🌏 آغاز "پایان قرن آمریکایی" در خاورمیانه
نیوزویک ..... بخش سوم
✳️ ایالات متحده همچنان فکر میکند که تنها قطب موجود در جهان است و این واقعیت ندارد، جهان چند قطبی شده است. چین، روسیه، ایالات متحده، اتحادیه اروپا و همچنین پادشاهی عربستان، همه هستند. تنها نفت نیست که به عربستان سعودی نقش مهمی می دهد، بلکه همچنین جایگاه منحصر به فردش در جهان اسلام به عنوان میزبان مقدس ترین اماکن اسلامی و نیز نقش این کشور به عنوان عضو برجسته اتحادیه عرب و نیز سازمان همکاری اسلامی هم مطرح است."
✳️ جک متلاک Jack Matlock، آخرین سفیر آمریکا در اتحاد شوروی میگوید: "الگوی و نمونه ای که امروز به دنیا ارائه میدهیم، دیگر آن جذابیت سال ۱۹۹۱ را ندارد." متلاک که خدمت در وزارت امور خارجه آمریکا را از سال 1956 آغاز کرد، به نیوزویک می گوید که موفقیت های چین در جاسازی خود در چارگوشه جهان "باید الهام بخشِ یک بازسنجی عمیق برای تغییر مسیر کنونی (واشنگتن) باشد."
✳️ امروزه، ارتباط آمریکا با حریفان اصلی اش، به پایین ترین سطح رسیده است. در این میان، چین فهرستی فزاینده از اهداف ژئوپولیتیک را دنبال می کند، روسیه درگیر جنگی در اوکراین است که چشم اندازی برای پایان آن وجود ندارد، ایران روابطش با حریفان را بازسازی می کند و کره شمالی به توسعه سلاح های هسته ای اش سرعت می دهد. تحریم ها، که مهمترین نقطه اتکای دیپلماتیک آمریکاست، تا به اینجا تاثیر چندانی برای تغییر رویکرد دشمنان نداشته است
✳️ متلاک می گوید که "ایدئولوژی و شکل حاکمیت ها نباید (در روابط خارجی) اهمیت پیدا کند. برای رسیدن به جهانی صلح آمیز و مرفه که قادر به رویارویی با چالش های بی سابقه ای همچون فرسایش محیط زیست، تروریسم و انواع خشونت ها، جابه جایی انبوه جمعیت، تهدید همه گیری و پرهیز از جنگ هسته ای یا بکارگیری سلاح های کشتار و ویرانی انبوه است، نیازمند آن هستیم که با همه کشورها با احترام رفتار کنیم
✳️ وی هشدار می دهد که رویکرد آمریکا، با شباهت بسیارش به اتحاد شوروی، بر این باور کهنه استوار است "که آمریکا از دانش و توانایی تغییر جهان برخوردار است و تنها کافی است که سلطه نظامی و اقتصادی اش را برای تغییر دیگر جوامع به کار گیرد." متلاک می گوید که این خط فکری، مبلّغ نگرشی است که می گوید "ما جنگ سرد را بردیم و اینکه فروپاشی اتحاد شوروی و سقوط سیستم کمونیستی، موید آن بود که سرمایه داری و "دموکراسی" سرنوشت محتوم نوع بشر است، و اینکه سلاح های هسته ای، ما را رویین تن و شکست ناپذیر کرده است، بنابراین رهبری آمریکا برای گذار جهانی، ضرورت دارد." وی بر این باور است که "اینها، تصوراتی است نادرست و اهدافی نشدنی."
منبع
https://www.newsweek.com/2023/05/12/end-american-century-begins-middle-east-1797669.html
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
✅ کهنه سرباز آمریکایی:
📍تحریم روسیه یک فاجعه برای اروپا بود و به آمریکا کمک کرد تا با فروش گاز گران، پول هنگفتی به جیب بزند/آمریکا اجازه داد تا بزرگترین جنایتکاران جنگی که نازی های اوکراینی بودند آزاد باشند و به هیچ وجه بابت جرایم جنگی تحت پیگرد قرار نگیرند/با حمایت از اوکراین داریم از یکی از فاسدترین دولت های جهان پشتیبانی می کنیم که به کشتار چهارصد هزار جوان اوکراینی منجر شده/آمریکا با امپراتوری توهمی خود اتحادیه اروپا را نابود کرد...
📣 رهبری قبلا گفته بودن😊
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🟫 ایران در حال گذار به یک نظم ژئوپلیتیکی جدید؛ ارتقای اقتدار ایران در نظمی که هنوز شکل نگرفته است⁉️‼️‼️
🟤 جنگ فرسایشی اوکراین با مدیریت آمریکا امروزه در حالی که مرز ۵۰۰ روز را گذرانده و بسیاری از کشورهای جهان از جمله کشورهای خاورمیانه اعتماد خود به آمریکا را از دست داده و با همراهی ایران می روند با ایجاد تغییر در سیاست های امنیتی خود، یک نظم نوین ژئوپلیتکی را پشت سر بگذارند.
🟤 چون ادامه این جنگ در شرق اروپا با ابعاد مختلف و تبعات منفی اقتصادی گسترده آن و همچنین تلاش های توجیح گرانه غرب برای گسترش حوزه فعالیت پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به سمت آسیا امروزه بسیاری از کشورهای خاورمیانه و بطور خاص حاشیه خلیج فارس را همچون بسیاری رهبران جهان وا داشته است تا هم به فکر یافتن جایگاه واقعی خود در مفهوم جدید امنیت جهانی باشند و هم در برداشت های قبلی از مقوله "امنیت جمعی" در منطقه خاورمیانه با حضور آمریکا بازنگری کنند.
🟤 شاید به همین دلیل هم هست که طی یک سال اخیر شاهدیم چگونه برخی کشورهای متخاصم به تدریج از تنش های قبلی میان خود می کاهند و در سوگیری هایشان نسبت به قدرت های جهانی نیز تغییراتی ایجاد کرده اند که به عنوان نمونه می توان به تنش زدایی اخیر میان ایران و کشورهای جنوبی خلیج فارس به ویژه بعد از قطب بندی های جدید در نظام امنیت بین الملل اشاره کرد.
🟤 البته غیر از جنگ اوکراین و سوء مدیریت آن توسط آمریکا، تحولات منطقه ای دیگری همچون تشکیل یک ائتلاف سه جانبه امنیتی بین ایران، چین و روسیه و برگزاری سالانه رزمایش های مشترک نیز موجب شد کشورهای منطقه خلیج فارس در سیاست های امنیتی قبلی خود که بیشتر مبتنی بر هدایت های آمریکا بود تجدید نظر کنند و به نوعی تمایل خود را برای پیوستن به این ائتلاف جدید با حضور ایران ابراز دارند.
🟤 در واقع تصمیم گیری جدید دو قدرت جنوب خلیج فارس (عربستان و امارات) برای آشتی با ایران از ایجاد یک درک واقع بینانه جدید در مناسبات امنیتی منطقه خلیج فارس و تغییر مفهوم امنیت جمعی در این منطقه حکایت دارد که از قضا بعد از مدیریت جدید آمریکا در جنگ اوکراین شکل گرفته است.
🟤 بعد از این تحولات بود که فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به درک همه کشورهای مشارکت کننده جنوب خلیج فارس در بلوک جدید از ضرورت همکاری آنها با تهران به منظور «تلاش برای حفظ امنیت با مشارکت همگانی»، به درستی پیش بینی کرده بود که تهران موفق می شود از انزوای سیاسی و اقتصادی تحمیل شده توسط آمریکا و متحدانش خارج شود و نقش برجسته ای در خاورمیانه و شبه جزیره عربستان ایفا کند.
🟤 البته این تحولات در سیاست خارجی ایران زمانی بیش از همه خشم آمریکا را برمی انگیزد که موفقیت های ایران در برقراری ارتباط با دیگر کشورهای منطقه از جمله مصر و برخی دیگر از کشورهای آفریقایی و همچنین در جلب توجه قدرت های نوظهور اقتصادی (بریکس) متشکل از چین، روسیه، برزیل، هند و آفریقای جنوبی برای مقدمه چینی عضویت در آن و نیز تثبت عضویت ایران در پیمان همکاری های اقتصادی شانگهای هر روز برجسته تر هم می شود.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌿°•
#استوری
أَلسَّلامُـ عَلَۍ الاَْعْضآءِ الْمُقَطَّعاتِ
سَلامـ برآن اعضاے قِطعہقِطعہ شده..💔
#حاج_مهدی_رسولی
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
همونطور که میبینید تو آلمان حتی برای دادن غذای مجانی به فقرا یه جور سواستفاده تبلیغاتی میکنن. قربون اهل بیت برم فقط دو ماه از سال رو مهمون امام حسینیم ..
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
مكرون: در نيجرحقوق بشربه مخاطره افتاده است!
واما!
هر جاى جهان كه مردم در برابر غارت ثروت ملى خود مقابل آمريكا و اروپا قيام كنند. در همانجا حقوق بشر و دموكراسى به خطرمى افتد! دموكراسى و حقوق بشر و سكولاريسم نقاب غارت منافع و ثروت هاى ملى آفريقا و آسياست.ظاهرا اين طشت از بام افتاد.😊
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🔺سلام علیکم و علیکم السلام به روایت تصویر!
بالایی: واشنگتن پست سال ۲۰۱۹ نوشته معافیتی در کار نخواهد بود؛ آمریکا صادرات نفت ایران را به صفر می رساند.
پایینی: آمار بی سابقه صادرات نقت ایران پس از برجام در ژوئن ۲۰۲۳ !
این فقط نمونه ای از ناتوانی آمریکا در برابر اراده ایران است.
📣 نفوذی های انگلیس بوق و کرنا می کردن که اگر آب هم می خواهید بخورید باید قبل بسم الله، بگویید برجام.... همین فروش بالای نفت دلیلی بر دروغ ها و خیانت های تیم نیاوران است. (نوبخت و شیخ بنفش .......)
#شطرنج باز۳۱۳
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🌳 عمل گرایی در سیاست خارجی عربستان؛ کاهش حمایت از گروه های تکفیری و توجه به توسعه اقتصادی
🟫 سیاست خارجی جدید عربستان متوجه ایجاد توازن در سیاست خارجی و متنوعسازی منابع حمایتی سیاسی و اقتصادی شده است. توسعه رابطه با چین که خود بانی و مروج تمرکز بر توسعه اقتصادی در جهان در حال توسعه بوده و از این طریق در مدت نزدیک به پنج دهه مردم خود را از فقر و گرسنگی به آستانه تبدیلشدن به اقتصاد اول جهان رسانده، بسیار مهم است. توسعه روابط با چین که نفت میخرد و سرمایه و فناوری عرضه میکند، میتواند نقش مهمی در اصلاح مسیر این منطقه داشته باشد. عادیسازی روابط ایران و عربستان نیز سیاست، اقتصاد و فرهنگ در خاورمیانه را تحت تأثیر قرار میدهد. برقراری آتشبس در یمن و ادامه آن در عمل پیامد دیگر سیاست خارجی جدید عربستان است. حمله روسیه به اوکراین نیز که موجب تمرکز آمریکا و اروپا بر روسیه شد، بر میل عربستان برای تنشزدایی در منطقه و تمرکز بیشتر بر امکانات و توسعه داخل افزود.
🟫 تصور عربستان این است که حائز شرایط لازم برای تبدیلشدن به دروازه جهان عرب شده و از این طریق فرصت بیسابقهای برای تأثیرگذاری مستقیم و غیرمستقیم بر خاورمیانه یافته است. اینکه سیاست داخلی و خارجی چنین کشوری در هر منطقهای چگونه باشد، بیشک بر کل آن منطقه تأثیر میگذارد. به طور غیرمستقیم، مسیری که عربستان در داخل و خارج در پیش گرفته، میتواند مشوقی برای دیگر کشورهای منطقه باشد. در این زمینه باید دید که آیا این تحولات باعث توقف صدور افکار تکفیری و حمایت مالی از اهل تکفیر که طی دهها سال منشأ افراطگری در بسیاری مناطق، ازجمله پاکستان و افغانستان بودهاند، خواهد شد. به طور مستقیم نیز عربستان درگیر برنامههای گسترده سرمایهگذاری در شماری از کشورهای خاورمیانه است. بهعنوان مثال، عراق که مسیر توسعه اقتصادی را برگزیده، به گفته نخستوزیر آن کشور روی قول بن سلمان برای سرمایهگذاری صد میلیارددلاری در آن کشور حساب میکند. تحقق این اولویت عراق نیز مستلزم ثبات، امنیت و تنشزدایی داخلی و منطقهای است که یکی از پیششرطهای مهم آن یعنی عادیسازی روابط بین ایران و عربستان حاصل شده است. عربستان با حدود 55 میلیارد دلار سرمایهگذاری و پنج میلیارد دلار سپردهگذاری در مصر بزرگترین سرمایهگذار خارجی در مصر است. میزبانی مذاکرات جنگ داخلی سودان از سوی عربستان با وجود هممرزی مصر با سودان گویای دست بالای عربستان است.
🔔 اکنون سؤال مهم این است که آیا عربستان از طریق برنامههای اصلاحی و اقتصادی خود میتواند نفوذ نرم خود را در عراق و مصر گسترش دهد.⁉️
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نجاح محمد علی فعال رسانه عرب
مراقب توطئه های جدید در داخل ایران باشید
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
سلام امام زمانم✋️
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا مَوْلاىَ سَلامَ مُخْلِصٍ لَكَ فِى الْوَِلايَةِ...
سلام بر تو ای مولایم،
سلام بر تو از سوی قلبی،
که جز تو در آن راه ندارد!
بپذیر سلام کسی را که قلبش،
خانه محبت توست
و چشمهایش مشتاق دیدار تو...
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🌏🪐 واکنش ها به سیاست های امریکاست
رفیق خوری
❇️ دکترین سیاست خارجی روسیه، واکنشی طبیعی به راهبرد امنیت ملی آمریکاست. دولت جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا در راهبرد جدید خود اعلام کرد چین چالش اصلی و سازمان یافتهتر است و روسیه تهدیدی خطرناک برای منافع ملی حیاتی آمریکا محسوب می شود. در راهبرد امنیت ملی آمریکا تاکید شده است: چالش بزرگتر و خطرناکتر، تلاش های خصمانه فزاینده چین برای بازترسیم نقشه منطقه اقیانوس هند و اقیانوس آرام و نظام بین المللی است به گونه ای که مناسب برای منافع پکن و گزینه های سلطه جویانه آن باشد.
❇️ واقعیت آن است که صحنه ژئوپلتیک و استراتژیک جهان ظاهرا دچار نوعی تناقض است. در اروپا جنگ جهانی سوم به صورت نیابتی در جریان است هرچند پوتین اصرار دارد آن را «عملیات نظامی ویژه» در اوکراین بنامد. جنگ مستقیم مسکو و غیرمستقیم ناتو، با خطر تبدیل شدن به جنگی هسته ای مواجه است که همه از خطرات آن آگاه هستند و هیچ کس آن را نمی خواهد.
❇️ در صحنه خاور دور نیز شاهد تنش و کشمکش بین آمریکا و چین هستیم که به برخورد نظامی بر سر تایوان نزدیک می شود. اما در صحنه خاورمیانه، آمریکا و چین و روسیه برای برقراری ثبات با هدف ایجاد نظام امنیتی منطقه ای، تلاش می کنند.
❇️ پکن میانجی توافق عربستان سعودی و ایران شده است و مسکو برای برقراری آشتی بین سوریه و ترکیه تلاش و گشایش سیاسی کشورهای عربی به سمت سوریه مانند ایجاد روابط کنسولی بین عربستان و سوریه را تشویق می کند. واشنگتن که با هر گونه بهبود روابط کشورهای عربی با سوریه پیش از حل سیاسی مناقشه سوریه بر اساس قطعنامه 2254 شورای امنیت مخالف است، از توافق عربستان و ایران استقبال کرد هرچند احتمالا از سر ناچاری بود. واشنگتن همچنین به دنبال برقراری آرامش بین فلسطینی ها و اسرائیل و مهار کردن بحران داخلی اسرائیل است که به علت کودتای قضایی دولت تندرو به ریاست بنیامین نتانیاهو، موجب دو دستگی عمیق داخلی در اسرائیل شده است.
❇️ اگر بپذیریم تقدیر این بوده است که اروپا درگیر جنگی طولانی شود و تنش در خاور دور به سطحی خطرناک افزایش یابد که ممکن است به برخورد نظامی منجر شود، ثبات در خاورمیانه جای پرسش بسیاری دارد. پرسش هایی از این قبیل که: آیا این ثبات، انگیزه های راهبردی دارد و قابل دوام و توسعه است یا علل تکنیکی و موقت در پشت آن است که با تغییر محاسبات و شرایط، تغییر خواهد کرد؟ و آیا قدرت های بزرگ به حمایت خود از ثبات در خاورمیانه ادامه خواهند داد آن هم در شرایطی که در اروپا و خاور دور با یکدیگر مناقشه دارند و برای کسب نفوذ در خاورمیانه رقابت می کنند؟ و اختلافات و کشمکش ها بین قدرت های خاورمیانه و پروژه های بعضا توسعه طلبانه، چه سرانجامی خواهد داشت؟
منبع
https://www.independentarabia.com/node/438881/%D8%B3%D9%8A%D8%A7%D8%B3%D8%A9/%D8%AA%D8%AD%D9%84%DB%8C%D9%84/%D8%B5%D8%AF%D8%A7%D9%85-%D9%81%D9%8A-%D8%A3%D9%88%D8%B1%D9%88%D8%A8%D8%A7-%D9%88%D8%A7%D9%84%D8%B4%D8%B1%D9%82-%D8%A7%D9%84%D8%A3%D9%82%D8%B5%D9%89-%D9%88%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D9%82%D8%B1%D8%A7%D8%B1-%D9%81%D9%8A-%D8%A7%D9%84%D8%B4%D8%B1%D9%82-%D8%A7%D9%84%D8%A3%D9%88%D8%B3%D8%B7
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️سناتور سابق ایالت کنتاکی:
🔻سوال اینجاست که چرا آمریکا در سوریه است؟ به خاطر نفت تا بتوانیم آن را از سوریها غارت کنیم!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#نهان_خانه
👈سخنان ناصر اولیایی رئیس صنف قماش چی (پارچه فروش) های ایران پیش از انقلاب در جمع یهودیان ایرانی مقیم امریکا حاوی نکات بسیار مهمی است❗
❓این شبکه پیچیده و مسلط بر اقتصاد ایران پس از انقلاب چه شد؟
❓آیا یهودیان مخفی موسوم به آنوسی ها و شبکه بهائیان مخفی هنوز هم فعالند؟
⁉️ قابل توجه کسانی که *نفوذ* را توهم توطئه می دانند!!!
👈این شخص یهودی است که اقرار می کند با تظاهر به مسلمانی، *۱۴ سال رئیس اتحادیه بنکداران پارچه در بازار* تهران بوده است❗
👈او با افتخار و به زبان فارسی، از *نفوذ هموطنان یهودی اش در شاهراه های حیاتی و جای جای بنگاه های مهم و کلیدی اقتصادی ایران* میگه❗
👈و روحیه میده و *تشویق می کنه نسل های بعدیشون رو برای ادامه راهشون!!!*❗
*أَفَلَا تَعْقِلُونَ*﴿الصافات: ١٣٨﴾
🤔آیا به فکر فرو نمی روید؟
#شبکه_نفوذ
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🪐 تحلیلی تاریخی از سیاست خارجی روسیه
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
💢آیا پوتین هم مانند رهبران سابق شوروی و روسیه تزاری می اندیشد؟
▪️بی رحمی و سیاست خارجی غیرمعمول به دولت روسیه کمک کرد تا قرن نوزدهم را بدون فروپاشی پشت سر بگذارد. که این یک دستاورد بود. اما دو بار در قرن بیستم، دولت سقوط کرد. اولین بار در سال ۱۹۱۷ این اتفاق رخ داد. نیکیتا خروشچف و لئونید برژنف وضعیت را به حالت پایدار بازگرداندند.
▪️بعد دوباره دولت فرو ریخت. فروپاشی دوم در دوران میخائیل گورباچف و بوریس یلتسین رخ داد و به اندازه ی دفعه ی قبلی فاجعه آمیز نبود. با این حال، امپراتوری ناپدید شد، جنگ ها در امتداد مرزهای جنوبی روسیه رخ داد، اقتصاد از هم پاشید و امید به زندگی کاهش یافت. این بار پوتین شرایط را رهبری کرد و بهبودی حاصل شد. در چچن، او این کار را با درجهای از اوباش گرایی انجام داد که همین موضوع به تنهایی او را برای متهم شدن به چیزی شبیه نسلکشی واجد شرایط میکند.
▪️خطرات برای دولت روسیه به جای اینکه داخلی و ساختاری باشند، بیرونی و ایدئولوژیک هستند. اولین برخورد از این دست، شکل بسیار خامی داشت اما آسیب زا بود. این تهاجم ناپلئون به روسیه در سال ۱۸۱۲ بود که انقلاب فرانسه را به شکلی تحقیرآمیز و دیکتاتوری در قرون وسطایی یخ زده تزارها فرو ریخت. برخورد انقلاب فرانسه و تزارها، ارتش فرانسه را به آغوش مسکو و ارتش تزاری را به پاریس رساند.
▪️اما برخوردهای برجسته، آنهایی که در طول قرنها مکررا روی داده اند، همیشه فلسفی بوده و جنبه های نظامی، محدود به پاسخ روسیه بوده است. یک دهه پس از ورود ارتش تزاری به پاریس، حلقهای از اشراف روسی تحت تأثیر انقلاب فرانسه و انقلاب آمریکا ایدههای لیبرال را پذیرفتند. آنها دستگیر و تبعید شدند و تلاششان سرکوب شد. اما تزار که نیکلاس اول بود، در مورد پیروزی خود اطمینان نداشت. او با اتخاذ سیاستی واکنش نشان داد که برای همیشه از دولت روسیه در برابر خطرات توطئه گرانه محافظت می کند.
▪️انقلاب جدیدی در فرانسه در سال ۱۸۳۰ رخ داد که جرقههای همدلانه و لیبرالی را در اقصا نقاط اروپا، به ویژه در لهستان برانگیخت. نیکلاس اول تشخیص با حمله به لهستان به این خطر پاسخ داد و دولت لهستان را به سمت امپراتوری تزاری کشاند.
▪️انقلاب دیگری در فرانسه در سال ۱۸۴۸ رخ داد که منجر به قیام های لیبرال و جمهوری خواه در بخش های بیشتری از اروپا شد. این تقریباً یک انقلاب قاره ای بود که به وضوح نشان می داد تمدن جدیدی در حال تلاش برای ظهور در اروپا است که دیگر سلطنتی و فئودالی نیست. تمدنی که دیگر مطیع دستورات هر کلیسایی که ممکن است به صورت محلی در قدرت باشد، نیست. تمدن جدیدی شامل حقوق بشر و تفکر عقلانی. نیکلاس اول از آن می ترسید. او با حمله به مجارستان به آن پاسخ داد. دو تهاجم او شامل تهاجم به لهستان و مجارستان از دیدگاه نیکلاس اول، جنگهای دفاعی بود که شکل جنگهای تجاوزکارانه را به خود گرفت. آنها عملیات نظامی ویژه بودند که برای ممانعت از گسترش افکار خرابکارانه به روسیه از طریق درهم شکستن همسایگان انقلابی طراحی شده بودند، با این امید که الهامات انقلابی را در مناطق وسیعتر نیز از بین ببرند.
▪️جنگ ها موفقیت آمیز بود. انقلاب قاره ای ۱۸۴۸ به شکست قاره ای منجر شد و نیکلاس اول نقش زیادی در آن داشت. او ژاندارم اروپا بود. به این ترتیب، دولت تزاری دو یا سه نسل دیگر دوام آورد، تا اینکه الهامات سوسیال دموکرات های آلمان و دیگر جریان های لیبرال و انقلابی در غرب به طور سرنوشت سازی به روسیه نفوذ کرد. این اتفاق در سال ۱۹۱۷ رخ داد، زمانی که نوه ی نیکلاس اول یعنی نیکلاس دوم روی کار بود.
▪️دولت شکننده روسیه سقوط کرد و دوباره به عنوان یک دیکتاتوری کمونیستی ظاهر شد. اما پویایی اولیه ثابت باقی ماند. دیدگاه استالین نسبت به جریانهای لیبرال یا لیبرالکننده از غرب، مشابه دیدگاه نیکلاس اول بود، استالین در آلمان دنبال از بین بردن سوسیال دموکرات ها بود تا نازی ها؛در طول جنگ داخلی اسپانیا نیز هدفش غیرکمونیست های چپ اسپانیاو هنگامی که جنگ جهانی دوم به پایان رسید، در هر بخش از اروپا که تحت کنترلش بود
▪️اما معلوم شد خروشچف که تضعیف نشده بود، عقایدی شبیه نیکلاس اول دارد. در سال ۱۹۵۶، زمانی که مجارستان کمونیست تمایلاتی به بررسی اصول لیبرالی پیدا کرد به مجارستان حمله کرد. سپس برژنف به قدرت رسید. معلوم شد که او هم همین اعتقادات را دارد. انگیزه آزادسازی در میان رهبران کمونیست چکسلواکی شکل گرفت و برژنف به آنجا حمله کرد. اینها پیشینه هایی برای تهاجم کوچک پوتین به گرجستان تازه لیبرال شده و انقلابی در سال ۲۰۰۸ و حمله او به کریمه در اوکراین انقلابی در سال ۲۰۱۴ بود. همین استدلال منجر به وحشیانه ترین تهاجم روسیه شده است که در حال حاضر جریان دارد.☘☘☘☘☘
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 پشت پرده عجیب بیحجابیهای اخیر
⭕️ هشداری که ۲۰ سال قبل داده شده ولی کسی توجه نکرد!!!
🔰 نقشهای برای حمله به ایران
حوزه ولایی
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🌏 جنگی که آمریکا در اوکراین ایجاد کرد ولی اتمام آن با آمریکا نیست بخش اول
⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️
❇️ بعد از فروپاشی دیوار برلین، نظم منطقهای اروپا به این پرسش بستگی داشت که آلمانِ متحد با ایالات متحده (و ناتو) در یک صف قرار خواهد گرفت یا با شوروی (و پیمان ورشو) یا با هیچکدام. در واشنگتن، خواسته سیاستگذارانِ دولت «جورج دبلیو اچ بوش» در اوایل سال 1990 این بود که جمهوری آلمان بایستی عضو ناتو شود.
❇️ بر همین اساس، اوایل فوریه سال 1990 آمریکاییها پیشنهادی برای مصالحه به مقامهای شوروی پیشنهاد کردند. متن نوشتهشده از جلسات این رایزنیها نشان میدهد که در روز 9 فوریه همان سال، «جیمز بیکر»، وزیر خارجه وقت آمریکا به سران شوروی پیشنهاد کرده است که واشنگتن بهازای همکاری مسکو در موضوع آلمان میتواند به این کشور «ضمانتهای مستحکمی» بدهد مبنی بر اینکه ناتو «یک اینچ بهسمت شرق توسعه پیدا نخواهد کرد.»
❇️ تنها یک هفته بعدتر «میخائیل گورباچف»، رئیسجمهور وقت شوروی با آغاز مذاکرات اتحاد دوباره آلمان موافقت کرد. هیچ توافق رسمی میان دو طرف در این خصوص امضا نشده است، اما روزنامه لسآنجلستایمز نوشته است همه شواهد گواهی میدهند که معادله بین دو طرف از چه قرار بوده است: گورباچف با متمایل شدن آلمان بهسمت غرب موافقت کرد و قرار بود آمریکا جلوی توسعه ناتو را بگیرد.
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
❇️ در یک یادداشت وزارت خارجه آمریکا که مربوط به اوایل سال 1990 است تصریح شده است که دستکم در آن مقطع زمانی آمریکا توسعه به شرق اروپا را بهصلاح نمیدیده است. در آن سند آمده است: «در فضای کنونی، اعطای حق عضویت کامل به کشورهای شرقی در ناتو و ضمانتهای امنیتی مرتبط با آن در راستای منافع ناتو یا آمریکا نیست. ما به هیچ عنوان مایل به راهاندازی یک ائتلاف ضد شوروی نیستیم. شوروی نگرشی بسیار منفی به چنین ائتلافی خواهد داشت.»
❇️ اما دولتهای غربی بهندرت به تعهداتشان پایدار میمانند. بررسی اسناد داخلی و یادداشتهای دولت آمریکا نشان میدهد تصمیمگیران سیاسی در آمریکا اندکی بعدتر به این نتیجه میرسند که منتفی کردن گسترش ناتو بهنفع ایالات متحده نیست؛ لذا، اواخر فوریه همان سال رئیسجمهور وقت آمریکا و مشاورانش تصمیم گرفته بودند این احتمال را باز بگذارند.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
✳ امام زمان لحظهای از نيروسازی غافل نیست؛ از لشکرش جا نمانیم!
🔻 «حسين» (ع)، مدام به فكر «جذب نيرو» و «تربيت» و «سازندگی» بود. و با نامه به شهرهای مختلف و سفرهای خود و با زندگی ساده و انفاقهای خود، سعی در جذب و تأليف قلوب و تربيت و پرورش آنان داشت. او دو سال پيش از مردن معاويه، در «منا»، جمعی بالغ بر هزار نفر از صحابه و تابعان را گرد آورد و تمامی فضايل اهل بيت را به همراه ويژگیهای دشمنان آنان، از قرآن بر آنان خواند. آن حضرت در دورهٔ يزيد، در سفر خود از مكه به كربلا، از سياست جذب نيرو چشم نپوشيد و افرادی همچون زهير و حرّ را جذب نمود.
🔸 «مهدی» (ع) فرزند حسين (ع) نيز در ميان ما و در حال تلاش و «نيروسازی» است و لحظهای از اين مهم غافل نيست: «ان يكون صاحبكم المظلوم، المجحود حقه، صاحب هذا الامر يتردد بينهم و يمشي في اسواقهم و يطأ فرشهم و لايعرفونه حتي يأذن الله له ان يعرّفهم نفسه» صاحب اين امر... در ميان آنان راه میرود، در بازارهايشان رفتوآمد میكند. روی فرشهايشان گام برمیدارد؛ ولی او را نمیشناسند، مگر خداوند به او اجازه دهد تا خودش را به آنان معرفی كند. در جلد دوم موسوعهی امام مهدی (تأليف شهيد محمد صدر) داستانهايی شنيدنی و موثق در اين باره آمده است.
📚 از کتاب #عاشورا_و_انتظار
📖 صفحات ۱۶ و ۱۷
👤 #مسعود_پورسیدآقایی
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
رصد صفحات سلبریتی های مشهور از اِبی خواننده تا علی کریمی فوتبالیست یک نقطه اشتراک دارد. "آماده شدن" برای سالگرد مهسا امینی و تعیین روزشمار برای ایجاد درگیری خیابانی در جامعه ایرانی! تحرکات واضح است. آیا برای این ایام حادثه دلخراش عمومی رخ خواهد داد تا جامعه را تحریک کنند؟
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
شور_۲۰۲۳_۰۸_۰۳_۲۱_۱۷_۱۳_۳۶۷.mp3
12.17M
ما برا امام حسین کاری نکردیم...
حاج مهدی رسولی
شب زیارتی ....❤️❤️❤️
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢به یاد تو بودم؛ به یاد تو؛ من
ببین؛ غم تو ؛ نشسته به جان و رمیده به تن💔
بوقت حاج قاسم سلیمانی 🇮🇷❤️
😭😭😭😭😭😭😭😭 دلتنگیم حاجی
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat