🟩 سردرگمی اروپاییها در مواجهه همزمان با چین و آمریکا بخش نخست
🟢 ده سال پس از آنکه «شی جین پینگ» در چین به قدرت رسید، کشورهای اروپایی ناچار شدند تا روابط خود را با این قدرت نوظهوریافته بازتعریف کنند. اما این بازتعریف روابط، چندان مشخص نبود و همواره ابهام و پیچیدگیهایی را به همراه داشت که متاثر از عمق روابط میان کشورها، میزان و ماهیت وابستگی اقتصادی و همچنین نگرش اروپاییها به آنچه دولت اقتدارگرایانه چین خوانده شده، میشده است.
🟢 برخی از این کشورها، چین را رقیب مهم اقتصادی خود دانسته که برای بهرهوری از منابع انرژی جهان از آنها (اروپاییها) پیشی گرفته است؛ برخی، چین را رقیبی میدانند که در حال تسلط بر برخی از نقاط ژئوپلیتک جهان است؛ برخی از کشورهای ارورپایی شدیدا تابع تصمیمات آمریکا هستند و برخی دیگر اصلا چین را موضوع مهمی برای سیاست داخلی خود نمیدانند.
🟢 به طور مثال، «اورزولا فن درلاین»، رئیس کمیسیون اروپا بر تدوین «رویکرد متمایز» در قبال چین تاکید کرده و گفته «وضعیت بینالمللی و اقتصادی چین و منافع اتحادیه اروپا بر اهمیت مدیریت روابط با چین بیش از پیش میافزاید. جدایی، نه تنها برای اروپا بادوام نیست، بلکه مطلوب و یا حتی کاربردی هم نیست».
🟢 «امانوئل ماکرون»، رئیس جمهور فرانسه، که بارها بر استقلال اروپا به خصوص استقلال از ایالات متحده تاکید داشته، نیز اشاره کرده که چین به دلیل نزدیکی روابط با روسیه، میتواند نقش مهمی در پایان دادن به درگیریها در اوکراین ایفا کند و از این رو نزدیکی به چین میتواند گزینه مطلوبی باشد. در همین حال، او اشاره کرد که اروپاییها نباید در مساله تایوان دخالت کرده و با آمریکاییها همگام شوند
🟢 با وجود احیای تماسها، عوامل متعددی همچنان روابط چین و کشورهای اروپایی را تحت فشار قرار میدهد. در دوران «شی جین پینگ»، چین تغییر کرده و سیاست داخلی و نقشآفرینی بینالمللی را به گونهای تعریف کرده که تا حدودی در تضاد با منافع و آن چیزهایی است که ارزشهای اروپایی خوانده میشود. در سال ۲۰۱۹، کمیسیون اتحادیه اروپا با معرفی تعریف سهجانبه چین به عنوان شریک همکاری و مذاکره، رقیب اقتصادی و رقیب سیستمی، این تغییر را تصدیق کرد.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
📛نگرانی مشترک «صدای آمریکا» و غربگرایان از سیاست خارجی دولت رئیسی!
▫️در دولت قبل، فعالین جریان غربگرا مدعی بودند که بدون احیای برجام و بدون پیوستن به اف ای تی اف، به هیچ عنوان امکان پیوستن به سازمان اقتصادی شانگهای وجود ندارد. اما برخلاف این ادعا، ایران در دولت سیزدهم به عضویت رسمی این سازمان اقتصادی درآمد.
▫️نکته قابل توجه اینجاست که در سالهای گذشته، آمریکا برای پیوستن به شانگهای درخواست داده بود اما درخواست این کشور از سوی اعضای این سازمان پذیرفته نشده بود.
▫️دقیقا در ماجرای بریکس نیز همین روند طی شد و ادعای جریان غربگرا به هیچ عنوان به واقعیت نپیوست.
▫️در حال حاضر مقامات آمریکایی و همچنین تحلیلگران و اندیشکده های آمریکایی صراحتا اذعان کرده اند که حاکمیت دلار در جهان به شدت در حال افول است و روند دلارزدایی روز به روز قوی تر و گسترده تر می شود.
▫️با اینحال و به رغم این واقعیت ها، جریان غربگرا در داخل در یک همصدایی آشکار با جریان معاند، سعی در انکار این واقعیت بدیهی دارد.
▫️در جدیدترین نمونه وب سایت صدای آمریکا مطلبی منتشر کرده که عنوان ان چنین است؛ «حضور ایران در بریکس بدون اف ای تی اف بی نتیجه است»
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
شطرنج سیاست
🟩 سردرگمی اروپاییها در مواجهه همزمان با چین و آمریکا بخش نخست 🟢 ده سال پس از آنکه «شی جین پینگ»
🟩 سردرگمی اروپاییها در مواجهه همزمان با چین و آمریکا بخش دوم
🟢 علاوه بر قدرت رو به افزایش چین و پررنگ شدن نقش پکن در حل مسائل بینالمللی، عامل دیگری که بر سردگمی اروپاییها در برابر چین اثر میگذارد، تبعیت اروپا از آمریکاست. این در حالیست که مسائل و بحرانهای داخلی اروپا باعث شده تا این وابستگی به واشنگتن همچنان پایدار بماند.
🟢 البته در واکنش به این مساله، ماکرون بر ایده «خودکفایی استراتژیک اروپا» تاکید کرده است. ایده خودکفایی استراتژیک اروپا، مفهومی است که توسط افرادی همچون «شارل دوگل»، «اتو فون هابسبورگ»، «هلموت کهل» و چند نفر دیگر مطرح شده بود.
🟢 این نکته از آنجایی اهمیت پیدا میکند که بخشی از تصمیمات بینالمللی اروپا، تابع نظرات آمریکاییهاست و آنها ناچارند از آن پیروی کنند. اروپاییها بارها در مسائل مهمی تحت فشار آمریکا بوده و مجبور به اخذ تصمیماتی شدند که با منافع کشورهای اروپایی و حتی اتحادیه همسو نبوده است.
🟢 با وجود این، برخی از کارشناسان بر این عقیدهاند که خودکفایی استراتژیک اروپا، مستقل از آمریکا، محکوم به شکست است. این دسته از کارشناسان بر این عقیدهاند که اجرای حاکمیت استراتژیک بدون همراهی ایالات متحده ناممکن است. به خصوص آنکه تجربه جنگ جهانی و وضعیت کشورها در بحرانهای اخیر اقتصادی نشان داده که اروپاییها بدون حضور یک هژمونی خارجی، نه تنها توان اعتماد به یکدیگر را ندارند، بلکه از یکدیگر بیم دارند.
🟢 طبیعتا با توجه به چنین ضعف مهمی، آمریکا از اروپا برای پیشبرد منافع خود و تثبیت هژمونی و به خصوص حفظ نظام تکقطبی بهره میبرد؛ بدینگونه که در تصمیمات بینالمللی، با تهدیدات مالی – جریمه نقدی شرکتهای اروپایی- و تهدید به پایان دادن به روابط تجاری و سیاسیاش با کشورهای منطقه اروپا، موافقت آنان را میگیرد؛ مانند همراه کردن اروپاییها در اعمال تحریمها علیه ایران و خروج عملی از برجام، تحریم روسیه و اکنون حمایت از استقلال تایوان و مقابله با چین.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
❣ #سلام_امام_زمانم ❣
السلام علیک یا ابا صالح المهدی علیه السلام ✋
السَّلاَمُ عَلَى بَقِيَّةِ اللَّهِ فِي بِلاَدِهِ وَ حُجَّتِهِ عَلَى عِبَادِهِ...
🌱سلام بر مولایی که زمینیان، عطر خدا را از وجود او استشمام می کنند؛
سلام بر او و بر روزی که حکومت خدا را روی زمین برپا خواهد کرد.
📚 صحیفه مهدیه، زیارت پنجم حضرت بقیة الله
🌹🍃🌹🍃
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🟩 سیاست یک بام و دو هوای غرب
چگونه تزار غرب را دور زد؟
وال استریت ژورنال
🟢 پوتین در خاورمیانه نیز امتیازاتی را از آن خود کرده است. سوریه با تکیه بر حمایت های مسکو تهدیدهای واشنگتن را به سخره گرفته است. همزمان متحدان دیرینه آمریکا بیش از هر زمان دیگر با مسکو همکاری دارند. به عنوان نمونه امارات متحده عربی فارغ از فشارهای آمریکا روابط تجاری اش را با مسکو تعمیق بخشیده. ایران نیز یکی از متحدان نزدیک نظامی روسیه محسوب می شود.
🟢 علاوه بر این، رابطه چین با روسیه، فارغ از تصورات غرب، هنوز قوی است. چین نفت و گاز روسیه را میخرد و مقادیر قابلتوجهی از تجهیزات دو منظوره را برای مسکو تامین میکند؛ تجهیزاتی که به پوتین فرصت می دهد تا اقتصاد و فعالیتهای نظامیاش را در هم و برهم نگه دارد. چین در حال تغذیه ماشین جنگی پوتین است و احتمالا بدون توجه به آنچه بایدن می گوید یا انجام می دهد، به این کار ادامه خواهد داد.
🟢 شواهد نشان می دهد تحولات داخلی آمریکا نیز در راستای خواست پوتین در حال تغییر است. انگاری مسیر دونالد ترامپ برای نامزدی جمهوری خواهان هموار شده و احتمال بازگشت او به کاخ سفید افزایش یافته. بایدن هنوز توصیف منسجم و قانعکنندهای از سیاست خود در اوکراین ارائه نکرده تا بتواند اجماعی به نفع خود تعریف کند.
🟢زمزمه های ارتش ایالات متحده مبنی بر اینکه گزینه های ناقص فرماندهی اوکراین مسئول نتایج ضعیف ضدحمله است، حمایت عمومی را تقویت نمی کند.قوی ترین دارایی پوتین، مثل همیشه، عدم انسجام غرب است. مخالفان غربی تزار ضمن تاکید بر نظم بین الملل و حمایت از تمامیت ارضی، بی سر و صدا به اوکراین فشار می آورند تا از دست دادن کریمه و دونباس را بپذیرد. همان سیاست یک بام و دو هوایی که در ارتباط با افغانستان و عربستان نیز از آن پیروی می کنند.
🟢 از منظر پوتین، ترکیبی از لفاظیهای تهاجمی و سیاستگذاری های محتاطانه، برجسته ترین رویکردی است که آمریکا از آن پیروی میکند. تاکید واشنگتن بر ارزشهای آمریکایی غالبا برای کشورهای دیگر نوعی قلدری محسوب می شود، در حالی که تضاد غیرقابل چشم پوشی بین عبارات جسورانه و فعل محتاطانه وجود دارد.
منبع
https://www.wsj.com/articles/the-view-from-the-kremlin-isnt-all-bad-russia-putin-war-ukraine-fight-battle-weapons-b27efef3?mod=opinion_featst_pos1&utm_source=substack&utm_medium=email
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ اقتصاد ایالات متحده چگونه به بزرگترین اقتصاد دنیا تبدیل شد؟
🔹صحبتهای خلاصه و مفید پیتر شیف، مفسر مالی آمریکایی دربارهی مزیت #دلار برای اقتصاد آمریکا را بشنوید.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ نماینده پارلمان آلمان:
📍با سیاستهای آمریکا در اوکراین هم اکنون در آلمان شاهد افزایش قیمت ها، تورم و بهای برق هستیم، قیمت برق همینک سه برابر قیمت برق در ایلات متحده است، هدف تحریمها نابودی روسیه بود اما این اقتصاد آلمان است که دچار نزول شده است...
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
شطرنج سیاست
🟩 سردرگمی اروپاییها در مواجهه همزمان با چین و آمریکا بخش دوم 🟢 علاوه بر قدرت رو به افزایش چین و
🟩 سردرگمی اروپاییها در مواجهه همزمان با چین و آمریکا بخش پایانی
🟢 وابستگی اروپا به انرژی نیز عامل مهمی دیگری است که اروپا را به آمریکا وابسته میکند. اروپا برای اینکه نیاز خود به انرژی را – ایمن و مقرون به صرفه- برطرف کند، چاره ای جز پنهان شدن پشت سر آمریکا ندارد.
🟢 اکنون با بالا رفتن تنش آمریکا با روسیه و چین، اروپا دچار سردگمی در روابط خود با بلوک شرق شده است. ایالات متحده با وضعیت کاملاً جدیدی در اقیانوس آرام روبهرو است. برای اولین بار پس از جنگ جهانی دوم، واشنگتن با قدرت دریایی تا حدودی برابر با قدرت دریایی خود مواجه شده است. الحاق مجدد تایوان، موقعیت پکن را در اقیانوس آرام تقویت میکند و به چین اجازه دسترسی آسان به ساحل غربی آمریکا را میدهد. این برای واشنگتن غیرقابل تحمل خواهد بود.
🟢 با توجه با این شرایط، آمریکا برای مهار چین، ممکن است به اروپا فشار بیاورد تا آن را با تصمیمات خود همراه کند. به گزارش «فارین افرز»، آمریکا به دنبال جلب نظر اروپاییهاست تا مقابل چین بایستند. این شرایط، مطلوب اروپاییها نیست و بیش از گذشته آنها را در سیاست خارجیشان سردرگم میکند؛ بسیاری از کشورها برای کنارهگیری از بازار سودآور چین مردد هستند - به ویژه آلمان که پیوندهای تجاری قوی دارد.
🟢 اروپاییها قبلاً به دلیل قطع ارتباط با روسیه آسیبهای اقتصادی عمیقی را تجربه کردهاند و اکنون نمیتوانند همان تجربه را در برابر چین بار دیگر تکرار کنند. به خصوص آنکه، صنایع مدرن مانند تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات، تولید انرژی مثل ویاندیم و مگنتهای نادر خاکی، باتریهای لیتیومی و ... که در اروپا تولید میشود به منابع عناصر کمیابی (مانند لیتیوم، اسکاندیوم، سریم و ...) وابسته است که چین ۹۸ درصد از منابع خاکی کمیاب مورد نیاز اروپا را برطرف میکند.
🟢 اگرچه اروپا به چین وابستگی اقتصادی دارد، اما سالهاست که تلاش میکند تا با انجام اقداماتی این وابستگی را کم کند. پیدا کردن بازار جایگزین هم برای تهیه منابع مورد نیاز هم برای فروش محصولات، وضع قواعد و مقررات متعدد و خودکفایی در برخی از زمینههای تهیه کالای مورد نیاز از جمله این اقدامات است تا نه تنها از وابستگی به چین کم کند، بلکه با قدرت اقتصادی و ژئوپلتیکی چین هم مقابله کند.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
استاد شهید مطهری: بدبختتر از بچههایی که در ناز و نعمت پرورش پیدا میکنند در دنیا کسی نیست!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
نشریهی آمریکایی فارن افرز: انزوای جمهوری اسلامی قاطعانه به پایان رسیده
دولت تهران در امن ترین و قدرتمند ترین حالت خود قرار داره
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 ایگور کریلوف، رئیس نیروی حفاظت تشعشعی، شیمیایی و بیولوژیکی روسیه مدعی است که آمریکا هواپیماهای بدون سرنشینی را آماده کرده است که در داخل آنها هزاران پشه با انواع بیماری های عفونی وجود دارد و پشه ها سربازان را می کشند.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
✡️ «جنگ جهانی اول»؛ پایان افسانه «هنر برای هنر» در سینما
1️⃣ #جنگ_جهانی_اول را میبایست بهعنوان نقطهٔ عطفی در #تاریخ_سینما قلمداد نمود که منجر به پوستاندازی و گسترش چشمگیر این صنعت نوپا در جهان گردید و توان و استعداد ویژهٔ #سینما را بهعنوان یکی از عوامل «قدرتبخش» و بسیار کارآمد افشا نمود.
2️⃣ اگرچه بیاعتمادی سیاستمداران به «صنعت نوین سینما» و عدم شناخت کافی از «کارکردهای رسانهای» این صنعت سبب شده بود تا تنها بخش کوچکی از ظرفیت گستردهٔ سینما در فرایند «جنگ جهانی اول» مورد استفاده قرار گیرد؛ اما تولید برخی آثار و ظهور تأثیرات آنها، بالأخص در بالابردن توان و افزایش #سرمایه_اجتماعی قدرتهای درگیر جنگ موجب شد تا #صنعت_سینما مورد توجه ویژه واقع شده و بهسرعت مورد حمایت همهجانبه توسط حاکمیتهای مختلف قرار گیرد.
3️⃣ اتفاقی که بهطور خاص در مورد فیلم #نبرد_سم (The Battle of the Somme) قابل مطالعه میباشد. این فیلم که با حمایت مستقیم «دفتر جنگ بریتانیا» ساخته شد، ۲۰ میلیون نفر از جمعیت حدوداً ۴۶ میلیونی آن زمان انگلیس را در یک بازهٔ زمانی محدود به سینما کشاند و پس از آنکه پیام خود را به مخاطب داخلی القاء نمود، با برخورداری از حمایت دولت، بهسرعت فرایند اکران بینالمللی خود را آغاز کرد و موفق شد تا مخاطب جهانی را در ۱۸ کشور دیگر متأثر از پیام خود سازد!
4️⃣ در این مقطع تاریخی بود که «سینما» #پردهپوشی را کنار زده و ابعاد سهوجهی خود را بهعنوان «صنعت-هنر-رسانه» آشکار ساخت و کارکرد اصلی خود را در ایجاد #قدرت_نرم به نمایش گذاشت. حرفهای که بهشدّت نیازمند #سرمایه مالی گسترده و همبستگی با مشاغل هنری زیادی بود و از این جهت با بیشترین حضور #جامعه_یهودیان همراه گردید.
5️⃣ برخورداری #یهودیان پراکنده در نقاط مختلف جهان از یک پیوند عمیق #تشکیلاتی با یکدیگر سبب شد تا بتوانند از منابع مالی لازم برای حضور گسترده در «صنعتِ بهشدّت گرانِ سینما» برخوردار شوند و از سوی دیگر حضور تعیینکنندهٔ #یهودیان در عرصهٔ #هنر سبب شد تا ایشان بتوانند با فراغت کامل از جمع کثیر هنرمندان #یهودی بهره بگیرند و اسباب رُشد و توسعهٔ تولیدات سینمایی را فراهم ساخته و هر روز بر طیف علاقهمندان به «سینما» بیافزایند.
6️⃣ در عین حال، یهودیان تلاش بسیاری کردند تا توجه تودهها را از #کارکرد_اصلی «سینما» منحرف کنند و با استتار ساحت #رسانهای این ابزار مهم، سعی نمودند تا زمینههای روانی لازم برای تزیین «سینما» با تصور دروغین و انحرافی #هنر_برای_هنر را فراهم سازند. طراحی بسیار هوشمندانهای که حتی تا سالهای اخیر نیز بسیاری از طیف منورالفکر در جوامع غربزده را با شعار کذب و مبتذل #سینما_برای_سینما سرگرم خود کرده است.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ رئیس موساد:
📍روسیه به ایران پیوسته و قراردادهای تسلیحاتی این کشور با تهران، امنیت ایران را تقویت میکند...
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
💢رویای غرب برای جنگ داخلی در روسیه
✍️ریا نووستی- ویکتوریا نیکیفوروا
▪️در این خصوص، سرمقاله های روزنامه های مشهور جهان، فریاد بر آوردند: «شورش در روسیه»، «شورش علیه پوتین»، «تانک های واگنر، به سمت مسکو می روند»، «روسیه بر لبه پرتگاه» و... واگنری ها فوراً “شورشیان” لقب گرفتند. این واکنش و رفتار برای اهل فن بسیار آشنا است. اینگونه شیوه های شناخته شده از جانب آنگلوساکسون ها، و بالتبع آمیخته به هزاران رنگ و لعاب که در جاهای دیگر نیز دیده و تجربه شده است تازگی ندارد. البته مهاجران “خوب روس” نیز بی کار نمانند و به انجام وظیفه پرداختند: میخائیل خودورکوفسکی (الیگارش فراری)، بلافاصله از شهروندان روسیه خواست تا اسلحه بدست گرفته و از شورش حمایت کنند. عدهای دیگر با شتاب از دیوار تصورات بالا رفتند و رویای سوار شدن بر تانک های آبرامز آمریکایی را در نظر گرفتند. در اوکراین، نیز تمام شب “جشن” گرفتند.
▪️در لابلای همه آن حوادث، مانند آفتاب روشن است که چقدر در غرب به شکست ما چشم امید بسته اند. خوشحالی غرب ناشی از آن بود که کار روسیه تمام است و شکست های پی در پی آنها در جنگ اوکراین، بحران های اقتصادی همه گیر، اعتراضات میلیونی شهروندان آنها در سایه قرار خواهد گرفت. رهبری اتحادیه اروپا، به سرعت شروع به تقسیم پوست خرس روسی کرد و مرکز “واکنش به بحران” را در ارتباط با وضعیت روسیه فعال کرد. اروپایی ها قرار بود بحران ما را مدیریت کنند، همانطور که بحران میدان اوکراین، در سال 2014 را مدیریت کردند.
▪️مجله اکونومیست، با خرسندی اعلام کرد: ارتش اوکراین، از سردرگمی در صفوف دشمن خوشحال خواهد شد. نیویورک تایمز به یک مزیت آشکار شورش، برای ایالات متحده اشاره کرد: قرار بود این شورش موقعیت روسیه را در جبهه ها مختل کند و پیروزی نظامی اوکراین را تضمین نماید. با این حال، پیتر بیکر، در نیویورک تایمز، متوجه یک مشکل برای ایالات متحده شد. به نظر او، تسلیحات هسته ای روسیه میتوانست از کنترل خارج شود و تحت کنترل چنین شخصی (پیریگوژین) که از ضربه زدن به واشنگتن دریغ نمیکرد، قرار گیرد. منطق دشمنان ما باید درک شود تا به وضوح متوجه شویم که عملکرد واگنر، ممکن است آخرین بازی آنها نباشد. حکومت باید برای این نوع ترفند ها آمادگی داشته باشد. در سال 2019، تحلیلگران نظامی آمریکایی از شرکت RAND ، به واشنگتن توصیه کردند که با جدیت تمام اعتراضات و قیام های احتمالی را در روسیه، که ما قبلاً در باره آنها طرح ارائه داده ایم در نظر داشته باشند. این بدان معناست که بار دیگر معترضان با شعارهای و شکلهای دیگری وارد میدان شوند.
▪️در تاریخ ما پیشینه هایی از این دست وجود داشته و دارد. همانطور که برخی از افراد باهوش اشاره کردند، در اواخر دهه 80 هیچ فردی در مسکو، با پوسترهای «بیائید تمام نفت خود را به خودورکوفسکی بدهیم» در مسکو راه پیمایی نمیکرد. در راهپیمایی های هزاران نفری در دوران پرسترویکا، آنها برای لغو امتیازات حزبی، برای دموکراسی و یک سیستم چند حزبی تظاهرات می کردند.
بنابراین امروز، تندروها می توانند به خیلی ها بقبولانند که آنها طرفدار همه موضوعات جذابی هستند که برای مردم خوش آیند باشد و در نتیجه شکستی فاجعه بار برای روسیه بوجود بیاورند. همه وطن پرستان دلسوز و حکومت، باید به چنین رفتارهایی بطور جدی فکر کنند.
▪️احمقانه است که فکر کنیم پس از خنثی سازی قدرت نمایی پریگوژین، غرب از تلاش های خود برای دستکاری کردن قطب نمای کشتی ما دست بردارد. آری! پس از عقیم ماندن تحریم ها و شکست های نظامی تا به حال همه “ناجیان روسیه” بطور قاطعانه و نا امیدوارانه به کناری رفته اند. از آن جمله ناوالنی، کاسپاروف، همین طور خودورکوفسکی، که مدتهاست با اشاره صاحب اختیارهای خود به گوشه خزیده و به کنار گذاشته شده اند، صرفاً به این دلیل که قبلاً نقش خود را بازی کرده اند. جامعه روسیه بر ماهیت این افراد آگاهی دارد و میداند که آنها با کدام سرویس های ویژه همکاری دارند.
▪️خوب! چنانچه یک فرد جدید به جای پریگوژین، جذاب تر، با زبانی خوش تر، بدون عادات بد دهانی، با حس شوخ طبعی، بدون به خطر انداختن روابط با تشکیلات آمریکایی ظاهر شود، و همان زمان، شعارهای میهن پرستانه سر دهد و غرور ملی روس ها را به طرز ماهرانه ای تحریک کرد تکلیف چیست؟
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
❣#سلام_امام_زمانم ❣
📖 السَّلاَمُ عَلَى مُفَرِّجِ اَلْكُرُبَاتِ...✋
🌱سلام بر تو ای مولایی که آخرین امید درماندگان، به دستان گره گشای توست.
سلام بر تو و بر روزی که گره از کار عالم باز خواهی کرد.
📚 صحیفه مهدیه،زیارت حضرت صاحب الامر در سرداب مقدس
#اللهمعجللولیکالفرج🤲
#امام_زمان
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🟩 پازل گم شده استراتژی آمریکا
دیوار بلند چین؛ مانع رویاروی تهران- واشنگتن
نشریه هیل
🟢 گروهی از ناظران باور دارند، استراتژی دفاع ملی واشنگتن در توصیف چین درگیر محدودیت هایی و «چالش سرعتی» است. بدین معنا که در این چارت این دو ادعا مطرح است؛ نخست چین به واسطه سبقت از آمریکا نوعی تهدیدی وجودی است. دوم: در کادری جداگانه از نام ایران بهعنوان «تهدید مداوم» یاد شده است. از همین منظر چین به عنوان تنها کشوری یاد می شود که هم قصد دارد نظم بین المللی را تغییر دهد و هم به طور فزاینده ای دارای قدرت اقتصادی، دیپلماتیک، نظامی و تکنولوژیکی برای انجام چنین فعلی هست.
🟢 همزمان این ادعا مطرح است که ایران در چارچوب جنگ نیابتی و همچنین تلاشش برای پیشرفت برنامه هسته ای اش به بی ثباتی حاکم بر منطقه دامن زده است. اما پازل گم شده این است که چگونه این دو بازیگر( تهران و پکن) به همکاری شان ادامه می دهند و تعاملشان به چه شکل محاسبات یکپارچه بازدارندگی را تحت تاثیر قرار می دهد.
🟢 جداسازی «چالش سرعت» از پیوندهایش با ایران نه تنها نادیده گرفته شده، بلکه چگونگی تاثیر همکاری دوجانبه چین و ایران بر منافع اقتصادی و امنیت جهانی ایالات متحده نیز مسکوت باقی مانده است. همکاری چندین ساله اقتصادی چین و ایران و همچنین نقش پکن جهت تنش زدایی میان تهران و ریاض، از جمله گزاره هایی است که واشنگتن باید بر روی آن متمرکز شود.
🟢 در ده سال گذشته، چین بزرگترین شریک تجاری ایران بوده است. به ادعای هیل پیشرفت هایی مانند امضای توافقنامه همکاری جامع 25 ساله و عضویت اخیر ایران در سازمان همکاری شانگهای نشان دهنده استراتژی نگاه به شرق تهران جهت بقا در انزوا و در میانه فشار های بین المللی است.پکن همچنین از تحریمهای اعمالی غرب علیه ایران برای خود فرصت سازی کرده و به بزرگترین مصرفکننده نفت تهران در ازای توسعه فن اوری، منابع اطلاعاتی و سختافزار نظامی مدرنی تبدیل شده گشته است
🟢 تهران نیز به نوبه خود، از چنین تعامل هایی برای اتصال های برون مرزی جهت تثبیت نفوذش در منطقه استقبال میکند. از همین رو آنگونه که نشریه هیل ادعا کرده، استراتژی دفاع ملی تکمیلی باید رفتار پکن در خاورمیانه، به ویژه تمایل این کشور برای کمک به احیای روابط دیپلماتیک بین ریاض و تهران را در لحاظ کند، روابطی که بیش از هفت سال متوقف مانده بود.کاستیهای استراتژی امنیت ملی آمریکا در پرداختن مستقیم به اتحادهای استراتژیک بین دشمنان و رقبای واشنگتن نیز در روابط رو به رشد روسیه و ایران قابل مشاهده است.
منبع
https://thehill.com/opinion/national-security/4103389-biden-needs-to-deal-with-chinas-ever-closer-ties-to-iran/
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖤 #روزنویس | پشتپرده گروه بینالمللی بحران!
▪️ گروه بینالمللی بحران ICG یک سازمان ظاهرا غیردولتی است که در سال ۱۹۹۵ با هدف تبدیل دنیا به مکانی بدون جنگ تشکیل شد!
▪️ اما باید بدونید سرمایهگذار اولیه این گروه جرج سوروس یهودی صهیونیست بود! کسی که در دنیا به «پدر انقلابهای رنگی» معروف است
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🔴رسانه های آمریکایی: بایدن دستور معافیت تحریمی برای انتقال ۶ میلیارد دلار از دارایی مسدود شده ایران از کره جنوبی به قطر را صادر کرد
🔹اسوشیتدپرس: دولت بایدن با ارائه معافیت تحریمی برای بانک های بین المللی به منظور انتقال ۶ میلیارد دلار از دارایی های مسدود شده ایران از کره جنوبی به قطر بدون ترس از تحریم های آمریکا، راه را برای آزادی پنج جاسوس آمریکایی که در ایران زندانی بودند، هموار کرد.
🔹 بهعنوان بخشی از توافق، دولت بایدن موافقت کرده تا پنج شهروند ایرانی که در آمریکا زندانی بودند، آزاد شوند. «سیامک نمازی» به جرم جاسوسی و همکاری با آمریکا، «عماد شرقی» به جرم جاسوسی و جمعآوری اطلاعات نظامی و «مراد طاهباز» به جرم جاسوسی از مراکز حساس نظامی در پوشش محیط زیستی، هر کدام به ۱۰ سال حبس در ایران محکوم شده بودند.
🔹 از دو زندانی دیگر که گفته میشود یک نفر از آنها زن بوده، نامی آورده نشده است.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🔰فرانسه رو به افول
🔹شما خب این روزها مسائل آفریقا را میشنوید؛
کشورهایی که تحت نفوذ فرانسه بودند، یکی پس از دیگری دارند علیه فرانسه قیام میکنند و حکومتهای دستنشاندهی فرانسه را ساقط میکنند؛
[آن هم] مردم! البتّه ارتشیهایشان مشغولند لکن مردم پشتیبان آنها هستند.
یعنی قدرتهای غربی، که در رأسشان آمریکا است و بعد هم اروپا، امروز آن قدرت سابق را ندارند، رو به ضعفند؛ این ضعف روزبهروز بیشتر میشود.
#حکیم_انقلاب 20 شهریور 1402
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
✳️ کربلا؛ اسوهٔ گذشتن از خود و وابستگیها
🔻 خداوند، فلاح اُخروی انسان را در گذشتن از خود و وابستگیهای آن نهاده است و اسوهٔ این امر، واقعهٔ کربلاست. انسان همواره میزان و معیار خویش را از آرمانش کسب میکند و آرمان ما کربلاست. آنجا که سیدالشهدا (علیهالسلام) آن همه مشقّات و مصیبتهای جانگداز را برای خود و اصحاب و خانوادهٔ خویش به جان خرید. بر ما فرض است که به ایشان تأسی کنیم و این اُمت بهراستی کربلایی است.
🔸 در بطن همهٔ تلاشهای ما، آرمان کربلا نهفته است و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تا امروز لحظهای بر ما نگذشته است، جز آنکه آن را با عاشورا محک زدهایم و سِرّ استقامت مـا نیز اینجاست.
👤 #شهید_سیدمرتضی_آوینی
📚 از کتاب #گنجینههای_آسمانی | گفتارهای مجموعهٔ روایت فتح
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨 #کلیپ |
🎥 لاجورد اردوغانی علیه شاهراه ایرانی
🔹ترکیه به دنبال گره زدن منافع اقتصادی بقیه کشورهای جنوب غرب آسیا با خود است. اردوغان با ایده کریدور لاجورد عملا به دنبال حذف ایران از معادلات ترانزیتی است و این خطر جدی اگر با انفعال ایران همراه شود، ثمره خوبی نخواهد داشت.
فعالیتهای اقتصادی و طراحی لاجورد و زنگهزور با محوریت اردوغان و علیاف با ضعیفتر کردن و منزوی ساختن ایران دنبال میشود.
فرصتها میروند و میآیند و استفاده فعال از کریدورها و کار جدی در این زمینه مانع پیشبرد برنامه ترکیهایها خواهد شد.
🔻اقتصاد_بینالملل
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
💡 ۴ هواپيماى ربوده شده قبل از برخورد به برجها ١٠٢ دقيقه در اسمان نيويورك بدون مزاحمت پرواز كردند!
٢ هواپيما به دو برج برخورد كردن و برج سوم بصورت داوطلبانه خودش را فرو رويخت!
١٥ نفر از ١٩ رباينده صعودى بودند!
٤٤٢ روز طول كشيد تا بوش كميته تحقيق را تشكيل داد!
#يازده_سپتامبر
خانواده جورج بوش شریک تجاری خانواده بن لادن بود.
٢٨ صفحه از گزارش كميته تحقيق بمدت ١٤ سال از همه پنهان شد.
لاشه هواپيمايى كه قرار بود به ساختمان پنتاگون خورده باشد هرگز پيدا نشد.
بن لادن اموزش داده سيا بود و پيدا كردن او ١٠ سال طول كشيد. جنازه او هرگز به كسى نشان داده نشد
روز حادثه تعداد زيادى از مديران رده بالاى برجها و همينطور صاحب برج "لرى سيلوراستين" بصورت اتفاقى در محل كارشان حاضر نشدند.
صاحب برج چند روز قبل از حادثه ارزش برجها را در بيمه نامه دو برابر كرده بود.
امریکا به بهانه ۱۱-سپتامبر به منطقه ما حمله کرد تا بستری برای داعش و جنگهای خاورمیانه ایجاد کند
و در نهایت رئیس جمهور وقت امریکا جایزه صلح نوبل گرفت
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ تامیر هیمن رییس پیشین اطلاعات ارتش اسرائیل:
📍ما تهدید کردن را عادی کردهایم اگر ما در مقابل ایران به شرایط وخیم عادت کنیم مثل آن قورباغهای خواهیم شد که آرامآرام همراه با آب پخته میشود/با وضعیت داخلی اسرائیل این امید را برای ایران ایجاد کردهایم که از داخل در حال فروپاشی هستیم...
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
♦️این روزها در اطراف مرزهای شمال غربی کشور شاهد تحرکاتی با پشتیبانی رژیم صهیونیستی هستیم که در صدد است با تغییر در خطوط مرزی بین المللی، ارتباط ایران را با ارمنستان قطع کند. در مقابل، نهادهای تصمیم گیرنده کشور، با توجه به اهمیت راهبردی حفظ این مرزها برای ایران، از هیچ تلاشی برای نقش بر آب کردن توطئهی صهیونیستها دریغ نمیکنند. به گونهای که حتی اگر مسأله با رایزنیهای دیپلماتیک حل نشود، حضور نظامی ایران هم در این مناطق دور از ذهن نخواهد بود.
🔹طبیعی است که این حضور نظامی، هزینههایی را برای کشور به همراه داشته باشد، اما صَرف چنین هزینههایی در مقایسه با منافعی که از طریق حفظ امنیت و گسترش روابط اقتصادی با کشورهای همسایه، نصیب کشور میشود، امری منطقی به نظر میرسد.
🔸سوال: چرا در مورد این جنگ احتمالی در پی پاسخ مناسب برای آن هستیم اما در مورد جنگ اطلاعاتیای که سالهاست با سرمایهگذاری صهیونیستها در کشور ما آغاز شده، آنگونه که باید حساسیت نشان نمیدهیم؟ جنگ نرمی که با حمله به ایمان و باورهای مردم جامعه، هدف اصلی خود را از بین بردن نظام مقدس جمهوری اسلامی قرار داده است.
با وجود تاکید رهبری در مورد لزوم داشتن آرایش جنگی در مقابل شبیخون فرهنگی دشمن، به جای توجه و اتخاذ راهکار مناسب از سوی نهادهای مسئول، با توجیهاتی از قبیل لزوم حفظ وحدت جامعه و عدم دوقطبیسازی آن، زمینه برای ادامه هرچه بیشتر تاخت و تاز فرهنگی دشمن فراهم میشود.
🔹علت این تفاوت چیست؟
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مناجات با امام زمان علیه السلام
🎙حاج مهدی رسولی
#اللهم_ارزقنا_کربلا_بحق_الحسین_ع
التماس دعا🤲
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat