روزها می گذرد ؛
و همچنان مردِ میدان
تو هستی برای ما ....
#مرد_میدان
#شهید_حاج_قاسم_سلیمانی
@shatranjsiasat
🌻 جان مرشایمر نظریه پرداز روابط بین الملل
🔰 قسمت اول
🌵 علل و پیامدهای بحران اوکراین
🌪 من در طول زندگی خود دو بار شاهد این پدیده بوده ام – اول با جنگ ویتنام و دوم با جنگ عراق. در هر دو مورد، آمریکاییها میخواستند بدانند چگونه کشورشان میتوانست اینقدر بد محاسبه کند. با توجه به اینکه ایالات متحده و متحدانش در ناتو نقش مهمی در حوادثی که منجر به جنگ اوکراین شد - و اکنون نیز نقش محوری در هدایت آن جنگ ایفا میکنند - شایسته است که مسئولیت غرب در قبال این فاجعه ارزیابی شود.
🌪 اول، ایالات متحده مسئول اصلی ایجاد بحران اوکراین است. این به معنای انکار این نیست که پوتین جنگ را آغاز کرد و او مسئول هدایت روسیه در جنگ است. همچنین نمی توان انکار کرد که متحدان آمریکا تا حدی مسئولیت دارند، اما آنها تا حد زیادی از رهبری واشنگتن در مورد اوکراین پیروی می کنند. ادعای اصلی من این است که ایالات متحده سیاستهایی را در قبال اوکراین پیش برده است که پوتین و دیگر رهبران روسیه آن را تهدیدی وجودی میدانند، نکتهای که آنها سالها بارها به آن اشاره کردهاند. به طور خاص، من در مورد وسواس آمریکا برای وارد کردن اوکراین به ناتو و تبدیل آن به یک سنگر غربی در مرز روسیه صحبت می کنم. دولت بایدن تمایلی به از بین بردن این تهدید از طریق دیپلماسی نداشت و در واقع در سال 2021 ایالات متحده را مجدداً متعهد کرد که اوکراین را به عضویت ناتو درآورد.
🌪 دوم، دولت بایدن به آغاز جنگ با دو برابر کردن قدرت خود علیه روسیه واکنش نشان داده است. واشنگتن و متحدان غربی اش متعهد به شکست قاطع روسیه در اوکراین و اعمال تحریم های جامع برای تضعیف شدید قدرت روسیه هستند. ایالات متحده به طور جدی علاقه ای به یافتن راه حل دیپلماتیک برای جنگ ندارد، به این معنی که جنگ احتمالاً برای ماه ها نه، بلکه سال ها به طول خواهد انجامید.
منبع::
https://nationalinterest.org/feature/causes-and-consequences-ukraine-crisis-203182
@shatranjsiasat
🌻جان مرشایمر نظریه پرداز روابط بین الملل
🔰 قسمت دوم
🌵 علل و پیامدهای بحران اوکراین
⚡️ حکمت متعارف
🌧 در غرب به طور گسترده و محکم اعتقاد دارند که پوتین تنها مسئول ایجاد بحران اوکراین و قطعاً جنگ جاری است. گفته میشود که او بلندپروازیهای امپریالیستی دارد، یعنی میخواهد اوکراین و دیگر کشورها را نیز تسخیر کند - همه اینها به منظور ایجاد روسیه بزرگتر که شباهتهایی به اتحاد جماهیر شوروی سابق داشته باشد. به عبارت دیگر، اوکراین اولین هدف پوتین است، اما آخرین هدف او نیست. در حالی که این روایت بارها و بارها در رسانه های جریان اصلی و تقریباً توسط هر رهبر غربی تکرار می شود، هیچ مدرکی برای حمایت از آن وجود ندارد. تا آنجایی که تامین کنندگان خرد متعارف شواهدی ارائه می دهند، تأثیر چندانی بر انگیزه پوتین برای حمله به اوکراین ندارد.
🌨 در واقع، شواهد قابل توجهی وجود دارد که پوتین اوکراین را به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت شناخت. او در مقاله خود در 12 ژوئیه 2021 در مورد روابط روسیه و اوکراین، که طرفداران خرد متعارف اغلب به آن به عنوان مدرکی بر جاه طلبی های امپراتوری خود اشاره می کنند، به مردم اوکراین می گوید: «شما می خواهید یک کشور خودتان را ایجاد کنید: خوش آمدید. !» او در مورد نحوه رفتار روسیه با اوکراین می نویسد: «فقط یک پاسخ وجود دارد: با احترام.» در اصل، پوتین علاقه ای به تبدیل اوکراین به بخشی از روسیه نداشت. او علاقه مند بود مطمئن شود که این به « سکوی پرشی » برای تجاوز غرب به روسیه تبدیل نشود.
🌊 شاید بهترین شاخصی که نشان می دهد پوتین تمایلی به فتح و جذب اوکراین ندارد، استراتژی نظامی است که مسکو از آغاز کارزار به کار گرفته است. ارتش روسیه برای فتح تمام اوکراین تلاش نکرد. این امر مستلزم یک استراتژی کلاسیک بلیتزکریگ بود که هدف آن تسخیر سریع تمام اوکراین با نیروهای زرهی با پشتیبانی نیروی هوایی تاکتیکی بود. جای تعجب نیست که روس ها استراتژی اهداف محدودی را دنبال کردند. که بر تصرف یا تهدید کی یف و فتح بخش وسیعی از قلمرو در شرق و جنوب اوکراین متمرکز بود.
🌊 یکی دیگر از شاخص های گویا از اهداف محدود پوتین این است که هیچ مدرکی وجود ندارد که روسیه یک دولت دست نشانده برای اوکراین آماده می کند، رهبران طرفدار روسیه را در کیف پرورش می دهد، یا هر گونه اقدام سیاسی را دنبال می کند که امکان اشغال کل کشور را فراهم کند. و در نهایت آن را به روسیه ادغام کنند.
منبع:
https://nationalinterest.org/feature/causes-and-consequences-ukraine-crisis-203182
کانال شطرنج سیاست
@shatranjsiasat
🔰 غرب چگونه غرب شد
🇫🇷♻️ پرواز مرگ در ماداگاسکار
🔻 #فرانسه در اواخر قرن نوزدهم ابتدا با قراردادی ماداگاسکار را تحت الحمایه خود کرد و بعد از مدتی برخلاف قرارداد این جزیره را به مستعمرات خود اضافه کرد.
🔻 در جنگ جهانی دوم بیش از ده هزار ماداگاسکاری در ارتش فرانسه #خدمت کردند که یک سوم آنها در جنگ کشته شدند، ولی بعد از جنگ فرانسه حاضر به دادن استقلال به این جزیره نشد.
🔻 در ۱۹۴۷ گروهی از آزادیخواهان این کشور که عمدتا مسلح به نیزه بودند به پادگان فرانسوی ها حمله کردند و ۲۰ نفر از نیروهای پادگان را کشتند. فرانسه هزاران نیروی جدید را به این کشور فرستاد و حدود دوسال را صرف سرکوب آزادیخواهان کرد.
🔻 در طی این مدت آنها جنایات بسیاری از جمله انواع شکنجه، کشتار دسته جمعی، کوچ اجباری و آتش زدن روستاها را مرتکب شدند. یکی از ابزارهای جنگ روانی که فرانسه در این نبرد امتحان کرد پرتاب کردن زندانیها از هواپیما بود که به "پرواز مرگ" معروف شد و بعدا در نبرد الجزایر هم به کار برده شد.
‼️ تعداد کشتهها را تا صد هزار نفر تخمین می زنند و این در حالی است که کل جمعیت این کشور در آن زمان چهار میلیون نفر بوده است.
🌐 https://globalvoices.org/2017/04/09/in-madagascar-people-remember-one-of-the-deadliest-french-colonial-wars-in-history/
@shatranjsiasat
8.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ کارشناس صهیونیست:
📍رونمایی از این پایگاه دنباله مجموعه رونماییهای قبلی است و نشان میدهد ایرانیها در برابر تهدیدها در حوزه زیرزمینی آمادگی دارند/فکر میکنم برای همه در اسرائیل واضح است که امروز حمله به ایران شبیه ده سال پیش نیست...
@shatranjsiasat
✏️✏️✏️
🌍 آیا چین جای امریکا را در خاورمیانه می گیرد؟
📌 قسمت اول
📝 عرب ها از چین چه می خواهند؟ در ابتدا باید اشاره کرد که استقبال جهان عرب از چین رایگان و برای کینه توزی به رئیس جمهوری امریکا نیست بلکه عرب ها اهدافی از تسریع نزدیکی خود به چین دارند، چین به عنوان یک نهاد اقتصادی عظیم که بر بخش اعظمی از اقتصاد جهان تسلط دارد، قطعا می تواند اقتصاد کشورهای عربی را تحکیم بخشد، به ویژه کشورهای عضو شورای همکاری را که بهدنبال سفت کردن جای پای خود از طریق تکنولوژی چین هستند که یکی از ارکان اساسی در اقتصادهای آینده است که کشورهای نفتی به دنبال آن هستند.
📝 کشورهای عضو شورای همکاری همچنین به دنبال یک خاستگاه استراتژیک بجای امریکا هستند؛ امریکایی که خروج آن از منطقه از سال 2008 تا 2022 به شکاف هایی در دیوار روابط این کشورها با امریکا منجر شد.
📝 روابط امریکا و کشورهای عضو شورای همکاری از زمان امضای توافق هسته ای با ایران در سال 2015 آغاز شد و با خروج امریکا از افغانستان و کاهش حضور خود در عراق و سوریه و اتخاذ سیاست “اول امریکا” و اهتمام صرف به منافع ملی خود بدون در نظر گرفتن توازن منافع با متحدانش در خاورمیانه شدت گرفت؛ همه این موارد در حجم و سطح روابط بین طرفین تاثیر گذاشت.
📝 کشورهای عضو شورای همکاری معتقدند چین به عنوان رهبر اردوگاه شرق به همراه روسیه، جایگزین آماده ای است که می تواند نبود امریکا را به طور موقت جبران کند، این مساله ای است که چینی ها به خوبی از آن مطلع اند که چنین فرصتی را برای تحقق آرزوی خود یعنی گسترش نفوذ به خاورمیانه و منطقه خلیج نخواهند یافت.
📝 چین از عرب ها چه می خواهد؟ چین سال ها از افتادن به دام خاورمیانه ملتهب با مسائل حساس برای حفظ بی طرفی خود در عصر جناج بندی ها، خودداری کرد اما به نظر می رسد این استراتژی دیگر با تحولات کنونی که به نفوذ سیاسی و نظامی برای حفظ نفوذ اقتصادی و تضمین تداوم آن نیازمند است، متناسب نیست.
☕️ یه فنجان مطالعه
#شطرنج باز ۳۱۳ (دانش آموخته کارشناسی ارشد روابط بین الملل)
ادامه دارد....♨️♨️
@shatranjsiasat