری ایجاد بلوا و بیگاری دادن بیشتر به آمریکا و غرب دیدهاند.
❇️ بر این مبنا، به نظر میرسد جبهه اصلاحات، تحت فشار اقلیت پدرخوانده قرار است بر حجم رفتارهای رادیکالیستی بیفزاید و از این جریان، گروهکی برانداز بسازد. در همین زمینه روزنامه اعتماد، درباره «خطر تندروي براي جريان اصلاحات» هشدار داده و نوشت: يكي از خطراتي كه آسيبهاي زيادي را متوجه اصلاحات كرده، برخي تندرويها در اين جريان است. اين خطر همچنان جريان اصلاحطلب را تهديد ميكند».
❎ گفتنی است بهزاد نبوی، سومین چهره مستعفی در میان سران ادارهکننده تشکیلات اصلاحطلبان است. پس از انتخابات مجلس سال۱۳۹۸ هم، عارف و موسویلاری، از ریاست و نایبرئیسی «شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان» (شعسا) استعفا دادند و شعسا از هم پاشید.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 سخنان جالب "هوشنگ امیراحمدی" مدیر مرکز مطالعات خاورمیانه در دانشگاه راتگرز آمریکا در مورد سقوط هژمونی ایالات متحده:
🔺وضعیت آمریکا بسیار بدتر از آن چیزی است که تصور میشود/ آمریکا رو به افول است و دیگر حاکم دنیا نیست/ منتظر یک جنگ داخلی در این کشور باشید!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥#تیزر
◀️جنجالی ترین مناظره ۴ دهه اخیر ایران؛ توسط رسانه "حرف نو" منتشر شد:
✅کارنامه ۳۵ ساله رهبری آیتالله خامنهای در بوته نقد
👥مناظره جنجالی حائری شیرازی و ذوعلم!
🔹حائری:
رهبر انقلاب بسیار مقتدر است و کاری که میخواهد را می تواند انجام میدهد./ما حق نداریم بهخاطر شعار مرگ بر آمریکا و اسرائیل مردم را بدبخت کنیم./ ما همچنان درگیر فرهنگ پادشاهی هستیم./مطالبات رهبری دقیقاً متضاد سیاستهایش است. ایشان نخواست توسعه اقتصادی را اولویت قرار دهد.
• شعارهای محوری ایشان شعارهای انقلابی است.
• ایشان شرح صدر کافی ندارد.
• رهبری باید نسبتبه عملکرد شورای نگهبان پاسخگو باشد.
• رهبری با هاشمی هم نتوانست کار کند.
🔸ذوعلم:
یک فرد در هیچ حکومتی نمیتواند آنچه را که میخواهد انجام دهد و این یک انگاره غلط است./همین آیتالله سیستانی بود که توصیههای حاج قاسم را عمل میکرد و پشتوانه مقاومت در عراق بود و هست./رهبری چه کاری باید انجام میداده است که انجام نداده است؟/ وضع موجود مرکبی از مؤلفههای متعدد است.
📆 ۲۸ خرداد ماه ۱۴۰۲
#ارزیابی_عملکرد
#آیت_اله_خامنه_ای
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📣⚠️درس اخلاق
لبیک گفتن و سینه زدن خالی مارو به اهل بیت نمیرسونه تو جبهه اهل بیت باید عمل کنی...
الان شب های قدر جمهوری اسلامیه...
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
📚 قطعهای از کتاب
📓تاسیس راه آهن شمال- جنوب بهترین گزینه برای انگلیس
📖 یکی از سوالاتی که همیشه ذهن خوانندگان حوزه تاریخ معاصر ایران را به خود مشغول داشته است، این است که آیا به واقع راه آهن شمال- جنوبی که در دوره رضاشاه تاسیس شد مبتنی بر خواسته های انگلیس برپا شده است؟ یکی از تحلیل هایی که این نگاه را تقویت می کند از این قرار است:
«عباس اقبال آشتیانی ضمن بررسی در انتخاب بهترین راهی که خط آهن باید از آن بگذرد، می نویسد: بزرگترین و مهمترین راه های آینده ایران دو راه است: اول راه بغداد، همدان، قزوین و انزلی، دوم راه تبریز، تهران و مشهد که راه کاروانی قدیم چین به آن متصل می شد... به هرحال خط آهنی که به لحاظ کسب عایدات بیشتر و ترقی کشور برای ایران مفیدتر بوده، خط بین شرق و غرب بوده، نه شمال و جنوب. حال آنکه منافع استعماری دولت انگلیس برای حفظ هندوستان از خطر محتمل و به منظور استفاده از خط آهن در حمله احتمالی به خاک اتحاد جماهیر شوروی پس از انقلاب کبیر، ایجاب می کرد که خط آهن ایران شمالی- جنوبی کشیده شود و نه شرقی – غربی.»
منبع ؛ جامی، گذشته چراغ راه آینده است، تهران، ققنوس، 1385، چاپ هشتم، ص 29
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
سلام آرام جانم امام زمانم
صبحت بخیر مولای من
📖 السَّلاَمُ عَلَى شَمْسِ الظَّلاَمِ وَ بَدْرِ التَّمَامِ...
🌱سلام بر مولایی که با طلوع شمس وجودش، مجالی برای ظلم و ظلمت باقی نخواهد ماند.
✨سلام بر او و بر لحظهای که با دیدن روی ماهش، زمین و زمان غرق سرور خواهد شد.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🔰 زمین بازی ابرقدرتها؛ تقابل نظامی چین و آمریکا در خلیج فارس چقدر محتمل است؟ بخش ۲
آسیاتایمز
✅ محاصره دریایی
❇️ در حال حاضر بزرگترین نقطه اشتعال بالقوه بین ایالات متحده و چین، تایوان است. در صورت درگیری در آنجا، واشنگتن میتواند در تلاش برای سرکوب عملیات چین در تنگه تایوان، از ارتش خود برای مسدود کردن یا خفه کردن خطوط انتقال انرژی چین استفاده کند. بنابراین چین باید بخواهد با حفاظت از حمل و نقل انرژی خود از خاورمیانه، برای چنین احتمالی آماده شود.
❇️ اما چینیها این آسیب پذیری را از دو منظر کاملا متفاوت میبینند. از یک سو، محاصره انرژی توسط نیروی دریایی ایالات متحده برای چین کمتر نگران کننده خواهد بود تا احتمال جنگی همه جانبه با رقیب ابرقدرتش. اختلال در عرضه انرژی بسیار مهم خواهد بود، اما بعید است که عامل تعیین کننده در جنگ بین ایالات متحده و چین باشد.
✳️ از سوی دیگر، حتی اگر پکن از محاصره احتمالی واردات انرژی از خاورمیانه توسط ایالات متحده هراس داشته باشد، هزینه و فایده آن به نفع حضور نظامی چین در منطقه نیست. برای اینکه چین قابلیت مؤثر و کافی برای مقابله با ایالات متحده را ایجاد کند، حداقل مستلزم استقرار نظامی همرده با آمریکا توسط پکن در منطقه است. هر چیزی کمتر از آن به هر حال آسیب پذیری چین را برطرف نخواهد کرد.
✳️ ایالات متحده در حال حاضر بیش از 70 میلیارد دلار برای بودجه نظامی منطقهای خود هزینه میکند. کل بودجه دفاعی چین در سال 2023، 224 میلیارد دلار است. برای اینکه پکن بتواند با سطح فعلی هزینههای نظامی واشنگتن در منطقه برابری کند، باید حداقل یک سوم کل هزینههای دفاعی خود را صرف خاورمیانه کند.
✳️ قدرت نرم
❇️ با توجه به این موضوع، چین راههای کمهزینه دیگری برای کاهش خطرات امنیت انرژی خود ایجاد کرده است. پکن به دنبال پایان دادن به درگیریهای منطقهای از طریق میانجیگری قراردادهای صلح بین دشمنان دیرینه است.
این کشور خود را در معماری اقتصادی آینده بازیگران کلیدی منطقهای گنجانده و درگیر میکند. و بر روی ایجاد وابستگی متقابل بین کشورهای تولید کننده انرژی و 1.4 میلیارد جمعیت چین کار میکند. در مجموع، این ابزارها ممکن است بسیار مؤثرتر از سخت افزارهای نظامی باشند.
❇️ استراتژیستهای آمریکایی در مورد حضور رو به رشد چین در خاورمیانه - هر شکلی که باشد - احساسات دوگانهای دارند. در حالی که واشنگتن متقاعد شده است که پکن به دنبال جایگزینی ایالات متحده به عنوان ضامن امنیت منطقه است، بسیاری از دیپلماتهای کارکشته آمریکایی نیز بی سر و صدا مشتاق دیدن چین در منطقهای هستند که گرفتار درگیریهای آشتی ناپذیر است.
منبع
https://asiatimes.com/2023/06/will-china-build-a-military-presence-in-the-middle-east/
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ فعال رسانهای آمریکایی:
📍بایدن میگوید احتمال دارد روسیه از سلاح اتمی استفاده کند؛ آهای ناتو! نیروهای لعنتی ات را جمع کن و برگرد به خانه ات؛ این هم یک راهکار برای شما!/پنتاگون اتفاقی شش میلیارد دلار اضافی به اوکراین کمک ارسال کرده است...
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️سناتور آمریکایی:
🔻به نظرم آیتالله خوب میداند چطور هوشمندانه دولت بایدن را فریب دهد!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
♡••
#پیامبراکرمص
خُداونددرهیچروزےبہاندازهروزِعَـرفِہ
بنــدگان را از آتـشِ دوزخ نمۍرهـــانـَد...
📚صحیحِمسلم.ج۴.ص۱۰۹
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🔴 مطلب را با دقت بخوانید!!!
به گفته ناتانیل روچیلد، وارث ثروت خانواده روچیلد... "بدون اوکراین، نظم جهانی ممکن است دوام نیاورد."
متوجه شدید ؟؟؟ 😳 اما چرا اوکراین ؟!
🔻در واقع این یک هشدار به همتایان آنها در جهان است که میگویند اگر اوکراین سقوط کند، نظم نوین جهانی نیز سقوط خواهد کرد !
🔻آنها خواهان کمک نظامی از کل دولت های تحت سیطره گلوبالیستها هستند تا با نجات اوکراین به اجرای نظم نوین جهانی کمک کنند... آیا متوجه دخالت آمریکا و ناتو در این جنگ نشده اید ؟! آیا متوجه نابود شدن آزمایشگاه های زیستی که با بودجه آمریکا در اوکراین ساخته شده توسط موشکهای روسی نشده اید !؟ فکر می کنید علت وقفه در انتشار بیماری بعدی توسط شیاطین دقیقا پس از آغاز حمله روسیه به اوکراین چیست ؟!
🔻سویه های بعدی در آزمایشگاههای زیستی در اوکراین ساخته و آماده انتشار بودند اما ناگهان حمله روسیه به اوکراین آغاز و در روزهای ابتدایی این آزمایشگاهها با موشک نابود شدند .
👈 یکی از چهار سوار آخرزمانی بیماری بود و این پاندمی ساخته نشده بود که متوقف شود ! قرار بود بیماری توام با جنگ ادامه یابد ...
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🔰چرا ایران به آمریکا بیاعتماد است؟
🖋رایان کوپر نویسنده نشریه انگلیسی ویک، در مقاله ای تحت عنوان ((آنچه آمریکا به ایران بدهکار است)) مینویسد:
🔻iran has a lot of historical reasons to distrust America. In 1988 U.S. forces shot down an Iranian airliner and killed 290 people. The U.S. supported Iraq...
⬅️ ایران دلایل تاریخی زیادی برای بی اعتمادی به آمریکا دارد. در سال 1988 نیروهای آمریکایی یک هواپیمای مسافربری ایرانی را سرنگون کردند و 290 نفر را کشتند. ایالات متحده هنگام حمله به ایران در سال 1980 از عراق با پول، آموزش و پوشش دیپلماتیک حمایت کرد و منجر به هشت سال جنگ وحشتناکی شد که در نهایت چیزی بین 300000 تا یک میلیون ایرانی در این جنگ کشته شدند. و البته سیا از کودتا در سال 1953 علیه حکومت دموکراتیک ایران حمایت کرد که پس از آن مردم آن 20 سال دیکتاتوری وحشیانه را تحمل کردند.
منبع:
https://theweek.com/articles/971499/what-owes-iran
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat